Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Σε επιφυλακή ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΚΕΠΥ Πιθανό δεύτερο κρούσμα MERS εξετάζουν οι ελληνικές υγειονομικές αρχές


Πιθανό δεύτερο κρούσμα MERS εξετάζουν οι ελληνικές υγειονομικές αρχές
  (Φωτογραφία:  Motionteam )

Αθήνα
Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» νοσηλεύεται από την Δευτέρα 28 Απριλίου ασθενής που πιθανόν να αποτελεί το δεύτερο κρούσμα του κοροναϊού MERS στην Ελλάδα.

Πρόκειται για έλληνα υπήκοο που έφτασε στην Αθήνα από την περιοχή του Περσικού Κόλπου και ο οποίος αρχικά νοσηλεύθηκε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί ο ασθενής, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένονται νωρίς το απόγευμα.

Τόσο το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όσο και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) βρίσκονται σε εγρήγορση για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων με συμπτώματα που παραπέμπουν σε λοίμωξη από το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS).

Να σημειωθεί ότι, ήδη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ίδιου νοσοκομείου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και ένας 69χρονος άνδρας που έχει νοσήσει από τον ιό. Ο ασθενής είχε επιστρέψει την περίοδο του Πάσχα από την Σαουδική Αραβία, που θεωρείται εστία της λοίμωξης, ενώ ο οδηγός ταξί που τον μετέφερε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αμφιάλη Κερατσινίου, τελικά βρέθηκε αρνητικός στον κοροναϊό.


health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: