Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Λοβέρδος: Εκτός τόπου και χρόνου η συζήτηση για τη διαδοχή









Λοβέρδος: Εκτός τόπου και χρόνου η συζήτηση για τη διαδοχή
Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του για τις εξελίξεις διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφεύγοντας ταυτόχρονα να δηλώσει στήριξη προς τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την προεδρία του κόμματος. Στην διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου των υπουργών Ανάπτυξης και Υγείας, ο κ. Λοβέρδος όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τον αν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Χρυσοχόιδη απάντησε: «οι ομιλούντες έχουν εργαστεί με πάρα πολύ φιλότιμο και αυτοθυσία και έχουν καθημερινές υποχρεώσεις. Όλα τα άλλα δεν μας αφορούν».

«Παρακαλώ, όχι τέτοιες ερωτήσεις εδώ», είπε, παρεμβαίνοντας ο υπουργός Ανάπτυξης, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για μία απόλυτα διυπουργική, υπηρεσιακή συνάντηση.

Λίγο αργότερα όταν οι δύο υπουργοί ρωτήθηκαν εκ νέου για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως «έχουμε λίγες εβδομάδες, λίγους μήνες για να κάνουμε πολλά πράγματα. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει να εργαστεί μετά τις εκλογές. Από αυτά θα κριθούμε και όλα τα άλλα είναι για άλλους χώρους και χρόνους».

Παρά το γεγονός ότι σήμερα ο υπουργός Υγείας απέφυγε να τοποθετηθεί επί των θέσεων που έχει εκφράσει ο κ. Χρυσοχοΐδης και οι οποίες έχουν προκαλέσει αναβρασμό στο ΠΑΣΟΚ, κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή επί του προϋπολογισμού άφησε αιχμές για την πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στον τομέα της ανάπτυξη.

«Τα δύο τελευταία χρόνια, παλέψαμε για δημοσιονομική ευταξία και καταφέραμε κάποιες μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά τα θέματα της ανάπτυξης δεν προχώρησαν με οριζόντιο τρόπο και έτσι η χώρα βούλιαξε στην ύφεση», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Πηγές: Ναυτεμπορική, Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: