Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Έρχονται νομοθετικές ρυθμίσεις...




...για τους εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ...

Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ στον κυρωτικό νόμο που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης...
ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Από την πρώτη στιγμή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση και όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωσαν δημοσίως, με όλους τους τρόπους και κατ' επανάληψη, τους εργαζομένους και την ελληνική κοινωνία ότι διαρκής επιδίωξη στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων παραμένει η εξασφάλιση σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας», τονίζει με ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Σήμερα η κυβέρνηση είναι πλέον σε θέση να ανακοινώσει τις ρυθμίσεις που πράγματι εξασφαλίζουν υπό τις παρούσες συνθήκες με τον καλύτερο τρόπο τους εργαζομένους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ», συνεχίζει λέγοντας η ίδια.

Συγκεκριμένα,

Με νομοθετικές ρυθμίσεις στον κυρωτικό νόμο που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της Σύμβασης Παραχώρησης θα προβλέπεται:

• Η διατήρηση σε ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ και η όποια ενδεχόμενη αντικατάστασή του θα μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά γενικές διατάξεις περί ιδιωτικών επιχειρήσεων και εκμεταλλεύσεων.
• Η διατήρηση, επίσης, σε ισχύ του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της ΟΛΠ ΑΕ μέχρι την ενδεχόμενη κατάργηση και αντικατάστασή του μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
• Η δυνατότητα επιλογής μετάταξης των εργαζομένων τόσο στην ΟΛΠ ΑΕ όσο και στην ΟΛΘ ΑΕ σε υπηρεσίες, φορείς ή νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε Οργανισμούς Λιμένα καθώς και σε εταιρείες του ν. 3429/2005, στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου.

Επισημαίνεται, επιπλέον, ότι σε ό,τι αφορά την σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία που αφορά στην ΟΛΘ ΑΕ και με δεδομένο ότι το αναρτηθέν σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης δεν έχει ακόμα δεσμευτικό χαρακτήρα, έχουν δρομολογηθεί επίσημες πρωτοβουλίες των συναρμοδίων υπουργείων και της κυβέρνησης, σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΘ και το ΤΑΙΠΕΔ, για την πληρέστερη κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων.

«Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται η βελτίωση του συνολικού νομοθετικού πλαισίου που ισχύει στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση και όχι την απορρύθμιση της λιμενικής εργασίας για όλα τα λιμάνια της χώρας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ο. Γεροβασίλη.


«Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η κυβέρνηση εκτιμά ότι έχει ανταποκριθεί, υπό τις παρούσες συνθήκες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επιδιώξεις που η ίδια έθεσε. Θεωρούμε, επίσης, ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη» καταλήγει η ίδια.

thepressproject.gr

Read more...

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ η Αθήνα την Τρίτη...



από τις 22.00 έως τη λήξη...

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τρίτη από τις 22.00 έως τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ.

Όπως αναφέρουν...
«σκοπός είναι να εισακουστεί το αίτημά μας που δεν είναι άλλο από τη μη μετατροπή του αγαθού της μετακίνησης σε αγοραίο προϊόν προς όφελος των συμφερόντων και εις βάρος του επιβατικού κοινού»...

Read more...

Δημοσκόπηση για το Brexit: Προηγείται η παραμονή στην Ε.Ε...



Η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται κατά σχεδόν επτά μονάδες έναντι εκείνης για την έξοδό της από την 28μελή Ένωση, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με...
τηλεφωνική δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την BMG για την εφημερίδα The Herald, η πλευρά της "παραμονής" προηγείται με ποσοστό 53,3% έναντι 46,7% εκείνης της "εξόδου". Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε 1.064 ενηλίκων, από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου, και δεν περιλαμβάνει όσους δήλωσαν "δεν γνωρίζω".

Ωστόσο, σε μία άλλη, διαδικτυακή δημοσκόπηση της BMG. το στρατόπεδο της "εξόδου" προηγείται με 55,5%, έναντι 44,5% εκείνου της "παραμονής".

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν από τη δολοφονία, την Πέμπτη, της Τζο Κοξ, μιας βρετανίδας βουλευτίνας των Εργατικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να αναστείλουν την προεκλογική εκστρατεία τους.

Η δημοσκόπηση της BMG αναμενόταν να δημοσιοποιηθεί στις 16 Ιουνίου, αλλά καθυστέρησε λόγω της δολοφονίας της Κοξ.

Στο 65% μειώθηκε σήμερα η πιθανότητα μιας ψήφου παραμονής στην ΕΕ, σύμφωνα με το διαδικτυακό Betfair.


Η ίδια πιθανότητα της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, έπεσε στο 60% την Πέμπτη, για ν' αυξηθεί στο 67% χθες.

Παρά το γεγονός ότι τα γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία, αφήνουν να εννοηθεί ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους στην ΕΕ, οι δημοσκοπήσεις δίνουν μια αμφιλεγόμενη εικόνα σχετικά με τη συμπεριφορά, αλλά και την τελική επιλογή ψήφου, που θα κάνουν οι ψηφοφόροι στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Αύριο θα επαναλάβουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι δύο αντίπαλες πλευρές ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου

Οι δύο αντίπαλες πλευρές στη Βρετανία που τάσσονται υπέρ και κατά της εξόδου από την ΕΕ, αναμένεται ότι αύριο θα επαναλάβουν την προεκλογική εκστρατεία τους, μετά τη διακοπή της, εξαιτίας της δολοφονίας της βουλευτού των Εργατικών, Τζο Κοξ.

Τα νομοθετικά σώματα στη Βρετανία, αναμένεται ν' αποτίσουν φόρο τιμής στη δολοφονημένη βουλευτή, τη Δευτέρα, ενώ κλιμακώνεται ο πολιτικός προβληματισμός για το αν η δολοφονία της, θα επηρεάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα...

left.gr

Read more...