Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

«Τελειώνει ο χρόνος σας...» λέει ο Κρέμερ της S&P...



«Τελειώνει ο χρόνος για την αντιμετώπιση της κρίσης του ευρώ». Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να είναι ο κ. Moritz Kraemer, κορυφαίος αναλυτής του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s και ο ... άνθρωπος που υπέγραψε το χθεσινοβραδινό report – προειδοποίηση για μαζική υποβάθμιση των αξιολογήσεων 15 κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο αναλυτής της S&P δεν αισθάνθηκε καν υποχρεωμένος να δικαιολογήσει τη «βόμβα» που εξαπέλυσε και η οποία ακόμα και τώρα προκαλεί τριγμούς στις αγορές. Αντιθέτως τόνισε πως οι οίκοι αξιολόγησης δεν έχουν στόχο ούτε να συμβουλεύουν, ούτε να επηρεάζουν τακτικές και πολιτικές επιλογές. «Η δουλειά μας είναι να αναγνωρίζουμε τα ρίσκα και να τα επικοινωνούμε στους επενδυτές όταν τα βλέπουμε, κάτι το οποίο έχουμε κάνει» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στο γιατί επέλεξε αυτή την περίοδο να «προειδοποιήσει» τους Ευρωπαίους, ο κ. Kraemer τόνισε ότι ήταν αναγκαίο να εκδοθεί η προειδοποίηση αυτή πριν από τη Σύνοδο, ώστε να διασφαλιστεί πως οι ηγέτες έχουν επίγνωση των σοβαρών συνεπειών της κρίσης εάν αυτή συνεχιστεί, όπως έχουν αποδείξει και τα αποτελέσματα των προηγουμένων συνόδων.

«Αισθανόμαστε πως ο χρόνος τελειώνει. Η επιτυχία της συνόδου είναι περισσότερο ζωτική από ποτέ. Μια νέα … απογοήτευση θα μπορούσε να αυξήσει το ρίσκο της ύφεσης διεθνώς», κατέληξε ο … αξιολογητής της Ευρώπης!
protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: