Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις Βίντεο-σοκ από την εκτέλεση στο Νέο Ηράκλειο: «Τώρα θα σας σκοτώσουμε!»



Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο Mega, αποκαλύπτοντας όλο το χρονικό της επίθεσης - Τα δέκα δευτερόλεπτα του μακελειού - Άπταιστα ελληνικά μιλούσαν οι δράστες - Πυροβόλησαν και πέμπτο άτομο, που επιχείρησε να τους καταδιώξει - Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από την εξέταση της κλεμμένης μοτοσικλέτας η Αντιτρομοκρατική

Ένα νέο βίντεο από τη στυγερή εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega και ΑΝΤ1.

Την ίδια ώρα, ένα μέλος της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στο σημείο, τη στιγμή της επίθεσης, περιγράφει τον ψύχραιμο τρόπο, με τον οποίο έδρασε ο εκτελεστής. Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξι άτομα, τέσσερα άτομα μπροστά και δύο στο στενάκι που είναι η είσοδος των γραφείων.

Οι δράστες πάρκαραν τη μηχανή τους περίπου 25 μέτρα πριν και προχώρησαν με τα πόδια προς τα γραφεία, λέει ο αυτόπτης μάρτυρας. «Ήρθαμε... Τώρα θα σας σκοτώσουμε» φέρεται να είπε, σε άπταιστα ελληνικά, ο ένας από τους δράστες.

Ο εκτελεστής (εκ των δύο δραστών, όπως είναι γνωστό, πυροβόλησε μόνο ο ένας, που φορούσε καπελάκι τύπου τζόκεϊ) πυροβόλησε πρώτα το τέταρτο άτομο, που γλίτωσε, τρέχοντας μέσα στα γραφεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Mega, όταν ο τέταρτος νεαρός ανέβηκε στα γραφεία, οι άλλοι δεν πίστευαν ότι δεν τον πέτυχε καμία σφαίρα και του έβγαλαν την μπλούζα, για να το διαπιστώσουν.

Αμέσως μετά ο δράστης πυροβόλησε τον 29χρονο Αλέξανδρο Γέροντα, τον οποίο, όπως λέει ο μάρτυρας, είδε να σωριάζεται και να χάνει τις αισθήσεις του.



Στη συνέχεια τα πυρά στράφηκαν προς τους Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, που έπεσαν αιμόφυρτοι στο έδαφος, ενώ η χαριστική βολή τους δόθηκε από απόσταση αναπνοής.

Μόλις ολοκλήρωσαν το δολοφονικό τους έργο, λέει το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, πήγαν προς τη μοτοσικλέτα τους και εξαφανίστηκαν. Ένας θαμώνας πήρε τη μηχανή του και προσπάθησε να τους ακολουθήσει. Οι δράστες τον πυροβόλησαν και αυτόν, χωρίς να τον πετύχουν.



Τα λόγια του αυτόπτη μάρτυρα

«Εγώ βρισκόμουν στην είσοδο 10 μέτρα αριστερά. Σταμάτησε μια μηχανή από πίσω μου περίπου 40-50 μέτρα, κατέβηκαν οι δύο εγκληματίες. Ο πρώτος έβγαλε το όπλο και όταν έφθασαν στην είσοδο της καφετέριας φώναξαν, διάφορα άλλα που πάνω στον πανικό δεν κατάφερα να ακούσω. Απλά απ' ότι είπαν και οι αυτόπτες μάρτυρες που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην καφετέρια, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Στόχος τους ήταν να έχουμε όσο περισσότερους νεκρούς. Και αυτό θέλω να το τονίσω και να ακουστεί ότι από θαύμα εκείνη την ώρα δεν βρισκόντουσαν εδώ 10 και 15 παιδιά όπως γίνεται συνήθως»

»Υπήρχε ένας τέταρτος που γλίτωσε από θαύμα που δέχθηκε ή δύο ή τρια πυρά από πολύ κοντινή απόσταση και ως εκ θαύματος πραγματικά δεν τον πέτυχαν. Όταν τελείωσε το μακελειό γδύθηκε και τον ψάχναμε να δούμε εάν έχει χτυπηθεί γιατί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν έχει δεχθεί σφαίρα».

Σοκ από το βίντεο

Την ίδια ώρα, σοκάρουν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το βίντεο που αποτυπώνονται οι στιγμές που ακολούθησαν μετά την τρομοκρατική ενέργεια και τη δολοφονία των δύο νεαρών.

Οι κινήσεις του εκτελεστή με το εννιάρι πιστόλι που ήθελε και τα τέσσερα άτομα νεκρά έχουν καταγραφεί και η εικόνα αναλύεται στα εργαστήρια.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, καθώς και το καταγεγραμμένο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής και οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι θα τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο.

Μέσα στις επόμενες ώρες, στην Αντιτρομοκρατική περιμένουν τα αποτελέσματα από τη μηχανή που ερευνάται για DNA και αποτυπώματα, καθώς οι δράστες την είχαν κλέψει από τον Ιούνιο.

Τρεις κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τα σημεία διαφυγής, και στο βίντεο φαίνεται ο εκτελεστής να φέρει ένα σακίδιο. Οι Αρχές εκτιμούν ότι κουβαλούσε και άλλο οπλισμό καθώς θα είχαν προβλέψει το ενδεχόμενο συμπλοκής.
.protothema.gr

Read more...

Σε 4 χώρες ψάχνει χρήματα η Χρυσή Αυγή...




Χρηματοδότηση από ομογενείς αλλά και από ρατσιστικές οργανώσεις του εξωτερικού φαίνεται ότι αναζητά η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor, οπως γραφει η...
REAL NEWS,  μέλη της οργάνωσης του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου στοχεύουν στις επαφές που είχαν αποκτήσει τον προηγούμενο χρόνο σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες, ώστε να εξασφαλίσουν τα χρήματα που απαιτούνται για τη διατήρηση των γραφείων τους και των λοιπών «δραστηριοτήτων» της.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor, η Χρυσή Αυγή έχει απευθυνθεί για οικονομική βοήθεια στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Γερμανία, και συγκεκριμένα στις πόλεις που φιλοξενούν τις μεγαλύτερες παροικίες Ελλήνων ομογενών.

Το Stratfor αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και έγκριτα ινστιτούτα αναλύσεων στις ΗΠΑ και είναι ένα «εργαλείο» που χρησιμοποιεί συχνά η αμερικανική διπλωματία. Η ανάλυσή του για τις κινήσεις της Χρυσής Αυγής στο εξωτερικό τον τελευταίο μήνα αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον τρόπο με τον οποίο κινείται η οργάνωση, προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το ινστιτούτο τονίζει ότι η καταδίκη που γνώρισε η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα μετά τη δολοφονική ενέργεια των μελών της έχει περιορίσει την επιρροή στο εσωτερικό και την έχει αναγκάσει να αναζητήσει πόρους εκτός συνόρων. «Η Χρυσή Αυγή μπορεί να αντλήσει κάποια κεφάλαια από το εξωτερικό, ώστε να κρατηθεί στην επιφάνεια», αναφέρει, χαρακτηριστικά, το Stratfor.

«Στοχεύοντας σε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, η οργάνωση ελπίζει να νομιμοποιήσει την παρουσία της διεθνώς και να βρει κεφάλαια, προμήθειες και ψήφους για τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, αναφέρει το αμερικανικό ινστιτούτο.

«Η μεγαλύτερη παρουσία της Χρυσής Αυγής φαίνεται να είναι στις ΗΠΑ, όπου ζουν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Έλληνες. Το κόμμα έχει δημιουργήσει παράρτημα στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, ενώ σχεδιάζει να ενισχύσει την παρουσία του στο Σικάγο και στο Κονέντικατ», σημειώνει στην ανάλυσή του το Stratfor.

Read more...

«Κατασχέσεις ακινήτων για όσους δεν πληρώνουν»...




Μπαράζ κατασχέσεων ακινήτων οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ προαναγγέλλει ο υπουργός Απασχόλησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο  Βρούτσης , μιλώντας στην...
«Real News», αναφέρει ότι στους οφειλέτες που δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν την οφειλή τους οι φορείς υποχρεούνται να επιδιώξουν την αναγκαστική είσπραξή της με τη λήψη μέτρων που προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

Ο υπουργός αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει αναδρομική περικοπή του εφάπαξ, ενώ χαρακτηρίζει τις περισσότερες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ως «πολυτέλεια», ωστόσο δεν θα γίνει καμιά νέα παρέμβαση που να αλλάζει τον προγραμματισμό χιλιάδων ασφαλισμένων που θεμελίωσαν ή θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Read more...

Νόμιμο και με τη βούλα του ΣτΕ το άνοιγμα του οδοντιατρικού επαγγέλματος



Ανοίγει και επίσημα το οδοντιατρικό επάγγελμα στην Ελλάδα. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, απέρριψε τις δύο προσφυγές που είχαν κατατεθεί
Το άνοιγμα του οδοντιατρικού επαγγέλματος στην Ελλάδα νομιμοποίησε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές που είχαν καταθέσει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η άρνηση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών να εκδώσουν Προεδρικό Διάταγμα για εξαίρεση των οδοντιάτρων από το άνοιγμα των επαγγελμάτων, όπως προβλέπεται από το νόμο 3919 του 2011. Επίσης, ζητούσαν να διατηρηθούν σε ισχύ οι περιορισμοί που υφίστανται για την άσκηση του επαγγέλματος.
Το ΣτΕ έκρινε ότι ο προαναφερόμενος νόμος παρέχει στην Πολιτεία τη δυνατότητα να προβεί στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για εξαίρεση συγκεκριμένου επαγγέλματος από τους γενικούς κανόνες απελευθέρωσης των επαγγελμάτων αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι οπωσδήποτε πρέπει να εξαιρεθεί από τον νόμο.
Ακόμη, η υποχρέωση να διατηρηθούν περιορισμοί στην άσκηση του επαγγέλματος, οι οποίοι προβλέπονταν από προηγούμενο νόμο, δεν απορρέει από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, το Διεθνές Σύμφωνο Οικονομικών, Κοινωνικών και Μορφωτικών Δικαιωμάτων και τη Σύμβαση για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Αξιοπρέπειας του Ανθρώπου.
Έτσι το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετείται "παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας από την άρνηση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών να προτείνουν την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος περί εξαιρέσεως του επαγγέλματος του οδοντιάτρου από τις διατάξεις του νόμου 3919/2011".
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

"Του τα ελεγα, αλλά τον είχαν ξεμυαλίσει ο Κασιδιάρης και η παρέα του" ...




Ο θείος του Γιώργου Φουντούλη, εξαπολύει επίθεση κατά της  Χρυσής Αυγής...
Δριμύ κατηγορώ εναντίον της Χρυσής Αυγής εξαπολύει μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, o θείος του άτυχου Γιώργου Φουντούλη, Ματθαίος Φουντούλης, μέλος του...
ΛΑ.Ο.Σ - όπως φαίνεται στην φωτογραφία, που έχει αναρτημένη στα social media, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
 "Τώρα πως την βλέπετε στρατιωτάκια της Χρυσής Αυγής. Απλά σας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Να είστε πατρώτες όχι πιόνια" αναφερει μεταξυ άλλων ο  συγγενής του θύματος.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:

"γραφετε οτι λυποσαστε, οτι ο Γ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ειναι ηρωας ,θυσιαστηκε για την πατριδα,ελαφρυ το χωμα και πολλα αλλα.Εχω να σας πω σαν θειος του Γιωργου οτι ολοι οι νεοι που γραφετε στην σελιδα του το νομιζετε παιχνιδι.Υπαρχει πονος στην οικογενεια μας και παντα του λεγαμε να προσεχει και παντα φοβομασταν μην του συμβει οτιδηποτε βλεποντας και ακουγοντας την φραση που λεγετε συχνα απο χρυσαυγιτες.ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ κανεις ομως δεν περιμενε οτι το αιμα θα ηταν του δικου μας παιδιου.Τι να μου πουν τωρα ολοι αυτοι που το παρεσυραν το καθοδηγησαν και το εβαλαν να φυλα σκοπια στα γραφεια τους.Γιατι να συμβη στο Γιωργο μας και στο καθε παιδι πανω στο ανθος της ηλικιας .Αναρωτηθειτε αν αξιζει νεοι μου να χυνετε αδικο αιμα.Δεν εχουμε πολεμο.Οταν ειμαστε φανταροι κυταμε ποτε θα απολυθουμε σωστα.Τωρα πως την βλεπετε στρατιωτακια της χρυσης αυγης.Απ[λα σας κανουν πλυση εγκεφαλου.Με πονο ψυχης γιατι ειμαι πατερας και θειος και αλλων παιδιων σας συμβουλευω να αγαπατε την πατριδα να παλεψετε γι αυτην να ειστε πατριωτες εθνικιστες αλλα οχι πιονια.Και εσεις ανθρωποι μεγαλυτερης ηλικιας φερτε στην σκεψη σας οτι μπορει το δικο σας παιδι να ηταν στην θεση του δικου μας.Απο οπου και να ηρθε η δολοφωνια ειναι καταδικαστεα.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ,ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ,ΞΕΡΩ ΕΙΣΤΕ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΒΡΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΝΗΨΙΟΥ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΨΥΧΟ ΚΟΡΜΑΚΙ ΤΟΥ ΘΑ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΓΝΩΜΗ.ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΙΜΑ.ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΔΙΧΟΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΥΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΜΕ ΜΑΥΛΟ ΟΧΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ.ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΗΣΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΗΡΕΜΟΣ ,ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ,ΘΕΩΡΗΣΕ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙ Η ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΠΟΥ.ΕΛΕΓΕ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΕ ΠΑΤΕΡΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.ΚΟΙΤΑΖΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΑΟΥΝ,ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΣΕ.ΗΤΑΝ ΨΥΧΟΥΛΑ .ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑ , Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΤΟΥς ΦΙΛΑ .Ο ΠΟΝΟΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΧΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ"

Λίγο παρακάτω σχολιάζει στην ανάρτηση του: 

"ΤΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΞΕΜΥΑΛΙΣΕΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ"

Read more...

Κινητοποίηση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Σε απεργιακό ρυθμό και τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου


Σε απεργιακό ρυθμό και τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Νέα 24ωρη πανεργατική απεργία διοργανώνουν για την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με κεντρικά αιτήματα θέσεις εργασίας για όλους, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και δημοκρατικά δικαιώματα. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ειδικότερα, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 12:00. Ως εκ τούτου, θα ματαιωθούν τα πρωινά σιδηροδρομικά δρομολόγια, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Προαστιακού μεταξύ Δουκίσης Πλακεντίας και Αεροδρομίου.

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Την Τετάρτη, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09:00 έως τις 21:00. Το Μετρό, το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα κινούνται κανονικά ολόκληρη την ημέρα.

Στην απεργία συμμετέχουν οι καθηγητές, οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως. Ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10:30 διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε ηλικία 74 ετών Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καλαμίτσης


Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καλαμίτσης

Αθήνα
Σε ηλικία 74 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο θεατρικός συγγραφέας της επιθεώρησης, στιχουργός, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, Γιάννης Καλαμίτσης.

Ο Γιάννης Καλαμίτσης νοσηλευόταν εδώ και μήνες στο Σισμανόγλειο καθώς έπασχε από σοβαρό αιματολογικό νόσημα ανάμεσα στις επιπλοκές του οποίου ήταν και η νεφρική ανεπάρκεια.

Από το 1990 διατηρούσε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή με μεγάλη ακροαματικότητα, αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από το 2009 στον REAL FM.

Στην εκπομπή του ενσωμάτωνε στοιχεία επιθεωρησιακά γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια, σύμφωνα με την επικαιρότητα.

Είχε συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες, έχει γράψει αρκετές επιθεωρήσεις και πάνω από 400 τραγούδια («Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι», «Θα σ' αγαπώ», «Χώμα Ελληνικό» κ.ά.).

Τραγούδια του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Σπανός, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Κώστας Τουρνάς και ο Χρήστος Δάντης.

Δήλωση Αντώνη Σαμαρά

«Ένας καλός φίλος, ένα ελεύθερο πνεύμα, ο δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός Γ. Καλαμίτσης, έφυγε σήμερα από κοντά μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός για το θάνατο του Γ.Καλαμίτση.
«Αφήνει ωστόσο σε όλους μας παράδειγμα ήθους και εντιμότητας, αλλά και αθάνατα δημιουργήματα μιας ανήσυχης, αιχμηρής και ισχυρής πένας.
»Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλειά του και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους δικούς του». 
Δήλωση υπουργού Πολιτισμού
Ως έναν «κατ' εξοχήν ενεργό πολίτη και δημιουργικό, πολυτάλαντο άνθρωπο» περιγράφει ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος τον Γιάννη Καλαμίτση.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημειώνει στη δήλωσή του ότι μέσον της έκφρασης του Γ.Καλαμίτση ήταν ο λόγος, τον οποίον αξιοποίησε με πολλούς τρόπους.
«Υπήρξε μαχητικός δημοσιογράφος, αιχμηρός και καίριος επιθεωρησιογράφος, ευαίσθητος στιχουργός, απολαυστικός ραδιοφωνικός παραγωγός. Διαφορετικές γενιές αναγνωστών, θεατών και ακροατών χειροκρότησαν τα αποκαλυπτικά, σατιρικά του κείμενα, αγάπησαν και τραγούδησαν τους στίχους του. Διαφορετικές γενιές Ελλήνων πολιτών αναγνώρισαν σ' αυτόν ένα δικό τους άνθρωπο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του» σημειώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

76 ψήφοι υπέρ - 24 λευκά Εγκρίθηκε η εισήγηση Κουβέλη - Καταγράφηκε η μειοψηφία στη ΔΗΜΑΡ


Εγκρίθηκε η εισήγηση Κουβέλη - Καταγράφηκε η μειοψηφία στη ΔΗΜΑΡ
Διάσταση απόψεων μεταξύ του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Σπ.Λυκούδη και του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Oλοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ με την  έγκριση των θέσεων για το 2ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί 13 έως 15 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα υπέρ ψήφισαν 76 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ λευκό ψήφισαν 24 μέλη της, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης.

Το κείμενο κριτικής που κατέθεσαν τα μειοψηφούντα στελέχη για την αποχώρηση από την κυβέρνηση και τον διάλογο για την Κεντροαριστερά δεν το έθεσαν σε ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, στη δευτερολογία του, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν.Ηράκλειο, τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε έναν φαύλο κύκλο αίματος και εξτρεμιστικών δράσεων. «Η ΔΗΜΑΡ είναι απέναντι σε πράξεις βίας όποιο χρώμα και αν έχουν, όποιο ιδεολογικό προκάλυμμα και όποια επίφαση επιζητούν», ανέφερε.

Για τη συγκρότηση του λεγόμενου τρίτου πόλου έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε: «Το διπολικό παιχνίδι θα αποτραπεί μόνο από έναν ισχυρό τρίτο πόλο. Μια ευρεία δημοκρατική, προοδευτική και σοσιαλιστική συμπαράταξη που αποκρούει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και τον αριστερό λαϊκισμό».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κουβέλης στον εσωκομματικό διάλογο προς το συνέδριο λέγοντας: «Υποχρέωση όλων μας είναι η ενίσχυση του κόμματος κι όχι περιχαρακώσεις, όχι υποκειμενισμοί, όχι εγωκεντρισμοί. Σεβασμό των συλλογικών αποφάσεων. Αυτός είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει σε μια πιο δυναμική παρουσία της ΔΗΜΑΡ στις πολιτικές εξελίξεις».

Το κόμμα μας πορεύεται προς το συνέδριό μας χωρίς εσωστρέφεια, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, και επισήμανε την πρωτοβουλία για το ζήτημα της απλής αναλογικής και το μπόνους των 50 εδρών.

«Θα συνεχίσουμε με την υπόθεση του πολιτικού χρήματος στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης και του εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος» ανέφερε, εξάλλου, ο κ. Κουβέλης. 

Στις ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις της δεύτερης μέρας, συγκαταλέγονται οι ομιλίες επικεφαλής νομαρχιακών επιτροπών από την περιφέρεια με την έκφραση αγωνίας για το ενδεχόμενο αλλοίωσης του χαρακτήρα του κόμματος, καθώς και του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού που άσκησε κριτική στην ηγεσία για την απόρριψη του διαλόγου με τους «58» για την Κεντροαριστερά.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Να έρθουν σαν φίλοι, όχι σαν χρυσαυγίτες» Οικογένεια Φουντούλη: Δεν θέλουμε αίμα, τιμή, ούτε πολιτικούς στην κηδεία


Οικογένεια Φουντούλη: Δεν θέλουμε αίμα, τιμή, ούτε πολιτικούς στην κηδεία
Ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης δολοφονήθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν.Ηράκλειο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μήνυμα ότι δεν θέλουν να δοθεί πολιτική διάσταση στην κηδεία του γιου τους Γιώργου Φουντούλη που δολοφονήθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν.Ηράκλειο στέλνουν οι γονείς του.

Εν όψει της κηδείας που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας, οι γονείς καλούν όσους θέλουν να παρευρεθούν να έρθουν ως φίλοι κι όχι ως χρυσαυγίτες, τονίζοντας επίσης ότι δεν θέλουν αίμα, ούτε τιμή, ούτε την παρουσία κάποιου πολιτικού από οποιοδήποτε κόμμα.

Το μήνυμα που αναρτήθηκε στη σελίδα του Γ.Φουντούλη από την οικογένειά του είναι:

«Την Δευτέρα 4-11-2013 θα αποχαιρετήσουμε τον αγαπημένο μας Γιώργο Φουντούλη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο στις 3μμ. Η οικογένεια θέλει να παρευρεθούν όλοι οι φίλοι του Όχι σαν χρυσαυγίτες αλλά σαν φίλοι που θέλουν να τιμήσουν τον φίλο τους. Δεν θέλουμε ΑΙΜΑ το παιδί μας πότισε την άσφαλτο με το αίμα του ούτε ΤΙΜΗ γνωρίζουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα του παιδιού μας. Η οικογένεια δεν επιθυμεί να παρευρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. Η οικογένεια δεν επιθυμεί στεφάνια και λουλούδια και αντί για αυτό στην είσοδο του Ναού θα υπάρχει ένα κουτί που μπορεί όποιος θέλει αυτά τα χρήματα που θα έδινε για λουλούδια ή στεφάνι να τα δώσει για την ενίσχυση του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ στο οποίο φοιτά η ΕΙΡΗΝΗ η ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...