Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Πώς αντέδρασαν Μέρκελ και Σαρκοζί στις «απειλές» της S&P

“Η κατάσταση είναι σοβαρή”…



http://img.protothema.gr/7DA688AD0A493D5A712CF05AA1356885.jpg

«Το τι πράττει ένας οίκος αξιολόγησης είναι δική του ευθύνη». Ψύχραιμη, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση, εμφανίστηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις «απειλές» της S&P για ενδεχόμενο υποβάθμισης των ευρωπαϊκών οικονομιών και συγκεκριμένα της ίδιας της Γερμανίας κατά μία βαθμίδα και της Γαλλίας κατά δύο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πάρουν αποφάσεις στη σύνοδο Κορυφής ώστε να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών χωρίς να επηρεάζονται από τις προειδοποιήσεις των αναλυτών και από τα όποια κερδοσκοπικά παιχνίδια των αγορών.

Την ίδια ώρα ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εμφανιζόταν σαφώς πιο προβληματισμένος, μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του.

Ο κύριος Σαρκοζί φέρεται να παραδέχθηκε πως η κατάσταση στην Ευρώπη «είναι πλέον σοβαρή», ζήτησε ενότητα στο εσωτερικό ενόψει και της κρίσιμης συνόδου κορυφής την Παρασκευή και τονίζοντας πως η Ευρωζώνη πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: