Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Κάθε κερί της Ανάστασης έχει 1 φλόγα!
Κάθε φλόγα και 1 ευχή!
Το φώς των κεριών, φώς της αγάπης της χαράς και της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο!
Χριστός Ανέστη σε όλους
Χρόνια Πολλά σε όλους.

Read more...

Ακόμα σοκαρισμένος ο πατέρας της 12χρονης...


 
11001083 
...που χτυπήθηκε από τον Γερμενή ...


«Η Μαρία και ο μικρός μου γιος σοκαρίστηκαν. Δε θα ήθελα κανείς να βρεθεί στη δική μου θέση», δηλώνει ο πατέρας της 12χρονης για την αποτρόπαια επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή, Γιώργου Γερμενή εναντίον της κόρης του.
Ο...
πατέρας του 12χρονου κοριτσιού μιλώντας στην εφημερίδα "ΤΟ ΕΘΝΟΣ" περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε αλλά και τα συναισθήματα που του προκάλεσε αυτή η ξαφνική και αναίτια επίθεση. "Η Μαρία και ο μικρός μου γιος σοκαρίστηκαν. Δε θα ήθελα κανείς να βρεθεί στη δική μου θέση. Την ώρα που η Μαρία βρισκόταν κοντά στο δήμαρχο και είχε μαζί της το 2χρονο αδερφάκι της, μπήκε στην αίθουσα το συγκεκριμένο άτομο και άρχισε να βρίζει. Τότε η μικρή μας δέχτηκε το χτύπημα. Η γυναίκα μου κι εγώ την ακούσαμε να φωνάζει ότι τη χτύπησαν στο μάτι. Έτρεξα να δω τι είχε συμβεί και είδα τη μικρή να κλαίει".
Προσθέτει ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δε ζήτησε συγγνώμη. Όταν ο 50χρονος πατέρας του ζήτησε το λόγο εκείνος είπε πως δεν τη χτύπησε. Ο πατέρας της Μαρίας σημειώνει μεταξύ άλλων "Δε μπορώ να διανοηθώ ότι κανείς έχει σκοπό να επιτεθεί σε παιδί". Πιστεύει πως η κόρη του βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.
Η 12χρονη χτυπήθηκε πάνω από το φρύδι και λίγο στο μάτι ενώ το χτύπημα σύμφωνα με τον πατέρα της δεν είναι σοβαρό. Ο ίδιος θεωρεί το περιστατικό λήξαν και στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία δήλωσε πως δε ζητάει τίποτα παραπάνω.
Ο 50χρονος δηλώνει κατά της βίας και σημειώνει "Κανένας πατέρας να μη βρεθεί στη θέση που βρέθηκα εγώ, κανένα παιδί να μην υποστεί τη βία από κανέναν". Τέλος είναι αποφασισμένος να μην παραστεί ξανά σε καμία γιορτή.

Read more...

Δραματικές μειώσεις μισθών, ως 35%, στον ιδιωτικό τομέα από τις 15 Μαΐου...


Πολύ σημαντικές θα είναι οι αλλαγές για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα μετά την 15η Μαΐου, καθώς από εκείνη την ημέρα θα μπουν σε εφαρμογή μια σειρά από ρυθμίσεις που ανατρέπουν το...
ισχύον – μέχρι σήμερα – σύστημα αμοιβών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της... εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι αλλαγές αφορούν περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Κυρίαρχη αλλαγή είναι πως πλέον, ο εργοδότης υποχρεώνεται να καταβάλει τον βασικό μισθό της κάθε σύμβασης και μόνο τέσσερα επιδόματα: προϋπηρεσίας, τέκνου, πτυχίου και ανθυγιεινής εργασίας.

Οι συμβάσεις που δεν ανανεώθηκαν

Καταλυτικό στοιχείο για την παραπάνω εξέλιξη αποτελεί το γεγονός πως πολλές κλαδικές συμβάσεις έληξαν και δεν ανανεώθηκαν. Ειδικότερα, στις 14 Μαΐου λήγει και η τρίμηνη μετενέργεια για 45 κλαδικές συμβάσεις, που ήδη έχουν λήξει από τις 14 Φεβρουαρίου – και οι οποίες δεν έχουν ανανεωθεί, ώστε να προβλεφθούν νέοι όροι και μέσω αυτών η διατήρηση περισσότερων επιδομάτων πέραν των τεσσάρων που ορίζει ως υποχρεωτικά η νομοθεσία.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται η σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων, οι οποίοι κινδυνεύουν να έχουν συνολικές περικοπές ως και 35%, όπως θα συμβεί και σε πολλούς άλλους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα, για πολλούς εργαζομένους που έχουν συμβάσεις με 7 ή 8 ειδικά επιδόματα, η μείωση στις αποδοχές που είχαν πριν και στις αποδοχές που δυνητικά θα έχουν μετά τη μετενέργεια μπορεί να ξεπεράσει και το 30%-35%.

Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται πως σήμερα επικρατούν οι επιχειρησιακές και οι αόριστης διάρκειας (ατομικές), ενώ οι κλαδικές έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Αξίζει να αναφερθεί πως το 2012 υπογράφτηκαν σχεδόν 1.000 επιχειρησιακές συμβάσεις και μόλις 12 κλαδικές συμβάσεις, ενώ το 2013 υπογράφηκαν 3 κλαδικές και 70 επιχειρησιακές.

Κίνδυνος για μισθούς από 586 ευρώ

Σε κάθε περίπτωση, η υπογραφή νέων συμβάσεων δεν εξασφαλίζει τις μέχρι σήμερα αποδοχές των εργαζομένων. Αυτό συμβαίνει καθώς, σύμφωνα με το νόμο 4093/12, η διαπραγμάτευση για τους μισθούς μπορεί πλέον να ξεκινήσει ακόμη και από τα 586 ευρώ.

Παράλληλα, ακόμα κι αν υπογαφτεί κλαδική σύμβαση εντός του τριμήνου της μετενέργειας, αν μια επιχείρηση δεν είναι μέλος της εργοδοτικής οργάνωσης που την έχει υπογράψει, δεν δεσμεύεται να ακολουθήσει τους όρους της. Πιο απλά, όταν μια επιχείρηση δεν είναι μέλος εργοδοτικής οργάνωσης μπορεί να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση για επιχειρησιακή, και ατομική σύμβαση, από τα 586 ευρώ.

Σε περίπτωση ατομικής διαπραγμάτευσης, μια επιχείρηση μπορεί να εφαρμόσει ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα αμοιβών, με όρια από 586 ευρώ... μέχρι 5.586 ευρώ ανάλογα με το τι θέλει από τον κάθε υπάλληλο. Δεν υπάρχει δηλαδή οριζόντιο σύστημα αμοιβών, αλλά οι αποδοχές καθορίζονται στην ουσία ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης και με τις ικανότητες των υπαλλήλων της να ανταποκριθούν σε αυτές τις ανάγκες-απαιτήσεις....

Read more...

Στενό «πρέσινγκ» στην κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα...





Την προσπάθειά του να ρίξει τους τόνους στη σύγκρουση που ξέσπασε μεταξύ «βενιζελικών» και «παπανδρεϊκών» με αφορμή την έρευνα για τα οικονομικά του κόμματος, συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, που...
ενόψει Πάσχα, κατεβάζει ρυθμούς. Αλλάζει δε στον βαθμό του δυνατού και την «θεματολογία» του, έστω και αν θεωρείται βέβαιο πως το θέμα θα επανέλθει προκαλώντας ακόμα σφοδρότερη σύγκρουση με την επίσημη κατάθεση του πορίσματος της έρευνας.

Προς ώρας πάντως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβανόμενα την …αναβολή που πήρε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης για τις αρχές Ιουλίου (η οποία συζητήθηκε στην τελευταία σύσκεψη αρχηγών και …επιβεβαιώθηκε από τον Φώτη Κουβέλη) οργανώνουν τις κινήσεις του κόμματος μέχρι τότε.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η Ιπποκράτους προτίθεται να παρακολουθεί στενά και να παρεμβαίνει στα κυβερνητικά δρώμενα, άλλοτε καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων, και άλλοτε με στελέχη της ή ακόμα και τον ίδιο τον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο να επισκέπτεται υπουργεία, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση και την καλύτερη δυνατή συνεργασία.

Εκτός ατζέντας πάντως δεν τίθενται και τα οικονομικά του. Αυτά θα συζητηθούν στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος προς το τέλος του μήνα, οπότε και θεωρείται ότι θα έχει κατατεθεί επισήμως το πόρισμα των ελεγκτικών εταιρειών που πραγματοποίησαν έρευνα για το πώς έφτασε το κόμμα στη σημερινή ,τραγική οικονομικά, κατάστασή του.

Παράλληλα, όμως, η Ιπποκράτους ετοιμάζει και συγκεκριμένη, ολοκληρωμένη πρόταση για τα οικονομικά όλων των κομμάτων, την οποία και υπολογίζει να καταθέσει τις επόμενες μέρες. Αυτή, θα στηρίζεται στην «ανάγκη για διαφάνεια» ως προς τους τρόπους χρηματοδότησης των κομμάτων στην χώρα, διασφαλίζοντας παράλληλα τις απαραίτητες εγγυήσεις για κάτι τέτοιο, ενώ ήδη «χτίζεται» στη βάση της διεθνούς εμπειρίας και με στόχο να σταματήσει να πορεύεται ασυλλόγιστα ολόκληρο το πολιτικό-κομματικό σύστημα στην Ελλάδα.

Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα, θα πιέσει προς την κατεύθυνση αποδοχής της πρότασής του, ποντάροντας στο γεγονός ότι και τα υπόλοιπα κόμματα που κυριάρχησαν στην πολιτική ζωή του τόπου τις τελευταίες δεκαετίες, είναι υπερχρεωμένα, κάποια δε με υπέρογκα ποσά προς εξόφληση.

matrix24.gr 

Read more...

Διόρισαν στο δημόσιο συμβασιούχο που είναι 79 ετών!...


 Απίστευτο κι όμως...Ελληνικό! Μετέτρεψαν τη σύμβασή του σε αορίστου χρόνου σε ένα υπάλληλο ο οποίος είναι 79 ετών!

Ο ...
συγκεκριμένος υπάλληλος διορίστηκε το 2004 στη διεύθυνση Αλλοδαπών του δήμου Αθηναίων, όταν δηλαδή 70 ετών.

Από τότε και μέχρι το 2010, όπως γράφει η εφημερίδα «Το Έθνος της Κυριακής» έκανε διαδοχικές συμβάσεις έργου , ενώ κέρδισε μαζί με άλλους συμβασιούχους αγωγή που υπέβαλαν όλοι τους τον Αύγουστο του 2010, ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τριάμισι χρόνια μετά την κατάθεση της αγωγής και αφού είχαν χάσει προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, τους κάνει "αορίστου χρόνου" και μάλιστα τους επιδικάζει μισθούς υπερημερίας από το 2010 μέχρι σήμερα. Μαζί τους και ο...παππούς, που στο μεταξύ είχε σβήσει τα 79 κεράκια εν αναμονή της δικαστικής απόφασης...

Δηλαδή, ενώ δεν είχαν εργαστεί επί μακρόν ούτε ο 79χρονος αλλά ούτε και οι άλλοι , πληρώθηκαν σαν να ήταν στην υπηρεσία τους, απνευστί!

Read more...

Ρύμθμιση εντός καλοκαιριού Δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων προαναγγέλλει το ΥΠΟΙΚ


Το ΥΠΟΙΚ στοχεύει σε κάλυψη των δημοσιονομικών απωλειών με άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς
Το ΥΠΟΙΚ στοχεύει σε κάλυψη των δημοσιονομικών απωλειών με άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μείωση του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα από το καλοκαίρι εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει: «Η μείωση της φορολογίας στις αγοραπωλησίες των ακινήτων βρίσκεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της κτηματαγοράς».

Ο ίδιος προσθέτει ότι οι δημοσιονομικές απώλειες θα καλυφθούν από άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα.

Η νέα ρύθμιση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, έχει λάβει το «πράσινο φως» από την τρόικα, θα συνδυαστεί με τις επικείμενες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το καλοκαίρι.

Πέραν της μείωσης κατά 50% των συντελεστών του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων, στο τραπέζι βρίσκεται και η μείωση του ΦΠΑ 23% που επιβαρύνει τις μεταβιβάσεις με άδεια οικοδομής μετά την 1η Ιανουαρίου 2006.

Πάντως, για το συγκεκριμένο θέμα, όπως δηλώνουν αρμόδιοι παράγοντες, υπάρχουν ακόμα πολλές επιφυλάξεις από την τρόικα.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Ο κόσμος δείχνει υπομονή» «Έχουμε βγει από τα χειρότερα, λέει ο Γ.Στουρνάρας


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Η ελληνική οικονομία «έχει βγει από τα χειρότερα», εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνοντας ωστόσο πως η ανεργία είναι αρκετά υψηλή και υπάρχει ακόμη «αρκετός δρόμος» να διανυθεί. Ο υπουργός στέκεται ιδιαίτερα στην ατμόσφαιρα στην Ελλάδα, λέγοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν βρισκόμαστε κοντά σε κοινωνική έκρηξη, οι προβλέψεις πως θα καιγόταν η Αθήνα δεν επιβεβαιώθηκαν».

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής FAZ, ο κ. Στουρνάρας εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόσφατη ψήφιση πακέτου μέτρων, από την Βουλή και τονίζει ότι υπάρχει καλό πολιτικό κλίμα, λέγοντας πως οι κυβερνητικοί εταίροι «διευκολύνουν το έργο του, καθώς δεν εγείρουν παράλογες απαιτήσεις».

Όσον αφορά το κλίμα στην κοινωνία, ο Γ.Στουρνάρας λέει: «Σε καμία περίπτωση δεν βρισκόμαστε κοντά σε κοινωνική έκρηξη». Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη «διότι οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά πολύ και οι φόροι έχουν αυξηθεί επίσης πολύ» και προσθέτει ότι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας δεν έχει ακόμη επηρεάσει θετικά την απασχόληση.

«Είναι οδυνηρό, διότι κατά την διάρκεια της διαδικασίας μετάβασης, δημιουργείται ανεργία και δεν έχουμε χρήματα για να δημιουργήσουμε κοινωνικό δίκτυο. Αλλά οι Έλληνες είναι υπομονετικοί. Υπάρχουν μόνο διαμαρτυρίες από τον δημόσιο τομέα. Οι προβλέψεις ότι θα καιγόταν η Αθήνα στις διαδηλώσεις δεν επιβεβαιώθηκαν. Οι άνθρωποι έχουν γίνει ήρεμοι γιατί βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ» σημειώνει ο κ. Στουρνάρας.

Αναφερόμενος στα σημεία στα οποία διαπιστώνεται βελτιωμένη κατάσταση, ο υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για επίτευξη των δύο τρίτων των δημοσιονομικών στόχων, για επιστροφή των καταθέσεων, για εξάλειψη όλων των εμποδίων στην ανταγωνιστικότητα και για σταθεροποίηση της βιομηχανικής παραγωγής και επισημαίνει ότι, εάν η τουριστική περίοδος εξελιχθεί όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, «θα μπορούσαμε σύντομα να πετύχουμε μια αλλαγή στην πραγματική οικονομία».

Σε ό,τι αφορά δε το ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων και των αντιδράσεων των κυβερνητικών εταίρων, τονίζει: «Δεν υπήρξαν διενέξεις, υπήρξε συζήτηση. Ο στόχος της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015 θα επιτευχθεί μέσω των συνταξιοδοτήσεων. Για κάθε πέντε υπαλλήλους που θα συνταξιοδοτούνται, θα προσλαμβάνεται ένας. Εμείς και η τρόικα, ωστόσο, θέλουμε επιπλέον να επιτύχουμε την αποχώρηση εκείνων των υπαλλήλων που δεν πληρούν τις απαιτήσεις για να υπηρετούν στον δημόσιο τομέα. Κι αυτοί είναι 15.000 στον αριθμό».

Στις θέσεις τους, υποστήριξε, «θα προσλάβουμε ίσο αριθμό νέων ανθρώπων, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα του δημοσίου τομέα. Ένα επιπλέον βήμα θα κάνουμε, εφόσον μειώσουμε το ελάχιστο όριο ηλικίας προαγωγών. Στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 35 και 45 ετών έχουμε πολλούς ικανούς ανθρώπους, κι εάν μπορέσουμε να τους προωθήσουμε σε διευθυντικές θέσεις, θα δείτε απ' τη μια μέρα στην άλλη έναν εντελώς αλλαγμένο δημόσιο τομέα».

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας εμφανίζεται απόλυτος σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Όλοι οι αναλυτές που ανέμεναν ότι η Ελλάδα θα εγκατέλειπε τη νομισματική ένωση, τώρα μετανιώνουν». «Και παρέσυραν πολύ κόσμο να επενδύσει χρήματα στη διάλυση του ευρώ» δηλώνει, υποστηρίζοντας πως «με αυτόν τον τρόπο έχασαν χρήματα και είναι καλό που συνέβη αυτό -όταν οι ανάλγητοι κερδοσκόποι χάνουν τα χρήματά τους, σταθεροποιείται το σύστημα».

Όταν δε ερωτάται αν το πρόβλημα της κρίσης θα μπορούσε να είχε λυθεί με μια μόνο επιταγή της καγκελαρίου Μέρκελ λέει: «Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η Ευρώπη δεν είχε μηχανισμό διάσωσης. Η περίπτωση της Ελλάδας, ως εκ τούτου, κατέληξε δυστυχώς, να είναι ένα πείραμα. Αλλά η Ευρώπη είχε στο τέλος τη θέληση και τη δύναμη να δημιουργήσει έναν μηχανισμό διάσωσης. Τώρα έχουμε μάθει το μάθημά μας. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια τραπεζική ένωση, καλύτερο συντονισμό της οικονομικής μας πολιτικής, οικονομική ανάπτυξη και ανοικτές συζητήσεις σχετικά με την αναπτυξιακή πολιτική».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...