Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν «Η Δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία» δήλωσε για τη ΧΑ ο Σαμαράς από τις ΗΠΑ


«Η Δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία» δήλωσε για τη ΧΑ ο Σαμαράς από τις ΗΠΑ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Σαμαρά-Μπάιντεν   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συνάντηση μίας ώρας με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν είχε την Τετάρτη στο Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση ήταν εφ' όλης της ύλης, με έμφαση στα θέματα της οικονομίας, όμως συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής για το οποίο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενημερωμένος.

Μετά τη συνάντηση, η οποία «έγινε σε πολύ καλό κλίμα», ο κ. Σαμαράς έκανε δήλωση για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία αντιμετωπίζουν συνέπειες και όσοι παραβαίνουν το νόμο αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη».

«Όλα γίνονται με βάση τον νόμο και η Δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει δημοκρατική νομιμότητα και αυτό σημαίνει δημοκρατική ομαλότητα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Στην Ελλάδα οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι πλέον υπόλογοι και υπόδικοι. Κάποιοι είναι ήδη προφυλακισμένοι. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα» είπε, συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός.

«Η εικόνα της χώρας δεν έχει καμία σχέση με εκείνη πριν από δύο εβδομάδες. Είμαστε Δημοκρατία και η Δημοκρατία λειτουργεί. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της.

»Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία αντιμετωπίζουν τις συνέπειες. Όσοι παραβιάζουν το νόμο αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη. Όλα γίνονται με βάση το νόμο. Η δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει δημοκρατική νομιμότητα» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Την ίδια ώρα, συνεργάτες του πρωθυπουργού διέψευδαν κατηγορηματικά σενάρια περί παραίτησης του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Μπάιντεν είχαν κατ' ιδίαν συζήτηση για δέκα λεπτά. Στο υπόλοιπο μέρος της συνάντησης, παρούσες ήταν οι πενταμελείς αντιπροσωπείες των δύο πλευρών.

Στην Ελλάδα η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ


Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπάιντεν για όλο το φάσμα των οικονομικών προβλημάτων, υπογράμμισε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός αλλά και τα επιτεύγματα όπως το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και οι διαρθρωτικές αλλαγές και η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ελληνικής προσπάθειας στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της οικονομίας μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να έλθει στη χώρα μας η υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με ομάδα επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν στην χώρα μας.
Με τον κ. Μπάιντεν συζήτησε και τα θέματα της ευρύτερης περιοχής επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι πια το σημείο σταθερότητας σε έναν ασταθές περιβάλλον. «Η Ελλάδα είναι προπύργιο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, σημείωσε κυβερνητική πηγή» και πρόσθεσε ότι «αυτό εισπράξαμε από τις επαφές με τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς και αυτό θέλουμε να ενισχύσουμε».
Αναφέρθηκαν όμως και στα θέματα της λαθρομετανάστευσης. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει καλέσει μία ομάδα υψηλόβαθμων Ελλήνων αξιωματικών που ασχολούνται με θέματα ελέγχου των συνόρων και της λαθρομετανάστευσης για εκπαίδευση και για εξοπλισμό.
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς οι λαθρομετανάστες είναι περίπου όσοι και οι άνεργοι στην χώρα. Το αντίστοιχο στις ΗΠΑ θα ήταν να έχουν 40 εκατομμύρια λαθρομετανάστες περισσότερους από όσους είναι στην χώρα.
Ενημέρωσε δε ότι καλώς ή κακώς η ΕΕ δεν έχει ενιαία φωνή στο συγκεκριμένο θέμα. Παρέδωσε μάλιστα τον κ. Μπάιντεν φάκελο που έχει επιμεληθεί ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας.
Συζήτηση έγινε και για τα ενεργειακά θέματα και τις δυνατότητες αξιοποίησης των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Μίλησαν ακόμη για το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός στο Ισραήλ. Μίλησαν και για τα θέματα εμπορίου και για την επιθυμία της αμερικανικής κυβέρνησης να προωθηθεί η συμφωνία διαντλαντικού εμπορίου μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ που αφορά και την προεδρία της χώρας μας το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Τέλος οι κ.κ. Σαμαράς και Μπάιντεν αναφέρθηκαν και στο κυπριακό και στην πρωτοβουλία του κ. Νίκου Αναστασιάδη για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο θέμα της Κύπρου.
Το πρόγραμμα των σημερινών επαφών του κ. Σαμαρά περιλαμβάνει επίσης συνάντηση με την επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, με μέλη της Βουλής, καθώς και με την ηγεσία της Γερουσίας στο Καπιτώλιο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στο ΣτΕ και επίσημα τα οκτώ πανεπιστήμια που θίγονται από τη διαθεσιμότηταΑίτηση για ακύρωση και αναστολή εφαρμογής της διαθεσιμότητας κατέθεσαν στο ΣτΕ οκτώ πανεπιστήμια της χώρας, όπως είχαν προαναγγείλει
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως είχαν προαναγγείλει, κατέθεσαν την Τετάρτη (02/10) τα οκτώ πανεπιστήμια της χώρας, που θίγονται από τα μέτρο της διαθεσιμότητας.
Πρόκειται για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Με την προσφυγή τους τα πανεπιστήμια ζητούν ακύρωση και αναστολή εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικοί υπάλληλοι των συγκεκριμένων ιδρυμάτων.

Read more...

Συνελήφθη ο πρώην διοικητής του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα ως συνεργάτης της Χ.Α.Γιατί κατηγορείται ο 54χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής, πρώην διοικητής του Α.Τ. Παντελεήμονα
«Δουλειές» με όπλα, προϊόντα-μαϊμού, εκμετάλλευση, (τουλάχιστον) αλλοδαπών και «προστασίες» σε παράνομες λέσχες στην Αθήνα, με συνεργάτες ανθρώπους της Χρυσής Αυγής, φέρεται να έκανε ο 54χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής, πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος κατηγορείται εκτός των άλλων και για αγορά και κατοχή ναρκωτικών, σύμφωνα με τα στοιχεία, που έγιναν γνωστά από την Αστυνομία.
Ο αξιωματικός συνελήφθη προχθές από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, που αφορούσε μίζες, που έπαιρνε από παράνομες λέσχες, και από την έρευνα προέκυψε πλούσιο υλικό, το οποίο τον έστειλε με χειροπέδες στη Δικαιοσύνη.
Ο αστυνομικός υποδιευθυντής φαίνεται πως είχε συστήσει κανονική συμμορία, με «ταμία» της επιχείρησης 60χρονο συνταξιούχο αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετούσε μαζί του στον Άγιο Παντελεήμονα, μέχρι που πήρε σύνταξη, την 52χρονη σύζυγο του τελευταίου και μια 50χρονη, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ενώ εξετάζεται πιθανή συνεργασία σε παράνομες δραστηριότητες και με άλλο στέλεχος του κόμματος.
Το σημαντικό είναι ότι μετά το τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, το 2011, ο αξιωματικός μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, απ' όπου εξακολουθούσε να ελέγχει την περιοχή των παράνομων συμφερόντων του, με 36 κινητά τηλέφωνα, που είχε στην κατοχή του.
Μαζί με τον αξιωματικό συνελήφθη και η 52χρονη σύζυγος του συνταξιούχου αρχιφύλακα, ο οποίος αναζητείται, όπως και η 50χρονη μέλος της ΧΑ. Από τα ευρήματα κατό την έρευνα στους χώρους ιδιοκτησίας των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενδιαφέρον παρουσιάζει λίστα με ονόματα, διευθύνσεις και σχεδιαγράμματα σπιτιών αλλοδαπών, που βρέθηκε στην οικία της 50χρονης και εξετάζεται για ποιο σκοπό την κατείχε.
Ο 54χρονος αστυνομικός διευθυντής κατηγορείται ακόμα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αφού βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή του, περισσότερα από 160.000 ευρώ, σε καταθέσεις και μετρητά, που δεν είχε δηλώσει και δεν δικαιολογούνται από την εργασία του στην Αστυνομία.
Αναλυτικά, σε σωματική έρευνα που έγινε στον αστυνομικό υποδιευθυντή, όταν συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2.300 ευρώ, έγγραφο - πρόσκληση εμφάνισης πολίτη σε πταισματοδίκη της Αθήνας, το οποίο κατείχε χωρίς να δικαιολογείται από τη θέση του και ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν προφανώς καταστήματα όπου διενεργούνται τυχερά παίγνια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Στο γραφείο του στην Ασφάλεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 10.700 ευρώ
• δύο χρυσές λίρες Αγγλίας
• ένα σπρέι πιπεριού
• ένας ηλεκτρικός εκκενωτής με καλώδιο φόρτισης και θήκη μεταφοράς - ανάρτησης σε ζώνη
• 64 φυσίγγια των 9mm, τα οποία κατείχε παράνομα
• 11 λειτουργικά κινητά τηλέφωνα και
• Ένα δελτίο αιτήματος ασύλου από αλλοδαπό.
Στο σπίτι του στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 10.200 ευρώ
• Δύο βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζικών ιδρυμάτων, με συνολικό ποσό περίπου 140.000 ευρώ
• Τρια πιστόλια με δύο γεμιστήρες
• ένα περίστροφο και γεμιστήρας με 15 φυσίγγια
• μεταλλική πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος
• 317 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
• δύο αεροβόλα πιστόλια
• έξι σουγιάδες και επτά μαχαίρια
• δύο τσεκούρια και τρία σπαθιά
• δύο φορητοί υπολογιστές και δύο USB
• 25 λειτουργικά κινητά τηλεφώνων και τέσσερα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας
• πλήθος φωτοαντιγράφων ή πρωτοτύπων υπηρεσιακών εγγράφων
• πλήθος φωτοαντιγράφων διαβατηρίων, αδειών διαμονής, αιτήσεων για έκδοση Δελτίων Ταυτότητας κ.α. (σε κάποια από αυτά υπήρχαν ιδιόχειρες σημειώσεις σημαντικών χρηματικών ποσών)
• δύο βιβλία και τέσσερα περιοδικά
• 16 τσάντες και πορτοφόλια - απομιμήσεις και
• 130 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι CD.
Στο σπίτι του στα Ιωάννινα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 14 κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων ένα έφερε διόπτρα
• κάννη και κοντάκι κυνηγετικού όπλου
• θήκη που περιείχε εξάρτημα κυνηγετικού όπλου
• τέσσερα όπλα τύπου φλόμπερ και ένα αεροβόλο
• τρεις θήκες κυνηγετικών όπλων
• πιστόλι μέσα σε δερμάτινη θήκη, με γεμιστήρα που περιείχε οκτώ φυσίγγια
• δύο μαχαίρια και ένας σουγιάς
• δύο σφύρες παλαιού τύπου
• 15 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και δύο κάλυκες
• 160 φυσίγγια 9mm, δερμάτινη θήκη και γεμιστήρα πιστολιού και δύο πλαστικά προστατευτικά λαβής πιστολιού
• κάνναβη καθαρού βάρους 690 γραμμαρίων και ένα χάρτινο κουτί που περιείχε υπολείμματα κάνναβης και
• μία νάιλον σακούλα, που περιείχε κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 28,4 γραμμαρίων.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων για τον εντοπισμό του συνταξιούχου αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τοποθετημένα από τον ίδιο, σε εξώστη γειτονικού του διαμερίσματος, ένα πιστόλι, 173 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες SIM, εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων (μπαταρίες, φορτιστές κ.λπ.), καθώς και 32 τεμάχια χαρτιού με χειρόγραφες σημειώσεις, όπως ημερομηνίες, ονόματα και χρηματικά ποσά.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, όπου βρισκόταν η 52χρονη σύζυγός του, η οποία συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και άλλα έγγραφα, με παρόμοιες σημειώσεις, ένα κινητό τηλέφωνο, κάρτες SIM και ένα φυσίγγιο των 22mm.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι 50χρονης, η οποία είναι ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής και η εμπλοκή της προέκυψε απο ένα ιδιόγραφο σημείωμα με το ονοματεπώνυμό της, που βρέθηκε στο σπίτι του συληφθέντα αξιωματικού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• πλήθος έντυπου υλικού της Χρυσής Αυγής,
• 18 κροτίδες
• δύο φύλλα χαρτιού, στα οποία αναγράφονται ταχυδρομικές διευθύνσεις, περιγραφές σπιτιών και υπηκοότητα αλλοδαπών, που διαμένουν στις διευθύνσεις αυτές
• βιβλιάριο καταθέσεων με μεγάλο χρηματικό ποσό
• πρόχειρες σημειώσεις, στις οποίες αναφέρονται δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και
• δύο τσάντες με προϊόντα απομίμησης και κλεψίτυπα CD και DVD.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο στυνομικός υποδιευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του ΕΔΕ.
Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ελεγχθούν εργαστηριακά, προκειμένου να διαπιστωθεί αναφορικά με την τυχόν εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες.
Από τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης του Αστυνομικού Υποδιευθυντή προέκυψε ότι υπέβαλε ελλιπή δήλωση της Περιουσιακής Κατάστασης, κατά το έτος 2012, ενώ, επειδή δεν δικαιολογούνται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του, θα ενημερωθεί σχετικά και η Αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Read more...

Ν. Βαλαωρίτης για Χ.A.: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους δαίμονες......τέτοια τέρατα που φτύνουν μίσος και εκδίκηση»...
Για την αποφυλάκιση των βουλευτών Κασιδιάρη, Μίχου και Παναγιώταρου μιλά ο λογοτέχνης Νάνος Βαλαωρίτης, ο οποίος εκφράζει τον φόβο και τον αποτροπιασμό για την...
ακροδεξιά οργάνωση και χαρακτηρίζει τα μέλη της ως «οργανωμένους δαίμονες, βλοσυρά τέρατα που φτύνουν μίσος και εκδίκηση».

Ο γνωστός λογοτέχνης, σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ fm, εξέφρασε την απορία του για την άνοδο του ακροδεξιού μορφώματος, αναφέροντας: «Πού βρέθηκαν όλοι αυτοί; Έχω ζήσει τρία φασιστικά καθεστώτα και μόνο οι βασανιστές τους ήταν τέτοια μούτρα. Το έγκλημα και ο φασισμός ενώθηκαν εδώ, για να δημιουργήσουν θρασύδειλους και δαιμονισμένους. Πιστεύω ότι τους εξέθρεψε η άθλια οικονομική κατάσταση των μνημονίων που μας επέβαλαν οι εταίροι μας και οι φίλοι μας οι Γερμανοί, που με μίσος λένε τέτοια ψέματα σε βάρος μας. Αυτά συνδέονται μεταξύ τους», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ο κ. Βαλαωρίτης επέρριψε ευθύνες στις Αρχές για την αργοπορημένη αντίδραση στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας: «Αργοπόρησαν πολύ να πάρουν μέτρα. Είχαν ορισμένες δικογραφίες, αλλά τις είχαν κλείσει σε συρτάρι. Αυτά όλα εξέθρεψαν το θηρίο, διότι αν δεν το αντιμετωπίσεις, αποθρασύνεται. Έτσι είναι ο φασισμός. Εάν δεν τον αντιμετωπίσεις μαζικά, επεκτείνεται».

Κλείνοντας, ο κ. Βαλαωρίτης σημείωσε πως «θέλω να συνεχιστεί ο αγώνας, ώστε να εκλείψουν πρώτα-πρώτα οι αιτίες του φαινομένου και μετά τα αποτελέσματα, που είναι αυτοί οι ψυχωτικοί άνθρωποι που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν αυτές τις μεθόδους. Για να βγει εκτός νόμου, πρέπει πρώτα να στηριχθούν όλες οι εγκληματικές κατηγορίες. Δεν είμαστε δυστυχώς μια χώρα που μπορεί να στείλει στο Άουσβιτς ή στη Σιβηρία χιλιάδες ανθρώπους. Πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία των δημοκρατικών ελευθεριών...».


Read more...

Παραίτηση του Δ.Σ. του ΟΑΣΑ ζητά ο Χρυσοχοϊδης...
Την παραίτηση του Προέδρου &  Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΑ, κ. Α. Δελούκα, καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ζήτησε σήμερα, Τετάρτη, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Σύμφωνα με..
τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η παραίτησή τους ζητείται "μετά την διαπίστωση αδυναμιών και καθυστερήσεων στην αντιμετώπιση προβλημάτων και εκκρεμοτήτων του Οργανισμού, που δυσχεραίνουν σημαντικά την αποτελεσματική του λειτουργία".

Read more...

Προφυλακίστηκε η χρυσαυγίτισσα ανθυπαστυνόμος...


Μετά την απολογία της ενώπιων των ανακριτών - Είχε στενή σχέση με τον Γ. Πατέλη και εκτιμάται πως ...
τον τροφοδοτούσε με πληροφορίες για ενδεχόμενες αστυνομικές έρευνες

Προφυλακιστέα έκριναν εισαγγελέας και ανακριτές την ανθυπαστυνομό που υπηρετούσε στην ασφάλεια Πειραιά.

Η ανθυπαστυνόμος είχε στενή σχέση με τον Γ. Πατέλη και εκτιμάται πως τον τροφοδοτούσε με πληροφορίες για ενδεχόμενες αστυνομικές έρευνες, προστατεύοντας τους Πυρήνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Την ίδια στιγμή ελέγχεται αν χρησιμοποίησε την ιδιότητά της δίνοντας ευαίσθητα δεδομένα αλλοδαπών, όπως διευθύνσεις και τηλέφωνα, τα οποία δέχονταν στη συνέχεια επισκέψεις από τους μπράβους της Νίκαιας και του Πειραιά.

Αμέσως μετά τη δολοφονία είχαν ανταλλάξει οι δύο τους τηλεφωνήματα, για να «καλύψουν» το γεγονός, όπως καταγράφηκε από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

Η ανθυπαστυνόμος σύμφωνα με πληροφορίες είχε και τον πιο δραστήριο ρόλο καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν τα περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Μετά τη σύλληψή της από την Αντιτρομοκρατική, στο σπίτι της βρέθηκε ένα μίνι οπλοστάσιο: υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής...
protothema.gr

Read more...

«Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές...» Τι είπαν οι τέσσερις βουλευτές της ΧΑ στην απολογία τους


Τι είπαν οι τέσσερις βουλευτές της ΧΑ στην απολογία τους
N.Μίχος, Ηλ.Παναγιώταρος και Ηλ.Κασιδιάρης αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους. Ακολούθησαν ύβρεις, απειλές και κλωτσιές κατά δημοσιογράφων   (Φωτογραφία:  AP/Fosphotos )

Αθήνα
Απαντήσεις επί του κατηγορητηρίου έδωσαν οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η απολογία των οποίων δεν ήταν τελικά πολιτικό μανιφέστο όπως ήθελαν νωρίτερα δημοσιογραφικές πληροφορίες. Οι τέσσερις δήλωσαν υπερήφανοι για τη δράση της Χρυσής Αυγής αναγνώρισαν όμως λάθη σε συγκεκριμένες τους ενέργειες.

Κασιδιάρης: «Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές»

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος απολογήθηκε για σχεδόν επτά ώρες, τόνισε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστική οργάνωση, ούτε χρησιμοποιεί ναζιστικά σύμβολα. «Δεν είμαστε ναζιστές, ούτε εθνοσοσιαλιστές, αλλά Έλληνες εθνικιστές».

Είμαι έλληνας εθνικιστής» είπε «και αν ζούσα το '41 θα είχα πέσει στα οχυρά του Ρούπελ μαχόμενος τους εισβολείς στην πατρίδα μου».

Φέρεται επίσης να είπε ότι το κόμμα χρηματοδοτείται από την κρατική χρηματοδότηση και ότι οι βουλευτές δίνουν το 20% της βουλευτικής αποζημίωσης που λαμβάνουν «στο κίνημα».

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης και στο αποκαλούμενο από το κατηγορητήριο καταστατικό της Οργάνωσης, το οποίο προσκόμισε μάρτυρας. Το χαρακτήρισε ως «ψευδεπίγραφο», ενώ είπε ότι το κείμενο αυτό είναι αστείο για να είναι το καταστατικό της Χρυσής Αυγής. «Πρόσθεσε ότι το μοναδικό καταστατικό που αναγνωρίζουν είναι αυτό που κατέθεσαν το 2012 στον Άρειο Πάγο, στην τότε αντεισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Αναφέρθηκε επίσης σε «μαθήματα αυτοάμυνας» που λαμβάνουν τα μέλη του κόμματος και φέρεται να είπε στους ανακριτές: «Από τη στιγμή που θα θεωρηθούν τα δικά μας μαθήματα αυτοάμυνας παράνομα και επιλήψιμα, τότε και το ΚΚΕ που κάνει μαθήματα αυτοάμυνας θα πρέπει να έρθει εδώ με την ίδια κατηγορία όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα».

Για τον ρόλο του ιδίου είπε ότι ήταν μόνο εκπρόσωπος του κόμματος και όχι εκπαιδευτής των στρατιωτικών ταγμάτων εφόδου, την ύπαρξη των οποίων την αρνείται.

Ο Ηλ.Κασιδιάρης ρωτήθηκε ακόμη από τους ανακριτές και για το περίφημο «εγέρθητω». «Κάναμε λάθος», φέρεται να παραδέχτηκε και είπε ότι ήταν μια αντίδραση στην αγανάκτηση που είχαν για την στάση των ΜΜΕ την προεκλογική περίοδο κατά την οποία δέχονταν επιθέσεις από όλα τα Μέσα.

Το δεύτερο επεισόδιο για το οποίο έκανε αυτοκριτική ήταν το γεγονός της διάλυσης των πάγκων των αλλοδαπών μικροπωλητών στις λαϊκές. «Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές είπε, ρατσιστές είναι αυτοί που μας προσάπτουν ότι έχουμε βουλευτή αλβανικής καταγωγής...».

Ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση.

Παναγιώταρος: «Είμαι καθαρός σαν κρύσταλλο»
Περίπου τέσσερις ώρες διήρκεσε και η απολογία του Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Έκανε λόγο για ψευδομάρτυρες, και είπε ότι «είναι καθαρός σαν κρύσταλλο και δεν φοβάται τίποτε...».
Για το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Γιάννη Λαγό τρεις ώρες πριν από τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα είπε ότι ήταν κάτι συνηθισμένο και ότι δεν γνωρίζει τον Ρουπακιά, αλλά τον έχει δει μόνο σε δύο τρεις φωτογραφίες από εκδηλώσεις της ΧΑ.

Ο βουλευτής φέρεται να υποστήριξε ότι ολόκληρο το κατηγορητήριο είναι αστείο και ότι στηρίζεται σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά που είναι άσχετα με το κόμμα. Ο κ. Παναγιώταρος τέλος, φέρεται να δήλωσε υπερήφανος που ανήκει στην ΧΑ.

Λαγός: Τα τηλεφωνήματα έγιναν για να μάθουμε τι είχε συμβεί
Δεν έπεισε ο Γ. Λαγός τους ανακριτές παρότι στην απολογία του, που διήρκεσε επίσης 4 ώρες, δήλωσε ότι ενημέρωσε τον αρχηγό για το τι είχε γίνει μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Ο ίδιος δικαιολόγησε τα απανωτά τηλεφωνήματα επειδή  όπως είπε ενημερωνόταν για το τι είχε συμβεί στο Κερατσίνι.

Υποστήριξε επίσης ότι πρώτη φορά στη ζωή του είδε το καταστατικό της Οργάνωσης που παρουσιάζεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ότι γνωρίζει μόνον αυτό που είναι κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από τις δικαστικές Αρχές και το οποίο απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.

Μίχος: «Δεν ξέραμε κάτι για το επεισόδιο στο Κερατσίνι»
Ο Νίκος Μίχος είπε ότι είναι βουλευτής στην Εύβοια επομένως δεν μπορεί να πήρε μέρος σε σύσκεψη πριν από τα επεισόδια στο Πέραμα. Φέρεται επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, να υποστήριξε ότι στα κεντρικά γραφεία δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι. Και εκείνος αρνήθηκε την ύπαρξη κρυφού καταστατικού και ταγμάτων εφόδου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τι λέει το νομοσχέδιο Ακίνητα έναντι χρεών στην εφορία


Ακίνητα έναντι χρεών στην εφορία
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Οι πολίτες, όταν δεν θα έχουν άλλο τρόπο να εξοφλήσουν τα πάσης φύσεως χρέη τους, θα προσφεύγουν στην εκχώρηση των ακινήτων προς το Ελληνικό Δημόσιο και θα γίνεται συμψηφισμός των οφειλών με την αξία του ακινήτου που θα αποτιμάται κατά περίπτωση βάσει ειδικής μεθοδολογίας, όπως προβλέπει το άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τη φορολογία ακινήτων.

Με αυτόν τον τρόπο οι οφειλέτες θα αποφεύγουν τις ποινικές διώξεις και τη φυλακή.

Οπως προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα, όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν με μετρητά τα χρέη τους θα έχουν τις εξής επιλογές:

1ον. Να μεταβιβάσουν σε τρίτον την πλήρη κυριότητα του ακινήτου με ταυτόχρονη εκχώρηση της απαίτησης καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού στο Ελληνικό Δημόσιο. Με αυτόν τον τρόπο τα χρέη περνούν στο νέο ιδιοκτήτη ο οποίος θα είναι και ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την εξόφληση των οφειλών που έχει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης στο Δημόσιο.

2ον. Να παραχωρήσουν στο Ελληνικό Δημόσιο την πλήρη κυριότητα ακινήτου ίσης τουλάχιστον αξίας με το ποσό του εξοφλούμενου φόρου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αν μεταβιβάσει ο φορολογούμενος - οφειλέτης στο Δημόσιο ακίνητο μεγαλύτερης αξίας από τη συνολική οφειλή και υπάρχει διαφορά υπέρ του ελληνικου δημοσίου μεταξύ της αξίας του ακινήτου που μεταβιβάζεται και της ληξιπρόθεσμης οφειλής, το υπερβάλον ποσό δεν επιστρέφεται.

Η διαδικασία εξόφλησης του φόρου με τη μεταβίβαση ακινήτων του οφειλέτη θα καθορίζεται με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Εξάλλου, το υπουργείο Οικονομικών με άλλη διάταξη καθιστά  συνυπεύθυνους τους συμβολαιογράφους, τους φύλακες μεταγραφών και τους προϊσταμένους κτηματολογικών γραφείων σε περίπτωση που προχωρήσουν σε υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων, μεταγράψουν τίτλους κτλ. και οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν πληρώσει το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων 2014. Μάλιστα οι ποινή που θα επιβάλλεται είναι πολύ μεγάλη καθώς ανέρχεται σε πρόστιμο 5.000 ευρώ για όποιον αγνοήσει το νόμο.

Αν δεν έχει πληρωθεί ο φόρος, οι συμβολαιογράφοι μπορούν να κάνουν κανονικά τα συμβόλαια, μόνο αν καταβάλλουν οι ίδιοι , μέσα σε τρεις ημέρες από την υπογραφή του συμβολαίου, τον οφειλόμενο φόρο ακινήτων.

Η διάταξη όπως έχει διαμορφωθεί και δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Κυριακής προβλέπει τα εξής: «Απαγορεύεται , επί ποινή ακυρότητας του συμβολαιογραφικού εγγράφου, η σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου με το οποίο μεταβιβάζεται ή δημιουργούνται εμπράγματα δικαιώματα σε αυτό ή γίνεται σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ή εγγράφεται υποθήκη επί ακινήτου, αν δεν επισυναφθεί από το συμβολαιογράφο στο συμβόλαιο που συντάσσει, πιστοποιητικό της Φορολογικής Διοίκησης με το οποίο να πιστοποιείται ότι το ίδιο ακίνητο, με τα ίδια στοιχεία, περιλαμβάνεται στη δήλωση του ενιαίου φόρου ακινήτων, καθώς και ότι ο φορολογούμενος έχει καταβάλλει ή νόμιμα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΑ για το συγκεκριμένο ακίνητο και έχει καταβάλλει , ρυθμίσει ή νόμιμα απαλλαγεί για τα υπόλοιπα ακίνητα για τα οποία είναι υπόχρεος, κατά τα προηγούμενα έτη.

Οι συμβολαιογράφοι, φύλακες μεταγραφών και οι προϊστάμενοι των κτηματολογικών γραφείων που παραβαίνουν τις παραπάνω υποχρεώσεις, υπόκεινται σε πρόστιμο που ορίζεται σε 5.000 ευρώ για κάθε παράβαση».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ...


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης...

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε ακόμη μία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και της Ομόνοιας και προσήχθησαν 483 άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν 46.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1961.html

Read more...

Τη Δευτέρα η απόφαση για τον Άκη ΤσοχατζόπουλοΟλοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου. Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου
Την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους λοιπούς κατηγορουμένους.
Την Τρίτη, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων.
Υπενθυμίζεται, ότι η εισαγγελέας, Γ. Αδειλίνη, είχε αναφέρει, ότι ο πρώην υπουργός γνώριζε ότι τα χρήματα των μιζών "μετακύλησαν στον καταχρεωμένο ελληνικό λαό", αλλά δεν τον ενδιέφερε.
"Γνώριζε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και του ήταν αδιάφορο ότι οι μεγάλες εταιρείες, προμηθεύτριες των όπλων, θα μετακυλούσαν το κόστος των δωροδοκιών στον καταχρεωμένο ελληνικό λαό που τον τίμησε με την ψήφο του", είχε πει στην αγόρευσή της η τακτική εισαγγελέας Γ. Αδειλίνη.
Η εισαγγελέας είχε εμφανιστεί απολύτως πεπεισμένη ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας δωροδοκήθηκε και ακολούθως σχεδίασε και οργάνωσε έναν ολόκληρο μηχανισμό, προκειμένου να συγκαλύπτει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που λάμβανε ως "μίζες".

Read more...

Ενώπιον των ανακριτών Νύχτα απολογιών για τα κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής


Νύχτα απολογιών για τα κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής
Ο Ηλίας Κασιδιάρης οδηγείται στο γραφείο του ανακριτή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ολονύχτιες απολογίες για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Επί επτά ώρες απολογήθηκε στον ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ο Ηλ.Παναγιώταρος απολογείτο μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ακολούθησε η απολογία του Γ.Λαγού, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης, ενώ σε λίγο αναμένεται να απολογηθεί και ο Ν.Μίχος.

Ο Ηλ.Κασιδιάρης δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τα πάντα και να απάντησε πολιτικά στις περισσότερες ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.

Σε ανάλογο κλίμα και η απολογία του Ηλία Παναγιώταρου.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των τεσσάρων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για το αν θα προχωρήσουν στην προφυλάκισή τους.

Οι απολογίες συνεχίζονται σήμερα, Τετάρτη. Στο γραφείο του δικαστικού λειτουργού έχει προγραμματισθεί να βρεθούν το πρωί άλλοι οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ενώ στις 15:30 θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Την Τρίτη απολογήθηκαν τρία περιφερειακά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Τα δύο αφέθηκαν ελεύθερα με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο τρίτος από τα τρία μέλη του κόμματος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...