Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Παραγραφή για τους "γαλάζιους" του Βατοπεδίου

Υπέρ της παραγραφής του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, με το οποίο διώκονται οι πρώην "γαλάζιοι" υπουργοί Μπασιάκος, Κοντός και Δούκας, τάχθηκαν ομόφωνα τα πέντε μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Υπέρ της παραγραφής του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου για τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Π. Δούκα, Α. Κοντό και Ε. Μπασιάκο, αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου τάχθηκαν ομόφωνα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.

Παραγραφή για τους  γαλάζιους  του Βατοπεδίου

Το Συμβούλιο αποφάσισε ότι το αδίκημα με το οποίο βαρύνονται οι τρεις πρώην υπουργοί έχει παραγραφεί μετά την διάλυση της Βουλής , την 7η Σεπτεμβρίου 2009.

Παραλλήλως, κατά πλειοψηφία 3-2, απεφάσισε ότι η ανάκριση για τους συμμετόχους και μη πολιτικά πρόσωπα πρέπει να συνεχιστεί από την εφέτη – ανακρίτρια, κ. Ειρήνη Καλού.

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου θα εκδοθεί τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου , ενώ είναι τελεσίδικο και δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βούλευμα. εμμέσως πλην σαφώς θα αναφέρεται ότι η Βουλή έπρεπε να ελέγξει το ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων των τριών πρώην βουλευτών της ΝΔ στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το από 18 Οκτωβρίου 2010 πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής, οι τρεις πρώην βουλευτές της ΝΔ αντιμετώπιζαν την αξιόποινη πράξη της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 73.000 ευρώ και η προξενηθείσα συνολική ζημία υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών (Ν. 3126/2003) το αξιόποινο των πράξεων των υπουργών, εξαλείφεται με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης, εάν ως τότε η Βουλή δεν έχει αποφασίσει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του υπουργού.
ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: