Ραγδαίες είναι από χθες οι εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ με τον Βασίλη Οικονόμου να παραιτείται από την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής και στην θέση του να μπαίνει υποψήφια η Μαρία Γιαννακάκη.
 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος που ο Οικονόμου έμεινε εκτός του πολιτικού του οράματος, ήταν ο ... Βενιζέλος, ο οποίος επιχειρεί...
εκ νέου προσέγγιση, μέσω της Ελιάς αυτή τη φορά, προκειμένου η ΔΗΜΑΡ με την δημιουργία ενός τρίτου πόλου να έρθει πιο κοντά στο πλαίσιο της κεντροαριστεράς και στο ζήτημα της επανένωσης των δυνάμεων. Ακούγεται μάλιστα ότι ο Βενιζέλος, είτε ο ίδιος, είτε μέσω επαφών τρίτων πρότεινε το πρόσωπο που θα αναλάβει το «προξενιό» για την δημιουργία του τρίτου πόλου από την ΔΗΜΑΡ με σκοπό την ένωση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς να είναι ο Βασίλης Οικονόμου.
Το σενάριο αυτό δένει πολλά κομμάτια από το άγνωστο παρασκήνιο που οδήγησαν τον Φώτη Κουβέλη να δώσει εντολή στον Οικονόμου να παραιτηθεί της υποψηφιότητάς του και να αναλάβει το νέο ρόλο του.
Ο ίδιος ο Οικονόμου πάντως, όπως αναφέρουν τα Νεα, εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την εξέλιξη αυτή και μάλιστα δηλώνει ότι ο ρόλο του να αναλάβει την δημιουργία τρίτου πόλου είναι κάτι «που ούτε κι εγώ ο ίδιος δεν ξέρω τι ακριβώς είναι και τι πρέπει να κάνω». Μάλλον οι εξελίξεις δεν θα περιοριστούν σε μια παραίτηση από την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου βουλευτή της ΔΗΜΑΡ.