Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Ρύμθμιση εντός καλοκαιριού Δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων προαναγγέλλει το ΥΠΟΙΚ


Το ΥΠΟΙΚ στοχεύει σε κάλυψη των δημοσιονομικών απωλειών με άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς
Το ΥΠΟΙΚ στοχεύει σε κάλυψη των δημοσιονομικών απωλειών με άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μείωση του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα από το καλοκαίρι εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει: «Η μείωση της φορολογίας στις αγοραπωλησίες των ακινήτων βρίσκεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της κτηματαγοράς».

Ο ίδιος προσθέτει ότι οι δημοσιονομικές απώλειες θα καλυφθούν από άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα.

Η νέα ρύθμιση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, έχει λάβει το «πράσινο φως» από την τρόικα, θα συνδυαστεί με τις επικείμενες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το καλοκαίρι.

Πέραν της μείωσης κατά 50% των συντελεστών του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων, στο τραπέζι βρίσκεται και η μείωση του ΦΠΑ 23% που επιβαρύνει τις μεταβιβάσεις με άδεια οικοδομής μετά την 1η Ιανουαρίου 2006.

Πάντως, για το συγκεκριμένο θέμα, όπως δηλώνουν αρμόδιοι παράγοντες, υπάρχουν ακόμα πολλές επιφυλάξεις από την τρόικα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: