Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

"Σπάσαν" τα τηλέφωνα...



Σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, βρισκόταν όλο το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, σύμφωνα με...πηγές της Ιπποκράτους.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στους κ.κ. Σαμαρά και Στουρνάρα ότι είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε επαφή, γνώμη, αξιολόγηση προτάσεων, με στόχο να υπάρξει οριστική λύση και απόφαση για εκταμίευση.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνικές επαφές με ηγέτες ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων, που είτε ως κυβερνητικά κόμματα είτε ως αντιπολίτευση επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα, αντιστοίχως, τη στάση των χωρών τους.

Αυτό που ιδιαίτερα επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος γι' αυτήν την τελευταία -όπως ελπίζουν στο ΠΑΣΟΚ- φάση της διαπραγμάτευσης ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η ανάγκη να αξιοποιηθεί πλήρως η εμπειρία των διεθνών συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να ελέγχονται η αποτελεσματικότητα και κυρίως οι επιπτώσεις κάθε παρέμβασης που συμφωνείται μεταξύ ευρωζώνης και ΔΝΤ για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους». «Υπάρχουν π.χ. παρεμβάσεις που μπορεί να επηρεάσουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κυρίως την προσδοκώμενη αύξηση των επιπέδων ρευστότητας που είναι καθοριστικά για την υπέρβαση της ύφεσης και την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας», συμπλήρωναν.

Οι ίδιες δε πηγές υπενθύμιζαν ότι στο αντίστοιχο κρίσιμο eurogroup της 21ης Φεβρουαρίου ήταν πολύ σημαντική η υποστήριξη που προσέφεραν στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί και νομικοί της σύμβουλοι λόγω της μεγάλης τους εμπειρίας σε αντίστοιχα θέματα.

ethnos.gr


Read more...

Το 1ο άρθρο της Μαριλίζας στην Αυγή



Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έγραψε για την Αυγή της Κυριακής το πρώτο της κείμενο. Ο τίτλος είναι : Εναλλακτική πρόταση και αλλαγή πολιτικής
   Καλή αρχή λοιπόν 
  (διαβάστε το κείμενό της)
ΠΗΓΗ:egiakoumis.com


Read more...

Παπαδημούλης: Ο Πάγκαλος βάζει υποψηφιότητα για το πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ Άκουσα πως ο Πάγκαλος θέτει υποψηφιότητα για το πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης...


 

Άκουσα πως ο Πάγκαλος θέτει υποψηφιότητα για το πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης...




Read more...

Πάγκαλος για Τατσόπουλο: Έπρεπε να τον είχαν διώξει με τις κλοτσιές από τη Βουλή

«Δεν τον ήξερα τον Τατσόπουλο, τώρα τον έμαθα που εξελέγη βουλευτής» είπε πριν από λίγο ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο πρωινό του Mega, προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τον κ. Τατσόπουλο από την κοινοβουλευτική ομάδα, λέγοντας «απορώ πώς δεν τον έχουν πετάξει έξω από τη Βουλή με τις κλοτσιές», ενώ διηγήθηκε και μια ιστορία με τον εισαγγελέα Φάκο. Μάλιστα, ένας από τους δύο παρουσιαστές της εκπομπής του υπενθύμισε «είμαστε στον αέρα» καθώς ο κ. Πάγκαλος ανέφερε τη λέξη κ@@λί».
Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «δεν είπα ότι όλοι μαζί κλέψαμε -για την περιβόητη φράση "όλοι μαζί τα φάγαμε"-, αλλά ότι όλοι μα΄ζι δημιουργήσαμε το έλλειμμα».
Δείτε το βίντεο από το Mega.

Read more...

Οι εκατομμυριούχοι μητροπολίτες...




Εξηγήσεις καλούνται να δώσουν οι δύο μητροπολίτες, οι οποίοι έχουν στους λογαριασμούς τους εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής" πρόκειται για ...
τους μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομο και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο, οι οποίοι σύμφωνα με τα ευρήματα του ΣΔΟΕ διατηρούν "παχυλούς" τραπεζικούς λογαριασμούς που απέχουν παρασάγγας από τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που εμφανίζουν στην Εφορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο έλεγχος του ΣΔΟΕ έχει ολοκληρωθεί και έχει συνταχθεί ο σχετικός φάκελος με τα ευρήματα για "μαύρο χρήμα»ζ και τώρα οι δύο ύποπτοι για φοροδιαφυγή μητροπολίτες καλούνται να προσέλθουν στις ελεγκτικές αρχές και με έγγραφα να αποδείξουν ότι οι καταθέσεις τους καλύπτονται από την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση. Σε περίπτωση που τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν καλύψουν την ψαλίδα μεταξύ των καταθέσεων και των δηλωθέντων εισοδημάτων θα τους καταλογισθούν τσουχτεροί πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα και οι υποθέσεις θα πάρουν το δρόμο για τη δικαιοσύνη.

Οι ελεγκτικές αρχές ξεκίνησαν τους ελέγχους μετά από καταγγελίες αλλά και άλλα περιστατικά με μητροπόλεις που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα φοροδιαφυγής.

Το "Έθνος της Κυριακής" υποστηρίζει ότι το σχέδιο των ελεγκτικών αρχών προβλέπει εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων δεκάδων ιεραρχών σε πλούσιες μητροπόλεις, με βασικό όχημα την άρση του τραπεζικού απορρήτου και το άνοιγμα των λογαριασμών.


Read more...

Κλειστά τα φαρμακεία στις 26 και 27 Νοεμβρίου...



Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους χιλιάδες ασθενείς του ΕΟΠΥΥ καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να ξεκινήσουν νέο σκληρό κύκλο κινητοποιήσεων με αφορμή εκτός των...άλλων τις αναδρομικές εκπτώσεις που τους ζητά η κυβέρνηση.

Σε μαραθώνια συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφασίστηκε να μπει 48ωρο λουκέτο στα φαρμακεία όλης της χώρας, απόφαση που είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό. Έτσι κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία στις 26 και 27 Νοεμβρίου ενώ στις 26 ξεκινά και το δράμα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να διακόψουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση κάτι που σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να αγοράζουν τα φάρμακά τους με δικά τους χρήματα και στη συνέχεια να διεκδικούν τα ποσά από τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως μόλις πριν λίγο καιρό που είχαν προβεί σε ανάλογες κινητοποιήσεις, η ταλαιπωρία των ασθενών ήταν
καθημερινή. Στριμώχνονταν σε ατελείωτες ουρές σε φαρμακεία που διάθεταν φάρμακα με πίστωση εκτός Αθήνας, με συνέπεια όμως να δημιουργηθεί μεγάλη ανισορροπία στην αγορά φαρμάκου.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για το αναδρομικό rebate (έκπτωση) 5% που τους ζητά η κυβέρνηση από τις αρχές του έτους για όσα φάρμακα έχουν πουλήσει.

Πηγή: iatropedia


Read more...

L΄Ηumanite: Στα νοσοκομεία Έλληνες από ασιτία!...



Με τον τίτλο ''Η επιστροφή της Ευρώπης της πείνας'' η γαλλική εφημερίδα L'Ηumanite κάνει λόγο για την τρομερή ύφεση που έχει χτυπήσει πλέον όλη την Ευρώπη, οδηγώντας πολύ κόσμο στη... πείνα και τα σισσίτια.
Μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα η Νικολέτα Αθανασοπούλου από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης σημειώνει μάλιστα ότι δεν είναι πλέον σπάνιες οι περιπτώσεις συνανθρώπων μας που εισάγονται στα επείγοντα νοσοκομείων της χώρας επειδή πάσχουν από ασιτία!

Σε αυτό το σημείο μας έχουν φέρει οι πολιτικές λιτότητας και τα μέτρα ''σωτηρίας'' της Ελλάδας που επιβάλλουν οι εταίροι μας και το ΔΝΤ, με την ανοχή της κυβέρνησης...

Η εφημερίδα κάνει ακόμα λόγο για ''επιτακτική λύση στο πρόβλημα της φτώχειας και της πείνας'' που μαστίζει ολόκληρη την Ευρώπη και την ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία σήμερα σκέφτεται ακόμα και την κατάργηση του παρόντος προγράμματος που προσφέρει 130 εκατ. γεύματα στους άπορους!

Η εφημερίδα σημειώνει το πόσο απαραίτητη ωστόσο είναι η διατήρηση του προγράμματος σίτησης απόρων, ενώ κάνει λόγο και για την Ελλάδα όπου η ανεργία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τριπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρίνια και δεν παύει να αυξάνεται, περνώντας από το 21,9 % στο 25,4 %!

newsbomb.gr 


Read more...

Συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος ενόψει του Eurogroup



Ευρωζώνη και ΔΝΤ έχουν συμφωνήσει σε μία «βάση διαπραγμάτευσης», ωστόσο αναζητείται ακόμα η χρυσή τομή στο μείζον θέμα της διαγραφής τμήματος του χρέους
Ευρωζώνη και ΔΝΤ έχουν συμφωνήσει σε μία «βάση διαπραγμάτευσης», ωστόσο αναζητείται ακόμα η χρυσή τομή στο μείζον θέμα της διαγραφής τμήματος του χρέους   (Φωτογραφία:  Reuters )
Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις σε Ουάσινγκτον, Βερολίνο και Βρυξέλλες για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, με το οποίο άλλωστε συνδέεται και η εκταμίευση της μέγα-δόσης των 44 δισ. ευρώ περίπου, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα.

Η «μέγα-δόση» των 44 δισ. ευρώ, ίσως δοθεί σε δύο τμήματα, δηλαδή, πρώτα, εντός του Δεκεμβρίου τα  31,2 δισ. ευρώ και εν συνεχεία τα υπόλοιπα.

Το κακό σενάριο λέει ότι δεν θα έχουμε τελική συμφωνία τη Δευτέρα και το θέμα θα παραπεμθεί στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου.

Ευρωζώνη και ΔΝΤ έχουν συμφωνήσει σε μία «βάση διαπραγμάτευσης», ωστόσο αναζητείται ακόμα η χρυσή τομή στο μείζον θέμα της διαγραφής τμήματος του χρέους.

Κατά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη το Σάββατο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να μειωθούν τα επιτόκια στα υφιστάμενα διμερή δάνεια προς την Αθήνα της φάσης του πρώτου Μνημονίου, χωρίς πάντως να βρουν κοινά αποδεκτή λύση για το ύψος των επιτοκίων.

Σήμερα, το επιτόκιο αυτό είναι περίπου 1,7% (Euribor 3 μηνών + περιθώριο 1,50%).

Η πρόταση που συζητείται προβλέπει τη μείωση του περιθωρίου στο 0,20% με 0,30%, ωστόσο η γερμανική κυβέρνηση διαφωνεί με μία μεγάλη μείωση του κόστους δανεισμού, καθώς, όπως λέει, δεν είναι δυνατόν χώρες που είναι σε καθεστώς Μνημονίου να δανείζονται με χαμηλότερο κόστος από τις πλεονασματικές χώρες.

Επίσης, συμφώνησαν να παραχωρηθεί στην ελληνική κυβέρνηση ένα τμήμα, τουλάχιστον, των κερδών που έχουν κεντρικές τράπεζες κρατών-μελών της Ευρωζώνης και η ίδια η ΕΚΤ, διακρατώντας ελληνικά ομόλογα. Συνολικά, αυτά τα κέρδη εκτιμάται ότι είναι κοντά στα 10 δισ. ευρώ.

Επαναγορά ομολόγων

Στη διάσκεψη υπήρξε συναίνεση ότι «πρέπει να επαναγοραστεί ελληνικό χρέος». Δηλαδή, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) θα αναλάβει να κάνει επαναγορά ελληνικού χρέους στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, χωρίς ακόμα να συμφωνείται το ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για την επαναγορά.

Η τιμή της επαναγοράς εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο εύρος των 30 με 35 μονάδων, δηλαδή θα γίνει πρόταση αγοράς ομολόγων, για παράδειγμα ονομαστικής αξίας 30 δισ. ευρώ, με ένα ποσό της τάξεως των 10 δισ. ευρώ περίπου.

Η επιτυχία του εγχειρήματος δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη, καθώς ήδη οι τιμές των ελληνικών κρατικών ομολόγων έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων και κυρίως οι βραχυπρόθεσμοι «παίκτες» θα προσπαθήσουν να πωλήσουν όσο υψηλότερα γίνεται, περιορίζοντας έτσι τα ωφέλη από την επαναγορά, που ουσιαστικά είναι ένα έμμεσο «κούρεμα» του χρέους.

Επιπλέον, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει, ενδέχεται να πλήξει και τις ελληνικές τράπεζες (κατέχουν περίπου 14 δισ. ευρώ στα νέα ομόλογα που προέκυψαν μετά το PSI), καθώς θα -πρέπει να- πωλήσουν αυτά τα ομόλογα σε μία τιμή, κοντά στα 4 με 5 δισ. ευρώ, αν υποθέσουμε ότι η επαναγορά γίνει στα 30 με 35 σεντς.

«Κούρεμα» μετά το 2015

Καθοριστικός παράγοντας, βεβαίως, σε όλα τα παραπάνω είναι και η συναίνεση του ΔΝΤ. Εκπρόσωπος του Ταμείου φέρεται να δήλωνε στους δημοσιογράφους, πριν την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, ότι το Ταμείο δίνει ιδιαίτερο βάρος στο θέμα της εξασφαλισμένης χρηματοδότησης μέχρι το 2016.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης γερμανικής εφημερίδας, Welt am Sonntag, κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης την περασμένη Δευτέρα στο Παρίσι, όπου συμμετείχε και ο Β. Σόιμπλε, οι πιστωτές συζήτησαν το ενδεχόμενο μερικής διαγραφής του χρέους το 2015.

Η προοπτική της μερικής διαγραφής του χρέους προτάθηκε ώστε να ενθαρρυνθεί η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Η επιλογή αυτή ταυτόχρονα, εκτιμάται ότι θα καθησυχάσει και το ΔΝΤ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε αυτούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη του Παρισιού και τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε ανοικτός σε αυτή την επιλογή, παρά την -δημόσια- αντίθεση της γερμανικής κυβέρνησης.

Επιπλέον, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προωθούν νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο προβλέπει «κούρεμα» του χρέους κατά 50%.

Στο δημοσίευμα διευκρινίζεται ότι η Γερμανία θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει τη νέα αναδιάρθρωση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κραυγή αγωνίας για την αξιοπρέπεια Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών


Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στη βία κατά των γυναικών, στο Βερολίνο. Μία από τις πλέον επικίνδυνες μορφές βίας είναι και ο εξαναγκασμός στην πορνεία
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στη βία κατά των γυναικών, στο Βερολίνο. Μία από τις πλέον επικίνδυνες μορφές βίας είναι και ο εξαναγκασμός στην πορνεία   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Ως Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών έχει κηρύξει την 25η Νοεμβρίου ο ΟΗΕ και σήμερα, Κυριακή, σε όλο τον κόσμο γίνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών.

Μάλιστα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, τα φαινόμενα σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης τείνουν να αυξάνονται γεωμετρικά, με αποτέλεσμα οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο να υποφέρουν ακόμα περισσότερο απ' ότι το άλλο... μισό του ουρανού.

Στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την Γραμμή SOS της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, το φαινόμενο είναι σε έξαρση.

Από τον Μάρτιο του 2011, όταν άνοιξε η γραμμή, και μέχρι τον Σεπτέμβριο, το 15900 δέχθηκε συνολικά 7.676 κλήσεις και 53 ηλεκτρονικά μηνύματα. Απ' αυτές το 78% αφορούσε καταγγελίες περιπτώσεων έμφυλης βίας. Οι 4.436 κλήσεις (74%) αφορούσαν καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών, ενώ οι 1.550 κλήσεις (26%) καταγγελίες από τρίτα πρόσωπα (φίλους/φίλες, γονείς, άλλους συγγενείς, γείτονες).

Από τις κλήσεις των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών οι 3.510 (79%) αφορούσαν ενδοοικογενειακή βία, οι 59 (1%) σεξουαλική παρενόχληση, οι 70 (2%) περιπτώσεις βιασμού, οι 7 πορνεία, 2 trafficking και 564 κλήσεις καταγγελίες άλλων μορφών βίας.

Επτά στις 10 γυναίκες που κάλεσαν στη γραμμή ήταν Ελληνίδες, 9% μετανάστριες, ενώ 0,4% ανήκουν σε μειονότητες. Από τις γυναίκες θύματα βίας που απάντησαν στην ερώτηση για την οικογενειακή τους κατάσταση. προκύπτει ότι 48% είναι έγγαμες, 10% άγαμες, 8% σε διάσταση, 5% διαζευγμένες, 1% χήρες και 3% σε συμβίωση. Το 62% είναι μητέρες.

Τα μηνύματα των κομμάτων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, τα κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις, ζητώντας συγκεκριμένα μέτρα από την Πολιτεία.

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται μεταξύ άλλων, ότι «οι βιαιότητες είναι αλληλένδετες με τη θέση που καταλαμβάνουν ιστορικά οι γυναίκες σ’ αυτή τη κοινωνία και με τις διακρίσεις που ασκούνται σε βάρος τους, σε όλα τα επίπεδα. Και έχουν να κάνουν με την πολλαπλές όψεις της καταπίεσης των γυναικών στην ιδιωτική και δημόσια ζωή, στη δουλειά, την οικογένεια και τις προσωπικές, κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις.  
Σήμερα, με τα απανωτά μνημόνια, την επιδείνωση της φτώχειας, την έκρηξη της ανεργίας (που στις νέες γυναίκες φτάνει να αγγίζει το εφιαλτικό 62%), των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, και της διάλυσης της κοινωνικής πολιτικής, η κατάσταση μέσα στην οικογένεια γίνεται όλο και πιο αφόρητη και πιο «βίαιη» για όλους και κυρίως για τις γυναίκες.  
Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, οι αγώνες για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, είναι αγώνες για την κοινωνική χειραφέτηση,  είναι κομμάτι του αγώνα για να καταργήσουμε αυτό το σύστημα που αναπαράγει και επιδεινώνει όλες τις έμφυλες διακρίσεις και εντείνει τους αποκλεισμούς.»
Από την πλευρά των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», προτείνεται η άμση εφαρμοφγή δράσεων και η δημιουργία ομάδων με στόχο:
«· Τη διάδοση και τήρηση της Σύμβασης του ΟΗΕ.
· Την οργάνωση ολοκληρωμένων δομών υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών με πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη.
· Τη δημιουργία και εφαρμογή κατάλληλου και επαρκούς νομικού πλαισίου το οποίο, αναδεικνύοντας τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, θα στοχεύει πραγματικά στην πάταξή του και όχι στη συγκάλυψή και υποβάθμισή του.
· Την προώθηση ισότιμης εκπαίδευσης και τη δημιουργία προγραμμάτων ισότητας των φύλων στα ελληνικά σχολεία.
· Την πρόληψη και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώµης.»
Σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ επισημαίνεται ότι «οφείλουμε συνεπώς να στηρίξουμε κάθε τι που στοχεύει στην εξάλειψη του φαινομένου. Ευαισθητοποίηση των πολιτών, εκπαίδευση, αυστηρή τιμωρία των ενόχων, μηδαμινή ανοχή, σεβασμός στα θύματα της βίας και παρότρυνση να μιλήσουν είναι κάποιες από τις πρωτοβουλίες που πρέπει να στηρίζει με όλες τις δυνάμεις.
Εχθρός μας πέρα από την ίδια την πράξη βίας είναι και η σιωπή, η ανοχή ή και τρέχουσες σχετικές μισογυνικές αντιλήψεις. Καμία γυναίκα που έχει υποστεί βία δεν φταίει. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να σιωπήσει. Καμία πράξη βίας κατά των γυναικών δεν είναι ανεκτή».
Οι «Οικολόγοι Πράσινοι» προτείνουν μεταξύ άλλων:
«· Την άμεση ολοκλήρωση των ξενώνων φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους που εδώ και χρόνια έχουν εξαγγελθεί.
· Την τροποποίηση του νόμου3500/2006 για την ενδοοικογενειακή βία προς την κατεύθυνση της κριτικής την οποία έχουν ασκήσει έγκριτες νομικοί ώστε αυτός να αναδεικνύει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και να στοχεύει στην πάταξή του και την πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή του σε κάθε κρούσμα κακοποίησης».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αγωνία εν όψει του Eurogroup Σχέδιο για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% προωθούν ΕΚΤ και ΔΝΤ, σύμφωνα με το Spiegel


ΔΝΤ και ΕΚΤ φαίνεται πως θεωρούν αναπόφευκτο το «κούρεμα» προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, έστω και αν αυτή την εβδομάδα δεν υπάρξει απόφαση
ΔΝΤ και ΕΚΤ φαίνεται πως θεωρούν αναπόφευκτο το «κούρεμα» προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, έστω και αν αυτή την εβδομάδα δεν υπάρξει απόφαση   (Φωτογραφία:  Reuters )

Βερολίνο, Γερμανία
Νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο προβλέπει «κούρεμα» του χρέους κατά 50%, προωθούν η ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Σύμφωνα με ηλεκτρονική προδημοσίευση άρθρου από το περιοδικό, το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, «στην μάχη για την διάσωση της Ελλάδας, ΕΚΤ και ΔΝΤ βγαίνουν επιθετικά μπροστά και υποστηρίζουν ένα νέο εκτεταμένο "κούρεμα" του χρέους, κατά το οποίο οι χώρες πιστωτές θα πρέπει να παραιτηθούν από το ήμισυ των απαιτήσεών τους, προκειμένου το ελληνικό χρέος το 2020 να μειωθεί από το 144% στο 70% του ΑΕΠ».
Στο δημοσίευμα διευκρινίζεται ότι η Γερμανία θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει τη νέα αναδιάρθρωση.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θεωρούν αναπόφευκτη την εξέλιξη προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της, έστω και αν αυτή την εβδομάδα δεν υπάρξει απόφαση».
Επισημαίνεται ακόμη ότι οι πρόσφατες συνομιλίες στο Eurogroup ναυάγησαν, επειδή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατ' εντολή της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, αναγκάστηκε να αποσύρει μια μεγάλη μείωση του επιτοκίου που είχε ήδη υποσχεθεί.
«Η Μέρκελ φοβήθηκε ότι δεν θα μπορεί να περάσει στο κόμμα της ένα τέτοιο μέτρο, καθώς είναι μεγάλες οι αντιδράσεις των ευρωσκεπτικιστών στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών», τονίζει το Spiegel και αποδίδει ακριβώς σε αυτό την έκκληση του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, «να επανεξετάσουν όλοι τις κόκκινες γραμμές τους».
Επικαλούμενο στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Έρευνας (ΙΜΚ) που πρόσκειται στα συνδικάτα, σχετικώς με το μισθολογικό κόστος σε ευρωπαϊκές χώρες, το περιοδικό εξηγεί ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε μείωση του κόστους κατά 2,2% στην Πορτογαλία, 3,5% στην Ισπανία και 13% στην Ιρλανδία.
Την ίδια ώρα, η αύξηση του μισθολογικού κόστους στην Γερμανία βρίσκεται πολύ πιο κάτω από τον στόχο του πληθωρισμού και, όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της έρευνας οικονομολόγος Γκούσταβ Χορν, «αν θέλουμε την άρση των ανισορροπιών εντός Ευρωζώνης, δεν αρκεί η μείωση του κόστους στις χώρες που διέρχονται κρίση, αλλά θα πρέπει και στην Γερμανία να αυξηθούν πολύ οι μισθοί».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...