Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η διακήρυξη της "Δημοκρατικής Αριστεράς-Προοδευτική συνεργασία"...


Στη δημοσιότητα δόθηκε η διακήρυξη αρχών του τρίτου κεντροαριστερού πόλου με το όνομα "Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική συνεργασία" που θα κατέβει στις ευρωεκλογές.

Στην Διακήρυξη που...
συνυπογράφουν 100 άτομα, αναφέρεται ότι η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ " είναι "η συνεργασία κομμάτων, κινήσεων, ομάδων και προσώπων που ανήκουν στο χώρο της δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας και του προοδευτικού κέντρου".

"Είμαστε αντίθετοι με την κυβερνητική πολιτική που συνδυάζει την οικονομική αναποτελεσματικότητα με την κοινωνική αδικία. Διαφωνούμε με την αντιπολιτευτική πολιτική που αρκείται σε εύκολους αφορισμούς, ενσωματώνει ανεδαφικές διεκδικήσεις, αντιτίθεται σε αναγκαίες αλλαγές, αθροίζει συντεχνιακά αιτήματα και εμφορείται από έναν παρωχημένο κρατισμό.

Προτείνουμε τη δική μας εναλλακτική, συγκεκριμένη και υπεύθυνη στρατηγική για τη δημοκρατική έξοδο από την κρίση με ένα εθνικό σχέδιο προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας" επισημαίνεται.

Τέλος, σημειώνεται, ότι "με την πρόταση μας, διεκδικούμε την ισχυρή πολιτική εντολή του ελληνικού λαού, για να διαδραματίσουμε σημαίνοντα ρόλο στη μελλοντική συγκρότηση κυβερνήσεων προγραμματικής συνεργασίας, που θα αλλάξουν τις ασκούμενες πολιτικές προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την προοδευτική συνεργασία κομμάτων, κινήσεων και προσώπων, να στηρίξουν την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» » για να δώσουμε μαζί αξιόπιστα και νικηφόρα τη μάχη για την Ελλάδα της δημιουργίας μέσα στην Ευρώπη της ευημερίας"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: