Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά βελτιωμένη προσφορά από την Εmma Delta για τον ΟΠΑΠ



Βελτίωση της προσφοράς της Εmma Delta για το ΟΠΑΠ ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ. Σε ποιο ποσό ανήλθε η δεσμευτική προσφορά της. Άκυρη η προσφορά του Third Point

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η συνεδρίαση του Ταμείου Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου για την εξαγορά ποσοστού 33% του ΟΠΑΠ.
Ωστόσο, το ελληνο-τσεχικό επιχειρηματικό σχήμα Emma Delta βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ καθότι η προσφορά του αμερικανικού hedge fund, Third Point, απορρίφθηκε.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ, "αποφασίστηκε ομόφωνα η μη αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της Third Point, καθώς υπέβαλε προσφορά υπό αίρεση, γεγονός που όπως επεσήμαναν οι χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, δεν επιτρεπόταν από τη διαδικασία του διαγωνισμού. Ως εκ τούτου, αποσφραγίστηκε μόνο η οικονομική προσφορά της Emma Delta, παρουσία εκπροσώπων της".
Το ΤΑΙΠΕΔ, όμως, ζητά βελτίωση της προσφοράς που κατέθεσε η Εmma Delta, αφού το τίμημα ανέρχεται στα 622 εκατ. ευρώ όταν η τρέχουσα αποτίμηση για το 33% διαμορφώνεται περίπου στα 730 εκατ. ευρώ.
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αφού έλαβε υπόψη το προσφερόμενο ποσό, την εισήγηση των χρηματοοικονομικών του συμβούλων Deutsche Bank και NBG Securities, την αποτίμηση που διενήργησε ο ανεξάρτητος αποτιμητής Duff & Phelps και τη γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ζήτησε από την Emma Delta να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα εντός της εβδομάδος,  ενώ η οριστική απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να θα γίνει γνωστή τη Πέμπτη.
Σημειώνεται ότι η Emma Delta Ltd., είναι επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Emma Delta Management Ltd  με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%).

Δεν υπάρχουν σχόλια: