Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν αποικία χρέους, είπε από τη Βουλή ο Αλ.Τσίπρας

Επίθεση στην κυβέρνηση



Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επίθεση στις μνημονιακές κυβερνήσεις εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ και λιμανιών.

«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν μία αποικία χρέους» τόνισε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει:

«Ένας από τους λόγους είναι, για να στερηθεί σημαντικών εργαλείων η επόμενη κυβέρνηση που θα έρθει με τη στήριξη του λαού, για να ανορθώσει τη χώρα και την οικονομία. Και αυτός είναι ένας από τους επιπρόσθετους λόγους που έχουμε σηκώσει πολύ ψηλά τους τόνους.»

Σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, λέγοντας:

«Προφανώς, η λίστα Λαγκάρντ που 'ξέχασε ο κ. Βενιζέλος και έχασε ο κ. Παπακωνσταντίνου' δεν είναι η μόνη λίστα μεγαλοκαταθετών. Υπάρχουν και άλλες λίστες σε γερμανικές τράπεζες, όπως προκύπτει και από την κατάθεση Χριστοφοράκου με τη λίστα της Siemens.

 Αυτό εξηγεί γιατί διαλέξατε στρατόπεδο και φτιάχνετε τον άξονα υποταγής της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Γερμανίας, που μετατρέπει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: