Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Δημοσκόπηση για το Brexit: Προηγείται η παραμονή στην Ε.Ε...



Η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται κατά σχεδόν επτά μονάδες έναντι εκείνης για την έξοδό της από την 28μελή Ένωση, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με...
τηλεφωνική δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την BMG για την εφημερίδα The Herald, η πλευρά της "παραμονής" προηγείται με ποσοστό 53,3% έναντι 46,7% εκείνης της "εξόδου". Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε 1.064 ενηλίκων, από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου, και δεν περιλαμβάνει όσους δήλωσαν "δεν γνωρίζω".

Ωστόσο, σε μία άλλη, διαδικτυακή δημοσκόπηση της BMG. το στρατόπεδο της "εξόδου" προηγείται με 55,5%, έναντι 44,5% εκείνου της "παραμονής".

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν από τη δολοφονία, την Πέμπτη, της Τζο Κοξ, μιας βρετανίδας βουλευτίνας των Εργατικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να αναστείλουν την προεκλογική εκστρατεία τους.

Η δημοσκόπηση της BMG αναμενόταν να δημοσιοποιηθεί στις 16 Ιουνίου, αλλά καθυστέρησε λόγω της δολοφονίας της Κοξ.

Στο 65% μειώθηκε σήμερα η πιθανότητα μιας ψήφου παραμονής στην ΕΕ, σύμφωνα με το διαδικτυακό Betfair.


Η ίδια πιθανότητα της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, έπεσε στο 60% την Πέμπτη, για ν' αυξηθεί στο 67% χθες.

Παρά το γεγονός ότι τα γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία, αφήνουν να εννοηθεί ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους στην ΕΕ, οι δημοσκοπήσεις δίνουν μια αμφιλεγόμενη εικόνα σχετικά με τη συμπεριφορά, αλλά και την τελική επιλογή ψήφου, που θα κάνουν οι ψηφοφόροι στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Αύριο θα επαναλάβουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι δύο αντίπαλες πλευρές ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου

Οι δύο αντίπαλες πλευρές στη Βρετανία που τάσσονται υπέρ και κατά της εξόδου από την ΕΕ, αναμένεται ότι αύριο θα επαναλάβουν την προεκλογική εκστρατεία τους, μετά τη διακοπή της, εξαιτίας της δολοφονίας της βουλευτού των Εργατικών, Τζο Κοξ.

Τα νομοθετικά σώματα στη Βρετανία, αναμένεται ν' αποτίσουν φόρο τιμής στη δολοφονημένη βουλευτή, τη Δευτέρα, ενώ κλιμακώνεται ο πολιτικός προβληματισμός για το αν η δολοφονία της, θα επηρεάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: