Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στα συσσίτια για ένα πιάτο φαγητό

Μετά τις Ένοπλες Δυνάμεις, φτηνά γεύματα παρέχονται και στην ΕΛ.ΑΣ. "Αν έδιναν πακέτο, θα έπαιρνα και για την οικογένειά μου", παραδέχεται ανθυπασπιστής. Εγκρίθηκε η διάθεση του 30% των στρατιωτικών διαμερισμάτων. Δραματική αύξηση όσων έχουν ανάγκη

Εώς και το 100% των επαγγελματιών οπλιτών και των υπαξιωματικών του Στρατού συμμετέχει σε αρκετά τάγματα στα δωρεάν συσσίτια που καθιερώθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο των παροχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, ενώ πλέον και στην ΕΛ.ΑΣ. καθιερώνονται φτηνά γεύματα για τους αστυνομικούς.

Τα στοιχεία από δειγματοληπτικές καταγραφές των πρώτων ημερών σε μονάδες του Στρατού Ξηράς δίνουν κατά μέσον όρο στο σύνολο των μονάδων, ποσοστό συμμετεχόντων 25%-30%. Ωστόσο, στρατιωτικές πηγές του ΓΕΕΘΑ τονίζουν ότι η τάση είναι ταχέως αυξανόμενη και ο αριθμός σε λίγο καιρό από τώρα ίσως μάς εκπλήξει.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", η διαφαινόμενη μεγάλη ανταπόκριση οδηγεί τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο να συμπληρώσει την αρχική του εισήγηση με πρόβλεψη να πληρώνουν οι χρήστες συμβολικά 1,5 έως 1,8 ευρώ το κάθε γεύμα.

Και αυτό για να αντιμετωπιστεί η τεράστια ζήτηση σε δωρεάν δεκατιανό και μεσημεριανό, καθώς εκτός από τους ΕΠΟΠ και τους υπαξιωματικούς όλων των βαθμίδων, στα συσσίτια σπεύδουν καθημερινά ανθυπολοχαγοί και αξιωματικοί όλων των κλάδων.

Από μονάδα της Χίου, υπαξιωματικός δηλώνει ότι "προβλέπεται μεγάλη εξοικονόμηση στο τέλος του μήνα, από 150 έως 200 ευρώ". Ήδη στο εκεί συσσίτιο έχει καταγραφεί συμμετοχή από 80 έως 100 άτομα από τους 160 δικαιούχους.

Τα πιο μεγάλα ποσοστά έχουν καταγραφεί στα μηχανοκίνητα τάγματα που αποτελούν και μεγάλο όγκο, ενώ ακόμη και μέσα στο Πεντάγωνο υπάρχει προσέλευση.

"Αν έδιναν πακέτο, θα έπαιρνα για τη γυναίκα και το παιδί μου στο σπίτι", λέει ανθυπασπιστής στην εφημερίδα "Τα Νέα".

Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκονται στην αρχή της εφαρμογής του μέτρου και δεν έχουν ακόμη κάνει απολογισμό, καθώς εκεί υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα, όπως ότι στα πλοία όλοι τρώνε δωρεάν.

Φτηνά γεύματα και στην αστυνομία

Την ίδια ώρα και στην αστυνομία καθιερώνονται φτηνά γεύματα, όπως για παράδειγμα στο εστιατόριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθήνας.

Θα μπορούν να γευματίσουν με μόλις 3 ευρώ. Στην ίδια τιμή μπορούν να βρουν φαγητό και οι αστυνομικοί στα εστιατόρια των ΜΑΤ, καθώς και σε ορισμένα αστυνομικά τμήματα, όπως της Καλλιθέας και της Ακροπόλεως, ενώ σε κάθε αστυνομική διεύθυνση λειτουργεί αστυνομική λέσχη.

Ήδη η προσέλευση των αστυνομικών διαρκώς αυξάνεται το τελευταίο διάστημα, κυρίως από νεοπροσλαμβανόμενους αστυνομικούς που αμείβονται με περίπου 800-900 ευρώ το μήνα.

Δωρεάν στέγη σε όσους έχουν ανάγκη

Στο μεταξύ, εγκρίθηκε και η διάθεση του 30% των διαμερισμάτων των στρατιωτικών παραθεριστικών οικισμών σε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, αλλά και επαγγελματίες οπλίτες που έχουν ανάγκη.

Η διάθεση θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια και ήδη έχουν εγγραφεί πολλοί, κυρίως εργένηδες. Το ενοίκιο είναι μόνο για τη συντήρηση του οικήματος, δηλαδή 30-40 ευρώ μηνιαίως.

Ψαλίδι στις αποδοχές στρατιωτικών το 2012

Λιγότερες ακόμη και κατά 6% θα είναι κατά μέσον όρο οι αποδοχές που θα βάλουν στην τσέπη τους το 2012 οι στρατιωτικοί.

Η μείωση αυτή αναμένεται να ενσωματωθεί στο νέο, υπό διαμόρφωση, ειδικό μισθολόγιο για τους ένστολους και έρχεται να προστεθεί στο ψαλίδισμα κατά περίπου 25% που έχουν υποστεί αθροιστικά το 2010 και το 2011 οι μισθοί αξιωματικών και υπαξιωματικών।

http://news247.gr


Read more...

Έρχονται Ισραηλινοί για τα πετρέλαια της Κρήτης


Στην Ελλάδα εντός ημερών υψηλόβαθμα στελέχη ισραηλινής εταιρείας που ειδικεύεται σε έρευνες υδρογονανθράκων. Επαφές και εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία και έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", η ισραηλινή εταιρεία "Anver Oil Exploration", μέλος του Ομίλου "Delek", που κατέχει την κοινοπραξία εκμετάλλευσης του Λεβιάθαν, έχει εκδηλώσει ανεπίσημα ενδιαφέρον, να μελετήσει την περιοχή νότια της Κρήτης.

Πρόκειται για περιοχή, που σύμφωνα με μερίδα γεωλόγων, παρουσιάζει συγγένεια με άλλες δομές της Ανατολικής Μεσογείου, όπου έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα και κυρίως την περιοχή του Λεβαντινίου, που περικλείει τόσο το κοίτασμα του "Λεβιάθαν" στο Ισραήλ, όσο και το κοίτασμα "Αφροδίτη" ή "Οικόπεδο 12" στην Κύπρο.

Κατά καιρούς, έχουν διατυπωθεί εκτιμήσεις, που κάνουν λόγο για ούτε λίγο ούτε πολύ, πιθανό δυναμικό 20 τρισ. κυβικών μέτρων αερίου στην περιοχή, όταν σε Αίγυπτο, Ισραήλ και Κύπρο τα αποδεδειγμένα κοιτάσματα είναι 2,7 τρισ. κυβικά μέτρα.

Σημειώνεται πάντως, πως μέχρι στιγμής οι επαφές βρίσκονται σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Τη Δευτέρα, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για συμμετοχή σε σεισμικές έρευνες υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης, με στόχο μέσα στο 2012 να γίνει ένας διεθνής γύρος παραχωρήσεων, με περίπου 10 - 15 οικόπεδα।

http://news247.gr


Read more...

Ζακ Σαντέρ: Δεν μπορώ να φανταστώ την Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα ...



Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ και θα έχει πραγματική στήριξη από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη εξέφρασε ο Ζακ Σαντερ, πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και ... πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, νυν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Unicredit, μιλώντας σε συνέδριο στην Αθήνα.

“Δεν μπορούμε να φανταστούμε το ευρώ χωρίς την Ελλάδα” είπε ο κ. Σαντέρ, και πρόσθεσε ότι η χώρα μας θα έχει την απαραίτητη στήριξη, αρκεί βέβαια να πετύχει σε αναγκαίους στόχους. Όπως είπε χαρακτηριστικά “η Ευρώπη δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα κράτη-μέλη της”.

Επεσήμανε ακόμη ότι μια ελληνική χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην Ευρωζώνη και θα μόλυνε την παγκόσμια οικονομία. Τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων και πρόσθεσε ότι τα εύρωστα κράτη πρέπει να εξασφαλίσουν την σταθερότητα της ζώνης του ευρώ.Υπογράμμισε ότι για να γίνει αυτό είναι αναγκαία η απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
24h.gr



Read more...

Διαμάχη Σγουρού- Βορίδη για τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής









Διαμάχη Σγουρού- Βορίδη για τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής
Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού και του υπουργού Υποδομών κ. Μάκη Βορίδη, με αφορμή την μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την Μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Σγουρός με επιστολή του προς τον κ. Βορίδη του καθιστά σαφές ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν προτίθεται να αναλάβει δεσμεύσεις που δεν της ανήκουν, εάν προηγουμένως δεν τής μεταφερθεί το σύνολο των προβλεπόμενων από το νόμο πόρων για την άσκηση των μεταφερόμενων από τα υπουργεία αρμοδιοτήτων.

«Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής μας», αναφέρει ο κ. Σγουρός, «αλλά και του πλήθους των επιστολών μου προς τους προκατόχους σας, σχετικά με την μεταφορά των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται στο άρθρο 8 του Ν. 4018/2011 από το υπουργείο σας προς την Μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα εξής: Απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων από την Περιφέρεια Αττικής, αποτελεί η μεταφορά των αντίστοιχων πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ο περιφερειάρχης Αττικής στην επιστολή του επικαλείται τόσο το άρθρο 102 παρ. 5 του Συντάγματος, όσο και πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επιβάλλουν την ταυτόχρονη μεταφορά των πόρων για την άσκηση των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάζονται.

«Και επειδή, δυστυχώς, στην Ελλάδα ισχύει το ρητό «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», τονίζεται στην επιστολή, «σας ενημερώνω πως η Περιφέρεια Αττικής σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναλάβει δεσμεύσεις που δεν της ανήκουν και δε θα υπογράψει κανένα πρωτόκολλο παραλαβής ή άλλο διαδικαστικό έγγραφο, εάν προηγουμένως δεν μεταφερθεί το σύνολο των προβλεπόμενων, από το νόμο, πόρων για την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών. Σε κάθε δε περίπτωση, είναι αυτονόητο ότι η υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής θα εξαντληθεί στις δεσμεύσεις που αφορούν έργα σε εξέλιξη και μελλοντικά έργα, για τα οποία φυσικά θα μεταβιβαστούν οι αντίστοιχες πιστώσεις, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφορά χρέη παρελθόντων ετών από την λειτουργία των υπηρεσιών υπό τη διοίκηση του υπουργείου σας, καθώς τα χρέη αυτά αποτελούν ευθύνη και βαρύνουν τον υπόχρεο που έχει δημιουργήσει, σε βάθος ετών, τα χρέη αυτά».



Πηγή: tovima।gr
http://newpost.gr

Read more...

Πώς αντέδρασαν Μέρκελ και Σαρκοζί στις «απειλές» της S&P

“Η κατάσταση είναι σοβαρή”…



http://img.protothema.gr/7DA688AD0A493D5A712CF05AA1356885.jpg

«Το τι πράττει ένας οίκος αξιολόγησης είναι δική του ευθύνη». Ψύχραιμη, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση, εμφανίστηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις «απειλές» της S&P για ενδεχόμενο υποβάθμισης των ευρωπαϊκών οικονομιών και συγκεκριμένα της ίδιας της Γερμανίας κατά μία βαθμίδα και της Γαλλίας κατά δύο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πάρουν αποφάσεις στη σύνοδο Κορυφής ώστε να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών χωρίς να επηρεάζονται από τις προειδοποιήσεις των αναλυτών και από τα όποια κερδοσκοπικά παιχνίδια των αγορών.

Την ίδια ώρα ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εμφανιζόταν σαφώς πιο προβληματισμένος, μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του.

Ο κύριος Σαρκοζί φέρεται να παραδέχθηκε πως η κατάσταση στην Ευρώπη «είναι πλέον σοβαρή», ζήτησε ενότητα στο εσωτερικό ενόψει και της κρίσιμης συνόδου κορυφής την Παρασκευή και τονίζοντας πως η Ευρωζώνη πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις στις αγορές.

Read more...

Λοβέρδος: Εκτός τόπου και χρόνου η συζήτηση για τη διαδοχή









Λοβέρδος: Εκτός τόπου και χρόνου η συζήτηση για τη διαδοχή
Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του για τις εξελίξεις διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφεύγοντας ταυτόχρονα να δηλώσει στήριξη προς τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την προεδρία του κόμματος. Στην διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου των υπουργών Ανάπτυξης και Υγείας, ο κ. Λοβέρδος όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τον αν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Χρυσοχόιδη απάντησε: «οι ομιλούντες έχουν εργαστεί με πάρα πολύ φιλότιμο και αυτοθυσία και έχουν καθημερινές υποχρεώσεις. Όλα τα άλλα δεν μας αφορούν».

«Παρακαλώ, όχι τέτοιες ερωτήσεις εδώ», είπε, παρεμβαίνοντας ο υπουργός Ανάπτυξης, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για μία απόλυτα διυπουργική, υπηρεσιακή συνάντηση.

Λίγο αργότερα όταν οι δύο υπουργοί ρωτήθηκαν εκ νέου για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως «έχουμε λίγες εβδομάδες, λίγους μήνες για να κάνουμε πολλά πράγματα. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει να εργαστεί μετά τις εκλογές. Από αυτά θα κριθούμε και όλα τα άλλα είναι για άλλους χώρους και χρόνους».

Παρά το γεγονός ότι σήμερα ο υπουργός Υγείας απέφυγε να τοποθετηθεί επί των θέσεων που έχει εκφράσει ο κ. Χρυσοχοΐδης και οι οποίες έχουν προκαλέσει αναβρασμό στο ΠΑΣΟΚ, κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή επί του προϋπολογισμού άφησε αιχμές για την πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στον τομέα της ανάπτυξη.

«Τα δύο τελευταία χρόνια, παλέψαμε για δημοσιονομική ευταξία και καταφέραμε κάποιες μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά τα θέματα της ανάπτυξης δεν προχώρησαν με οριζόντιο τρόπο και έτσι η χώρα βούλιαξε στην ύφεση», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Πηγές: Ναυτεμπορική, Έθνος

Read more...

«Τελειώνει ο χρόνος σας...» λέει ο Κρέμερ της S&P...



«Τελειώνει ο χρόνος για την αντιμετώπιση της κρίσης του ευρώ». Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να είναι ο κ. Moritz Kraemer, κορυφαίος αναλυτής του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s και ο ... άνθρωπος που υπέγραψε το χθεσινοβραδινό report – προειδοποίηση για μαζική υποβάθμιση των αξιολογήσεων 15 κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο αναλυτής της S&P δεν αισθάνθηκε καν υποχρεωμένος να δικαιολογήσει τη «βόμβα» που εξαπέλυσε και η οποία ακόμα και τώρα προκαλεί τριγμούς στις αγορές. Αντιθέτως τόνισε πως οι οίκοι αξιολόγησης δεν έχουν στόχο ούτε να συμβουλεύουν, ούτε να επηρεάζουν τακτικές και πολιτικές επιλογές. «Η δουλειά μας είναι να αναγνωρίζουμε τα ρίσκα και να τα επικοινωνούμε στους επενδυτές όταν τα βλέπουμε, κάτι το οποίο έχουμε κάνει» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στο γιατί επέλεξε αυτή την περίοδο να «προειδοποιήσει» τους Ευρωπαίους, ο κ. Kraemer τόνισε ότι ήταν αναγκαίο να εκδοθεί η προειδοποίηση αυτή πριν από τη Σύνοδο, ώστε να διασφαλιστεί πως οι ηγέτες έχουν επίγνωση των σοβαρών συνεπειών της κρίσης εάν αυτή συνεχιστεί, όπως έχουν αποδείξει και τα αποτελέσματα των προηγουμένων συνόδων.

«Αισθανόμαστε πως ο χρόνος τελειώνει. Η επιτυχία της συνόδου είναι περισσότερο ζωτική από ποτέ. Μια νέα … απογοήτευση θα μπορούσε να αυξήσει το ρίσκο της ύφεσης διεθνώς», κατέληξε ο … αξιολογητής της Ευρώπης!
protothema.gr



Read more...

800.000 ευρώ στοιχίζει το γραφείο του Πάγκαλου! ...




metrogreece.gr
Η λιτότητα δεν εμποδίζει το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με 800.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ, σύμφωνα με... το star.gr, για «τη σύσταση Πολιτικού Γραφείου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ενιαίων θέσεων Ειδικών Συμβούλων – Συνεργατών και μετακλητών Διοικητικών Υπαλλήλων», συνιστώνται για την κάλυψη των αναγκών 10 θέσεις μετακλητών Διοικητικών Υπαλλήλων και 5 ειδικών συμβούλων-συνεργατών.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι σε εποχή εφεδρείας και απολύσεων, προβλέπεται η απόσπαση μέχρι και πέντε υπαλλήλων από το Δημόσιο ή από Νομικό Πρόσωπο του Δημοσίου Τομέα για την κάλυψη των αναγκών του Πολιτικού Γραφείου Αντιπροέδρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που οι δαπάνες για τον αντιπρόεδρο προκαλούν αρνητικά σχόλια, όπως έχει συμβεί π.χ. για τα ποσά που κόστιζαν οι δαπάνες για τα κινητά των συνεργατών του Θεόδωρου Πάγκαλου (προτού καν αναλάβει και αντιπρόεδρος ο Ευάγγελος Βενιζέλος). Αλλά παρά τον θόρυβο, η μεγάλη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού συνεχίζεται…



Read more...

S&P: Πιθανή υποβάθμιση και του EFSF...



Επιβεβαιώνονται, όπως όλα δείχνουν, οι φήμες που κυκλοφορούσαν στην αγορά ότι στο στόχαστρο του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s θα βρεθεί και το... Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι βάζει σε παρακολούθηση με αρνητικές προοπτικές (watch negative) την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ του μηχανισμού.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα υποβάθμισης του ΕFSF κατά μία ακόμη και έως δύο κλίμακες στο προσεχές μέλλον και, πιο συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες 90 ημέρες.

O oίκος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι η απειλή της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερη, ενώ τονίζει ότι πλέον πρόκειται για μια κρίση διακυβέρνησης.

Παράλληλα, αφήνει σαφείς αιχμές προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, προειδοποιώντας ότι «δεν είναι σίγουρο ότι η Σύνοδος Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου θα έχει θετικό αποτέλεσμα».



Read more...

Χ. Πρωτόπαπας: Από αρχές 2012 οι διαδικασίες για νέο πρόεδρο...



«Οι προτάσεις για αλλαγές στην ευρωπαϊκή συνθήκη που κυκλοφορούν ενόψει της Συνόδου Κορυφής έχει τα καλά και τα κακά της, πρόκειται για μια κρίσιμη διαπραγμάτευση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Αναφερόμενος στις... δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σημείωσε πως «δεν είναι θεμιτό να είσαι στην ηγεσία μιας πορείας και ξαφνικά να υποστηρίζεις πως δεν ήσουν.»

Σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο κόμμα, όχι μόνο σε αρχηγό αλλά και σε νοοτροπία.

Ο κ. Πρωτόπαπας εκτίμησε ότι από την αρχή του νέους έτους θα ανοίξουν οι διαδικασίες και ίσως και η εκλογή νέου προέδρου.

Είπε τέλος ότι οι «όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του άλλου.»...
skai.gr



Read more...

«Καρφιά» Κουτρουμάνη κατά Χρυσοχοΐδη ...



«Καρφιά» κατά Χρυσοχοΐδη εξαπέλυσε και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης λέγοντας ότι όσοι παραμελούν το κυβερνητικό τους έργο προκειμένου να υποστηρίξουν το μικροπολιτικό τους συμφέρον θα... κριθούν αυστηρά από τους πολίτες.

Αναλυτικά, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι «Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε στους στόχους του προϋπολογισμού δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού γι αυτό πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε κλίμα ενωτικό και συνεννόησης... πρώτος στόχος είναι η υπογραφή της δανειακής σύμβασης» και πρόσθεσε ότι «Η κυβέρνηση Παπαδήμου αυτή την υποχρέωση έχει και γι αυτό πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν αρκεί μόνο η ψήφος όμως αλλά και η στήριξη όλων μας. Η επιτυχία αυτής της κυβέρνησης είναι ο στόχος μας. Οι πολίτες θα κρίνον αυστηρά όσους από εμάς αντί γι αυτό κινηθούμε με γνώμονα το μικροπολιτικό μας συμφέρον».

Πάντως έως αυτή την ώρα και από το βήμα της Βουλής οι υπουργοί που έχουν κριτικάρει τις δηλώσεις Χρυσοχοϊδη είναι οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Κουτρουμάνης, Κώστας Σκανδαλίδης, Παντελής Οικονόμου και Νίκος Σηφουνάκης ενώ αρκετοί είναι και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησαν ανοιχτά με τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για τον πρώην πρωθυπουργό.
newsbomb.gr



Read more...

Κοντά σε συμφωνία ο ΟΤΕ για την πώληση του 20% της Telecom Serbia

Περίπου στα 300 εκατ. ευρώ το τίμημα

(Φωτογραφία: ICON )


Αθήνα
Κοντά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς του 20% που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Serbia είναι η κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της χώρας Μίρκο Τσβέτκοβιτς.

«Είναι σχεδόν τελειωμένη συμφωνία, αλλά δεν θα ήθελα να αποκαλύψω όλες τις λεπτομέρειες καθώς δεν έχουν πέσει ακόμη οι υπογραφές», δήλωσε.

Η απόκτηση του πλήρους ελέγχου της Telekom Srbija αναμένεται να διευκολύνει το Βελιγράδι στην αναζήτηση νέου επενδυτή για την εταιρεία.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η χώρα του δεν θα καλύψει την εξαγορά από τον προϋπολογισμό της και δεν θα προχωρήσει σε δανεισμό.

Νωρίτερα φέτος, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η Telekom Srbija προσφέρει 300 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 20%.

Σύμφωνα με τον κ. Τσβέτκοβιτς, το ποσό θα διαμορφωθεί «κοντά σε αυτά τα επίπεδα».

Ο ΟΤΕ απέκτησε το ανωτέρω ποσοστό στη σερβική εταιρεία το 1997, ενώ το Δεκέμβριο του 2010 ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πωλήσει το ποσοστό.

Τον περασμένο Μάιο το Βελιγράδι απέρριψε προσφορά ύψους 1,1 δισ. ευρώ από την Telekom Austria για την απόκτηση του 51%.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Παρέμβαση 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση δανείων δημοσίων υπαλλήλων

Λόγω εφεδρείας και ενιαίου μισθολογίου

Η πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη
Η πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα

Παρέμβαση - ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλο σχετικά με την παροχή διευκολύνσεων σε δημόσιους υπαλλήλους που πλήττονται από την εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών, λόγω εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, για την αποπληρωμή δανείων προς τράπεζες κατέθεσαν 29 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία της Λούκας Κατσέλη.

Υπενθυμίζεται ότι 40 βουλευτές του κόμματος είχαν καταθέσει στις 19 Οκτωβρίου 2011 σχετική νομοθετική πρόταση-τροπολογία προς τον υπουργό Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν, το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας ξεκίνησε ήδη με την αποχώρηση σε πρώτη φάση 20.000 περίπου εργαζομένων από το Δημόσιο και την αποχώρηση επιπλέον εργαζομένων από τον Ιανουάριο 2012, ενώ οι μειώσεις μισθών για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, λόγω εφαρμογής του νέου μισθολογίου ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Νοέμβριο 2011.

Όμως, όπως τονίζουν, το αποτέλεσμα είναι «χιλιάδες εργαζόμενοι να αδυνατούν να ανταποκριθούν προς τις υποχρεώσεις τους σε πιστωτικά ιδρύματα για δάνεια που έχουν συνάψει».

Οι υπογράφοντες βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τον κ. Βενιζέλο για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ενώ καλούν το αρμόδιο υπουργείο να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο της σύμβασης θα περιλαμβάνει ένα σαφώς ορισμένο, δεσμευτικό πλαίσιο, ώστε τα πιστωτικά ιδρύματα να ρυθμίζουν τα δάνεια που έχουν συνάψει οι χιλιάδες εργαζόμενοι που εντάσσονται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ή που έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών λόγω εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο ...αμισθί φίλος Αθεμπίγιο πήρε 180 χιλιάρικα!

Ομολογία Παπακωνσταντίνου στη Βουλή

http://img.protothema.gr/B72B5B453901A4B71580CCE470AF611F.jpg
Με το ...ευτελές ποσό των 180.000 ευρώ αμείφθηκε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο, προκειμένου να εκπονήσει το "master plan" για την ανάπτυξη του Ελληνικού!


Πρόκειται για μια είδηση - βόμβα, που έρχεται, μάλιστα, δια επισήμων χειλέων, αφού σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε διαμηνύσει ότι ο Αθεμπίγιο ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού ο οποίος παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες δωρεάν...


Η αποκάλυψη έγινε, λοιπόν, στη Βουλή από τον ίδιο τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε το σχέδιο Αθεμπίγιο ως "ιδιαιτέρως χρήσιμο", χωρίς βεβαίως να αναφέρει ότι αυτό δεν θα ακολουθηθεί υποχρεωτικά από τους ιδιώτες επενδυτές που θα αναλάβουν την ανάπτυξη της περιοχής...


Σχετικά, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινά η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του πρώην διεθνούς αερολιμένα.


Ο ίδιος ανέφερε ότι «Το Ελληνικό είναι 6.300 στρέμματα. Το Central Park είναι μισό σε έκταση. Κάνουμε σαφές στους επενδυτές ότι δεν πρόκειται για μια έκταση ξεκομμένη από την πόλη» εξήγησε ότι «Θα υπάρξει συγκεκριμένος νόμος, που θα έρθει στην Βουλή ώστε με διαφάνεια να ξέρουν όλοι τι πρόκειται να γίνει» και πρόσθεσε πως «Μεθαύριο ξεκινάει η πρώτη διαγωνιστική φάση. Έχουμε το μεγαλύτερο έργο σε αστικό ιστό στην Ευρώπη… Πρέπει να είναι ένας πόλος διεθνούς αναγνώρισης. Δεν έχει καμία σημασία να κανιβαλήσουμε πάνω στον αστικό ιστό».


Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσεότι «Στο οικιστικό κομμάτι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πώληση» και πως «Το επομενο διάστημα θα υπάρξει μεγάλη συζήτηση με τους όμορους δήμους για τα οφέλη».


Να σημειωθεί ότι ο υπουργός είπε ότι υπήρξαν διμερείς επαφές με το Κατάρ και διαγνώστηκε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον", επισημαίνοντας ωστόσο ότι «θα υπάρξει ανοιχτή διεθνή διαδικασία


Αποκλειστικά με λεφτά ιδιωτών


Παράλληλα, ο πρόεδρος του ταμείου αποκρατικοποιήσεων Ιωάννης Κουκιάδης είπε «κινήσαμε ολοταχώς τις διαδικασίες για να βγάλουμε την πρώτη πράξη. Σε δυο μήνες έχουμε την πρόσκληση ενδιαφέροντος και αυτό είναι επιτυχία. Η πρόσκληση που βγαίνει τώρα στον αέρα περιέχει κατευθυντήριες γραμμές. Ο επενδυτής από τη πλευρά του θα κάνει προτάσεις οι όποιες θα εξεταστούν στο τέλος και δεν είναι δεσμευτικές» πρόσθεσε ότι «Στη δεύτερη φάση, κάποιοι θα επιλεγούν από ανεξάρτητη επιτροπή με ίση πρόσβαση. Αυτοί που θα επιλεγούν θα κάνουν σύμβαση εμπιστευτικότητας με το ταμείο. Η τελική επιλογή θα γίνει από επιτροπή εμπειρογνωμόνων με δέσμευση ότι θα αξιοποιήσει το επιχειρησιακό σχέδιο, δέσμευση για την χρηματοδότηση από τον επενδυτή, και θα υπάρχουν ρήτρες…» και τόνισε ότι «Βασική μέριμνα είναι να υπάρχουν αντικειμενικοί όροι και ισότιμοι όροι. Δεν έχει επιλεγεί κανένας επειδή ακούω διάφορα. Θα είναι το αναπτυξιακό έργο της δεκαετίας».


Ο αντιπρόεδρος του ταμείου Κωνσταντίνος Μητρόπουλος σημείωσε πως « Το 50% θα είναι πάρκο. Περισσότερο πράσινο από το Central και Hyde Park. Θα γίνει αποκλειστικά με ιδιωτικά λεφτά. Ζητήσαμε από τις τράπεζες Πειραιώς και Σιτιγκρουπ, να μας αναλύσουν τα 27 μεγάλα έργα που έγιναν διεθνώς και μόνο το 20% είχε κρατική επιχορήγηση. Η διάρκεια κατασκευής από 2015 έως 2022 και αναμένεται να ξοδευτούν άνω των 5 δις. Αναμένεται να δώσει από 7.000 -20000 θέσεις εργασίας».


Να σημειωθεί ότι ο δ.σ. του ταμείου Ανδρέας Ταπρατζής εκτίμησε ότι η όλη διαδικασία «θα κλείσει τέλη Μαρτίου» ενώ ο πρόεδρος του «Ελληνικόν ΑΕ» Σπύρος Πολάλης είπε ότι «Ο επενδυτής όχι μόνο θα υποβάλει την οικονομική προσφορά αλλά θα ορίσει τις χρήσεις και θα σχεδιάσει το έργο… Συγκριτικά έχουμε δυνατότητα να κάνουμε ένα Μονακό, ένα πάρκο και κάτι άλλο. Είναι βασικό να δημιουργήσουμε χώρος για τους πεζούς».
Read more...

Μολότοφ, πετροπόλεμος και χημικά στην πορεία για τον Αλέξη

Επανήλθε η ηρεμία στο κέντρο της Αθήνας



http://img.protothema.gr/755EDB19A995FEED73758FB7AD86F336.jpg

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η πορεία των μαθητών για την επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου εξελίχθηκε, για μια ακόμα φορά, σε θέατρο συγκρούσεων μεταξύ μαθητών, κουκουλοφόρων και ΜΑΤ.

Η αστυνομία προχώρησε σε εννέα συλλήψεις και έξι προσαγωγές, ενώ υπάρχουν 14 τραυματίες στις τάξεις των αστυνομικών.

Μπροστά στη Βουλή, νεαροί πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών. Οι εύζωνες απομακρύνθηκαν από το Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη και οι αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν στο σημείο, απωθώντας τους διαδηλωτές προς την Πανεπιστημίου και την πλατεία Συντάγματος..

Κουκουλοφόροι κινούνταν στους γύρω δρόμους, σπάζοντας μάρμαρα μπροστά από τα ξενοδοχεία της πλατείας και βάζοντας φωτιά σε παγκάκια στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Νεράτζια κατά αστυνομικών πέταξαν μαθητές στην Σταδίου και η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 15:00 και συνεργεία καθαρισμού του Δήμου εργάζονταν στην πλατεία Συντάγματος, καθώς οι διαδηλωτές είχαν σκορπίσει στα γύρω στενά.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας εφαρμόστηκε πλήρως, καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ, παρά τον πετροπόλεμο που δέχθηκαν, απέφυγαν να προβούν σε ενέργειες που θα όξυναν περαιτέρω τα πνεύματα και περιορίστηκαν στη χρήση χημικών, τα οποία πάντως ήταν λιγότερα από κάθε άλλη φορά.

Η πορεία στην Αθήνα, πάντως, είχε ξεκινήσει με ηρεμία. Περίπου 1.000-1.500 μαθητές είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Το κλίμα αρχικά ήταν ήρεμο, με πανό αφιερωμένα στον αδικοχαμένο 15χρονο. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, ενώ οι κλούβες των ΜΑΤ ήταν σταθμευμένες στη Σταδίου και έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος.

Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 17:00, ενώ ο σταθμός στο Σύνταγμα στις 18:00, καθώς την ώρα εκείνη είναι προγραμματισμένη πορεία των αντιεξουσιαστών

Η Ελληνική Αστυνομία έχει προσαρμόσει το επιχειρησιακό της σχέδιο στα πρότυπα της ημέρας του Πολυτεχνείου όπου κατά γενική ομολογία όλα κύλησαν ομαλά χωρίς έκτροπα και εκτεταμένα επεισόδια.

Μετά από συσκέψεις των επιτελών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, θα λαμβάνουν μέτρα 5.000 ένστολοι. Από αυτούς οι 1.500 θα ανήκουν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 20 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), 15 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ). Ισχυρές δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ. Εκατοντάδες άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και της Τροχαίας. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Read more...

«Θα πρέπει να σκεφτούμε την ευρωζώνη και χωρίς εσάς!»

Μπαρόζο: «Αν δεν τηρείτε τις υποχρεώσεις σας...»


http://img.protothema.gr/2C24C8110DDB025E139DE33372B865C4.jpg
Ιδιαίτερα καυστικός παρουσιάζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο μίας Ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα» δηλώνει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι μία μοναδική περίπτωση.

Εκφράζει, βέβαια, την ευχή του να μην συμβεί κάτι τέτοιο, τονίζοντας: «Θα ήταν το χειρότερο μήνυμα για τις αγορές, το να χάσει δηλαδή η ευρωζώνη ένα από τα κράτη-μέλη της».

Παράλληλα, τονίζει ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί σε άλλη χώρα το «κούρεμα» του χρέους, θέμα που, όπως λέει, μαζί με την απλοποίηση των διαδικασιών με τις οποίες μία χώρα θα μπορεί να λάβει βοήθεια από τον μόνιμο μηχανισμό ευρω-στήριξης (ESM), θα είναι τα κυριότερα προς συζήτηση στην ευρωπαϊκή Σύνόδο Κορυφής, στα τέλη της εβδομάδας.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δείχνει μάλιστα και πως θα επιταχυνθούν οι αλλαγές στην Ευρώπη. «Ορισμένες αλλαγές στις συνθήκες μπορούν να πραγματοποιηθούν σχετικά γρήγορα... Τέσσερις με πέντε μήνες είναι ρεαλιστικό κατά τη γνώμη μου»'.

Read more...

ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ "ΚΡΑ"
Κάνει "κρα" ο τρόπος που πειράχθηκε από τη GPO, το γκάλοπ υπέρ του Βενιζέλου. Είναι ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών σε όλη την Ευρώπη, καθημερινά φθείρεται λόγω των αποφάσεων και της θέσης του, ήταν υπουργός του Παπανδρέου επί 2 χρόνια και...
αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του κι όμως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τον προτιμούν με συντριπτικά ποσοστά। Κωμωδία βλέπουν βραδιάτικα οι τηλεθεατές...
fimotro.
Read more...

Φοροκαταιγίδα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

"Απαγορευμένη" η κατοχή ακινήτων στην Ελλάδα. "Ξεχασμένοι" και νέοι φόροι θα αποπληρωθούν μέσα στο 2012.

Πολλαπλό θα είναι το χτύπημα για τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, καθώς μέσα στο 2012 θα κληθούν να πληρώσουν έξι νέους φόρους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ημερησία".

Εκτός από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για τα έτη 2011 και 2012 που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα κληθούν να καταβάλουν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ για την περιουσία τους.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν:

* Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009. Περίπου 1,28 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα παραλάβουν, τα ξεχασμένα εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ έτους 2009. Θα το πληρώσουν οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου του 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Από το ΕΤΑΚ του 2009 αναμένονται περίπου 150 εκατ. ευρώ.

* Την έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του έτους 2009. Όσοι είχαν στην κατοχή τους την 1-1-2009 ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρώσουν και έκτακτη εισφορά. Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστές από 0,1% έως 0,9% ανάλογα με το ύψος της περιουσίας.

* Το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Περισσότεροι από 200.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1-1-2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ στις αρχές του νέου έτους θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν το λογαριασμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έτους 2010.

* Το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011. Πάνω από 2.000.000 φορολογούμενοι που κατέχουν ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν κι άλλα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011.

* Το έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2011. Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποστολή των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω των οποίων εξοφλείται και το ειδικό τέλος ακινήτων. Με τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο αυξάνεται από 40 σε 80 ημέρες η προθεσμία μετά την έκδοση του λογαριασμού εντός της οποίας θα πρέπει οι καταναλωτές να πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με πιθανή διακοπή της παροχής ρεύματος.

Η πρώτη δόση του Τέλους Ακινήτων θα καταβληθεί κανονικά ακόμη κι αν υπάρχουν λάθη στον υπολογισμό, ή εξαιρέσεις (άνεργοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι κ.ά.). Στις περιπτώσεις που θα προκύψει, λόγω των λαθών, διαφορά φόρου αυτή θα καταβληθεί με την επόμενη εκκαθάριση της ΔΕΗ, μέσω συμψηφισμού μελλοντικών οφειλών.

* Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2012। Σχεδιάζεται να καταβληθεί σε περισσότερες από 4 δόσεις. Το υπουργείο Οικονομικών συζητά με τη ΔΕΗ να αποστέλλονται ειδοποιήσεις για την καταβολή των δόσεων ακόμα και χωρίς να περιλαμβάνεται στην αποστολή ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος.

http://news247.gr


Read more...

Σε «ευρύτερη δυνατή συναίνεση» για την ονομασία καλεί την κυβέρνηση ο Γ.Παπανδρέου

«Ζήτημα εθνικού συμφέροντος»


Η απόφαση της Χάγης απαιτεί «εθνική ομοψυχία πέραν μικροπολιτικών συμφερόντων», λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η απόφαση της Χάγης απαιτεί «εθνική ομοψυχία πέραν μικροπολιτικών συμφερόντων», λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε αναζήτηση της «ευρύτερης δυνατής συναίνεσης» στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ κάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, λέγοντας πως αυτό «επιτάσσει το εθνικό συμφέρον».

Η πΓΔΜ, ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, «δεν θα παρεξηγήσει» το περιέχομενο της απόφασης της Χάγης, υπογραμμίζοντας πως αυτό επικεντρώνεται σε «διαδικασία διαβουλεύσεων για την αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης έναντι πάντων και για κάθε χρήση».

Ο Γ.Παπανδρέου ανέφερε σε δήλωσή του τη Δευτέρα πως η απόφαση της Χάγης επιβάλλει «πνεύμα εθνικής ομοψυχίας μακράν των όποιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

«H σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), αποτελεί την καλύτερη δυνατή βάση για την εξεύρεση ενός έντιμου συμβιβασμού αμοιβαίως επωφελούς που δεν θα δημιουργεί νικητές και ηττημένους» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Ευ.Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή ανέφερε πως η πολιτική ηγεσία στα Σκόπια «δεν θα παρεξηγήσει το περιεχόμενο» της απόφασης της Χάγης, τονίζοντας: «Μία είναι η κατεύθυνση που δίνει η απόφαση, η καλόπιστη συμμετοχή σε μία διαδικασία διαβουλεύσεων για την αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης έναντι πάντων και για κάθε χρήση».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Πορείες και συγκεντρώσεις την Τρίτη για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Τιμή στη μνήμη του

Γραφίτι με την εικόνα του μικρού μαθητή στα Εξάρχεια
Γραφίτι με την εικόνα του μικρού μαθητή στα Εξάρχεια (Φωτογραφία: Αγγελική Στελλάκη )


Αθήνα
Με διαδηλώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί θα τιμήσουν την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση αντεξουσιαστών.

Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 17.00, ενώ ο σταθμός στο Σύνταγμα στις 18.00, ύστερα από εντολή της αστυνομίας.

Την προηγούμενη χρονιά οι μαθητές σε διάφορα σχολεία της χώρας απέκλεισαν συμβολικά δρόμους στις γειτονιές τους, ενώ ακολούθησαν και πορείες.

Επί ποδός και η Αστυνομία για την αποφυγή επεισοδίων. Η ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν στην πρόσφατη πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της δολοφονίας Επ.Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Ο συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 χρόνων για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Στις 6,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO

Σημαντική άνοδος για τη ΔΗΜ.ΑΡ

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Διαφορά 6,2 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της GPO τα αποτελέσματα της οποίας μεταδόθηκαν τη Δευτέρα από το Mega. Σημαντικά αυξημένα είναι ακόμη τα ποσοστά του ΚΚΕ που προσέγγισε το 10% αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση δίνει 21,5% στη Νέα Δημοκρατία έναντι 15,3% για το ΠΑΣΟΚ.

Στην προηγούμενη μέτρηση, τον Σεπτέμβριο, η ΝΔ είχε 22,3% και το ΠΑΣΟΚ 15,5%.

Ελαφρά αύξηση καταγράφει το ΚΚΕ που φτάνει το 10% έναντι του 9,8%.

Ακολουθούν ο ΛΑΟΣ με 7,1% και στη συνέχεια η Δημοκρατική Αριστερά που καταγράφει δημοσκοπική αύξηση των ποσοστών από το 2,7% το Σεπτέμβριο σε 6,3%.

Άνοδο καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνει το 6,1%, όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι που βρίσκονται στο 3%.

Κάτω από το όριο εκλογής στο Κοινοβούλιο βρίσκεται η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3% και το Άρμα Πολιτών που βρίσκεται στο 0,8%.

Το λευκό και το άκυρο βρίσκονται στο 17,5% ενώ δεν γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν το 10,1%.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 89,2% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι απέτυχε το Μνημόνιο. Ακόμη, το 76,7% επιθυμεί «να παραμείνει η Ελλάδα πάση θυσία στο ευρώ» έναντι του 20,8% που έχει αντίθετη άποψη.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο προωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 29,2% ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 16%. Την απάντηση «κανένας» έδωσε το 53,8%.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Λοβέρδος: «Η ευημερία πρέπει να επιστραφεί στον λαό»

Βουλή


http://img.protothema.gr/DCCD0F7DC6AEAE314C166BC70E8F3688.jpg
Να προχωρήσουν άμεσα οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και να μην «εγκλωβιστεί στην αδράνεια» ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αφήνοντας αιχμές για τα εμπόδια που θέτει η ΝΔ σε συγκεκριμένους διαρθρωτικούς στόχους του υπουργείου του.

Ο κ Λοβέρδος εξήγησε πως «η νέα κυβέρνηση είναι περιορισμένου χρόνου και ειδικού σκοπού, άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μίλησε για «ενδιάμεση» κυβέρνηση… Αυτό, όμως, δεν μπορεί να σημαίνει αδράνεια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια των καθυστερήσεων. Η συνεννόηση δεν μπορεί να είναι ακυρωτική των δράσεων. Πρέπει να προχωρήσουμε». Επιπλέον επισήμανε ότι είναι ανάγκη «η ριζοσπαστική αλλαγή του κράτους και πως η κυβέρνηση Παπαδήμου οφείλει να στρώσει το χαλί στην επόμενη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει χρόνος να χάσουμε.

Τέλος ο υπουργός ανέφερε ότι ο στόχος είναι η ανόρθωση της χώρας και της αξιοπρέπειάς της» και σημείωσε ότι «Έχουμε μπροστά μας λιγους μήνες για να κάνουμε όσα δεν έγινα πολλές δεκαετίες… να παραδώσουμε μια χώρα που έχει κάνει την αρχή για να αλλάξει τον εαυτό της… Η ευημερία πρέπει να επιστραφεί στον λαό»

Read more...

O Κουβέλης μπροστά από το Τσίπρα...



Διψήφιο νούμερο για το ΚΚΕ, 6,2 η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...

Στη πρόθεση ψήφου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν διαφορές σε σχέση με τη προηγούμενη μέτρηση.
Η μεγάλη ανατροπή όμως γίνεται με την Δημοκρατική Αριστερά. Ο Φώτης Κουβέλης με ... ποσοστό 6,3 μπαίνει μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα (6,1) έστω και με οριακή διαφορά.
Το ΚΚΕ φτάνει για πρώτη φορά σε διψήφιο (10,0 ), τέταρτο κόμμα το ΛΑΟΣ (7,1) ενώ και σε αυτή την μέτρηση η Ντόρα Μπακογιαννη δεν μπαίνει στη βουλή καθώς το ποσοστό της φτάνει το 2,3...



Read more...