Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους πλειστηριασμούς

Κεντρικό θέμα συζήτησης έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις μέσα από ένα "χρηστικό οδηγό"που παρουσιάζεται στο άρθρο της δικηγόρου Άννας Κορσάνου.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Της Άννας Κορσάνου
Τις τελευταίες μέρες ιδιαίτερα έντονες έχουν γίνει οι αναφορές και οι συζητήσεις γύρω από το ζήτημα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Οι συμπολίτες μας που είναι ήδη χρεωμένοι, αλλά και οι υπόλοιποι που δεν είναι ακόμα, αλλά  βλέπουν  μέρα με τη μέρα να οδεύουν σε αυτήν την  κατάσταση κατακλύζονται από πληροφορίες σχετικά με την παράταση ή όχι της αναστολής των πλειστηριασμών, την ενδεχόμενη αλλαγή του νόμου Κατσέλη, την έναρξη πλειστηριασμών από εφορίες για χρέη προς το Δημόσιο. Τελικά γίνονται ή δεν γίνονται  πλειστηριασμοί; Η κύρια κατοικία προστατεύεται πάντα ή όχι;
Κατά το ισχύον νομικό καθεστώς οι πλειστηριασμοί για οφειλές σε Τραπεζικά Ιδρύματα  μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ αναστέλλονται. Προσοχή όμως! Αναστέλλονται μόνο οι πλειστηριασμοί και όχι οι κατασχέσεις. Τι σημαίνει αυτό: Όταν έχει λάβει κάποιος δάνειο έως 200.000 ευρώ από μια Τράπεζα και δεν το αποπληρώνει ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία από πλευράς της Τράπεζας. Δηλαδή πρώτα αποστέλλεται μια εξώδικη δήλωση-καταγγελία της δανειακής σύμβασης και γίνεται απαιτητό όλο το ποσό της οφειλής. Η επόμενη κίνηση που έχει δικαίωμα να κάνει ο δανειστής είναι η έκδοση διαταγής πληρωμής.
 Σαν μέσο άμυνας απέναντι στη διαταγή πληρωμής μπορεί ο οφειλέτης να ασκήσει μέσα σε δεκαπέντε μέρες ανακοπή και αναστολή. Αν δεν ασκηθεί ανακοπή και αναστολή ή αν ασκηθούν και απορριφθούν, η Τράπεζα έχει δικαίωμα να εκδώσει κατασχετήρια έκθεση, δηλαδή να κατάσχει περιουσιακά μας στοιχεία ορίζοντας και ημερομηνία πλειστηριασμού. Προσοχή ο πλειστηριασμός θα ανασταλεί τότε υποχρεωτικά για ημερομηνία πέρα από αυτή για την οποία έχει δοθεί αναστολή πλειστηριασμών για παράδειγμα για μετά την 31/12/2012. Όμως η κατάσχεση υπάρχει, δηλαδή το ακίνητο  είναι πλέον  κατασχεμένο.
Τι γίνεται αν κάποιος έχει οφειλές στην εφορία;  Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει καμία αναστολή πλειστηριασμών. Δηλαδή η οφειλή βεβαιώνεται ταμειακά και κατόπιν μπορεί να δοθεί εντολή για κατάσχεση κάποιου περιουσιακού στοιχείου. Σε επόμενο στάδιο μπορεί να εκδοθεί πρόγραμμα πλειστηριασμού. Η διαδικασία  αυτή μπορεί να  γίνει ακόμα και για ιδιαίτερα χαμηλά ποσά οφειλών. Για το λόγο αυτό  καλό είναι να επιδιώκουν οι οφειλέτες ρυθμίσεις με την εφορία. Από δημοσιεύματα μαθαίνουμε ότι ήδη έχουν δοθεί εντολές για να ξεκινήσουν πλειστηριασμοί  σε ακίνητα οφειλετών του δημοσίου.
 Τι γίνεται αν κάποιος έχει οφειλές σε έναν ιδιώτη, δηλαδή αν χρωστάει σε ένα άλλο πρόσωπο και  όχι σε  τράπεζα ή στην  εφορία;  Στην περίπτωση αυτή και πάλι δεν υπάρχει προστασία από πλειστηριασμούς, καθώς αυτοί δεν αναστέλλονται και οι διαδικασίες εκτέλεσης θα προχωρήσουν κανονικά.
Πολλοί δανειολήπτες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους  έχουν προσφύγει στο Ειρηνοδικείο βάσει των διατάξεων του νόμου 3869/2010. Στην περίπτωση αυτή και εφ όσον δοθεί προσωρινή διαταγή από το δικαστή και πάλι υπάρχει πλήρης προστασία της κύριας κατοικίας έως την εκδίκαση της υπόθεσής από το Ειρηνοδικείο που πολλές φορές  μπορεί να είναι και μετά από πέντε έτη και περισσότερο. Άρα για όλο αυτό το διάστημα υπάρχει προστασία της κύριας οικίας από οποιοδήποτε ενέργεια της Τράπεζας.
Με δηλώσεις του υφυπουργού ανάπτυξης έγινε προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα φόβου και πανικού ενδεχομένως που είχε δημιουργηθεί μετά από την κυκλοφορία δημοσιευμάτων, αλλά και  δηλώσεων πολιτικών προσώπων υπέρ μιας ενδεχόμενης άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών. Δόθηκε τα μήνυμα ότι  πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της αναστολής των πλειστηριασμών για ένα έτος  ακόμα. Βέβαια αυτή τη δήλωση θα περιμένουμε να τη δούμε και σε μορφή ψηφισμένου νόμου.http://www.enikos.gr/economy/91120,Ola_osa_prepei_na_gnwrizete_gia_toys_ple.html

Read more...

Το τηλέφωνο Βενιζέλου σε Σαμαρά

Το τηλέφωνο Βενιζέλου σε Σαμαρά
Σε θρίλερ εξελίσσεται η προσπάθεια να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και να υπάρξει συμφωνία στο θέμα των εργασιακών, με τα τηλέφωνα να έχουν "ανάψει" για τα καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον ενημέρωσε για την τηλεφωνική επαφή που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
"Έτσι όπως είναι τα μέτρα δεν μπορούμε να τα ψηφίσουμε" είπε ο κ. Κουβέλης στον κ. Βενιζέλο.
Κύκλοι της Ιπποκράτους θεωρούν πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αφήνει ανοιχτή μία "χαραμάδα" για να άρει τις αντιρρήσεις του για τα εργασιακά. Έτσι, στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά και σύμφωνα με πληροφορίες του είπε :"Συνέχισε την προσπάθεια για να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις και να πάμε όλοι μαζί".
Νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε επικοινωνήσει δύο φορές με τον εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού, τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη αλλά και με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν μόνο τηλεφωνικά αύριο καθώς ο κ. Βενιζέλος αναχωρεί για την Ουάσιγκντον.

Read more...

ΣΑΛΜΑΣ: ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ



Σε ένα μήνα θα εξοφληθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ο οποίος εισηγήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών...
Υποθέσεων τον Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο ως νέο πρόεδρο του Οργανισμού.


Κατά την διαδικασία ακρόασης του νέου προέδρου (που υπερψηφίστηκε με 30 ψήφους έναντι 13 παρόντων και επτά απόντων) ο κ. Σαλμάς ανέφερε πως υπάρχει - πέραν των 31 δισ. ευρώ - η προσπάθεια να πάρει η χώρα άλλα τέσσερα δισ. τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για εξόφληση μέρους των οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Read more...

Νέο "όχι" της ΔΗΜΑΡ...




Παραμένει το αδιέξοδο...

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση η K.O. της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να μην ψηφίσει τα εργασιακά. Eπισημαίνει πως υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες και επιμένει στην..

θέση της, να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο θέμα των εργασιακών στο πακέτο της συμφωνίας, πετώντας το μπαλάκι των αλλαγών στην τρόικα. Θέση του κόμματος παραμένει ότι αν και έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές σε πολλά σημεία, δεν έχει γίνει καμία υποχώρηση από την τρόικα στα θέματα των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να ψηφίσει το πακέτο όταν έρθει στη Βουλή.

Τέλος, υπάρχει επιθυμία από την πλευρά του κόμματος του Φ.Κουβέλη να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι την τελευταία στιγμή...


Read more...

Ο Ντράγκι δεν είναι ενήμερος...

Ο Ντράγκι δεν είναι ενήμερος...
Έχει γίνει πρόοδος στην αξιολόγηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος αλλά δεν είμαι ενήμερος ότι έχει αποφασιστεί επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, στο Βερολίνο.

"Η αξιολόγηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Καταλαβαίνω ότι έχει γίνει πρόοδος αλλά απομένουν να διευκρινιστούν ορισμένα στοιχεία και δεν ξέρω περισσότερα για αυτό", είπε ο Ντράγκι.enikos.gr

Read more...

Ποιον κατηγορεί ο Διώτης στο υπόμνημά του

Ποιον κατηγορεί ο Διώτης στο υπόμνημά του
Ευθείες βολές σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου σύμφωνα με τις οποίες δεν του έδωσε καμία εντολή να διερευνήσει την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, εξαπολύει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Διώτης, στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Ο κ. Διώτης αναφέρει συγκεκριμένα:

«Περί τα μέσα Ιουνίου 2011 ο αποχωρών υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου μου απέστειλε ένα USB το οποίο μου παραδόθηκε ατύπως, χωρίς δηλαδή οποιοδήποτε συνοδευτικό έγγραφο του γραφείου του υπουργού, χωρίς συνημμένη αλληλογραφία οποιασδήποτε ελληνικής ή ξένης αρχής και χωρίς να συνοδεύεται από οποιαδήποτε εντολή περί χειρισμού του εκ μέρους του υπουργού… Ο συνήθης για υπουργό τρόπος παράδοσης με οδήγησαν στην εδραία πεποίθηση ότι το εν λόγω αντικείμενο αποτελούσε αντίγραφο από τα αρχεία που είχε υποκλέψει ο ήδη ποινικά διωκόμενος για την πράξη αυτή υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας… Οι πληροφορίες αυτές αφορούσαν παλαιότερες εγγραφές, ανάγονταν δηλαδή σε χρονικό διάστημα πριν από την περιέλευση της χώρας σε οικονομική δυσπραγία…

Ο χρόνος καταχωρίσεως δηλαδή αποδείκνυε πώς τα ποσά αυτά δεν σχετίζονταν κατ΄άμεσο ή προφανή τρόπο με την διαμορφωθείσα οικονομική κατάσταση, ότι δηλαδή τα πρόσωπα αυτά εκμεταλλεύθηκαν τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας προκειμένου να εξαγάγουν σε ασφαλέστερους προορισμούς μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξα, ότι δηλαδή:

Α) Το USB ήταν προϊόν αξιόποινης συμπεριφοράς

Β) εν πάση περιπτώσει η έρευνα ακόμα κι αν την επιχειρούσε κανείς κατά παράβαση του νόμου δεν είχε πάντως τον επείγοντα χαρακτήρα που εφέρετο να έχει, με οδήγησαν στον εξής τρόπο αντίδρασης:

Α) να μην εγκαταλείψω τις έρευνες σχετικά με παρεμφερείς καταλόγους που εκείνη την εποχή είχε το ΣΔΟΕ , δίνοντας προτεραιότητα στα στοιχεία του υποκλαπέντος USB αλλά να τις συνεχίσω. Δεν είχα κανένα λόγο να ασχολούμαι με «λίστες» που ήταν προίόντα υποκλοπής και παραβίασης προσωπικών δεδομένων , όταν ήδη ερευνούσα στοιχεία που είχαν περιέλθει στο ΣΔΟΕ με καθ όλα νόμιμο τρόπο.

Β)σε κάθε περίπτωση αποφάσισα να ενημερώσω τον νέο υπουργό Οικονομικών ώστε να λάβω εντολές από αυτόν».



Ο κ. Διώτης στο υπόμνημά του σημειώνει ότι παρέδωσε το στικάκι με κάποιες εκτυπώσεις στον Βαγγέλη Βενιζέλο και του είπε πώς «δεν λαμβάνονται υπόψιν στην ποινική διαδικασία αποδεικτικά μέσα που αποκτήθηκαν με αξιόποινες πράξεις ή μέσω αυτών»:

«…Ο υπουργός συμφώνησε με την άποψή μου, κράτησε το UBS και δεν μου έδωσε οποιαδήποτε εντολή σχετικά με αυτό (στην περίπτωση αυτή άλλωστε δεν θα το κρατούσε) και έκτοτε δεν έγινε ποτέ άλλοτε λόγος για το συγκεκριμένο αντικείμενο ούτε κάποια ενέργεια μέχρι την αποχώρησή μου από το ΣΔΟΕ, αφού σύμφωνα με την νομική πεποίθησή μου, δεν θεώρησα καν αναγκαίο να κρατήσω αντίγραφο του UBS (προς τι άλλωστε;).

Θα ήθελα για την πληρότητα της θέσης μου (και επειδή ερωτήθηκα σχετικά στη Βουλή) να προσθέσω συναφώς ότι, εάν ο υπουργός μου ζητούσε, παρά την εκπεφρασμένη άποψή μου, να ενεργήσω τους αναγκαίους ελέγχους σχετικά με τις εγγραφές του UBS θα του πρότεινα να μεταρρυθμιστεί το ισχύον νομικό καθεστώς της Ελλάδας και να προσαρμοστεί στα ισχύοντα σε άλλες ευρωπαικές χώρες, ώστε αυτοί οι έλεγχοι να είναι απολύτως ανεπίληπτοι -σε διαφορετική περίπτωση θα υπέβαλλα την παραίτησή μου».

Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός "αδειάζει" τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είχε πει σε συνέντευξή του πώς δεν έδινε εντολές για συγκεκριμένες υποθέσεις αλλά γενικές και κατευθυντήριες οδηγίες, υπονοώντας πώς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έπρεπε να διερευνήσει τη λίστα:

«Ηδη από τον Οκτώβρη του 2011 έλαβα εντολή (επισυνάπτεται) από τον κ. Βενιζέλο να διενεργήσει η υπηρεσία μου επείγοντα φορολογικό έλεγχο 750 προσώπων που περιλαμβάνονταν σε πίνακα της Γ.Γ.Π.Σ σχετικά με εξαγωγή ποσών στο εξωτερικό για το έτος 2009( ενώ αναμένονταν από τις Τράπεζες , σύμφωνα με πληροφόρηση του υπουργού, και τα στοιχεία για τα έτη 2010, 2011). Ας σημειωθεί εν πρώτοις και εν παρόδω ότι ο κ. Βενιζέλος ισχυρίζεται δημόσια ότι ως υπουργός δεν έδινε ποτέ εντολές για χειρισμό συγκεκριμένων υποθέσεων, αλλά μόνο «γενικές και κατευθυντήριες οδηγίες».

Πηγή:capital.gr

Read more...

'Εχασαν τον Καρούζο μέσα από τα χέρια τους

'Ετσι τους έφυγε ο Καρούζος

Με την απάντηση που δίνει στον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Στάθη Παναγούλη, ο υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Δένδιας,επιβεβαιώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πώς λειτούργησαν οι αρχές για την αναζήτηση του καταδικασμένου σε 8 χρόνια φυλάκιση Γιάννη Καρούζου. Το enikos.gr είχε αποκαλύψει τη χαρακτηριστική καθυστέρηση στην εκτέλεση της απόφασης ενώ ο κ.Παναγούλης είχε φέρει το θέμα στη βουλή.
 Από την απάντηση που έδωσε  στις 22 Οκτωβρίου 2012 ο υπουργός αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για την αδικαιολόγητη αργοπορία των αρχών.
 - Η καταδικαστική απόφαση για τον Γιάννη Καρούζο εκδίδεται στις 14 Οκτωβρίου 2011 και παραδίδεται στο Τμήμα Αναζήτησης Προσώπων σχεδόν ένα χρόνο μετά(!), στις 27 Αυγούστου 2012.
-Τότε το τμήμα αναζήτησης προσώπων ανακαλύπτει ότι μεταξύ της απόφασης και της εισαγγελικής παραγγελίας υπάρχει αναντιστοιχία στην χρονολογία γέννησης και στην διεύθυνση κατοικίας του Γιάννη Καρούζου (έως εκείνη τη ν στιγμή δεν έχει εκδοθεί ένταλαμα σύλληψης και δεν έχει καταχωρηθεί καν ο Καρούζος στο σύστημα αναζήτησης προσώπων λόγω της αναντιστοιχίας).
-Μόνο μετά από ένα μήνα και μόλις μία ημέρα μετά από την αποκάλυψη της Real News,στις 24 Σεπτεμβρίου 2012 το τμήμα αναζήτησης προσώπων επικοινωνεί τηλεφωνικά με υπάλληλο της εισαγγελίας και διασταυρώνει την ημερομηνία γέννησης και την διεύθυνση κατοικίας του Γιάννη Καρούζου. (Επίσημα η εισαγγελία, σύμφωνα με την απάντηση, απάντησε στις 27 Σεπτεμβρίου 2012).
-Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε τελικά στις 28 Σεπτεμβρίου του 2012,δηλαδή 5 ημέρες μετά το δημοσίευμα της Real News.

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση


Read more...

Κλειστές αύριο οι τράπεζες

Κλειστές αύριο οι τράπεζες

Με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος αύριο οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές. Οι εργαζόμενοι απεργούν καθώς ζητούν την απόσυρση της κυβερνητικής τροπολογίας, με την οποία επιχειρεί να εντάξει τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

Read more...

ΚΚΕ:Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους

 ΚΚΕ:Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους

''Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ιστορία του Χότζα για να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους'', αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας.
''Ενώ η εργασιακή ζούγκλα των μισθών πείνας και της ελαστικής ανασφάλιστης εργασίας υπάρχει ήδη, ενώ την επεκτείνουν και με νέα μέτρα, οι κυβερνητικοί εταίροι προσπαθούν να εμφανίσουν ως μεγάλη επιτυχία το ότι κάποιες προαποφασισμένες στην ΕΕ αντεργατικές ανατροπές δεν θα τις προωθήσουν τώρα, αλλά στο επόμενο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων'', επισημαίνει το ΚΚΕ.
''Το λόγο πρέπει να πάρουν τώρα οι εργαζόμενοι με τον αγώνα και την οργάνωσή τους’'', καταλήγει η ανακοίνωση.

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: άθλιες οι δηλώσεις Παππά

ΣΥΡΙΖΑ: άθλιες οι δηλώσεις Παππά

Ως αισχρές και άθλιες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής ΑυγήςΧρήστου Παππά κατά του Μανώλη Γλέζου με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση.
«Οι δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής  Χρήστου Παππά για το ζωντανό σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο, λίγες μέρες μάλιστα πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι απλώς αισχρές και άθλιες, αντίστοιχες δηλαδή  του νεοναζιστικού κόμματος.
Φαίνεται ότι ακόμα δεν μπορούν να «συγχωρήσουν» ότι ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας υπέστειλαν τη ναζιστική σημαία από τον βράχο της Ακρόπολης, φανερώνοντας  το μένος και την οργή των σύγχρονων υμνητών του Χίτλερ προς την ίδια την ιστορία και τη δημοκρατική παράδοση του ελληνικού λαού, του οποίου η συμβολή για την αντιφασιστική νίκη και την απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό υπήρξε ανεκτίμητη.
Αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα, οι εχθροί της δημοκρατίας και της ειρήνης, δεν έχουν το δικαίωμα ούτε να πιάνουν στο στόμα τους τον Μανώλη Γλέζο».http://www.enikos.gr/politics/91085,SYRIZA:_a8lies_oi_dhlwseis_Pappa.html

Read more...

Παραιτήθηκε από υπάλληλος της βουλής

Παραιτήθηκε από υπάλληλος της βουλής
Από υπάλληλος της βουλής παραιτήθηκε η Αίγλη Μπαλαμάτση, συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου και υπεύθυνη για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πρώην Πρωθυπουργού.
Την παραίτησή της ανακοίνωσε μέσω Twitter η ίδια.
"Mόλις κατεθεσα την δεύτερη (κατά το νόμο υποχρεωτική ) παραίτησή μου απο υπάλληλος της Βουλής των Ελλήνων", έγραψε η Αίγλη Μπαλαμάτση. Η πρώτη, όπως αναφέρει, η ίδια είχε κατατεθεί στις 5/10/2012 .
Η Αίγλη Μπαλαμάτση είχε διοριστεί ως μετακλητή στη βουλή και μονιμοποιήθηκε, όπως εκατοντάδες συνάδελφοί της, κάνοντας χρήση της ευεργετικής διάταξης Σιούφα. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε γίνει μόνιμη υπάλληλος της βουλής με πλεονάζοντα χρόνο μόλις 4 μήνες και 27 ημέρες.


 .enikos.gr

Read more...

Προσχέδιο νόμου για την ψήφο ομογενών παρουσίασε το ΥΠΕΣ

Προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα


Ο κ. Στυλιανίδης στη διάρκεια της ενημέρωσης της κοινοβουλευτικής επιτροπής
Ο κ. Στυλιανίδης στη διάρκεια της ενημέρωσης της κοινοβουλευτικής επιτροπής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ενημέρωση στα μέλη της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διασπορά έκανε ο υπουργός Εσωτερικών σχετικά με την ψήφο των ομογενών.

Όπως ανακοίνωσε, ομάδα εργασίας επεξεργάζεται ένα προσχέδιο νόμου με βασικούς άξονες την πολιτική έκφραση των αποδήμων, τη διασφάλιση ισότητας ψήφου, την αξιοπιστία (νομιμότητα-διαφάνεια) της διαδικασίας, τη διοικητική ετοιμότητα, αλλά και τη δυνατότητα χαμηλού κόστους του εγχειρήματος.

Το προσχέδιο νόμου θα τεθεί στη συνέχεια σε δημόσια διαβούλευση και αφού δεχθεί τις διορθωτικές προτάσεις των κομμάτων θα έρθει ως σχέδιο νόμου προς ψήφιση στη Βουλή.

Θετική προσέγγιση ως προς την ψήφο των ομογενών είχαν όλα τα μέλη της Επιτροπής, επισημαίνοντας όμως ότι αφενός θα πρέπει να μην επαναληφθούν φοβικά φαινόμενα του παρελθόντος (το σχετικό νομοθέτημα που κατέθεσε η ΝΔ το 2009 υπερψηφίστηκε από 159 μόνο βουλευτές) και αφετέρου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος εντός Ελλάδας, αλλά και πώς πρέπει να επιλυθούν πρακτικά θέματα, όπως η εγγραφή των ομογενών σε εκλογικούς καταλόγους, η αποσαφήνιση του είδους της ψήφου (επιστολική, με κάλπες, ή διαδικτυακή), σε συνάρτηση με την αξιοπιστία και το κόστος της διαδικασίας.

Αρκετοί βουλευτές, όπως η Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ), τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας μίας ή δύο περιφερειών εξωτερικού, με εκλογικές θέσεις που θα μπορούσαν να αφαιρεθούν από το ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα, χαρακτήρισε, στη δευτερολογία του ο κ. Στυλιανίδης, τη σημερινή γόνιμη συζήτηση για την ψήφο των ομογενών, τονίζοντας ότι διαμορφώνεται μία βοηθητική βάση για έναν εποικοδομητικό διάλογο, που πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί.

Σχετικά με την επιστολική ψήφο, είπε ότι παρουσιάζει ευαίσθητα σημεία, όπως είναι το υψηλό κόστος, αλλά και το γεγονός ότι δεν διασφαλίζει ότι ο ψηφοφόρος είναι ο ίδιος που ψηφίζει και όχι κάποιος συγγενής του. Στον αντίποδα, η κάλπη είναι η μόνη αδιάβλητη ψηφοφορία, που θα πρέπει όμως να ειδωθεί μέσα από τη μείωση του κόστους.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού) Στέφανος Ταμβάκης, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευση της ομογένειας για την έλλειψη συναίνεσης των κομμάτων σχετικά με την εκπροσώπηση των αποδήμων στο ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι οι ομογενείς δεν επιθυμούν με την ψήφο τους να είναι οι ρυθμιστές της πολιτικής στην Ελλάδα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΓΣΕΕ: Κάτω τα χέρια από το επίδομα γάμου

ΓΣΕΕ: Κάτω τα χέρια από το επίδομα γάμου

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και στην τρόικα εξαπέλυσε η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την τελευταία απαίτηση για κατάργηση του επιδόματος γάμου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη συνεχιζόμενη προκλητική και εκβιαστική συμπεριφορά της Τρόικα, αλλά και την υποχωρητικότητα και ανοχή της Κυβέρνησης στις πλέον ακραίες απαιτήσεις τους στα εργασιακά θέματα.
Η τελευταία απαίτηση για κατάργηση του επιδόματος γάμου και κατάργηση της καθολικής (δηλαδή για όλους τους εργαζόμενους και εργοδότες) εφαρμογής των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων, ξεπερνά κάθε όριο αποθράσυνσης και αυθαιρεσίας.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης γιατί ανέχεται και επιτρέπει να κατατίθενται και να συζητιώνται εκβιαστικά περικοπές και αλλαγές σε εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Περικοπές που δεν εξυπηρετούν δημοσιονομικούς στόχους, παρά μόνο τα συμφέροντα και την υπερ-κερδοφορία των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών.
Αλλαγές που ακυρώνουν και ποδοπατούν τις ΣΣΕ, τους νόμους, το Συνταγματικό δίκαιο, το Ευρωπαϊκό δίκαιο και κεκτημένο, αλλά και την κοινή λογική.
Άλλωστε πέραν των περικοπών πάγια επιδίωξη των εργοδοτικών συμφερόντων που η Τρόικα «πρακτορεύει» είναι η πλήρης διάλυση του δικαίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ΕΓΣΣΕ.
Έλεος πιά!
Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση και την Τρόικα να μην αποτολμήσουν την ισοπέδωση-κατάργηση και των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει (τριετίες, αποζημιώσεις, ωράριο, καθολικότητα ΕΓΣΣΕ), καθώς και του επιδόματος γάμου (που θεσπίστηκε το 1976) γιατί θα εισπράξουν θύελλα εργατικών και κοινωνικών αντιδράσεων».

Read more...

Βολές στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ Πάγκαλος: «Ο Τσίπρας είναι ο κηπουρός της Χρυσής Αυγής»

Προκαλεί και πάλι με τα λεγόμενά του ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, αυτή τη φορά μιλώντας στους «Νέους Φακέλους» του Σκάι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατεξοχήν συντηρητικό κόμμα και «έκτρωμα» της πολιτικής ζωής, δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κατεξοχήν συντηρητικό κόμμα. Δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατική παράταξη. Πρόκειται για ένα αυταρχικό κόμμα που μεταχειρίζεται ως μέθοδο τον τραμπουκισμό και τη συκοφαντία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έκτρωμα της πολιτικής ζωής.

Ο κ. Τσίπρας ως σοβαρός πολιτικός, δεν πρέπει να τον λέω γελοίο, είχε πει κάποτε πως όταν θα πάει στην Ευρώπη θα τους πει πως μιλάμε για ανθρώπους και όχι για αριθμούς. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι μεγάλη μπούρδα».

Υποστήριξε μάλιστα πως ορισμένες από τις εκδηλώσεις του κόμματος του κ. Τσίπρα είναι «ανάλογες με αυτές της Χρυσής Αυγής... Ο Τσίπρας είναι ο κηπουρός του θερμοκηπίου στο οποίο άνθισε η Χρυσή Αυγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον Αντώνη Σαμαρά
 υπογράμμισε πως «Με έχει καταπλήξει η δυνατότητά του να διαμορφώσει συναίνεση σε μία τόσο δύσκολη εποχή με τόσο δύσκολα προβλήματα. Η εντύπωση που είχα στο παρελθόν για αυτόν δε με οδηγούσε σε τέτοιου είδους αισιοδοξία».

Ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ακόμη ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν κολοσσιαία ευθύνη για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, αλλά ευθύνη έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα και οι πολίτες.

Όπως είπε «όλα τα κόμματα έχουν ευθύνη, διότι όλα τα κόμματα ζητούσαν περισσότερες πελατειακές σχέσεις, εις βάρος των δημοσίων οικονομικών. Και οι πολίτες χρησιμοποιούσαν σχέσεις που δημιουργήθηκαν για να τροφοδοτήσουν το πελατειακό σύστημα».

Στην συνέχεια τόνισε ότι ο λαός πρέπει να αποκομίσει από την κρίση κάποια συμπεράσματα. «Εάν εμείς υπήρξαμε κακοί πολιτικοί, να εκλέξει τώρα καλούς πολιτικούς» είπε.

«Όποιος με πράξεις αμφισβητεί το πολίτευμα και τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πρέπει να τίθεται εκτός νόμου» σημείωσε προσθέτοντας ότι έγινε ένα μεγάλο βήμα όταν η Βουλή προχώρησε σε άρση της Βουλευτικής ασυλίας όσων διέπραξαν αδικήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι ΠΑΣΟΚ, είπε: «ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν είναι κόμμα, έχει αποσυρθεί από την πολιτική. Δεν πρόκειται να είμαι ποτέ ξανά υποψήφιος στη Βουλή», ωστόσο είπε «ψήφισα ΠΑΣΟΚ, τι άλλο θα μπορούσα να ψηφίσω; Το έκανα με μεγάλη δυσκολία, αλλά το έκανα».

Για το κόμμα της Χρυσής Αυγής επεσήμανε: «Όποιος με πράξεις αμφισβητεί το πολίτευμα και τα συνταγματικά δικαιώματα των συμπολιτών του, πρέπει να τίθεται εκτός νόμου»

Read more...

«ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ - Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ» Διαψεύδει τον Γιάννη Στουρνάρα η ΔΗΜΑΡ



http://newpost.gr/post/163316/diapseudei-ton-gianni-stoyrnara-i-dimar/ 
Δεν επιβεβαιώνει η ΔΗΜΑΡ τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, ότι επήλθε συμφωνία για το πακέτο των μέτρων. Πηγές προσκείμενες στον Φώτη Κουβέλη αναφέρουν ότι παρά το γεγονός πως τα μέτρα θα μπορούσαν να έχουν κλείσει, αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. 

Σύμφωνα με την ΔΗΜΑΡ, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. «Αγκάθι» αποτελούν ο καθορισμός του κατώτατου μισθού και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. 

Βούληση της ΔΗΜΑΡ είναι να υπάρξει πολιτική διαπραγμάτευση στον ανώτερο βαθμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους, λέγοντας ότι οιδηλώσεις του κ. Στουρνάρα δημιουργούν σύγχυση. 

Σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών προς τον Νίκο Μπίστη, σημειώνουν ότι θεωρείται άτυπη καθώς έγινε εκτός των προβλεπομένων διαδικασιών. Υπενθυμίζεται ότι τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση χειρίζονται οι κύριοι Σάκης Παπαθανασίου και Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Τέλος, από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνεται ότι πιθανότατα θα χρειαστεί και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.http://newpost.gr

Read more...

«Τιμή μας να μας υβρίζει ένας Γλέζος»

«Τιμή μας να μας υβρίζει ένας Γλέζος»

Απάντηση στον Μανώλη Γλέζο που σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η εκλογή της Χρυσής Αυγής είναι «πισωγύρισμα σε βάρβαρες και μαύρες μέρες, που μάτωσαν τον Ελληνικό Λαό», έδωσε πριν από λίγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παπάς, μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο:
«Τιμή μας και καμάρι μας να μας υβρίζει ένας Γλέζος. Ο Γλέζος έβγαλε για άλλη μια φορά όλη του τη χολή εναντίον του Ελληνικού Εθνικισμού. Δεν τιμάω και δεν έχω σε καμία υπόληψη τον υμνητή του Χότζα, τον καταδικασμένο από την ελληνική δικαιοσύνη εγκληματία Σταλινικό Μανώλη Γλέζο.
 Οι κυβερνώντες υπουργοί και βουλευτές της χαζοχαρούμενης αστικής ελαφροδεξιάς τον γλείφουν και μέσα στο Κοινοβούλιο. Το δυστύχημα είναι ότι αυτός ο εσχατόγερος όπως και ο εσχατόγερος της Δεξιάς Κώστας Μητσοτάκης θα κηδευτούν με λεφτά που θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός (δημοσία δαπάνη).»http://www.enikos.gr/politics/91042,%C2%ABTimh_mas_na_mas_yvrizei_enas_Glezos%C2%BB.html

Read more...

Παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν αποικία χρέους, είπε από τη Βουλή ο Αλ.Τσίπρας

Επίθεση στην κυβέρνηση



Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επίθεση στις μνημονιακές κυβερνήσεις εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ και λιμανιών.

«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν μία αποικία χρέους» τόνισε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει:

«Ένας από τους λόγους είναι, για να στερηθεί σημαντικών εργαλείων η επόμενη κυβέρνηση που θα έρθει με τη στήριξη του λαού, για να ανορθώσει τη χώρα και την οικονομία. Και αυτός είναι ένας από τους επιπρόσθετους λόγους που έχουμε σηκώσει πολύ ψηλά τους τόνους.»

Σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, λέγοντας:

«Προφανώς, η λίστα Λαγκάρντ που 'ξέχασε ο κ. Βενιζέλος και έχασε ο κ. Παπακωνσταντίνου' δεν είναι η μόνη λίστα μεγαλοκαταθετών. Υπάρχουν και άλλες λίστες σε γερμανικές τράπεζες, όπως προκύπτει και από την κατάθεση Χριστοφοράκου με τη λίστα της Siemens.

 Αυτό εξηγεί γιατί διαλέξατε στρατόπεδο και φτιάχνετε τον άξονα υποταγής της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Γερμανίας, που μετατρέπει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
Ε

Read more...

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔOΣ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Σε δύο μήνες δεν θα έχουμε να δώσουμε ούτε... αντίδωρο



http://newpost.gr/post/163194/arxiepiskopos-ieronymos-se-duo-mines-den-tha-exoyme-na-dosoyme-oute-antidoro/ 
Ένα βήμα πριν την πτώχευση είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, σύμφωνα με δηλώσεις τουΑρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος αποκάλυψε πως τα διαθέσιμα της Εκκλησίας φθάνουν για τη μισθοδοσία μόνο των επομένων δύο μηνών.

«Η Εκκλησία μας μετά από δυο μήνες δεν θα έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους και αν δεν βρει τρόπο να εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή των υπαλλήλων, δηλαδή 300 ανθρώπων, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν και να μείνουν άνεργοι», ανέφερε μιλώντας στην TV100.  

Σύμφωνα με το religiousnews.gr, είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει δημόσια πως ούτε λίγο ούτε πολύ, τα ταμεία της Εκκλησίας άδειασαν. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απέδωσε την υστέρηση εσόδων, στα ξενοίκιαστα κτίρια, στα νοικιασμένα που δεν πληρώνουν και στις μετοχές της Εκκλησίας που όπως χαρακτηριστικά είπε οι τράπεζες εξαφάνισαν. 

«Ποια διαμερίσματα όταν είναι όλα ξενοίκιαστα, ποια μισθώματα όταν όλα είναι απλήρωτα, ποια μερίσματα από τις τράπεζες, που πήραν ότι μετοχές υπήρχαν και εξαφάνισαν όλη την οικονομική δυνατότητα της Εκκλησίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε πως όλα όσα ακούγονται περί τεράστιας περιουσίας της Εκκλησίας «είναι ένα πολύ μεγάλο παραμύθι αυτό και το τραγικό είναι οτι ενώ έχουν δοθεί απαντήσεις επί απαντήσεων όλοι κάνουν ότι το αγνοούν». 

«Εγώ τι πρέπει να κάνω; Να κάνω αυτό που μου ζητάνε οι άλλοι χωρίς να το πιστεύω ή να κάνω αυτό που πιστεύω ότι θα φέρει καρπό. Εγώ δεν ήρθα για να αντιγράψω κάποιον άλλο εγώ ήρθα να εργασθώ με τον τρόπο που νομίζω ότι πρέπει να εργασθεί ένας Αρχιεπίσκοπος» κατέληξε.

Read more...

«Δεν χρηματοδοτούμε χώρες, δεν προκαλούμε πληθωρισμό» λέει ο Ντράγκι

Καθησυχάζει το δύσπιστο Βερολίνο


O Μάριο Ντράγκι μιλά στους δημοσιογράφους
O Μάριο Ντράγκι μιλά στους δημοσιογράφους   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Βερολίνο, Γερμανία
Το πρόγραμμα της ΕΚΤ για την επαναγορά κρατικών ομολόγων χωρίς περιορισμούς, αλλά υπό σαφείς όρους, υπερασπίστηκε ενώπιον των δύσπιστων Γερμανών, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει σε πληθωρισμό, ούτε θα θέσει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία του ιδρύματος.

«Το πρόγραμμα δεν θα οδηγήσει σε συγκαλυμμένες χρηματοδοτήσεις των κυβερνήσεων και δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της ΕΚΤ» υποστήριξε ο Μόντι στην ομιλία του προς τους βουλευτές της Bundestag.

O Ιταλός τραπεζίτης εξήγησε ότι οι παρεμβάσεις με βάση το πρόγραμμα «είναι σχεδιασμένες κατά τρόπον ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στους επενδυτές πως οι φόβοι τους για το ευρώ είναι αβάσιμοι».

Η σπάνια αυτή εμφάνιση του Ιταλού και μάλιστα σε μία ημέρα όπου οι έρευνες στα στοιχεία των επιχειρήσεων δείχνουν πως η Γερμανία συμπαρασύρεται στη δίνη της κρίσης του ευρώ, δείχνει πως ο Ντράγκι δίνει μεγάλη σημασία στο να εξασφαλίσει τη σύμπλευση του πολιτικού κόσμου της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη.

Έξω από την έδρα του Κοινοβουλίου στο Βερολίνο μία μικρή ομάδα διαδηλωτών, που ανήκουν σε μία οργάνωση Ευρωσκεπτικιστών με την ονομασία «Νέοι Επιχειρηματίες», διαδήλωνε κατά του Ντράγκι, φορώντας κόκκινα φανελάκια με τυπωμένο στο σύνθημα «κάτω τα χέρια από τις 'πρέσες' κύριε Ντράγκι», ενώ σε μία επιγραφή που κρατούσαν τονιζόταν «ΕΚΤ = Κακή Τράπεζα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Read more...

Στουρνάρας σε Τσίπρα:Είμαι ρεαλιστής

Στουρνάρας σε Τσίπρα:Είμαι ρεαλιστής
"Ακολουθώ την πολιτική ενός ρεαλιστή που έχει αίσθηση της κατάστασης και δεν είμαι αιθεροβάμων", είπε πριν από λίγο στη βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα που τον χαρακτήρισε "καλό και υπάκουο" μαθητή.
Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε και στον Πάνο Καμμένο, αναφορικά με τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού που ζητά το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
"Ο ειδικός λογαριασμός είναι γερμανική εμμονή ετών. Το θέμα το ξαναέθεσε στο Eurogroup o Σοιμπλε, εγώ του απάντησε ότι δεν γίνεται δεκτό από εμάς και κάτι τέτοιο δεν το δέχεται και η τρόικα", τόνισε ο κ. Στουρνάρας. Ενώ αναφερόμενος στην απαίτηση που φέρεται να είχε θέσει η τρόικα για εκκένωση των νησιών που έχουν κάτω από 150 κατοίκους, επισήμανε : "Είχα μπροστά μου την τρόικα μου και τους ρώτησα και δεν καταλάβαιναν τις τους έλεγα".

enikos.gr

Read more...

Με υπομνήματα κατέθεσαν στους οικονομικούς εισαγγελείς Καπελέρης και Διώτης

Αρνούνται τις κατηγορίες


Οι κ.κ. Καπελέρης και Διώτης (Αρ.)
Οι κ.κ. Καπελέρης και Διώτης (Αρ.)  

Αθήνα
Με υπομνήματα, που κατέθεσαν στους οικονομικούς εισαγγελείς, διατυπώνουν τις θέσεις τους οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης, που κλήθηκαν ως ύποπτοι για τη λίστα Λαγκάρντ.

Το αδίκημα που ερευνάται για τους κ.κ. Καπελέρη και Διώτη αφόρα υπεξαγωγή εγγράφου, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (1608/50), εάν θα τους απαγγελθεί κατηγορία για τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, με ενδεχόμενο αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων του δημοσίου από τη μη φορολόγηση των επίμαχων καταθέσεων.

Οι εισαγγελείς αφού μελετήσουν τα υπομνήματα των δύο υπόπτων, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε κατηγορία, θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, είτε προς την κατεύθυνση της άσκησης ποινικής δίωξης στους δυο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, είτε όχι. Επίσης, θα αποφασίσουν εάν υπάρχει θέμα να αποστείλουν τη δικογραφία στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Παπακωσταντίνου: Λυπάμαι, αλλά έχασα το πρωτότυπο της λίστας Λαγκάρντ!!!



http://newpost.gr/post/163145/papakostantinoy-lypamai-alla-exasa-to-prototypo-tis-listas-lagkarnt/ 
Σήμερα το πρωί κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ και άφησε άφωνα τα μέλη της επιτροπής όταν ομολόγησε ότι έχει χάσει το πρωτότυπο αρχείο της λίστας!

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να επισπεύσουν την ακρόασή του, έπειτα και από την επιστολή του σημερινού υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προς τους οικονομικούς εισαγγελείς, μια επιστολή η οποία εκθέτει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «ηλίστα Λαγκάρντ έφτασε στην Ελλάδα με αριθμό πρωτοκόλλου και επίσημο διαβιβαστικό από τη Γαλλία αλλά ο τότε υπουργός δεν την πρωτοκόλλησε σε κανένα αρχείο».
Στην κατάθεσή του ο κ. Παπακωσταντίνου επεσήμανε συνοπτικά ότι «εγώ  ζήτησα τα στοιχεία, τα παρέλαβα, έδωσα τις μεγάλες καταθέσεις για έρευνα και έλεγχο και στην συνέχεια όλα για έλεγχο» και σημειώνοντας ότι «έπρεπε να έχουν αξιοποιηθεί από το ΣΔΟΕ αν και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό στοιχείο μπορούσαν να αποτελέσουν βάση έρευνας». Ωστόσο, ο πρώην υπουργός παραδέχτηκε ότι μάλλον έχασε το πρωτότυπο αρχείο της λίστας. Το αρχικό αρχείο με την συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη στο γραφείο μου. Δεν ξέρω που είναι.Δυστυχώς δεν ξέρω που είναι σήμερα» δήλωσε. 
Ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε ακόμη ότι επεξεργάστηκε το αρχείο με τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία αντιγράφοντάς το στο περίφημο στικάκι το οποίο πιθανότατα είναι αυτό που παρέλαβε ο κ. Βενιζέλος και αυτός με την σειρά του το παρέδωσε στον σημερινό πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά και από εκεί στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη. Επομένως, τα ακριβή στοιχεία της λίστας μπορούν να διαπιστωθούν μόνον από τις γαλλικές αρχές που έχουν την αυθεντική λίστα.


Η... διαδρομή της λίστας

Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου περί τις αρχές Δεκεμβρίου 2009 ενημερώθηκα από την αρμόδια Υπηρεσία ότι είχαν παραλάβει προ αρκετών μηνών από την Φορολογική Αρχή της Γερμανίας, στοιχεία κατοίκων Ελλάδας με καταθετικούς λογαριασμούς στο Λιχτενστάιν. Η πληροφορία είχε έλθει υπηρεσιακά και κατά τον ίδιο τρόπο διαβιβάστηκε από την υπηρεσία στοΣΔΟΕ

Η Γερμανική Αρχή είχε ζητήσει ενημέρωση για το αποτέλεσμα από την χρήση των πληροφοριών αυτών, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα διαθέσει και άλλα ανάλογα στοιχεία που είχε από άλλες χώρες.  Η πρώτη ενημέρωση απεστάλη από το ΣΔΟΕ στην αρμόδια Υπηρεσία 14 μήνες αργότερα, τον Απρίλιο 2011 προς διαβίβαση στις Γερμανικές Αρχές. Εν συνεχεία αποχώρησα από το Υπουργείο Οικονομικών, οπότε δεν γνωρίζω πότε έγινε η ενημέρωση των Γερμανικών φορολογικών Αρχών και εάν ακολούθησε παράδοση και άλλων στοιχείων από εκείνους.

Και μόνο από αυτό το στοιχείο είναι προφανές ότι το ΣΔΟΕ αντιμετώπιζε προβλήματα στους ελέγχους, ιδιαίτερα δε στην αξιοποίηση παρόμοιων στοιχείων, γεγονός που έκανε για πρώτη φορά. Γι αυτό και τον Μάρτιο 2010 ψηφίσαμε διάταξη (ν. 3833) για την συγκρότηση «ειδικών κλιμακίων ελέγχων» με αρμοδιότητα σε όλη τη χώρα υπαγόμενων στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών με αυξημένες αρμοδιότητες, με στόχο να δημιουργήσουμε δυνατότητα στην περίπτωση που πιστοποιείτο η ανεπάρκεια του ΣΔΟΕ ή συνέτρεχαν έκτακτες συνθήκες, για επικεντρωμένο, οριζόντιο έλεγχο σε ομάδες φορολογούμενων με κοινά  χαρακτηριστικά (π.χ. με μεγάλη ακίνητη περιουσία, ανά επαγγελματική ιδιότητα κλπ). 

«Εγώ ζήτησα να παραλάβω τη λίστα»

Στις αρχές καλοκαιριού του 2010 πληροφορήθηκα από τον τότε Διοικητή της ΕΥΠ ότι σε συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του έγινε αναφορά στην κατοχή από τις Γαλλικές Αρχές στοιχείων καταθετών σε Ελβετική τράπεζα, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται και Έλληνες. Οι Γαλλικές Αρχές θα ήταν διατεθειμένες να μας στείλουν το μέρος της πληροφορίας που αναφέρεται σε Έλληνες πολίτες, κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των αρμοδίων Υπουργείων. Σε συνάντηση που είχα με την Γαλλίδα Υπουργό σε Eurogroup της ζήτησα να μας σταλούν αυτές οι πληροφορίες, το οποίο και αποδέχθηκε αφού μου επισήμανε το ευαίσθητο της πληροφορίας.

Έδωσα εντολή στον κ. Πλασκοβίτη, ΓΓ Υπουργείου ΟΙκονομικών, να αναζητήσει τα στοιχεία αυτά από τον ομόλογό του. Κατόπιν συνεννόησης, τον Οκτώβριο του 2010, παραδόθηκε δια της διπλωματικής οδού στο Υπ. Οικονομικών CD χωρίς διακριτικά με συνοδευτικό σημείωμα υπογεγραμμένο από Γάλλο Αξιωματούχο το οποίο ζητούσε την διαχείριση των στοιχείων με μυστικότητα. Σε αυτό υπήρχαν περί τα 2000 αρχεία τύπου Excel (φύλλο επεξεργασίας). Σε κάθε αρχείο περιλαμβάνονταν πληροφορίες για ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο: ονοματεπώνυμο, στοιχεία δικαιούχου, καταθέσεις για την χρονική περίοδο (μέχρι το 2006 ή 2007) στη οποία τα στοιχεία αυτά περιήλθαν στις Γαλλικές αρχές.

Ζήτησα να έχω μία συνολική εικόνα των στοιχείων αυτών. Από τα περίπου 2000 αρχεία, σε πάνω από τα μισά δεν υπήρχαν αποτυπωμένες καταθέσεις τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Τα υπόλοιπα αρχεία είχαν ένα σύνολο καταθέσεων που υπερέβαιναν ελαφρά τα δύο δις δολλάρια (περί τα 1,5 δις ευρώ). Αξιοσημείωτο ήταν πως ορισμένα ονόματα είχαν πολύ μεγάλες καταθέσεις, όπως για παράδειγμα ένα γυναικείο όνομα με καταθέσεις άνω των 500 εκ. δολλαρίων.

Οι ευθύνες στον Καπελέρη του ΣΔΟΕ- Τα 20 ονόματα καταθετών

Λίγο αργότερα κάλεσα στο γραφείο μου τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Γ. Καπελέρη και τον ενημέρωσα ότι είχαν περιέλθει στα χέρια μας από ξένη χώρα στοιχεία για Έλληνες καταθέτες σε Ελβετική τράπεζα. Του έδωσα περί τα 20 ονόματα και του ζήτησα να διερευνήσει το οικονομικό τους προφίλ και κατά πόσον δικαιολογούσαν παρόμοιες καταθέσεις. Τα ονόματα αυτά αφορούσαν τις μεγάλου ύψους καταθέσεις, και το σύνολο των σχετικών καταθέσεων αφορούσε περίπου στο μισό του κατά προσέγγιση υπολογιζόμενου συνόλου. 

Ο κ. Καπελέρης διεξήγαγε σχετική έρευνα και στη συνέχεια με ενημέρωσε λίγο αργότερα ότι από τα πρώτα στοιχεία που είχε συλλέξει προέκυπτε ότι παρόμοιου ύψους καταθέσεις δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από το οικονομικό προφίλ (δηλώσεις εισοδήματος, ακίνητα, κλπ.) των συγκεκριμένων ατόμων. Με βάση τα πρώτα αυτά στοιχεία, ήταν σαφής η ανάγκη για τη συνέχιση της έρευνας από τον ΣΔΟΕ και των σχετικών ελέγχων, κάτι το οποίο και ζήτησα, στο πλαίσιο βεβαίως των δυσκολιών που δημιουργούσε η φύση των στοιχείων. Εξάλλου αποτελεί υποχρέωση του ΣΔΟΕ από το συστατικό του νόμο η διερεύνηση κάθε πληροφορίας που έρχεται στα χέρια του, ακόμα και από ανώνυμες πηγές, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει φοροδιαφυγή.

Τι εννοούμε έλεγχο; Το προφίλ στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Καπελλέρης και το οποίο είναι ο πιο ενδελεχής έλεγχος, αφού ο ελεγκτής οφείλει να συγκεντρώσει σε συνεργασία με την ΓΓΠΣ όλα τα στοιχεία που αφορούν στον φορολογούμενο για σειρά ετών, όπως: εισοδήματα, ακίνητη περιουσία, κινητή περιουσία μεγάλης αξίας, υπόλοιπα τραπεζών, στοιχεία σχετικά με τον τρόπο διαβίωσης, πληροφορίες από τρίτους & άλλες πηγές, καταγγελίες, συνδεδεμένες επιχειρήσεις και χτίζει το «προφίλ» για να επιβεβαιώσει εάν δικαιολογούνται τα αποκτήματα από τα εισοδήματα.

Έγινε και σύσκεψη για τη λίστα

Στις 25 Ιανουαρίου 2011 συγκάλεσα σύσκεψη με θέμα τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, με συμμετοχή του ΓΓ Υπ. Οικονομικών κ. Πλασκοβίτη, του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη, του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, και της διευθύντριας του γραφείου μου. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα σχετικά με τις καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες χώρες, ιδιαίτερα στην Ελβετία, και τη δυνατότητα της πολιτείας να αντλήσει πληροφορίες και να διεξάγει έρευνες. 

«Γιατί δεν έδωσα όλα τα στοιχεία στο ΣΔΟΕ»

Γιατί δεν έδωσα όλα τα στοιχεία στον ΕΓ του ΣΔΟΕ κ. Καπελλέρη; Γιατί μέχρι τότε δεν είχα δει αποτελέσματα από τα στοιχεία του Λιχτενστάιν που τους είχαν παραδοθεί πολύ νωρίτερα, οι δε προβληματισμοί που διατυπώνονταν μου έδιναν την αίσθηση ότι υπήρχε μία «δυσκολία» στην διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων από τις Υπηρεσίες και περίμενα τα πρώτα αποτελέσματα που άλλωστε ήταν και για τα μεγαλύτερα υπόλοιπα. 

Τον Μάρτιο του 2011 ο κ. Καπελέρης αντικατέστησε τον μέχρι τότε ΓΓ Φορολογίας κ. Γεωργακόπουλο, και τον Μάιο επελέγη ως Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ ο τ. εισαγγελέας κ. Διώτης. Τον Ιούνιο του 2011 σε συνεργασία με τον κ. Διώτη συζητήσαμε τα στοιχεία  που είχαμε λάβει από τη Γαλλία σχετικά με καταθέσεις Ελλήνων σε Ελβετική τράπεζα. Του απέστειλα τα πλήρη στοιχεία, ώστε να συνεχιστεί πλέον ο έλεγχος για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Με τον τρόπο αυτό μετά την μετακίνηση μου με τον ανασχηματισμό τα στοιχεία παρέμειναν στην αρμόδια υπηρεσία. 

Παρέδωσα συνεπώς όλα τα ηλεκτρονικά στοιχεία στον νέο Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ για να συνεχιστεί η έρευνα και ο έλεγχος στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αυτονομίας που έχει το ΣΔΟΕ και πρέπει να διαφυλάττει απέναντι σε κάθε πολιτική ηγεσία. Να θυμίσω ότι την περίοδο εκείνη είχε ήδη οριστεί και ο Οικονομικός Εισαγγελέας στον οποίο θα μπορούσε να απευθυνθεί το ΣΔΟΕ για βοήθεια αν υπήρχε οποιοδήποτε κώλυμα στις έρευνές του.
Συνεπώς: ζήτησα τα στοιχεία απο τη Γαλλία, τα παρέλαβα, έδωσα τις μεγάλες καταθέσεις για έρευνα και πρώτο έλεγχο, και στη συνέχεια όλα τα στοιχεία για έλεγχο.

Δεν υπάρχουν λίστες με πολιτικούς 
Θέλω τελειώνοντας να αναφερθώ στις διάφορες «λίστες» και ειδικά στην ύπαρξη λίστας με πολιτικά πρόσωπα. Ουδέποτε όσο ήμουν Υπουργός Οικονομικών δεν μου αναφέρθηκε ή παρουσιάστηκε λίστα με πολιτικά πρόσωπα. Οι όποιες έρευνες για πολιτικά πρόσωπα γινόντουσαν από το ΣΔΟΕ ήταν αποτέλεσμα εισαγγελικής παραγγελίας και άρα δεν είχε εικόνα ο Υπουργός. Γενικότερα, ουδέποτε ζήτησα να πληροφορηθώ – πόσο μάλλον να καθοδηγήσω – φορολογική έρευνα για συγκεκριμένα πρόσωπα. Πίστεψα και πιστεύω σην επιχειρησιακή αυτοτέλεια του ΣΔΟΕ, την οποία και ενίσχυσα με διατάξεις στη Βουλή. Το ΣΔΟΕ δεν πρέπει να περιμένει πολιτικές εντολές για να κάνει ή να μην κάνει έλεγχο.

Και άλλες λίστες με φοροφυγάδες

Στη συζήτηση για τις «λίστες», εμπλέκονται πολλά διαφορετικά πράγματα. Πέρα από τις υποτιθέμενες λίστες πολιτικών, υπάρχει η λίστα με 1700 φορολογούμενους μεγάλης περιουσίας (η οποία αναφέρεται και στο μνημόνιο), η λίστα Λιχνενστάϊν, η λίστα των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, η λίστα με τους κατόχους ακινήτων στο Λονδίνο, το πρόσφατο CD Λουξεμβούργου και βέβαια η πιο σημαντική, η λίστα από την Τράπεζα της Ελλάδος με όσους έκαναν εμβάσματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009-11 και η οποία προέκυψε από την αρχική άρση του τραπεζικού απορρήτου στον ν. 3842 του 2010 επί δικής μου Υπουργίας και η οποία ενισχύθηκε σε νόμο του κ. Βενιζέλου. Όλες πρέπει να αξιοποιηθούν, με ταχύτητα αλλά και νηφαλιότητα και σεβασμό στο νόμο.

«Το ΣΔΟΕ έπρεπε να έχει κάνει ήδη τη δουλειά του»

Μου είναι απολύτως κατανοητό ότι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η ευαισθησία γύρω από τα ζητήματα αυτά είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Και θεωρώ και εγώ πως όσον αφορά στα στοιχεία από τη Γαλλία (αν και πολύ λιγότερο χρήσιμα από τα στοιχεία με τους 54.000 καταθέτες που έβγαλαν 22 δις στο εξωτερικό την περίοδο 2009-11) έπρεπε ήδη να είχαν αξιοποιηθεί από την αρμόδια υπηρεσία, το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο της διερεύνησης για την τέλεση αδικημάτων φοροδιαφυγής. Αν και δεν μπορούσαν απαραίτητα λόγω της φύσης τους να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό στοιχείο σε δικαστήριο, μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο έρευνας και ελέγχου, όπως έκαναν και άλλες χώρες. Υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο, αλλά απαιτείται η βούληση και δυστυχώς η βούληση αυτή δεν είναι μόνο πολιτική – όπως όλοι λένε – αλλά κυρίως είναι υπηρεσιακή.

«Δεν γνωρίζω που είναι το πρωτότυπο αρχείο- Δεν το πρωτοκόλλησα γιατί δεν ήταν ουσιώδες»

Απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι «τα στοιχεία ήρθαν μέσα από διπλωματικό σάκο. Ζητήσαμε από τον πρέσβη μας στο Παρίσι να παραλάβει τα αρχεία. Ηρθαν με την μορφή CD και ένα συνοδευτικό έγγραφο υπογεγραμμένο από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας και απευθυνόταν στον πρέσβη μας. Αυτό που ήταν ξεκάθαρο σε εμένα είναι ότι η συνοδευτική επιστολή ρητά έλεγε να κρατηθεί μυστικότητα».
 
Και συνέχισε: «Τι ακριβώς λοιπόν να πρωτοκολλήσω; Ένα CD με απόρρητα στοιχεία; Θα έπρεπε να εκτυπώσουμε τα αρχεία και να πρωτοκολληθούν οι φωτοτυπίες. Έκανα μια στάθμιση και αποφάσισα ότι ήταν απόρρητα και δεν πρωτοκόλλησα. Δεν μου είπε και κανείς υπηρεσιακός και δύο επικεφαλής ΣΔΟΕ ότι δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν επειδή δεν έχουν πρωτοκολληθεί. Δεν είναι ουσιώδες αυτό το θέμα».
 Ο  πρώην υπουργός παραδέχθηκε ότι επεξεργάστηκε το αρχείο με τα ονόματα των 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία αντιγράφοντάς το στο περίφημο στικάκι το οποίο πιθανότατα είναι αυτό που παρέλαβε ο κ. Βενιζέλος και αυτός με την σειρά του το παρέδωσε στον σημερινό πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά και από εκεί στον οικονομικό εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου: «Το πρωτότυπο δόθηκε για φύλαξη!».

Γιατί δεν ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο

Επιπλέον, ο κ. Παπακωσταντίνου ανέφερε ότι «ο Καπελέρης δεν έλαβε λίστα απλά ορισμένα εκτυπωμένα ονόματα με ποσά. Το συζήτησα, του είπα ότι το πρώτο όνομα έχει καταθέσεις 550 εκατ. δολάρια. Πώς είναι δυνατόν αυτή η κυρία να παρουσιάζει αυτά τα ποσά;», ενώ τόνισε ότι δεν του παρέδωσε όλο το αρχείο προκειμένου να αποφευχθούν οι διαρροές προς τον τύπο!
Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του κ. Παπακωνσταντίνου, «την επιστολή Γιούνκερ που έλεγε στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει μέτρα γιατί δεν πάνε καλά τα πράγματα δεν την έλαβα από τον προκάτοχο μου. Ποιο είναι πιο σοβαρό λάθος, το δικό μου ή αυτό;».

Να έρθει από τη Γαλλία το πρωτότυπο να δούμε αν υπάρχουν αλλοιώσεις
 Εκτός των άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι το αρχικό CD που έστειλαν οι Γάλλοι αγνοείται! «Το αρχικό αρχείο με την συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη στο γραφείο μου. Δεν ξέρω που είναι. Δυστυχώς δεν ξέρω που είναι σήμερα» δήλωσε. «Το πρωτότυπο αρχείο είναι στην Γαλλία!  Και ελπίζω να επανέλθει στην Ελλάδα για να σταματήσει η σπέκουλα με τις αλλοιώσεις. Να έρθει εδώ με όλα τα συνοδευτικά και να διαπιστωθεί εάν έχει αλλοιωθεί» κατέληξε.http://newpost.gr/post/163145/papakostantinoy-lypamai-alla-exasa-to-prototypo-tis-listas-lagkarnt/

Read more...