Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Το πραγματικό χρέος των ΗΠΑ είναι 70 τρισ. δολάρια...




Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ “παραμυθιάζει” εδώ και χρόνια την κοινή γνώμη σχετικά με το πραγματικό ύψος του δημόσιου χρέους, που είναι 70 τρισ. δολάρια και όχι 16,9 τρισ. δολάρια, αποφαίνεται ο πανεπιστημιακός Τζέιμς Χάμιλτον από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, και ...
δεν είναι ο μόνος.
Ο Χάμιλτον υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση υπολογίζει λανθασμένα το χρέος της, εξαιρώντας ορισμένες υποχρεώσεις της όπως τις κυβερνητικές εγγυήσεις δανείων, την ασφάλεια των καταθέσεων, ενέργειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς και το κόστος άλλων κυβερνητικών πόρων. Συνυπολογίζοντας αυτά τα κεφάλαια, το συνολικό ποσό που χρωστάει η κυβέρνηση φτάνει το ιλιγγιώδες νούμερο των 70 τρισ. δολαρίων, λέει ο ίδιος. Ο καθηγητής θεωρεί ότι σημαντικές εκτός ισολογισμού δεσμεύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αποτελούν τα δάνεια για τη μεταλυκειακή εκπαίδευση, η Ομοσπονδιακή Επιχείρηση Ασφάλισης Καταθέσεων και το Ομοσπονδιακό Αποθεματικό Σύστημα.

“Οι μεγαλύτερες εκτός ισολογισμού υποχρεώσεις προέρχονται από την αναγνώριση του δημοσιονομικού άγχους που θα προκύψει με τη μορφή ενός πληθυσμού που γερνάει και των αυξημένων ιατρικών δαπανών” λέει ο Χάμιλτον και προσθέτει “αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλές ιστορικές περίοδοι που οι εκτός ισολογισμού υποχρεώσεις κατέληξαν να έχουν αρκετά σημαντικές επιπτώσεις στον ισολογισμό”.

Για παράδειγμα αναφέρει τα δημοσιονομικά προβλήματα που προέκυψαν από την κρίση αποταμίευσης και δανειοδότησης κατά τη δεκαετία του 1980. “Οι απώλειες σ' αυτά τα ιδρύματα κατέληξαν να επισκιάσουν τη δυνατότητα της πλέον ανενεργής Ομοσπονδιακής Επιχείρησης Ασφάλειας Αποταμιεύσεων και Δανείων να τιμήσει την υπόσχεσή της για την εγγύηση των καταθετών” υποστηρίζει. Το τελικό κόστος για τους φορολογούμενους ανήλθε τότε στα 124 δισ. δολάρια.

Ο Χάμιλτον δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο μόνος οικονομολόγος που υποστηρίζει ότι η αμερικανική κυβέρνηση υποεκτιμά το χρέος της. Οι ισχυρισμοί ότι το πραγματικό χρέος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης φτάνει τα 70 τρισ. δολάρια έχουν διατυπωθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Ντέιβιντ Γουόκερ, πρώην ελεγκτής και διευθυντής της Πρωτοβουλίας για την Επιστροφή της Αμερικής, υποστήριξε το ίδιο πράγμα το 2012. Στους υπολογισμούς του ο Γουόκερ συμπεριέλαβε την αυτοχρηματοδοτούμενη Κοινωνική Ασφάλιση, την Ιατρική Περίθαλψη και τις υποσχέσεις προς τους συνταξιούχους.

Οι οικονομολόγοι Λόρενς Κότλικοφ και Σκοτ Μπερνς προειδοποίησαν σ' ένα άρθρο τους στο Forbes το 2008 τι θα μπορούσε να συμβεί αν η κυβέρνηση δεν περιορίσει τις δαπάνες της: “Ο σεισμός θα έρθει μέσα από μια κατάρρευση στην αγορά των αμερικανικών κρατικών ομολόγων καθώς οι εγχώριοι και ξένοι επενδυτές θα συνειδητοποιούν ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει ο Θείος Σαμ τις μελλοντικές υποχρεώσεις δαπανών είναι να τυπώσει μαζικά χρήμα. Το αποτέλεσμα θα είναι να τιναχτούν στα ύψη ο πληθωρισμός και τα επιτόκια και, κυρίως, η παρατεταμένη μείωση στην παραγωγή και στην απασχόληση. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σήμερα. Θα μπορούσε να γίνει αύριο. Αλλά θα γίνει κι εδώ όπως έγινε σε κάθε άλλη χώρα που προσπάθησε να ξοδέψει πολύ περισσότερα απ' όσα μπορούσε να πληρώσει”.

Οι διαπιστώσεις του Χάμιλτον έρχονται στην επικαιρότητα την ώρα που το Κογκρέσο ετοιμάζεται για μια ακόμη μάχη σχετικά με τον προϋπολογισμό, μόλις επιστρέψουν οι βουλευτές το Σεπτέμβριο. Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές ετοιμάζουν τις θέσεις τους σχετικά με το χρέος, τις δαπάνες και τη μελλοντική δημοσιονομική υγεία της χώρας.

Πηγή: FoxNews

Read more...

ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ 1.433 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!



Η σύλληψη μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου που χρωστούσαν πάνω από 8 δισ. ευρώ, η υποχώρηση κατά 17% των ληστειών, κλοπών -διαρρήξεων, καθώς και η σημαντική μείωση της παράνομης εισροής μεταναστών από τα...
χερσαία σύνορα της χώρας, είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν από τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για το α' εξάμηνο του 2013.
Η φοροδιαφυγή που αποτελεί το νούμερα ένα πρόβλημα για την κυβέρνηση, αποτέλεσε βασικό στόχο της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία τους πρώτους έξι μήνες του έτους συνέλαβε 1.433 άτομα για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και χρέη προς το Δημόσιο.
Οι συνολικές οφειλές προσεγγίζουν τα 8,5 δισ. ευρώ, ωστόσο δεν έγινε γνωστό πόσα χρήματα μπήκαν στα ταμεία του κράτους, καθώς οι περισσότεροι από τους μεγαλο-οφειλέτες, μετά τη σύλληψή τους κάνουν πολυετείς διακανονισμούς πληρωμής, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται για χρέη που δύσκολα το Δημόσιο θα εισπράξει ποτέ (π.χ. η υπόθεση της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» στην οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο 5,5 δισ. που ποτέ δεν καταβλήθηκε). Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για την εγκληματικότητα προκύπτουν τα εξής:
Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο διαπράχτηκαν 7.871 λιγότερες κλοπές και διαρρήξεις και 539 λιγότερες ληστείες, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012.
Το α' εξάμηνο του 2013 συνελήφθησαν συνολικά 67.433 άτομα για εγκλήματα και αξιόποινες συμπεριφορές κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Διαπράχθηκαν σε όλη την επικράτεια 70 ανθρωποκτονίες, από τις οποίες οι 21 έγιναν με κίνητρο τη ληστεία. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν διαπραχθεί 85 ανθρωποκτονίες, από τις οποίες οι 26 με κίνητρο τη ληστεία.
Εξαρθρώθηκαν 224 σημαντικές εγκληματικές οργανώσεις, που διέπρατταν πράξεις βίας ή σοβαρές μορφές αδικημάτων. Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν
Συνελήφθησαν 19.360 άτομα να εισέρχονται παράνομα τα σύνορα και πραγματοποιήθηκαν 13.065 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους. Το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012 είχαν συλληφθεί 44.602, καταγράφεται δηλαδή μείωση της τάξης περίπου του 56,6%.
Στην περιοχή του Έβρου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., με τη συμβολή του επιχειρησιακού σχεδιασμού που εφαρμόζεται το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως την 30 Ιουνίου 2013, σημειώθηκε κατακόρυφη μείωση στην παράνομη είσοδο μεταναστών, σε ποσοστό που φθάνει το 97,8% περίπου. Ειδικότερα συνελήφθησαν 455 αλλοδαποί, έναντι 20.840 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/08/1433.html

Read more...

Στους 525 οι νεκροί των χθεσινών συγκρούσεων στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό...


Τουλάχιστον 525 νεκροί είναι ο επίσημος απολογισμός των χθεσινών ταραχών στην Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Από τους νεκρούς, οι 482 είναι πολίτες και οι υπόλοιποι αστυνομικοί. Χιλιάδες είναι οι τραυματίες.

H ιστοσελίδα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, επικαλούμενη τον...
εκπρόσωπό της Αχμεντ Αρέφ, αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε περίπου 2.600.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι νεκροί είναι περισσότεροι από τον επίσημο απολογισμό, καθώς το υπουργείο Υγείας αναφέρει συνήθως μόνο τα πτώματα που έχουν περάσει από νοσοκομεία.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν πορεία στο Κάιρο σήμερα, μια ημέρα αφού οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστειλαν βίαια τα μέλη τους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι.

«Πορείες σχεδιάζονται για σήμερα το απόγευμα από το τέμενος Αλ-Ιμάν σε διαμαρτυρία για τους θανάτους», αναφέρει σε δήλωσή της η ισλαμιστική οργάνωση, ενώ ομάδα υποστηρικτών των Αδελφών Μουσουλμάνων πυρπόλησε κυβερνητικό κτίριο στο Κάιρο.

Πορεία διοργάνωσαν την Πέμπτη στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, εκατοντάδες υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων, διαμαρτυρόμενοι για τα αιματηρά επεισόδια.

«Θα επιστρέψουμε ξανά για χάρη των μαρτύρων μας», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα Πέμπτη σε δύο επαρχίες της Αιγύπτου από οπαδούς του Μόρσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένας νεαρός αστυνομικός σκοτώθηκε από σφαίρες σε επίθεση εναντίον μιας λέσχης της αστυνομίας στο Αλ-Αρίς, στη χερσόνησο του Σινά, ενώ ο δεύτερος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον αστυνομικού τμήματος στο Ασιούτ, στην κεντρική Αίγυπτο.

Στο μεταξύ, το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα μετέδωσε σήμερα πως τα πτώματα περισσότερων από 250 ανθρώπων, οι οποίοι σκοτώθηκαν στα βίαια επεισόδια, βρίσκονται σε ένα τέμενος στο βορειοανατολικό Κάιρο και έδειξε εικόνες στις οποίες φαίνονται σειρές πτωμάτων τυλιγμένων σε λευκά σάβανα.

Διαδηλώσεις και βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν εν τω μεταξύ στη διάρκεια της νύχτας και νωρίς σήμερα το πρωί σε ολόκληρη την Αίγυπτο καθώς οι υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι αντέδρασαν οργισμένα στις αιματηρές εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία στα στρατόπεδα καθιστικής διαμαρτυρίας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν τα «στρατόπεδα» καθιστικής διαμαρτυρίας οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο.

Η χθεσινή ήταν η πιο αιματηρή ημέρα στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα του Μόρσι υποστήριξε στην ιστοσελίδα της ότι πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξάνδρεια και σε δύο άλλες βόρειες επαρχίες παρά την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις στρατιωτικές αρχές, αλλά οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Middle East (MENA) μετέδωσε ότι χιλιάδες υποστηρικτές του Μόρσι συγκεντρώθηκαν έξω από τέμενος στο ανατολικό Κάιρο.

Αστυνομικά τμήματα δέχτηκαν επίθεση από υποστηρικτές του Μόρσι σε διάφορα σημεία της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν η ανεξάρτητη εφημερίδα Al-Masry Al-Youm και η κρατική Al-Ahram.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης όλη η χώρα τελεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με απόφαση της μεταβατικής προεδρίας, η οποία παράλληλα ζήτησε από τις Ένοπλες Δυνάμεις να συνδράμουν τις δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, από τις 7 το απόγευμα ως τις 6 το πρωί (τοπική ώρα, 20:00 και 07:00 στην Ελλάδα) οι Αρχές επιβάλλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Κάιρο και σε άλλες 11 επαρχίες της χώρας. Το μέτρο ισχύει μέχρι νεοτέρας σε επαρχίες με αστικά κέντρα, μεταξύ άλλων την Αλεξάνδρεια και την Ισμαηλίγια, αλλά και σε όλο το εύφλεκτο τις τελευταίες εβδομάδες Σινά.

«Όποιος παραβιάσει την εντολή αυτή θα φυλακιστεί», προστίθεται στην ανακοίνωση, καθιστώντας σαφείς τις προθέσεις του στρατού.

Στο μεταξύ, στους στρατιωτικούς εισαγγελείς παρέπεμψαν οι αιγυπτιακές αρχές 84 άτομα από την πόλη του Σουέζ, στα οποία περιλαμβάνονται μέλη και οπαδοί των Αδελφών Μουσουλμάνων, με κατηγορίες για φόνο και πυρπόληση εκκλησιών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Διεθνής καταδίκη και ταξιδιωτικές οδηγίες

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπανκ Γκι-μουν καταδίκασε τη βία κατά των υποστηρικτών των Αδελφών Μουσουλμάνων, λέγοντας ότι «η βία και η υποκίνηση σε αυτήν δεν είναι η απάντηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αίγυπτος», καλώντας όλους τους Αιγύπτιους να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην προώθηση μιας διαδικασίας συμφιλίωσης από την οποία δεν θα εξαιρείται καμία πλευρά.

Εκ μέρους της ΕΕ, η επικεφαλής διπλωματίας Κάθριν Άστον κάλεσε τις αιγυπτιακές Αρχές σε αυτοσυγκράτηση, χαρακτηρίζοντας «υπερβολικά ανησυχητικές» τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.

Aπό τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε ότι ο «κόσμος παρακολουθεί» τα όσα συμβαίνουν στην Αίγυπτο.

Αλλά και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, τόνισε ότι τα «θλιβερά γεγονότα» δεν βοηθούν, ώστε η χώρα να βρει το δρόμο της. «Ο δρόμος της βίας οδηγεί σε μεγαλύτερη αστάθεια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στο Παρίσι για να εκφράσει την ανησυχία του για τις εξελίξεις.

Η Ρωσία από την πλευρά της συνέστησε στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Αίγυπτο, ενώ ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στο Βερολίνο κλήθηκε στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο Πεκίνο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η Κίνα είναι «πολύ ανήσυχη» για τις εξελίξεις και ζήτησε αυτοσυγκράτηση.

Ο τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε συγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Εκείνοι που παραμένουν σιωπηλοί μπροστά σε αυτή την σφαγή είναι το ίδιο ένοχοι με εκείνους που την διέπραξαν. Το ΣΑ του ΟΗΕ πρέπει να συγκληθεί σύντομα» δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Σε άλλο μήκος κύματος τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Είναι λυπηρό που πολιτικές, εξτρεμιστικές οργανώσεις επιμένουν στην ρητορική της βίας και της υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, που μετέδωσε αργά το βράδυ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Ανάλογη ήταν η στάση και του Μπαχρέιν: «Τα μέτρα, τα οποία ελήφθησαν στην Αίγυπτο για την αποκατάσταση της τάξης ανταποκρίνονται στο αίτημα των πολιτών να έχει το κράτος το δικαίωμα προστασίας τους».

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε στο Βατικανό για τα θύματα των αιματηρών επεισοδίων στην Αίγυπτο, καθώς και «για την ειρήνη, το διάλογο και τη συμφιλίωση» στη χώρα αυτή.

«Πολύ οδυνηρές ειδήσεις έρχονται δυστυχώς από την Αίγυπτο. Επιθυμώ να προσευχηθώ για τα θύματα, τις οικογένειές τους, τους τραυματίες και αυτούς που υποφέρουν», δήλωσε ο πάπας από τη θερινή κατοικία του στο Καστέλ Γκαντόλφο. «Ας προσευχηθούμε μαζί για την ειρήνη, το διάλογο και τη συμφιλίωση σ' αυτή την αγαπημένη γη», πρόσθεσε.

Στη Ρώμη, η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμα Μπονίνο κάλεσε το απόγευμα τον πρεσβευτή της Αιγύπτου «σχετικά με τις πολύ σοβαρές εξελίξεις της κατάστασης στην Αίγυπτο και τα δραματικά επεισόδια βίας που σημειώθηκαν» την Τετάρτη.

Παρατείνεται η κράτηση του Μόρσι

Οι αιγυπτιακές δικαστικές αρχές παρέτειναν για 30 ημέρες την κράτηση του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι ο Μόρσι κρατείται σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία με κατηγορίες για φόνο και κατασκοπεία.

Read more...

Πως κατανέμονται οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί σε 17 ειδικότητες...


Σε 4 ειδικότητες εντοπίζεται το 77,5% των πλεοναζόντων

Το Υπουργείο Παιδείας με την υπ’ αριθμόν 111966/Δ2 υπουργική απόφαση γνωστοποίησε τον αριθμό των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα και διεύθυνση εκπαίδευσης. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που παρατίθενται στο έγγραφο προκύπτει ότι ...6027 εκπαιδευτικοί πλεονάζουν. 

Όσον αφορά την κατανομή του αριθμού αυτού διαπιστώνεται ότι οι περισσότεροι πλεονάζοντες ανήκουν στην ειδικότητα των γυμναστών, των εκπαιδευτικών της πληροφορικής καθώς και των ξενόγλωσσων καθηγητών (Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών). 

Επίσης αρκετοί είναι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί καλλιτεχνικών και οι θεολόγοι. 

Όσον αφορά τις λεγόμενες βασικές ειδικότητες πλεονάζοντες εντοπίζονται σε φιλολόγους και φυσικούς. Όσον αφορά τους φιλολόγους ο κύριος όγκος αφορά την περιοχή της Αχαϊας όπου βρίσκονται οι 35 από τους 40 συνολικά υπεράριθμους. 

Στους φυσικούς οι πλεονάζοντες ανέρχονται σε 33 με τον κύριο όγκο να βρίσκεται σε Ανατολική Θεσσαλονίκη και Φθιώτιδα. Α

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος όγκος των ξενόγλωσσων φιλολόγων, γυμναστών, καθηγητών πληροφορικής, καλλιτεχνικών, φυσικής αγωγής θα απορροφηθούν σε κενές θέσεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Ακολουθεί πίνακας με τον αριθμό των πλεοναζόντων ανά ειδικότητα. 

Κωδικός
Ειδικότητα
Αριθμός πλεοναζόντων
Ποσοστό
ΠΕ11
Φυσικής Αγωγής
1441
23,9%
ΠΕ19-ΠΕ20
Πληροφορικής
1348
22,36%
ΠΕ05
Γαλλικής
958
15,89%
ΠΕ06
Αγγλικής
925
15,35%
ΠΕ07
Γερμανικής
363
6,03%
ΠΕ08
Καλλιτεχνικών
274
4,55%
ΠΕ01
Θεολόγοι
198
3,29%
ΠΕ16
Μουσικοί
156
2,59%
ΠΕ09
Οικονομολόγοι
146
2,42%
ΠΕ32
Θεατρικών Σπουδών
66
1,10%
ΠΕ02
Φιλόλογοι
40
0,66%
ΠΕ18.02
Διοίκησης Επιχειρήσεων
39
0,65%
ΠΕ04.01
Φυσικοί
33
0,55%
ΠΕ13
Νομικών – Πολιτικών Επιστημών
30
0,50%
ΠΕ10
Κοινωνιολόγοι
6
0,10%
ΠΕ04.05
Γεωλόγοι
3
0,05%
ΠΕ12.01
Πολιτικοί Μηχανικοί
1
0,02%

Όσον αφορά τα κενά που δόθηκαν για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση με βάση πάντα το έγγραφο του Υπουργείου ανέρχονται σε 3875 και κατανέμονται σε 8 ειδικότητες με τη μερίδα του λέοντος να την έχουν οι θέσεις για τους καθηγητές πληροφορικής που αποτελούν το 30,27% των διαθέσιμων προς μετάταξη θέσεων.

Κωδικός
Ειδικότητα
Αριθμός κενών θέσεων
Ποσοστό
ΠΕ19-ΠΕ20
Πληροφορικής
1173
30,27%
ΠΕ06
Αγγλικής
686
17,70%
ΠΕ11
Φυσικής Αγωγής
675
17,42%
ΠΕ05
Γαλλικής
563
14,53%
ΠΕ07
Γερμανικής
339
8,75%
ΠΕ08
Καλλιτεχνικών
262
6,76%
ΠΕ16
Μουσικοί
133
3,43%
ΠΕ32
Θεατρικών Σπουδών
44
1,14%

newsbeast.gr

Read more...

Απογραφή για έμμεσα ασφαλισμένους του ΙΚΑ...


Απογραφή για περίπου 4 εκατομμύρια έμμεσα ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν περιπτώσεις εικονικής ασφάλισης από πρόσωπα που είτε εργάζονται χωρίς να πληρώνουν εισφορές και...
χρησιμοποιούν το βιβλιάριο συγγενικού προσώπου για να έχουν παροχές Υγείας, είτε εμφανίζονται με ψευδή στοιχεία ως συγγενείς του άμεσα ασφαλισμένου.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, όσοι δεν εμφανιστούν ή δεν πιστοποιηθούν ως τα πραγματικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν ως έμμεσα μέλη τις παροχές σε χρήμα από το ΙΚΑ και περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ, θα πάψουν να θεωρούνται δικαιούχοι των εν λόγω παροχών και οι μεν παροχές σε χρήμα θα διακοπούν άμεσα οι δε παροχές ασθένειας θα καλύπτονται από τους ίδιους.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχουν και σκέψεις για να θεσπιστεί ειδική εισφορά που θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους από έναν αριθμό έμμεσων μελών και άνω που αναγράφονται στο βιβλιάριό τους. Την απογραφή επιβεβαίωσε, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αναφέροντας ότι θα προτείνει στο υπουργείο Εργασίας να γίνει ανάλογη απογραφή των έμμεσα ασφαλισμένων σε όλα τα Ταμεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παροχές από το ΙΚΑ δικαιούνται σήμερα 1,5 εκατ. μισθωτοί ως άμεσα ασφαλισμένοι και άλλο 1,3 εκατ. συνταξιούχοι. Όλα τα έμμεσα μέλη έχουν τις ίδιες παροχές σε είδος και σε χρήμα που ισχύουν για τους άμεσα ασφαλισμένους, δηλαδή φάρμακα με συμμετοχή 25%, δωρεάν νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία και κλινικές ή με ανάλογη συμμετοχή από ένα όριο ημερών και άνω, επιδόματα κ.ά.

Στα βιβλιάρια, όμως, των άμεσα ασφαλισμένων (εργαζομένων και συνταξιούχων) είναι εγγεγραμμένα περίπου 4 εκατ. μέλη, ως έμμεσα ασφαλισμένοι, όπως για παράδειγμα, σύζυγοι εργαζομένων που δεν έχουν δική τους ασφάλιση, παιδιά, άνεργοι, γονείς ασφαλισμένων ακόμη και συγγενείς τους που εμφανίζονται ως προστατευόμενα μέλη είτε των εργαζομένων που καταβάλουν εισφορές ασθένειας είτε και των συνταξιούχων...

Zougla.gr

Read more...

Με απρόοπτο για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου....


Με ένα μικρό απρόοπτο «σημαδεύτηκε» ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στη Λευκάδα, όπου παρέστη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μία γυναίκα επιχείρησε να προσεγγίσει τον κ.Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να του παραδώσει ένα...
ιδιόχειρο σημείωμα, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν άμεσα οι άνδρες της φρουράς του προέδρου και να την απομακρύνουν από το σημείο, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία του πρακτορείου EUROKINISSI.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε από τη Λευκάδα η μεγάλη μέρα της γιορτής της Παναγίας, να γίνει και η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού από τα βάρη του.

Αμέσως μετά το τέλος της θείας λειτουργίας την οποία παρακολούθησε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νυδρί της Λευκάδας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Χρόνια πολλά σε όλους, σε όλους μας. Είναι μια μεγάλη ημέρα, μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία. Ελπίζω και εύχομαι, να είναι και η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού από τα βάρη, που δυστυχώς για αρκετό χρόνο βαστάζει».

Τον κ. Παπούλια υποδέχτηκαν στον Νυδρί ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας και ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έψαλλε τον Εθνικό Υμνο. Παρόντες επίσης ήταν, ο βουλευτής Λευκάδας Θόδωρος Σολδάτος, ο δήμαρχος Μεγανησίου Στάθης Ζαβιτσάνος, τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου...
protothema

Read more...

«Κατέβα κάτω «κ@λ@παιδο»...




Δεν άνοιξε την πόρτα ο 19χρονος. Mαρτυρία-φωτιά...

Πολλά είναι τα σκοτεινά σημεία στο τραγικό περιστατικό του θανάτου του 19χρονου Θανάση, που έχασε τη ζωή του επειδή ήταν ...
άνεργος και δεν είχε να πληρώσει 1.20 για το εισιτήριό του, με αποτέλεσμα να βουτήξει στο κενό όταν ο ελεγκτής του έκανε έλεγχο. Το κύριο ερώτημα ωστόσο αφορά στο πώς και ποιος άνοιξε τελικά την πόρτα του οχήματος.

Είναι πολλά τα κομμάτια του τραγικού παζλ που πρέπει να ενωθούν για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στο συγκεκριμένο πρωτοφανές περιστατικό..

Οι μάρτυρες ωστόσο, όσοι εμφανίστηκαν μέχρι στιγμής, επιμένουν να καταγγέλλουν τον οδηγό και τον ελεγκτή για επιθετική συμπεριφορά απέναντι στον 19χρονο.

Νέα μαρτυρία – φωτιά «καίει» τόσο τον οδηγό όσο και τον ελεγκτή. Η συνεπιβάτιδα του 19χρονου Θανάση κ. Γεωργία Παναγιωτοπούλου που μίλησε πριν από λίγο στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι ο άτυχος Θανάσης, δεν ήταν εκείνος που άνοιξε την πόρτα.

«Φωνάζαμε όλοι μέσα στο λεωφορείο. Αφήστε να πληρώσουμε εμείς το εισιτήριο του παιδιού. Μην το κατεβάζετε. Αφήστε τον ήσυχο. Ο ελεγκτής όμως δεν ήθελε. Επέμενε. Το παιδί δεν άνοιξε την πόρτα, την άνοιξε ο οδηγός. Ήταν έξαλλος καιο οδηγός του φώναζε κατέβα κάτω κ@λ@παιδο! Δεν κατεβαίνω απαντούσε το παιδί», αναφέρει η κ. Γεωργία Παπαναγιωτοπούλου η οποία δηλώνει διατεθειμένη να καταθέσει και στον εισαγγελέα όσα ισχυρίστηκε...

Πηγή: parapolitika.gr

Read more...