Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ο Τατούλης τάχθηκε υπερ των διοδίων...



Καθίζηση υπέστη ο νέος δρόμος Παραδείσια –Λεύκτρο , πιθανόν από διαρροή υδάτων. Αυτό επισημάνθηκε από τους υπεύθυνους του έργου κατά την διάρκεια της αυτοψίας που έκανε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.... Η αποκατάσταση έχει ξεκινήσει και θα... ή,
ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Τατούλης επισκέφτηκε και το δρόμο Λεύκτρο -Σπάρτη ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τάσσεται ….υπέρ των διοδίων και του μοντέλου της αυτοχρηματοδότησης και ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις απόψεις τους, μέσα όμως στα επιτρεπόμενα όρια της εύρυθμης λειτουργίας της δημοκρατίας. Ανέφερε επίσης ότι είναι υποχρέωση των πολιτών να πληρώνουν διόδια και παρατήρησε πως αυτές οι υποδομές θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας . …καταλάβαμε κε Περιφερειάρχα !!
simaianews.blogspot


Read more...

Διερεύνηση για 10 θέλει το ΠΑΣΟΚ, «βαριά» ονόματα χτυπά η ΝΔ!

Κορυφώνονται οι ζυμώσεις για το πόρισμα της Siemens


http://img.protothema.gr/C753BA5080117B4409DBB8FDA19A6935.jpg
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η εισήγηση- αξιολόγηση του ΠΑΣΟΚ, για το ποιοι φέρουν ευθύνες για το σκάνδαλο της Siemens.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η περαιτέρω διερεύνηση, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν πρόκειται για ποινικές ή πολιτικές ευθύνες, των εξής πρώην υπουργών:

Για τον ΟΤΕ τους κ.κ. Τάσο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Γιάννο Παπαντωνίου, Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Αλογοσκούφη και Νίκο Χριστοδουλάκη.

Για τον πολιτισμό και συγκεκριμένα για την παραγγελία των ηλεκτρονικών ξεναγών στα μουσεία τον Μιχάλη Λιάπη.

Για τα εξοπλιστικά τον κ. Ακη Τζοχατζόπουλο ενώ για ενέργεια συγκάλυψης λόγω της κατάργησης της Επιτροπής που επόπτευε ο κ. Γιώργος Ζορμπάς θα ζητηθεί περεταίρω έρευνα για τον Γιώργο Αλογοσκούφη.

Για τον ΟΣΕ τους κ.κ. Χρήστο Βερελή και Μιχάλη Λιάπη.

Για το C4i τους κ.κ. Γιάννο Παπαντωνίου, Γιώργο Βουλγαράκη, Βύρων Πολύδωρα, Προκόπη Παυλόπουλο και Χρήστος Μαρκογιαννάκη.

Να σημειωθεί πως τα παραπάνω ονόματα προκύπτουν από την αξιολόγηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, δίχως όμως να αναφέρεται αν θα ζητείται η περαιτέρω έρευνά τους για πολιτικές ή ποινικές ευθύνες.

Η εισήγηση της ΝΔ
Η εισήγηση της ΝΔ καταλογίζει ευθύνες τόσο σε πρώην και νυν υπουργούς του ΠΑΣΟΚ όσο και στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη. Συγκεκριμένα στο πόρισμα θα αναφέρεται: «Η ουσία του σκανδάλου της Siemens έγκειται στην επιλογή του κ. Σημίτη να επιλέξει προγραμματικές συμφωνίες για τις προμήθειες του δημοσίου…

H ΝΔ εκτιμά ότι η ευθύνη του κ. Σημίτη τόσο ως πρωθυπουργού όσο και ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι αδιαμφισβήτητη». Σε άλλο σημείο του πορίσματος θα αναγγείλει ότι: «Είναι αποδεδειγμένη η ενοχή και εμπλοκή στο σκάνδαλο των κκ. Τάσου Μαντέλη και Θόδωρου Τσουκάτου. Ενώ θα σημειώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εκλήθη να υλοποιήσει τις ήδη υπογεγραμμένες από το ΠΑΣΟΚ συμβάσεις.

Για τους λόφους αυτούς η ΝΔ αποτιμά ότι ευθύνες για την υπογραφή – πράξεις- παραλείψεις (πέραν του κ. Σημίτη κυρίως για ΟΤΕ και C4i) έχουν οι πρώην υπουργοί: Ακης Τσοχατζόπουλος (ΟΣΕ- εξοπολισικά), Γιάννος Παπαντωνίου (ΟΤΕ- C4i), Νίκος Χριστοδουλάκης (ΟΣΕ- ΟΤΕ), Ευάγγελος Μαλέσιος (C4i), Τάσος Μαντέλης (ΟΤΕ), Χρήστος Βερελής (ΟΤΕ- ΟΣΕ), Γιώργος Παπακωνσταντίνου (ΟΤΕ), Χρήστος Παπουτσής (φυγή του Γιουνγκ).

Read more...

Τρεις κατηγορίες αγροτικών συνεταιρισμών προβλέπει ο «αγροτικός Καλλικράτης»

«Ναι» στο νομοσχέδιο από το Υπουργικό

Το σχέδιο νόμου που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο αλλάζει το τοπί οτων αγροτικών συνεταιρισμών
Το σχέδιο νόμου που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο αλλάζει το τοπί οτων αγροτικών συνεταιρισμών (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Ανατροπές στο συνεταιριστικό κίνημα φέρνει ο «αγροτικός Καλλικράτης», το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει τρεις νέες μορφές συνεταιριστικής δράσης: Τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις (ΑΣΟ), τις αγροτικές εταιρικές συμπράξεις (ΑΕΣ) με μορφή κεφαλαιουχής εταιρείες ΑΕ-ΕΠΕ και τις ομάδες παραγωγών (ΟΠ), σύμφωνα με το κοινοτικό κανονιστικό πλαίσιο.

Στη νέα διάρθρωση όλοι οι συνεταιρισμοί αγροτικών προϊόντων αλλά και οι ενώσεις θεωρούνται πρωτοβάθμια.

Οι τρείς παραπάνω κατηγορίες συνεταιριστικών οργανώσεων καταχωρούνται στο εθνικό Μητρώο συλλογικών αγροτικών οργανώσεων, το οποίο δημιουργείται στο υπουργείο θα καταχωρηθούν σε δύο κατηγορίες: Τους ενεργούς συνεταιρισμούς και τους μη ενεργούς.

Οι μη ενεργοί συνεταιρισμοί (όσοι δεν έχουν τζίρο) σε δύο εταιρικές χρήσεις θα διαγράφονται από το μητρώο και θα οδηγούνται σε εκκαθάριση, διαδικασία που αναμένεται να οδηγήσει στη συγχώνευση των οργανώσεων. Παράλληλα, ιδρύεται εποπτική Αρχή η οποία θα αξιολογεί, εποπτεύει και ελέγχει τους συνεταιρισμούς σε ετήσια βάση.

Εκτός από τις οργανώσεις αναμορφώνονται οι διεπαγγελματικές οργανώσεις και συστήνονται εταιρίες μη κερδοσκοπικές για την προώθηση των προϊόντων που θα μετέχουν στο «καλάθι προϊόντων περιφέρειας», με την επωνυμία Διατροφική Σύμπραξη.

Προωθείται τέλος, η συμβολαιακή γεωργία. Το συμβόλαιο θα έχει τη νομική μορφή γραπτής σύμβασης και θα περιλαμβάνει το είδος, τον όγκο των προϊόντων την τιμή, τους χρόνους και τα σημεία παράδοσης τον τρόπο και τον χρόνο πληρωμής το παραγωγού κ.λπ.

Το νομοσχέδιο επιφέρει αλλαγές και στην ΠΑΣΕΓΕΣ. Την διοίκηση της θα εκλέγουν οι οργανώσεις που μετέχουν στο μητρώο με καθολική ψηφοφορία των παραγωγών κατά αυτοδιοικητική περιφέρεια.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Ο ΣΕΒ


Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων δεν θα φέρει την καταστροφή, όπως προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη οι συντεχνιακές ηγεσίες ούτε αποτελεί όμως το μαγικό κλειδί για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Τη θέση αυτή εκφράζει ο ΣΕΒ με αφορμή τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση...


Ειδικότερα, σε αποψινή ανακοίνωση ο Σύνδεσμος επισημαίνει τα εξής:

«Η ύπαρξη 150 και πλέον κλειστών επαγγελμάτων σε μία κατ' όνομα ανοιχτή οικονομία, αποτελεί μοναδικό παράδοξο για μία χώρα-μέλος της σύγχρονης Ευρώπης. Είναι βασικό σύμπτωμα του πελατειακού κρατικού προστατευτισμού που έφερε τον τόπο μας στο χείλος της χρεοκοπίας.

Η απελευθέρωση των αγορών και των ευκαιριών, είναι αναγκαία συνθήκη οικονομικού και κοινωνικού εκσυγχρονισμού.

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων προφανώς δεν φέρνει την καταστροφή, όπως προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη και τα ίδια τους τα μέλη, οι συντεχνιακές ηγεσίες. Ούτε αποτελεί, βέβαια, το μαγικό κλειδί για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι.

Θα διαμορφώσει ωστόσο πεδία νέων ευκαιριών και δυνατοτήτων, ιδιαίτερα στους νέους που διψούν για δημιουργική δράση. Και θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία εργασιακής νοοτροπίας και αντίληψης βασισμένης στην τόλμη και την πρωτοβουλία.

Έχει έρθει εξ ανάγκης η ώρα να απαλλαγούμε από τον ιδιότυπο επαγγελματικό-εργασιακό «Μεσαίωνα», τον οποίον μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν τολμούσε να θίξει."

Read more...

Μείωση 37% στο έλλειμμα το 2010, «καλύτερα των προβλέψεων» λέει η κυβέρνηση

Κυρίως λόγω μειωμένων δαπανών

H μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος αποδίδεται στη μεγαλύτερη των προβλέψεων περιστολή δαπανών
H μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος αποδίδεται στη μεγαλύτερη των προβλέψεων περιστολή δαπανών (Φωτογραφία: Reuters )Αθήνα
Κατά 37% περιορίστηκε σε 19,454 δισ. ευρώ το 2010 το έλλειμμα, σε δημοσιονομική βάση, του κρατικού προϋπολογισμού, καταγράφοντας μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Στη μείωση του ελλείμματος συνετέλεσε κυρίως η περιστολή των δαπανών (πρωτογενών και δαπανών Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων). Αντίθετα, η αύξηση των καθαρών εσόδων υπολείπεται από τον στόχο που είχε τεθεί, καθώς ενισχύθηκαν κατά 5,5% έναντι στόχου 6%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2010, το έλλειμμα σε δημοσιονομική βάση είναι περίπου 1,2 δισ. ευρώ χαμηλότερα από αυτό που προβλέπεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2011 και περιορίστηκε στα 19,454 δις. ευρώ, από 30,871 δις. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009, σημειώνοντας μείωση κατά 37%, έναντι εκτίμησης για ετήσια μείωση κατά 33,2%.

Η μείωση των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 9,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους (έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 7,5%) και των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε 11,9% (έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 11,3%).

Οι πρωτογενείς δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού έχουν μειωθεί κατά 10,9% (έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 9%), ενώ οι τόκοι αυξήθηκαν κατά 7,3% (έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 7,6%). Συνολικά οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού- τακτικού και ΠΔΕ- έχουν μειωθεί κατά 9,5%.

Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά περίπου 7,4%. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 5,5% (έναντι στόχου αύξησης 6%),ενώ τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 50,6% (έναντι ετήσιου στόχου αύξησης 41,7%).

  • Τα συνολικά στοιχεία, με δαπάνες ανά υπουργείο και έσοδα ανά κατηγορία εδώ. Η πορεία εκτέλεσης στο δωδεκάμηνο από την παρουσίαση του ΥΠΟΙΚ εδώ.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει: «Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν προς το καλύτερο τις εκτιμήσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη, όπως αποτυπώνονται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2011 και δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός των συνολικών δημοσιονομικών στόχων του μνημονίου για το 2010».

*Η ανακοίνωση σημειώνει επίσης ότι τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης - κατά τον ορισμό του ESA95 - που αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Παράνομη κηρύχτηκε η απεργία της ΟΣΥΠΑ την Παρασκευή

Με απόφαση του Πρωτοδικείου

(φωτογραφία αρχείου)
(φωτογραφία αρχείου) (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Παράνομη κηρύχθηκε και η δεύτερη 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει για την Παρασκευή η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί στη βουλή για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Η διοίκηση της ΥΠΑ προσέφυγε στο Πρωτοδικείο, το οποίο κήρυξε την απεργία παράνομη και η απόφαση επιδόθηκε με Δικαστικό Επιμελητή στην ΟΣΥΠ

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Παραμπομπές της Βουλής Οι προτάσεις της Επιτροπής για ΟΤΕ και C4I

Με την έκφραση «προτείνεται η περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών» οι βουλευτές του ΠαΣοΚ στην εξεταστική για το σκάνδαλο της Siemens καταγράφουν τα ονόματα 6 πρώην υπουργών, των οποίων οι πράξεις ελέγχονται για το κεφάλαιο της υπόθεσης, που αφορά τις συμβάσεις του ΟΤΕ. Πρόκειται για έξι πρώην υπουργούς, τόσο του ΠαΣοΚ, όσο και της Ν.Δ, Μεταφορών και Οικονομίας. Είναι, σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Αν. Μαντέλης, Χρ. Βερελής και Μιχ. Λιάπης, καθώς και οι κ.κ. Γ. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκης και Γ. Αλογοσκούφης. Για το κεφάλαιο που αφορά το C4I οι βουλευτές της πλειοψηφίας πρότειναν την διερεύνηση τυχόν ευθυνών για τους Γ. Παπαντωνίου, Γ. Βουλγαράκη, Χρ. Μαρκογιαννάκη, Πρ. Παυλόπουλο και Β. Πολύδωρα. Από την συζήτηση, που έγινε στην Εξεταστική και συνεχίζεται ως αυτή την ώρα -η νύχτα προβλέπεται ακόμα μακρά- συμφωνήθηκε ότι δεν πρέπει να περιγραφούν, ούτε αδικήματα, αλλά ούτε και συγκεκριμένες πράξεις, αφού αυτό δεν είναι σίγουρα έργο της Επιτροπής. Δεν προτείνεται η απόδοση ευθυνών για τα κεφάλαια της Υγείας, αλλά και του Πολιτισμού.

Στη διαδικασία, που ακολουθείται ως αυτή την ώρα από την Εξεταστική έγινε δεκτό το αίτημα του προέδρου, κ. Σήφη Βαλλυράκη να εξετάζεται κάθε κεφάλαιο της υπόθεσης (Ο.Τ.Ε, C4I, ΟΣΕ, Patriot κ.λ.π.) και αναλόγως να αποδίδονται ευθύνες σε πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε κλίμα έντασης στην επιτροπή, ενώ έπεται η τοποθέτηση των βουλευτών της Ν.Δ, οι οποίοι θα κατονομάσουν με τη σειρά τους τους δικούς τους υπεύθυνους...


Read more...

Εργο-πυξίδα για την πράσινη ανάπτυξη

Την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πτολεμαΐδα, που θα περιλαμβάνει επένδυση φωτοβολταϊκού σταθμού πολύ μεγάλου βεληνεκούς, σε συνδυασμό με τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων, εξήγγειλε από την Κοζάνη ο Πρωθυπουργός

Την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πτολεμαΐδα, που θα περιλαμβάνει επένδυση φωτοβολταϊκού σταθμού πολύ μεγάλου βεληνεκούς, σε συνδυασμό με τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων, εξήγγειλε από την Κοζάνη ο Πρωθυπουργός.

Εργο-πυξίδα για την πράσινη ανάπτυξη

Όπως ανέφερε, το πάρκο θα είναι σε θέση να παράγει ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 200 MW, μεγαλύτερη από οποιοδήποτε φωτοβολταϊκό πάρκο λειτουργεί ήδη μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως πρόκειται για ένα έργο-οδηγό για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που θα δημιουργήσει άμεσα θέσεις απασχόλησης και θα δώσει μια νέα αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή.

Το κόστος της επένδυσης εκτιμάται στα 600 εκατομμυρίων ευρώ και για την πραγματοποίησή της θα αξιοποιηθεί έκταση 5.200 στρεμμάτων εξαντλημένου ορυχείου στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως Θα επιδιωχθεί η υλοποίηση του έργου να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή. Μάλιστα, η ΔΕΗ είναι έτοιμη να δημοσιεύσει τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

"Η Δυτική Μακεδονία από ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας στα συμβατικά καύσιμα καθίσταται επίκεντρο της προσπάθειας ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε διεθνές επίπεδο" σημείωσε.

ethnos.gr
Read more...

Πεταλωτής: Μας... χρεοκοπούν κάθε εβδομάδα

Ουδεμία συζήτηση διεξάγεται για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, διαβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε όσα ακούγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες, «από τις ίδιες», όπως είπε, «λίγο -πολύ, πηγές, που μας χρεοκοπούν εδώ και 15 μήνες, ανά κάθε εβδομάδα».

Πεταλωτής: Μας... χρεοκοπούν κάθε εβδομάδα

«Προχωράμε μεθοδικά με σχέδιο και προσήλωση σε συγκεκριμένους στόχους τους οποίους και επιτυγχάνουμε», επισήμανε ο κ. Πεταλωτής, διευκρινίζοντας ότι «παρά την εμμονή κάποιων δεν ισχύει, σε καμία περίπτωση, αυτή η παραφιλολογία, η οποία ανακυκλώνεται προφανώς για λόγους και σκοπούς που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν». «Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας», συμπλήρωσε.

«Ο πρωθυπουργός είπε το αυτονόητο»

Ερωτηθείς εάν οι χθεσινές παροτρύνσεις του κ. Παπανδρέου προς τους υπουργούς (σ.σ: να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις τους για την οικονομία), συνιστούν αποδοκιμασία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου, ο κ. Πεταλωτής αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «ο Πρωθυπουργός χθες είπε το αυτονόητο».

Ειδικά στις δύσκολες συγκυρίες που περνάμε, όπου μπορεί να παρερμηνευθεί η οποιαδήποτε δήλωσή μας, σημείωσε, θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, γιατί κάθε δήλωση που μπορεί να είναι διαφορετική ή να δίνει δυνατότητα για παρερμηνεία, μπορεί να έχει σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

«Γι' αυτό ακριβώς», συνέχισε, «θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και ένας μπούσουλας, που είναι οι δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Οικονομικών».

Κάλυψη σε Πάγκαλο

Κληθείς να σχολιάσει αν ο κ. Πάγκαλος είναι «προσεκτικός» όταν εκφράζει προσωπικές απόψεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «προσεκτικοί ήμασταν και είμαστε εδώ και 15 μήνες που βρισκόμαστε στην κυβέρνηση, γιατί αυτοί που θέλουν να ανακυκλώνουν διάφορα σενάρια, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν αποδείξει ότι είναι σενάρια φαντασίας, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οποιαδήποτε δήλωση».

Επανέλαβε τέλος ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του, και μπορεί να τις εκφράζει, αλλά ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους προβλήματα σαφώς και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
ethnos.gr
Read more...

Ο Γ. Παπανδρέου μοίρασε ερωτηματολόγια στους υπουργούς...



Με νεωτερισμούς ξεκίνησε το Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη.
Ο πρωθυπουργός προέβαλε στους υπουργούς το βίντεο ενός βρετανού καθηγητή που μιλά για την εκπαίδευση, επισημαίνοντας ότι η ακαδημαϊκή παιδεία έχει θέσει στο περιθώριο άλλα αντικείμενα κουλτούρας.

Επίσης, ο ... Γιώργος Παπανδρέου τους μοίρασε ερωτηματολόγια για να κρίνουν οι ίδιοι τα πιλοτικά νομοσχέδια που φέρνουν προς ψήφιση οι συνάδελφοί τους υπουργοί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τους υπουργούς ότι το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού δανείου των 110 δισ. ευρώ θα πάει «πακέτο» με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, θέμα που συζητήθηκε στο πρόσφατο Eurogroup, για το οποίο όμως δεν ελήφθησαν αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε το Yπουργικό Συμβούλιο ότι η σχετική ηρεμία των αγορών είναι "πρόσκαιρη" και οφείλεται στην παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρέμβαση, όμως, που δεν μπορεί να συνεχιστεί επ΄ άπειρον.

Τα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν αυτή την ώρα στην Ευρώπη, κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου, είναι η αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου, η ευελιξία του και το χαμηλότερο κόστος δανεισμού των χωρών-μελών, κάτι που ενδιαφέρει και την Ελλάδα, η οποία ευελπιστεί σε χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Παπακωνσταντίνου, η Γερμανία προωθεί ένα «σφιχτό» δημοσιονομικό πλαίσιο, για όλες τις χώρες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός, αναφέρθηκε και στην έλευση της τρόϊκας. Στις συναντήσεις που θα έχει με μέλη της κυβέρνησης, αναμένεται να εξειδικευτούν τα μέτρα που θα ληφθούν για την περίοδο 2012-2014, με στόχο να πέσει το έλλειμμα από τα 17 δισ. στα 6 δισ.

Στις προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης είναι, για τα θέματα αυτά, να ξεκινήσει διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα ώστε «ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».
skai.gr


Read more...

"Δικαστές και υπάλληλλοι λειτουργούν ανεξέλεγκτα" στα Δικαστήρια του Βόλου!...



Βολιώτικη βόμβα που συντάχθηκε πέρυσι... κι έσκασε φέτος...
Σαν «βόμβα» έπεσε στους χώρους των Δικαστηρίων το περιεχόμενο της επιστολής -έστω και πριν από ένα έτος- του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου προς τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Η προσωπική επιστολή του προέδρου του Δ.Σ.Β., που με κάποιο τρόπο διέρρευσε τις τελευταίες ημέρες, συντάχθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2010 και κάνει λόγο για «ανεξέλεγκτους» δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους.

Η επιστολή από τον προσωπικό φάκελο του Αν. Βολιώτη διέρρευσε ένα χρόνο αργότερα. Αν και με μεγάλη χρονική απόσταση από την ημέρα σύνταξης και αποστολής της, φαίνεται ότι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους χώρους των Δικαστηρίων, καθώς ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου υποστήριζε τότε ότι στο Πρωτοδικείο Βόλου δεν χρειάζονται ούτε περισσότεροι δικαστές ούτε περισσότεροι δικαστικοί υπάλληλοι, κάτι που άλλωστε -όπως επισημαίνει στην επιστολή του- έχει κατ’ επανάληψη αναφέρει στον πρόεδρο της Ολομέλειας Δημ. Παξινό για να λυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα της πολύπαθης Δικαιοσύνης.

Για τον κ. Βολιώτη -τότε- «οι κ.κ. δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι απαιτείται να έχουν κάποιον που να τους ελέγχει, διότι μόνον ο έλεγχος μπορεί να φέρει αποτελέσματα, ούτως ώστε να αποκτήσουμε μια αποτελεσματική και γρήγορη Δικαιοσύνη», όπως σημειώνει.

Στην ίδια περσινή επιστολή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου γίνεται ακόμη λόγος για «νοοτροπία» των συγκεκριμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης, καταθέτοντας παράλληλα την άποψη ότι «απαιτείται κυρίως και προεχόντως αλλαγή, πέραν του συστηματικού και αυστηρού ελέγχου».

Από την απαντητική επιστολή προκύπτει ότι ο πρόεδρος της Ολομέλειας είχε καλέσει τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, όπως πιθανότατα και τους προέδρους των υπολοίπων συλλόγων της χώρας, να αποστείλει τα στοιχεία των καλυμμένων και κενών θέσεων δικαστικών και δικαστικών υπαλλήλων.

Ωστόσο μετά την εν συντομία παράθεση των απόψεών του ο κ. Βολιώτης δεν συμπεριέλαβε στοιχεία στην απάντησή του.


Η επιστολή του κατέληγε ως εξής:

«Κατόπιν αυτών θα μου επιτρέψετε να μη σας αποστείλω τα επί μέρους στατιστικά στοιχεία, γιατί με έναν παραπάνω ανεξέλεγκτο Δικαστή ή ανεξέλεγκτο Δικαστικό Υπάλληλο, της δεδομένης και κρατούσης σημερινής «νοοτροπίας» και της έλλειψης μιας σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής δεν νομίζω ότι μπορεί να έχουμε ελπίδα καλυτέρευσης των συνθηκών λειτουργίας των Δικαστηρίων».

Σφόδρα ενοχλημένος για τη δημοσιοποίηση μιας προσωπικής του επιστολής προς τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας εμφανίστηκε χθες ο Αν. Βολιώτης, όταν ρωτήθηκε από τον «Τ» εάν τα Δικαστήρια Βόλου λειτουργούν δίχως έλεγχο, εάν πραγματικά δεν χρειάζεται η κάλυψη θέσεων και ποια είναι η «νοοτροπία» των λειτουργών της Δικαιοσύνης που δεν επιτρέπει τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των Δικαστηρίων.

Ο κ. Βολιώτης χαρακτήρισε κακοήθεια τη διαρροή επιστολής του ένα χρόνο αργότερα και δεν θέλησε να δώσει καμία περαιτέρω διευκρίνιση, λέγοντας ότι οι απόψεις του εκτέθηκαν στις αρχές του 2010 και ήταν απόρροια ζητημάτων που συνέβαιναν εκείνη τη χρονική περίοδο και πλέον δεν ισχύουν, όπως είπε.

«Ό,τι είχα να πω, τα είπα τότε ανοιχτά σε Ολομέλειες και συνεδριάσεις. Είναι θέματα που έχω θέσει κατ’ επανάληψη εκεί που πρέπει. Πολλά από αυτά ξεπεράστηκαν», ανέφερε.
www.taxydromos.gr


Read more...

A. KONTOΣ : "ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΕ ΕΛΕΓΞΕΙ Η ΒΟΥΛΗ"


Τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τον έλεγχο της κατηγορίας σε βάρος του για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ζητά ο ίδιος με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο ώστε να διαπιστωθεί η “αυταπόδεικτη αθωότητά μου”, όπως...
σημειώνει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα ο κ. Κοντός, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επί ΝΔ, ζητά τη συμμετοχή σε αυτή την επιτροπή “αποκλειστικά και μόνον ανώτατων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι να επιλεγούν δια κληρώσεως από τη Βουλή των Ελλήνων”.
Για να διευκολυνθεί η διαδικασία ο κ. Κοντός προτείνει να οριστούν μέλη της Επιτροπής οι ανώτατοι δικαστικοί, οι οποίοι ήδη έχουν επιλεγεί και διερευνούν την αναφερόμενη υπόθεση.
“Κατ' επανάληψη έχω δηλώσει ρητά και από το Βήμα της Βουλής σε σχέση με την ερευνώμενη υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστώ ούτε με τις πολιτικές μεθοδεύσεις, κυρίως της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, σε βάρος μου, ούτε με την λογική της παραγραφής των αποδιδόμενων, από τους πολιτικούς αντιπάλους μου στο πρόσωπό μου, αδικημάτων”, επισημαίνει ο κ. Κοντός στην επιστολή του.
Και συνεχίζει: “Αντιθέτως, θα επιδιώξω με κάθε νόμιμο μέσο να καταδείξω ότι χρησιμοποιήθηκαν οι θεσμικές διαδικασίες των εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών της Βουλής με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, αδιαφορώντας για το γεγονός της παντελούς έλλειψης στοιχείων σε βάρος μου”.
Όπως σημειώνει ο πρώην υπουργός “αποτελεί για εμένα ζήτημα τιμής να αποκαταστήσω των ηθική πρωτίστως βλάβη”.
Να σημειωθεί ότι χθες, Τετάρτη, ομόφωνα υπέρ της πρότασης για παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου που αντιμετώπίζαν οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου, τάχτηκε το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο.
Read more...

Επεισόδια με υλικές ζημιές στις φυλακές της Άμφισσας

Και περιορισμένη χρήση χημικών

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )Λαμία
Επεισόδια σημειώθηκαν στις φυλακές της Άμφισσας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, άνδρες της εξωτερικής φρουράς των φυλακών συνέλαβαν νεαρό, ο οποίος επιχείρησε να πετάξει στον προαύλιο χώρο πακέτο με ναρκωτικές ουσίες.

Λίγο αργότερα, αλλοδαπός κρατούμενος παρέδωσε στο αρχιφυλακείο ένα κινητό τηλέφωνο, επιχειρώντας έτσι να αναλάβει την ευθύνη του περιστατικού, ενώ παράλληλα ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο δράστης, που επιχείρησε να πετάξει το πακέτο.

Εντός των φυλακών της Άμφισσας ακολούθησε ένταση με πρωταγωνιστή τον αλλοδαπό κρατούμενο, ο οποίος με τη βοήθεια συγκρατουμένων του έσπασαν κάμερες παρακολούθησης και έβαλαν φωτιά σε στρώματα στους κοινόχρηστους χώρους του ισογείου και του πρώτου ορόφου.

Πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, από άνδρες της εξωτερικής φρουράς, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, έγινε περιορισμένη χρήση χημικών ουσιών στον προαύλιο χώρο των φυλακών της Άμφισσας, ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέσβησαν τις εστίες της πυρκαγιάς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης και σε πατέρες ανηλίκων τέκνων

Ετοιμάζουν διευκρινιστική εγκύκλιο

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν 3 παιδιά αποκτούν και αυτοί δικαίωμα πρόωρης εξόδου στο 52ο έτος με 21 έτη υπηρεσίας το 2011
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν 3 παιδιά αποκτούν και αυτοί δικαίωμα πρόωρης εξόδου στο 52ο έτος με 21 έτη υπηρεσίας το 2011 (Φωτογραφία: Αρχείο ΔΟΛ )
Αθήνα
Διευκρινιστική εγκύκλιο, με την οποία δίδεται το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης ταυτοχρόνως σε άντρες και γυναίκες γονείς ανηλίκων τέκνων, ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «ΒΗΜΑonline».

Στην εγκύκλιο θα αναφέρεται ότι το δικαίωμα συνταξιοδότησης θα έχουν τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα ανηλίκου, τόσο για τους τρίτεκνους, όσο και για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Έτσι:

1) Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν 3 παιδιά αποκτούν και αυτοί δικαίωμα πρόωρης εξόδου στο 52ο έτος με 21 έτη υπηρεσίας το 2011, ταυτόχρονα με την χρήση του ίδιου δικαιώματος από την μητέρα των παιδιών.

Το δικαίωμα αυτό δεν χορηγείται διαζευκτικά στον έναν εκ των δύο συζύγων, αλλά και στους δύο ταυτόχρονα.

2) Οι άνδρες δικαιούνται πρόωρης σύνταξης με ανήλικο παιδί, παράλληλα με την χρήση του ιδίου δικαιώματος από την μητέρα.

Και στην περίπτωση αυτή ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις αναγνώρισης των πλασματικών ετών ασφάλισης.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Aπορριπτική η εισήγηση στον Αρειο Πάγο για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Αρνητική η εξέλιξη

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση των συμβασιούχων
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση των συμβασιούχων (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Απορριπτική είναι η εισήγηση, τόσο του αρεοπαγίτη όσο και του εισαγγελέα, Ιωάννη Τέντε, προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ.

Έξω από το κτίριο παρέμειναν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες συμβασιούχοι, οι οποίοι μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, άρχισαν να πετούν μπουκάλια προς το κτίριο.

Η κίνηση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Η υπόθεση αρχικά είχε οριστεί να συζητηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2010, αλλά η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, συμβασιούχοι πυροσβέστες κ.λπ. άσκησαν παρέμβαση υπέρ των καθαριστριών του ΟΠΑΠ και για το λόγο αυτό συζήτησαν και έλαβαν αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για σήμερα, Πέμπτη.

Στην εισήγηση αναφέρεται ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος και εν όψει της διατύπωσης του άρθρου 103 του Συντάγματος, απαγορεύεται η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου.

Η απόφαση θα γίνει γνωστή μετά από δύο μήνες.

Πάντως, οι δικηγόροι των συμβασιούχων δηλώνουν ότι ο νομικός αγώνας θα συνεχιστεί και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Πακέτο» με το μόνιμο μηχανισμό στήριξης η επιμήκυνση του δανείου ΕΕ-ΔΝΤ

Ελπίδες για χαμηλότερα επιτόκια

Η ηρεμία των αγορών είναι «πρόσκαιρη» και οφείλεται στην παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου
Η ηρεμία των αγορών είναι «πρόσκαιρη» και οφείλεται στην παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου (Φωτογραφία: Eurokinissi )Αθήνα
«Πακέτο» με τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης, θα πάει το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ύψους 110 δισ. ευρώ, σύμφωνα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, την περασμένη Δευτέρα, αλλά δεν ελήφθησαν αποφάσεις.

Το θέμα θα τεθεί και στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, μέσα στον Φεβρουάριο ή στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε το Yπουργικό Συμβούλιο ότι η σχετική ηρεμία των αγορών είναι «πρόσκαιρη» και οφείλεται στην παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρέμβαση, όμως, που δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον.

Τα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν αυτή την ώρα στην Ευρώπη, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι η αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου, η ευελιξία του και το χαμηλότερο κόστος δανεισμού των χωρών-μελών, κάτι που ενδιαφέρει και την Ελλάδα,η οποία ευελπιστεί σε χαμηλότερα επιτόκια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Παπακωνσταντίνου, η Γερμανία προωθεί ένα «σφιχτό» δημοσιονομικό πλαίσιο λιτότητας, για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός, αναφέρθηκε και στην έλευση της τρόικας. Στις συναντήσεις που θα έχει με υπουργούς της κυβέρνησης, αναμένεται να εξειδικευτούν τα μέτρα που θα ληφθούν για την περίοδο 2012-2014, με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα από 17 σε 6 δισ. ευρώ.

Στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης είναι, για τα θέματα αυτά, να ξεκινήσει διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα, ώστε, όπως λένε, «ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

«Προχωράμε μεθοδικά με σχέδιο και προσήλωση σε συγκεκριμένους στόχους τους οποίους και επιτυγχάνουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους, απαντώντας σε όσα «ακούγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες από τις ίδιες, λίγο -πολύ, πηγές, που μας χρεοκοπούν εδώ και 15 μήνες, ανά κάθε εβδομάδα».

Ο εκπρόσωπος είπε ότι «παρά την εμμονή κάποιων που επιμένουν, δεν ισχύει, σε καμία περίπτωση, αυτή η παραφιλολογία, η οποία ανακυκλώνεται προφανώς για λόγους και σκοπούς που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν».

«Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας και αυτό κάνουμε», σημείωσε.

Διαψεύδουν τις φήμες

Εν τω μεταξύ, επιμένουν τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης χρέους, παρά τις επίσημες διαψεύσεις.

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τόνισε η Κομισιόν την Πέμπτη, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που φέρουν τη Γερμανία να επεξεργάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που η Αθήνα χρειαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

«Αυτά είναι ανοησίες», είπε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν συζητήσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε την όποια προετοιμασία για αναδιάρθρωση. «Συμμερίζομαι με σθένος την γερμανική διάψευση», προσέθεσε.

Ερωτηθείς εάν η Κομισιόν πιστεύει ότι η Αθήνα θα μπορέσει να αναχρηματοδοτεί τον προϋπολογισμό της μετά το 2013 χωρίς επιπλέον βοήθεια, ο Αμαντέου Αλταφάζ είπε ότι «είναι απόλυτα πεπεισμένη γι' αυτό.

«Το πρόγραμμα που έχει διαπραγματευθεί η ΕΕ και το ΔΝΤ με τις ελληνικές αρχές και η παράταση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων που έχουν δρομολογηθεί, καθιστούν κάτι τέτοιο πραγματικά πιθανό», είπε.

«Άρα, ναι, είμαστε πεπεισμένοι, η σύντομη απάντηση είναι ναι», συμπλήρωσε.

Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ δήλωσε στο Reuters την Πέμπτη ότι οι συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είναι «σενάρια φαντασίας που βασίζονται σε φήμες και όχι σε γεγονότα».

Η γερμανική Κάτω Βουλή δεν θα επέτρεπε την εξαγορά ελληνικού χρέους από τον προσωρινό μηχανισμό διάσωσης της ΕΕ, δήλωσε την Πέμπτη ο οικονομικός εμπειρογνώμονας του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ (Χριστιανοδημοκράτες).

«Δεν βλέπω καμία ιδιαίτερη προθυμία για άμεση εξαγορά ελληνικού χρέους από το EFSF», υπογράμμισε ο Χανς Μάικλμπαχ.

Αγορά ομολόγων από το ESFS


Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνη εξετάζουν το ενδεχόμενο αγοράς ομολόγων κρατών-μελών που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF), σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Το EFSF αποτελεί έναν μηχανισμό ο οποίος μπορεί να δανείζεται από τις αγορές έναντι εγγυήσεων που του παρέχουν τα μέλη του και στη συνέχεια να δανείζει όσα κράτη αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στις αγορές, διεκδικώντας όμως την προώθηση προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων.

Τα 17 κράτη μέλη της Ευρωζώνης βρίσκονται σε συζητήσεις αφενός για την αύξηση των πραγματικών δανειακών δυνατοτήτων του μηχανισμού αυτού, από περίπου 250 δισ. ευρώ σε 440 δισ. ευρώ και αφετέρου για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του.

Οι αλλαγές αυτές αποτελούν τμήμα πακέτου μέτρων που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν περί τα μέσα Μαρτίου.

Βάσει των προτάσεων που συζητώνται, το EFSF θα έχει τη δυνατότητα αγοράς των ομολόγων ενός κράτους με προβλήματα χρέους στη δευτερογενή αγορά, βοηθώντας έτσι στη σταθεροποίηση της αγοράς αυτής, συνολικά.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης που επικαλείται το Reuters, η επιλογή αυτή βρίσκεται «στο τραπέζι» ως μέρος «λύσης-πακέτου», ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο επανακεφαλαιοποίησης πιστωτικών ιδρυμάτων στις εμπλεκόμενες χώρες, στο πλαίσιο της ίδιας λύσης, αν και το ενδεχόμενο αυτό συναντά «αντιστάσεις».

Σημειώνεται ότι το ρόλο αυτό διαδραματίζει μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

«Επίθεση» του στρατού στα σκουπίδια



Οχήματα με στρατιωτική …παραλλαγή, «εισέβαλαν» σήμερα στη Θεσσαλονίκη κάνοντας απόβαση στους λόγους σκουπιδιών! Τα χακί οχήματα βγήκαν εκτός στρατοπέδου σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών, έπειτα από πρόταση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Τα οχήματα είναι από το Γ' Σώμα Στρατού με χειριστές στρατιωτικούς, οι δε εργάτες που προχωρούν στην αποκομιδή των απορριμμάτων είναι υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας.

Η συνδρομή του στρατού στην αποκομιδή των σκουπιδιών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση στην πόλη, καθώς σε αρκετές γειτονιές βρίσκονται συσσωρευμένοι τόνοι απορριμμάτων, προκαλώντας την αγανάκτηση των πολιτών.

Από τα 73 απορριμματοφόρα του δήμου μόλις 7 - 10 βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους, καθώς τα υπόλοιπα είναι παραγκωνισμένα λόγω βλαβών, ενώ σε λειτουργία βρίσκεται μόνο ένας από τους συνολικά 12 τράκτορες που μεταφέρει τα σκουπίδια από το Σταθμό Μεταφόρτωσης του δήμου στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης.


Read more...

Ένας αφαιρετικός πυρσός είναι το νέο σήμα της ΝΔ

Το καλό παρελθόν και η ελπίδα του μέλλοντος


To νέο σήμα του κόμματος
To νέο σήμα του κόμματος (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Με τη δέσμευση ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να δικαιώσει τα όνειρα της νέας γενιάς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το νέο σήμα του κόμματος.

Το νέο σήμα και λογότυπο του κόμματος είναι λιτό, αποτελείται από τον τίτλο «Νέα Δημοκρατία» με μπλε και γαλάζια γράμματα και δύο γραμμές πορτοκαλί και πράσινο.

Το νέο λογότυπο και σήμα αποτελεί την καινούργια εικόνα του κόμματος, στον 21ο αιώνα, ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

Πρόσθεσε ότι το νέο σήμα εκφράζει τις αξίες της ΝΔ: διαφάνεια, πρωτοπορία, ανθρωπιά, σιγουριά, ήρεμη δύναμη.

Σημείωσε ότι το παλαιό σύμβολο δεν πετιέται, αλλά περνά στην ιστορία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε και το καινούργιο portal του κόμματος.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Σοκ στη Ζάκυνθο - Βόμβα σε σχολείο!


Του Γιώργου Γεωργιάδη

Ένας τεράστιος εκρηκτικός μηχανισμός, τοποθετημένος στο προαύλιο ενός σχολείου στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας που πήγαν στο νησί από την Αθήνα, ειδοποιημένοι από τις τοπικές αρχές.

Εκρηκτική ύλη, τοποθετημένη μέσα σε ένα πυροσβεστήρα, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με μια μεγάλη φιάλη υγραερίου, θα τίναζε στον αέρα την πόλη, ενώ ανυπολόγιστος θα ήταν ο αριθμός των θυμάτων από το ωστικό κύμα.

Η αστυνομία κράτησε ως επτασφράγιστο μυστικό την ύπαρξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, προφανώς για να κάνει τις έρευνές της και να μην πανικοβάλει τους κατοίκους της Ζακύνθου.

Πηγές της αντιτρομοκρατικής αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την είδηση, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι έχουμε στην κατοχή μας φωτογραφία-ντοκουμέντο από την αυλή του σχολείου.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι ποιός ήταν ο στόχος των βομβιστών, αφού τρομοκρατικά χτυπήματα στην επαρχία δεν έχουν σημειωθεί στο παρελθόν.
Παράλληλα, οργιάζουν οι φήμες για έντονη δράση «μαφίας» που τρομοκρατεί τους επιχειρηματίες του νησιού.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε στο προαύλιο του σχολείου στη Ζάκυνθο

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ο πυροσβεστήρας ήταν γεμάτος με εκρηκτικό ANFO, το οποίο είναι πολύ δυνατό και με υψηλή εκρηκτικότητα.

Τέτοια εκρηκτική ύλη έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα ο «Επαναστατικός Αγώνας», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την εκρηκτική αυτή ύλη δεν μπορεί κάποιος να την βρει ή ακόμα και να την κατασκευάσει με πρόσμιξη πετρελαίου।

newsbomb.gr
Read more...

Δημαράς: “Πολιτικός-έκπληξη εμπλέκεται στη Siemens”


Την εμπλοκή πολιτικού-έκπληξη στο σκάνδαλο Siemens και την πιθανή παραίτησή του αποκάλυψε ο Γιάννης Δημαράς!

Η πληροφορία που υπάρχει εδώ και μέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία, κάνει λόγω για εμπλοκή προσώπου-έκπληξη, το οποίο ερευνάται για τυχόν πολιτικές ευθύνες στο σκάνδαλο της Siemens. Η επιβεβαίωση όμως δια στόματος Γιάννη Δημαρά, δίνει άλλη διάσταση στο θέμα.

Μέχρι τώρα, οι δημοσιογράφοι γνώριζαν για "πιθανή" εμπλοκή ενός πολιτικού στην εξαφάνιση του Χρήστου Καραβέλα, το 2009, το όνομα του οποίου δεν έχει ξανακουστεί και οι πληροφορίες έλεγαν ότι συμπεριλαμβάνεται στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής με συμφωνία και των δύο κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα το πρωί ο βουλευτής και πλέον επικεφαλής του "Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών", Γιάννης Δημαράς, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" και τους Γιώργο Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη, αποκάλυψε ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια μεγάλη έκπληξη στην υπόθεση Siemens, που ίσως οδηγήσει και στη παραίτηση κάποιου πολιτικού προσώπου, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Είναι σαφές ότι η προαναγγελία της "έκπληξης" από έναν βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, αποτελεί έμμεση επιβεβαίωση της φήμης και μένει πλέον να δούμε ποιό είναι το περίφημο πολιτικό πρόσωπο που ελέγχεται για την "εξαφάνιση" Καραβέλα από την ανάκριση για το σκάνδαλο Siemens.

Οι πληροφορίες λένε ότι στο πόρισμα θα προτείνεται διερεύνηση και για ποινικές ευθύνες που αφορούν σε πρώην υπουργούς, οι οποίοι έχουν υπογράψει συμβάσεις। Παράλληλα, λέγεται ότι στη ΝΔ υπάρχουν αντιδράσεις για τους πολιτικούς που παρέλαβαν το C4i αλλά δεν συνδέθηκαν ποτέ με οποιαδήποτε παράνομη πράξη, δηλαδή στους κ.κ Πολύδωρα και Παυλόπουλο.

newsbomb.gr
Read more...

Τι συμβαίνει στον ‘Εβρο και ανεβάζουν στρατό;


Δημοσίευση 19/01/2011 17:52 Ανανέωση 20/01/2011 12:19

Προβοκάτσια από το τουρκικό στρατιωτικό παρακράτος (παραφυάδες του σχεδίου «Βαριοπούλα») φοβούνται στο ΓΕΕΘΑ, όσο πλησιάζουμε προς τις κρίσιμες τουρκικές εκλογές του Ιιουνίου – που θα δώσουν νέα ώθηση στον Ταγίπ Ερντογάν.

Οι πασάδες της ‘Αγκυρας (Τούρκοι στρατηγοί) θέλοντας να αποτρέψουν μία νέα νίκη του Ερντογάν στις εκλογές, δεν αποκλείεται καθόλου να σχεδιάζουν μία τεχνητή ένταση στον Έβρο- μέχρι τα όρια τοπικού θερμού επεισοδίου. Στην ΕΥΠ έχουν από καιρό την πληροφορία αυτή και το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο σε πολύωρη συνεδρίασή του αρχές Ιανουαρίου κατήρτισε σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής ξαφνικής κρίσης.

Ήδη μονάδες βαρέων αρμάτων μάχης και πυροβόλων μεγάλου βεληνεκούς έχουν προωθηθεί από όλη τη Μακεδονία στον ‘Εβρο.

Ενισχύονται επίσης και τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια με μονάδες των ειδικών δυνάμεων για αντιμετώπιση ξαφνικής προβοκάτσιας από την πλευρά των Τούρκων.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν το σενάριο μιας ξαφνικής τοποθέτησης κεραίας από συνεργείο τουρκικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας σε κάποια βραχονησίδα του 25ου μεσημβρινού - περιοχή που βρίσκεται στις λεγόμενες «γκρίζες» ζώνες.

Πάντως σε επίπεδο πρωθυπουργών, Παπανδρέου και Ερντογάν έχουν συμφωνήσει και στην τελευταία τους συνάντησης στο Ερζερούμ να συνεργαστούν οι δύο χώρες τους επόμενους μήνες για μία αποκλιμάκωση της όποιας πιθανής κρίσης θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τα «Γεράκια» των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων।
newsbomb.gr/
Read more...

Το ΙΚΑ στο ΕΣΥ και Ταμείο υγείας για όλους

Ριζική τομή επιχειρεί ο Λοβέρδος


http://img.protothema.gr/FFC2F07A9E3BC15355C1C0D1A6202C67.jpg
Προμήθειες και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι δύο χρόνιες, κατά πολλούς και ανίατες, «ασθένειες» του ΕΣΥ μπαίνουν άμεσα σε εντατικό «θεραπευτικό σχήμα» που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην ίαση όλου του συστήματος.

Σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος αλλάζει ριζικά το σύστημα προμηθειών του ΕΣΥ και επιχειρεί τη ριζική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών υγείας των ταμείων.

Νέο «ενιαίο» Ταμείο για τους ασφαλισμένους

Σύμφωνα με αυτό, ένα νέο, ενιαίο «Ταμείο» θα παρέχει υπηρεσίες υγείας, ιδίως τις λεγόμενες πρωτοβάθμιες, δηλαδή τις εξω-νοσοκομειακές, σε όλους τους Έλληνες από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Υπό την «ομπρέλα» του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για τον οποίο ο λόγος, θα βρίσκονται όλοι οι άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι καθώς και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΓΑ, του Οργανισμού Απασχόλησης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Στόχος του ταμείου «ομπρέλα» είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε ενιαίο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Κεντρικοί διαγωνισμοί για προμήθειες

Παράλληλα, αλλάζει το σύστημα προμηθειών του ΕΣΥ, με τους διαγωνισμούς για την προμήθεια ιατρικών υλικών να διεξάγονται πλέον μόνο κεντρικά έτσι ώστε να γίνονται σημαντικές εκπτώσεις από τους προμηθευτές και να μην καταγράφονται υπερβάσεις στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η δυνατότητα εκχώρησης της αρμοδιότητας διενέργειας διαγωνισμών σε μία αναθέτουσα αρχή, όπως πχ μια ιδιωτική επιχείρηση και ορίζεται η σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής Προμηθειών Υγείας που θα έχει την εποπτεία των διαγωνισμών.

Ένταξη του ΙΚΑ στο ΕΣΥ

Το νομοσχέδιο δίνει το έναυσμα για την πολυαναμενόμενη ενοποίηση του κλάδου υγείας του ΙΚΑ με το ΕΣΥ. Όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr, με ρεπορτάζ στις 22/10/2010, τέσσερις μεγάλες μονάδες υγείας (θεραπευτήρια) του ΙΚΑ θα «ανοίξουν» τις πόρτες τους σε όλους τους Έλληνες πολίτες, καθώς θα ενταχθούν στο ΕΣΥ, με βασικό στόχο την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε θεραπευτήριο ΙΚΑ θα «χρεώνεται» σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και θα λειτουργεί υπό την «ομπρέλα» του. Θα εφημερεύει, για παράδειγμα, όταν εφημερεύει και το νοσοκομείο του ΕΣΥ ενώ θα διατίθεται ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του για τις ανάγκες λειτουργίας του ΕΣΥ.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται ως πιλοτικά «ζεύγη» το 1ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ στα Μελίσσια με το νοσοκομείο Σισμανόγλειο ή το 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ στα Πατήσια με το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων.

Άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου

Επιπλέον, στο πολυνομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται σειρά διατάξεων που αφορούν σε ρυθμίσεις για τις ιδιωτικές κλινικές, για τα πολυτεκνικά επιδόματα αλλά και για την πρόσληψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ. Έτσι, μεταξύ άλλων προβλέπονται:

-Προσαρμογές στην νομοθεσία προκειμένου να καταστεί εφικτός ο εκσυγχρονισμός των ιδιωτικών κλινικών και η δημιουργία νέων τμημάτων σε αυτές.

-Εισάγεται κριτήριο συνεχούς και μόνιμης δεκαετούς διαμονής στην Ελλάδα για την καταβολή επιδομάτων στις πολύτεκνες οικογένειες.

-Επιταχύνεται η στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό του ΕΚΑΒ και των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας.

-Δίνεται η δυνατότητα ώστε ένας διοικητής νοσοκομείου να έχει την ευθύνη διοίκησης δύο νοσοκομείων για την εξοικονόμηση πόρων.

-Τα ογκολογικά και τα ορθοπεδικά νοσοκομεία και τμήματα νοσοκομείων της χώρας υπάγονται στην ανώτατη εποπτεία του Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ. Άρη Μουσιώνη.

-Δίνεται η δυνατότητα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο Ωνάσειο και στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» να εισπράττουν τα νοσήλια από τους πολίτες μέσω πιστωτικών καρτών (VISA - MASTERCARD).

-Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση καταργεί τη θεώρηση συνταγών κόστους άνω των 150 ευρώ αλλά και συνταγών που εκδίδονται από το ΙΚΑ με διάρκεια άνω των 2 μηνών.

Read more...

Κωδικός “υπνωτίστε την Τρόικα!”

Τώρα αρχίζει το μεγάλο παζάρι


http://img.protothema.gr/F6625915B70E2279E3B7957D52C6F911.jpg
Ένα πολύμηνο "παζάρι" με εκατοντάδες επαγγελματικούς φορείς και κλάδους ξεκινά από σήμερα, για το μέλλον των ρυθμίσεων που θα ισχύσουν από τον προσεχή Ιούλιο.

Με μια σχεδόν "δεξιοτεχνική" κίνηση, το προσχέδιο νόμου το οποίο ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη, επιδιώκει ουσιαστικά να … υπνωτίσει τους ξένους ελεγκτές της Τρόικα αλλά και ολόκληρη την αγορά, για να αντιμετωπίσει έναν-έναν με τη σειρά τους έξι από τους πιο "ισχυρούς" επαγγελματικούς κλάδους (δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, φαρμακοποιούς, ορκωτούς ελεγκτές).

Το νομοσχέδιο προβλέπει συλλήβδην κατάργηση εκατοντάδων περιοριστικών και προστατευτικών διατάξεων του παρελθόντος, όπως ζητεί η Τρόικα. Οι διατάξεις του νόμου θα ισχύσουν όμως 4 μήνες μετά την ψήφισή του. Αφήνει όλα τα «καυτά ζητήματα» ανοιχτά, για να προσδιορισθούν είτε με υπουργικές αποφάσεις, είτε με Προεδρικά Διατάγματα. Οι "τρύπες" και τα ψιλά γράμματα είναι τόσα πολλά, ώστε σχεδόν τίποτα δεν θα μοιάζει τελεσίδικο, ακόμα και μετά την ψήφιση του νόμου το Φεβρουάριο ή Μάρτιο.

Η λογική του νόμου θα ικανοποιεί καταρχήν την Τρόικα επειδή καταργούνται όλοι οι "δια νόμου" περιορισμοί που σήμερα ισχύουν και θέτουν εμπόδια στον ανταγωνισμό ή εξασφαλίζουν υψηλά εισοδήματα για ολόκληρους κλάδους επαγγελματιών.

Για παράδειγμα καταργούνται:

- η αποκλειστική δυνατότητα διάθεσης αγαθών από ορισμένη κατηγορία επαγγελματικών εγκαταστάσεων ή η απαγόρευσή τους (πχ πρατήρια βενζίνης από σούπερ-μάρκετ).

- η επιβολή περιορισμών σχετιζομένων με τη συμμετοχή στη σύνθεση του μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου, συναπτομένων προς την ύπαρξη ή την έλλειψη ορισμένης επαγγελματικής ιδιότητος.

- η επιβολή υποχρεωτικών "δια νόμου" κατωτάτων ή ανωτάτων τιμών ή αμοιβών ("ταρίφες") για την διάθεση αγαθών ή την προσφορά υπηρεσιών (είτε αυτές ορίζονται ως ποσό είτε ως ποσοστό επί της αξίας ή του όγκου συναλλαγής κλπ)


Ωστόσο –όπως πρώτος καλά γνωρίζει και έχει δηλώσει ο κ.Παπακωνσταντίνου- "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες". Έτσι, στο τραπέζι θα μπαίνουν διαρκώς πλέον τα επί μέρους διατάγματα και αποφάσεις, που θα κρίνουν τα πάντα. Για παράδειγμα:

ΤΑΞΙ

Ο νόμος προβλέπει καταρχήν ότι δεν θα ισχύουν πλέον «ελάχιστες αποστάσεις» για να ανοίξει μια νέα επαγγελματική εγκατάσταση (γειτνίαση με "παλαιό" επαγγελματία), ούτε συγκεκριμένος αριθμός αδειών για κανένα επάγγελμα ανά περιοχή, ούτε θα εξετάζεται αν υπάρχει "πραγματική ανάγκη" να αυξηθεί ο αριθμός τους που δίνει το Κράτος. Έτσι θα μπορούν, θεωρητικά, να ανοίγουν γραφεία, αρτοποιεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ και ό,τι άλλο "κολλητά" με τα υφιστάμενα. Επίσης θα μπορούσε να εκδοθούν άπειρες νέες άδειες ταξί, τουριστικών μεταφορών κλπ.

Αυτά όμως ανατρέπονται όλα, με μια διάταξη "κλειδί" που περιέχει το νομοσχέδιο: προβλέπει ότι κάθε αρμόδιος υπουργός θα μπορεί να μπλοκάρει το άνοιγμα κλάδων που εμπίπτουν στην ευθύνη του. Ορίζεται ότι "είναι δυνατή η θέσπιση εξαιρέσεως ως προς ορισμένο επάγγελμα… αν η διατήρηση του νομικού καθεστώτος της προηγούμενης διοικητικής αδείας επιβάλλεται από επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, συνάμα δε πληρούνται προς τούτο οι προϋποθέσεις της αρχής της αναλογικότητας", με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού εντός 4 μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου (Ιούνιο ή Ιούλιο 2011).

Έτσι πχ ο υπουργός Μεταφορών κ.Δημήτρης Ρέππας θα μπορεί να εξαιρέσει ως τότε τα ΤΑΞΙ, με ένα σκεπτικό του τύπου ότι το κυκλοφοριακό και περιβαλλοντικό πρόβλημα της Αθήνας συνιστούν "επιτακτική ανάγκη" που, "για λόγους δημοσίου συμφέροντος", δεν επιτρέπει να προστεθεί κανένα άλλο νέο όχημα, πέρα από τα 13.500 που ήδη έχουν άδεια να κινούνται στην Αττική.

Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, μπορεί όμως να προστεθούν και άλλοι περιορισμοί!

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Από σήμερα και μέχρι τον Ιούνιο η κυβέρνηση έχει πλέον το πεδίο ελεύθερο να εστιάσει στα "καυτά μέτωπα" των … "ευγενών" επαγγελμάτων. Για τους δικηγόρους για παράδειγμα, με τους οποίους θα έχει άμεσα συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών ισχύει πλέον ότι μπορούν να αναλάβουν υπόθεση οπουδήποτε στη χώρα, πέρα από την επαγγελματική τους έδρα και τα τοπικά όρια του Δικηγορικού Συλλόγου όπου ανήκουν. Δεν προκύπτει όμως από διάταξη ότι δεν θα πρέπει να παρίσταται και "τοπικός" δικηγόρος της περιοχής όπου μεταβαίνουν, όπως ισχύει σήμερα.Αντιθέτως ορίζεται ότι παραμένουν οι διαχωρισμοί «παρά Πρωτοδικείω, Εφετείω, Αρείω Πάγω".

Στο "λεπτό θέμα" πάντως της αμοιβής (1%-1,5% συνήθως σήμερα) καθορίζεται ότι μπορεί καταρχήν ο δικηγόρος να συμφωνεί με τον πελάτη μεγαλύτερη ή κατώτερη αμοιβή από τις σημερινές ελάχιστες. Ωστόσο, όταν δεν τα βρίσκουν, «προκειμένου να επιδικάζονται οι δικαστικές δαπάνες, καθώς και οι αμοιβές των δικηγόρων όταν ελλείπει έγκυρη έγγραφη συμφωνία ή όταν διορίζονται από το δικαστήριο για να συνδράμουν πολίτες με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα, διατηρούνται ως «νόμιμες» αμοιβές (όχι ως «ελάχιστες») τα σημερινά ποσά των αμοιβών για τις δικαστικές πράξεις μόνον (όχι για τις εξώδικες εργασίες)».

Επιπλέον «διατηρούνται τα ποσά, που ορίζονται σήμερα ως «ελάχιστες αμοιβές», ως ποσά όμως αναφοράς, επί των οποίων υπολογίζονται και εισπράττονται οι εισφορές»

Με Π.Δ. που θα εκδοθεί διενεργείται κάθε αναγκαία προσαρμογή στις διατάξεις του νόμου αλλά και οποιουδήποτε άλλου νομοθετήματος αφορά την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ

Ακόμα πιο «χαλαρά» είναι τα πράγματα για τους συμβολαιογράφους. Θα εισπράττουν μικρότερες αμοιβές, αλλά μόνο στα πολύ ακριβά συμβόλαια. Θα εκδοθεί νέα «υπουργική απόφαση» που θα καθορίζει και πώς θα υπολογίζεται κλιμακωτά μειούμενη η «αναλογική αμοιβή», αλλά και το ύψος αξίας του αντικειμένου συναλλαγής, πάνω από το οποίο η αναλογική αμοιβή για τη σύνταξη συμβολαίων δεν συνιστά την υποχρεωτική αλλά την ανώτατη επιτρεπτή αμοιβή, την οποία μπορούν ελεύθερα να συμφωνήσουν με έγγραφη συμφωνία τους συμβολαιογράφοι και εντολείς (πελάτες).

Η Κυβέρνηση δίνει 3 μήνες περιθώριο στους συμβολαιογραφικούς συλλόγους (από την έναρξη ισχύος του νόμου τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο) για να διαπραγματευτούν. Το υπουργείο Οικονομικών να συμφώνησαν δια με μαζί της τα ποσά που θα οριστούν στην υπουργική απόφαση. Αν δεν προσέλθουν σε διάλογο εντός τριών μηνών, οι κοινές υπουργικές αποφάσεις θα εκδοθούν χωρίς να απαιτείται η γνώμη τους από τα συναρμόδια υπουργεία.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Στα ιδιωτικά έργα αφού καταργούνται οι ελάχιστες υποχρεωτικές αμοιβές αλλά «για να διασφαλιστούν οι πόροι των Ασφαλιστικών Ταμείων, οι οποίοι σήμερα παρακρατούνται από το ΤΕΕ και αποδίδονται, διατηρούνται τα ισχύοντα ποσά των ελάχιστων υποχρεωτικών αμοιβών, ως ποσά αναφοράς όμως μόνο, για τον υπολογισμό των κρατήσεων.

Τα ίδια ποσά (δηλ. οι ελάχιστες αμοιβές) διατηρούνται ως «νόμιμες αμοιβές» για την περίπτωση μη έγκυρης έγγραφης συμφωνίας, προκειμένου τα Δικαστήρια να προσδιορίσουν την εύλογη και δίκαιη αμοιβή των Μηχανικών».

ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

• Οι συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς μελετών δημοσίων έργων, υποβάλλουν ελεύθερα την οικονομική προσφορά τους, η οποία μπορεί να είναι και κατώτερη της προεκτιμημένης αμοιβής.

• Σε περίπτωση υπερβολικά χαμηλών προσφορών, η αναθέτουσα αρχή δεν απορρίπτει την προσφορά ("μαθηματικός τύπος"), αλλά καλεί τον υποψήφιο να δικαιολογήσει το ύψος. Κάνει δεκτή δηλαδή την χαμηλότερη προσφορά, αλλά την ελέγχει.


ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ

Θεωρητικά "σπάει" η … ομερτά αφού, ως τώρα το Άρθρο 20 του Π.Δ. 226/1992 προβλέπει παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο του Ορκωτού Ελεγκτή για "ανάρμοστη συμπεριφορά, στην οποία περιλαμβάνεται και η διαπραγμάτευση της αμοιβής του υποχρεωτικού ελέγχου"! Μένει η παραπομπή για "ανάρμοστη συμπεριφορά" και απαλείφεται (χωρίς και να απαγορεύεται όμως ως ερμηνεία της) " η διαπραγμάτευση της αμοιβής του υποχρεωτικού ελέγχου".
Read more...

Ανάρτηση στο Διαδίκτυο των πόθεν έσχες των βουλευτών ζητεί ο Κυρ.Μητσοτάκης...


Να αναρτώνται στο Διαδίκτυο τα πόθεν έσχες όλων των βουλευτών, από την ημέρα που μπήκαν στη Βουλή ώς σήμερα, ζητεί ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συζήτηση γύρω από τις αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Μιλώντας στον... Βήμα 99,5, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα και πως νόμος φέρνει οριακές βελτιώσεις, αφού υπάρχουν οι ασφυκτικοί περιορισμοί του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Είπε, μάλιστα, πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χύνουν τώρα «κροκοδείλια δάκρυα», ενώ στο παρελθόν οι περισσότεροι βουλευτές τους δεν προσυπέγραψαν την πρότασή του για αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου.

Όπως υπενθύμισε, όταν επιχείρησε να συλλέξει τις 50 υπογραφές που απαιτούνται για να κριθεί αναθεωρητέο ένα άρθρο του Συντάγματος μόνο 12 από τους 300 βουλευτές υπέγραψαν.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, από τα μέλη της τωρινής κυβέρνησης υπέγραψε μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Ούτε ο κ. Καστανίδης, ούτε ο κ. Παπανδρέου υπέγραψαν» είπε.

Οι υπουργοί πρέπει να τυγχάνουν αυστηρότερης αντιμετώπισης και όχι ηπιότερης, συγκριτικά με τους πολίτες, τόνισε.

Στο σημείο αυτό επανέλαβε ότι πρέπει να αναρτηθούν στο Διαδίκτυο όλα τα πόθεν έσχες των βουλευτών, από τη στιγμή που εκλέχθηκαν ώς σήμερα, υπογραμμίζοντας ότι «όσο δεν γίνονται αυτά τα πράγματα οι πολίτες είναι καχύποπτοι απέναντι στο πολιτικό σύστημα».



Read more...

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ


Ρεπορτάζ : Γιώργος Λιάλιος
(από την Καθημερινή)
Μείωση των διοδίων κατά την περίοδο κατασκευής των έργων, μείωση του κατασκευαστικού αντικειμένου και μετάθεση των «προβληματικών» τμημάτων γι’ αργότερα, ακόμα και η σύναψη δανείου για την αναπλήρωση των χαμένων εσόδων του Δημοσίου είναι...
ορισμένα από τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Δημόσιο και κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες. Οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, με το Δημόσιο να έχει ενισχύσει το «οπλοστάσιό» του με μεγάλη διεθνή ελεγκτική εταιρεία στον ρόλο συμβούλου.
Εχουν περάσει πέντε χρόνια από τη στιγμή που κυρώθηκε από τη Βουλή η πρώτη από τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης και όλα δείχνουν ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την αναθεώρησή τους. Η διαδικασία, την οποία μέχρι πρότινος οι «παραχωρησιούχοι» και το Δημόσιο απεύχονταν, δείχνει πλέον αναπόφευκτη: οι καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις, τις αρχαιολογικές εργασίες και τη μετακίνηση των δικτύων κοινής ωφελείας πήγαν πίσω όλα τα χρονοδιαγράμματα κατά 1-2 χρόνια, μεγάλα τμήματα των έργων έχουν ακυρωθεί ή «μπλοκαριστεί» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ οι αντιδράσεις απέναντι στα διόδια διογκώνονται, λαμβάνοντας τον χαρακτήρα κινήματος. Ολα αυτά άσκησαν σοβαρή πίεση στο χρηματοδοτικό μοντέλο των έργων, άρα και τη βιωσιμότητά τους. Μήπως, λοιπόν, αυτό σήμαινε δεν είχαν σχεδιαστεί σωστά;
Το υπουργείο Υποδομών, πάντως, δεν αντιτίθεται στη βασική φιλοσοφία των έργων. Αλλωστε, το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία υπερψήφισαν την κύρωση των πέντε (έξι τότε, μαζί με την ακυρωμένη υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης) συμβάσεων παραχώρησης. Το πρόβλημα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, βρίσκεται στον κακό υπολογισμό επιμέρους τεχνικών ζητημάτων, αλλά και στην υποτίμηση των αντιδράσεων, ως προς τη χάραξη των δρόμων και το ύψος των διοδίων. Αυτά είναι και τα ζητήματα που βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης. Οι συναντήσεις ανάμεσα στο υπουργείο Υποδομών και τους παραχωρησιούχους (όπως ονομάζονται οι κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει τα έργα) ξεκίνησαν περίπου πριν από δύο εβδομάδες. Το Δημόσιο εκπροσωπείται από τον γενικό γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Εργων, κ. Σέργιο Λαμπρόπουλο, υπηρεσιακά στελέχη αλλά και ειδικό σύμβουλο από την ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, που προσελήφθη μέσω του υπουργείου Οικονομικών. Αντίστοιχους συμβούλους έχουν προσλάβει και οι παραχωρησιούχοι (για παράδειγμα, η Ολυμπία Οδός την Deutsche Bank). Βασικό θέμα των διαπραγματεύσεων είναι η βιωσιμότητα του μοντέλου χρηματοδότησης. Σήμερα, το κατασκευαστικό έργο και η λειτουργία των δρόμων υποστηρίζεται κατά κύριο λόγο από δανεισμό (26 ελληνικές και ξένες τράπεζες) και κατά δεύτερο λόγο από ίδια κεφάλαια των παραχωρησιούχων, τα έσοδα από τα διόδια και τη χρηματοδοτική συμβολή Δημοσίου και Ε.Ε. Ομως οι τράπεζες είχαν συμφωνήσει να δανειοδοτήσουν τα έργα με μέσο επιτόκιο 3% (όταν σήμερα φθάνει τουλάχιστον το 5%), καθώς τα spreads κινούνταν από 50 έως 150 μονάδες, όταν σήμερα κινούνται... στις 850 μονάδες! Κύριο μέλημα, λοιπόν, κράτους και παραχωρησιούχων είναι να παραμείνουν οι τράπεζες ουδέτερες, ώστε να μην μπορούν να αποδείξουν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους, διεκδικώντας την ακύρωση των συμβάσεων ή την επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού.
Παράλληλα, επί τάπητος τίθενται και δύο βασικά τεχνικά θέματα: η αναθεώρηση των χρονοδιαγραμμάτων και το τεχνικό αντικείμενο των έργων. Το πιθανότερο σενάριο είναι να αναβληθεί για το μέλλον (σαφώς ή ασαφώς) η κατασκευή των «προβληματικών» τμημάτων: του τμήματος Πύργου - Τσακώνας στην Ολυμπία Οδό και Γρεβενών - Ιωαννίνων στον Ε65, καθώς το πρώτο ακυρώθηκε και το δεύτερο «πάγωσε» από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η μείωση του κατασκευαστικού αντικειμένου αφορά κομμάτια μικρής κυκλοφορίας, προκειμένου να μην επηρεαστεί σημαντικά η χρηματοδότηση του έργου.
Λύση αναζητείται και για τα τμήματα που έχουν «παγώσει» (λ. χ. Βραχνέικα στην Κορίνθου - Πατρών) ή έχουν αντιδράσεις (λ. χ. Κλόκοβα στην Ιονία Οδό), αλλά δεν μπορούν να αφαιρεθούν καθώς βρίσκονται στο μέσο των οδικών αξόνων. Τέλος, με την αναδιαπραγμάτευση θα «περάσει» στις συμβάσεις πλήθος επιμέρους αλλαγών που έχουν εν τω μεταξύ αποφασιστεί, όπως η ανάθεση της κατασκευής τμημάτων παράδρομων σε παραχωρησιούχους και μικρές αλλαγές στη χάραξη.
Read more...

Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στον δράστη του μακελειού της Αριζόνας

Βελτιωμένη η κατάσταση της Γκίφορντς

Λίγα λουλούδια για τα θύματα της επίθεσης
Λίγα λουλούδια για τα θύματα της επίθεσης (Φωτογραφία: Reuters )
Νέα Υόρκη
Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας της βουλευτού των Δημοκρατικών Γκαμπριέλ Γκίφορντς και δύο συνεργατών της απαγγέλθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αριζόνας στον 22χρονο Τζάρεντ Λάφνερ.

Ο Λάφνερ κατηγορείται ότι άρχισε να πυροβολεί εναντίον της Γκίφορντς και όσων είχαν συγκεντρωθεί για την ομιλία της στην πόλη Τουσόν, στις 8 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν 13. Εναντίον του αναμένεται να απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες.

«Οι σημερινές κατηγορίες είναι μόνο η αρχή. Εργαζόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίσουμε ότι η έρευνα θα είναι ολοκληρωμένη και ότι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειές τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο γενικός εισαγγελέας Ντένις Μπερκ.

Στις κατηγορίες δεν περιλαμβάνονται αυτές της ανθρωποκτονίας από πρόθεση του ομοσπονδιακού δικαστή Τζον Ρολ και του Γκέιμπ Ζίμερμαν, στενού συνεργάτη της Γκίφορντς.

Ο Λάφνερ που κρατείται σε φυλακή βόρεια του Φοίνιξ θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου την Δευτέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπερκ.

Οι αρμόδιες αρχές επισήμαναν πως η βουλευτής ήταν ο βασικός στόχος του Λάφνερ. Σύμφωνα με τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στο σημείο της επίθεσης, ο δράστης κατευθύνθηκε στην Γκίφορντς και την πυροβόλησε στο μέτωπο από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Τα επόμενα δεκαπέντε δευτερόλεπτα συνέχισε να πυροβολεί τυχαία 31 φορές. Οι βιντεοταινίες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από το FBI αφού αποτελούν βασικά αποδεικτικά στοιχεία στην υπόθεση.

Οι αρχικές κατηγορίες επισύρουν την ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά αν του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και καταδικαστεί, ο Λάφνερ θα αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου.

Όλοι οι ομοσπονδιακοί δικαστές της Αριζόνας έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από την υπόθεση αυτή. Αρμόδιος για να χειριστεί την όλη διαδικασία ορίστηκε δικαστής από την Καλιφόρνια, ο περιφερειακός δικαστής του Σαν Ντιέγκο Λάρι Μπερνς.

Εν τω μεταξύ, η Γκάμπριελ Γκίφοντς πρόκειται να μεταφερθεί την Παρασκευή σε κέντρο αποκατάστασης, σύμφωνα με την οικογένειά της.

Το στέλεχος της Βουλής των αντιπροσώπων δέχτηκε τα πυρά του δράστη στο κεφάλι και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου σταδιακά ανακτά τις δυνάμεις της.

Σύμφωνα με το BBC, εάν δεν υπάρχουν επιπλοκές στην υγεία της, η κ.Γκίφορντς θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Memorial Hermann Rehabilitation στο Χιούστον, εκεί όπου εργάζεται ο σύζυγός της για τη ΝΑΣΑ.

«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος βλέποντας τα σημάδια βελτίωσης στην υγεία της συζύγου μου μετά τον πυροβολισμό», είπε ο σύζυγός της, Μαρκ Κέλι.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό


Read more...

70.272 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!





Read more...

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους, λέει ο επικεφαλής του ταμείου ευρω-διάσωσης

Επιμένουν τα σενάρια

Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αν και αυτό διαψεύδεται επισήμως
Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αν και αυτό διαψεύδεται επισήμως (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Βερολίνο, Γερμανία
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της, τόνισε την Πέμπτη, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους, ότι οι αγορές υπερεκτιμούν αυτό τον κίνδυνο», είπε στη συνέντευξή του.

«Αναμένουμε ότι με την εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων η φερεγγυότητα της Ελλάδας θα ενισχυθεί και πάλι», προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για αύξηση των κεφαλαίων του ταμείου, είπε ότι «προς το παρόν» δεν χρειάζεται ενίσχυση.

Την Τετάρτη, Αθήνα και Βερολίνο διέψευσαν πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit (θα δημοσιευθούν σήμερα, Πέμπτη) ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το οποίο θα επέτρεπε στην Ελλάδα να επαναγοράσει ομόλογα μέσω του EFSF.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, που επικαλείται το Reuters, υπηρεσιακά στελέχη αναλύουν τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους για τις γερμανικές τράπεζες και για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Δεύτερη γερμανική πηγή, με ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής της χώρας, φέρεται να δήλωσε στο Reuters:

«Κοιτάνε τα σενάρια, ένα από αυτά είναι η αναδιάρθρωση. Το ίδιο κάνουν και για την Ιρλανδία. Είναι πορεία σε τεντωμένο σχοινί. Πρόκειται για οικονομική αναγκαιότητα. Δεν είναι πολιτικά ενδεδειγμένο να γίνεται δημόσια. Δεν μπορείς να αναδιαρθρώσεις ελληνικά ομόλογα και να μην κάνεις τίποτα για τα ιρλανδικά. Επισήμως, κανείς δεν ανοίγει το στόμα του, αλλά το θέμα παραμένει».

Όλι Ρεν: Αλυσιδωτές αντιδράσεις

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στη φινλανδική κρατική τηλεόραση, το βράδυ της Τετάρτης, διέψευσε τις φήμες ότι η ΕΕ πιέζει την Ελλάδα, την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση χρέους.

«Δεν ακούγεται σωστό σε αυτό το σημείο. Θα προκαλούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με συνέπειες για το δημόσιο χρέος και την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα κι άλλων κρατών μελών της Ευρωζώνης», είπε.

Σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης, είπε ότι πρέπει να καταστεί πιο αποτελεσματικό, ωστόσο, προσέθεσε ότι η αύξηση των πόρων του δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Να εγκαταλείψει τη συνθήκη Σένγκεν καλεί την Ελλάδα Γερμανός βουλευτής

Μετά την αναστολή επαναπροώθησης προσφύγων

Δεκάδες μετανάστες περιμένουν να υποβάλουν αίτηση για την χορήγηση ασύλου
Δεκάδες μετανάστες περιμένουν να υποβάλουν αίτηση για την χορήγηση ασύλου (Φωτογραφία: ICON )
Βερολίνο, Γερμανία
O αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU, Γκίντερ Κρινγκς, κάλεσε την Ελλάδα να εγκαταλείψει τη συνθήκη Σένγκεν εξαιτίας του κύματος των παράνομων μεταναστών που, μέσω της Ελλάδας, φτάνουν στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Οι Έλληνες πρέπει να έχουν την αξιοπρέπεια να εγκαταλείψουν το χώρο του Σένγκεν σήμερα και όχι αύριο, αφού δεν είναι πρόθυμοι ή δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τα σύνορά τους» είπε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post. Κατά τον κ. Κρινγκς η ΕΕ δεν μπορεί να βλέπει απαθής «πως οι Έλληνες καταπατούν τους νομικούς κανονισμούς».

Ο υπoυργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ αποφάσισε την Τετάρτη την αναστολή της επαναπροώθησης προσφύγων στην Ελλάδα για ένα χρόνο. Για το διάστημα αυτό θα διεκπεραιώνονται στη Γερμανία οι αιτήσεις ασύλου προσφύγων, που βάσει του «συστήματος του Δουβλίνου» θα έπρεπε να επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισόδου τους στην ΕΕ.

Με την αναστολή της επαναπροώθησης ο υπουργός Εσωτερικών προλαμβάνει και επικείμενη απόφαση του ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας που είχε αναστείλει το Σεπτέμβριο του 2009 την επαναπροώθηση Ιρακινού φυγάδα εξαιτίας της ανεπάρκειας του συστήματος χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα.

Ενδεχόμενος χαρακτηρισμός της Ελλάδας ως «μη ασφαλούς» χώρας θα περιόριζε δραστικά τις δυνατότητες της Γερμανίας να επαναπροωθεί λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο αριθμός των προς επαναπροώθηση προσφύγων στη Γερμανία είχε φτάσει τους 2.458, αλλά μόνον 55 εξ αυτών παραδόθηκαν στην Ελλάδα. Σε 1.281 περιπτώσεις η διαδικασία χορήγησης ασύλου διεκπεραιώθηκε στη Γερμανία, ενώ οι υπόλοιποι προσέφυγαν στα γερμανικά δικαστήρια.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Εντείνεται το «παζάρι» για το πόρισμα της Εξεταστικής για τη Siemens

Ολονύχτιες συσκέψεις

Αργά το βράδυ ίσως παραδοθεί το πόρισμα της Εξεταστικής
Αργά το βράδυ ίσως παραδοθεί το πόρισμα της Εξεταστικής (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Μετά από ολονύκτιες συσκέψεις των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens, οι εκπρόσωποι των πέντε κομμάτων φαίνεται ότι καταλήγουν σε κατάλογο με συγκεκριμένα ονόματα τα οποία θα αποδίδουν είτε πολιτικές είτε άλλες ευθύνες για τις επίμαχες συμβάσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες του BHMA online.

To πόρισμα πρόκειται να παραδοθεί εντός της ημέρας. «Αν βγει όλη η αλήθεια, τα δύο μεγάλα κόμματα θα τσαλακωθούν ανεπανόρθωτα» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέληξαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο να συμπεριλάβουν στην πρότασή τους για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης τουλάχιστον τρεις πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και άλλους πέντε της Νέας Δημοκρατίας.

Και σε αυτή τη φάση, πάντως, υπάρχει έντονος προβληματισμός και για έναν τέταρτο πρώην υπουργό για τον οποίο αντιδρούν πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Από την πλευρά της ΝΔ τονίζεται ότι η ηγεσία έχει αφήσει ελεύθερα τα μέλη της Επιτροπής να αποφασίσουν για τα πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στο κεφάλαιο του πορίσματος που αφορά την αξιολόγηση της συμπεριφοράς των πρώην υπουργών.

Από την πλευρά των άλλων κομμάτων, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ.Παφίλης, έχει ήδη δηλώσει ότι θα καταθέσει ξεχωριστό πόρισμα. Έχει πάντως δεσμευτεί ότι θα προτείνει και τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου.

Το πόρισμα σε κάθε περίπτωση θα κατατεθεί σήμερα, όπως λέει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης ακόμα και αν αυτό χρειαστεί να γίνει αργά το βράδυ.

«Αν βγει όλη η αλήθεια, τα δύο μεγάλα κόμματα θα τσαλακωθούν ανεπανόρθωτα» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω έρευνα για πάρα πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα για τις δωροληψίες, για το C4I.

Ερωτηθείς για το εάν τα πρόσωπα που αναφέρονται στο πόρισμα είναι εκτός πολιτικής ζωής, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως «εκτός από τα "πολιτικά νεκροταφεία" υπάρχουν πολιτικοί και στην ενεργό δράση που πρέπει να ελεχθούν περαιτέρω».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Το καινούργιο σύμβολο της ΝΔ παρουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς

Το λογότυπο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι αφαιρετικό και θα κυριαρχούν το γαλάζιο και λίγο το πορτοκαλί

Το καινούργιο σήμα της Nέας Δημοκρατίας θα παρουσιάσει το μεσημέρι σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.
Η παρουσιάση μάλιστα, θα γίνει στα νέα γραφεία, στη λεωφόρο Συγγρού, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί το καινούργιο portal του κόμματος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πυρσός θα παραμείνει ως σήμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα είναι σχεδιασμένος διαφορετικά.

Το λογότυπο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι αφαιρετικό και θα κυριαρχούν το γαλάζιο και λίγο το πορτοκαλί..

Πριν την παρουσίαση θα προβληθεί ένα βιντεο διάρκειας περίπου 3 λεπτών που θα αναφέρεται στην ιστορία και τη μετάβαση από τον πυρσό στο νέο λογότυπο.

Τον πυρσό ως έμβλημα είχε επιλέξει ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της εποχής, συμβόλιζε το ελληνκό φως και σημειολογικά παρέπεμπε, όπως έλεγαν από τη Ρηγίλλης, «στην απόφαση της παράταξης να εκφράζει τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού».

Στις βουλευτικές εκλογές του 1974 και 1977, τα ψηφοφέλτια της Ν.Δ. είχαν την φωτογραφία του Καραμανλή, ενώ ο πυρσός υιοθετήθηκε μεταξύ του πρώτου προσυνεδρίου του 1977 και του πρώτου συνεδρίου του κόμματος το 1979.

Απόπειρες αλλαγής του συμβόλου του κόμματος είχαν κάνει οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής.
Ο πρώτος είχε υιοθετήσει ως σήμα το ουράνιο τόξο, και ο δεύτερος ( για πολύ μικρό χρονικό διάστημα) τρία τρίχρωμα περιστέρια.
Ο πυρσός του κόμματος πάντως παραμένει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

.tanea.gr
Read more...

Η ατζέντα της συνεδρίασης της δεύτερης μέρας Αγροτικά, Παιδεία και Οικονομία στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου

Συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα που βρίσκονταν στην ατζέντα της συνεδρίασης και τα οποία δεν καλύφθηκαν χθες, λόγω και της εμβόλιμης παρουσίασης των αλλαγών στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη για το σχέδιο νόμου «Αναμόρφωση των συλλογικών οργανώσεων του αγροτικού χώρου».

Επίσης, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου θα παρουσιάσει τις ρυθμίσεις για το «πιλοτικό πρόγραμμα 800 ολοήμερων δημοτικών σχολείων - Παρουσίαση 4ου δημοτικού σχολείου Θέρμης».

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία, τα θέματα της τρέχουσας διαπραγμάτευσης και του κλίματος που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις συζητήσεις στο Eurogroup και το Εcofin।

tanea.gr


Read more...

Σκούπα στα κλειστά επαγγέλµατα Οριζόντια ανατροπή όλων των περιορισµών προβλέπει το νοµοσχέδιο

Στιγµιότυπο από τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου, όπου παρουσιάστηκε το νοµοσχέδιο για το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η  άρση των περιορισµών που ίσχυαν για δεκάδες επαγγέλµατα θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη
Ολική ανατροπή στο καθεστώς που διέπει σήµερα την άσκηση δεκάδων επαγγελµάτων, από τους δικηγόρους µέχρι τους ιδιοκτήτες σχολών χορού, φέρνει το νοµοσχέδιο που παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονοµικών στο Υπουργικό Συµβούλιο.

Το νοµοσχέδιο σαρώνει µε τις διατάξεις του µια σειρά από αδικαιολόγητους, όπως τους χαρακτηρίζει, περιορισµούς στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελµάτων, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στους ενδιαφερόµενους να ασκήσουν το επάγγελµα που επιθυµούν. Η ανατροπή αυτή σε καθεστώτα δεκαετιών έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις µεταξύ των ενδιαφεροµένων, όπως οι φαρµακοποιοί και οι µηχανικοί. Σύντοµα, εξάλλου, δεκάδες άλλοι κλάδοι επαγγελµατιών θα διαπιστώσουν ότι οι διατάξεις του νοµοσχεδίου αγγίζουν και αυτούς, καθώς έχουν γενικό χαρακτήρα υπηρετώντας την αρχή της «επαγγελµατικής ελευθερίας», όπως σηµειώνει το νοµοσχέδιο.

Ειδικότερα, στο πρώτο µέρος του νοµοσχεδίου καταργούνται οι εξής περιορισµοί:

n Ως προς τον αριθµό των προσώπων που µπορούν να ασκήσουν ένα επάγγελµα (πληθυσµιακά κριτήρια).

n Η εξάρτηση τηςδιοικητικής άδειας από την ύπαρξη «πραγµατικής ανάγκης» κατά την κρίση της διοικητικής αρχής.

n Γεωγραφικοί περιορισµοί. n Ελάχιστες αποστάσεις µεταξύ των όµοιων επαγγελµατικών εγκαταστάσεων.

n Προβλέψεις, είτε αποκλειστικής διάθεσης είτε απαγόρευσης διάθεσης είδους αγαθών, από ορισµένες κατηγορίες επαγγελµατικών εγκαταστάσεων.

n Επιβολή ή απαγόρευση ασκήσεως επαγγέλµατος µε ορισµένη εταιρική µορφή.

n Περιορισµοί που σχετίζονται µε τη συµµετοχή στο µετοχικό κεφάλαιο.

n Επιβολή υποχρεωτικών κατώτατων ή ανώτατων αµοιβών ή τιµών. n Απαίτηση χορήγησης προηγούµενης διοικητικής άδειας για την άσκηση του επαγγέλµατος.

Οι περιορισµοί αυτοί καταργούνται 4 µήνες µετά την ψήφιση του νόµου, εκτός αν στο διάστηµα αυτό εκδοθεί Προεδρικό ∆ιάταγµα που θα επιτρέπει εξαιρέσεις για συγκεκριµένο επάγγελµα για λόγους «επιτακτικού δηµοσίου συµφέροντος». Με άλλα λόγια, αν το αρµόδιο υπουργείο δεν σπεύσει στους επόµενους 4 µήνες από την ψήφιση του νόµου να θεσπίσει εκ νέου περιορισµούς και µάλιστα αιτιολογηµένους µε βάση το δηµόσιο συµφέρον, τότε το κάθε επάγγελµα που σήµερα είναι κλειστό θα είναι προσβάσιµο σε όλους. Οσοι το ασκούν θα αµείβονται µε βάση τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, χωρίς διοικητικά καθοριζόµενες τιµές ή αµοιβές.

Στο δεύτερο µέρος του, το νοµοσχέδιο περιέχει ειδικές διατάξεις για την άρση των περιορισµών στα επαγγέλµατα των δικηγόρων, των συµβολαιογράφων, των µηχανικών και αρχιτεκτόνων και των ορκωτών ελεγκτών.

Το υπουργείοΟικονοµικών υποστηρίζει ότι από το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων θα προκύψουν οφέλη για το κοινωνικό σύνολο και για την ανάπτυξη, καθώς θα µειωθεί η τιµή των παρεχοµένων υπηρεσιών και θα διευκολυνθεί η πρόσβαση στην αγορά εργασίας των νέων επαγγελµατιών, θα βελτιωθεί µεσοπρόθεσµα η ποιότητα των παρεχοµένων υπηρεσιών λόγω ανταγωνισµού και θα αυξηθεί τελικά η παραγωγικότητα της οικονοµίας.

Χαρακτηριστικά επικαλούνται στοιχεία σύµφωνα µε τα οποία η Ελλάδα έχει το υψηλότερο κόστος νοµικών υπηρεσιών για µεταβιβάσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση (6.140 ευρώ για µεταβίβαση αξίας 250.000

ευρώ, έναντι 2.448 στο αµέσως επόµενο Βέλγιο).

Ο ΣΚΟΠΟΣ
Το υπουργείο Οικονοµικών υποστηρίζει ότι το άνοιγµα θα µειώσει αισθητά το κόστος των υπηρεσιών

Εκκληση Παπανδρέου για συναίνεση στην «ιστορική αλλαγή»
ΡΕΠΟΡΤΆΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος

«ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΑΛΛΑΓΉ» θεωρεί η κυβέρνηση ότι αποτελεί το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων και σύµφωνα µε τα όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός στο χθεσινό Υπουργικό Συµβούλιο, η προσδοκία της κυβέρνησης είναι ότι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελµάτων θα αποτελέσει το όχηµα για την ανάπτυξη της χώρας. Αποψη που συµµερίστηκε καθολικά το Υπουργικό Συµβούλιο, το οποίο χωρίς ενστάσεις αποδέχθηκε την πρόταση του υπουργού Οικονοµικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για µια γενική αρχή ότι «όλα τα επαγγέλµατα είναι ανοιχτά».

Στην παρέµβασή του στο Υπουργικό Συµβούλιο, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υπογράµµισε ότι πρόκειται για σηµαντική «αλλαγή» στα όσα ίσχυαν στη χώρα επί δεκαετίες και υποστήριξε ότι τα κλειστά επαγγέλµατα γεννήθηκαν από «έναν κατακερµατισµό της πολιτικής, που δηµιούργησε ένα άθροισµα επιµέρους πολιτικών οι οποίες, κατά περίπτωση, βοηθούσαν πελατειακά και συντεχνιακά συµφέροντα αλλά, ακόµα χειρότερα, δηµιουργούσαν βασικές αδικίες και ανισότητες µέσα στην ίδια την ελληνική κοινωνία».

Ο Πρωθυπουργός υπογράµµισε ότι «η Ελλάδα µε αυτά τα χαρακτηριστικά τελείωσε πια», εκτίµησε ότι «η µετάβαση στο νέο καθεστώς δεν είναι εύκολη», σηµείωσε ότι «και δύσκολη είναι και πονάει, αλλά καλώς τελείωσε αυτή η κατάσταση. Είναι η Ελλάδα που πληγώσαµε και που µας πλήγωσε, αλλά και που υπονόµευσε το µέλλον των παιδιών µας, ακόµα και την ασφάλειά µας».

Προέβλεψε ότι η αλλαγή που επέρχεται «θα ξεβολέψει κάποιους, αλλά πιστεύουµε ότι έχει την ευρύτερη υποστήριξη του µεγάλου µέρους της κοινωνίας και αυτό νοµίζω ότι αποτυπώνεται ήδη και στις διαβουλεύσεις που κάνουµε, αλλά και στις αναλύσεις που γίνονται».

Εχει τη σηµασία του το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός για άλλη µια φορά απηύθυνε πρόσκληση στα κόµµατα της αντιπολίτευσης να συναινέσουν στις αλλαγές। Σηµείωσε: «Εχουµε σαφώς ιδεολογικές διαφορές µε άλλα κόµµατα και σαφείς διαχωριστικές γραµµές, αυτό όµως από την άλλη µεριά δεν σηµαίνει ότι δεν κάνουµε και την προσπάθεια – κι ας ανταποκριθούν. Ελπίζουµε να ανταποκριθούν, αλλά αν δεν ανταποκριθούν, έχουν την ευθύνη και τα άλλα κόµµατα του Κοινοβουλίου». Παραδέχθηκε πάντως ότι τα µέτρα του 2010 ήταν «δύσκολα και επώδυνα».
.tanea.gr
Read more...