Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ν. Βαλαωρίτης για Χ.A.: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους δαίμονες...



...τέτοια τέρατα που φτύνουν μίσος και εκδίκηση»...
Για την αποφυλάκιση των βουλευτών Κασιδιάρη, Μίχου και Παναγιώταρου μιλά ο λογοτέχνης Νάνος Βαλαωρίτης, ο οποίος εκφράζει τον φόβο και τον αποτροπιασμό για την...
ακροδεξιά οργάνωση και χαρακτηρίζει τα μέλη της ως «οργανωμένους δαίμονες, βλοσυρά τέρατα που φτύνουν μίσος και εκδίκηση».

Ο γνωστός λογοτέχνης, σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ fm, εξέφρασε την απορία του για την άνοδο του ακροδεξιού μορφώματος, αναφέροντας: «Πού βρέθηκαν όλοι αυτοί; Έχω ζήσει τρία φασιστικά καθεστώτα και μόνο οι βασανιστές τους ήταν τέτοια μούτρα. Το έγκλημα και ο φασισμός ενώθηκαν εδώ, για να δημιουργήσουν θρασύδειλους και δαιμονισμένους. Πιστεύω ότι τους εξέθρεψε η άθλια οικονομική κατάσταση των μνημονίων που μας επέβαλαν οι εταίροι μας και οι φίλοι μας οι Γερμανοί, που με μίσος λένε τέτοια ψέματα σε βάρος μας. Αυτά συνδέονται μεταξύ τους», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ο κ. Βαλαωρίτης επέρριψε ευθύνες στις Αρχές για την αργοπορημένη αντίδραση στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας: «Αργοπόρησαν πολύ να πάρουν μέτρα. Είχαν ορισμένες δικογραφίες, αλλά τις είχαν κλείσει σε συρτάρι. Αυτά όλα εξέθρεψαν το θηρίο, διότι αν δεν το αντιμετωπίσεις, αποθρασύνεται. Έτσι είναι ο φασισμός. Εάν δεν τον αντιμετωπίσεις μαζικά, επεκτείνεται».

Κλείνοντας, ο κ. Βαλαωρίτης σημείωσε πως «θέλω να συνεχιστεί ο αγώνας, ώστε να εκλείψουν πρώτα-πρώτα οι αιτίες του φαινομένου και μετά τα αποτελέσματα, που είναι αυτοί οι ψυχωτικοί άνθρωποι που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν αυτές τις μεθόδους. Για να βγει εκτός νόμου, πρέπει πρώτα να στηριχθούν όλες οι εγκληματικές κατηγορίες. Δεν είμαστε δυστυχώς μια χώρα που μπορεί να στείλει στο Άουσβιτς ή στη Σιβηρία χιλιάδες ανθρώπους. Πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία των δημοκρατικών ελευθεριών...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: