Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Στην Βουλή η δικογραφία Βενιζέλου...


Στη Βουλή έφτασε νωρίτερα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, κατόπιν μήνυσης που κατατέθηκε εναντίον του «για...
κατασκοπεία και παραβίαση μυστικών του κράτους».

Την μήνυση κατά του κ. Βενιζέλου έχει καταθέσει ο γιατρός Δημήτριος Αντωνίου, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού ότι κατέχει στο σπίτι του ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία του στο υπουργείο Αμύνης. Το έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενο με την ποινική δικογραφία και το αντίστοιχο έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διαβιβάζεται στη Βουλή με τις διατάξεις περί ποινικής ευθύνης υπουργών.

parapolitika.gr

Read more...

Την Κυριακή παρουσιάζει το πρόγραμμα του κόμματός του Γιατί ο Θεοδωράκης πρότεινε να επιβληθούν δασμοί στα κινεζικά προϊόντα


Γιατί ο Θεοδωράκης πρότεινε να επιβληθούν δασμοί στα κινεζικά προϊόντα

Ο ηγέτης του «Ποταμού» ζήτησε να βρεθεί «ο πλούτος που χάνεται στους ωκεανούς» και εξήγησε ότι οι πολυεθνικές εταιρίες, μέσω ενός δαιδαλώδους συστήματος που περιλαμβάνει offshore και φορολογικούς παραδείσους καταφέρνουν να αποκρύψουν φορολογητέα ύλη

Η πρώτη ανάγνωση της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης περιορίστηκε κυρίως στην λίστα με τις 30 προσωπικότητες που υποστηρίζουν την πολιτική πρωτοβουλία του.

Στην πράξη τα ονόματα επισκίασαν ενδιαφέρουσες απαντήσεις και τολμηρές προτάσεις που παρουσίασε ο δημοφιλής δημοσιογράφος. Παράλληλα όμως στην «αφάνεια» έμειναν και κάποιες άλλες προσωπικότητες οι οποίες βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις της αίθουσας του πολυχώρου «the hug» όχι όμως στην περίφημη λίστα.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ο γνωστός καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, ο δημοσιογράφος – στιχουργός Άρης Δαβαράκης και άλλοι.

Επι της ουσίας όμως το «Ποτάμι» πέραν του Σταύρου Θεοδωράκη φαίνεται ότι έχει και συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το «μανιφέστο» που θα περιλαμβάνει προτάσεις, λύσεις και σχέδιο για την αντιμετώπιση των κεντρικών αλλά και καθημερινών προβλημάτων θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Κυριακή. Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη οι «ειδικοί» που επανδρώνουν την συμβουλευτική ομάδα έχουν αναλάβει να βρουν ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις. Κάθε πρόταση θα φέρει και την υπογραφή του «ειδικού».

Οι ίδιες πηγές μάλιστα σημειώνουν ότι η κριτική που ασκήθηκε προς τον κ. Θεοδωράκη περι απουσίας συγκεκριμένων θέσεων, οδήγησε το επιτελείο του σε πυρετώδεις διεργασίες προκειμένου το τελικό κείμενο να ολοκληρωθεί άμεσα. Το γεγονός αυτό ανέτρεψε και τον αρχικό προγραμματισμό του δημοσιογράφου ο οποίος τελικά δεν θα μεταβεί στην Κρήτη.

Δασμοί στα κινεζικά προϊόντα

Πάντως, κατά την συνέντευξη τύπου ο κ. Θεοδωράκης έδειξε ότι έχει ορισμένες ενδιαφέρουσες προτάσεις στην ευρωπαϊκή του ατζέντα. Ο «ηγέτης» του «Ποταμιού» όπως αυτοαποκαλέστηκε με δόση αυτοσαρκασμού υποστήριξε ότι η Ε.Ε. πρέπει να προχωρήσει σε τρεις απλές κινήσεις στις οποίες μάλιστα θα επιμείνει εφόσον το κόμμα του καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή. Συγκεκριμένα είπε πως πρέπει να «αντιμετωπιστεί η εισβολή της Κίνας» και πρότεινε συνεργασία Ε.Ε. – ΗΠΑ ώστε να υιοθετηθούν εμπορικοί δασμοί για τα κινεζικά προϊόντα. Εξήγησε δε ότι «πέραν των άλλων εισάγονται προϊόντα που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία».

Ακόμη μία προτεραιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη αφορά τη φορολόγηση των πολυεθνικών εταιρειών. «Πρέπει να βρεθεί ο πλούτος που χάνεται στους ωκεανούς», τόνισε ο δημοφιλής δημοσιογράφος και εξήγησε ότι οι πολυεθνικές εταιρίες, μέσω ενός δαιδαλώδους συστήματος που περιλαμβάνει offshore και φορολογικούς παραδείσους καταφέρνουν να αποκρύψουν φορολογητέα ύλη. Γι αυτό πρότεινε συνεργασία Ε.Ε. – ΗΠΑ και Ιαπωνίας ώστε να στηθεί ένα πλέγμα αντιμετώπισης τους.

Η τελευταία πρότασή του αφορά τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της διατροφής που προκαλεί οφέλη και στον πρωτογενή τομέα. Συγκεκριμένα είπε ότι «πρέπει να επιδοτηθούν γεύματα – υγιεινή διατροφή σε όλα τα σχολεία της ΕΕ»
protothema.gr

Read more...

Η συνδιάσκεψη για την ΕΛΙΑ το πρόγραμμα το λογότυπο

Η συνδιάσκεψη για την ΕΛΙΑ το πρόγραμμα το λογότυπο
Πρόγραμμα Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης 8-9 Μαρτίου 2014
Σάββατο 8 Μαρτίου
11:00 Διαπιστεύσεις συμμετεχόντων
12:00 Προεδρείο - Άνοιγμα Εργασιών Συνδιάσκεψης
12-13.30 Παρουσίαση Πολιτικής Διακήρυξης ΕΛΙΑΣ – Παρουσίαση Λογότυπου και Σήματος
14:00 Έναρξη Ομιλιών Επικεφαλής κομμάτων, πρωτοβουλιών, κινήσεων, συμμετεχόντων στη Συνδιάσκεψη
- Ευάγγελος Βενιζέλος: Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
- Ανδρέας Λοβέρδος: Πρόεδρος Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα
- Γιάννης Βούλγαρης: Πρωτοβουλία των «58»
- Ηλίας Μόσιαλος: Επικεφαλής της «Δυναμικής Ελλάδας»
- Εκπρόσωποι κινήσεων: Παναγιώτης Βλάχος «Μπροστά»
Νίκος Διακουλάκης «Πρωτοβουλία Β»
Γιάννης Τούντας «Πολιτεία 2012»
Γιάννης Ράπτης «Νέοι Μεταρρυθμιστές»
Μεταξύ των ομιλητών θα υπάρξουν τοποθετήσεις από μέλη των κομμάτων, των πρωτοβουλιών και των κινήσεων από όλη την Ελλάδα, που εκπροσωπούν και εκφράζουν διάφορους κοινωνικούς χώρους της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς και τοποθετήσεις εκπροσώπων παραγωγικών και κοινωνικών φορέων.
19:00 Λήξη εργασιών πρώτης ημέρας
Κυριακή 9 Μαρτίου
12:00 Έναρξη: Ευρωεκλογές - Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές
- Παρουσίαση της Διακήρυξης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις Ευρωεκλογές
- Ομιλίες:
- Επικεφαλής κομμάτων, πρωτοβουλιών, κινήσεων
- Ευρωβουλευτών
- Υποψηφίων Περιφερειαρχών, Δημάρχων
- Εκπροσώπων Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων και Οργανώσεων
- Συμμετεχόντων
19.00 Ομιλία του Martin Schulz, υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
20:30 Λήξη εργασιών Συνδιάσκεψης
http://egiakoumis.com/

Read more...

AYΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 80%...


Ευχάριστα νέα για τα άτομα με αναπηρία 80% επεφύλασσε η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, όσον αφορά στις συντάξεις που λαμβάνουν, αρχής γενομένης ...
από το φετινό Απρίλιο.

Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω δικαιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται, με εφάπαξ ποσό, λόγω του επιμερισμού σε δωδεκάμηνη βάση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωση από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, υπογραμμίζονται τα εξής:

«Στο ευαίσθητο πεδίο των συντάξεων του Δημοσίου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τέθηκε ως στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η κοινωνική δικαιοσύνη και η αποτελεσματική διαχείριση των συντάξεων, έχοντας επιτευχθεί σημαντική πρόοδος σε σχέση με το στόχο αυτό.

Με συγκεκριμένες διοικητικές πρωτοβουλίες, στο πεδίο των συντάξεων των αναπήρων συνταξιούχων του Δημοσίου, με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, υλοποιήθηκε η δέσμευση για προσαύξηση της σύνταξής τους με εφάπαξ ποσό, λόγω του επιμερισμού σε δωδεκάμηνη βάση των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας.

Συγκεκριμένα:

1ον. Με τη σύνταξη Απριλίου 2014 (πληρωμή 28-3-2014) θα καταβληθεί στους αναπήρους συνταξιούχους του Δημοσίου, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, εφάπαξ ποσό που αφορά την προσαύξηση της σύνταξής τους για το χρονικό διάστημα από 1-1-2013 μέχρι 31-12-2013, λόγω του επιμερισμού σε δωδεκάμηνη βάση των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας που ελάμβαναν κατά την 31-12-2012 (ν. 4093/2012).

2ον. Οι ανωτέρω συνταξιούχοι ανέρχονται σε 3.600 από τους οποίους 2.000 θα λάβουν 800€, ενώ οι υπόλοιποι 1.600, θα λάβουν από 1.600€ έως 2.000€. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε περίπου 3.500.000€.

3ον. Με τη σύνταξη του μηνός Μαΐου 2014 (πληρωμή 29-4-2014) θα καταβληθεί στα προαναφερόμενα πρόσωπα εφάπαξ ποσό που αφορά την προσαύξηση της σύνταξής τους, για το χρονικό διάστημα από 1-1-2014 μέχρι 30-4-2014, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

4ον. Από τη σύνταξη μηνός Ιουνίου 2014 και μετά, το ετήσιο ποσό της προσαύξησης θα επιμερισθεί σε δωδεκάμηνη βάση και θα προσαυξήσει τη μηνιαία σύνταξή τους.

Ακολουθούν Συγκεκριμένα Παραδείγματα:

α. Συνταξιούχος που δικαιούνταν την 31-12-2012 συνολικό ετήσιο ποσό Δώρων και επιδόματος αδείας 800€ θα λάβει μηνιαία προσαύξηση της σύνταξής του κατά περίπου 67€.

β. Συνταξιούχος που δικαιούνταν την 31-12-2012 συνολικό ετήσιο ποσό Δώρων και επιδόματος αδείας 1.600€ θα λάβει μηνιαία προσαύξηση της σύνταξής του κατά περίπου 133€.

γ. Συνταξιούχος που δικαιούνταν την 31-12-2012 συνολικό ετήσιο ποσό Δώρων και επιδόματος αδείας 2.000€ θα λάβει μηνιαία προσαύξηση της σύνταξής του κατά περίπου 167€».

«Ο στόχος παραμένει η αποτελεσματική διαχείριση των συντάξεων μέσω της προώθησης της εξυγίανσης και της διευκόλυνσης της καθημερινότητας των συνταξιούχων του Δημοσίου» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/ay-80.html

Read more...

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι αυτοκινητιστές φορτηγών



Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι αυτοκινητιστές φορτηγών. Διαβάστε γιατί διαμαρτύρονται. Πότε ξεκινά η απεργία
Απεργία διαρκείας από το ερχόμενο Σάββατο προαναγγέλλουν οι αυτοκινητιστές φορτηγών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις μεγάλες αυξήσεις στα διόδια, και ταυτόχρονα καλούν την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς από φορτηγά ξένων χωρών και από ΙΧ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), "τα αρμόδια υπουργεία παρά τις επανειλημμένες - επί μια δεκαετία - δεσμεύσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, αθέτησαν τις υποσχέσεις και δεν προχώρησαν στη λήψη κανενός μέτρου προς αυτή την κατεύθυνση. Η κυβέρνηση με λίγα λόγια αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους του επίσημου ελληνικού κράτους, δηλαδή να πράξει το αυτονόητο. Η Πολιτεία νομοθετεί αλλά οι ηγεσίες των υπουργείων δεν εφαρμόζουν τους νόμους".
H ανακοίνωση καταλήγει: "Η ΟΦΑΕ σε συνεργασία με τοπικές ομοσπονδίες εθνικών μεταφορών, θα αγωνιστούν ενάντια στα μέτρα και στις πολιτικές που διογκώνουν την κρίση και οδηγούν τους αυτοκινητιστές στην εξαθλίωση, καθώς και για την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων του κλάδου, όπως το ασφαλιστικό και φορολογικά θέματα".
Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απ. Κενανίδης, σε δήλωσή του τονίζει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου και ζητά την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων.
ΣΥΝΔΔΕ&L: Έκκληση προς όλες τις πλευρές
Να συνεκτιμήσουν τις συνέπειες που θα έχει η εξαγγελθείσα απεργία διαρκείας στην αγορά, ζητά από την ηγεσία των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που εκπροσωπούν τον κλάδο των Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος.
Ο Σύνδεσμος απευθύνει ταυτόχρονα έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, να επιδείξει πνεύμα κατανόησης και πρόθεσης συνεργασίας έτσι ώστε έστω και την ύστατη στιγμή να αποφευχθεί ένα ακόμα πλήγμα στην αγορά. Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι όλες οι επιχειρήσεις (εμπορικές, εισαγωγικές, διαμεταφορικές και logistics) εναποθέτουν τις προσδοκίες για μία ανάκαμψη του έργου τους. Μία ενδεχόμενη απεργιακή κινητοποίηση θα πλήξει τον καθένα ξεχωριστά και όλους στο σύνολο.
"Θεωρούμε ότι υπάρχουν εκατέρωθεν περιθώρια να βρεθεί λύση για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς από φορτηγά ξένων χωρών, τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να προχωρήσουν στην λήψη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση, τα οποία θα δώσουν την αναγκαία στήριξη για την επιβίωση και των μεταφορικών επιχειρήσεων. Ωστόσο, και οι μεταφορείς από την πλευρά τους θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με τις κινητοποιήσεις τους πλήττουν, ίσως, ανεπανόρθωτα τα κομμάτια της αλυσίδας στην οποία και οι ίδιοι ανήκουν με όποιες περαιτέρω συνέπειες και για αυτούς" καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος.
http://news247.gr/

Read more...

Russia Today: Δεν ήταν του Γιανούκοβιτς οι ελεύθεροι σκοπευτές στο Κίεβο αλλά της αντιπολίτευσης



Μισθοφόροι ήταν οι σκοπευτές στο Κίεβο και είχαν προσληφθεί από τους ηγέτες των κινητοποιήσεων. Αυτό αποκαλύπτεται από συνομιλία που διέρρευσε στο διαδίκτυο (Vid)
Διεθνή πολιτικό σεισμό πιθανότατα να προκαλέσει η συνομιλία ανάμεσα στην επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον και τον Εσθονό υπουργό Εξωτερικών, συνομιλία η οποία διέρρευσε στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τη συνομιλία την οποία επικαλείται η ιστοσελίδα Russia Today, οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβολούσαν τόσο εναντίον διαδηλωτών όσο όμως και αστυνομικών, εκτελούσαν διαταγές των ηγετών της αντιπολίτευσης, δηλαδή των άμεσα εμπλεκόμενων και πρωταγωνιστών των κινητοποιήσεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν) στο Κίεβο.
"Γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές (σνάιπερς) δεν ήταν ο Γιανουκόβιτς, αλλά κάποιος από το νέο συνασπισμό (την αντιπολίτευση)", ακούγεται να λέει ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών, Ούρμας Πάετ.
Η απάντηση της επικεφαλής όμως της ευρωπαϊκής διπλωματίας είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική:
"Πιστεύω ότι δεν θέλουμε να το ερευνήσουμε…".
Ο Εσθονός υπουργός αναφέρεται επίσης σε συζήτηση που είχε με γιατρό η οποία φέρεται να είπε στον Πάετ ότι τόσο οι διαδηλωτές, όσο και οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί πυρά από τα ίδια άτομα.
Σύμφωνα με το RT, το ηχητικό ντοκουμέντο ανέβηκε στο διαδίκτυο από αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας (SBU) που πρόσκεινται στο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που έβαλαν τους "κοριούς".
Εντούτοις, έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων το γεγονός πως το ντοκουμέντο ήρθε στο φως από το Russia Today και το αναπαράγουν όλα τα ρωσικά ΜΜΕ.
Επιβεβαιώνει ο Εσθονός υπουργός
Ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε το απόγευμα της τετάρτης την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με την Άστον, λέγοντας πως είναι αυθεντική.
Ο Πάετ είπε σε δημοσιογράφο του πρακτορείου RIA-Novosti ότι μίλησε με την κ. Άστον την περασμένη βδομάδα, αλλά απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω λέγοντας ότι πρώτα έπρεπε να ακούσει την ηχογράφηση.
"Είναι πολύ απογοητευτικό ότι υπήρξε τέτοια παρακολούθηση. Δεν είναι καθόλου σύμπτωση ότι αυτή η συζήτηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα", τόνισε ο κ. Πάετ.
Και συμπλήρωσε:
"Η συζήτηση μου με την Άστον έγινε την περασμένη βδομάδα μόλις επέστρεψα από το Κίεβο."
http://news247.gr/

Read more...

Εισιτήριο εισόδου για 50.000 ανέργους. Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν



Εντός Απριλίου ξεκινά του πρόγραμμα voucher για χιλιάδες ανέργους. Τι θα ισχύσει και όσα απαιτούνται
Πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν με πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ και θα παρέχει voucher σε 50.000 ανέργους και θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα έως 2700 ευρώ για 5 μήνες.
Σύμφωνα με τα dikaiologitika, μέσα στον Απρίλιο ξεκινάει το πρόγραμμα voucher (επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους εως 29 ετών) όπου θα δώσει την ευκαιρία να καταρτιστούν μέσω των ΚΕΚ και να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης 50.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ.
Το πρόγραμμα voucher στο σύνολο του θα αφορά 75.000 ωφελούμενους αφού ο προϋπολογισμός του που έχει καθοριστεί προβλέπει το διευρυμένο πρόγραμμα της Επιταγής εισόδου για το 2014.
Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι νέοι άνεργοι ηλικίας έως 29 ετών, και παρέχει κατάρτιση, πρακτική άσκηση και εργασία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Η συνολική αμοιβή για την κάθε θέση, αναμένεται και πάλι να διαμορφωθεί στα 2.700 € ανά εργαζόμενο, με προοπτικές να επιδοτηθούν στη συνέχεια οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα ώστε οι προσωρινές θέσεις απασχόλησης, να γίνουν μόνιμες.
Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας: αφορά στην οικονομική αξία ποσού 1.100€, το οποίο αντιστοιχεί στη λήψη υπηρεσιών κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) και συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, των ωφελουμένων από τους πάροχους κατάρτισης.
Το ποσό αυτό θα ανέλθει στα 1400€, στην περίπτωση μετατροπής της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου, σε σύμβαση εργασίας, της οποίας η διάρκεια δεν θα είναι μικρότερη των έξι (6) μηνών, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή, ο πάροχος κατάρτισης, θα έχει παράσχει επιπρόσθετες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης από τις αρχικές, οι οποίες εν τέλει οδήγησαν με επιτυχία στην υπογραφή σύμβασης εργασίας του καταρτιζομένου.
Εκπαιδευτικό Επίδομα: θα περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης.
Το εκπαιδευτικό επίδομα θα ανέρχεται όπως και πέρσι σε:
α) 2.700 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.300€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης,
β) 2.400 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.000€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης.
Μετά από τη λήξη της 5μηνης πρακτικής άσκησης και εφόσον η επιχείρηση το επιθυμεί, μπορεί να προσλάβει τον καταρτιζόμενο ως εργαζόμενο πλέον, υπογράφοντας σχετική σύμβαση εργασίας
Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στο πρόγραμμα voucher δεν θα έχει διαφοροποιήσεις από το περσινό πρόγραμμα και θα είναι τα κάτωθι:
Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και επομένως δικαίωμα υποβολής Αίτησης Συμμετοχής για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων που θα συγκροτήσει η ΕΥΕ/ΕΚΤ, έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ ηλικίας μέχρι 29 ετών» . Να είναι κάτοχοι πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Δικαίωμα συμμετοχής, επίσης, έχουν και όσοι πληρούν τα κριτήρια (i) και (ii) παραπάνω και οι οποίοι συμμετέχουν σε Επαγγελματικά Επιμελητήρια/ Ενώσεις.
Για την κατηγορία «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών».
Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Κάθε ενδιαφερόμενος ανεξάρτητα σε ποια ομάδα ωφελουμένων ανήκει, θα έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μια μόνο Διοικητική Περιφέρεια, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής του.
Στα προγράμματα voucher εκτός από τις 50.000 θέσεις που αφορά γενικές ειδικότητες ανέργων θα πραγματοποιηθούν και πιο εξειδικευμένα που θα αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων όπως το πρόγραμμα για 3300 φορτοεκφορτωτές όπου αντικείμενο του προγράμματος Επιταγή Επαγγελματικής Κατάρτισης Φορτοεκφορτωτών Ξηράς-Λιμένος θα αποτελεί η παροχή στους εν λόγω εργαζομένους ηλικίας 18 έως 60 ετών ,υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και η χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματος.
Το Εκπαιδευτικό Επίδομα των ωφελουμένων, περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης.
Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται συνολικά σε 750€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από ΚΕΚ που θα υποβάλουν αιτήσεις έως την 31/3/2014 ενώ το πρόγραμμα θα πρέπει να υλοποιηθεί αφού έχει ώς  ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων στις 31-12-2015.
Εκτός όμως από τα παραπάνω προγράμματα voucher θα υλοποιηθούν και σε διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους όπως η υγεία και οι μηχανικοί.
Τα προγράμματα αυτά θα ανακοινωθούν σταδιακά εντός του έτους.
Το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει το υπουργείο Εργασίας είναι ότι η τελική συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη αφού εδώ και αρκετούς μήνες ανακοίνωνε συνεχώς επιλογή επιτυχόντων από τις λίστες των επιλαχόντων που ήταν αποτέλεσμα των πολλών διαγραφών επιτυχόντων λόγω μη ενεργοποιησης της επιταγής.
Το υπουργείο Εργασίας είχε συστήσει επιτροπή για τον απολογισμό του έργου ώστε να επέλθουν οι απαραίτητες αλλαγές στις διαδικασίες.
http://news247.gr/

Read more...

Εγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού Ξεκινά από το ΤΑΙΠΕΔ η διαδικασία αξιοποίησης του ΟΛΠ


Ξεκινά από το ΤΑΙΠΕΔ η διαδικασία αξιοποίησης του ΟΛΠ
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Τους όρους της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη συνεδρίαση του την Τετάρτη, αφού έλαβε υπόψη τα σχόλια που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Ποιοι είναι οι πραγματικοί μας σύμμαχοι;» Π.Καμμένος: Πραξικόπημα όσα συνέβησαν στην Ουκρανία


Π.Καμμένος: Πραξικόπημα όσα συνέβησαν στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Καμμένος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τα όσα συνέβησαν στην Ουκρανία «ήταν πραξικόπημα που έστησαν οι δυνάμεις της νέας τάξης πραγμάτων» εκτίμησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών.

Ο κ. Καμμένος έδωσε έμφαση σε υλικό που φέρει τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας να υποστηρίζει ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές στην πλατεία του Κιέβου ήταν μισθοφόροι και συμπλήρωσε:

«Αποδεικνύεται ότι αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται στην πλατεία του Κιέβου δεν είναι εξέγερση του λαού της Ουκρανίας κατά της κυβέρνησής του, μια επανάσταση, αλλά ήταν πραξικόπημα που έστησαν οι δυνάμεις της νέας τάξης πραγμάτων» είπε.
«Αποδεικνύεται ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές δεν ήταν προσωπικοί αστυνομικοί του Γιανουκόβιτς, αλλά ισλαμιστές μισθοφόροι που μεταφέρθηκαν εκεί για να δημιουργήσουν ένα δεδικασμένο. Δείχνει ότι κάποιοι προσπαθούν να ανατρέψουν τα ισχύοντα ούτε με δημοκρατικούς τρόπους αλλά ούτε με τη συνήθη διπλωματία, αλλά με προβοκάτσια» συμπλήρωσε.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον τόπο «ας αναλογιστούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί μας σύμμαχοι. Ποιοι είναι εκείνοι που στάθηκαν δίπλα μας, σε δύσκολες στιγμές όπως μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και τον εμφύλιο, σε οικονομικά δύσκολες στιγμές, και σε εθνικά καίριες στιγμές».
«Δεν θα ξεχάσουμε όμως ποτέ και τη στήριξη εκ μέρους της Ρωσίας, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Κύπρο» πρόσθεσε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο Τζιτζικώστας ανακοίνωσε τους υποψήφιους...




Τα ονόματα των πρώτων 26 υποψηφίων του συνδυασμού του «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία» γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή την...
κατάθεση των αντίστοιχων υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, τις υποψηφιότητές τους κατέθεσαν οι Γιάννης Γιώργος (Χαλκιδική), Θεόδωρος Θεοδωρίδης (Πέλλα), Σοφία Μαυρίδου (Πιερία), Γιάννης Μωϋσιάδης (Σέρρες), Κώστας Καλαϊτζίδης (Ημαθία), Αθηνά Αηδονά - Αθανασιάδου (Θεσσαλονίκη), Θεοφάνης Παπάς (Θεσσαλονίκη), Στυλιανή-Ζωή Μακραντωνάκη (Θεσσαλονίκη), Ιωάννα Τζάκη (Θεσσαλονίκη), Αντώνιος Μπάμιατζης (Θεσσαλονίκη), Ελένη Φύκα (Θεσσαλονίκη), Αλέξανδρος Θάνος (Θεσσαλονίκη), Μιχάλης Τζόλλας (Θεσσαλονίκη), Γαβριήλ Αβραμίδης (Θεσσαλονίκη), Δημήτριος Τζηρίτης (Χαλκιδική), Λάκης Παπαϊωάννου (Θεσσαλονίκη), Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη(Πέλλα), Παύλος Θωμαΐδης (Κιλκίς), Ανδρέας Βεργίδης (Κιλκίς), Δημήτριος Τσιμήτρης(Πιερία), Μαρία Καράμπελα (Πέλλα), Κώστας Πάλλας (Θεσσαλονίκη), Χριστίνα Κελεσίδου (Θεσσαλονίκη), Χρήστος Τερζανίδης (Θεσσαλονίκη), Έφη Βασιλειάδου (Θεσσαλονίκη) και Γιάννης Παγώνης (Θεσσαλονίκη).

Οι υποψήφιοι είναι εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για τον σχεδιασμό του προεκλογικού αγώνα, δήλωσαν ότι ζητούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν το έργο που ξεκίνησαν με επικεφαλής τον σημερινό περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Read more...

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη...




Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη παρουσιάζεται αυτή την Κυριακή στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, στο πλαίσιο της έκθεσης «Οδός Μελίνας Μερκούρη» που ανοίγει από αύριο τις πύλες της.

Οι ...
ταινίες που θα προβληθούν είναι:

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (09/03/2014, ώρα 11:00)
Διάρκεια: 1 ώρα & 40'

ΚΡΑΥΓΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (09/03/2014, ώρα 13:00)
Διάρκεια: 1 ώρα & 50'

ΦΑΙΔΡΑ (09/03/2014, ώρα 15:15)
Διάρκεια: 1ώρα & 56'

ΔΟΚΙΜΗ (09/03/2014, ώρα 17:15)
Διάρκεια 1 ώρα & 32'

Προβολές θα πραγματοποιηθούν και τον Απρίλιο. Οι ταινίες καθώς και η μέρα και ώρα προβολής θα ανακοινωθούν.

Read more...

Η διακήρυξη της "Δημοκρατικής Αριστεράς-Προοδευτική συνεργασία"...


Στη δημοσιότητα δόθηκε η διακήρυξη αρχών του τρίτου κεντροαριστερού πόλου με το όνομα "Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική συνεργασία" που θα κατέβει στις ευρωεκλογές.

Στην Διακήρυξη που...
συνυπογράφουν 100 άτομα, αναφέρεται ότι η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ " είναι "η συνεργασία κομμάτων, κινήσεων, ομάδων και προσώπων που ανήκουν στο χώρο της δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου".

"Είμαστε αντίθετοι με την κυβερνητική πολιτική που συνδυάζει την οικονομική αναποτελεσματικότητα με την κοινωνική αδικία. Διαφωνούμε με την αντιπολιτευτική πολιτική που αρκείται σε εύκολους αφορισμούς, ενσωματώνει ανεδαφικές διεκδικήσεις, αντιτίθεται σε αναγκαίες αλλαγές, αθροίζει συντεχνιακά αιτήματα και εμφορείται από έναν παρωχημένο κρατισμό.

Προτείνουμε τη δική μας εναλλακτική, συγκεκριμένη και υπεύθυνη στρατηγική για τη δημοκρατική έξοδο από την κρίση με ένα εθνικό σχέδιο προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας" επισημαίνεται.

Τέλος, σημειώνεται, ότι "με την πρόταση μας, διεκδικούμε την ισχυρή πολιτική εντολή του ελληνικού λαού, για να διαδραματίσουμε σημαίνοντα ρόλο στη μελλοντική συγκρότηση κυβερνήσεων προγραμματικής συνεργασίας, που θα αλλάξουν τις ασκούμενες πολιτικές προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την προοδευτική συνεργασία κομμάτων, κινήσεων και προσώπων, να στηρίξουν την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» » για να δώσουμε μαζί αξιόπιστα και νικηφόρα τη μάχη για την Ελλάδα της δημιουργίας μέσα στην Ευρώπη της ευημερίας"...

Read more...

Μάρτυρας "καίει" τον Σαξώνη...


Έργο αποκλειστικά του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη ήταν η υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτό ισχυρίστηκε πρώην δημοτική υπάλληλος, καταθέτοντας...
ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου διεξήχθη για 17η μέρα η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την πολύκροτη υπόθεση.

Η συνταξιοδοτηθείσα πλέον Φωτεινή Καμπάκη, η οποία θήτευσε επί σειρά ετών στο τμήμα Εξόδων, παραδέχθηκε ότι ο Π. Σαξώνης ουδέποτε υπέπεσε σε έλεγχο ως προς τη διαχείρισή του, κάτι, που, η ίδια απέδωσε σε …ασυνεννοησία. «Η γραμματεία του διευθυντή της ταμειακής υπηρεσίας πίστευε ότι κάνει η προϊσταμένη των εξόδων τον έλεγχο και η προϊσταμένη των εξόδων θεωρούσε ότι τον κάνει η γραμματεία» είπε, αφήνοντας, πάντως, αιχμές σε βάρος του πρώην γραμματέα του διευθυντή του ταμείου, τον οποίο κατονόμασε. Ο τελευταίος ήταν κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση και απηλλάγη κατά το πρωτόδικο δικαστήριο.

Η ίδια μάρτυρας, ερωτηθείσα από το δικαστήριο, εξέφρασε την άποψη ότι ο καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη πρώην συνάδελφός της Π. Σαξώνης «έκλεβε» μόνος του, στηριζόμενος στα πλαστά παραστατικά που προσκόμιζε, τα οποία δεν ήταν αναγνωρίσιμα, ακόμη κι από το Ελεγκτικό Συνέδριο. «Πιστεύω ότι τα έκανε μόνος του. Αποκλείεται να είχαν άλλοι συμμετοχή. Εφόσον είχε τη δυνατότητα να κλέβει γιατί να τα μοιράζεται» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενη στον πρώην ταμία, η μάρτυρας έκανε λόγο για έναν υπάλληλο «παράδειγμα», ενώ έκανε μνεία στα κέντρα διασκέδασης που κατείχε και τα οποία ενίοτε τιμούσαν με την παρουσία τους υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης. Επιβεβαίωσε δε ότι κάποιοι συνάδελφοί της εργάζονταν σε συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο, ανάμεσα στους οποίους ο νυν βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος.

Σε ερώτηση για το εάν την προβλημάτισε το γεγονός ότι ένας συνάδελφός της είχε τέτοιες επιχειρηματικές δραστηριότητες και κυρίως από πού έβρισκε τα χρήματα, απάντησε: «Εκτός από τα πολυτελή αυτοκίνητα δεν ήταν προκλητικός στη συμπεριφορά του. Το ντύσιμό του ήταν φυσιολογικό. Μας έλεγε επανειλημμένα ότι κέρδιζε στο Λόττο, το Τζόκερ, το Πρότο κ.ά. Τον λέγαμε, μάλιστα, 'δώσε και μας κανένα νούμερο να κερδίσουμε'».

Στον ισχυρισμό της μάρτυρος ότι κανείς δεν αντιλήφθηκε την υπεξαίρεση παρά μόνο όταν το ΤΥΔΚΥ «ενόχλησε» το δήμο για μη καταβολή των εισφορών που παρακρατεί, η πολιτική αγωγή προσκόμισε έγγραφο του ΤΑΔΚΥ προς το δήμο, σύμφωνα με το οποίο από τον Απρίλιο του 2003 είχαν επισημανθεί οι οφειλές του δήμου προς το συγκεκριμένο ταμείο. H υπεράσπιση συνέδεσε το έγγραφο αυτό με την απόφαση του δήμου να λάβει δάνειο προκειμένου να πληρωθούν τα ταμεία, λόγω της οικονομικής αδυναμίας που είχε εκείνη την περίοδο.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, οπότε αναμένεται να καταθέσει ο πρώην δημοτικός υπάλληλος και νυν βουλευτής Αντ. Γρέγος...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Θα αυτοαποκαλούνται για καιρό «Ελιά» οι Βενιζέλος-Λοβέρδος-Μόσιαλος; ...




Διαβάζω σε χθεσινό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνει η συνδιάσκεψη «της Ελιάς» στην οποία βασικοί ομιλητές θα είναι οι Βαγγέλης Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Ηλίας Μόσιαλος, δηλαδή τρεις πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Στην ίδια εκδήλωση θα μιλήσει και ο Γιάννης Βούλγαρης εκ μέρους των «58» οι οποίοι όμως...
πια ούτε 58 είναι ούτε αυτοπροσδιορίζονται ως κάτι περισσότερο από «ρεύμα γνώμης». Από ότι φαίνεται, αν κάποιοι από αυτούς τελικά συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο, θα είναι πιο ΠΑΣΟΚογενείς σαν τονΝίκο τον Μπίστη.

Κατά συνέπεια, τι ακριβώς περιγράφεται ως «Ελιά»; Η άρνηση των Λοβέρδου-Αηδόνη-Μόσιαλου να παραδεχθούν ότι είναι ΠΑΣΟΚ και η πλήρης αναισθησία του Ευάγγελου Βενιζέλου για την παρακμή του κόμματος του οποίου είναι πρόεδρος;

Ποιον πιστεύουν ότι πείθουν;

parapolitiki.com

Read more...

Αλλάζουν αυτά που ξέραμε Σε 16 μέρες η εφορία θα αδειάζει τον τραπεζικό μας λογαριασμό


Σε 16 μέρες η εφορία θα αδειάζει τον τραπεζικό μας λογαριασμό

Και... χωρίς ειδοποίηση!

Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε για τις αναγκαστικές κατασχέσεις στα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, καθώς πλέον θα γίνονται σε χρόνο ρεκόρ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Capital, δηλαδή ακόμη και μέσα σε μερικές ημέρες από την επίδοση του κατασχετηρίου, ενώ με τα σημερινό σύστημα απαιτούνται μήνες.

Η νέα διαδικασία είναι πολύ διαφορετική και κυρίως πολύ πιο σύντομη
. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των 65 εφοριών στις οποίες υπάρχει δικαστικό τμήμα θα προχωρούν σε ηλεκτρονικό αίτημα προς τις τράπεζες μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Μητρώο καταθετών» για να πληροφορηθούν τα τραπεζικά υπόλοιπα του οφειλέτη. Οι τράπεζες θα τους απαντούν μέσα σε μερικές ημέρες για τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του και στη συνέχεια η εφορία θα εκδίδει και θα αποστέλλει με ηλεκτρονικό τρόπο κατασχετήριο στην τράπεζα Η τελευταία θα πρέπει εντός μερικών ημερών να αποδώσει τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του δημοσίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital, η όλη διαδικασία θα γίνεται χωρίς καμία ειδοποίηση του οφειλέτη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να «σηκώσει» τα χρήματα και το δημόσιο να μην εισπράξει.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η όλη διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρώνεται το πολύ σε 16 ημέρες. Δηλαδή από την επίδοση έως και την απόδοση των ποσών στο δημόσιο ταμείο. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπραχθούν φέτος από τη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων χρεών τουλάχιστον 2,2 δισ. ευρώ. Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 63 δισ. ευρώ.
protothema.gr

Read more...

Οι δημοσκόποι έχουν πιάσει δουλειά και βρίσκουν... Κοντά στο 5% το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη


Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζει «Το Ποτάμι»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζει «Το Ποτάμι»

«Το Ποτάμι είναι μια πρωτοβουλία για να δώσει έκφραση σε πολίτες που δυσφορούν με το κομματικό κατεστημένο», είπε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτη ο ιδρυτής του που δήλωσε… κλέφτης ιδεών «από δεξιά και αριστερά» - Ανακοίνωσε συνεργάτες, αλλά όχι το ευρωψηφοδέλτιο και την πολιτική ομάδα που θα ενταχθεί

Με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, που ξεκινούν τις προσεχείς ημέρες από τα Χανιά, τη γενέτειρα του ιδρυτή και ηγέτη του, θα αρχίσει να κυλάει «Το Ποτάμι» του γνωστού δημοσιογράφου κ. Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος χάραξε, χθες, την κοίτη στην οποία θα κινηθεί ο νέος πολιτικός φορέας και περιμένει, όπως είπε, τα ρυάκια που θα (προσ)τρέξουν στην πορεία του.  

Γενικώς επικράτησε η αίσθηση ότι κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου έγιναν λάθη που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, ωστόσο οι δημοσκόποι που έχουν αρχίσει και μετράνε τις τάσεις βλέπουν το «Ποτάμι» με καλά ποσοστά, πέριξ του 5%, να δίνει μάχη, σύμφωνα με πληροφορίες, με το ΠΑΣΟΚ.

«Το Ποτάμι είναι κίνημα που κλέβει ιδέες και από την αριστερά και από τη φιλελεύθερη παράταξη», ανέφερε ο δημιουργός του, παρουσιάζοντας, σε συνέντευξη Τύπου, τα τριάντα κεντρικά πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κόμμα, πρόσωπα που ο ίδιος χαρακτήρισε φίλους και συνεργάτες που στηρίζουν τη νέα πολιτική προσπάθεια και είναι, όπως είπε, «επαΐοντες».

Άνθρωποι της τέχνης, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι και δημοσιολόγοι, πρόσωπα, εν γένει, που έχουν διακριθεί ο καθένας στον τομέα του, με αρκετούς από τους οποίους ο κ. Θεοδωράκης συνεργαζόταν στον ιστότοπο «protagon.gr» ή γνώρισε μέσα από τα ρεπορτάζ του, είναι όσοι ανακοινώθηκαν, χωρίς να διευκρινιστεί η σχέση ενός εκάστου με τον νέο φορέα και αν θα ενταχθούν σε αυτόν.  Ο ίδιος υπήρξε πολύ προσεκτικός ως προς αυτό, μιλώντας για πρόσωπα με τα οποία συνομίλησε πριν προχωρήσει στην ανάληψη της πρωτοβουλίας του…

Δεν δόθηκαν, πάντως, τα ονόματα όσων θα απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, στο οποίο, όπως επανέλαβε, δεν θα συμμετάσχει ο ιδρυτής του. Θα δοθεί, είπε, στη δημοσιότητα όταν το δώσουν και τα υπόλοιπα κόμματα. «Είναι υπό διαμόρφωση», πρόσθεσε και στις περιοδείες που θα κάνει θα βρει και άλλα άτομα που θα θελήσουν να συμμετάσχουν.

Δεν διευκρινίστηκε επίσης η ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα στην οποία θα ενταχθούν όσοι, ενδεχομένως, εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο. «Θα το αποφασίσουμε όταν και αν πάμε στις Βρυξέλλες», είπε. «Αυτό το “παλιό” που λέμε για την Ελλάδα, ισχύει και για την Ευρώπη. Και εκεί θα πάμε με αυτούς που θα θέσουν τα μεγάλα ζητήματα. Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη. Και στις στρατηγικές επιλογές, η οπτική δεν πρέπει να είναι του Έλληνα, αλλά του Ευρωπαίου».

Ζήτησε ένα Μνημόνιο για να το… σκίσει!

«Προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα διαφορετικά. Πρώτη φορά κάνουμε κόμμα, δεν ξέρουμε πώς θα γίνουν κάποια πράγματα», δικαιολόγησε ο ίδιος κ. Θεοδωράκης τις οργανωτικές ατέλειες που είχε η συνέντευξη Τύπου και, ενδεχομένως, τις πολλές ασάφειες που περιείχε ο λόγος του κατά τη δίωρη παρουσίαση των θέσεων του νέου φορέα.

Σε ένα σκηνικό που κατά ορισμένους θύμιζε τηλεοπτικό πλατό εκπομπής με κοινό, ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής πηγαινοερχόταν επί δίωρο πάνω στη σκηνή, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν, άλλοτε με σοβαρή διάθεση και εκφράσεις από εκείνες που χρησιμοποιούν  οι συμβατικοί πολιτικοί και άλλοτε με αμηχανία και χιούμορ, όπως όταν ζήτησε κάποια στιγμή από δημοσιογράφο τον ρώτησε για το Μνημόνιο, εάν έχει κανένα μαζί του για να το… σκίσει επί σκηνής.  
Το Ποτάμι, είπε, «αποτελεί μια πρωτοβουλία για να δώσει έκφραση σε πολίτες που θέλουν να εκφραστούν και δυσφορούν με το κομματικό κατεστημένο. Δεν είναι ούτε στη δεξιά, ούτε στην αριστερά. Είναι μετριοπαθές, προσανατολισμένο στην Ευρώπη και προτάσσει τη συνεννόηση ως βασικό μέσο για την έξοδο από την κρίση». Το Ποτάμι δεν μπορεί να αλλάξει, φυσικά, την ιστορία και την πορεία της χώρας. Οι συμμαχίες μπορούν να το κάνουν».

Απορρίπτοντας το δίλημμα «μνημόνιο ή «αντιμνημόνιο», ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «υπάρχουν πιο σύνθετα προβλήματα, αφού βγαίνουμε από τα μνημόνια», επισημαίνοντας ότι «το θέμα δεν βρίσκεται τόσο στο περιεχόμενο του μνημονίου, όσο στους χειρισμούς που έγιναν από τους πολιτικούς». Γι΄ αυτό και κατά την άποψή του «χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση», αφού «η Ελλάδα δεν μπορεί να ζει με δανεικά» και «πρέπει να δημιουργήσει βάση για να ξεκινήσει να παράγει».

Ο ιδρυτής του νέου κόμματος μίλησε με σκληρή γλώσσα κατά του πολιτικού συστήματος, υποστηρίζοντας ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να τείνει χείρα συνεργασίας στα υφιστάμενα κόμματα, λέγοντας: «Υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που μπορούν να φανούν χρήσιμοι και προσβλέπουμε σε συνεργασία με αυτούς, για να βάλουμε νέους κανόνες στην πολιτική».

Τα λεγόμενά του κ. Θεοδωράκη έγιναν αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος σκωπτικά ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή που θέλει να μετασχηματισθεί σε πολιτικό κόμμα». Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η συνεχιζόμενη επιθετική αρθογραφία του «Βήματος» κατά του νέου φορέα, καθώς στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας το κείμενο σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου έχει τον τίτλο «Το Ποτάμι είναι ξερό…».  
protothema.gr

Read more...

Η Κριμαία σβήστηκε απο το χάρτη της Ουκρανίας μοιάζει με Ρωσία

Η Κριμαία σβήστηκε απο το χάρτη της Ουκρανίας μοιάζει με Ρωσία
Μπορεί τις τελευταίες ώρες οι διπλωματικές κινήσεις στην «σκακιέρα» της Κριμαίας να δείχνουν πως υπάρχει μερική διάθεση για να αποκλιμακωθεί η στρατιωτική κρίση, ωστόσο, τίθενται βασικά ερωτήματα για το μέλλον της χερσονήσου.
Ανταποκρίσεις από τη Σεβαστούπολη, Συμφερόπολη και άλλες πόλεις της Κριμαίας κάνουν λόγο για μια περιοχή που θυμίζει πλήρως ρωσική επαρχία.
Στρατιώτες (Ρωσόφωνοι) στους δρόμους, ρωσικές σημαίες στα κυβερνητικά κτίρια και ένας κυβερνήτης, ο Σεργκέι Ακσένοφ, που θεωρείται ο άνθρωπος τον οποίο διόρισε προσωπικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην περιοχή.
Αυτή είναι η σημερινή εικόνα της Κριμαίας η οποία μέσα σε λίγες ημέρες μετατράπηκε αναίμακτα σε πόλη η οποία ανήκει εδώ και χρόνια στην Ρωσική Ομοσπονδία και δεν θυμίζει με τίποτα την Ουκρανία.
Αλλωστε και οι θερμές στιγμές των περασμένων ημερών, όπως η ομηρία στην βάση πεζικού ή οι σημερινές προειδοποιητικές βολές που έριξαν Ρώσοι στρατιώτες στον αέρα για να απομακρύνουν Ουκρανούς δείχνουν ξεκάθαρα πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν εδραιώνει την κυριαρχία του στην Κριμαία.
Οι περισσότερες από τις ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται εγκλωβισμένες σε βάσεις ή έχουν απλά αποχωρήσει, ενώ στη θαλάσσια περιοχή έχουν παραμείνει μόλις δύο ουκρανικά πλοία με υψωμένες μαύρες σημαίες έχοντας απέναντί τους τον πανίσχυρο στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και διεθνείς αναλυτές οι οποίοι επισημαίνουν ότι η Κριμαία έχει χαθεί πλήρως για την Ουκρανία, όπως συνέβη πριν από αρκετά χρόνια για με το Κόσοβο και τη Σερβία. Οι Σέρβοι, ωστόσο, το είχαν πληρώσει πολύ ακριβά με ανελέητους βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
πηγη : iefimerida .gr 
http://egiakoumis.com/

Read more...

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις Ιδιώτες συνεργάτες αναζητεί η ΕΛΣΤΑΤ


Ιδιώτες συνεργάτες αναζητεί η ΕΛΣΤΑΤ
Το Μητρώο που τηρείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή θα έχει ισχύ για 8 μήνες   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Aθήνα
Ηλεκτρονική αίτηση θα μπορούν να υποβάλουν στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) όσοι επιθυμούν να απασχοληθούν ως ιδιώτες συνεργάτες στις διενεργούμενες από την ΕΛΣΤΑΤ στατιστικές εργασίες.
 
Οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων, ώστε να εγγραφούν στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών της ΕΛΣΤΑΤ θα υποβάλλονται από σήμερα 5 Μαρτίου 2014 μέχρι την 5η Απριλίου 2014.
Το Μητρώο αυτό, που τηρείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή θα έχει ισχύ για 8 μήνες, από το Μάιο έως και το Δεκέμβριο 2014.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών έχουν μόνον ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου, ηλικίας από 21 έως 69 ετών.
Οι ιδιώτες συνεργάτες χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση στατιστικών ερευνών και απογραφών (συλλογή και έλεγχο στοιχείων). Το έργο του ιδιώτη συνεργάτη περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, και με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια.
Η επιλογή των ιδιωτών συνεργατών γίνεται με ένα σύστημα βαθμολόγησης τέτοιο, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοκρατία και η αποτελεσματικότητα των ερευνών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων δημόσιων οργανισμών, καθώς και υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης εγγραφής σε αυτό το Μητρώο.
Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών, θα υποβληθούν στη διεύθυνση http://circa.statistics.gr/pls/htmldb/f?p=998:5558


Newsroom ΔΟΛ

Read more...