Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Γιώργος Παπανδρέου...


Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Γιώργος ΠαπανδρέουΜε στόχο την προώθηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, συμμετέχει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και...
Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κινήματος, στο Ρίο, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, για μια σειρά ζητήματα, μεταξύ των οποίων, τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την πορεία της αριστεράς, τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας και την τρομοκρατία. Για τις σύγχρονες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη Ευρώπη και ο κόσμος, μίλησε με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, τον Πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι και τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, για πρώτη φορά, θα συμμετάσχουν αθλητές πρόσφυγες, ως ROT (Refugee Olympic Team) – Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων. Η ΔΟΕ, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτησε από τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές να υποδείξουν αθλητές – πρόσφυγες που πληρούν τις προδιαγραφές για να συμμετάσχουν στους Αγώνες. Επελέγησαν αρχικά 43 άτομα, που μετά από εντατική προπόνηση, προκρίθηκαν δέκα. Όλοι προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές του κόσμου, από τη Συρία, μέχρι το Νότιο Σουδάν. Θα διαγωνιστούν στο τρέξιμο, την κολύμβηση και το τζούντο.

Για το θέμα αυτό, φτάνοντας στη Βραζιλία, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «Η πρωτοβουλία να ενταχθούν αθλητές πρόσφυγες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έχει μεγάλη συμβολική σημασία. Έχουμε, ο καθένας μας, την εθνική μας σημαία, αλλά μας ενώνει όλους η αξία της ειρήνης του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρωπιάς». Και συμπλήρωσε: «Υπενθυμίζει σε όλους τις πραγματικές αξίες του Ολυμπισμού, αλλά και την ανάγκη προώθησης της ιδέας της Εκεχειρίας, με όλους τους δυνατούς τρόπους. Μιας ιδέας, που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και αναδεικνύει πως η ευγενής άμιλλα μπορεί να συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη»...

protothema.gr

Read more...

Συνέλαβαν στη Σπάρτη τον Κώστα Σακκά και τον Μάριο Σεϊσίδη...


Συνέλαβαν στη Σπάρτη τον Κώστα Σακκά και τον Μάριο ΣεϊσίδηΣτη σύλληψη δύο εκ των πιο καταζητούμενων ανδρών προχώρησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής στη Σπάρτη.

Μετά από επιχειρήση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αστυνομικοί πέρασαν...
χειροπέδες στον Κώστα Σακκά και τον Μάριο Σεϊσίδη. 


Ο πρώτος είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς και ο δεύτερος κατηγορείται για συμμετοχή στη δράση των «ληστών με τα μαύρα».

Τα ίχνη του Σακκά είχαν χαθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2014 καθώς δεν είχε δώσει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων όπως προέβλεπαν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν τότε επιβληθεί.

Ο Κώστας Σακκάς είχε απολογηθεί τον Ιανουάριο ενώπιον του ανακριτή, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία είχαν ταυτοποιηθεί αποτυπώματά στη γιάφκα της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, στο Χαλάνδρι.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στην τρομοκρατική οργάνωση, ενώ αναφορικά με τα δαχτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν σε δύο σακούλες πολυκαταστήματος, φέρεται να υποστηρίζει ότι αυτά εντοπίστηκαν σε κινητά αντικείμενα χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρον.

Αντίθετα ο Σεϊσίδης δεν είχε ποτέ συλληφθεί από τις αρχές και ήταν καταζητούμενος για πάνω από 10 χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2009, μάλιστα, είχε επικηρυχθεί για 600.000 ευρώ από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μαζί με τους άλλου δύο υπόπτους ως «ληστές με τα μαύρα», τον 33χρονο τότε αδερφό του Σίμο Σεϊσίδη και τον 31χρονο τότε Γρηγόρη Τσιρώνη.

Οι «ληστές με τα μαύρα» διέπραξαν- από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 - επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που προσήγγιζε τις 700.000 ευρώ...

protothema.gr

Read more...

ΥΠΟΙΚ: Ίδιο, ή μικρότερο ΕΝΦΙΑ...


ΥΠΟΙΚ: Ίδιο ή μικρότερο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσει το 90% των φορολογούμενων
... θα πληρώσει το 90% των φορολογούμενων...
Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ 2016 θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι και όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως...
τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

«Αυτό που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα είναι το γεγονός ότι στον ΕΝΦΙΑ 2016 υπάρχει ανακατανομή των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες περιουσίες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, προκύπτει ότι:

Το 34 % των φυσικών προσώπων (πάνω από 2,4 εκατ.) θα πληρώσουν λιγότερο σε σχέση με πέρυσι.

Το 35 % των φυσικών προσώπων (πάνω από 2,5 εκατ.) θα πληρώσουν ακριβώς το ίδιο.

Το 21 % των φυσικών προσώπων (πάνω από 1,5 εκατ.) θα πληρώσουν ελάχιστα παραπάνω (από 1 λεπτό έως 10 ευρώ).

Περίπου το 5,8% των φυσικών προσώπων (πάνω από 420.000) θα πληρώσει επιπλέον από 10 έως 50 ευρώ.

Περίπου το 3,8% των πολιτών (πάνω από 270.000) θα πληρώσουν επιπλέον από 50 ευρώ και πάνω.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, περίπου το 90% των φυσικών προσώπων (περίπου 6,4 εκατ.) θα πληρώσει, είτε λιγότερο ΕΝΦΙΑ, είτε τον ίδιο ή σχεδόν τον ίδιο, σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Read more...

Ξεκινά η γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων...

Ξεκινά η γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων - Στις 02:00 τα ξημερώματαΣτις 02:00 τα ξημερώματα...

Στις 02:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας θα ξεκινήσει η επίσημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, με τη Βραζιλία να δίνει «μάχη» για να αποδείξει πως...
ήταν ικανή χώρα για τη φιλοξενία του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη.

Τα στεφάνια από κλαδιά ελιάς, χρόνια τώρα αποτελούν μέρος σκηνικού σε αναμνηστικές φωτογραφίες. Τα εκατοστά του δευτερολέπτου είναι βγαλμένα τις περισσότερες φορές από εργαστήρια. Η εμπορευματοποίηση προηγείται και όχι απλά ακολουθεί κάθε βήμα που κάνει ο αθλητής, κάθε κίνηση ή μέρος του σώματός του. Οι σημαίες καλύπτουν διαφορετικούς τόπους καταγωγής σε μία αποθέωση μίας ιδιαίτερης παγκοσμιοποίησης.

Κι όμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ανασύρουν μύθους και εθνικά οράματα στο πέρασμά τους, ίσως για να επιβάλουν την αυτονόητη -ένα καιρό- κυριαρχία τους, εξακολουθούν να είναι το σημαντικότερο αθλητικό ραντεβού στον πλανήτη. Ένα γεγονός, με οικονομικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές αναφορές. Ξοδεύοντας ολοένα και περισσότερα δισεκατομμύρια.

Από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου το Ρίο Ντε Τζανέιρο θα γίνει το θέατρο της μεγάλης γιορτής. Οι αγώνες θα γίνουν σε 33 χώρους στο Ρίο και σε 5 χώρους στις πόλεις του Σάο Πάολο, Μπέλο Οριζόντε, Σαλβαδόρ, Μπραζίλια, και Μανάους. Με 10.500 αθλητές από 206 χώρες. Για πρώτη φορά συμμετέχουν το Νότιο Σουδάν, η ομάδα προσφύγων (με την ολυμπιακή σημαία) και το Κόσοβο.

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...

Για πρώτη φορά στην ιστορία σε μια χώρα της Νοτίου Αμερικής, πρώτη μετά το 2000 στο Νότιο ημισφαίριο. Οι XXXI, θα είναι οι πρώτοι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που γίνονται κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου στη διοργανώτρια χώρα.

Μόλις δύο χρόνια μετά το Μουντιάλ που διοργάνωσε η Βραζιλία, 82 μήνες από την ημέρα που το Ρίο ντε Τζανέιρο κέρδισε τους Αγώνες, στις 2.10.2009, επικρατώντας στην ψηφοφορία του τρίτου γύρου με 66-32 της Μαδρίτης.

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΖΙΚΑ

Από τότε μέχρι σήμερα, μία ημέρα πριν η φλόγα ανάψει στο απέραντο Maracana, οι Βραζιλιάνοι προσπαθούν, χωρίς τις περισσότερες φορές, επιτυχία, να επιβεβαιώσουν την επιλογή τους, υπερασπίζοντας την πρόκληση «ζήστε το πάθος σας». Ξεπερνώντας τα 11 δις.δολάρια σε κόστος, με παραιτήσεις κορυφαίων υπουργών (ανάμεσά τους ο υπουργός Αθλητισμού Τζορτζ Χίλτον), άμεσα εμπλεκόμενων στο κορυφαίο γεγονός, αντιμετωπίζοντας την αύξηση της εγκληματικότητας και την απειλή του ιού Ζίκα αλλά και την κήρυξη του Ρίο από την πολιτειακή κυβέρνηση σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είχαν δημιουργήσει την προσδοκία ότι θα αναδειχθεί η Βραζιλία ως μια παγκόσμια δύναμη. Η πτώση της τιμής του πετρελαίου, με συνέπεια την κατάρρευση των εσόδων και η χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών προσγειώνουν σε μία δυσάρεστη πραγματικότητα.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

Η τελετή έναρξης «θα είναι ένα τσουνάμι, και θα αφορά όλους», όπως υπόσχονται οι διεθνούς φήμης Βραζιλιάνοι σκηνοθέτες, Φερνάντο Μειρέρες και Αντρούτσα Γουάντινγκτον. Στην παράσταση που θα παρακολουθήσουν τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να δώσουν ένα παγκόσμιο μήνυμα σε όλους τους κατοίκους του κόσμου: «να προσπαθήσουμε να τον βελτιώσουμε».

Οι αντιρρήσεις στους Αγώνες πολλές, περισσότερες με το πέρασμα του χρόνου. Όπως και οι καταγγελίες των δημοσίων υπαλλήλων για την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων και των συντάξεων, αλλά και οργανώσεων για την δυσλειτουργία των νοσοκομείων.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Οι Αρχές της Βραζιλίας θα κινητοποιήσουν περίπου 64.000 αστυνομικούς και 21.000 στρατιώτες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δύο φορές περισσότερους από όσους κινητοποιήθηκαν στους Αγώνες του Λονδίνου πριν από τέσσερα χρόνια. Είναι το μεγαλύτερο σχέδιο ασφαλείας που έχει αναπτυχθεί στην ιστορία της πόλης.

Θα φυλάξουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις συγκοινωνιακές-μεταφορικές υποδομές, το διεθνές αεροδρόμιο της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, το μετρό και το οδικό δικτύου. Και φυσικά ειδικές δυνάμεις θα υπάρχουν για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Νωρίς η υπηρεσία πληροφοριών της Βραζιλίας (Abin) επιβεβαίωσε, την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης, μετά το βίντεο του Γάλλου Μαξίμ Χουσάρ, μέλους της ριζοσπαστικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους, που τον Νοέμβριο δήλωσε ότι «η Βραζιλία θα είναι ο επόμενος στόχος».

«Καλωσήλθατε στην κόλαση. Η αστυνομία και η πυροσβεστική δεν πληρώνονται, όποιος έρχεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο δεν είναι ασφαλής», έγραφε πανό που έβλεπε τους προηγούμενους μήνες κάποιος που έφτανε στο αεροδρόμιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Παρόμοια μηνύματα είναι γραμμένα με σπρέι σε διάφορα σημεία της πόλης.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μία πόλη αντιμέτωπη με την εγκληματικότητα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το Ρίο ντε Τζανέιρο έχει κατά μέσο όρο 428 δολοφονίες το μήνα, ή περίπου 14 την ημέρα, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Δημόσιας Ασφάλειας.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης την αύξηση του 90,9% των θανάτων στις αστυνομικές επιχειρήσεις, την αύξηση των κλοπών και τις ανταλλαγές πυροβολισμών με εμπλοκή της αστυνομίας στις περιχαρακωμένες από τον κόσμο των Αγώνων, φαβέλες.

Το «Rio 2016» κυριαρχεί σχεδόν τα δύο τελευταία χρόνια, έγινε κυρίαρχη τάση για την πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης, ξεπερνώντας το Καρναβάλι, την διάσημη παραλία Copacabana ή το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή. Κάτι που μάλλον δεν θα γνωρίζει η δεκαμελής ομάδα των προσφύγων που θα βρεθούν στους Αγώνες με την δική τους ομάδα που η ΔΟΕ δημιούργησε. Κουβαλώντας ολόκληρη την ζωή τους από την Συρία στη Βηρυτό και από εκεί στην Κωνσταντινούπολη και μετά πίσω στη Σμύρνη, πριν στριμωχθούν σε μια πλαστική λέμβο για να παλέψουν με τα κύματα και να βρεθούν απέναντι.

Ίσως η δική τους παρουσία να είναι ένας καλός λόγος για να ξαναβρούν οι Αγώνες το νόημά τους. Να γίνουν αυτό που πρέπει. Μία γιορτή, όχι ένα πανηγύρι...

Read more...

Ο σταρ, ο οσιομάρτυρας, ο εφτάψυχος και ο πατριώτης...


Αλαφούζος - Ψυχάρης - Μπόμπολας - ΚοντομηνάςΤο προφίλ του Έλληνα καναλάρχη...

Κλείνοντας εχθές ένας πρώτος κύκλος του ριάλιτι που μεταδίδει το κανάλι της Βουλής με την παρέλαση καναλαρχών από την Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων…
Ενα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι μπορεί να μη μας διαφώτισαν με τις καταθέσεις τους οι ιδιοκτήτες, αφού όλα όσα έχουν ειπωθεί είναι γνωστά από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος… Ωστόσο, αναδείχθηκαν κόντρες και κουτσομπολιά, όπως σε κάθε σοβαρό ριάλιτι που σέβεται τον εαυτόν του!

Το βέβαιο λοιπόν είναι ότι θα συνεχίσουμε να αναρωτιόμαστε για τη σκοπιμότητα όλων των κομμάτων να συμφωνήσουν να κληθούν ως μάρτυρες οι καναλάρχες, δεδομένου ότι το μόνο που παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα είναι ένα ριάλιτι σόου που θα ζήλευε κάθε διευθυντής προγράμματος… Χωρίς να προσκομίζει κανείς, κανένα νέο ουσιαστικό στοιχείο ως προς το αντικείμενο της έρευνας!

Μάλιστα όσο περνούν οι ημέρες γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι ο σκοπός της παρέλασης των ιδιοκτητών ήταν το τηλεοπτικό σόου! Το παράξενο, αλλά και το περίεργο όμως, είναι πώς και το δέχθηκαν οι έμπειροι επιχειρηματίες!

Διότι το θέλουν ή δεν το θέλουν συμμετέχουν σε ένα σόου που έχει στηθεί… Και άρα θα υποστούν την κριτική! Κατά συνέπεια με αυστηρά τηλεοπτικούς όρους… Κρίνοντας τις εμφανίσεις του καθενός ξεχωριστά καταλήξαμε στο πορτραίτο του έλληνα καναλάρχη!

Γιάννης Αλαφούζος
Καναλάρχης – εκπομπάρχης: Απέδειξε ότι παίζει την τηλεόραση στα δάχτυλα… Ήταν ο μόνος που ήξερε πώς να σταθεί μπροστά στο φακό, πώς να μιλήσει… Και κυρίως πώς να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού! Σταρ με τα όλα του! Ποιος Ρουβάς… Και ποια αμστελ!

Φώτης Μπόμπολας
Καναλάρχης – οσιομάρτυρας: Εβαλε υποθήκη το σπίτι του για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και σα να μην έφθανε αυτό, χρέωσε και τη σύζυγο, παίρνοντας της τα χρήματα του stoiximan για να τα σπρώξει πάλι στο κανάλι! Αυτο το παιδί δεν βάζει μυαλό! Αν συνεχίσει έτσι… θα τινάξει την περιουσία στον αέρα! Ας τον σταματήσει κάποιος!

Σταύρος Ψυχάρης
Ο εφτάψυχος!
(Χωρίς σχόλιο)

Δημήτρης Κοντομηνάς
Καναλάρχης – πατριώτης: Σε αντίθεση με τον Φώτη Μπόμπολα που ήταν μαζεμένος… Ο πρόεδρος του ALPHA ήταν απλωμένος όπως κάθε σωστός Έλληνας… Έπιανε τέσσερις καρέκλες! Με εξαίρεση λοιπόν την ουσία των δηλώσεων του που έκανε τον Ανδρέα Λοβέρδο να πει ότι είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης που δεν χρωστάει… Ο Δημήτρης Κοντομηνάς θύμισε κάτι από Πατουλίδου όταν ρωτήθηκε γιατί κάνει αυτή τη δουλειά… «Για την Ελλάδα ρε γ@μωτο»!...

enimerosi24.gr


Read more...

«Βροχή» κατασχέσεων από την εφορία...


Αντιμέτωποι με την απειλή κατασχέσεων από την Εφορία για ληξιπρόθεσμα χρέη βρίσκονται 1.492.088 φορολογούμενοι. 

Σε αυτούς τους οφειλέτες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μπορεί να επιβάλει...
μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών, ενώ στο 51% αυτών, δηλαδή 755.806 φορολογούμενους, έχουν ήδη επιβληθεί δεσμεύσεις και κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων

Οι οφειλέτες πάντως μπορούν να προστατευτούν τουλάχιστον από την κατάσχεση χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό, με μία απλή κίνηση. Δηλώνοντας τον στο taxis ως ακατάσχετο. 

Τα βήματα είναι πολύ απλά…

Ο φορολογούμενος συνδέεται με τους κωδικούς του στο taxis και δηλώνει τον IBAN και αυτόματα η εφορία ενημερώνει την τράπεζα. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες έχουν ακατάσχετο όριο ως 1.250 ευρώ σε αυτόν τον λογαριασμό. 

Μια δεύτερη επιλογή είναι εάν ο πολίτης έχει πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς σε μία ή περισσότερες τράπεζες να μοιράσει στους λογαριασμούς αυτούς ποσά ως 50 ευρώ. 

Ο νόμος προβλέπει ότι από τους τραπεζικούς λογαριασμούς δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση υπολοίπου έως 50 ευρώ, ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής...

ΠΗΓΗ: enikonomia

Read more...

Στα ημιτελικά των πλέι οφ του Europa League Ο Ολυμπιακός με Αρούκα, ο ΠΑΟΚ με Ντιναμό Τιφλίδα και ο Παναθηναϊκός με Μπρόντμπι



Ο Ολυμπιακός με Αρούκα, ο ΠΑΟΚ με Ντιναμό Τιφλίδα και ο Παναθηναϊκός με Μπρόντμπι

Ολοκληρώθηκε στη Νιόν της Ελβετίας, η κλήρωση για τη φάση των πλέι οφ του Europa League, στο οποίο η Ελλάδα έχει τρεις εκπροσώπους.
 Αθήνα

Αρχικά, το «εμπόδιο» της Αρούκα καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στην Πορτογαλία στις 18 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 25 Αυγούστου.

Ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντι του τη Ντιναμό Τιφλίδας στον δρόμο για τους ομίλους. Ο «Δικέφαλος» του βορρά θα δώσει τον πρώτο αγώνα στην Γεωργία στις 18 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 25 Αυγούστου.

Τέλος ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αφήσει εκτός την Μπρόντμπι για να βρεθεί και εκείνος στους ομίλους της δεύτερης διοργάνωσης της UEFA. Οι «πράσινοι» θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στη Δανία στις 18 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 25 Αυγούστου.

Τα ζευγάρια:
Αρούκα (Πορτογαλία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
Μπρόντμπι (Δανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Αστάνα (Καζακστάν)-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)
Μίντιλαντ (Δανία)-Οσμανλισπόρ (Τουρκία)
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Γκενκ (Βέλγιο)
Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Σεντ Ετιέν (Γαλλία)
Μάριμπορ (Σλοβενία)-Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)
Άστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία)
Γάνδη (Βέλγιο)-Σκεντίγια (ΠΓΔΜ)
Σεντερίσκε (Δανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Γκέτεμποργκ (Σουηδία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)
Τρέντσιν (Σλοβακία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)
Αούστρια Βιένης (Αυστρία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)
Βοϊβοντίνα (Σερβία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Γκρασχόπερς (Ελβετία)
Κράσνονταρ (Ρωσία)-Παρτιζάνι Τιράνων (Αλβανία)
Μπασακσεχίρ (Τουρκία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Σασουόλο (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία)

Οι 22 νικητές των πλέι οφ παίρνουν το «εισιτήριο» για την κλήρωση της φάσης των ομίλων που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Αυγούστου στο Μονακό. Σε αυτή μετέχουν ακόμη 16 ομάδες που έχουν προκριθεί απευθείας στους ομίλους του Europa League, καθώς και οι δέκα ομάδες που θα αποκλειστούν στα πλέι οφ του Champions League.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τροπολογία στην Βουλή για μεγαλοοφειλέτες από την κυβέρνηση...


Τροπολογία με οσμή σκανδάλου στην Βουλή για μεγαλοοφειλέτες από την κυβέρνησηΒουλευτική τροπολογία που προκαλεί προκαλεί έντονο προβληματισμό καθώς προτείνει ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων μεγαλοοφειλετών με διπλασιασμό των δόσεων για την...
ρύθμιση των υποχρεώσεών τους έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση και ο κ. Πάνος Σκουρλέτης που την ενέταξε στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο παραπέντε της σχετικής ψηφοφορίας.

Την ρύθμιση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Κωνσταντίνος Μορφίδης που προτείνουν «Βεβαιωμένες οφειλές στα τελωνεία που προέρχονται από δηλώσεις προϊόντων που υπάγονται σε Ε.Φ.Κ., οι οποίες υποβλήθηκαν από 1.6.2015 έως 31.8.2015, δύνανται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, να ρυθμίζονται από 2 έως και σε 48 δόσεις» έναντι 12 δόσεων που προβλέπει το ισχύον καθεστώς ή 24  εφόσον πρόκειται για οφειλές που βεβαιώνονται από έκτακτη αιτία.

Οι κ.κ. Μηταφίδης και Μορφίδης επικαλούνται προβλήματα που δημιούργησαν τα capital controls.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταφίδης υποστήριξε ότι «Η τροπολογία έχει επείγοντα χαρακτήρα για να εισπράξει το Δημόσιο οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στις τελωνιακές αρχές. Οι οφειλές προέρχονται από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Δεν μπορούσαν να τις καταβάλλουν οι επιχειρήσεις λόγω τραπεζικής αργίας. Με την ρύθμιση λύνεται αυτό το ζήτημα».

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί και το γεγονός ότι πέραν του διπλασιασμού των δόσεων προτείνουν και την υπο προϋποθέσεις άρση ενδεχόμενης κατάσχεσης. «Για τις περιπτώσεις αυτές, μετά την υπαγωγή των οφειλών στη ρύθμιση, οι ήδη επιβληθείσες κατασχέσεις εις χείρας τρίτων αίρονται, μετά από αίτηση του οφειλέτη, αφού εξοφληθεί το τρία τοις εκατό (3%) της αρχικής βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η τροπολογία των δύο βουλευτών, ΕΔΩ...

πηγη protothema.gr 

Read more...

Κώστας, Αντώνης, Κυριάκος...


τριάδα ομοούσιος...

Την έντονη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε η ανακοίνωση της Ν.Δ. για το «φουσκωμένο» έλλειμμα του 2009 και η αναμόχλευση της φράσης...
«λεφτά υπάρχουν».

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι... ήρθε η απάντηση της Ν.Δ. Κώστας, Αντώνης, Κυριάκος. Τριάδα ομοούσιος, ομογάλακτος και αχώριστος», έγραψε ειρωνικά ο συντάκτης της ανακοίνωσης του ΚΙΔΗΣΟ, διευκρινίζοντας ότι η φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο πρώην πρωθυπουργός διαστρεβλώθηκε σκοπίμως.

«Λεφτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν εκεί που τα σπατάλησε ο κ. Καραμανλής» τόνισε το ΚΙΔΗΣΟ.

Στην παρέμβασή του το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ότι από κοινού θέλουν να συσκοτίσουν το ποιοι είναι υπεύθυνοι για τον εκτροχιασμό της χώρας...

Δ.Κ

efsyn.gr

Read more...

Όλες οι αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών για τα «κόκκινα δάνεια»...


Όλες οι αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών για τα «κόκκινα δάνεια»Μία σημαντική αλλαγή που επιφέρει ο νέος Κώδικας, αφορά το διάστημα της καθυστέρησης, το οποίο αυξάνεται στους δύο μήνες, από έναν που...
προβλεπόταν στο προηγούμενο καθεστώς
Στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β' 2376/2.8.2016) δημοσιεύτηκε η απόφαση της Τράπεζας Ελλάδος αναφορικά με την τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών, ο οποίος αναφέρεται στα «κόκκινα δάνεια» και αφορά ικανό ποσοστό των Ελλήνων πολιτών.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών ρυθμίζει τις διαδικασίες διαλόγου και εμπλοκής μεταξύ του δανειολήπτη και της Τράπεζας, όταν παραβιαστούν οι όροι της μεταξύ τους συμφωνίας. Βάσει του Κώδικα, η Τράπεζα εντάσσει τον οφειλέτη σε μία συγκεκριμένη και υποχρεωτική διαδικασία, με καθορισμένες χρονικές προθεσμίες. Σκοπός είναι να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση, ώστε ο δανειολήπτης να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Μία σημαντική αλλαγή που επιφέρει ο νέος Κώδικας, αφορά το διάστημα της καθυστέρησης, το οποίο αυξάνεται στους δύο μήνες, από έναν που προβλεπόταν στο προηγούμενο καθεστώς. Για την αναθεώρηση του ΚΔΤ η Τράπεζα της Ελλάδος συνεργάστηκε με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού...


Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο από protothema.gr πατήστε ΕΔΩ 

Read more...

Και τώρα σειρά έχουν οι επιχειρήσεις...


Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Όλες οι επιχειρήσεις που συνδέονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ιδιωτικά σχολεία, εμπορικές ή άλλες εταιρείες, είναι ο επόμενος στόχος των τουρκικών αρχών.

Ο...
Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι θα αποκόψει τα έσοδα των επιχειρήσεων που συνδέονται με τον ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και τον οποίο κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Όπως είπε, τα σχολεία και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις του Φετουλάχ Γκιουλέν δεν είναι τίποτα άλλα από «εστίες τρομοκρατίας».

Το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν είναι πολύ ισχυρό στον τομέα των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος σε ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει κανένα έλεος στην καταστολή των συμφερόντων του ιεροκήρυκα.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι χρησιμοποιεί το εκτεταμένο δίκτυο σχολείων, φιλανθρωπικών οργανώσεων και επιχειρήσεων, τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό, προκειμένου να εισχωρήσει σε κρατικούς θεσμούς και να φτιάξει μια «παράλληλη δομή» με σκοπό να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, πάνω από 60.000 άνθρωποι που εργάζονται στον στρατό, στο δικαστικό σώμα, στη δημόσια υπηρεσία και την εκπαίδευση έχουν συλληφθεί, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή έχουν τεθεί υπό έρευνα για διασυνδέσεις με το κίνημα «Χιζμέτ» (Υπηρεσία) του Γκιουλέν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στους επικεφαλής των επιμελητηρίων και των χρηματιστηρίων, υποστήριξε ότι «δεν έχουν καμία σχέση με θρησκευτική κοινότητα, είναι μια κανονική τρομοκρατική οργάνωση… Ο καρκίνος είναι διαφορετικός, αυτός ο ιός έχει επεκταθεί παντού».

«Στον κόσμο των επιχειρήσεων, εκεί είναι ισχυρότεροι. Θα αποκόψουμε όλες τις επιχειρηματικές διασυνδέσεις, όλα τα έσοδα των επιχειρήσεων που συνδέονται με τον Γκιουλέν. Δεν πρόκειται να δείξουμε κανένα έλεος», είπε, χαρακτηρίζοντας τις συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα μόνο κορυφή του παγόβουνου.

Συμβούλιο Ευρώπης: «Κατανόηση...»

Στο μεταξύ, και ενώ όλοι οι Δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για την πορεία της τουρκικής δημοκρατίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τα γεγονότα που ακολούθησαν, ο Θιόρμπορν Τζάκλαντ, επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης που επισκέφθηκε την Τουρκία, υποστήριξε ότι η Τουρκία «δικαιούται περισσότεροι κατανόηση» από τους Ευρωπαίους συνεργάτες της.
Θιόρμπορν Τζάγκλαντ και Ταγίπ ΕρντογάνΑπό τη συνάντηση του προέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Kayhan Ozer/Presidential Press Service, Pool Photo via AP
Ο Θιόρμπορν Τζάγκλαντ, ο πρώτος Δυτικός ηγέτης που επισκέφθηκε την Τουρκία μετά το πραξικόπημα, άκουσε τα παράπονα της τουρκικής ηγεσίας για την έλλειψη αλληλεγγύης από την Ευρώπη και τους ηγέτες της, είπε ότι το Συμβούλιο παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις.

Μεταξύ άλλων είπε ότι υπάρχει πάντως ανησυχία για το πώς το τουρκικό κράτος μεταχειρίζεται τους συλληφθέντες που είναι ύποπτοι για συμμετοχή στο δίκτυο Γκιουλέν, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για κακομεταχείριση.

«Όπως και πολλοί άλλοι, ανησυχούμε και το παρακολουθούμε αυτό πολύ προσεκτικά», είπε.

efsyn.gr

Read more...

«Εγκλημα & τιμωρία»...

egklima--timwria-gia-to-erwtiko-trigwno-sto-korwpiγια το ερωτικό τρίγωνο στο Κορωπί...

Η ζωή ξεπέρασε κάθε ευφάνταστο σενάριο στην τραγωδία που εξελίσσεται από το βράδυ της Τετάρτης στο Κορωπί με...
μεγάλα θύματα 4 ανήλικα παιδιά.

Η ζωή ξεπέρασε κάθε ευφάνταστο σενάριο στην τραγωδία που εξελίσσεται από το βράδυ της Τετάρτης στο Κορωπί με πρωταγωνιστές έναν άνδρα και δυο γυναίκες σε ένα ερωτικό τρίγωνο και βαρύ οικογενειακό ιστορικό.

Η νεώτερη, μόλις 26 ετών μητέρα δυο ανήλικων παιδιών 11 και 23 μηνών, μαχαίρωσε θανάσιμα την 35χρονη πρώην σύζυγο του συντρόφου της ,μπροστά στα μάτια των επίσης ανήλικων παιδιών της 11 και 9 ετών.

Αιτία του φόνου φέρεται να στάθηκαν οι υπόνοιες της ότι ο σύντροφός της ήταν σε διαδικασία επαναπροσέγγισης με την πρώην σύζυγό του. 

Ο 45χρονος άνδρας τον οποίο διεκδικούσαν και οι δυο γυναίκες μετά τη δολοφονία της πρώην συζύγου του εισέβαλε το απόγευμα της Πέμπτης στο πατρικό σπίτι της 26χρονης με καραμπίνα και πυροβόλησε τον πατέρα της. Καθώς και τη σύντροφο του πατέρα.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ χωρίς ευτυχώς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Η 26χρονη δράστης της δολοφονίας της 35χρονης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που της άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της, η 26χρονη δηλώνει μετανιωμένη για την πράξη της, ζητώντας συγνώμη και υποστηρίζοντας πως ήταν θολωμένη και δεν κατάλαβε πως έγινε το έγκλημα.


«Δεν θα μείνει ρουθούνι» 

Ο 45χρονος σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούσε υπεύθυνο τον πατέρα της 26χρονης για τα συνεχή προβλήματα.   

«Εμπλεξα με τα σκ...α.Δεν θα μείνει ρουθούνι απ' αυτούς» ανέφερε σε συνομιλία του με το Πρώτο Θέμα ο πρωταγωνιστής του δράματος ενώ απειλούσε την οικογένεια της 26χρονης η οποία έχει βαρύ οικογενειακό ιστορικό καθώς η γιαγιά της είχε κάψει ζωντανό μέσα στο σπίτι τους τον πρώην άνδρα της.      


Πως περιγράφει η 26χρονη τη στιγμή του φόνου

Σύμφωνα με πληροφορίες η 26χρονη μητέρα δυο παιδιών μόλις 23 και 11 μηνών είπε στους αστυνομικούς πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει την  35χρονη.

Η ίδια μιλώντας στο Πρώτο Θέμα υποστήριξε πως αφού τελείωσε τα ψώνια της στο σούπερ μάρκετ όπου είχε μαζί της τον 23 μηνών γιο της πέρασε από το συνεργείο του άνδρα της . Επειδή δεν τον βρήκε εκεί πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του προφανώς να τον αναζητήσει.

Εκεί σύμφωνα με όσα υποστήριξε λογομάχησαν για τον  Γιάννη και η 35χρονη έβρισε τα παιδιά της και την οικογένεια της και θόλωσε.

« Βγήκα εκτός εαυτού» ανέφερε η 26χρονη η οποία ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια της τα παιδιά της και τα παιδιά της 35χρονης « που έχασαν την μαμά τους» όπως είπε με σχετική ψυχραιμία.    
 

Το συγκλονιστικό έγκλημα πάθους και ζήλιας

Η τραγωδία ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, όταν η πρώην σύζυγος του 45χρονου έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές της 26χρονης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 26χρονη μετέβη  στη μονοκατοικία όπου διέμενε η 35χρονη εν διαστάσει σύζυγος του 45χρονου. Εκεί οι δύο γυναίκες διαπληκτίστηκαν στην αυλή και η 26χρονη μαχαίρωσε τουλάχιστον πέντε φορές, κυρίως στην ωμοπλάτη, την 35χρονη.

Ο 45χρονος  μετέφερε με το αυτοκίνητό του το θύμα στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου, όπου η γυναίκα λίγο αργότερα κατέληξε...


thetoc.gr 

Read more...