Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Σε «ευρύτερη δυνατή συναίνεση» για την ονομασία καλεί την κυβέρνηση ο Γ.Παπανδρέου

«Ζήτημα εθνικού συμφέροντος»


Η απόφαση της Χάγης απαιτεί «εθνική ομοψυχία πέραν μικροπολιτικών συμφερόντων», λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η απόφαση της Χάγης απαιτεί «εθνική ομοψυχία πέραν μικροπολιτικών συμφερόντων», λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε αναζήτηση της «ευρύτερης δυνατής συναίνεσης» στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ κάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, λέγοντας πως αυτό «επιτάσσει το εθνικό συμφέρον».

Η πΓΔΜ, ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, «δεν θα παρεξηγήσει» το περιέχομενο της απόφασης της Χάγης, υπογραμμίζοντας πως αυτό επικεντρώνεται σε «διαδικασία διαβουλεύσεων για την αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης έναντι πάντων και για κάθε χρήση».

Ο Γ.Παπανδρέου ανέφερε σε δήλωσή του τη Δευτέρα πως η απόφαση της Χάγης επιβάλλει «πνεύμα εθνικής ομοψυχίας μακράν των όποιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

«H σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), αποτελεί την καλύτερη δυνατή βάση για την εξεύρεση ενός έντιμου συμβιβασμού αμοιβαίως επωφελούς που δεν θα δημιουργεί νικητές και ηττημένους» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Ευ.Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή ανέφερε πως η πολιτική ηγεσία στα Σκόπια «δεν θα παρεξηγήσει το περιεχόμενο» της απόφασης της Χάγης, τονίζοντας: «Μία είναι η κατεύθυνση που δίνει η απόφαση, η καλόπιστη συμμετοχή σε μία διαδικασία διαβουλεύσεων για την αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης έναντι πάντων και για κάθε χρήση».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: