Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Όλα τα ονόματα Συγκροτήθηκε το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης


Τη σύνθεση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έδωσε στη δημοσιότητα η Χαριλάου Τρικούπη.
fofi1
Το όργανο συγκροτήθηκε μετά από απόφαση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά και αποτελείται από τους:
1.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΦΗ Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
2. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟ ΘΑΝΑΣΗ Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ
3. ΞΕΚΑΛΑΚΗ ΣΤΕΦΑΝΟ Γραμματέα ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ
4. MΠOYΛMΠΑΣAKO ΓIΩPΓO Γραμματέα Κ.Ε ΔΗΜΑΡ
5. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗ Γραμματέα Κ.Ο ΠΑΣΟΚ
6. ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗ βουλευτή ΠΑΣΟΚ- Επικεφαλής της Επιτροπήςγια την Ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας
7. ΟΘΩΝΑ ΜΑΝΩΛΗ μέλος του Π.Σ ΠΑΣΟΚ
8. ΣΑΟΥΛΙΔΗ ΑΝΤΩΝΗ μέλος του Π.Σ ΠΑΣΟΚ
9. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ ΑΝΔΡΕΑ μέλος του Π.Σ ΠΑΣΟΚ
10. MAPΓAPITH ΘOΔΩPO μέλος της Ε.Γ της ΔΗΜΑΡ
11.TΣOYKAΛH NIKO μέλος της Ε.Γ της ΔΗΜΑΡ
12.XAΛAZΩNITH ΔHMHTPH μέλος της Ε.Γ της ΔΗΜΑΡ
13.XATZHΣΩKPATH ΔHMHTPH μέλος της Ε.Γ της ΔΗΜΑΡ
14.ΠΡΩΤΟΠΠΑ ΧΡΗΣΤΟΥ υπεύθυνο παρακολούθησης κυβερνητικού έργου ΠΑΣΟΚ
15.ΜΩΡΑΙΤΗ ΘΑΝΟ π.Βουλευτή ΠΑΣΟΚ
16.ΔΙΑΚΟΥΛΑΚΗ ΜΙΧΑΛΗ μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία
17.ΤΟΥΝΤΑ ΓΙΑΝΝΗ μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία

Read more...

Στη δημοσιότητα η τριμηνιαία έκθεση Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Υπαρκτός κίνδυνος για βαθύτερη ύφεση


«Η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο, παρά τις πολιτικές δυσκολίες, ήταν και παραμένει προτιμότερη από την παράταση της εκκρεμότητας ή από μια ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία» τονίζει στην τριμηνιαία έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
yfesi
Η έκθεση που περιγράφει τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2015 πιστοποιεί την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση, καθώς και την αύξηση και πάλι από το Σεπτέμβριο του 2015, της ανεργίας και της μερικής απασχόλησης που έρχονται να προστεθούν στη μείωση των εξαγωγών το πρώτο εξάμηνο του έτους.
«Συνολικά η, έστω μετρίως, θετική πορεία που καταγράφηκε το 2014 και τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2015 έχει αναστραφεί» τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης, προειδοποιώντας ότι «ο υπαρκτός κίνδυνος είναι η χώρα να διολισθήσει σε βαθύτερη ύφεση ή και σε μία μακροχρόνια στασιμότητα».
Σημειώνεται, ωστόσο ότι ο κίνδυνος αυτός μπορεί να αποτραπεί υπό όρους και, τελικά, η οικονομία να επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2017. «Ο σπουδαιότερος όρος για ταχύτερη ανάκαμψη και, κυρίως, για να είναι αυτή σε διατηρήσιμη βάση, είναι να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα τόσο ως προς τη γενική κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής, όσο και ως προς τη διαχείριση θεμάτων, (όπως μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις, κά)» τονίζεται στην έκθεση που διαπιστώνει ότι «αυτό θα επιτευχθεί, αν ακολουθηθεί ο οδικός χάρτης του νέου μνημονίου».
Στην έκθεση επισημαίνεται ο κίνδυνος της αβεβαιότητας, τον οποίο, όπως τονίζεται, τροφοδοτούν «η συνεχής αναζήτηση ισοδυνάμων, για να γίνουν τροποποιήσεις, (που μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουν νόημα, αλλά τροφοδοτούν την αβεβαιότητα), οι ασάφειες σε φορολογικά ζητήματα (φορολόγηση μισθώματος ακινήτων, ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ΕΝΦΙΑ), οι ανασχεδιασμοί στο ασφαλιστικό, κά. Την αβεβαιότητα τροφοδοτεί και η αρνητική στάση του συνόλου της αντιπολίτευσης σε κάθε σχεδόν μέτρο εφαρμογής του τρίτου μνημονίου. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι στήριξε με τη ψήφο της στη Βουλή το πλαίσιο της πολιτικής που υποδεικνύεται από το τρίτο μνημόνιο».
Η έκθεση θέτει το ερώτημα: Γιατί έξι χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου το 2010 η ελληνική κρίση δεν έχει ξεπερασθεί: Και απαντά, ως εξής: «Η εύκολη και δημοφιλής απάντηση αποδίδει τη διάρκεια και την ένταση της κρίσης στη λιτότητα-στις περικοπές μισθών, συντάξεων και άλλων δαπανών-και στις αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών που εξουδετέρωσαν τυχόν ευνοϊκές επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων. Αυτή η απάντηση συνδέεται με την εσφαλμένη υπόθεση ότι αρκεί να σταματήσει η λιτότητα ή να καταργηθούν τα μνημόνια, για να ανακάμψει η χώρα. Όμως, δεν είναι πλήρης, γιατί παραβλέπει τις παθογένειες της χώρας στην πλευρά της παραγωγής, τη μεταρρυθμιστική υστέρηση, το κακό μείγμα των μέτρων, λόγω έμφασης στους φόρους, τις παλινωδίες και, κυρίως, τη σημασία της αβεβαιότητας για την οικονομική πορεία. Υποτιμά τις επιπτώσεις της αβεβαιότητας στη γενική κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής και σε επιμέρους περιοχές της που ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για την ανάκαμψη».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Πληρούνται οι όροι για την επιτυχία της» Δραγασάκης: Έως την Κυριακή ψηφίζεται η ανακεφαλαιοποίηση


Δραγασάκης: Έως την Κυριακή ψηφίζεται η ανακεφαλαιοποίηση
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Δραγασάκης είπε ακόμη ότι έως την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και από τη Δευτέρα θα αρχίσει πια η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2015.

«Αυτή η ανακεφαλαιοποίηση θέλουμε να είναι η τελευταία» τόνισε ακόμη, ενώ αποσυνέδεσε τη διαδικασία από τα κόκκινα δάνεια, η ρύθμιση των οποίων -όπως είπε- θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Δεν αποτελεί, βάσει της συμφωνίας με τους θεσμούς, προϋπόθεση για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης. Επανέλαβε ωστόσο ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι για να πετύχει η ανακεφαλαιοποίηση και να είναι η τελευταία πρέπει οπωσδήποτε να συνοδευτεί από την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

«Περιμένουμε το Σάββατο τα αποτελέσματα από την ΕΚΤ και έως την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν θεσμούς και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να πιέζουν ο νόμος να έχει ψηφιστεί νωρίτερα και αν είναι δυνατόν πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests το Σάββατο το πρωί, ώστε οι επενδυτές να γνωρίζουν το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης όταν ακούσουν τις δανειακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών.

«Πρέπει να είναι η τελευταία»

Στη σημασία η ανακεφαλαιοποίηση αυτή να είναι η τελευταία, εστίασε -μεταξύ αλλων- ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε σχετικά με την προετοιμασία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Μέχρι τώρα το ελληνικό δημόσιο έχει συνεισφέρει πάρα πολλούς πόρους για τη διάσωση των τραπεζών και επομένως αυτή η ανακεφαλαιοποίηση θέλουμε να είναι η τελευταία» δήλωσε ο κ. Δραγασάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Για αυτό, εξήγησε, η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία τόσο στην επίλυση του ζητήματος των «κόκκινων δανείων» όσο και στη σύνδεση της όλης διαδικασίας με την παραγωγική ανασυγκρότηση, με στόχο την ανάκαμψη της απασχόλησης και των εισοδημάτων.

«Το πιο κρίσιμο είναι να έχουμε θετική συνέχεια μετά. Ο λόγος που απέτυχαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις ήταν ότι δεν συνοδεύτηκαν από τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί το μεγάλο βαρίδι, τη μαύρη τρύπα» είπε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε:

«Γι' αυτό και τώρα μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση θα προχωρήσουμε αμέσως την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων με ένα πλαίσιο πολιτικής το οποίο θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, θα αποτρέπει την αγοραπωλησία δανείων, γιατί ακόμα και στα επιχειρηματικά δάνεια αυτό που ενδιαφέρει είναι η επιχείρηση, η παραγωγική δυνατότητα, η απασχόληση».

«Επομένως», συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης, «εμείς θέλουμε να συνδέσουμε τη ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Πλήρη δικαιώματα ψήφου το ΤΧΣ

Όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, η νέα ανακεφαλαιοποίηση και το υπό κατάθεση νομοσχέδιο επιφέρουν ορισμένες σημαντικές αλλαγές όπως:

- Οι νέες μετοχές που θα αποκτήσει το Δημόσιο, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα έχουν πλήρη δικαιώματα ψήφου σε αντίθεση με το ό,τι ίσχυε έως τώρα.

- Δημιουργείται πλαίσιο που ενισχύει τη διαφάνεια και τη δημόσια λογοδοσία τόσο των τραπεζών όσο και του ΤΧΣ.

- Θεσπίζεται, για πρώτη φορά, διαδικασία περιοδικής αξιολόγησης των διοικήσεων και των ανώτερων στελεχών των τραπεζών στη βάση συγκεκριμένων και αντικειμενικών κριτηρίων.

«Είμαστε έτοιμοι, θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα»
Ερωτηθείς πού βασίζει την αισιοδοξία του ότι θα γίνει εγκαίρως η αξιολόγηση και η ανακεφαλαιοποίηση έως το τέλος του χρόνου και δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων, ο κ. Δραγασάκης απάντησε:

«Διότι είμαστε έτοιμοι. Ο πρώτος στόχος μας είναι να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση με τρόπο που δεν θα θιγούν οι καταθέσεις, που σημαίνει πρέπει να γίνει εντός του 2015, διότι από τον επόμενο χρόνο μπαίνει σε εφαρμογή η οδηγία που επιβάλει το κούρεμα καταθέσεων πάνω από ένα ύψος.»

» Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να αρχίσει από τη Δευτέρα η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης. Από ό,τι βλέπουμε υπάρχει ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες, αλλά υπάρχουν και τα διαθέσιμα ποσά να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες».

Πρόσθεσε ότι τα άλλα θέματα, όπως αυτό των κόκκινων δανείων, «είναι θέματα τα οποία τελούν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, δεν αποτελούν όμως προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση».

Σε ερώτημα σχετικά με το ότι λέγεται πως τα κόκκινα δάνεια είναι «αγκάθι» για να κλείσει η αξιολόγηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι «λέγονται πολλά και γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία να έχουμε καθαρό και σαφές τι είναι αναγκαίο να γίνει».

«Αυτό λοιπόν που είναι αναγκαίο να γίνει», υπογράμμισε, «είναι να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση και αμέσως μετά να αρχίσει η διαδικασία για τα κόκκινα δάνεια, για τα οποία προβλέπονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις στον νόμο».

Ανέφερε ειδικότερα ότι «θα πρέπει να υπάρξει ομαδοποίηση των δανείων, κάτι το οποίο γίνεται ήδη από την Τράπεζα της Ελλάδος. Υπάρχει ένα πρόγραμμα προς υλοποίηση και επομένως αυτά τα βήματα θα ακολουθήσουμε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάντα φωνές ή παράγοντες, οι οποίοι πιέζουν για διάφορους λόγους προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση».

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα καταφέρει να ξεχωρίσει την ανακεφαλαιοποίηση από τα κόκκινα δάνεια, καθώς πολλοί τα συνδέουν, ο αντιπρόεδρο υπογράμμισε:

«Καθένας έχει την άποψη του. Η συμφωνία με την οποία προχωρούμε με τους θεσμούς είναι αυτή που μόλις περιέγραψα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θέλησε τέλος να απαντήσει στο «ερώτημα που πλανάται 'γιατί πάμε σε νέα ανακεφαλαιοποίηση'».

«Ο βασικός λόγος» τόνισε «είναι η αποτυχία των προηγούμενων ανεκαφαλαιοποιήσεων, διότι πρώτον δεν υπήρξε ρύθμιση των κόκκινων δανείων στο παρελθόν και δεύτερον δεν υπήρξαν κινήσεις αλλαγής στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών».

» Τώρα λοιπόν, όπως θα διαπιστώσετε, ο νόμος που θα κατατεθεί προβλέπει ένα σύστημα αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών και των διευθυντικών στελεχών με στόχο ακριβώς να υπάρξει και μεγαλύτερη διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία των τραπεζών».

Α.Τ

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο Τσακαλώτος αποκάλυψε πόσα χρήματα θα χρειαστούν οι τράπεζες...



Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην ενημέρωση, που πραγματοποιήθηκε...
στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, αφού εξήγησε ότι η ανακεφαλοποίηση είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει για να μην κινδυνέψουν οι καταθέσεις των πολιτών και περιέγραψε τον τρόπο που θα γίνει έκανε και μια εκτίμηση για το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν. Ο κ.Τσακαλώοτς εκτίμησε ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών δεν είναι μεγάλες και ότι για την ανακεφαλαιοποίησή τους θα χρησιμοποιηθούν τα 10 δισ. ευρώ του ΤΧΣ συν 5 με 6 δισ. ευρώ ακόμη...
iefimerida.gr

Read more...

Στάινμαγιερ: Χρειαζόμαστε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική...


Χρειαζόμαστε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τους πρόσφυγες, διαμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι της Πέμπτης. Γνωρίζω ότι στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας έχουν υπάρξει παρεξηγήσεις, πρόσθεσε.
«Βρίσκομαι εδώ διότι...
γνωρίζω ότι στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας έχουν υπάρξει παρεξηγήσεις. Μετά τις τελευταίες εκλογές έχουμε χρέος να καλλιεργήσουμε τις σχέσεις», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Σαφές μήνυμα ότι στα δικά της όρια η Ελλάδα καθορίζει κυρίαρχα τα σύνορα της Ευρώπης, καθώς και τον τρόπο φύλαξής τους, έστειλε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, τόνισε τον ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η Ευρώπη για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία και την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη είναι η καταλληλότερη δύναμη για να τελειώσει αυτόν τον πόλεμο, διότι γνωρίζει πολύ περισσότερο τι σημαίνει άνθρωπος, τι σημαίνει ανάγκη να προστατεύσουμε τον άνθρωπο, να αναδείξουμε τις αρχές και τις αξίες, με βάση τις οποίες γεννήθηκε η Ευρώπη. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα συμβάλλει σε συνεργασία με την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

«Εμείς θα υπερασπιστούμε τον άνθρωπο»

«Γνωρίζετε ποιες είναι οι αρχές και οι αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Μένουμε σταθεροί σε αυτές, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τα οικονομικά. Εμείς θα υπερασπιστούμε τον άνθρωπο, θα συνεργαστούμε και θέλουμε τη συνεργασία με όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως με τη Γερμανία προσβλέπουμε στην αλλαγή του FRONTEX, ώστε να γίνει μία πραγματική δύναμη για να θωρακίσουμε τα σύνορά μας και να τα προστατεύσουμε.»

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι δεν θα οδηγηθούμε πουθενά, αν ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο (αναφορικά με το προσφυγικό) και επεσήμανε ότι χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή πολιτική επί του θέματος. Μάλιστα, παρατήρησε ότι για όλα αυτά χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη αλλά και καταμερισμός των βαρών.

Ο Φρ. Στάινμαγιερ αναφέρθηκε και στις ελληνογερμανικές σχέσεις και υπογράμμισε ότι επλήγησαν από παρανοήσεις, τονίζοντας ότι πρέπει να επανέλθουν οι παραδοσιακές σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας.


  

Read more...

Για κακούργημα διώκεται η Κατερίνα Σαββαΐδου...



Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος της τέως γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία...
παύθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα.

Τρεις ημέρες μετά την παροχή εξηγήσεων διά υπομνήματος για την κλήση της ως ύποπτης για την τέλεση του κακουργήματος, οι εισαγγελικές αρχές τής απήγγειλαν τη σχετική κατηγορία.

Η υπόθεση αφορά απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία και φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

efsyn.gr

Read more...

Αυτό είναι το σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών...


Αυτό είναι το σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Δραγασάκης: Μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος...
Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την κατάθεση στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο θα έχει γίνει νόμος του Κράτους μέχρι την Κυριακή και με αυτό εκπληρώνονται οι...
υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα βάσει του νέου μνημονίου για αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση του ΤΧΣ, για υιοθέτηση συστήματος αξιολόγησης των διοικήσεων και η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.



Σύμφωνα με πληροφορίες οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, που επισήμως θα γνωστοποιηθούν από την ΕΚΤ το ερχόμενο Σάββατο, είναι περίπου 14 - 15 δισ ευρώ συνολικά. Από αυτά, περίπου 9 δισ είναι το αρχικό ποσό του βασικού σεναρίου και επιπρόσθετα 6 δισ του ακραίου σεναρίου.

Τα ιδιωτικά Κεφάλαια και τα senior ομόλογα 

Οι τράπεζες θα πρέπει να κάνουν αυξήσεις κεφαλαίου για το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών έπειτα από απαίτηση της DG Comp. Ειδικότερα οι προβλέψεις του βασικού σεναρίου για κεφαλαιακές ανάγκες 9 δισ υποχωρούν στα 5 δισ γιατί θα προβλέπεται μετατροπή του συνόλου των ομολόγων – junior και senior – σε μετοχές καθώς και εταιρικές πράξεις στα πλαίσια των business plans (αναδιάρθρωση λειτουργίας, πώληση θυγατρικών κοκ).

Επιπλέον οι τράπεζες μπορούν να διατηρήσουν τα οφέλη της αναβαλλόμενης φορολογίας, δηλαδή μετατροπή των ζημιών σε Κεφάλαιο, μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Επομένως απομένει ένα ποσό της τάξεως των 5 δισ που θα πρέπει να καλυφθεί από ιδιώτες.

Ο ρόλος των CoCos και το μετοχικό σχήμα 

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές και έτσι πλέον θα οδηγηθούμε σε μετοχικό σχήμα των τραπεζών όπου το Κεφάλαιο τους θα είναι κατά πλειοψηφία ιδιώτες, κατά το υπόλοιπο CoCos (μετατρέψιμα ομόλογα σε προκαθορισμένη τιμή) και κατά το υπόλοιπο κοινές μετοχές που θα ελέγχει το Δημόσιο.

Και αυτό επειδή απ' τα 6 δισ ευρώ του ακραίου σεναρίου, θα καλυφθούν σε ποσοστό 70% με έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων CoCos και σε 30% με κοινές μετοχές. Δεν αποκλείεται στο νομοσχέδιο τα ποσοστά αυτά να είναι ελαφρώς διαφορετικά και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις κοινές μετοχές να είναι μικρότερο του 30%. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο δεν θα υποχωρεί κάτω του 20%. (διαβάστε περισσότερα στοnewmoney.gr).

Δραγασάκης για ανακεφαλαιοποίηση: Μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προκειμένου να τον ενημερώσει για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής, και ιδίως την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.



Εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο κύριος Δραγασάκης υπογράμμισε ότι «πάμε καλά με την προετοιμασία» και συμπλήρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση περιμένει το Σάββατο τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ ενημέρωσε ότι μέχρι την Κυριακή ο σχετικός νόμος θα έχει ψηφιστεί. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή διαδικασία, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως το σημερινό Euro Working Group είναι μια ευκαιρία να αναγνωριστούν οι θυσίες από πλευράς ελληνικού λαού για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Σημείωσε επίσης πως για το σκοπό αυτό έχουν δείξει υπευθυνότητα όλες οι πολιτικές δυνάμεις και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Απαντώντας ο κύριος Δραγασάκης ανέφερε πως το βασικό είναι να έχει η Ελλάδα την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ πιο συγκεκριμένα εξήγησε ότι αυτό δεν αφορά μόνο στην υλοποίηση των υποχρεώσεων της χώρας στους δανειστές, αλλά και την υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος, γιατί όπως επισήμανε, η ανάγκη αλλαγής είναι αναγνωρισμένη από όλους.

Read more...

Το… εφιαλτικό σενάριο για τα τέλη κυκλοφορίας...


Το… εφιαλτικό σενάριο για τα τέλη κυκλοφορίας
Παρά τις διαψεύσεις, όλα δείχνουν πως στο αυτοκίνητο θα βρει η κυβέρνηση τη «λύση» για να καλύψει τα υπολειπόμενα εκατομμύρια ευρώ, από τα προαπαιτούμενα των δανειστών.

Το… τοξικό 23% στα δίδακτρα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα εφαρμοστεί αυτό, οδηγεί...
τα… φορολογικά μυαλά του υπουργείου Οικονομικών, σε δύο σενάρια ώστε να βρεθούν τα ισοδύναμα των 300 εκατομμυρίων ευρώ: ή στην επιβολή ΦΠΑ 23% στο μοσχάρι, ή στην δραματική αύξηση των τελών κυκλοφορίας για όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαιρέτως πόσους ρύπους εκπέμπουν στο περιβάλλον…

Το πρώτο σενάριο είχε τεθεί και πάλι στο τραπέζι  και είχε κριθεί ως αντικοινωνικό και με ιδιαίτερα μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, οπότε θεωρείται ως δεδομένο ότι θα απορριφθεί πριν καλά-καλά συζητηθεί.

Ολοι οι… δρόμοι οδηγούν προς τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία θα φέρουν άμεσα έσοδα στα κρατικά ταμεία, ενώ κάποιες πιο… αριστερίζουσες φωνές εντός κυβερνήσεως φωνάζουν οτι πρέπει να πληρώσουν «οι έχοντες», δηλαδή αυτοί που τολμούν -εν μέσω οικονομικής κρίσης- να συντηρούν ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το οικονομικό επιτελείο έχει έτοιμο το σχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτό αναφέρει ότι θα πληρώσουν όλοι όσοι έχουν ένα αυτοκίνητο, ακόμα και αυτοί που απέκτησαν ένα μικρό, μετά το Νοέμβριο του 2010 και έχουν απαλλαγεί απο τα τέλη, λόγω χαμηλών ρύπων (100 gr C02 και κάτω).

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι κάτοχοι ΙΧ μέχρι και τα 1.996 κ.εκ. θα πληρώσουν 450 ευρω ανεξάρτητα από το πότε απέκτησαν το αυτοκίνητό τους.
Οι κάτοχοι από τα 1.996 κ.εκ. και μέχρι τα 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.800 ευρώ, ενώ από τα 3.000 κ.εκ. και πάνω, 2.500 ευρώ. Συζητείται να υπάρξει μία έκπτωση στα αυτοκίνητα 15ετίας και πάνω…

Διαβάστε περισσότερα στο newsauto.gr...

Read more...

Από «ανάκριση» ο Κατρούγκαλος...


Βαρύ το κλίμα στην Κουμουνδούρου για το ασφαλιστικό – Από «ανάκριση» ο Κατρούγκαλος Βαρύ το κλίμα στην Κουμουνδούρου για το ασφαλιστικό...
Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στις 4 το απόγευμα... ανακρίνεται  ο Γιώργος Κατρούγκαλος για το ασφαλιστικό. 
Η συνεδρίαση θα γίνει παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και έχει...
ως κύριο αντικείμενο τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό καθώς τα μηνύματα δυσφορίας που φθάνουν στην Κουμουνδούρου για την αύξηση των ορίων ηλικίας αλλά και τις δραστικές περικοπές στις συντάξεις είναι πάρα πολλά.

Ο ίδιος ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας κατά την περιοδεία του σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας διαπίστωσε ότι η μεγαλύτερη πηγή γκρίνιας των ψηφοφόρων του κόμματος προέρχεται από τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό οι οποίες πλήττουν και τους δημοσίους υπαλλήλους, που αποτελούν μεγάλη δεξαμενή εκλογικής στήριξης της Κουμουνδούρου. Πάντως, οι βασικοί άξονες του νέου ασφαλιστικού θα παρουσιαστούν αρχές Νοεμβρίου προκειμένου το αργότερο ως το τέλος του μήνα το νομοσχέδιο να έχει περάσει από την Βουλή.

Η κυβέρνηση καταθέτει σήμερα με την μορφή του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το οποίο πιθανότατα θα ψηφιστεί το βράδυ της Παρασκευής προτού δηλαδή ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έκθεσης της ΕΚΤ για τα stress tests των τραπεζών. Παράλληλα, σήμερα θα κατατεθεί και δεύτερο νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει και όλες τις εκκρεμότητες από τα προαπαιτούμενα που κανονικά θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και τώρα εισάγονται στην Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την αγωνία τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η οποία αποτελεί και το κλειδί αφενός για να απελευθερωθούν τα 2 δισ. που συνιστούν τμήμα της πρώτης δόσης και αφετέρου για να επιταχυνθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το σύνολο των υπουργείων έχει προχωρήσει πολύ ικανοποιητικά τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την συμφωνία και ήδη έχουν ολοκληρωθεί το 90% των προαπαιτούμενων. Το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα που θα περιλαμβάνει και φορολογικά μέτρα αναμένεται να ψηφιστεί περί τις 15 Νοεμβρίου.

πηγη newpost.gr

Read more...

«Χειμερινό» νυχτερινό ρεύμα από 1ης Νοεμβρίου..



Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου έως και τις...
30 Απριλίου 2016.

Όπως ενημέρωσε η ΔΕΗ, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών οι μειωμένες χρεώσεις θα ισχύουν στα διαστήματα 15:00-17:00 και 02:00-08:00. Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στα καταστήματα ΔΕΗ της περιοχής τους, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.


Read more...

Αποχώρησαν για να… επιστρέψουν...

Έληξε η κατάληψη στο γραφείο του Χουλιαράκη...
Μετά από μία ώρα κατάληψης στο γραφείο του Γ. Χουλιαράκη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το κτίριο, καθώς...
ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός απουσιάζει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες.

Οι συγκεντρωμένοι της ΠΟΕ ΟΤΑ διαμαρτύρονται για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων και την υπαγωγή τους στο νέο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμις Μπαλασόπουλος, εξερχόμενος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ενημέρωσε ότι πήραν διαβεβαιώσεις για συνάντηση με τον γενικό γραμματέα στις 13:30, ενώ προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εξαιρέσει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων.

«Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν στη σύνταξη στα 67 έτη άνθρωποι οι οποίοι δεν ξεπερνούν στη ζωή τους τα 60» σημείωναν οι συγκεντρωμένοι έξω από το ΓΛΚ.

Read more...

Και στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις ο Φλαμπουράρης...


Και στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις ο Φλαμπουράρης παρά τα ταμειακά διαθέσιμα  των 2 εκατ. ευρώ...σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο (ΤΑ ΝΕΑ)...
Μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» για τα δημόσια έργα 3,9 εκατ. ευρώ που η εταιρεία του ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ έλαβε από την περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός Επικρατείας και το προβληματικό του πόθεν έσχες που τον εκθέτει, οι αποκαλύψεις για το «δώρο» του Δήμου Αίγινας να του χαρίσει 4.000 ευρώ από την κατανάλωση ύδατος της πισίνας του, δημιουργεί...
νέο πλήγμα στην κυβερνητική αξιοπιστία. 

Στο κομμάτι του παζλ έρχεται τώρα να προστεθεί η ένταξη του υπουργού Επικρατείας στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Όπως επισημαίνουν σήμερα «Τα ΝΕΑ» «το ερώτημα μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις περί τα οικονομικά της εταιρείας του σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική του κατάσταση, είναι αν έπρεπε να ενταχθεί στη ρύθμιση ή αν εκπρόκειτο για μια χαριστική πράξη». «Από τους ισολογισμούς της εταιρείας του μπαρμπα-ΔΙΑΤΜΗΣΗ προκύπτει ότι τα ταμειακά αποθέματά το 2013 ήταν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Και το 2014 1,3 εκατομμύρια ευρώ (και τα προηγούμενα χρόνια πάνω-κάτω εκεί έπαιζαν). Το οποίο σημαίνει ότι η αδυναμία πληρωμής των οφειλών του από φορολογία εισοδήματος και ΦΠΑ που δήλωσε ο μπαρμπα-εργολάβος στην Εφορία για να ενταχθεί στις 100 δόσεις, ήταν ψεύτικη! Πλαστή! Διοτί είχε χρήματα και δεν πλήρωνε» γράφει στη στήλη του ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Την ίδια ώρα τα επιτελεία Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής αντί να αντιμετωπίσουν δραστικά την «παραφωνία», επιχειρούν να την «κουκουλώσουν», υιοθετώντας πρακτικές που θυμίζουν το παλιό και όχι το νέο που ευαγγελίζονται.

Όπως προκύπτει, η έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής πόθεν έσχες δεν έγινε για να ερευνηθεί η υπόθεση με το μετοχολόγιο του κ. Φλαμπουράρη αλλά για να συγκαλυφθεί. Αυτό γιατί αποφασίστηκε να δοθεί «δεύτερη ευκαιρία» στον υπουργό και σε άλλους 129 υπόχρεους να ξανακαταθέσουν νέα διορθωμένα πόθεν έσχες ακυρώνοντας στην πράξη τα παλιά και προβληματικά.

Τα παραπάνω εξελίσσονται στον απόηχο των καταγγελιών του βουλευτή του Ποταμιού και τέως γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη περί ύπαρξης μαύρων ταμείων στην εταιρεία του υπουργού που ακόμα και σήμερα, μια εβδομάδα μετά μένουν επιδεικτικά αναπάντητα.

Το νέο κομμάτι στο παζλ - Φλαμπουράρης ήρθε με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα», σύμφωνα με το οποίο ο δήμος Αίγινας διέγραψε χρέη 4.000 ευρώ από κατανάλωση νερού της βίλας του υπουργού. Η διαγραφή έγινε σε μια περίοδο που ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ προχωρούν σε διακοπές για μέσους πολίτες που εμφανίζουν τέτοιες οφειλές. Ερωτηματικά επίσης εγείρονται από το γεγονός ότι την περίοδο που ο υπουργός ζητούσε διαγραφή χρεών εμφάνιζε στους ισολογισμούς της εταιρείας του ταμειακά διαθέσιμη 2 εκατ. ευρώ! 

protothema.gr

Read more...

Δεν έχει τέλος η τραγωδία των προσφύγων...



Τέσσερις νεκροί, ξεπερνούν τους 100 οι αγνοούμενοι.
ΣΟΚΑΡΟΥΝ οι φωτογραφίες...
Σαν ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια στα Ελληνικά χωρικά ύδατα χαρακτηρίζεται το χθεσινό στις 4 το απόγευμα, ανοικτά της Εφταλούς, πολύ κοντά στο Μόλυβο, στη βόρεια Λέσβο. 
Από την θάλασσα ανασύρθηκαν τρεις σοροί, δυο αγόρια ηλικίας περίπου έξη και ενός έτους και ένας ενήλικας άνδρας. Kαι...
ενώ κατά τη διάρκεια της νύκτας κατέληξε στο Νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν άλλο ένα μικρό κορίτσι. Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στον παιδιατρική Κλινική του ιδρύματος 18 παιδιά. Από αυτά τα τρία είναι στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας και πρόκειται να μεταφερθούν σήμερα σε ειδική παιδιατρική ΜΕΘ σε Νοσοκομείο της Αθήνας.





Μέχρι στιγμής ανέρχεται σε 242 άτομα ο αριθμός των διασωθέντων ναυαγών που έχουν μεταφερθεί σε καταυλισμούς προσφύγων και σε δημόσιους χώρους στην περιοχή του Μολύβου. Άγνωστος όμως παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων αφού μαρτυρίες ανεβάζουν μέχρι και σε 350 τους επιβαίνοντες στο ξύλινο σκάφος με το οποίο ξεκίνησαν από την απέναντι Μικρασιατική ακτή και συγκεκριμένα την περιοχή της αρχαίας Άσσου (σημερινό Μπεχράμ Καλέ) στις 3 περίπου το μεσημέρι χθες Κυριακή.


Η προσπάθεια των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Frontex αλλά και των ψαράδων της περιοχής ήταν πραγματικά ηρωική. Σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με ανέμους στο στενό μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας να πνέουν με ένταση τοπικά μέχρι και οκτώ μποφόρ έδωσαν μια πραγματική μάχη για να σώσουν από βέβαιο θάνατο όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν. Τα λιμάνια του Μολύβου και της Πέτρας μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε «υπαίθρια πολεμικά ιατρεία» όπου γιατροί, νοσηλευτές, διασώστες και πολλοί εθελοντές έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή ναυαγούς.





Διασταυρωμένες τώρα μαρτυρίες ναυαγών αναφέρουν ότι το ξύλινο σκάφος ξεκίνησε από την περιοχή της αρχαίας Άσσου περίπου στις 3 το μεσημέρι. Οι επιβαίνοντες είχαν μεταφερθεί εκεί με λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη έμειναν δε ένα βράδυ στο δάσος κοντά σε χωριό με το όνομα Μπαντεμλί.


Για τη μεταφορά είχαν πληρώσει έως και 1.500 ευρώ ο καθένας. Στην ακτή όμως διαπίστωσαν ότι η μεταφορά δε θα γινόταν κατά ομάδες 50 ατόμων όπως είχε συμφωνηθεί αλλά με ένα ξύλινο μεγάλο σκάφος με δυο μάλιστα καταστρώματα. Στις διαμαρτυρίες που υπήρξαν οι παρόντες στην επιβίβαση Τούρκοι δουλέμποροι απάντησαν με πυροβολισμούς στον αέρα και απειλές οπότε και πραγματοποιήθηκε η επιβίβαση και ο απόπλους. Μέχρι και τα όρια των Ελληνικών και Τουρκικών χωρικών υδάτων στο σκάφος επέβαιναν τούρκοι οι οποίοι και το εγκατέλειψαν επιβιβαζόμενοι σε άλλο σκάφος μικρότερο το οποίο και ακολουθούσε αναθέτοντας τον έλεγχο του σε κάποιους μετανάστες που προφανώς δεν ήξερα να το οδηγήσουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μαρτυρίες πάντα διασωθέντων το σκάφος «διαλύθηκε» κάποια στιγμή στη διάρκεια του ταξιδιού χτυπημένο από δυνατά κύματα στην περιοχή.





¨Όπως έλεγε χθες στέλεχος του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη το συγκεκριμένο ξύλινο σκάφος προφανώς προέρχεται από πλοίο που είχε πάει στην Τουρκία προκειμένου να διαλυθεί. Μάλλον στην περιοχή του Αλή Αγά απέναντι από τη Μυτιλήνη όπου λειτουργούν διαλυτήρια πλοίων. Ας σημειωθεί ότι χθες Κυριακή στην ίδια περιοχή της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο πνίγηκε άλλο ένα βρέφος όταν η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαινε με τους γονείς του ανατράπηκε. Από το ναυάγιο αυτό αγνοούνται άλλοι 10 περίπου επιβαίνοντες.


Σάμο

Τέλος, επτά είναι μέχρι σήμερα το πρωί, οι νεκροί από τρία ναυάγια στην περιοχή της Σάμου. Και συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι, τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Ποσειδώνιο.


Στο Αγαθονήσι ανασύρθηκαν νεκροί μία ηλικιωμένη γυναίκα και δυο μικρά παιδιά, ένα αγοράκι πέντε και ένα κοριτσάκι δυο χρόνων. Επίσης, από το ίδιο ναυάγιο αναζητείται και ένας νεαρός άνδρας, ενώ διασώθηκε άλλο ένα μικρό παιδί από το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος που το επανέφεραν στη ζωή με τεχνητή αναπνοή.


Στο ναυάγιο στο Ποσειδώνιο είχαμε άλλους τρεις νεκρούς, ενός νεαρού άνδρα 22 περίπου ετών και δυο μικρών παιδιών ηλικίας περίπου ενός έτους.


Τέλος, στο ναυάγιο στον Άγιο Κωνσταντίνο ανασύρθηκε νεκρό ένα κορίτσι πέντε μόλις ετών ενώ αναζητούνται και δυο ενήλικες. 



 

 







Read more...

Το σχέδιο για εθνική σύνταξη στα 390 ευρώ παρουσιάζει ο Κατρούγκαλος...


Κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα...
Ανησυχία στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι σχεδιαζόμενες «ανατροπές» στο Ασφαλιστικό, καθώς στην συνεδρίαση...
της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κατρούγκαλος θα παρουσιάσει τον συνολικό «Χάρτη».

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός παρότι θα έχει επίσημο ραντεβού με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών και κορυφαίο στέλεχος των σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ,θα προεδρεύσει στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ώστε να αναπτύξει τις θέσεις της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό έχουν ήδη προκαλέσει ανησυχία στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις πιθανές «ανατροπές» και ειδικά για το ενδεχόμενο των οριζόντιων περικοπών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εθνική σύνταξη που εισηγείται ο Γ. Κατρούγκαλος κινείται στο όριο της φτώχειας περίπου στα 390 ευρώ. Ταυτόχρονα οι κανόνες αναπλήρωσης θα είναι ενιαίοι παντού, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, ενώ θα υπάρξει ρήτρα ανάπτυξης.

Στο τραπέζι ο υπουργός έχει ρίξει την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όμως δεν είναι βέβαιο ότι αυτό αποτελεί και κυβερνητική θέση, ενώ ο ι δανειστές δεν δέχονται την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Στο μεταξύ έντονα αντέδρασε το υπουργείο Εργασίας στις δηλώσεις Γ. Κουτρουμάνη για την κατάργηση της 35ετίας.

«Η παραπληροφόρηση και η κινδυνολογία σε βάρος των ελλήνων και των ελληνίδων δεν έλειψαν ούτε την ημέρα της εθνικής επετείου του μεγάλου ΟΧΙ του ελληνικού λαού.

Έτσι, με περισσή υποκρισία, αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση ανακαλύπτουν σε μία Κοινή Υπουργική Απόφαση εκείνα που και οι ίδιοι ψήφισαν σε προηγούμενους νόμους.

Υποκρίνονται, μάλιστα, τους έκπληκτους όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι καμία υπουργική απόφαση και καμία εγκύκλιος δεν μπορεί να αλλάξει νόμο.

Κατά συνέπεια, η σφοδρή κριτική για την Κοινή Υπουργική Απόφαση Χουλιαράκη-Κατρούγκαλου είναι απολύτως έωλη καθώς η ΚΥΑ αναφέρεται στο νόμο 4336/2015 και 4093/2012 όπου ορίζονται ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιρούνται από τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και των οποίων η αναφορά θεωρήθηκε περιττή», ανέφερε το υπουργείο Εργασίας...

Read more...