Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Το καινούργιο σύμβολο της ΝΔ παρουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς

Το λογότυπο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι αφαιρετικό και θα κυριαρχούν το γαλάζιο και λίγο το πορτοκαλί

Το καινούργιο σήμα της Nέας Δημοκρατίας θα παρουσιάσει το μεσημέρι σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.
Η παρουσιάση μάλιστα, θα γίνει στα νέα γραφεία, στη λεωφόρο Συγγρού, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί το καινούργιο portal του κόμματος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πυρσός θα παραμείνει ως σήμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα είναι σχεδιασμένος διαφορετικά.

Το λογότυπο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι αφαιρετικό και θα κυριαρχούν το γαλάζιο και λίγο το πορτοκαλί..

Πριν την παρουσίαση θα προβληθεί ένα βιντεο διάρκειας περίπου 3 λεπτών που θα αναφέρεται στην ιστορία και τη μετάβαση από τον πυρσό στο νέο λογότυπο.

Τον πυρσό ως έμβλημα είχε επιλέξει ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της εποχής, συμβόλιζε το ελληνκό φως και σημειολογικά παρέπεμπε, όπως έλεγαν από τη Ρηγίλλης, «στην απόφαση της παράταξης να εκφράζει τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού».

Στις βουλευτικές εκλογές του 1974 και 1977, τα ψηφοφέλτια της Ν.Δ. είχαν την φωτογραφία του Καραμανλή, ενώ ο πυρσός υιοθετήθηκε μεταξύ του πρώτου προσυνεδρίου του 1977 και του πρώτου συνεδρίου του κόμματος το 1979.

Απόπειρες αλλαγής του συμβόλου του κόμματος είχαν κάνει οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής.
Ο πρώτος είχε υιοθετήσει ως σήμα το ουράνιο τόξο, και ο δεύτερος ( για πολύ μικρό χρονικό διάστημα) τρία τρίχρωμα περιστέρια.
Ο πυρσός του κόμματος πάντως παραμένει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: