Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ελεγκτικό Συνέδριο Αντισυνταγματική η εισφορά αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους του Δημοσίου


Αντισυνταγματική κρίθηκε η εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων του δημοσίου τομέα - σύμφωνα με πληροφορίες από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε νέα διάσκεψη κεκλεισμένων με ισχυρότατη πλειοψηφία (25 υπέρ έναντι 9 κατά).
elegktiko
Παράλληλα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έκρινε με οριακή πλειοψηφία αυτή τη φορά (15 υπέρ έναντι 12 κατά), ότι η απόφασή της δεν θα έχει αναδρομική ισχύ για όσους δεν προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη και θα ισχύει από την ημέρα δημοσίευσης της δικαστικής απόφασης.
Αντίθετα, κρίθηκε ότι ισχύει αναδρομικά για όσους έχουν ήδη προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Στα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά της εισφορά της αλληλεγγύης που τους παρακρατήθηκαν.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Αγωνία για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων Ραγδαίες εξελίξεις! Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Ολάντ -Μέρκελ


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μεσούσης της τελικής διαπραγμάτευσης για την επίτευξη συμφωνίας, καθώς στις 5.30 το απόγευμα, όπως ενημερώνουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεδιάσκεψη, διάρκειας μίας ώρας, με την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο..
tsipras merkel olant
Του Γιώργου Μελιγγώνη
Στον απόηχο της δήλωσης του Ευκλείδη Τσακαλώτου πως απαιτείται πολιτική λύση σε επίπεδο κορυφής για να επιτευχθεί συμφωνία και να αποφευχθεί η χρεοκοπία, ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε για όλα τα ανοιχτά θέματα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, στη σκιά και των δηλώσεων της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Κατά πληροφορίες, στο επίκεντρο της συζήτησης των τριών ηγετών τέθηκαν τα θέματα-αγκάθια της διαπραγμάτευσης, ήτοι οι απαιτήσεις των δανειστών σχετικά με το δημοσιονομικό κενό, οι αξιώσεις για επώδυνες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό, αλλά και ορισμένες πτυχές των εργασιακών σχέσεων.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Το βάζει στα πόδια ο ολετηρας του ΠΑΣΟΚ


image
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αποχωρεί, σε 10 ημέρες, από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από τρία χρόνια ανεπιτυχούς ή καταστροφικής, για ορισμένους, θητείας του. Δεν είναι, όμως, αρμοδιότητα της στήλης να αποτιμήσει την παρουσία του Βαγγέλη, που έφερε το ΠΑΣΟΚ στο 4%, κατόρθωμα για το οποίο επαίρεται.
Η στήλη πληροφορείται, εξ εγκύρων πηγών, ότι ο Βενιζέλος το βάζει κυριολεκτικά στα πόδια. Είναι γνωστό ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν αντέχει την κριτική και την αντιπαράθεση. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρουν στελέχη που γνωρίζουν, αφορά στην εκλογή του το 2012 στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποσχόμενος την ανάκαμψη του Κινήματος και την ανάκτηση των υψηλών ή πολύ υψηλών ποσοστών του. Τότε, για να το επιτύχει, είχε ζητήσει να μην υπάρχει άλλη υποψηφιότητα.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Δήλωση "βόμβα" από την Λαγκάρντ...


Δήλωση βόμβα από την Λαγκάρντ: Το Grexit είναι μία πιθανότητα
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ εκτιμά ότι η...
έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι "μια πιθανότητα" σε συνέντευξη της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που θα δημοσιευθεί αύριο.
«Η έξοδος της Ελλάδας (από την ευρωζώνη) είναι μια πιθανότητα», είπε η Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στη Δρέσδη, όπου συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου.

Μια τέτοια έξοδος δεν θα είναι «ένας υγιεινός περίπατος», αλλά πλέον δεν θα σηματοδοτήσει «το τέλος του ευρώ», είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στη FAZ. Η εφημερίδα προδημοσιεύει στον ιστότοπό της αποσπάσματα της συνέντευξης, η οποία θα φιλοξενηθεί στο αυριανό της φύλλο...
enikos.gr

Read more...

Ορίστηκαν οι νέοι γενικοί διευθυντές της ΕΡΤ...


Το σχηματισμό - προσωρινής - διευθυντικής τρόϊκας στην κρατική ραδιοτηλεόραση αποφάσισε στις ...
17.45 της Πέμπτης το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ στην πρώτη - μονοθεματική - συνεδρίασή του αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων.


Ο δημοσιογράφος Κώστας Χαλβατζάκης, σύμφωνα με το ΔΣ της εταιρείας, θα είναι ο νέος επικεφαλής της υπερδιεύθυνσης ειδήσεων - ενημέρωσης και περιεχομένου της ΕΡΤ, ο Νίκος Μιχαλίτσης (πιστώνεται τη μετάβαση της ΕΡΤ στην εποχή της υψηλής ευκρίνειας με τη δημιουργία του καναλιού ΕΡΤ HD, η οποία θεωρήθηκε «τεχνικό άλμα») - αναλαμβάνει τη γενική διευθυνση τεχνικών υπηρεσιών της εταιρείας (θέση από την οποία απομακρύνθηκε με την αλλαγή διακυβέρνησης το 2012) και στη γενική διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών ορίστηκε ο Βαγγέλης Λουριδάς.

Η διοικηση της ΕΡΤ θέλει-  λέγεται - να προχωρήσει γοργά η κατάρτιση οργανογράμματος και ταυτόχρονα η εκκίνηση διαδικασίας επαναπρόσληψης του ανθρώπινου δυναμικού της, όπως ήταν στις 11 Ιουνίου 2013. 

Το σχετικό έντυπο ανάλυσης καθηκόντων, αναφέρουν στελέχη του ραδιομεγάρου, θα λάβει ηλεκτρονική μορφή για να είναι εύκολα προσβάσιμο «ώστε ο κόσμος της ΕΡΤ να το συμπληρώσει για να γίνει και τυπικά η επαναπρόσληψή του και ακολούθως, με τη συμβολή των γενικών διευθυντών, να προχωρήσει η κατανομή του προσωπικού στους επιμέρους τομείς και υπηρεσίες». 

Στο μεταξύ η ΠΟΣΠΕΡΤ βρίσκεται «απέναντι» σε αυτή τη διαδικασία και δια του προέδρου της, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καλεί το προσωπικό να δηλώσει «παρών» συμπληρώνοντας παρουσιολόγιο στα γραφεία του συνδικαλιστικού φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία σχεδιάζει ένα ευέλικτο και οικονομικό πρόγραμμα αποτελούμενο σε πρώτη φάση από εσωτερικές παραγωγές ενώ για λόγους συμβολικούς η επιστροφή του εμβληματικού λογότυπου θα γίνει στις 11 Ιουνίου...
left.gr

Read more...

Κορκίδης στη Βουλή: Ο Τόμσεν ήθελε μισθό 300 ευρώ...


Κορκίδης στη Βουλή: Ο Τόμσεν ήθελε μισθό 300 ευρώ – Έλεγε «ανήκετε στα Βαλκάνια» - MediaΈλεγε "ανήκετε στα Βαλκάνια"...
Με την κατάθεση του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη ξεκίνησε πριν λίγο τις...
εργασίες της, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

Ο Β. Κορκίδης, η κατάθεση του οποίου συνεχίζεται, μίλησε για τραγικά λάθη που έγιναν, αλλά και για κάποιους που βιάστηκαν να βάλουν τη χώρα στα μνημόνια και για άλλους που βιάστηκαν να την βγάλουν.

Περιγραφικός ήταν ο Β. Κορκίδης ως προς τις συνέπειες που είχαν στην ελληνική αγορά οι επισκέψεις των Τροϊκανών, αλλά και ως προς την συμπεριφορά τους απέναντι σε όσους συναντούσαν για να συζητήσουν.

«Τρομοκρατούσαν την αγορά οι επισκέψεις της Τρόϊκας στη χώρα μας ανά δίμηνο, τρίμηνο. Είχαν επιπτώσεις αυτές οι επισκέψεις. Φτάσαμε να έχουμε 77 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, ενώ 82 δισ. ευρώ έφθασαν τα κόκκινα δάνεια», ανέφερε ο B. Κορκίδης και πρόσθεσε:

«Μια φορά, το Δεκέμβριο του 2011, μας επισκέφθηκε η Τρόϊκα, ο κ. Μαζούχ, ο κ. Τόμσεν, στα γραφεία μας, χωρίς να συνοδεύεται από ελληνική εκπροσώπηση. Όταν αντιδράσαμε στο αίτημά τους για μείωση μισθών και πήγαμε να κάνουμε σύγκριση με αντίστοιχους μισθούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ξέρετε τι μας είπε ο κ. Τόμσεν; Κάνετε μεγάλο λάθος. Δέστε τους μισθούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, γιατί εκεί ανήκετε. Όταν τον ρώτησα, ποιος νομίζει ότι πρέπει να είναι ο μισθός, μου είπε, 300 ευρώ καλά είναι».

«Γνωρίζαμε ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά. Όταν όμως συνειδητοποιήσαμε στο πρώτο εξάμηνο του 2010 την τραγική κατάσταση, προσγειωθήκαμε στη πραγματικότητα. Έπρεπε αυτή την πραγματικότητα, τουλάχιστο ορισμένοι, να την γνωρίζουν», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ανέφερε ακόμα ότι δεν είχε εισακουστεί η πρόταση του, όταν είχε ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό να βάλει κόκκινες γραμμές στην αγορά, επισημαίνοντας ότι «αν τότε είχαμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές από τις 130.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν, οι μισές θα δούλευαν σήμερα».

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι το μνημόνιο βοήθησε τα πράγματα στη χώρα. Δεν ξέρω αν φταίνε οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα, ή ο τρόπος που μπήκαμε στα μνημόνια», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Κλείνοντας την πρώτη τοποθέτηση του, ο B. Κορκίδης κατέληξε λέγοντας:

«Η πτώχευση μιας χώρας απέναντι σε μια αποτυχημένη πολιτική θα ήταν παράδοση άνευ όρων. Δεν πρέπει να τους δώσουμε αυτή την κερδοσκοπική ικανοποίηση. Εμείς οι μικρομεσαίοι Έλληνες πτωχεύσαμε για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα. Εγώ προσωπικά εκ μέρους της Συνομοσπονδίας, ζητάω συγνώμη για τα επώδυνα μέτρα που κάποιες κυβερνήσεις δέχτηκαν, υπέγραψαν, νομοθέτησαν και επέβαλαν και που εκ των πραγμάτων δεν απέδωσαν, αλλά αντίθετα έφεραν την ελληνική αγορά στη σημερινή τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται»...
topontiki.gr

Read more...

Στρατούλης: Δεν θα γίνουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις...


Δεκτή η τροπολογία για την παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων (BINTEO)...
Δεκτή έκανε ο Δημήτρης Στρατούλης, την παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικά Ταμεία.

Όπως...
σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο λόγος που κρίθηκε αναγκαία η παράταση είναι αφενός η εξυπηρέτηση των οφειλετών που σχηματίζουν ουρές στα ασφαλιστικά Ταμεία και αφετέρου το γεγονός ότι η ανταπόκριση στη ρύθμιση είναι τόσο μεγάλη που βοηθάει στην οικονομική ανακούφιση των Ταμείων.


Στρατούλης: Δεν θα γίνουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Συνάντηση με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ είχε νωρίετρα ο  Δημήτρης Στρατούλης, οι οποίοι ζήτησαν από την κυβέρνηση να εγγυηθεί για την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο  Στρατούλης μετά τη συνάντηση εγγυήθηκε στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ ότι δεν θα γίνουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Ανέφερε ότι το πάγωμα στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων θα περάσει με νομοθετική ρύθμιση το επόμενο διάστημα.

Για τα όρια ηλικίας και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις είπε ότι δεν θα θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Για τον υπολογισμό του εφάπαξ ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι θα καταργηθεί ο μνημονιακός μαθηματικός τύπος υπολογισμού και με τη ψήφιση νέου μαθηματικού τύπου θα επανέλθει στα επίπεδα 31ης Αυγούστου του 2013.

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι δεν θα εφαρμόσουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ,δεν θα γίνουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και δεν θα θιγούν θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα.


Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε σήμερα παναττική στάση εργασίας απο τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο Εργασίας.

Read more...

Σύντομα η έναρξη μισθοδοσίας των εργαζομένων της ΕΡΤ...



Το θέμα της έναρξης της καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων της ΕΡΤ θα συμπεριληφθεί σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας που θα εκδοθεί σύντομα, διευκρίνισε η...
Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.
Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης αναφέρει ότι σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Ν.Παππά, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της ημερομηνίας δημοσίευσης του Ν.4324/2015 δηλ. της 29 Απριλίου 2015 και της ανάληψης των καθηκόντων των εργαζομένων θα συμπεριληφθεί στην προβλεπόμενη, με το άρθρο 14 παρ. 2 του νόμου, Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Η έκδοση της εν λόγω Κ.Υ.Α. θα γίνει πολύ σύντομα, αναφέρει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Από την Πέμπτη 28 Μαΐου και για 20 ήμερες οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα μπορούν να δηλώσουν αν επιθυμούν να επιστρέψουν στην ΕΡΤ, σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ.

thepressproject.gr

Read more...

Στηρίζει Μπλάτερ... ο Πούτιν...


Στηρίζει Μπλάτερ ο Πούτιν
 Την υποστήριξή του στον ισχυρό άντρα της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ, δίνει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στρέφοντας τα βέλη του στην...
Αμερική.

«Αυτή είναι μία ακόμη καταφανής προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να επεκτείνουν τη δικαιοδοσία τους σε άλλες χώρες», είπε ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως οι συλλήψεις ήταν μία σαφής προσπάθεια να εμποδιστεί η επανεκλογή του προέδρου της FIFA, που θα γίνει αύριο.

Read more...

Βαρουφάκης προς Κασιδιάρη: Δεν είσαι φυλακή για αντίσταση στο μνημόνιο...


...αλλά για εγκληματικές ενέργειες.
Επεισόδιο στη βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)...
Προκλητικός εμφανίστηκε ο χρυσαυγίτης Κασιδιάρης στη βουλή, όταν απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, είπε, πως,  «είναι άλλο να πηγαίνεις στη βίλα σου και να πίνεις κοκτέιλ και άλλο στο κελί της φυλακής».

Ο Βαρουφάκης δεν του χαρίστηκε και ...
στην πρώτη κόντρα που είχε με τον Κασιδιάρη, του απάντησε αναλόγως: «Κύριε Κασιδιάρη δεν είστε φυλακή για αντίσταση στο μνημόνιο, αλλά για εγκληματικές ενέργειες».
Δείτε το Βιντεο:

Read more...

Βιβλική καταστροφή στη Λιβαδειά...


Σάρωσε τα πάντα η χαλαζόπτωση (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)...
Τα πάντα άσπρισαν όταν για περίπου 15 λεπτά άρχισε να πέφτει έντονη χαλαζόπτωση, καταστρέφοντας...
αμπέλια, ελιές, βαμβάκια που μόλις είχαν φυτρώσει, ντομάτες, σιτηρά, και δεκάδες άλλα αγροτικά προϊόντα.


Επίσης η χαλαζόπτωση χτύπησε επιχειρήσεις της περιοχής και αποθήκες, προκαλώντας καταστροφές στις στέγες τους.

Οι εικόνες που κατέγραψαν αγρότες στο Star Κεντρικής Ελλάδας είναι αποκαλυπτικές για την κατάσταση στα χωράφια γύρω από τον περιφερειακό δρόμο της Λιβαδειάς, τόσο προς Ορχομενό, όσο και προς Χαιρώνεια αλλά και Αλίαρτο.

Οι αγρότες αδυνατούν να εκτιμήσουν την ζημιά και αναμένουν τους γεωπόνους αλλά και να λιώσει το χαλάζι για να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής...


lamiastar.gr

Read more...

Αντικειμενικές αξίες: Που θα μειωθούν...



...πώς επηρεάζουν τον ΕΝΦΙΑ...
Μείωση του ΕΝΦΙΑ με όχημα τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων σχεδιάζουν στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, ορισμένες πηγές, βλέπουν μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων κατά 25% έως και 35% , ακολουθώντας την...
προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Αν οι  εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν και δεν υπάρξουν παραμετρικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ή τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων για φέτος, με επιβαρύνσεις στα υψηλότερα κλιμάκια ακίνητης περιουσίας, η έκπτωση αυτή συνεπάγεται αναζήτηση πρόσθετων εσόδων της τάξεως των 650-900 εκατ. ευρώ.

Ο ΕΝΦΙΑ, όπως είναι γνωστό απέδωσε στα ταμεία του δημοσίου έσοδα 2,6 δισ. ευρώ και παρά τις αρχικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για κατάργησή του από φέτος, θα αρχίσει να πληρώνεται το αργότερο από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Η κυβέρνηση όμως έχει διαβεβαιώσει, δια του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη ότι οι όποιες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ δεν θα δημιουργήσουν δημοσιονομική τρύπα και θα καλυφθούν από ισοδύναμα.

Την ώρα που η κυβέρνηση πασχίζει να κλείσει το δημοσιονομικό κενό με τους Θεσμούς ώστε να σφραγιστεί η συμφωνία (και ζορίζεται όπως όλα δείχνουν στο θέμα των εσόδων) φαντάζει απίθανο να αναζητήσει από άλλες πηγές αναπληρωματικά έσοδα 650-900 εκατ. ευρώ.

Εκτός και αν η μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν είναι οριζόντια και για κάποιους έρχονται ισοδύναμες επιβαρύνσεις. Ούτως ή άλλως και η προσαρμογή των αντικειμενικών δεν φαίνεται να είναι οριζόντια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για περιοχές με τιμή ζώνης πέριξ των 600-700 ευρώ, οι προσαρμογές στις αντικειμενικές θα είναι από ανεπαίσθητες έως μηδενικές. Σε ακριβότερες (παλαιά) περιοχές θα υπάρξουν μειώσεις αλλά θα υπάρξουν και αυξήσεις σε ελάχιστες περιοχές οι οποίες παρά την κρίση εμφανίζουν σήμερα αγοραίες τιμές υψηλότερες των υποτιμημένων στο παρελθόν αντικειμενικών αξιών.

Ο κατάλογος με τις νέες αντικειμενικές, αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες από την ειδική επιτροπή η οποία έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών, στη βάση δεδομένων από την Τράπεζα της Ελλάδος και τις εμπορικές τράπεζες αναφορικά με τις αγοραίες τιμές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη χθες (Alpha Radio) «σε ένα 15πενθήμερο θα μπορώ να έχω καταθέσει νομοσχέδιο για τα θέματα δημόσιας περιουσίας στη Bουλή, που ένα τμήμα της θα αποτελεί και υπόθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με βάση και τις κατευθύνσεις του Συμβουλίου Επικρατείας».

 Euro2day

Read more...