Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Εργο-πυξίδα για την πράσινη ανάπτυξη

Την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πτολεμαΐδα, που θα περιλαμβάνει επένδυση φωτοβολταϊκού σταθμού πολύ μεγάλου βεληνεκούς, σε συνδυασμό με τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων, εξήγγειλε από την Κοζάνη ο Πρωθυπουργός

Την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πτολεμαΐδα, που θα περιλαμβάνει επένδυση φωτοβολταϊκού σταθμού πολύ μεγάλου βεληνεκούς, σε συνδυασμό με τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων, εξήγγειλε από την Κοζάνη ο Πρωθυπουργός.

Εργο-πυξίδα για την πράσινη ανάπτυξη

Όπως ανέφερε, το πάρκο θα είναι σε θέση να παράγει ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 200 MW, μεγαλύτερη από οποιοδήποτε φωτοβολταϊκό πάρκο λειτουργεί ήδη μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως πρόκειται για ένα έργο-οδηγό για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που θα δημιουργήσει άμεσα θέσεις απασχόλησης και θα δώσει μια νέα αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή.

Το κόστος της επένδυσης εκτιμάται στα 600 εκατομμυρίων ευρώ και για την πραγματοποίησή της θα αξιοποιηθεί έκταση 5.200 στρεμμάτων εξαντλημένου ορυχείου στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως Θα επιδιωχθεί η υλοποίηση του έργου να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή. Μάλιστα, η ΔΕΗ είναι έτοιμη να δημοσιεύσει τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

"Η Δυτική Μακεδονία από ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας στα συμβατικά καύσιμα καθίσταται επίκεντρο της προσπάθειας ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε διεθνές επίπεδο" σημείωσε.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: