Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Μετά την ομιλία Σαμαρά


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, με αφορμή την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική επιτροπή της ΝΔ, εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει εκ νέου τον πρωθυπουργό «γνήσιο εκπρόσωπο του λόμπι της χρεοκοπίας» και τονίζει ότι τα νέα μέτρα θα ισοπεδώσουν την κοινωνία.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο κ. Σαμαράς βαφτίζει 'ενότητα της κοινωνίας και του έθνους' την αποδοχή των νέων μέτρων δεκάδων δις, που θα ισοπεδώσουν την οικονομία και την κοινωνία.

» Η εκβιαστική συσχέτιση, όμως, της παραμονής της χώρας στο ευρώ με την εφαρμογή του μνημονίου δεν πείθει πλέον κανέναν, όταν η ίδια η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση είναι αυτή που ενισχύει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

» Ως άξιος εκπρόσωπος του λόμπι της χρεοκοπίας, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι τα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας για ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος μέσα σε μια δημοκρατική χώρα είναι αντίθετα με τα συμφέροντα των δανειστών και του κεφαλαίου, που εκπροσωπεί η κυβέρνησή του».

«Το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιολογούσε την απώλεια εθνικής κυριαρχίας λόγω του μεγάλου δημοσίου χρέους, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και ότι η Ελλάδα τέλος του 2011 θα ξαναέβγαινε στις αγορές. Το τι ακολούθησε το γνωρίζουμε όλοι. Το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς, επικεφαλής της κυβέρνησης των πρόθυμων εταίρων, επιβάλει στους Έλληνες το νέο Αρμαγεδώνα μέτρων με τη δικαιολογία της δήθεν βελτίωσης της διαπραγματευτικής θέσης μας και υπόσχεται καλύτερες μέρες σε δύο χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.
«Βλέπουμε ακριβώς το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές, άλλα λόγια και δυστυχώς την ίδια κατάληξη: εξαθλίωση, ανεργία, ύφεση, υποτέλεια στους πιστωτές» πρόσθεσε.
«Ο πρωθυπουργός απαιτεί από το λαό να σκύψει το κεφάλι στα νέα άγρια μέτρα, ώστε να χρεοκοπήσει μέσα στο ευρώ και όχι με δραχμή. Για ποιο λόγο να επιλέξει ο λαός ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος για να ανακάμψει η υψηλή κερδοφορία του κεφαλαίου, όταν αυτός, είτε έτσι, είτε αλλιώς, καταδικάζεται στην απόλυτη χρεοκοπία;» αναφέρει σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
«Στα διλήμματα και στους εκβιασμούς των κομμάτων της ΕΕ ο λαός μπορεί να απαντήσει μόνο: Αρκετά πληρώσαμε για την καπιταλιστική ανάπτυξη και την προσαρμογή στην ΕΕ, για την κρίση. Το δικό μας συμφέρον επιβάλλει αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ HARRY WALKER AGENCY O ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Θέλεις να διαλέξεις έναν ομιλητή; Ενοικίασε τον Γιώργο Παπανδρέου!


Θέλεις να διαλέξεις έναν ομιλητή; Ενοικίασε τον Γιώργο Παπανδρέου!
Στη λίστα με τους καινούργιους ομιλητές του παρουσιάζει τον Γιώργο Παπανδρέου, το παγκόσμιου βεληνεκούς πρακτορείο αντιπροσώπευσης ομιλητών, Harry Walker Agency. To Harry Walker Agency αποτελεί ένα κορυφαίο, σε παγκόσμιο επίπεδο, γραφείο αντιπροσώπευσης διεθνούς φήμης ομιλητών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται παγκόσμιοι ηγέτες, νομπελίστες, επιχειρηματίες κοκ. Για περισσότερα από 65 έτη, καθώς ιδρύθηκε από το Harry Walker το 1946, το HWA διακηρύσσει ότι επιδιώκει να μεριμνά  τόσο για τον ομιλητή όσο και για το ακροατήριο, με σκοπό την επίτευξη του βέλτιστου δυνατού αποτελέσματος. Με πληθώρα έμπειρων και εξειδικευμένων συνεργατών, το HWA αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει διαδικασίες που έχουν να κάνουν από την επιλογή του ομιλητή έως και την πλήρη διοργάνωση ενός γεγονότος. 

Πλέον λοιπόν, ο πρώην έλληνας πρωθυπουργός αντιπροσωπεύεται από το ίδιο γραφείο που διαθέτει ως ομιλητές τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον,τον τραγουδιστή U2 και ακτιβιστή Bono κ.α.

Ανάμεσα σε άλλα που καταγράφονται για τον κ. Παπανδρέου στον ιστότοπο του πρακτορείου, παρατίθενται και τίτλοι θεματικών ενδιαφέροντος. Αυτές είναι οι ακόλουθες:

  • «Το μέλλον της Ευρώπης: Πως μία ενωμένη Ευρώπη μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον 21ο αιώνα»

  • «Ελλάδα: Στο μάτι του κυκλώνα – Η διεθνής κρίση και γιατί αποτελεί παγκόσμια επιτακτικότατα να αποτελέσει η Ελλάδα επιτυχημένο παράδειγμα»

  • «Το ευρωπαϊκό πείραμα μεταξύ καταστροφής και επιτυχίας: γιατί (και πως) πρέπει να ανασχεδιάσουμε την Ευρώπη»

  • «Αντιμετωπίζοντας το δημοκρατικό έλλειμμα: πολιτο-κεντρικές πολιτικές στην εποχή της λιτότητας»

  • «Η διπλωματία της κρίσης 2.0: Υπερβαίνοντας σύγχρονε προκλήσεις στη διαδικασία επίλυσης κρίσεων»

Με τη βοήθεια των συμβούλων του HWA, οποιοσδήποτε επιθυμεί να διοργανώσει ένα γεγονός που να συμπεριλαμβάνει ομιλία ενός εκ των αντιπροσωπευόμενων, όπως για παράδειγμα του έλληνα πρώην πρωθυπουργού, επιλέγει τον καλύτερα αντιστοιχούμενο εξ αυτών προς τη θεματική ενδιαφέροντός του.

Π.Σ.




Σχετικές φωτογραφίες:



papandreougeorge23.jpghttp://newpost.gr

Read more...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ


Όλα τα μέτρα για να βρεθούν τα 11,6 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα


Όλα τα μέτρα για να βρεθούν τα 11,6 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα
Περικοπή συντάξεων, μισθών, κατάργηση δώρων στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, εξορθολογισμός ειδικών μισθολογίων, ενιαίο μισθολόγιο αλλά και μαχαίρι σε προνοιακές παροχές, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το βασικό σενάριο των περικοπών δαπανών ύψους 11,6 δισ. ευρώ. Η λίστα με τα νέα μέτρα, έχει ήδη παρουσιαστεί στην τρόικα και αναμένεται να λάβει την έγκριση των τριών πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με το προσχέδιο των μέτρων σε αυτά περιλαμβάνονται περικοπές σε δέκα συνολικά τομείς και συγκεκριμένα στη Δημόσια Διοίκηση, ΟΤΑ, Υγεία, Άμυνα, Παιδεία, ΔΕΚΟ, Φορολογικά, Συντάξεις, Μισθολογική Δαπάνη αλλά και Προνοιακά επιδόματα. 



Συγκεκριμένα τα μέτρα ύψους 11,6 δισ. ευρώ είναι τα εξής:






ΘΕ. ΔΑ.

Read more...

Πυρκαγιά έκαψε δύο σπίτια στο Νέο Βουτζά

Οι φλόγες πέρασαν από αυλές


Η πυροσβεστική προσπαθεί να περιορίσει τη φωτιά ώστε να μην κατευθυνθεί, λόγω των ανέμων, προς τη Ραφήνα (φωτ. αρχείου)
Η πυροσβεστική προσπαθεί να περιορίσει τη φωτιά ώστε να μην κατευθυνθεί, λόγω των ανέμων, προς τη Ραφήνα (φωτ. αρχείου)   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δασική πυρκαγιά, που απείλησε και κατοικημένη περιοχή, ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής. Κάηκαν δύο σπίτια και κινδύνευσαν αρκετά ακόμη. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης προσπαθώντας να περιορίσει τη φωτιά ώστε να μην κατευθυνθεί, λόγω των ανέμων, προς τη Ραφήνα · σύμφωνα με το δήμαρχο Ραφήνας, το μέτωπο έχει περιοριστεί.

Όπως ανέφερε στο BHMAFM ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Γ.Χριστόπουλος, το απόγευμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταγράψει σημαντική πρόοδο στον περιορισμό του μετώπου. Η πυροσβεστική προσπαθεί να περιορίσει τη φωτιά ώστε να μην κατευθυνθεί, λόγω των ανέμων, προς τη Ραφήνα.

Η φωτιά ξεκίνησε σε πευκόφυτη περιοχή και επεκτάθηκε μέχρι το όριο της Καλλιτεχνιούπολης, το οποίο δεν πέρασε. Μεταξύ άλλων, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και κέντρο ΚΕΘΕΑ στην περιοχή.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν σημαντικά το απόγευμα: Στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται 80 πυροσβέστες, 18 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν επιπλέον.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται μικρότερη πυρκαγιά και σε χορτολβαδική έκταση στην Ξηρολίμνη της Σητείας.

Στην πυρκαγιά στην Ξηρολίμνη Σητείας επιχειρούν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού

Παραμένει πρόεδρος ο Κ. Ζήκος


  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Διορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού με απόφαση της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Στο ΔΣ πρόεδρος παραμένει ο Κωνσταντίνος Ζήκος, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω και νέος γενικός γραμματέας ορίσθηκε ο Νικόλαος Καραχάλιος.

Σύμφωνα με την απόφαση, η σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής: πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Ζήκος, αντιπρόεδρος ο Χριστόφορος Καπαρουνάκης, δικηγόρος και γενικός γραμματέας ο Νικόλαος Καραχάλιος, πολιτικός επιστήμονας.

Επίσης, ως μέλη του ΔΣ του ΕΟΤ τοποθετούνται ο δικηγόρος Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Φιορεντίνος, η οδοντίατρος Σοφία Λουκέρη, η δικηγόρος Ανδριανή Παπανδριανού, ο δικηγόρος Χρήστος Γάτος και ο γιατρός Γρηγόρης Λέων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στις 9 Σεπτεμβρίου το ραντεβού του Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας

Την Τρίτη ραντεβού με τον Σόιμπλε


Ο κ., Στουρνάρας θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ
Ο κ., Στουρνάρας θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και η ολιγόωρη μετάβαση του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα μετέθεσε για μια ημέρα το ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας.
 
Ο υπουργός θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ.
Η συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας θα γίνει την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί και όχι το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.  
Την ίδια ώρα, πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος για το καλοκαίρι για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους περιλαμβάνει το βασικό σενάριο για το πακέτο των νέων μέτρων που συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, το βράδυ της Τετάρτης.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θα προκύψει καθαρή εξοικονόμηση 2,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, στο «πακέτο» περιλαμβάνεται και η κατάργηση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας, τα οποία λαμβάνουν 150.000- 160.000 άτομα, που εργάζονται εποχικά, όπως ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, καλλιτέχνες, καπνεργάτες, κ.ά.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι εάν καταργηθούν πλήρως τα δώρα και το καλοκαιρινό επίδομα για τους συνταξιούχους, τότε οι περικοπές στις συντάξεις μπορεί να επιβληθούν από τα 1.000 ευρώ και άνω. Ενώ, στην περίπτωση που οι μειώσεις στα δώρα είναι κλιμακωτές (όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητεί η ΔΗΜΑΡ), τότε οι συντάξεις θα περικοπούν από τα 600 ή τα 700 ευρώ.
Το βέβαιο είναι, όπως επισημαίνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, ότι όλες οι εκκρεμότητες πρέπει να έχουν κλείσει έως τις 6 Σεπτεμβρίου, καθώς, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, οι επικεφαλής της τρόικας έρχονται στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου.
Πάντως, σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, σε ομιλία του πριν από την εκλογή γραμματέα της ΝΔ, είπε ότι το πακέτο περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ θα «είναι το τελευταίο», καθώς «η κοινωνία δεν αντέχει άλλο».
Οι τρεις εκπρόσωποι των δανειστών θα παραμείνουν στην Ελλάδα έως και τις 13 Σεπτεμβρίου, καθώς στη συνέχεια θα μεταβούν, μαζί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, στη Λευκωσία για τη συνεδρίαση του Eurogroup. Στην Κύπρο ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να ενημερώσει αναλυτικά για τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο πακέτο της διετίας 2013- 2014.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πως και ποιοι θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης...



Με βάση τέσσερα κριτήρια –κοινωνικά, γεωγραφικά, εισοδηματικά, και περιουσιακά, αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης σε χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας. Όπως αναφέρει σήμερα (30/08) η... εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» το συνολικό ύψος της δαπάνης που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης φθάνει τα 120 εκ. ευρώ και θα επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό του 2013 αφού στον τρέχοντα δεν έχει προβλεφθεί καμία σχετική πίστωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας αλλά και με βάση γραπτή απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατία:

• Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και λοιποί πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι διαβιούν σε περιοχές της χώρας στις οποίες η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριος-Απρίλιος είναι πολύ χαμηλή

• Πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος στις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων θα είναι η διαμονή σε κατοικία με επιφάνεια μικρότερη από κάποιο συγκεκριμένο όριο, το οποίο ενδέχεται να καθοριστεί λίγο πάνω από τα 100 ή τα 150 τετραγωνικά μέτρα. Δηλαδή θα προβλέπεται ως πρόσθετο κριτήριο χορήγησης ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων της θερμαινόμενης κατοικίας

• Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να τεθεί ως πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος, το εξής: το σύστημα θέρμανσης της κατοικίας να προβλέπει τη χρήση πετρελαίου ή φυσικού αερίου, η τιμή του οποίου εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

• Το επίδομα μελετάται να καταβληθεί εφάπαξ ή σε 2 ή 3 ή 4 μηνιαίες δόσεις, είτε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είτε μέσω των φορέων που είναι αρμόδιοι για την καταβολή επιδομάτων ή άλλων εισοδηματικών ενισχύσεων προς τους ευπαθείς οικονομικά πολίτες οι οποίοι θα ενταχθούν στους δικαιούχους και του νέου επιδόματος. Για παράδειγμα στους χαμηλοσυνταξιούχους δικαιούχους, το επίδομα ενδέχεται να καταβληθεί από τα αρμόδια ασφαλιστικά ταμεία (ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, κ.λπ), μαζί με τη σύνταξη ενός ή περισσότερων μηνών. Ωστόσο, εάν επιλεγεί αυτός ο τρόπος καταβολής, θα πρέπει να προηγηθεί ενημέρωση των υπηρεσιών μηχανογράφησης των συγκεκριμένων φορέων για τα στοιχεία των δικαιούχων του επιδόματος, δηλαδή αυτών που θα πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά, γεωγραφικά, κοινωνικά και περιουσιακά κριτήρια.

• Η καταβολή του επιδόματος ενδέχεται να μη γίνει άμεσα, από τις 15 Οκτωβρίου 2012, που θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην πολύ αυξημένη τιμή που θα έχει προκύψει πλέον εξαιτίας της εξίσωσης του φόρου του καυσίμου με το 80% του φόρου του πετρελαίου κίνησης. Κι αυτό διότι ο φετινός Προϋπολογισμός δεν προβλέπει την καταβολή δαπάνης για επίδομα θέρμανσης. Επιπλέον, οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των δικαιούχων θα απαιτήσουν χρόνο. Υπάρχει συνεπώς πιθανότητα η πληρωμή του επιδόματος να γίνει από τον προσεχή Ιανουάριο.

"Eλευθερος Τύπος"


Read more...

Πρόστιμα σε δημοσίους υπαλλήλους που ζημιώνουν το Κράτος...



Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι με τις ενέργειές τους ζημιώνουν το κράτος. Αυτό προβλέπεται σε ... εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταικούρα που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο και με βάση τον αστικό κώδικα, ο υπάλληλος ευθύνεται έναντι του Δημοσίου για κάθε ζημιά την οποία προξένησε σε αυτό από δόλο ή βαρεία αμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Ειδικότερα:

- Ο υπάλληλος ευθύνεται έναντι του Δημοσίου για κάθε ζημιά την οποία προξένησε σε αυτό από δόλο ή βαρεία αμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Ο υπάλληλος ευθύνεται επίσης για την αποζημίωση την οποία κατέβαλε το Δημόσιο σε τρίτους για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, εφόσον οφείλονται σε δόλο ή βαρεία αμέλεια. Ο υπάλληλος δεν ευθύνεται έναντι των τρίτων για τις ανωτέρω πράξεις ή παραλείψεις του.

- Σε περίπτωση δόλου του υπαλλήλου, αυτός παραπέμπεται υποχρεωτικώς στο Ελεγκτικό Συνέδριο Σε περίπτωση βαρείας αμέλειας, αν ο υπάλληλος παραπεμφθεί, το Ελεγκτικό Συνέδριο, εκτιμώντας τις ειδικές περιστάσεις, μπορεί να καταλογίσει σε αυτόν μέρος μόνο της ζημιάς που επήλθε στο Δημόσιο ή της αποζημίωσης που το τελευταίο υποχρεώθηκε να καταβάλει».


Στην ίδια εγκύκλιο σημειώνεται οτι τα παραπάνω καίτοι επαναλαμβάνονται σε όλους τους Υπαλληλικούς Κώδικες, που ίσχυσαν κατά καιρούς, έχουν εφαρμοστεί σε ελάχιστες περιπτώσεις, με συνέπεια αφενός μεν την εν τοις πράγμασι ατιμωρησία των υπαλλήλων και αφετέρου τη μη αναζήτηση από το Δημόσιο των αποζημιώσεων που κατεβλήθησαν στους δικαιούχους.

Προκειμένου δε να αποφευχθούν και στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα, όλες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες επέρχεται ζημία σε βάρος του Δημοσίου «να αναφέρονται στο γενικό επίτροπο Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να κινείται, κατά του υπαίτιου ή των υπαιτίων υπαλλήλων, η διαδικασία αναζήτησης του ποσού που καταβλήθηκε, αμέσως μετά την πληρωμή του εκ μέρους του Δημοσίου, των ν.π.δ.δ., και των ΟΤΑ προς τον ζημιωθέντα τρίτο».


Read more...

Άρθρο της βρετανικής, οικονομικής εφημερίδας FT: Η δραχμή είναι λιγότερο πιθανή απ΄όσο θεωρούν οι αγορές

«Η επιστροφή στη νέα δραχμή είναι λιγότερο πιθανή από ό,τι θεωρούν οι αγορές», σημειώνει σε κύριο άρθρο της η βρετανική οικονομική εφημερίδα, ενώ τονίζεται πως στη χώρα μας ήδη έχουν γίνει περισσότερα απ' όσα κάποιοι θεωρούν, καθώς το κόστος ανά μονάδα εργασίας έχει πέσει και το πρωτογενές έλλειμμα -πριν από τις δαπάνες για τους τόκους εξυπηρέτησης του χρέους- έχει σχεδόν εξαφανισθεί.

Επίσης, οι Financial Times εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι στην Ελλάδα θα δοθεί η επιμήκυνση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση. Βέβαια ως απαραίτητη προϋπόθεση τονίζεται η τήρηση των δεσμεύσεων.

Οι πολιτικές για τη διάσωση θα αλλάξουν σημαντικά, προσθέτουν οι FT, αν η Ελλάδα επιτύχει σύντονα πρωτογενές πλεόνασμα. 

Μία διακοπή της χρηματοδότησης θα ήταν λιγότερο κρίσιμη στην περίπτωση αυτή, καθώς θα οδηγούσε βέβαια σε μία αναγκαστική αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά θα ήταν λιγότερο επώδυνη σε σχέση με το αν υπήρχε ένα μεγάλο κενό χρηματοδότησης.

Το σημαντικό είναι ότι μία χρεοκοπία δεν θα χρειαζόταν να οδηγήσει σε μία έξοδο από το ευρώ, προσθέτει το άρθρο. 

Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και ιδιαίτερα στην περίπτωση που η Ευρωζώνη προχωρήσει στην τραπεζική ένωση, η Ελλάδα δεν θα έχει να κερδίσει τίποτε από την έξοδό της από το ευρώ σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Read more...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ


Νέος γραμματέας της ΝΔ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης


Νέος γραμματέας της ΝΔ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης
Νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σε σύνολο 600 εκλεκτόρων, ο κ. Κεφαλογιάννης συγκέντρωσε 301 ψήφους, και ακολούθησαν ο Νικήτας Κακλαμάνης με 186 και ο Θεοφάνης Λαμπρόπουλος με 13 ψήφους. 

Η διαδικασία της καταμέτρησης ολοκληρώθηκε στις 14.30 και αναμένονται δηλώσεις από το νέο Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Read more...

Συνάντηση Μέρκελ-Τζιαμπάο στο Πεκίνο Κίνα: Μας ανησυχεί αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ!

 


Η Κίνα ανησυχεί για την επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη, αλλά θα συνεχίσει να επενδύει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο υποδεχόμενος στο Πεκίνο την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

"Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους συνέχισε πρόσφατα να επιδεινώνεται, προκαλώντας μεγάλες ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα. Ειλικρινά, είμαι κι΄εγώ ανήσυχος", είπε ο κινέζος πρωθυπουργός.

"Υπάρχουν δύο κύριες ανησυχίες: κατ΄αρχάς αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Και κατόπιν, αν η Ιταλία και η Ισπανία θα λάβουν ολοκληρωμένα μέτρα ανάκαμψης", τόνισε ο πρωθυπουργός της Κίνας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας περιέγραψε λεπτομερώς στον κινέζο ομόλογό της τα μέτρα που η Ευρώπη σχεδιάζει να λάβει για να αντιμετωπίσει την κρίση, επιμένοντας στην ύπαρξη "πολιτικής βούλησης" για την αποκατάσταση της ισχύος του ευρώ.

"Ακούγοντάς την ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη μου. Αλλά οφείλω να πω με κάθε ειλικρίνεια ότι η εφαρμογή αυτών των μέτρων δεν θα είναι ένα μακρύ ήρεμο ποτάμι", προειδοποίησε ο Γουέν Τζιαμπάο.

"Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και το δημόσιο χρέος των ευρωπαϊκών χωρών έχουν όλο και σοβαρότερες επιπτώσεις στον κόσμο. Η Κίνα και η Γερμανία, ως μεγάλες οικονομίες και στρατηγικοί εταίροι, οφείλουν να ενισχύσουν την διεθνή εμπιστοσύνη και να αντιμετωπίσουν μαζί τα προβλήματα", δήλωσε ο Γουέν Τζιαμπάο.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη της Αγγελα Μέρκελ στην Κίνα το 2012. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Κίνα θεωρεί ότι η Γερμανία διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στην κρίση της ευρωζώνης, γεγονός που την αναδεικνύει σε υποχρεωτικό συνομιλητή του Πεκίνου.

Η Κίνα, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της οποίας έχει υποστεί επιβράδυνση και το χρηματιστήριο της οποίας βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και τριάμισι χρόνια, υφίσταται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τη μεγαλύτερη αγορά για τις κινεζικές εξαγωγές.

Η Γερμανία αντιπροσωπεύει το ήμισυ των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς την Κίνα, ενώ το εν τέταρτον περίπου των κινεζικών εξαγωγών προορίζεται για τη Γερμανία. Οι διμερείς συναλλαγές έφθασαν τα 169 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011 (αύξηση κατά 18,9% σε σχέση με το 2010).

Η Αγγελα Μέρκελ θα επισκεφθεί αύριο την πόλη Τιαντζίν, όπου βρίσκεται το εργαοστάσιο συναρμολόγησης των Airbus, καθώς η ευρωπαϊκή εταιρεία αεροναυπηγικής προσβλέπει σε συνεργασία με τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείεςprotothema.gr

Read more...

Είναι το τελευταίο πακέτο περικοπών, δήλωσε ο πρωθυπουργός

«Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία»


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Το πακέτο περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ είναι το τελευταίο, η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του πριν από την εκλογή γραμματέα της ΝΔ. Επιτέθηκε και πάλι στο «λόμπι της δραχμής», ενώ υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν πρέπει να χάσει την επαφή της με την κοινωνία. «Σε εμάς εμπιστεύθηκε ο λαός την τελευταία ευκαιρία για να αποφύγουμε το χάος» είπε. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα πατάξει τη φοροδιαφυγή, ενώ έκανε αναφορά και στο μεταναστευτικό.

Ο κ.Σαμαράς χαρακτήρισε δύσκολες, επώδυνες, αλλά αναπόφευκτες τις περικοπές και τόνισε ότι χωρίς αυτές θα έβγαινε η χώρα από το ευρώ. Τόνισε την ανάγκη να ληφθούν τα μέτρα των 11,5 δισ., υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «αυτό το πακέτο θα είναι το τελευταίο». Δήλωσε ότι είναι απαραίτητο για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση του δανείου και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Τόνισε, επίσης ότι αντίπαλος της χώρας και της παράταξης είναι το λόμπι της δραχμής. «Δίπλα στο λόμπι της δραχής δημιουργείται κατι το δικό μας λόμπι που θέλει να πετύχει η Ελλάδα τους στόχους της, αυτές τις συμμαχίες οικοδομούμε».

Μιλώντας για το πρόσφατο ταξίδι σε Βερολίνο και Παρίσι είπε: «Αλλάξαμε το κλίμα στην Ευρώπη που είναι η πρώτη προϋπόθεση για να παραμείνουμε στο ευρώ. Αν θέλουμε να υπάρξει ανάκαμψη πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Η αξιοπιστία μας έχει πέσει στο μηδέν. Ανακτήσαμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας και είπαμε στην ηγεσία της Ευρώπης ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Ζητήσαμε να σταματήσουν οι "τοξικές" δηλώσεις εναντίον της χώρας μας».

Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός και εξήγησε: «Yποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μη βγει η χώρα από το ευρώ και αυτό ήδη αναγνωρίζεται. Υποσχεθήκαμε να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη. Θα χτυπηθεί ανελέητα και η φοροδιαφυγή και η γραφειοκρατία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη. Αυτή είναι η πεμπτουσία της στρατηγικής μας. Κάποιοι υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να οδηγήσουμε τα πράγματα σε αδιέξοδο. Αυτό δεν θα ενίσχυε την διαπραγματευτική θέση της χώρας, αλλά θα ευνοούσε εκείνους που ήθελαν την χώρα εκτός ευρώ. Όσοι υποστήριζαν εντός Ελλάδας ότι έπρεπε να αθετήσουμε τις δεσμεύσεις μας παίζουν το παιχνίδι των εκτός Ευρώπης. Κάποιοι ήθελαν την χώρα σε ρόλο Ιφιγένειας. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά».

Ο κ. Σαμαράς, μίλησε και για την ανάγκη κομματικής ανασυγκρότησης, τονίζοντας: «Οφείλουμε να μην ξεχνάμε την πολιτική δύναμη που μας έδωσε τη νίκη και είναι το κόμμα μας. Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή με την κοινωνία και γι' αυτό χρειαζόμαστε το κόμμα. Πρέπει να το αναδιοργανώσουμε, να εκλέξουμε το νέο γραμματέα και να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας, αφού άλλαξαν τα καθήκοντα και οι προτεραιότητές μας. Χρειαζόμαστε νέο γραμματέα που θα αναδιατάξει τις κομματικές οργανώσεις και θα προετοιμάσει το κόμμα για το συνέδριο που θα είναι στρατηγικής σημασίας».

Μόλις βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης πρέπει να κάνουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο κ. Σαμαράς. «Σε δύο χρόνια περίπου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι είναι σήμερα. Στήνουμε τις βάσεις για μία ανταγωνιστική, ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» τόνισε.

Επισήμανε, επίσης, τη σημασία της ενότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Κανείς δεν βοηθά χώρες που τρώνε τις σάρκες τους. Και καμιά τύχη δεν έχουν χώρες που αφήνουν τους "επιτήδειους" να κερδοσκοπούν στις συμφορές τους».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η εικόνα των πόλεων έχει ήδη αλλάξει με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς». «Πριν από δύο χρόνια κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει για λαθρομετανάστες» τόνισε και πρόσθεσε ότι σύντομα η Ελλάδα θα γίνει μία ασφαλής χώρα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα γεωστρατητικά θέματα, υποστηρίζοντας ότι «τώρα που φλέγεται η Συρία, η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι το προπύργιο της Ευρώπης στην περιοχή, τους λέμε ότι δεν μπορούν να αφήσουν την Ελλάδα αβοήθητη».

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή του νέου γραμματέα μεταξύ τριών υποψηφίων, του Νικήτα Κακλαμάνη, του Μανώλη Κεφαλογιάννη και του Θεοδόση Λαμπρόπουλου.
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Αρχισαν τα όργανα στη ΝΔ...



Tρεις βουλευτές του κόμματος, σκέφτονται να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα... 
Σοβαρός προβληματισμός για το εάν θα ψηφίσουν ή όχι το άρθρο του επικείμενου νομοσχεδίου με τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ που αφορά στις περικοπές του ειδικού μισθολογίου των αστυνομικών, αναπτύσσεται μεταξύ των τριών βουλευτών της ΝΔ που...
προέρχονται από την Αστυνομία.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Κυριαζίδη από την Δράμα , τον Ηλία Βλαχογιάννη από τα Τρίκαλα και τον Θανάση Νταβλούρο από την Αχαϊα. Μάλιστα σε λίγη ώρα αναμένεται και σχετικό δελτίο τύπου του Κυριαζίδη ο οποίος εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του στις περικοπές του κλάδου των ενστόλων.
parapolitika.gr


Read more...

Θέμα μισθοδοσίας των κληρικών και εκκλησιαστικής περιουσίας θέτει η ΔΗΜΑΡ...



16 βουλευτές του κόμματος ζητούν την κατάργηση των διορισμών μετακλητών υπαλλήλων στην βουλή...
«Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία. Είμαστε σε μια διαδικασία, η οποία είναι σε εξέλιξη κι εκτιμώ ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας μπορεί αυτή να έχει ολοκληρωθεί» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον...ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως η ΔΗΜΑΡ έχει καταθέσει τις διαφωνίες της σχετικά με «την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους του δημοσίου, αλλά και για το ζήτημα της περαιτέρω περικοπής στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων».

Σημείωσε, δε, πως υπάρχει συνεχής ανταλλαγή σημειωμάτων με τον κ. Στουρνάρα και πως η ΔΗΜΑΡ δίνει έμφαση «στο τι μπορεί να γίνει με τη σπατάλη, με τον περιορισμό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και, βεβαίως, με τα εξοπλιστικά προγράμματα».

«Νομίζω ότι πρέπει να δούμε και τα θέματα που σχετίζονται και με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών. Σίγουρα και σε αυτή τη φάση, πολύ περισσότερο σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί και ο χώρος αυτός να είναι έξω από τις περικοπές. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα με το 13ο και το 14ο μισθό» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, λόγω και της παράδοσης του χώρου της Αριστεράς, και πρόσθεσε: «Εγώ καταλαβαίνω όλους τους βουλευτές. Είναι λογικό κανείς βουλευτής να μην θέλει να πάρει τέτοια μέτρα, αλλά τα ακριβώς αντίθετα. Ωστόσο, είναι τέτοια η κρισιμότητα της στιγμής, που θεωρώ ότι όλοι στο τέλος θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνουν το καθήκον τους».

Εν τω μεταξύ, 16 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν να καταργηθεί εντελώς η δυνατότητα διορισμού μετακλητών υπαλλήλων που έχουν, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, μέλη του προεδρείου του Κοινοβουλίου, αρχηγοί κομμάτων, νυν και πρώην, καθώς και οι κοινοβουλευτικές ομάδες.

Σε επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη οι βουλευτές, χαρακτηρίζουν δικαιολογημένη την κοινωνική αντίδραση που προκάλεσαν οι διορισμοί συγγενικών προσώπων στη Βουλή και τονίζουν ότι καθίσταται επιτακτική η άμεση και ριζική αναθεώρηση των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής ο οποίος, όπως αναφέρουν, βρίθει ρυθμίσεων που ευνοούν την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, την οικογενειοκρατία και τον κομματισμό.

Παράλληλα, τονίζουν ότι η εντολή του πρωθυπουργού για απαγόρευση διορισμών συγγενικών προσώπων από κρατικούς λειτουργούς, αν και ορθή, είναι ατελής, ενώ ζητούν την άμεση κατάργηση όλων των προνομίων που προβλέπονται για νυν και πρώην αξιωματούχους του Κοινοβουλίου.
Τέλος, ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για το ποια πρόσωπα εξακολουθούν να κάνουν χρήση των προνομίων που προβλέπει ο κανονισμός και πόσα άτομα απασχολούν, πόσοι από τους πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς διατηρούν γραφείο στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου και πόσοι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί την τελευταία πενταετία.
in.gr


Read more...

Αναστολή διαπραγμάτευσης για το ΤΤ, δεν θα δημοσιεύσει αποτελέσματα την Παρασκευή

Στο limit down οι μετοχές


Η μετοχή του ΤΤ πριν την αναστολή κατέγραφε απώλειες 29,71%, στα 0,1680 ευρώ
Η μετοχή του ΤΤ πριν την αναστολή κατέγραφε απώλειες 29,71%, στα 0,1680 ευρώ   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που καθόλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου ήταν στο limit down, αποφάσισε το ΔΣ του ΧΑ, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έπειτα από την ανακοίνωση της τράπεζας ότι δεν είναι δυνατή η δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 2011 εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, δηλαδή στις 31 Αυγούστου, λόγω «εξαιρετικώς δυσμενών συνθηκών».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρεται πως «κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και εξ αφορμής δημοσιευμάτων  στον έντυπο τύπο, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γνωρίζει προς τους μετόχους, το επενδυτικό κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η δημοσίευση της "Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Τράπεζας και του Ομίλου για τη χρήση του έτους 2011", εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας δεν είναι δυνατή, λόγω εξαιρετικώς δυσμενών συνθηκών.»

Η μετοχή πριν την αναστολή κατέγραφε απώλειες 29,71%, στα 0,1680 ευρώ, πιεζόμενη από τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βιώσιμο. 
Στη σημερινή συνεδρίαση διακινήθηκαν 1.240.669 μετοχές και ο τζίρος ανήλθε σε 208.365 ευρώ. Καθώς η προσφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη από τη ζήτηση, ανεκτέλεστες παρέμειναν οι εντολές πώλησης για 2,3 εκατ. κομμάτια περίπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr οι εποπτικές αρχές δεν προχώρησαν σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του ΤΤ πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης, καθώς έκριναν ότι υπήρχε «έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση» του επενδυτικού κοινού για τα τεκταινόμενα στην τράπεζα.
Σημειώνεται ότι οι εκτιμώμενες ζημίες του ΤΤ για τη χρήση του 2011, μετά το PSI, υπολογίζονται σε 2,8 δισ. ευρώ περίπου. 
Το γεγονός ότι δεν δόθηκε παράταση για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του 2011 προκάλεσε τις έντονες αντιδσράσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων της τράπεζας.
Οι υπάλληλοι του ΤΤ, που σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, επισημαίνουν ότι η δημοσίευση των αποτελεσμάτων, σε συνδυασμό με τις ζημιές από το «κούρεμα» των ομολόγων, δημιουργεί «τεράστιους κινδύνους και ραγδαίες εξελίξεις για την πορεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των εργαζομένων του».
Στο μετοχικό κεφάλαιο του Τ.Τ., το Δημόσιο κατέχει άμεσα το 34%, έμμεσα άλλο ένα 10% που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο των ΕΛΤΑ, ενώ ποσοστό 7% έκαστη διαθέτουν η Eurobank και η Εθνική.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συγκέντρωση ενστόλων την Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος για τις περικοπές

Αντιδρούν στα σενάρια


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ένστολή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος (11:30 π.μ.) προγραμματίζουν για την Παρασκευή 31 Αυγούστου τα Προεδρεία των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας, αντιδρώντας στα σενάρια για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Την Τετάρτη, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) υπήρξε συνάντηση με τον αρχηγό του Σώματος αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, διεμήνυσε ότι «την κρίσιμη για την πατρίδα περίοδο που διανύουμε ο Οργανισμός δεν αντέχει καμία περαιτέρω περικοπή ούτε στις λειτουργικές δαπάνες ούτε στις αποδοχές των αστυνομικών καθόσον έχει φτάσει στα όριά του».

Οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας δίνουν συνέντευξη την Πέμπτη (12:00 μ.μ.), κατά την οποία θα ενημερώσουν, όπως αναφέρει η ΠΟΑΣΥ, και για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους την επόμενη εβδομάδα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέα πολύωρη σύσκεψη Τα «σημεία τριβής» του πακέτου των μέτρων εξετάστηκαν στο υπουργείο Οικονομικών



Στη συνάντηση, που άρχισε στις 8 το βράδυ, επιδιώχθηκε συγκερασμός των απόψεων των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση
Στη συνάντηση, που άρχισε στις 8 το βράδυ, επιδιώχθηκε συγκερασμός των απόψεων των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών νέα πολύωρη σύσκεψη για τις εκκρεμότητες αλλά και τα «σημεία τριβής» των προωθούμενων μέτρων, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση επικεντρώθηκε:

  • Στην κατάργηση των δώρων και τους επιδόματος αδείας σε όλους τους μισθωτούς αλλά και τους συνταξιούχους δημοσίου από την οποία μπορεί να προκύψει εξοικονόμηση 2,5 δισ. ευρώ (περιλαμβανομένων των συντάξεων του ΟΓΑ).
  • Στην περικοπή των κύριων συντάξεων με οροφή που θα ξεκινά από τα 600 - 700 ευρώ.
  • Στις περικοπές αναπηρικών επιδομάτων, ανεξαρτήτως εισοδηματικής κατάστασης.
  • Μειώσεις στο ΕΚΑΣ, αλλά και στα ειδικά επιδόματα ανεργίας (π.χ. για τους σερβιτόρους).
Τελικές αποφάσεις δεν λήφθηκαν και τα μέτωπα παραμένουν ανοικτά.

Το πρωί της Πέμπτης θα ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομμάτων και θα ακολουθήσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό των εκκρεμών μέτρων ύψους 4,6 δισ. ευρώ, από το συνολικό πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, o αναπληρωτής υπουργός Χ.Σταϊκούρας, ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Π.Τσακλόγλου, ο γενικός γραμματέας Γ.Μέργος και οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων: Φ.Σαχινίδης, Γ.Κουτρουμάνης και Χ.Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ) και Δ.Χατζησωκράτης (ΔΗΜΑΡ).

Την Τετάρτη τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβαν την αντίθεσή τους σε οριζόντιες περικοπές, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ποσοστό περικοπής της επιχορήγησης στους ΟΤΑ.

Επίσης, το θέμα των ειδικών μισθολογίων εξελίσσεται σε θρίλερ, αφού αναζητούνται λύσεις για να διασωθούν τουλάχιστον οι αποδοχές των μάχιμων ένστολων, αλλά ήδη άλλοι κλάδοι, όπως οι δικαστικοί, αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο νέων μειώσεων μισθών.

«Το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί. Υπάρχουν ένα - δύο ελάσσονα ζητήματα ανοιχτά ακόμα, ετέθησαν ερωτήσεις. Συνεχίζουμε διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των κομμάτων να δώσουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις. Το πακέτο έχει κλείσει», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την επόμενη εβδομάδα το πακέτο θα παρουσιαστεί στην τρόικα. Οι επικεφαλής καταφθάνουν στην Αθήνα την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου. Η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών αναμένεται την επομένη, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να συναντηθούν στη συνέχεια με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, όπως τον υπουργό Εργασίας. Το κλιμάκιο θα αναχωρήσει 13 του μηνός για Κύπρο ώστε να αναφέρουν τα αποτελέσματα εν όψει του άτυπου Eurogroup στις 14 Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...