Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης πρότεινε για το αξίωμα του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον 26χρονο Μπάμπη Δούναβη, ένα άτομο με ειδικές ικανότητες. Με την εκλογή του Μπ. Δούναβη, δεν χωράει...
καμία αμφιβολία ότι η συμμετοχή του στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ιδιαίτερα ξεχωριστά χαρακτηριστικά, είναι ένας νέος επιστήμονας, με έντονη δράση σε κοινωνικά προγράμματα.
Με την ενέργεια αυτή, ο κ. Παχατουρίδης αναδεικνύει πάνω απ' όλα τη μεγάλη δύναμη ψυχής και την αισιοδοξία στη ζωή, για ένα Περιστέρι με ευαισθησίες.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/09/blog-post_786.html

Read more...

Πώς ο Κικίλιας έδιωξε στρατηγό της ΕΛΑΣ από σύσκεψη και τους άφησε όλους εμβρόντητους...


Μετά τη δημοσιοποίηση από το bloko.gr του πρωτοφανούς στα χρονικά περιστατικού εκδίωξης Στρατηγού από υπουργό Δημόσιας Τάξης, νεότερες πληροφορίες από παρόντες στην επεισοδιακή σύσκεψη, δίνουν περαιτέρω διευκρινήσεις, αλλά και το διάλογο μεταξύ του κ. Κικίλια και του υποστράτηγου Αθηναγόρα Παζαρλή, καθώς αυτός είναι ο Στρατηγός, από τον οποίο ζητήθηκε να βγει απο την αίθουσα, της αστυνομικής διεύθυνσης Χαλκιδικής.

Η ρήξη ξεκίνησε αμέσως μόλις στη διαδικασία των αναγνωριστικών συστάσεων,  ο αστυνομικός διευθυντής είπε το όνομα του και διευκρίνησε ότι προέρχεται από τη γειτονική Πέλλα.
Ο κ. Παζαρλής, είπε τότε στον κ. υπουργό πως αυτό εξακολουθεί να γίνεται, οι τρίμηνες αποσπάσεις δηλαδή από όμορες αστυνομκές διευθύνσεις εξαιτίας του ζητήματος των Σκουριών, όμως τώρα πλέον εξέλιπαν οι λόγοι και δεν χρεάζεται να ταλαιπωρούνται οι αξιωματικοί.
Τότε ο κ. Κικίλιας φέρεται να ρώτησε γιατί τους φέρνει, αφού δεν υπάρχει πρόβλημα και ο κ. Παζαρλής απάντησε πως δεν τους φέρνει αυτός, αλλά έρχονται με διαταγή του αρχηγείου.
Ο υπουργός εξεμάνη  τότε και απάντησε ότι είναι δύο μηνών υπουργός και πως δεν μπορούν να του λένε τέτοια πράγματα και είπε στον υποστράτηγο να βγει από την αίθουσα.

Τότε ακολούθησε ο διάλογος που, όπως μας μετέφεραν επί λέξη, ακολούθησε.

Κικίλιας: "Βγες έξω".
Παζαρλής: "Εγώ να βγώ έξω; "
Κικίλιας: " Ναι εσύ".
Παζαρλής: " Είσαι προκαταλειμμένος".

Μάλιστα, όπως λέγεται, το μέρος του υποστράτηγου πήρε και συντάχθκηε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Καρανάσιος, ο οποίος είπε, "έχει δίκιο ο Παζαρλής".
Μετά την αποχώρηση Παζαρλή, ο υουργός Δημόσιας Τάξης επιχείρησε να αιτιολογήσει τον αδικαιολόγητο εκνευρισμό του, λέγοντας στους εμβρόντητους παριστάμενους, ότι ο κ. Παζαρλής είχε απρεπή στάση ενόσω του μιλούσε και πως φορούσε πουκάμισο, κάτι που όπως μπορείτε να δείτε στην "αναμνηστική" φωτογραφία φορούσαν όλοι πλην ενός.

Read more...

Τρόικα πρός κυβέρνηση: "Καμία προστασία στην α' κατοικία - Όλα στο σφυρί"


Για τα τέλη Σεπτεμβρίου πηγαίνει η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας, για το θέμα της προστασίας της κύριας κατοικίας οφειλετών με αποδεδειγμένη αδυναμία να πληρώσουν τις δανειακές τους
υποχρεώσεις. Η τρόικα ωστόσο δεν θέλει να ακούσει τίποτα για το θέμα και ζητά να βγαίνουν στο σφυρί άμεσα.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η κυβέρνηση δέχεται ήδη εισηγήσεις για παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για έναν τουλάχιστον χρόνο, ενώ στις σκέψεις της ελληνικής πλευράς είναι ακόμα και η σχετική θεσμοθέτηση μονομερώς, χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τρόικας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το θέμα δεν τέθηκε στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις του Παρισιού, με ασφαλείς πληροφορίες να αναφέρουν ότι αποτελεί casus belli για τους εκπροσώπους των δανειστών, για το λόγο αυτό και απεφεύχθη οποιαδήποτε αναφορά, υπό τον φόβο υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης για τις φορολογικές ελαφρύνσεις.

Ο  νόμος 4224 του 2013 προστατεύει την κύρια κατοικία από τους πλειστηριασμούς έως τα τέλη του 2014.
http://ksipnistere.blogspot.gr/

Read more...

Αυτές είναι οι 49 σχολές που απειλούνται με "λουκέτο"

Έκθεση φωτιά για τη βιωσιμότητα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Τα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τα οποία κινδυνεύουν με λουκέτο
Πρόβλημα βιωσιμότητας παρουσιάζουν σαράντα εννέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με την τελευταία Εκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ). Πρόκειται για 8 ΑΕΙ και 41 ΤΕΙ, τη λίστα των οποίων παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής».
Οι σχολές αυτές, που χαρακτηρίζονται από τους αξιολογητές ως «μη αυτοδύναμες», λειτουργούν αυτήν τη στιγμή με λιγότερα από εννέα μέλη ΔΕΠ, κάτι που δεν συνιστά πανεπιστήμιο ή τεχνολογικό ίδρυμα. Αυτά τα τμήματα έχουν μπει ήδη στην «black list», με πιθανότερη συνέπεια να μην υπάρχουν στο μηχανογραφικό του 2015.
Στην Έκθεση αναφέρεται ότι « παρά την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά, σημαντικός αριθμός τμημάτων ΑΕΙ εξακολουθεί να μην πληροί το κριτήριο της αυτοδυναμίας, δηλαδή ο αριθμός των μελών ΔΕΠ/ΕΠ να είναι μεγαλύτερος του 9 ». Ετσι η ΑΔΙΠ παρακινεί τα ΑΕΙ και το υπουργείο Παιδείας να πάρουν ουσιαστικές αποφάσεις, ζητώντας μια νέα «Αθηνά».
Δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον
Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα τμήματα της Ισπανικής Γλώσσας, των Τουρκικών σπουδών καθώς και των Σλαβικών σπουδών, βρίσκονται στο κόκκινο! Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου το τμήμα Επιστήμης τροφίμων και διατροφής, στο Δυτικής Μακεδονίας το Εικαστικών τεχνών και το Μηχανικών Πληροφορικής, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το τμήμα Πληροφορικής, και στο Πελοποννήσου η σχολή Οικονομικών Επιστημών.
Ολα θα περάσουν ξανά από την κρησάρα της Αρχής Αξιολόγησης, και το υπουργείο θα αποφασίσει το μέλλον τους. Η ΑΔΙΠ με λίγα λόγια θα κληθεί να γνωμοδοτήσει για ένα προς ένα, από αυτά τα τμήματα που πάσχουν σε προσωπικό και υποδομές, και δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Πολλές από τις σχολές των ΤΕΙ που υπάρχουν στη λίστα έχουν πάψει από καιρό να προσελκύουν το ενδιαφέρον και των φοιτητών. Το «σχέδιο Αθηνά», για το οποίο χύθηκε πολύ μελάνι το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με την Αρχή Αξιολόγησης αλλά και το υπ. Οικονομικών, δεν απέφερε κανένα οικονομικό αποτέλεσμα. Ο θησαυρός αποδείχθηκε... άνθρακας, όπως λένε οι ίδιοι οι αξιολογητές, κι αυτό γιατί έγιναν κυρίως συγχωνεύσεις και όχι καταργήσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε δεσμευθεί για εξοικονόμηση 50 εκατ. ευρώ για το 2014 από την «Αθηνά», αλλά τελικώς ούτε ένα ευρώ δεν εξοικονομήθηκε.
 
Ο ρόλος της πολιτείας
Συγχωνεύτηκαν 76 τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ και ο συνολικός αριθμός (εξαιρουμένων των στρατιωτικών κ.ά.) μειώθηκε σε 410. Ομως, οι συγχωνεύσεις δεν οδήγησαν σε αναβάθμιση πολλών εκ των νέων τμημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των 121 τμημάτων με φετινή βάση εισαγωγής κάτω από 10.000 μόρια και αρκετές κενές θέσεις βρίσκονται τμήματα που συγχωνεύτηκαν στο πλαίσιο της «Αθηνάς».
Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα είναι αυτό που συνέβη σε τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Η κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς στο τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος, που έχει έδρα στη Ζάκυνθο, είχε 69 θέσεις και μόνο έναν επιτυχόντα. Στο ίδιο τμήμα (Τεχνολογίας Περιβάλλοντος) υπάρχει και η κατεύθυνση Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος. Δύο κατευθύνσεις που έως πέρυσι ήταν αυτοτελή τμήματα και πλέον συγχωνεύτηκαν σε ένα τμήμα.
Μία εβδομάδα μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής του πορίσματος της αξιολόγησης της ΑΔΙΠ, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος είχε σύσκεψη εργασίας με τη διοίκηση της ΑΔΙΠ.
Ο ίδιος δήλωσε: «Συνεργαστήκαμε άψογα με τη διοίκηση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Καθοδηγητική μας αρχή είναι ότι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση η Πολιτεία πρέπει να περιορίζεται στην αξιολόγηση και τη χρηματοδότηση».
πηγή: Έθνος
http://news247.gr/

Read more...

Ελλάδα και Σερβία ρίχνονται στη «μάχη» με στόχο την πρόκριση


Ελλάδα και Σερβία ρίχνονται στη «μάχη» με στόχο την πρόκριση
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Η Εθνική ομάδα μετά το 5 στα 5 στον όμιλο της και τις θετικές της εμφανίσεις που έδειξαν ότι έχει μέλλον ακόμα στην διοργάνωση, καλείται αυτή την φορά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σερβίας (19:00), στους «16» του Παγκόσμιου Κυπέλλου που διεξάγεται στην Ισπανία.

Η «γαλανόλευκη» έχοντας την αυτοπεποίθηση της στα ύψη, καθώς είναι μία από τις τρεις ομάδες που κατάφερε να περάσει πρώτη και αήττητη από τον όμιλο της, αντιμετωπίζει την φιλόδοξη Σερβία, η οποία μπορεί να τα βρήκε σκούρα στον όμιλο της αλλά δεν παύει να είναι ποτέ μια αξιόλογη αντίπαλος.

Διαιτητές τις αναμέτρησης θα είναι οι Μάικλ Έιλεν, Στίβεν Σέιμπελ και ο Ρόμπερτ Λότερμοζερ. Ο Αυστραλός Έιλεν ήταν και στους αγώνες της Εθνικής με Κροατία και Αργεντινή (79-71)ενώ ο Καναδός Σέιμπελ «σφύριξε» την ελληνική ομάδα στα ματς με Σενεγάλη και Φιλιππίνες. Ο Γερμανός Λότερμοζερ ήταν στην τριάδα του αγώνα της Ισπανίας με τη Σενεγάλη το Σάββατο..
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προκριματικά του Euro 2016 Για το ξεκίνημα με το «δεξί» η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ρουμανία


Για το ξεκίνημα με το «δεξί» η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ρουμανία
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Με τις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής, αρχίζει το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου, η προκριματική φάση για το EURO 2016. Η Εθνική ομάδας της Ελλάδας αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα την Ρουμανία (21:45) στο χωρίς κόσμο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Η Εθνική συμμετέχει στον 6ο όμιλο και είναι, μαζί με την Ρουμανία, το φαβορί για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, καθώς Ουγγαρία, Βόρεια Ιρλανδία, Νησιά Φαρόε και Φινλανδία, δεν φαίνονται ικανές να «σπάσουν το Βαλκανικό δίδυμο».

Με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο, οι Ελληνες διεθνείς καλούνται να αφήσουν πίσω τους την εποχή Σάντος και να αφομοιώσουν τις απόψεις και τις πρακτικές του έμπειρου Ιταλού τεχνικού, ο οποίος δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους από τις πρώτες ημέρες της συνεργασίας τους.

Στον εναρκτήριο αγώνα του ομίλου και στο ντέρμπι με την Ρουμανία, που θα γίνει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις 21:45, ο Ρανιέρι θα στηριχθεί στον υπάρχοντα κορμό που δημιούργησε ο Πορτογάλος προκάτοχος του, με τα γνωστά θετικά αποτελέσματα.

Ο Ιταλός προβληματίζεται κυρίως για μία θέση στην μεσαία γραμμή και ειδικά για τον παίκτη που θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στον τομέα της δημιουργίας. Χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, το βάρος αυτό, θα αναλάβει ο Παναγιώτης Κονέ, που θα πλαισωθεί στον χώρο του κέντρου από τους Σάμαρη και Ταχτσίδη.

Ο νέος αρχηγός της εθνικής, Δημήτρης Σαλπιγγίδης αναμένεται να έχει θέση στο αρχικό σχήμα, ενώ με δεδομένη την εκτίμη του Ρανιέρι στον Χριστοδουλόπουλο, την τρίτη θέση στην επίθεση διεκδικούν οι Σαμαράς, Μήτρογλου και Αθανασιάδης. Οσον αφορά στην άμυνα οι Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Χολέμπας, φαίνεται έχουν το προβάδισμα.

Στόχος του Ρανιέρι και των διεθνών είναι να μπουν με θετικό πρόσημο στην διοργάνωση, εκμεταλλευόμενοι τον παράγοντα έδρα, αλλά και την κατά τεκμήριο αγωνιστική τους ανωτερότητα, απέναντι στους Ρουμάνους που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο και θα παραταχθούν με κύριο σκοπό να μην ηττηθούν.

Οσον αφορά στους άλλους αγώνες του ομίλου, η Ουγγαρία έχει προβάδισμα υποδεχόμενη την Βόρεια Ιρλανδία, όπως και η Φινλανδία που φιλοξενείται στα Νησιά Φαρόε.

Από τα υπόλοιπα «ζευγάρια» ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Τσεχία-Ολλανδία (1ος όμιλος), Βοσνία-Κύπρος και Ισραήλ-Βέλγιο (2ος), Γερμανία-Σκοτία (4ος), Ελβετία-Αγγλία (5ος), Αυστρία-Σουηδία (7ος) και Νορβηγία-Ιταλία (8ος).

Το πρόγραμμα, έχει ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
9 Σεπτεμβρίου 2014 19:00 Καζακστάν-Λετονία
9 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Τσεχία-Ολλανδία
9 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Ισλανδία-Τουρκία

2ος ΟΜΙΛΟΣ
9 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Ανδόρα-Ουαλία
9 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Κύπρος
9 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Ισραήλ-Βέλγιο

3ος ΟΜΙΛΟΣ
8 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Λουξεμβούργο-Λευκορωσία
8 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Ισπανία-ΠΓΔΜ
8 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Ουκρανία-Σλοβακία

4ος ΟΜΙΛΟΣ
7 Σεπτεμβρίου 2014 19:00 Γεωργία-Ιρλανδία
7 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Γερμανία-Σκοτία
7 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Γιβραλτάρ-Πολωνία

5ος ΟΜΙΛΟΣ
8 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Εσθονία-Σλοβενία
8 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Σαν Μαρίνο-Λιθουανία
8 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Ελβετία-Αγγλία

6ος ΟΜΙΛΟΣ
7 Σεπτεμβρίου 2014 19:00 Ουγγαρία-Βόρεια Ιρλανδία
7 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Νησιά Φαρόε-Φινλανδία
7 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 ΕΛΛΑΔΑ-Ρουμανία

7ος ΟΜΙΛΟΣ
8 Σεπτεμβρίου 2014 19:00 Ρωσία-Λιχτενστάιν
8 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Αυστρία-Σουηδία
8 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Μαυροβούνιο-Μολδαβία

8ος ΟΜΙΛΟΣ
9 Σεπτεμβρίου 2014 19:00 Αζερμπαϊτζάν-Βουλγαρία
9 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Κροατία-Μάλτα
9 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Νορβηγία-Ιταλία

9ος ΟΜΙΛΟΣ
7 Σεπτεμβρίου 2014 19:00 Δανία-Αρμενία
7 Σεπτεμβρίου 2014 21:45 Πορτογαλία-Αλβανία
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει συνιστώσα της ΝΔ»...




Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Βενιζέλου...
Δριμεία επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε...
για μια ακόμα φορά ότι το κόμμα του έχει γίνει συνιστώσα της ΝΔ, υπεραμυνόμενος μιας πολιτικής που έχει βυθίσει τους πολίτες στη φτώχεια και την απόγνωση», αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Read more...

Φρίκη σε διαμέρισμα Νέα υπόθεση «Κωσταλέξι» αποκαλύφθηκε στην Καλλιθέα


Νέα υπόθεση «Κωσταλέξι» αποκαλύφθηκε στην Καλλιθέα

Αθήνα
Ένα νέο Κωσταλέξι αποκαλύφθηκε στην Αθήνα, όπως προκύπτει από έρευνα του «Έθνους της Κυριακής».

Πρόκειται για μια 36χρονη κοπέλα (ορφανή από το 2006), η οποία νοσηλεύεται σε κρατικό νοσοκομείο από τον περασμένο Ιούλιο, έχοντας ωστόσο χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια: είχε πέσει θύμα 77χρονης που την «πρόσεχε» τα τελευταία οκτώ χρόνια, και του 50χρονου συγγενούς της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τής απέσπασαν την ακίνητη περιουσία και εισέπρατταν τη σύνταξη που έπαιρνε, την κρατούσαν σε μπαλκόνι φωταγωγού, χωρίς φαγητό και νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο.

Η γυναίκα θα είχε χάσει τη ζωή της, εάν δεν την έσωζαν οι γείτονες στην πολυκατοικία της Καλλιθέας, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την κατάστασή της, ειδοποίησαν την υγειονομική υπηρεσία.

Για την υπόθεση διατάχθηκε έρευνα απο τον εισαγγελέα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 77χρονης και του συγγενή της.

Σημειώνεται οτι εξετάζεται εκτός των άλλων, κάτω απο ποιές συνθήκες η 36χρονη είχε παραχωρήσει το διαμέρισμα της στην 77χρονη ομογενή, κρατώντας απλώς την επικαρπία.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πληρώνεστε, δηλαδή, για ένα κανάλι που δεν υπάρχει;...


http://www.typologies.gr/wp-content/uploads/2014/09/%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%A3%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A3.jpg
«Πληρώνεστε, δηλαδή, για ένα κανάλι που δεν υπάρχει;» ρώτησαν τον διευθυντή της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Τραϊανός Χατζηδημητρίου απάντησε «ακριβώς». Ο άνθρωπος που επελέγη από την κυβέρνηση για...
τη θέση του γενικού διευθυντή Περιφερειακού και Τοπικού Περιεχομένου (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) για τη ΝΕΡΙΤ παραδέχθηκε χθες πως από τον Μάρτιο του 2014 αμείβεται από το Ελληνικό Δημόσιο για να διευθύνει έναν τηλεοπτικό σταθμό χωρίς προσωπικό.

«Αυτή τη στιγμή, ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη είμαι μόνο εγώ. Οι άλλοι εργαζόμενοι είναι ΔΤ. Δεν έχω την εποπτεία τους» είπε ο κ. Χατζηδημητρίου παραδεχόμενος την παρατεταμένη αργομισθία του στο κανάλι που υποτίθεται πως θα αντικαθιστούσε την ΕΤ3.

Έτσι λοιπόν, μετά από έξι μήνες απραξίας ο διευθυντής του τηλεοπτικού μορφώματος στη Θεσσαλονίκη αναγκάστηκε τις τελευταίες ημέρες και μετά από κυβερνητικές πιέσεις να σηκώσει τα μανίκια και να πέσει στη δουλειά, ώστε να συνδράμει στο επικοινωνιακό σόου Σαμαρά εν όψει ΔΕΘ. Κλήθηκε μάλιστα να δώσει εξηγήσεις στο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων Μακεδονίας - Θράκης καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι προσπαθεί να «στήσει» πρόγραμμα με δανεικούς εργαζόμενους και εξευτελιστικούς μισθούς. Για το ραδιόφωνο ψάχνει, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, 10-15-20 ανθρώπους, που δεν θα πληρώνονται από τη ΝΕΡΙΤ, αλλά από ιδιωτική εταιρεία.

Άξιος ο μισθός του λοιπόν. Δεν είναι και λίγο να πρέπει μια φορά τον χρόνο να στήνεις ένα «πειρατικό πρόγραμμα» με ενοικιαζόμενους δημοσιογράφους και τεχνικούς που θα προβάλλουν τις επισκέψεις Σαμαρά - Βενιζέλου στη ΔΕΘ. Τι κι αν δεν έχεις αντικείμενο τους υπόλοιπους έντεκα μήνες του χρόνου; Το σημαντικό είναι πως οι φορολογούμενοι γλίτωσαν από τις «ιερές αγελάδες» και τους «χρυσοκάνθαρους» του Σίμου. Στις λεπτομέρειες θα κολλήσουμε τώρα ή στις υποσχέσεις Σαμαρά που έταζε δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη; Ας είναι καλά τα ιδιωτικά στούντιο και οι εξωτερικές παραγωγές. Ένα παρακάναλο με εργασιακούς όρους γαλέρας χωρίς συμβάσεις θα είναι ο διάδοχος της ΕΤ3. Ένα κανάλι που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εργαζόμενους, αλλά δεν μπορεί να σταθεί χωρίς διευθυντή.

ΥΓ.: Ο μόνος πάντως που δεν έχει πάρει μυρωδιά τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Καράογλου, που έβγαλε και δελτίο Τύπου για να πει ότι «κατόπιν ενεργειών του πολύ σύντομα θα λειτουργήσει, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ΝΕΡΙΤ Βορείου Ελλάδος».

Κατσάκος Πέτρος

avgi.gr

Read more...

Στημένη ερώτηση από το κανάλι του φίλου του, Παναγιωτάκη...


"Εκτός από αυτό που μας είπατε την Τετάρτη (οτι αποτρέψατε το φλερτ με το ΔΝΤ), θα μας πείτε κι άλλα που δεν έχουμε ακουσει?"..
Ερώτηση- πάσα από το "Action24", που ως γνωστόν ανήκει στο φίλο του τον Παναγιωτάκη . Ο Βενιζέλος με ύφος πολιτικού ανδρός που θυσιάστηκε για την χωρα του και κάποιοι κακοί Έλληνες, δεν του το αναγνωρίζουν, είπε συντετριμμένος: Εύχομαι σε...
όλους τους ηγέτες της Ευρώπης (μετριόφρων ήταν. Δεν είπε του πλανήτη) να μην περάσουν αυτά που πέρασα εγώ. Και να μην αντιμετωπίσουν τα διλήμματα απέναντι στα οποία βρέθηκα εγώ.
Και είπε αυτό για το οποίο ήθελε - και έστησε - την ερώτηση.  Θα πει κι άλλα, που, θα κονιορτοποιήσουν τους αντιπάλους του, κυρίως τους εσωκομματικούς...

Read more...

Συνέντευξη στη La Stampa Τσίπρας: Συζητάνε οι «27» αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που λέει η Μέρκελ


Τσίπρας: Συζητάνε οι «27» αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που λέει η Μέρκελ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ρώμη
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζητούν σήμερα 27 αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η Μέρκελ, λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη La Stampa κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία. Ζητά να σπάσει το σημερινό πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας και προτείνει μάλιστα στη Γερμανία να αυξήσει τους μισθούς, καθώς «λίγος πληθωρισμός δεν θα της έκανε κακό».
«Ήρθα στο στόμα του λύκου γιατί είναι καλύτερα να ακούς κάποιον απευθείας, ακόμη και εάν έχει διαφορετική γνώμη» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας για τη συμμετοχή του στο «Φόρουμ Αμπροζέτι» με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.
Η δήλωση ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση της εφημερίδας για το «πώς κατάφερε ένας εκπρόσωπος της "άκρας" ευρωπαϊκής αριστεράς να κερδίσει έστω και ένα διακριτικό αριθμό χειροκροτημάτων».
«Η Ελλάδα έχει τις ευθύνες της, αλλά στη χώρα μου εφαρμόστηκε το πιο βίαιο πρόγραμμα που υιοθετήθηκε στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα είναι ότι σε τέσσερα χρόνια το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 25%. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας είναι στο 28%. Το δημόσιο χρέος από το 126% είναι στο 175% του ΑΕΠ. Είναι απαράδεκτα στοιχεία για μια ευρωπαϊκή χώρα.
»Σίγουρα, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα μεγάλα ελλείμματα του παρελθόντος, αλλά καμία χώρα δεν μπορεί να έχει ένα χρέος σχεδόν διπλάσιο του ΑΕΠ της, γιατί μόνο το κόστος για τους τόκους συνθλίβει οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε μάλιστα ότι η κρίση δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας αλλά δομικό πρόβλημα της Ευρώπης.
Σε ερώτηση για τις εναλλακτικές λύσεις στο μοντέλο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Τσίπρας απαντά ότι η ανάπτυξη έρχεται από τις δημόσιες επενδύσεις, για τις οποίες θα πρέπει να αυξηθεί ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, και από μια καινοτομία που να μην περικόπτει αλλά να δημιουργεί καινούργιες θέσεις εργασίας.
«Πρέπει να δοθεί χρόνος στις εθνικές οικονομίες να ανακάμψουν χωρίς τις δεσμεύσεις του Συμφώνου Σταθερότητας, κατανοώντας ότι ένα χρέος κοντά στο 200% του ΑΕΠ είναι αβάσταχτο. Χρειαζόμαστε μια λύση για το δημόσιο χρέος, όπως το 1953 βρέθηκε μια λύση, στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, για τα πολεμικά χρέη της Γερμανίας».
Για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι «ο Ντράγκι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν πιστεύω ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια ανάπτυξη διαρκείας. Θα έλεγα ότι οι αποφάσεις της αποτελούν περισσότερο ένα συμβολικό μήνυμα στη Μέρκελ».
«Εάν στην Ευρώπη συνεχιστεί η στασιμότητα και ο αποπληθωρισμός κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο μια ευρωπαϊκή, άλλα μια παγκόσμια ύφεση» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δεν τον ενδιαφέρει τον "Ποιητή", ποιος θα 'ναι ο πρόεδρος...





Το ίδιο βολεύεται, είτε είναι κεντροαριστερος, είτε είναι κεντροδεξιός...
Το μόνο που τον ενδιαφέρει, το 'πε  καθαρά και ξάστερα, είναι να εκλεγεί, από αυτή τη βουλή,  πρόεδρος. Να μην πάμε δηλαδή σε εκλογές  και εξαφανιστεί από τον χάρτη το ήδη καταρρακωμένο (είτε ως ΠΑΣΟΚ το κατεβάσει, είτε ως "Δημοκρατική Παράταξη"), κόμμα του.
Ανέφερε μάλιστα και το όνομα του Κωστη Στεφανόπουλου για να πείσει το ακροατήριο πως ...
και οι δεξιοί ειναι καμιά φορά, καλοί πρόεδροι....

Read more...

Ερωτηση... αυθόρμητη από τον Χασαπόπουλο...



Περιμένατε (τη Δευτέρα, 1η Σεπτέμβρη) να σας προστατέψουν οι διοργανωτές?...
Εκεί που ο Βενιζέλος  έλεγε τα απίστευτα για το κατάντημα του ΠΑΣΟΚ και παρουσίαζε τον εαυτό του σαν - ρακένδυτο- εθνάρχη, του Χασαπόπουλου (του γνωστού Ιορδάνη, του πασίγνωστου ΜΕGΑ)  του 'ρθε να ...
κανει την φοβερή και εντελώς... αυθόρμητη ερώτηση:
Περιμένατε (τη Δευτερα, 1η Σεπτέμβρη) να σας προστατέψουν οι διοργανωτές? 
Αδέσμευτη δημοσιογραφία...

Read more...

Ο Β. Βενιζέλος έθεσε απο τώρα το δίλλημα των εκλογών

Ο Β. Βενιζέλος έθεσε απο τώρα το δίλλημα των εκλογών

Το δίλημμα των επόμενων κρίσιμων μηνών έβαλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της δίωρης Συνέντευξης Τύπου υπογραμμίζοντας «Θα ολοκληρώσουμε την προσπάθεια με ασφάλεια, θα πιάσουν τόπο οι θυσίες μας ή θα τα διακινδυνεύσουμε όλα γυρίζοντας πολύ κάτω από το μηδέν;»
Παράλληλα σε ερώτηση  για τον αν θα δεχόταν να είναι αντιπρόεδρος σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε «εγώ δεν είμαι εδω για να είμαι συνέχεια αντιπρόεδρος σε κυβερνήσεις».
«Δεν θα αναφερθώ σε εσωκομματικά» είπε με νόημα σε ερώτηση δημοσιογράφων για όσα συνέβησαν στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου και επεσήμανε ότι «αυτός ο κύκλος ολοκληρώθηκε την Τετάρτη»
Κάρφωσε ωστόσο λίγο αργότερα με το γάντι τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όταν αναφερόμενος στη συνεργασία με τη ΝΔ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν έγινε επί των ημερών μου η συνεργασία με τη ΝΔ...».
Το ίδιο έκανε και στη συνέχεια με αφορμή μια ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική στο πρόσωπο του από την Κουμουνδουρου: «Δεν λένε καμία κουβέντα για την περίοδο Καραμανλή, αλλά χτυπάνε το ΠΑΣΟΚ. Για όλα τους φταίει ο Βενιζέλος, ούτε καν άλλες φάσεις του ΠΑΣΟΚ...», φράση που ερμηνεύθηκε ως κριτική στον προκάτοχο του Γιώργο Παπανδρέου, έστω και ...μέσω του ΣΥΡΙΖΑ!
Δεν παρέλειψε να επαναλάβει , την πρόσφατη φράση του οτι για να είσαι ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και στο παραβάν, λέγοντας μάλιστα οτι «δεν αισθάνομαι καμία απειλή απο κανέναν και για τίποτα. Για να αισθάνεσαι απειλή θα πρέπει να θεωρείς οτι κάτι έχεις να χάσεις».
Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας εμφανίστηκε βέβαιος οτι «δεν υπάρχει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο δημοκρατίας», αν και όπως είπε «ετοιμαζόμαστε για ολα τα ενδεχόμενα. Αν η επιλογή της πλειοψηφίας είναι να οδηγηθούμε πίσω στην ένταξη της χώρας στη ΕΕ η επιλογή αυτή θα γίνει σεβαστή».
Περιέγραψε μάλιστα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να εχει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενα πρόσωπο που «να ανταποκρίνεται στα θεσμικά του καθήκοντα, που να μιλάει πατριωτικά, να κινητοποιεί τα αισθήματα του κόσμου και να είναι δημοκράτης, αξιοπρεπής άνθρωπος».
Ο κ. Βενιζέλος πάντως δεν έδειξε να θέτει ως όρο ο υποψήφιος να προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.
«Δεν εχει σημασία η παραταξιακή διαδρομή» είπε και συνέχισε οτι «θα ήθελα να προέρχεται απο τον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλα δεν έχω πρόβλημα να είναι και από άλλους χώρους. Ο κ.Στεφανοπουλος δεν ήταν ένας αξιοπρεπής πρόεδρος;».
Απέφυγε ωστόσο να απαντήσει όταν ρωτήθηκε για το αν θα έλεγε ναι σε μια πιθανή υποψηφιότητα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Κωνσταντοπουλου λέγοντας απλώς ότι «έχουμε καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει χωρίς έλεγχο κομματικών φρονημάτων και να εκλέξουμε όλοι μαζί έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας...».
Έστρεψε ωστόσο τα βέλη του εναντίον της σημερινής ηγεσιας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη στάση του στο θέμα του προέδρου Δημοκρατίας διερωτομενος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει; Οτι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και θα τις κερδίσει? Τι βεβαιότητα υπάρχει οτι θα είναι και πάλι πρώτο κόμμα όπως στις ευρωεκλογές; Γιατί αγνοούν την κεντροαριστερά; Που το έχουν δέσει;».
Δεν παρέλειψε να ασκήσει και έντονη κριτική στην Κουμουνδούρου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την εξουσία εμφανιζόμενος ως άγουρο ΠΑΣΟΚ και μετεμψύχωση του ΠΑΣΟΚ».
Ενόψει και του ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης απηύθυνε προσκλητήριο συνεργασίας σε όλες τις δυνάμεις της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, χωρίς αποκλεισμούς, ενω δήλωσε παρόν στην κούρσα της ηγεσίας του νέου εγχειρήματος: «Οι ηγέτες προκύπτουν μεσα απο το καμίνι της ιστορίας όχι απο μηχανισμούς και αν τους μουτζουρώνει το καμίνι καμία φορά, δεν πειράζει καθαρίζονται. Το θέμα ειναι να μπορείς να αντέξεις...»Σε ερώτηση για το «Ποτάμι» το κάλεσε να αποσαφηνίσει το πολιτικό του στίγμα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεινε πως και η παρούσα δικομματική κυβέρνηση συνεργασίας ακολουθεί τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε τη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά έντιμη και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική.
Σε ό,τι αφορά στην οικονομία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε πως τις φοροελαφρύνσεις, που ανακοίνωσε χθες ο Σαμαράς ήταν πλήρως συμφωνημένες με τον ίδιο και ανεξαρτήτως του τί λέει η τρόικα, προανήγγειλε τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, τις περισσότερες δυνατές δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Διέψευσε ότι υπάρχει θέμα ομαδικών απολύσεων και έκανε λόγο για σταδιακή μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ χωρίς να θιγεί ο δημοσιονομικός προγραμματισμός της χώρας.
Κλείνοντας, ο κ.Βενιζελος περιέγραψε τα 5 βήματα που πρέπει να γίνουν απο εδω και στο εξής:
1) απαλλαγή απο το μνημόνιο, χωρις νεα μετρα λιτότητας
2) Πολίτικη και θεσμική σταθερότητα
3) συσπείρωση δημιουργικών δυνάμεων χώρας με αιχμή την ενίσχυση της απασχόλησης
4) στήριξη ευπαθών ομάδων και το κράτος Πρόνοιας
5) η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο
http://www.egiakoumis.gr/

Read more...

Λιάτσος: Να μας απαντήσει η Βούλτεψη, για τη μετακίνηση του συζύγου της...


Σκληρή κόντρα, στον αέρα του "Παραπολιτικά 90,1".
ΗΧΗΤΙΚΟ...
Σκληρή κόντρα στον αέρα του "Παραπολιτικά 90,1" ανάμεσα στον διευθυντή της  "Κόντρα news", Αιμίλιο Λιάτσο, και της κυβερνητικής εκπροσωπου, Σοφίας Βούλτεψη, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, η Βούλτεψη έχει...
διορίσει στο δημόσιο τρία συγγενικά της πρόσωπα.

Η υπουργός Τύπου μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Παπαγιάννη και της Μάρως Κανελλάκη έκανε λόγο για ψευδές δημοσίευμα, με στόχο - κατά την ίδια- να πληγεί η κυβέρνηση. "Οι αυριανιστές και οι τζιχαντιστές θα πληρώσουν", είπε χαρακτηριστικά .

Ο  Αιμίλιος Λιάτσος επέμεινε στην εγκυρότητα του δημοσιεύματος, τονίζοντας, πως, τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ενώ κάλεσε την Βούλτεψη να απαντήσει για ποιο λόγο ο σύζυγός της, μετατέθηκε στο υπουργείο Τύπου από το Αθηναϊκό πρακτορείο...
Ακούστε το ηχητικό:


Read more...

Στο φως οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης...



Δειτε τις νέες φωτογραφίες...
Η αρχαιολογική σκαπάνη στον τύμβο της Αμφίπολης έφερε στο φως δύο εξαιρετικής τέχνης Καρυάτιδες. Μάλιστα το πρόσωπο της δυτικής Καρυάτιδας σώζεται σχεδόν...
ακέραια. Οι φωτογραφίες οπου έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού είναι αποκαλυπτικές. Οι Καρυάτιδες έχουν πλούσιους βοστρύχους που καλύπτουν τους ώμους τους και φορούν χειριδωτό χιτώνα.

Πως έφτασαν οι αρχαιολόγοι στα νέα ευρήματα

Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον εργοταξιακό χώρο του λόφου Καστά, υπό τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, με την διεπιστημονική ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Κ. Περιστέρη και τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Αρχαίων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.




Έγινε συνολική εκτίμηση των μέτρων, που έχουν ληφθεί για την προστασία του μνημείου, μετά και την καταρρακτώδη βροχή του προηγούμενου 24ωρου, τα οποία και κρίθηκαν απολύτως ικανοποιητικά. Παράλληλα, συνεχίστηκαν τα έργα υποστήλωσης και αντιστήριξης των δομικών στοιχείων στο εσωτερικό του μνημείου, προκειμένου να εξελιχθούν, με ασφαλή τρόπο οι ανασκαφικές εργασίες.




Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, απομακρύνθηκαν τα χώματα, πίσω από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι γεωστατικές ωθήσεις των γαιών μεταξύ των δύο χώρων. Με την αφαίρεση των χωμάτων αποκαλύφθηκε, σε απόσταση 2 περίπου μέτρων από τη θόλο και 4,5 μέτρων, περίπου, από το δάπεδο, μαρμάρινη ορθογώνια πλάκα, μήκους 4.2μ, πλάτους 1μ. και πάχους 0.21μ, σε άριστη κατάσταση.Εδράζεται οριακά σε πώρινο λίθο του τρίτου διαφραγματικού τοίχου και στο ανώτερο τμήμα ορθομαρμάρωσης, το οποίο φέρει κυμάτιο. Στο κάτω μέρος της πλάκας υπάρχει γραπτός διάκοσμος σε γαλάζιο, κόκκινο και κίτρινο χρώμα, όπου παριστάνονται φατνώματα με ρόδακα στο κέντρο. Πρόκειται για τμήμα της οροφής του συγκεκριμένου χώρου.



Στον ίδιο χώρο, που δημιουργείται μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, διαπιστώθηκε σημαντική απομείωση διατομής των θολιτών, σε τμήματα τόσο του δυτικού, όσο του ανατολικού τμήματος της θόλου. Αντιστηρίχθηκε η στέψη της θόλου, με την τοποθέτηση ξύλινων δοκών σε επαφή με αφρώδες υπόστρωμα και κατακόρυφη υποστύλωση.

Έγιναν εργασίες αντιστήριξης και του δεύτερου διαφραγματικού τοίχου, το οποίο φέρει επιστύλιο και γείσο, με ξύλινο πλαίσιο και εγκάρσια στηρίγματα από μεταλλικές σωληνωτές δοκούς. Επιπλέον, αποκαλύφθηκαν οι συνθήκες έδρασης του επιστυλίου. Διαπιστώθηκε ότι η κατακόρυφη ρωγμή του επιστυλίου εκτείνεται σε όλο το ύψος του και είναι διαμπερής. Στον χώρο μπροστά από το επιστύλιο τοποθετήθηκε τριγωνικό μεταλλικό πλαίσιο, παράλληλα με την νότια πλευρά του. Το επιστύλιο αντιστηρίχθηκε με τέσσερα πλάγια στηρίγματα, τα οποία εδράζονται στο μεταλλικό πλαίσιο.



Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, η αφαίρεση του χώματος μπροστά από το επιστύλιο, επέτρεψε την σοβαρή ενίσχυση της υποστύλωσης του θραυσμένου τμήματος του, με κατακόρυφες σωληνωτές δοκούς, σε ξύλινη επαφή.



Με την αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων, στο χώρο μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύφθηκαν κάτω από το μαρμάρινο επιστύλιο, ανάμεσα στις, επίσης, μαρμάρινες παραστάδες, δύο εξαιρετικής τέχνης καρυάτιδες , από θασίτικο μάρμαρο (φωτο 6) συμφυείς με πεσσό, διατομής 0,20Χ0,60 μ.



Το πρόσωπο της δυτικής καρυάτιδας σώζεται σχεδόν ακέραιο, ενώ από την ανατολική λείπει. Οι καρυάτιδες έχουν πλούσιους βοστρύχους, που καλύπτουν τους ώμους τους, φέρουν ενώτια, και φορούν χειριδωτό χιτώνα. Το δεξί χέρι της μιας και το αριστερό της άλλης ήταν προτεταμμένα, ώστε με την κίνηση τους να αποτρέπουν συμβολικά εκείνους οι οποίοι θα επιχειρούσαν την είσοδο στον τάφο και ήταν ένθετα. Ακολουθείται, δηλαδή, η ίδια τεχνική, όπως στις κεφαλές και στα φτερά των Σφιγγών.



Οι μορφές, επί των οποίων σώζονται ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος, παραπέμπουν στον τύπο της Κόρης. Ανάμεσα στα αμμώδη χώματα βρέθηκαν θραύσματα των γλυπτών, όπως τμήμα παλάμης και μικρότερα θραύσματα από τα δάκτυλα τους. Η διάταξη της δεύτερης εισόδου με τις καρυάτιδες αποτελεί σημαντικό εύρημα, το οποίο συνηγορεί στην άποψη ότι πρόκειται για εξέχον μνημείο, ιδιαίτερης σπουδαιότητας.



Μπροστά από τις καρυάτιδες, και από το ύψος της μέσης τους και κάτω, αποκαλύπτεται τοίχος σφράγισης από πωρόλιθους σε όλο το πλάτος των 4,5μ.  Πρόκειται για δεύτερο τοίχο σφράγισης που ακολουθεί την ίδια τεχνική, όπως και στην πρόσοψη του ταφικού μνημείου. Είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό της προσπάθειας των κατασκευαστών για την αποτροπή εισόδου στο μνημείο.


real.gr

Read more...

Δικογραφία σε βάρος του αστυνομικού διοικητή Ύδρας ...



...για το ναζιστικό χαιρετισμό...
Υπό εξέταση φέρεται να βρίσκεται η υπόθεση του αστυνομικού διοικητή Ύδρας, ο οποίος εμφανίζεται σε φωτογραφία, να χαιρετά ναζιστικά με φόντο τη σβάστικα.

Σύμφωνα με...
δημοσιεύματα, η φωτογραφία έχει τραβηχθεί τον Μάρτιο του 2011 μπροστά από τρένο της ναζιστικής Γερμανίας, στο Μουσείο Συγκοινωνιών της Νυρεμβέργης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε βάρος του Διοικητή σχηματίστηκε δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε για εξέταση στις δικαστικές αρχές.

topontiki.gr

Read more...

Σχολικό κουδούνι με προβλήματα...


 Σχολικό κουδούνι με προβλήματα
Οι ελλείψεις νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την προσεχή Πέμπτη δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο στην ελληνική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Μόνο που φέτος υπάρχει μία...
ιδιαιτερότητα, σύμφωνα με την "Καθημερινή". Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παραδέχεται ότι θα υπάρξουν περίπου 3.000 κενά και στις δύο βαθμίδες, ζητώντας από κυβέρνηση και τρόικα 10.000 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες. Ομως, υψηλόβαθμα στελέχη των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, κρίνουν το αίτημα του υπ. Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου μαξιμαλιστικό και... προεκλογικής στόχευσης. Το υπ. Παιδείας θα επιχειρήσει να λειτουργήσει με αναπληρωτές, με εκπαιδευτικές προτεραιότητες και εκ των ενόντων.
Ενδεικτικά, οι δάσκαλοι θα αξιοποιηθούν για το υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι θα λειτουργήσουν λιγότερα τμήματα ολοήμερων σχολείων, με επίπτωση στον καθημερινό προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών.
Ειδικότερα, φέτος τα περίπου 3.000 κενά (σε όλες τις ειδικότητες και κυρίως φιλολόγους, βιολόγους, μαθηματικούς και φυσικούς) προκύπτουν από το γεγονός ότι και για τις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες απαιτούνται πιστώσεις για 22.500 προσλήψεις αναπληρωτών και έχουν προγραμματισθεί (από κρατικό προϋπολογισμό, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ευρωπαϊκά κονδύλια) πιστώσεις για 19.500 προσλήψεις. Μάλιστα, χθες ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «οι 19.500 δεν είχαν εξασφαλιστεί. Δεν είχαμε βρει τα λεφτά», προσθέτοντας στην Καθημερινή ότι έχουν εξασφαλιστεί τελικά πιστώσεις για 16.000 προσλήψεις.

Read more...

Πέντε χρόνια καθυστέρησε ο νόμος για το πολιτικό χρήμα..




Με πέντε χρόνια καθυστέρηση και αφού πρώτα έγινε προαπαιτούμενο του Μνημονίου ξεκινά μεθαύριο Τρίτη στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής η επεξεργασία και η εξέταση του...
σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Το νομοσχέδιο υιοθετεί το πόρισμα της «Ομάδας κρατών κατά της διαφθοράς» (Group of States against corruption -GRECO) που είχε ήδη από το 2009 πραγματοποιήσει εκτεταμένη έρευνα στα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων και είχε διατυπώσει σχετικές συστάσεις.

Σύμφωνα µε τις συστάσεις αυτές η Ελλάδα κλήθηκε:

-Να παρατείνει την περίοδο οικονομικής αναφοράς που εφαρμόζεται στις προεκλογικές εκστρατείες, έτσι ώστε η οικονομική δραστηριότητα, κατά την περίοδο αυτή να καταγράφεται, µε ακρίβεια και πληρότητα.

-Να καταργήσει τη δυνατότητα χρήσης ανώνυμων κουπονιών για δωρεές προς πολιτικά κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων και υποψήφιους.

-Να θεσπίσει µια υποχρέωση να διενεργούνται µέσω τραπεζικού εμβάσματος όλες οι δωρεές προς πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων και, ενδεχομένως, προς υποψήφιους για εκλογή, οι οποίες υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο όριο.

-Να λάβει τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα δάνεια που χορηγούνται σε πολιτικά κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων και υποψήφιους δεν χρησιμοποιούνται για την παράκαμψη των κανονισμών πολιτικής χρηματοδότησης, εξακριβώνοντας, ιδίως, κατά πόσον τα δάνεια αποπληρώνονται σύμφωνα µε τους όρους υπό τους οποίους χορηγήθηκαν.

-Να διασφαλίσει ότι όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες που παρέχονται σε είδος προς πολιτικά κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων, µέλη του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψηφίους για εκλογή (εκτός από την εθελοντική εργασία από µη επαγγελματίες) προσδιορίζονται ορθά και καταγράφονται πλήρως, στην αγοραία αξία τους.

-Να αντανακλά ορθά στους λογαριασμούς των κομμάτων την αξία των υπηρεσιών που παρέχονται από δημοσίους υπαλλήλους που αποσπώνται προκειμένου να συνδράμουν µέλη του Ελληνικού ή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να βεβαιώνεται ότι οι πληροφορίες αυτές είναι άμεσα διαθέσιμες στο κοινό.

-Να αυξήσει τη διαφάνεια των λογαριασμών και των δραστηριοτήτων των φορέων που σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, µε πολιτικά κόμματα ή είναι, µε άλλο τρόπο, υπό τον έλεγχό τους.

-Να θεσπίσει απαιτήσεις για την έγκαιρη δημοσίευση των ιδιωτικών δωρεών προς πολιτικά κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων και υποψήφιους, οι οποίες υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο όριο.

-Να αυξήσει σημαντικά τη διαφάνεια της χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών, ιδίως καθιστώντας εμφανή την οικονομική υποστήριξη από πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων προς υποψήφιους στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές και θεσπίζοντας απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων και δημοσιότητας για όλους τους υποψήφιους για εκλογή ή καταλόγους υποψηφίων σε όλα τα επίπεδα.

-Να διευκολύνει την εύκολη πρόσβαση του κοινού σε δημοσιευμένες πληροφορίες σχετικές µε τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των προεκλογικών εκστρατειών.

-Να διασφαλίζει ανεξάρτητο έλεγχο σε σχέση µε τα πολιτικά κόμματα που υποχρεούνται να τηρούν βιβλία και λογαριασμούς.

-Να ενισχύσει σημαντικά την ανεξαρτησία της Επιτροπής Ελέγχου από τα πολιτικά κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων.

-Να διασφαλίζει έναν ουσιαστικότερο και συνεχή έλεγχο των οικονομικών εγγράφων των πολιτικών κομμάτων, των συνασπισμών κομμάτων και των υποψηφίων.

Όλα τα παραπάνω θα γίνουν πλέον νόμος του κράτους πέντε χρόνια μετά από τη διατύπωση των συστάσεων της «Ομάδας κρατών κατά της διαφθοράς».

newsbeast.gr

Read more...