Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΓΑ...


Προκαταβολικά από τον Απρίλιο θα χορηγηθούν τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ σε 695.000 δικαιούχους, πριν ακόμη εκκαθαριστούν οι φορολογικές δηλώσεις...
του 2014.

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, βγαίνοντας πριν από λίγο από την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η προκαταβολή για το επίδομα τέκνων (ύψους 120 εκατ. ευρώ), τα τριτεκνικά και τα πολυτεκνικά επιδόματα θα αφορούν στους περσινούς δικαιούχους, που έχει διαπιστωθεί ήδη ότι δικαιούνται τα επιδόματα και είχαν υποβάλει το Α21 το 2013, μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις.

Η επίσπευση κρίθηκε αναγκαία, ώστε να μην παρουσιαστούν τα προβλήματα που υπήρξαν το 2013 με τη μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής, αφού δόθηκαν παρατάσεις έως και το Σεπτέμβριο στις προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων, ενώ ακόμη και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί όλοι οι δικαιούχοι, αφού εκκρεμούν περίπου 39.000 αιτήσεις για έλεγχο.

Στις 26 ή 27 Μαρτίου θα γίνει η νέα πληρωμή για το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ του 2013 σε μόνο 7.000 δικαιούχους που είχαν κάνει διόρθωση στο Α21.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν έλεγχο στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ για τα επιδόματα και να δουν εάν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τη διόρθωση που έχουν κάνει στο Α21 μέσω Taxisnet.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: