Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι αυτοκινητιστές φορτηγών



Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι αυτοκινητιστές φορτηγών. Διαβάστε γιατί διαμαρτύρονται. Πότε ξεκινά η απεργία
Απεργία διαρκείας από το ερχόμενο Σάββατο προαναγγέλλουν οι αυτοκινητιστές φορτηγών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις μεγάλες αυξήσεις στα διόδια, και ταυτόχρονα καλούν την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς από φορτηγά ξένων χωρών και από ΙΧ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), "τα αρμόδια υπουργεία παρά τις επανειλημμένες - επί μια δεκαετία - δεσμεύσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, αθέτησαν τις υποσχέσεις και δεν προχώρησαν στη λήψη κανενός μέτρου προς αυτή την κατεύθυνση. Η κυβέρνηση με λίγα λόγια αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους του επίσημου ελληνικού κράτους, δηλαδή να πράξει το αυτονόητο. Η Πολιτεία νομοθετεί αλλά οι ηγεσίες των υπουργείων δεν εφαρμόζουν τους νόμους".
H ανακοίνωση καταλήγει: "Η ΟΦΑΕ σε συνεργασία με τοπικές ομοσπονδίες εθνικών μεταφορών, θα αγωνιστούν ενάντια στα μέτρα και στις πολιτικές που διογκώνουν την κρίση και οδηγούν τους αυτοκινητιστές στην εξαθλίωση, καθώς και για την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων του κλάδου, όπως το ασφαλιστικό και φορολογικά θέματα".
Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απ. Κενανίδης, σε δήλωσή του τονίζει πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου και ζητά την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων.
ΣΥΝΔΔΕ&L: Έκκληση προς όλες τις πλευρές
Να συνεκτιμήσουν τις συνέπειες που θα έχει η εξαγγελθείσα απεργία διαρκείας στην αγορά, ζητά από την ηγεσία των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που εκπροσωπούν τον κλάδο των Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος.
Ο Σύνδεσμος απευθύνει ταυτόχρονα έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, να επιδείξει πνεύμα κατανόησης και πρόθεσης συνεργασίας έτσι ώστε έστω και την ύστατη στιγμή να αποφευχθεί ένα ακόμα πλήγμα στην αγορά. Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι όλες οι επιχειρήσεις (εμπορικές, εισαγωγικές, διαμεταφορικές και logistics) εναποθέτουν τις προσδοκίες για μία ανάκαμψη του έργου τους. Μία ενδεχόμενη απεργιακή κινητοποίηση θα πλήξει τον καθένα ξεχωριστά και όλους στο σύνολο.
"Θεωρούμε ότι υπάρχουν εκατέρωθεν περιθώρια να βρεθεί λύση για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς από φορτηγά ξένων χωρών, τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να προχωρήσουν στην λήψη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση, τα οποία θα δώσουν την αναγκαία στήριξη για την επιβίωση και των μεταφορικών επιχειρήσεων. Ωστόσο, και οι μεταφορείς από την πλευρά τους θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με τις κινητοποιήσεις τους πλήττουν, ίσως, ανεπανόρθωτα τα κομμάτια της αλυσίδας στην οποία και οι ίδιοι ανήκουν με όποιες περαιτέρω συνέπειες και για αυτούς" καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: