Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η Κριμαία σβήστηκε απο το χάρτη της Ουκρανίας μοιάζει με Ρωσία

Η Κριμαία σβήστηκε απο το χάρτη της Ουκρανίας μοιάζει με Ρωσία
Μπορεί τις τελευταίες ώρες οι διπλωματικές κινήσεις στην «σκακιέρα» της Κριμαίας να δείχνουν πως υπάρχει μερική διάθεση για να αποκλιμακωθεί η στρατιωτική κρίση, ωστόσο, τίθενται βασικά ερωτήματα για το μέλλον της χερσονήσου.
Ανταποκρίσεις από τη Σεβαστούπολη, Συμφερόπολη και άλλες πόλεις της Κριμαίας κάνουν λόγο για μια περιοχή που θυμίζει πλήρως ρωσική επαρχία.
Στρατιώτες (Ρωσόφωνοι) στους δρόμους, ρωσικές σημαίες στα κυβερνητικά κτίρια και ένας κυβερνήτης, ο Σεργκέι Ακσένοφ, που θεωρείται ο άνθρωπος τον οποίο διόρισε προσωπικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην περιοχή.
Αυτή είναι η σημερινή εικόνα της Κριμαίας η οποία μέσα σε λίγες ημέρες μετατράπηκε αναίμακτα σε πόλη η οποία ανήκει εδώ και χρόνια στην Ρωσική Ομοσπονδία και δεν θυμίζει με τίποτα την Ουκρανία.
Αλλωστε και οι θερμές στιγμές των περασμένων ημερών, όπως η ομηρία στην βάση πεζικού ή οι σημερινές προειδοποιητικές βολές που έριξαν Ρώσοι στρατιώτες στον αέρα για να απομακρύνουν Ουκρανούς δείχνουν ξεκάθαρα πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν εδραιώνει την κυριαρχία του στην Κριμαία.
Οι περισσότερες από τις ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται εγκλωβισμένες σε βάσεις ή έχουν απλά αποχωρήσει, ενώ στη θαλάσσια περιοχή έχουν παραμείνει μόλις δύο ουκρανικά πλοία με υψωμένες μαύρες σημαίες έχοντας απέναντί τους τον πανίσχυρο στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και διεθνείς αναλυτές οι οποίοι επισημαίνουν ότι η Κριμαία έχει χαθεί πλήρως για την Ουκρανία, όπως συνέβη πριν από αρκετά χρόνια για με το Κόσοβο και τη Σερβία. Οι Σέρβοι, ωστόσο, το είχαν πληρώσει πολύ ακριβά με ανελέητους βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
πηγη : iefimerida .gr 
http://egiakoumis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: