Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Πορείες και συγκεντρώσεις την Τρίτη για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Τιμή στη μνήμη του

Γραφίτι με την εικόνα του μικρού μαθητή στα Εξάρχεια
Γραφίτι με την εικόνα του μικρού μαθητή στα Εξάρχεια (Φωτογραφία: Αγγελική Στελλάκη )


Αθήνα
Με διαδηλώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί θα τιμήσουν την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση αντεξουσιαστών.

Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 17.00, ενώ ο σταθμός στο Σύνταγμα στις 18.00, ύστερα από εντολή της αστυνομίας.

Την προηγούμενη χρονιά οι μαθητές σε διάφορα σχολεία της χώρας απέκλεισαν συμβολικά δρόμους στις γειτονιές τους, ενώ ακολούθησαν και πορείες.

Επί ποδός και η Αστυνομία για την αποφυγή επεισοδίων. Η ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν στην πρόσφατη πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της δολοφονίας Επ.Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Ο συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 χρόνων για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: