Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Βρούτσης: Δεν μειώνονται άλλο οι συντάξεις..


 

Μικρές προσαρμογές στις επικουρικές συντάξεις (με ισχύ από την 1η Ιουλίου) προανήγγειλε ο Γιάννης Βρούτσης και απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω μειώσεων στις κύριες. Πάντως ο υπουργός Εργασίας απέφυγε να  δεσμευτεί για...
το ύψος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που θα δοθεί πιλοτικά εντός του 2014 σε φτωχές οικογένειες με παιδιά.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Βρούτσης αρνήθηκε να μιλήσει για το ύψος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος λέγοντας ότι η κυβέρνηση αντλεί τεχνογνωσία για το ζήτημα από τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου εφαρμόζονται αντίστοιχα μέτρα. Είπε ότι μετά την πιλοτική εφαρμογή το 2014, θα ακολουθήσει η εφαρμογή του μέτρου πανελλαδικά από την 1η Ιανουαρίου 2015.
Για τις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι έπρεπε να γίνουν προσαρμογές αλλά πλέον δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό ούτε και στο υφιστάμενο καθεστώς συνταξιοδότησης γυναικών με ανήλικα.


Read more...

Η Φιλιππινέζα του χοντρο-Μπένυ...





Το άρθρο του σήμερα (ΝΕΑ) "Καλώς τον Γιώργο", για τον Παπανδρέου, είναι συλλεκτικό. 
Η...
καταστροφή εγινε μεταξύ 2009 και 2012. 
Πριν, ήταν όλα καλά. Και μετά το '12 (επί Σαμαρά - Βενιζέλου) ακομη καλύτερα.
Φυσικά δεν παραλείπει - γι' άλλη μια φορά - να ξεσπασει σε ενθουσιώδεις ζητωκραυγές, επειδή το ζευγος Μερκοζί λιντσαρισε στις Κάννες τον Παπανδρέου .
Φιλιππινέζα κανονική. Εν δράσει!...

Read more...

Κουβέλης: Δεν αποκλείω εθνικές εκλογές το 2014...



Tι ανέφερε για την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου, στην χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά. 
ΗΧΗΤΙΚΟ...
«Δεν τις αποκλείω». Αυτή ήταν η απάντηση του Φώτη Κουβέλη στο ερώτημα αν προβλέπει τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών μέσα στο 2014. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στον..
realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή στην επισήμανση αν θα γίνουν με αιχμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε χαρακτηριστικά: «όχι κατ’ ανάγκη», και πρόσθεσε: «Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι ένα τυπικό, διαδικαστικό ζήτημα για τη Δημοκρατική Αριστερά. Συναρτάται αποφασιστικά με το περιεχόμενο της πολιτικής. Γι’ αυτό και έχω υποστηρίξει, υποστηρίζω και διεκδικώ να αλλάξει η πολιτική, διότι αν δεν αλλάξει η πολιτική αναπόδραστα και με βεβαιότητα θα οδηγηθούμε εν όψει και νέων μέτρων σε μία εκλογική νέα αναμέτρηση».

Ο κ. Κουβέλης καταθέτοντας την εκτίμησή του για την οικονομία είπε: «Νέα μέτρα έρχονται. Για παράδειγμα έρχονται νέα μέτρα στα εργασιακά. Φαίνεται ότι θα έρθει στην Ελλάδα το λεγόμενο λοκ άουτ, δηλαδή η ανταπεργία της εργοδοσίας. Φαίνεται ότι θα έρθει η άρση των όποιων περιορισμών υπάρχουν αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις. Και δεν το λέω εγώ το λέει η ανακοίνωση της τρόικας που είπε ότι αυτά τα μέτρα είναι μπροστά. Και έχουμε τη διαβεβαίωση, προσπαθώ με ακρίβεια να το μεταφέρω από το ανακοινωθέν της τρόικας, αυτά τα μέτρα υποσχέθηκε η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει. Κι έχουμε κι άλλα ζητήματα. Η Ελλάδα κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται δανεισμό. Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους που αναμφισβήτητα μπορεί να περιέχει σωρευτικά ή διαζευτικά την απομείωση μέρους του δημοσίου χρέους, τη μεγάλη χρονική επιμήκυνση και αναμφισβήτητα την μείωση των επιτοκίων».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε και στην κοινή παρουσία του με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο βιβλίο της Μαριλένας Κοππά. «Ανέμενα να υπάρξει αυτός ο θόρυβος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος. Πρόκειται για την παρουσίαση ενός βιβλίου της κ. Μαριλένας Κοππά η οποία είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία και ήταν πάρα πολύ στενός συνεργάτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Κατά συνέπεια όσοι κουβαλούν στο πολιτικό μυαλό τους λαιστρυγόνες και κύκλωπες κάνουν λάθος».
Aκουστε ΕΔΩ το ηχητικό... 

Read more...

Σε επιφυλακή ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΚΕΠΥ Πιθανό δεύτερο κρούσμα MERS εξετάζουν οι ελληνικές υγειονομικές αρχές


Πιθανό δεύτερο κρούσμα MERS εξετάζουν οι ελληνικές υγειονομικές αρχές
  (Φωτογραφία:  Motionteam )

Αθήνα
Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» νοσηλεύεται από την Δευτέρα 28 Απριλίου ασθενής που πιθανόν να αποτελεί το δεύτερο κρούσμα του κοροναϊού MERS στην Ελλάδα.

Πρόκειται για έλληνα υπήκοο που έφτασε στην Αθήνα από την περιοχή του Περσικού Κόλπου και ο οποίος αρχικά νοσηλεύθηκε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί ο ασθενής, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένονται νωρίς το απόγευμα.

Τόσο το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όσο και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) βρίσκονται σε εγρήγορση για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων με συμπτώματα που παραπέμπουν σε λοίμωξη από το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS).

Να σημειωθεί ότι, ήδη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ίδιου νοσοκομείου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και ένας 69χρονος άνδρας που έχει νοσήσει από τον ιό. Ο ασθενής είχε επιστρέψει την περίοδο του Πάσχα από την Σαουδική Αραβία, που θεωρείται εστία της λοίμωξης, ενώ ο οδηγός ταξί που τον μετέφερε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αμφιάλη Κερατσινίου, τελικά βρέθηκε αρνητικός στον κοροναϊό.


health.in.gr

Read more...

Απάντηση στα δημοσιεύματα Διευκρινίσεις του υπουργείου για την επιστροφή στο Δημόσιο των πρώτων εφέδρων


Διευκρινίσεις του υπουργείου για την επιστροφή στο Δημόσιο των πρώτων εφέδρων
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με την οποία θα επανατοποθετηθούν στο Δημόσιο όσοι εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (Νόμος Ρέππα) και δικαιώθηκαν με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, περιγράφει με έγγραφό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο υπογράφει ο γγ, Δημήτρης Στεφάνου.

Ουσιαστικά, με το έγγραφο υπενθυμίζεται ότι οι επανατοποθετήσεις όσων δικαιώθηκαν θα πρέπει να γίνουν υπό την εποπτεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σύμφωνα με τις ανάγκες του Δημοσίου, καθώς και με βάση τον περιορισμό της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται για κάθε πρόσληψη στο Δημόσιο» ενώ προστίθεται ότι «σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για "επιστροφή μετ' εμποδίων" και "περιπλοκή της υπόθεσης επαναφοράς" δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα».

Επίσης, στην εγκύκλιο, η οποία εστάλη προς όλα τα υπουργεία και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, επισημαίνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών επαναφοράς των υπαλλήλων που δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι η έκδοση απόφασης κατανομής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Tα αιτήματα για έκδοση απόφασης κατανομής θα πρέπει να υποβάλλονται από τον φορέα, πριν την έκδοση της απόφασης επαναφοράς, στη Διεύθυνση Προσλήψεων Προσωπικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τέλος, σημειώνεται ότι πρόκειται για σχετικά μικρό αριθμό υπαλλήλων, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από όσους είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας έχουν, πλέον, συνταξιοδοτηθεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Νέα σκληρή επίθεση Πάγκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρομοκρατικό κόμμα με αλήτικες μεθόδους


Πάγκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρομοκρατικό κόμμα με αλήτικες μεθόδους
Ο Θ.Πάγκαλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Νέα σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε την Τρίτη ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα της Αυγής και το εξώδικο με το οποίο τής απάντησε. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για «κόμμα τρομοκρατικό» που «μεταχειρίζεται αλήτικες μεθόδους εναντίον των αντιπάλων του».

«Υπάρχουν όρια στην εξαχρείωση και τα όρια αυτά τα έχει διαβεί εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα τρομοκρατικό, που μεταχειρίζεται αλήτικες μεθόδους εναντίον των αντιπάλων του. Μου έχουν επιτεθεί επανειλημμένως, ενώ εγώ δεν τους έχω ενοχλήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο κ. Πάγκαλος είπε χαρακτηριστικά:

«Θα συζητήσω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για να δούμε ποια θα είναι η τύχη της οικογένειας και τι θα κάνω. Μια επιλογή είναι να κάτσω εδώ και να υποστώ την πίεση και την τρομοκρατία που θα υποστούμε ο λαός και την αθλιότητα της διαβίωσης κάτω από ένα τέτοιο καθεστώς. Μια άλλη είναι να σηκωθώ και να φύγω, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες που συμβαίνει ένα τέτοιο ατύχημα. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός -και το πιστεύω, διότι έχω εκτίμηση στο μέσο όρο των Ελλήνων- δεν θα υποβάλλει τον εαυτό του σ’ αυτήν την περιπέτεια».

«Το ΠΑΣΟΚ θα εξαφανιστεί στις εκλογές»
Ο πρώην υπουργός άφησε όμως αιχμές για τους χειρισμούς της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι πλέον δεν είναι κόμμα εξουσίας και πως «στις εκλογές θα εξαφανιστεί».

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα εξουσίας, πιστευτό και εφαρμοστέο. Αυτό το πράγμα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια (...) Είναι ένα κόμμα συμπληρωματικό, μπορεί να συμπληρώνει τη μια ή την άλλη παράταξη, ανάλογα με το τι είναι απαραίτητο κάθε φορά. Δεν είναι όμως πια το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε» είπε, συμπληρώνοντας:

«Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια και δεν είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για τον τόπο και για την παράταξη να το παραγνωρίζεις αυτό. Ποιοι κάνουν πως δεν το βλέπουν; Αυτοί που έχουν συμφέρον από την ύπαρξη μηχανισμών αποστεωμένων, που έχουν αδειάσει από το περιεχόμενο τους και δεν έχουν καμία προοπτική ανάλογη με αυτή που είχαν στο παρελθόν. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι οι αρχηγικοί και ηγετικοί μηχανισμοί. Έχει έναν τέτοιο ο κ. Βενιζέλος, προσπαθεί να δημιουργήσει ξανά από τα ερείπια ο κ. Παπανδρέου. Είναι οι δύο άνθρωποι που μας έφεραν εδώ με την αντίθεση τους και την συμπλήρωση τους -όχι που μας έφεραν εδώ σε σχέση με το αν χρειαζόταν το μνημόνιο ή όχι». 
Τέλος, άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη υποστηρίζοντας: «Νομίζει ότι έχει κόμμα και κοροϊδεύει κάποιους άλλους ότι έχει κόμμα, ενώ δεν έχει τίποτα και παριστάνει τώρα ότι θέλει κάτι να κάνει». Συνέχισε, δε, λέγοντας: «Ξέρετε τι ενοχλεί σ’ αυτά που θέλει να κάνει ο κ. Κουβέλης; Η αίσθηση της δεύτερης προδοσίας της Ανανεωτικής Αριστεράς».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απολογούνται την Παρασκευή Αντιμέτωποι με κακούργημα οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ στο Ελληνικό


Αντιμέτωποι με κακούργημα οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ στο Ελληνικό
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Ιωάννινα
Την μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες για την τραγωδία στο λούνα παρκ του Ελληνικού αποφάσισε η Δικαιοσύνη.

Οι δικαστικές αρχές μετέτρεψαν τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους τέσσερις κατηγορουμένους από πλημμελήματα σε κακουργήματα, καθώς φαίνεται να προέκυψαν νέα στοιχεία στην υπόθεση.

Έτσι, η κατηγορία που αρχικά είχε απαγγελθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Λόγω της εξέλιξης αυτής, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών και οι δύο υπάλληλοι, υπήκοοι Μπαγκλαντές, που επρόκειτο εντός της ημέρας να απολογηθούν για πλημμελήματα, ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή της υπόθεσης νέα προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Γιατί άλλαξε η κατηγορία

Η εικόνα του λούνα παρκ στο Ελληνικό, όπως την μετέφερε με την κατάθεσή του αστυνομικός που είδε τον χώρο του δυστυχήματος, ήταν αυτή που οδήγησε την ανακρίτρια της υπόθεσης Ιωσηφίνα Βιοπούλου στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και τη μετατροπή της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Ο αστυνομικός αναφέρεται σε έναν χώρο, όχι μόνο χωρίς οργάνωση, κάνοντας λόγο για «προχειροδουλειά», αλλά και που δεν τηρούνται κανόνες ασφαλείας και υγιεινής.

Κατά την κρίση της ανακρίτριας, η όλη περιγραφή του αστυνομικού για τον επίμαχο χώρο και την αντιμετώπιση των υπευθύνων, βρίσκει εφαρμογή στην κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο που προϋποθέτει γνώση του κατηγορουμένου για το ενδεχόμενο πρόκλησης θανάτου, από πράξεις ή παραλείψεις του και αγνόηση αυτού.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό: «Η πισίνα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο και άνετα τα παιδιά όπως έπαιζαν μέσα στον φουσκωτό κύλινδρο μπορούσαν να βρεθούν έξω από την πισίνα, μέσα στον δρόμο και χωρίς να φυσήξει αέρας. Γενικά στην περιοχή δεν φύσαγε αέρας. Σχοινιά δεν είδαμε όσον αφορά την πισίνα. Γενικά μου έδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμμάτων και μπαζών. Δεν υπήρχε περίφραξη. Όλο το σκηνικό ήταν να το στήσουμε προσωρινά στα γρήγορα και χωρίς οργάνωση. Δεν μου έδινε την εντύπωση ασφαλούς χώρου ψυχαγωγίας».

Στις 4 η κηδεία του 13χρονου

Το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του.

Στις 4 το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει η κηδεία του άτυχου αγοριού από το νεκροταφείο της Αργυρούπολης.

To 9χρονο κορίτσι αναμένεται εντός της ημέρας να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που νοσηλεύεται από την Κυριακή.

Το συγκεκριμένο λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια και αυτή την ώρα πραγματοποιείται αυτοψία στον χώρο από αρμόδιους ελεγκτές.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο αντιδήμαρχος Χ.Βλάχος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι ο δήμος θα τοποθετηθεί για το τραγικό περιστατικό μετά την κηδεία του 13χρονου αγοριού.

Ο δήμος την Δευτέρα σε ανακοίνωσή του τόνισε  ότι το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση-εκμίσθωση του επίμαχου χώρου, όπως αιτήθηκε η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και ως εκ τούτου τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον Δήμο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έκτακτο- Εντοπίσθηκαν οι δολοφόνοι του Επιχειρηματία- Συνελήφθη ο ένας

Έκτακτο- Εντοπίσθηκαν οι δολοφόνοι του Επιχειρηματία- Συνελήφθη ο ένας
Στα χέρια των Αστυνομικών βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα τα στοιχεία των δύο δολοφόνων του επιχειρηματία Χρήστου Καλούδη, τον οποίο δολοφόνησαν σήμερα το πρωί έξω από το σπίτι του στη Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για έναν Αλβανό που τον πυροβόλησε και που αγνοείται και έναν Ελληνοπόντιο από τις Σάππες που συνεπλάκη μαζί του. Οι δυό τους αμέσως μετά την δολοφονία έφυγαν με μηχανάκι , το εγκατέλειψαν στα νεκροταφεία της Χιλής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ελληνοπόντιος Ι.Σ εντοπίσθηκε σε παραλιακή τοποθεσία ,πλησίον στο σημείο όπου εγκατέλειψαν το μηχανάκι, έχοντας μαζί του χρηματικό ποσό 6 χιλιάδων ευρώ και ένα πιστόλι κρότου, ενώ για τον Αλβανό συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Οι πληροφορίες που έρχονται είναι συνεχείς και για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σε εξέλιξη ευρείες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών οι οποίοι διέπραξαν ένοπλη ληστεία με ανθρωποκτονία 63χρονου ημεδαπού, στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (28-4-2014) το πρωί, διέπραξαν ένοπλη ληστεία με ανθρωποκτονία 63χρονου ημεδαπού, στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, ακινητοποίησαν το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 63χρονος, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του.
Ο 63χρονος, συνεπλάκη με έναν από τους δράστες, ενώ ο άλλος εισήλθε στο όχημα και αφαίρεσε χαρτοφύλακα με χρήματα. Κατά τη συμπλοκή ένας από τους δράστες, πυροβόλησε τον 63χρονο, με πυροβόλο όπλο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Ακολούθως, οι δράστες επιβιβάστηκαν στη δίκυκλη μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας ερευνών, εντοπίστηκε λίγο αργότερα, στη Νέα Χιλή, η μοτοσικλέτα διαφυγής των δραστών.
Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η δίκυκλη μοτοσικλέτα είχε κλαπεί, τον Ιανουάριο του 2014, από χωριό της Αλεξανδρούπολης.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.
faros24.gr

Read more...

Ποιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον Έξι μνηστήρες για 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ


Έξι μνηστήρες για 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Έξι επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν, τελικά, ενδιαφέρον για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Τη Δευτέρα έληξε η προθεσμία υποβολής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος. Οι έξι «μνηστήρες» είναι οι εξής:

• APM Terminals B.V.
• Cartesian Capital Group, LLC
• COSCO (Hong Kong) Group Limited
• International Container Terminal Services, Inc
• Ports America Group Holdings
• Utilico Emerging Markets Limited

Στο αμέσως επόμενο διάστημα οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά από την εκδήλωση ενδιαφέροντος έξι επενδυτικών σχημάτων για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, δήλωσε τα εξής:

«Το επενδυτικό ενδιαφέρον έξι διεθνών ομίλων για την αξιοποίηση του ΟΛΠ δικαιώνει την στρατηγική της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαδικασία της αποκρατικοποίησής του, ενώ διαψεύδει τις "Κασσάνδρες" που προέβλεπαν το αντίθετο.

»Η σημερινή επισημοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η χώρα μπαίνει σε μία περίοδο διεθνούς εξωστρέφειας και μετατρέπεται σε διεθνή πόλο επενδύσεων. Κεντρικός στόχος είναι οι νέες αυτές επενδύσεις να φέρουν θέσεις εργασίας και αναπτυξιακή προοπτική ώστε το λιμάνι του Πειραιά να φθάσει στην κορυφή των λιμανιών της Ευρώπης».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Εκλεκτοί της Χρυσής Αυγής στον στρατό...


parelasi-stratosΗ είδηση ότι ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ελευθέριος Συναδινός, πρώην Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στις ερχόμενες εκλογές του Μαΐου, δημιουργεί...
ερωτηματικά για την αξιοπιστία της έρευνας περί διείσδυσης του μορφώματος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μεταξύ άλλων, το Δίκτυο «Σπάρτακος» σημειώνει πως έγινε κουρελόχαρτο το Πόρισμα των Επιτελείων για τη μηδενική διείσδυση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Στις λευκές σελίδες του Πορίσματος για τη διείσδυση των ναζί στις Ένοπλες Δυνάμεις, που με υπερηφάνεια δημοσίευσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, σύντομα η αστυνομία, πρόσθεσε έναν Επαγγελματία Οπλίτη, που συνελήφθη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κομοτηνή, με πλήρη εξάρτηση: Μαύρη ναζιστική μπλούζα, πτυσσόμενο κλομπ. Η δημοσιογραφική έρευνα συμπλήρωνε ότι 3ετής σπουδαστής της Σχολής Ευελπίδων έκλεψε ένα 45άρι. Το γεγονός κρατήθηκε κρυφό για να μην τρωθεί το γόητρο του στρατού και λαβωθεί η επικοινωνιακή κυβερνητική επιχείρηση για τις αμόλυντες από το ναζισμό ένοπλες δυνάμεις. Και ας φημολογείται σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Ο επαγγελματίας οπλίτης ΟΥΚάς Χρυσαυγίτης από την τοπική της Νίκαιας! Ο υπολοχαγός στο ΚΕΝ Θήβας, που σε αναφορά μοίρας παρουσίαζε τον Χίτλερ ως «μεγάλο πολιτικό άνδρα». Η προεκλογική εξόρμηση Χρυσαυγιτών υπαξιωματικών και αξιωματικού σε νησί του Αιγαίου στις εκλογές του 2012. Η συγκάλυψη της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης του ανθυπολοχαγού των Ειδικών Δυνάμεων, αδελφού του Κασιδιάρη, που τράβηξε όπλο μέσα σε μαγαζί, εναντίον ξένων εργατών. Τέλος, τα εμετικά άσματα των ΟΥΚάδων του Λιμενικού σε στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου αθωώθηκαν ουσιαστικά στο Ναυτοδικείο μετά και την παρέμβαση του Φραγκούλη Φράγκου, πρώην ΑΓΕΣ και ΥΕΘΑ της κυβέρνησης Πικραμένου, αλλά και τους τραμπουκισμούς των «εφέδρων καταδρομέων» κατά των μαρτύρων κατηγορίας. Τέλος, η περίπτωση Ταγματάρχη Υποδιοικητή στους Πεζοναύτες στο Βόλο!

Όμως, η απόφαση του αντιστράτηγου ε.α ασφαλώς καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό για τη διεξοδική και ενδελεχή έρευνα που είχε κάνει το ΓΕΕΘΑ για το μέγεθος της διείσδυσης της οργάνωσης στις ΕΔ. Προσφέρει μια σαφή απόδειξη της επικίνδυνης σχέσης μεταξύ Στρατού-ΝΑΖΙ και κυρίως αποκαλύπτει τον ρόλο της κυβέρνησης. Μια συνοδοιπορία που αποκαλύφθηκε στα γνωστά βίντεο Κασιδιάρη-Μπαλτάκου, που το κατεστημένο έτρεξε να εξαφανίσει, ότι λειτουργούσε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, με συνεννόηση κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση της ναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή δημιουργεί εκ νέου θέμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όσο και να σφυρίζουν αδιάφορα στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τους εκθέτει ανεπανόρθωτα...
πηγή:efsyn.gr

Read more...

Ολα τα ονόματα του ψηφοδελτίου Μώραλη...

kalpes14.gr Έτοιμο το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη. Διαβάστε τα ονόματα των δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων. Δημοτικοί σύμβουλοι: Αβραμίδης Παναγιώτης τ. Αντιδήμαρχος- Στέλεχος Υπουργείου Εσωτερικών Αγγελόπουλος Ιωάννης... τ. Αντιδήμαρχος/ τ. Διοικητής ΜΕΤΑΞΑ/Δικηγόρος Αγραπίδης Χρήστος Ιατρός - τ. Δήμαρχος Αθανασιάδης Λάζαρος (Τάκης) Τραπεζικός υπάλληλος - Δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Γενικός Γραμματέας, Γενικός σύμβουλος ΟΤΟΕ Αλεξανδράτου-Κουρέλη Παρασκευή-Ευαγγελία(Εβίτα) Δικηγόρος - Δημοτική Σύμβουλος Αντωνάκου Σταυρούλα Αθλήτρια - Ολυμπιονίκης - Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αντωνόπουλος Σταύρος Διδάκτωρ-Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικός παθολόγος ,υπερτασιολόγος, Δντής Β'Παθολ.τμήματος Τζανείου Αργουδέλης Αλέξανδρος Επιχειρηματίας - Κατασκευαστής - Απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αστεριάδη Καλλιόπη (Πόπη) Καλλιτέχνις/ Δημοτική σύμβουλος Αχριάνης Νικόλαος "Χειρουργός Οδοντίατρος, μέλος Οδοντιατρικού Συλλόγου" Βαζαίος Κάτων Διευθυντής Σχολείου ειδικής αγωγής -ΑΜΕΑ Βεντούρης Ανδρέας Μηχανικός Πληροφορικής Βερυκάκη Ελλάς(Ελίνα) Τραπεζικό Στέλεχος-MSC IN FINANCE Βιολάκης Πέτρος Επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Πειραιά, Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες Βλαχάκος Δημήτριος Υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας Βοϊδονικόλας Σταύρος Αξιωματικός Λιμενικού Σώματος ε.α. Βουγιούκα Βασιλική Αθλήτρια-Ολυμπιονίκης Βουγιουκλάκης Ιωάννης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γαϊτανάρος Στυλιανός Σύμβουλος Επιχειρ. Τ. Αντιδήμαρχος Πειραιά, τ. πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά Γέμελος Νικόλαος Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης Γκαβέρας Κωνσταντίνος Δικηγόρος, τ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Γλύκα-Χαρβαλάκου Αθηνά (Νανά) Δικηγόρος-Ποινικολόγος Δαβάκης Γεώργιος Δικηγόρος/Τ. Αντιδήμαρχος, αντιπτέραρχος εν αποστρατεία Δανομάρας Ευάγγελος Γ. Γραμ Οικονομικών Αξιωμ. Εμπορικού Ναυτικού / μέλος ΠΝΟ Δριμυλής Σπυρίδων Δικηγόρος - Δημοτικός σύμβουλος Ελληνιάδης Σταύρος Επιχειρηματίας - Πρώην Καλαθοσφαιριστής Ολυμπιακού Ζερβουλάκος Παναγιώτης τ. Αντιδήμαρχος/ Προπονητής Καλαθοσφαίρισης, Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Ζηλάκου Xαραλαμπία (Χάρις) Προπονήτρια Κολύμβησης- Διαμερισματική Σύμβουλος Ζουρντός Νικόλαος Στέλεχος Επιχειρήσεων - τ. Πρόεδρος Β' Διαμερίσματος Ίσαρης Δημήτριος Λογιστής Καλαμακιώτης Νικόλαος Υποδιευθυντής Διοικητικού, Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ Καλιγιάννη Κυριακή Ιατρός-Αγγειοχειρουργός Καλογερόγιαννης Παναγιώτης Συνταξιούχος ΟΛΠ - Τέως Αντιδήμαρχος Κανατσέλης Ιωάννης Δημοσιογράφος Κανελλίδης Κωνσταντίνος Μέλος Δ.Σ. Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομιλου Οδηγήτριας Καρβουνάς Νικόλαος Πνευμονολόγος, τ. Αντιδήμαρχος Κατσαράς Ιωάννης Διευθυντής ΕΛΤΑ Πειραιά Κατσαφαδος Ηλίας Τα.Αντιδήμαρχος Πειραιά Κεχαγιά Ζωή Διακοσμήτρια Εσωτερικών Χώρων Κόκκαλης Πέτρος Επιχειρηματίας Κούβαρης Νικόλαος "Λογιστής-Φοροτεχνικός, Αντιπρόεδρος 5ης Δημοτικής Κοινότητας, εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ της ένωσης Φοροτεχνικών ελέυθερων Επαγγελμάτων Αττικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών ελέυθερων Επαγγελματιών" Κουβάτσος Ιωάννης Εκτελωνιστής-τ.Πρόεδρος Δ΄κοινότητας Κούκιαρης Κωνσταντίνος (Ντίνος) Επιχειρηματίας-Κοσμηματοπώλης Πειραιάς-Σπέτσες Κουλιζάκος Μιχάλης Τραπεζικός Υπάλληλος, Γενικός Γραμματέας ένωσης καταναλωτών Ελλάδος Κουρκούλης Χαράραμπος Εκτελωνιστής, Β Αντιπρόεδρος ΟΕΤΕ, σύβουλος ΕΒΕΠ Κουτσολιάκος Δημήτρης Υπάλληλος ΟΛΠ Κυρίμης Παναγιώτης Μαθηματικός Κωβαίος Μιχαήλ Επιχειρηματίας Κωτσάκης Αναστάσιος Ελεύθερος επαγγελματίας Λαουλάκου Κυριακή (Κορίνα) τ.Αντιδήμαρχος - Συμβολαιογράφος Λεούσης Γεώργιος Ιατρός Μαντούβαλος Νικόλαος Manager Volley ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Μαρινάκης Ευάγγελος Εφοπλιστής - πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός Μαυριδάκης Εμμανουήλ (Μανώλης) Επιχειρηματίας Εστίασης Μελάς Ιωάννης Ηλεκτρονικός Μηχανικός / τ. Αντιδήμαρχος Μίληση Γεωργία (Γωγώ) Διαμερισματική Σύμβουλος- Υπάλληλος Ναυτιλιακής εταιρείας Μιχελής Ιωάννης τ. Αντιδήμαρχος -Φαρμακοποιός Μουντάκης Εμμανουήλ (Μάνος) Μουσικοσυνθέτης-ερμηνευτής Μουσελής Νικόλαος Τραπεζικός υπάλληλος Μπατσούλης Παντελεήμων (Παντελής) Αστυνομικός Μπενέτος Κωσταντίνος Χρυσοχόος Μποτρομλής Γεώργιος Εκτελωνιστής Μπουκουβάλα Μαρία Ιατρός -Μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Μπρατσόλης Στυλιανός "Υπέυθυνος marketing MME, τέως Πρόεδρος 'Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά κα Τέως Γενικός Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά" Νάκος Δημήτριος Δικηγόρος Νανόπουλος Αλέξανδρος Διευθυντής 28ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, Πολιτικές Επιστήμες Νεοφύτου-Ζαφειράτου Μαριολένη Εκπαιδευτικός Νικοπολίδης Αντώνιος Τέως επαγγελματίας Ποδοσφαιριστής, νυν προπονητής Νταϊφά Ειρήνη Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις Παπαγγελής Ιωάννης τ. Αντιδήμαρχος- Πλοίαρχος A' Εμπορικού Ναυτικού Παπάκης Ιωακείμ Διαμερισματικός - Στέλεχος Ναυτιλιακής Εταιρείας Παρασκευόπουλος Δημήτριος Επιχειρηματίας Πετρέλλη Μαρίνα Διδάκτωρ Παν. Αθηνών-Πολιτικός Επιστήμων Πηρούνιας Νικόλαος "Πρώην Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Πρώην Πρόεδρος της ένωσης απανταχού Μανιατών" Πισσαράκης Εμμανουήλ (Μανώλης) Επιχειρηματίας-Οικονομολόγος Πλάκα Βασιλική Δικηγόρος Πειραιά Πολυχρονίου Παναγιώτης Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Ραγκούσης Αναστάσιος Μάνατζερ αθλητών Ρογδιανάκης Γεώργιος Λογιστής - Φοροτεχνικός Σαλβαράκης Χαράλαμπος Σύμβουλος ναυτιλιακών επιχειρήσεων Σδρένιας Χρήστος Επιχειρηματίας- Πρόεδρος Ατρομήτου Πειραιά Σιγαλάκος Κυριάκος Αρχιτέκτων μηχανικός / Δημοτικός Σύμβουλος Σκαφιδάς Ηλίας Τραπεζικό Στέλεχος, Δικηγόρος, Οικονομολόγος Σκαφτούρος Παναγιώτης Επιχειρηματίας - Ποδοσφαιριστής Εθνικού Πειραιώς Σκούλος Λεωνίδας Πρόεδρος Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ Σπιθάκης Μύρων Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ Τζεφεράκος Αλέξανδρος Ιατρός - Μαιευτήρας -Γυναικολόγος Τιμαγένης Ιωάννης Δικηγόρος Τσιγκάκος Μιχαήλ Τεχνικός Σύμβουλος Πληροφοριακών συστημάτων Τσιρώνης Ευάγγελος Διαμερισματικός Σύμβουλος - Ιδιωτικός Υπάλληλος Φούντας Ευάγγελος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, Διεθνολόγος, Οικονομολόγος Φουσκίδου Άννα - Μαρία Δικηγόρος LM Εργατικού Δικαίου Φραντζόγλου Αικατερίνη (Κάτια) Στέλεχος Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων Χαλαβαζής Φραγκίσκος Εκπαιδευτικός Χαλικιά Αναστασία Παθολόγος, Διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής Metropolitan Χατζηκώστας Πέτρος Επιχειρηματίας - Έμπορος Χριστόπουλος Νικόλαος Δικηγόρος Ψάρρης Νικόλαος Δημόσιος Υπάλληλος Διαμερισματικοί σύμβουλοι: Α διαμέρισμα: Αλεξανδρής Ευάγγελος Συνταξιούχος, Διαμερισματικός Σύμβουλος Αληφραγκής Ιωάννης Ελεύθερος Επαγγελματίας Γιαννοπούλου - Κότη Μαρία Ασφαλιστικός Σύμβουλος,Διαμερισματική Σύμβουλος Γκόλφης Νικήτας Έμπορος - Ιχθυοπώλης Δαριώτη Ειρήνη Έμπορος Καραγιάννης Βασίλειος Web Designer Κιοσσές Ανδρέας Ιδιωτικός Υπάλληλος, Πρόεδρος "Φοίνικα Πειραιά' Κολόζου Ελένη Φιλόλογος Μανωλέσσος Μαρίνος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Οικονομάκου-Ασκοξυλάκη Ιωάννα Οικιακά Παπαδόπουλος Νικόλαος Επιχειρηματίας Πεφάνης Δημήτριος Βρεφονηπιοκόμος, Παιδοκόμος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπανάκη Χρυσάνθη Τσιγκριμάνης Γεώργιος Οικονομικός Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού Φλυτζάνη Μαριγώ (Μαρία) Ιδιωτική Υπάλληλος Χρήστου - Βλάχου Μαρία Οικονομολόγος Επιχειρηματίας B διαμέρισμα: Αθανασίου Ευαγγελία (Λίνα) Πολύτεκνη μητέρα, Διαμερισματική Σύμβουλος Ανδρέογλου Ιωάννης Τελωνιακές Εργασίες Βασιλάκης Αθανάσιος Υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών, Εκπαιδευτής Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Γεωργούλης Ευάγγελος Ναυτιλιακά Λέντζος Γεώργιος Έμπορος Μακρής Χρήστος Τ. Διευθυντής 3ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά Μπουλινάκης Κυριάκος Ασφαλιστικός Σύμβουλος Ντίζος Χριστόφορος Εκπαιδευτικός, Αντιπρόεδρος Π.Ε.Π.Φ.Α. Παυλάκος Παναγιώτης Δικηγόρος Ρόδης Ηλίας Καθηγητής Μονωδίας Βαρύτονος Σολίστας Τριανταφυλλάκου - Συμεωνίδου Σοφία Χειρούργος Οδοντίατρος Φασιλής Βασίλειος Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού Γ διαμέρισμα: Βασιλείου Παναγιώτης Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού Γκιών Μιχαήλ Ελεύθερος Επαγγελματίας Τεχνολογίας Πολυμέσων Ηλιάκη-Κωνσταντινίδου Μαρία Λογιστικά, Διαμερισματική Σύμβουλος Καράβης Αλέξανδρος Δικηγόρος, Διαμερισματικός Σύμβουλος Λιακοσταύρος Χαράλαμπος Ιδιωτικός Υπάλληλος Μαυρέα Ευγενία (Νένα) Τουριστικός Πράκτορας Μπαστιάνου - Λελιοπούλου Άννα Π. Διαμερισματική Σύμβουλος 3ου Διαμερίσματος Πετράτου - Μαρινάκη Αθανασία (Νάνσυ) Πράκτορας Γενικού Τουρισμού & Σκαφών Αναψυχής, Απόφοιτος Deree Σαμοθράκης Μάρκος (Μάριος) Οικονομολόγος Σκιάνης Σταμάτιος Δικηγόρος Σταθακοπούλου Ασπασία (Άσπα) Πολιτικός Επιστήμων Τσακμάκη Μαρία ΕΠ. Σύμβουλος Π.Ε.Φ.Ο. - Σχεδιάστρια Μόδας Δ διαμέρισμα: Βιρβίλης Νικόλαος Τυπογράφος Βογιατζάκη Αντωνία (Νινέττα) Επιχειρηματίας Γαρδούνη Αικατερίνη Ιδ. Υπάλληλος Τεχνολογίας Ιατρικών, Πρόεδρος Δ' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά Κωνσταντουδάκης Αντώνιος Οικονομολόγος, Τραπεζικός Υπάλληλος Λουκίσσα Ευσταθία (Έφη) Ιδιωτική Υπάλληλος Μπουλιέρης Γεράσιμος Ιδιοκτήτης Μεταφορικής Εταιρείας Ούτρας Ζήσης Οικονομολόγος Παπαθεοχάρης Νικόλαος Συνταξιούχος Πούλος Αναστάσιος Υπεύθυνος Ασφάλειας Σταδίου Γ. Καραϊσκάκης & Ποδοσφαιρικής Ομάδας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Τουμαζάτος Αλέξανδρος Δημοτικός Υπάλληλος Χριστακόπουλος Ευάγγελος Αστυνομικός Χριστοφορίδου Ευδοκία (Εύη) Ιδιωτική Υπάλληλος Ε διαμέρισμα: Βοϊδονικόλας Ιωάννης Απόστρατος Αξιωματικός Στρατού Ξηράς Γιαννακουλάκου Σωτηρία - Κυριακή (Λίτσα) Υπάλληλος Υπουργείου Ναυτιλίας Δουρέκα - Ταφλαμπά Αικατερίνη Ιδιωτικός Υπάλληλος, Διαμερισματική Σύμβουλος Καλφακάκου Ιωάννα Δημόσιος Υπάλληλος Κατσίρης Ιωάννης Ιδιωτικός Υπάλληλος Κούζηλος Ιωάννης Δημοσιογράφος, Αθλητικός Συντάκτης Λεούσης Λάζαρος Οδοντίατρος Λεουτσάκου - Φραγκάκου Μαρία Δημόσιος Υπάλληλος Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά Μελάς Λεωνίδας Π. Πρόεδρος 5ης Δημοτικής Κοινότητας Μεντή Σταυρούλα Μουσικός, Καθηγήτρια Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Διπλωματούχος Καθηγήτρια Βιολιού Μεσούλας Δημήτριος Επιχειρηματίας Πετρίτης Νικόλαος Ιδιωτικός Υπάλληλος Η ομιλία του Γιάννη Μώραλη: Πειραιώτισσες και Πειραιώτες, Σας ευχαριστώ που ήρθατε. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Και είστε όλοι εδώ! Είστε όλοι εδώ από την μεγάλη μας αγάπη, που συνδέει όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες, που μας διδάσκει ενότητα πάνω από κόμματα, πάνω από προσωπικές και μικροπολιτικές φιλοδοξίες, από την μεγάλη μας αγάπη για τον Πειραιά. Εμείς μάθαμε από τον Ολυμπιακό,το μεγάλο λαϊκό κίνημα να ενώνουμε δυνάμεις, να υπηρετούμε ιδέες, να βάζουμε στόχους, να φέρνουμε νίκες. Και είμαστε όλοι εδώ, αποφασισμένοι να ενώσουμε δυνάμεις, για τον τόπο που γέννησε τον Ολυμπιακό. Τον Πειραιά μας. Και είναι εδώ πολίτες σε δράση από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, από διαφορετικές αφετηρίες, που αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις πέρα και έξω από κομματικές νοοτροπίες και νομενκλατούρες, για τον Πειραιά μας. Και θέλω να ξεκαθαρίσω μιά για πάντα τη διαφορά του κομματάρχη, από τον πολίτη με ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα. Ο πολίτης σε δράση που αποφασίζει να βάλει τα δυνατά του, για να διαμορφώσει τις συνθήκες ζωής της γειτονιάς του, του Δήμου του, δεν καταχωνιάζει την κομματική του ταυτότητα, δεν την κρύβει με τεχνάσματα και υποκριτικές δηλώσεις, αλλά γνωρίζει, πιστεύει και αποφασίζει, ότι η διαμόρφωση της καθημερινής ζωής της πόλης του δεν έχει χρώμα. Δηλαδή συνειδητά ενώνει δυνάμεις με άλλους συμπολίτες του στη βάση του σχεδίου αναγέννησης του Πειραιά. Αντίθετα ο κομματάρχης, αυτός που γεννήθηκε, γαλουχήθηκε και διατηρεί την κομματική κουλτούρα, πρόσκαιρα και υποκριτικά, καταφεύγει σε δηλώσεις και μεγαλοστομίες του τύπου:
 «Καταθέτω την κομματική μου ταυτότητα», ενώ ουσιαστικά υπηρετεί την κουλτούρα της διαίρεσης, και της εξυπηρέτησης όχι απλώς κομματικών, αλλά ιδιοτελών κομματικών συμφερόντων. Και εδώ στον Πειραιά έχουμε το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα κομματάρχη: Τον κ. Μιχαλολιάκο. Πως αλλιώς μπορεί να αναγνωστεί, η δήλωσή του στις αρχές του Μάρτη ότι: έχει καταθέσει την κομματική του ταυτότητα; Και μια εβδομάδα μετά δηλώνει: Ότι υπηρετεί τη μεγάλη Νέα Δημοκρατία. Και δεν είναι μόνο αυτό: Ας εξετάσει κάποιος τα ονοματεπώνυμα των συμβούλων του, το στενό του περιβάλλον, αυτό που καθόρισε τις τύχες του τόπου 3 ½ χρόνια, που υπηρετούσε μια κουλτούρα διχασμού, διαίρεσης και μικροπολιτικής στην πόλη. Είναι η ίδια κουλτούρα που βαφτίζει τα δικαιώματα μας, χάρες και προσπαθεί να τα ανταλλάξει με την ψήφο μας. Είναι ο δήμαρχος, που για να αλλάξεις τις καμένες λάμπες στη γειτονιά σου, ή να επισκευαστούν οι σπασμένες πλάκες του πεζοδρομίου, ή για να κλείσεις τις λακκούβες, ή για να πλυθεί ο κάδος απορριμμάτων, πρέπει να το ζητήσεις από το Γραφείο Δημάρχου, να σε χτυπήσουν στην πλάτη, για να το ανταλλάξουν. Σ’ αυτή την δημαρχιακή θητεία του κ. Μιχαλολιάκου, η οποία παρέλαβε έναν Πειραιά υπό το μηδέν, σ’ αυτή την κουλτούρα του κομματάρχη με καπέλο, που έλειψε ο σχεδιασμός, η τεκμηρίωση, η γνώση, με μεγαλύτερη απόδειξη ότι από το ΕΣΠΑ απορροφήθηκε λιγότερο από 10%, ήρθε η κρίση. Μια κρίση η οποία βρήκε τον Πειραιά απροετοίμαστο, και τον σημερινό Δήμαρχο να πετά λευκή πετσέτα στο τεραίν. Γι’ αυτό οι συμπολίτες μας βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την κρίση. Ανεργία σε κάθε σπίτι στα Καμίνια, στα μανιάτικά, στο 2ο, το 3ο διαμέρισμα, σε όλον τον Πειραιά. Κάθε σπίτι έχει έναν άνεργο. Ο Πειραιάς των μεγάλων δυνατοτήτων έγινε ένα αποκλεισμένο λιμάνι, Ο Πειραιάς έγινε πέρασμα και όχι προορισμός, ενώ οι αφίξεις τουριστών είναι πολλαπλάσιες στο λιμάνι μας. Γειτονιές βυθισμένες στη φτώχεια, περιουσίες που απαξιόνονται συνεχώς, άνθρωποι που νιώθουν να χάνουν ευκαιρίες ζωής. Ο κ. Μιχαλολιάκος προσπαθεί να πείσει ότι επί των ημερών του έγιναν πράγματα και θαύματα στον Πειραιά. Ότι «οι κουτσοί περπάτησαν και οι τυφλοί είδαν το φως τους»... Υποσχέθηκε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο. Δεν έγινε κανένας! Υποσχέθηκε υπογειοποιήσεις κεντρικών δρόμων. Δεν προχώρησε καμία! Υποσχέθηκε υπόγειους χώρους στάθμευσης. Δεν έγινε κανένας! Υποσχέθηκε «Πολυχώρο Ψυχαγωγίας για παιδιά με ειδικές ανάγκες και στέγη σε πειραϊκούς συλλόγους ΑμεΑ». Δεν έγινε τίποτα! Υποσχέθηκε ολοήμερο παιδικό σταθμό. Δεν έγινε! Υποσχέθηκε πλήρη απαλλαγή των πολύτεκνων οικογενειών από τα δημοτικά τέλη. Δεν έγινε! Υποσχέθηκε κοινωνικό φαρμακείο. Δεν έγινε, σε αντίθεση με δεκάδες άλλους Δήμους που το έχουν κάνει πράξη! Ενω δεσμεύθηκε, Δεν αξιοποίησε τα μεγάλα ακίνητα του Δήμου. Για να ξεπεράσει τις αδυναμίες του, συγκρίνει τον Πειραιά με μικρές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας. Και μας λέει ότι έκανε περισσότερα από ότι άλλοι Δήμαρχοι. Κύριε Μιχαλολιάκο, ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ δεν είναι επαρχιακή κωμόπολη. Ο Πειραιάς πρέπει και οφείλει να συγκριθεί με πόλεις όπως το Ρότερνταμ και το Λίβερπουλ, την Αμβέρσα και τη Βαρκελώνη. Γι’ αυτό ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ, όλοι εμείς, βάζουμε τον πήχη των απαιτήσεων ψηλά. Ο κ. Μιχαλολιάκος τον βάζει χαμηλά. Υποτιμά τους Πειραιώτες και τις δυνατότητες τους. Φίλες και φίλοι, Πολίτες σε δράση του Πειραιά, Εμείς που συμφώνησαμε ότι αυτή η κατάσταση δεν μας ταιριάζει και πρέπει να αλλάξει, ένωσαμε δυνάμεις και δημιουργήσαμε αυτή τη μεγάλη συντροφιά Πειραιωτών, Τον Πειραιά Νικητή. Όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας και βρίσκεστε σήμερα εδώ. Σε μια συγκέντρωση ανεπανάληπτη και πρωτόγνωρη στον Πειραιά. H δυναμική παρουσία σας στέλνει το μήνυμα της νίκης, αλλά και της ελπίδας για τον Πειραιά. Στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής για την πόλη μας. Μήνυμα ότι ο Πειραιάς μπορεί πρέπει και θα βγει Νικητής. Νικητής στη μάχη με τα μεγάλα προβλήματα. Νικητής στον αγώνα για την ανάπτυξη. Νικητής στη μάχη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Νικητής στη μάχη για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Πειραιωτών. Ξεκινήσαμε τον προεκλογικό μας αγώνα πριν από δύο εβδομάδες. Από τα Καμίνια. Και σήμερα βρισκόμαστε όλοι εδώ για να σας παρουσιάσουμε το ψηφοδέλτιο μας. Την ισχυρή ομάδα που συνδέει εμπειρία και νεανικότητα. Και πρωτίστως χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που για πρώτη φορά διεκδικούν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας στα δημοτικά πράγματα του Πειραιά. Την ομάδα της Νίκης. Την ομάδα μιας γνήσιας, ανεξάρτητης, ενωτικής, υπερκομματικής παράταξης. Της παράταξης που δεν θα παραδώσει το αποτέλεσμα των εκλογών σε κανένα κομματικό επιτελείο. Της παράταξης που θα σηκώσει τα μανίκια και θα δουλέψει για τον Πειραιά. Της παράταξης που ενώπιον σας δίνει όρκο τιμής ότι θα οδηγήσει την πόλη μας εκεί που της αξίζει. Γιατί οι Πειραιώτες αξίζουν περισσότερα. Γιατί ο Πειραιάς είναι ένας τόπος ευλογημένος από τον θεό. Υποσχεθήκαμε πριν από δεκαπέντε μέρες ότι θα συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο αξιοσύνης για τον Πειραιά. Και το κάνουμε πράξη. Στο ψηφοδέλτιο μας συμμετέχουν πρόσωπα που διαθέτουν τη δύναμη και το κύρος, προκειμένου να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα. Επιλέξαμε τους πιο άξιους. Τους πιο ικανούς. Επιλέξαμε τα πρόσωπα εκείνα που διαθέτουν εμπειρία και γνώση των προβλημάτων κάθε γειτονιάς του Πειραιά μας. Επιλέξαμε άξια πρόσωπα που θα μεταφέρουν τις αγωνίες και ελπίδες των πολιτών του Πειραιά στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο. Αγαπητές φίλες και φίλοι, Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο μας. Να σας ευχαριστήσω που δεχθήκατε να μπείτε στην πρώτη γραμμή του εκλογικού αγώνα. Αναλαμβάνετε την ευθύνη να εκπροσωπήσετε τους χιλιάδες πολίτες, που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και τις ίδιες αντιλήψεις με μας. Αναλαμβάνετε την ευθύνη να οδηγήσετε τον Πειραιά σε μια νέα πορεία. Περπάτησα τις μέρες που πέρασαν στις γειτονιές του Πειραιά. Είδα στα πρόσωπα των Πειραιωτών την απογοήτευση αλλά και την Ελπίδα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Είδα στα πρόσωπα των συμπολιτών μας, τη γενιά που εργάστηκε σκληρά για τον Πειραιά και τις οικογένειες τους στο παρελθόν. Είδα στα πρόσωπα των μικρών παιδιών, τον νέο Πειραιά που οραματιζόμαστε. Συνάντησα μητέρες που μου είπαν: “Θέλουμε περισσότερους ελεύθερους χώρους για τα παιδιά μας” Συνάντησα ανέργους που μου είπαν: “Φτιάξτε δουλειές” Συνάντησα εμπόρους που μου είπαν: “Δεν θέλουμε άλλα λουκέτα” Για όλους αυτούς πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σαν ομάδα. Ο δρόμος θα είναι ανηφορικός, αλλά θα τον περπατήσουμε μαζί. Ενωμένοι και αποφασισμένοι. Θα δεχθούμε επιθέσεις. Αλλά θα συνεχίσουμε. Με ψηλά το κεφάλι. Πειραιώτικα και λεβέντικα! στην ανάπτυξη και την ευημερία. Όχι κομματικά στελέχη που αγωνιούν για την προσωπική τους προοπτική. Ο Δήμος Πειραιά δεν μπορεί να είναι εφαλτήριο ούτε για πολιτικές καριέρες, ούτε ταμείο συνταξιοδότησης για πολιτικά πρόσωπα που αποχωρούν από την κεντρική πολιτική σκηνή. Κυρίες και κύριοι, Εμείς λέμε ο Πειραιάς πρέπει να κοιτάξει προς τη θάλασσα. Να ανοίξει πανιά ελπίδας για το μέλλον. Γιατί; Γιατί η θάλασσα σημαίνει ανάπτυξη. Σημαίνει οικονομικές δραστηριότητες που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για τους Πειραιώτες. Μόνο έτσι θα ανοίξουμε τις πόρτες των ευκαιριών για τα παιδιά του Πειραιά. Εμείς θέλουμε τον Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Να γίνει ο Πειραιάς αυτόνομος, τουριστικός προορισμός. Εμείς θέλουμε να αναδείξουμε τον Πειραιά σε υπερσύγχρονο Ναυταθλητικό Κέντρο. Εμείς θέλουμε τον Πειραιά Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο. Γι’ αυτό θα προσελκύσουμε διεθνείς επιχειρήσεις. Διευκολύνοντας την εγκατάστασή και λειτουργία τους. Διαμορφώνοντας τις συνθήκες, ώστε οι ναυτιλιακές και χρηματοοικονομικές εταιρείες να εμπιστευτούν και να επιλέξουν τον Πειραιά. Εμείς θέλουμε τον Πειραιά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Εμείς βάζουμε τον πήχη ψηλά. Γιατί έχουμε τη δύναμη ώστε ο Πειραιάς να κάνει το μεγάλο άλμα. Εμείς θέλουμε να ζωντανέψουν οι γειτονιές μας. Δεσμευόμαστε για: * Την κατασκευή νέων παιδικών χαρών για τα παιδιά μας σε κάθε γειτονιά. Δημιουργούμε έναν μεγάλο παιδότοπο στο Φάληρο. * Την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων σε κάθε γειτονιά. Δεσμευόμαστε για την κατασκευή: νέου κολυμβητηρίου στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα και αναβαθμίζουμε σε σύγχρονο στάδιο το Θεμιστόκλειο. Δημιουργούμε νέο σκοπευτήριο στον Πειραιά. * Δεσμευόμαστε για τη διοργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε κάθε γειτονιά. * Δεσμευόμαστε να ανακαινίσουμε και δημιουργήσουμε νέα σχολικά κτίρια. Να δημιουργήσουμε το νέο αθλητικό σχολείο του Πειραιά. * Δεσμευόμαστε να καθαρίζουμε ολόκληρη την πόλη και κάθε γειτονιά με σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων και με πιο δίκαια ανταποδοτικά τέλη. * Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τις μητέρες δημιουργώντας περισσότερους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς * Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε την τοπική αγορά κάθε γειτονιάς με την μείωση των δημοτικών τελών. Εμείς θέλουμε να αποκτήσει ο Πειραιάς αίγλη και αρχοντιά. Να γίνει ο Πειραιάς μια σύγχρονη πόλη. * Με την δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε συνεργασία με την Εκκλησία του Πειραιά. * Με την διευκόλυνση των πολιτών με ειδικές ανάγκες. * Με τη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιων χώρων πρασίνου και αναψυχής για τους συμπολίτες μας, με την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του Γηπέδου Καραϊσκάκη, αλλά και του εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ. * Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, από τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ έως τα σύνορα του Πειραιά με τη Δραπετσώνα. * Την ανακαίνιση των προσόψεων κτιρίων, την αρχιτεκτονική ανάδειξη των δημόσιων χώρων και των ιστορικών σημείων της πόλης. * Την αξιοποίηση των μεγάλων ακινήτων του Δήμου: Της Ραλλείου, του Πύργου, του ακινήτου της Ρετσίνας, της Βίλλας Ζαχαρίου και του στρατοπέδου Σακκελίων. * Την ολοκλήρωση του προγράμματος Πολιτιστική Ακτή σε συνεργασία με τον ΟΛΠ. * Με την ανάδειξη του υποβαθμισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου του Πειραιά και των Αρχαίων Τειχών της πόλης. * Την αναβάθμιση της αγοράς της πόλης με αστικές παρεμβάσεις στοχεύοντας στην αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας. * Την παραμονή των Δικαστηρίων στην πόλη και τη στέγασή του σε κτίριο του Δήμου. Δεν υποσχόμαστε πολλά. Δεσμευόμαστε για όσα μπορούμε να κάνουμε. Και θα τα κάνουμε! Θα τα κάνουμε γιατί ξέρουμε πως θα τα χρηματοδοτήσουμε. Με εξασφαλισμένους πόρους από Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Με δωρεές και τη στήριξη επιφανών προσωπικοτήτων, που αγαπάνε τον Πειραιά και βγαίνουν μπροστά για να βοηθήσουν το λιμάνι της καρδιάς τους. Φίλες και Φίλοι, Πειραιώτισσες και Πειραιώτες Το λιμάνι είναι Πειραιώτικο και έτσι θα παραμείνει. Το λιμάνι δεν πουλιέται. Αξιοποιείται και τον πρώτο λόγο θα έχει ο δήμος, ώστε τα έσοδά του να φτάνουν σε κάθε γειτονιά. Βάζουμε όλη την πόλη μπροστά και υπερασπιζόμαστε τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του Λιμανιού ως κύριου άξονα για την ανάπτυξη της πόλης. Απαιτούμε από το Ελληνικό Δημόσιο τη θεσμική και αποφασιστική διεύρυνση της συμμετοχής του Δήμου στην διοίκηση του ΟΛΠ στα πρότυπα των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών λιμένων. Αρνούμαστε τον ακρωτηριασμό της πόλης μας και τον αποκλεισμό από τη θάλασσα και τη ναυτιλία. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος μπορεί να συμμετάσχει αποφασιστικά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και των αναγκών της πόλης. Η αξιοποίηση του λιμανιού πρέπει να αφορά τους πολλούς. Όχι τους λίγους. Συναποφασίζουμε για το αναπτυξιακό μας μέλλον. Εξασφαλίζουμε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και τη δημιουργία νέων. Διεκδικούμε δημόσιους χώρους που θα αποδοθούν προς χρήση στους κατοίκους του Πειραιά. Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση και παράλληλα δέσμευση για το μέλλον του λιμανιού. Δεν πουλάμε το λιμάνι της καρδιάς μας. Λόγια καθαρά και σταράτα. Δίχως υποσημειώσεις και αστερίσκους. Κύριες και κύριοι, Με ξεκάθαρη στρατηγική, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με δυνατή ομάδα καλούμε κάθε Πειραιώτισσα, κάθε Πειραιώτη να συστρατευτεί μαζί μας. Βρισκόμαστε τρείς εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 18ης Μαίου. Μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για το μέλλον του Πειραιά. Δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία. Τώρα είναι η ώρα να γυρίσουμε σελίδα! Αυτή την πενταετία η νέα θητεία 2014-2019 είναι η θητεία Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου που ή θα αλλάξει τα πράγματα ή θα συνεχίσει ο Πειραιάς την κατηφορική πορεία. Η παράταξή μας έχει αναπτύξει μια πρωτόγνωρη δυναμική. Δυναμική Νίκης. Νίκης για όλους τους Πειραιώτες. Νίκης των Δυνάμεων της Δημιουργίας. Νίκης της Συνεργασίας, της Σύνθεσης και της Συναίνεσης. Νίκης των Πολιτών. Εμπρός όλοι μαζί να ανοίξουμε νέους ορίζοντες για την πόλη μας. Εμπρός όλοι μαζί να ατενίσουμε το μέλλον της πόλης μας με περισσότερη σιγουριά, με μεγαλύτερη αισιοδοξία, με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Για τη συμμετοχή σας. Για τη δύναμη που μου δίνετε. Για την αγάπη σας. Για τη συμπαράστασή σας. Απόψε μίλησαν οι πολίτες του Πειραιά. Μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Μαζί θα αλλάξουμε την πόλη μας. Μαζί με εσάς. Για έναν περήφανο και σύγχρονο Πειραιά. Της ανάπτυξης και της προόδου. Τον Πειραιά της καρδιάς και της ψυχής μας. Καλή δύναμη σε όλους! Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Μήνυμα μέσω... Εγγονόπουλου Βενιζέλος προς Παπανδρέου: Τι ζητούσες στη Λάρισα συ ένας Υδραίος;


Βενιζέλος προς Παπανδρέου: Τι ζητούσες στη Λάρισα συ ένας Υδραίος;
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ προκαλεί η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην εκδήλωση για το βιβλίο της υποψηφίας με τη ΔΗΜΑΡ, πλέον, ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά, το πρωί της Δευτέρας.

Πέρα από τις δηλώσεις των στελεχών του κόμματος -από τις πιο ακραίες, όπως αυτή του Μιχάλη Κασσή που μίλησε για «προδοσία», μέχρι τις πιο μετριοπαθείς όπως αυτή του Κυριάκου Πιερρακάκη που είπε ότι «δημιουργούνται συμβολισμοί με τη στάση Παπανδρέου»- χαρακτηριστικότερη ήταν η αντίδραση του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος στο περιθώριο εκδήλωσης για την Ελιά το μεσημέρι, επιστράτευσε τον ποιητή Νίκο Εγγονόπουλο.

Την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έμπαινε στην αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας για να μιλήσει στην εκδήλωση, άρχισε να μιλάει γαλλικά. Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν «γιατί;» τους ρώτησε αν ήξεραν το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου «Μπολιβάρ» που καταλήγει: «στρατηγέ / τι ζητούσες στη Λάρισα / συ / ένας / Υδραίος;» [Ύμνος αποχαιρετιστήριος στον Μπολιβάρ].

Στενοί συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου έλεγαν ότι θέλησε με αυτό τον τρόπο να στείλει μήνυμα στον πρώην Πρωθυπουργό πως ήταν λάθος η παρουσία του σε μια εκδήλωση του στρατοπέδου της ΔΗΜΑΡ όπως ήταν η παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, δίπλα μάλιστα στον Φώτη Κουβέλη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μαρινάκης: "Πάμε δυνατά. Πάμε Πειραιώτικα"...


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη, πήρε τον λόγο δίνοντας μήνυμα νίκης μέσα σε χαμό από...
χειροκροτήματα και επευφημίες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

«Πάμε να νικήσουμε.

Να κάνουμε έργα.

Με πράξεις, όχι με λόγια.

Τα ψέματα τελείωνουν.

Φτάνει η μιζέρια, η ανεργία και η υποβάθμιση.

Αλάζουμε τον Πειραιά, το λιμάνι της καρδιάς μας. Να αισθανθούμε ξανά Περήφανοι Πειραιώτες.

Εδώ από το λιμάνι ξεκινάει η μεγάλη ανατροπή.

Πάμε δυνατά. Πάμε Πειραιώτικα.

ΖΗΤΩ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ».

parapolitika.gr

Read more...

Την Παρασκευή οι θέσεις της ΝΔ Το φάκελο της συνταγματικής αναθεώρησης ανοίγει η κυβέρνηση


Το φάκελο της συνταγματικής αναθεώρησης ανοίγει η κυβέρνηση
Στο φάκελο του κ. Σαμαρά περιλαμβάνεται και η μείωση του αριθμού των βουλευτών   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να δημοσιοποιηθούν οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση, εγκαινιάζοντας έτσι το σχετικό δημόσιο διάλογο. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης με στόχο να διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σύστημα, στα πλαίσια μιας μεγάλης εθνικής, πολιτικής και θεσμικής συμφωνίας.

Έχοντας συζητήσει και το σχετικό ζήτημα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Σαμαράς φέρεται να θεωρεί επιβεβλημένη τη συγκεκριμένη κίνηση. Και αυτό διότι πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα μετεξελιχθεί το πολιτικό σύστημα και θα διαμορφωθεί το κατάλληλο θεσμικά περιβάλλον για τη «Νέα Μεταπολίτευση», όπως είναι ο χαρακτηριστικός όρος που προτάσσει.

Για τον κυβερνητικό συνασπισμό, αν και υπάρχουν διαφορές για τον χρόνο που πρέπει να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση και καταγράφονται αποκλίνουσες απόψεις περί των αναθεωρητέων διατάξεων, η αναθεώρηση αποτελεί ένα πρώτο βήμα «κοινής εθνικής πορείας προς την κατεύθυνση του μετασχηματισμού του πολιτικού συστήματος και ανασυγκρότησης της ελληνικής πολιτείας».

Ο κ. Σαμαράς έχει συζητήσει πολλές φορές στο επιτελείο του την ανάγκη να υπάρξει αυστηρή νομοθετική πρωτοβουλία για το λεγόμενο «πολιτικό χρήμα», δηλ. τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών, ενώ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, εκ των πιο ένθερμων υποστηρικτών για θεσμικές αλλαγές– έχουν συμφωνήσει ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνει τομές και ρήξεις εάν θέλει να επιβιώσει.

Έχοντας ως κεντρικό οδηγό τη ρήση ότι μέσα από την κρίση προβάλλεται η ιστορική ανάγκη για μεγάλες και βαθιές τομές στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, η κίνηση του Πρωθυπουργού να παρουσιάσει δημόσια τις προτάσεις της ΝΔ αποτελεί μια ένδειξη ότι θέλει να αλλάξει και τη δημόσια συζήτηση και να ξεφύγει από την ατζέντα της οικονομίας.

Ο συνταγματικός φάκελος Σαμαρά

Σύμφωνα με το Βήμα, στο φάκελο του κ. Σαμαρά περιλαμβάνεται και η μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 250 ή 200 με επικρατέστερο σενάριο το πρώτο, ενώ επίσης κυριαρχούν μεταξύ άλλων οι εξής προτάσεις, τις οποίες είχε επεξεργαστεί η επιτροπή της ΝΔ υπό τον κ. Αβραμόπουλο πριν δυο χρόνια:

*θέσπιση ασυμβίβαστου του αξιώματος του υπουργού με την ιδιότητα του βουλευτή,

*αλλαγή εκλογής και ενίσχυσης του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας,

*θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του Πρωθυπουργού,

*επανεξέταση του αριθμού των βουλευτών και των βουλευτών Επικρατείας,

*ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων,

*κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας (χρόνος παραγραφής) ως προς την ποινική ευθύνη των υπουργών,

*αλλαγή της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών,

*πρόβλεψη για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων και ανάθεση του ελέγχου σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας,

*κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του βουλευτή,

*καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή του απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής,

*ισχυροποίηση των εγγυήσεων για εξάντληση της διάρκειας της κοινοβουλευτικής περιόδου,

*ενίσχυση του ρόλου των βουλευτών τόσο σε νομοθετικό όσο και σε ελεγκτικό επίπεδο,

*θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος και αντίστοιχου οργανογράμματος με απόφαση των 3/5 της Βουλής,

*κατάργηση του θεσμού των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων και της αντίστοιχης αναβάθμισης του ρόλου των Γενικών Διευθυντών,

*ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου,

*ίδρυση ειδικού τμήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων μεγάλων δημόσιων συμβάσεων και ιδιωτικών επενδύσεων,

*αναθεώρηση των περί δημοψηφισμάτων διατάξεων, για την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία,

*πρόβλεψη για την υποχρέωση κατάθεσης ετήσιου αναλυτικού απολογισμού από όλους τους φορείς που χρηματοδοτούνται από το κρατικό προϋπολογισμό,

*θεσμοθέτηση δύο μόνιμων υπηρεσιακών υφυπουργών, Εξωτερικών και επί του Προϋπολογισμού, με 5ετή θητεία και εκλογή τους από τα 3/5 της Βουλής.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...