Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΣΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΦΣ


Αίρουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί από την 1 Σεπτεμβρίου


Αίρουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί από την 1 Σεπτεμβρίου
Προς νέες κινητοποιήσεις φαίνεται πως οδεύουν οι φαρμακοποιοί, αφού το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου εισηγήθηκε την αναστολή της πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση στις 25 Αυγούστου, όπου θα συζητηθεί η πρόταση του ΔΣ του ΠΦΣ. Ο ΠΦΣ σε ανακοίνωση του, κάνει λόγο για «δυσμενή πορεία των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλο το εύρος της υγείας και ειδικότερα προς τα φαρμακεία» και για κατάσταση που δεν επιτρέπει αισιοδοξία. 

«Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει με βασική αιτία τον κακό σχεδιασμό των εσόδων του και την υποχρηματοδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία κυρίως το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ» αναφέρει το ΔΣ του Συλλόγου.

«Παρά τις τεράστιες καθημερινές μας προσπάθειες οδηγούμαστε με γοργούς ρυθμούς σε στάση πληρωμών. Πληρωθήκαμε μέρος των συνταγών του Μαΐου. Για τα υπόλοιπα χρήματα όπως και για τις συνταγές Ιουνίου οι όποιες δεσμεύσεις είχαμε μέχρι σήμερα έχουν ανατραπεί και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες» τονίζει ο ΠΦΣ.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τους συλλόγους της χώρας να συγκαλέσουν άμεσα γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουν σχετικά, ενώ θα επιδιώξει το αμέσως προσεχές διάστημα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμοδίους υπουργούς, όπως και με τα πολιτικά κόμματα.

Read more...

Εθνική, Eurobank και Alpha στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση της Εμπορικής

Κατατέθηκαν οι προτάσεις των «μνηστήρων»


Στόχος είναι η πώληση να έχει ολοκληρωθεί ακόμη και εντός Αυγούστου
Στόχος είναι η πώληση να έχει ολοκληρωθεί ακόμη και εντός Αυγούστου   (Φωτογραφία:  Reuters )


Αθήνα
Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank κατέθεσαν, όπως είχαν προαναγγείλει, τις προτάσεις τους τς για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας. Για την θυγατρική της Credit Agricole έχει εκφράσει ενδιαφέρον και η Alpha Bank, η οποία είχε ήδη καταθέσει πρόταση για την Εμπορική στο τέλος Ιουλίου.

Σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Τετάρτης, η Εθνική ανέφερε πως «σε εφαρμογή του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου, κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας».

«Η πρόταση αυτή, που εντάσσεται στις διαδικασίες αναδιάταξης του πιστωτικού μας συστήματος, είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί, επί του θέματος αυτού, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας», συμπληρώνει η ανακοίνωση της ΕΤΕ.

Από την πλευρά της και η Eurobank ανακοίνωσε επίσης πως «στο πλαίσιο των διαδικασιών και των προϋποθέσεων που διαμόρφωσαν οι Εποπτικές Αρχές και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπέβαλε σήμερα δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά, από την Credit Agricole, του 100% των μετοχών της Emporiki Bank, υπό την αίρεση της έγκρισης των αρμοδίων αρχών».

Παράλληλα, και η Alpha Bank ενημέρωσε ότι «σήμερα, 8 Αυγούστου 2012, υπέβαλε, στα πλαίσια της διαδικασίας που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος και οι λοιπές αρχές έθεσαν, δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της Εμπορικής Τραπέζης».

Υπενθυμίζεται ότι οι τελικές προσφορές θα εξετασθούν τόσο από την τρόικα, που χρηματοδοτεί τη διαδικασία της τραπεζικής ανακεφαλαιοποίησης, όσο και από την μητρική Credit Agricole.

Στόχος είναι η διαδικασία της πώλησης της Εμπορικής να έχει ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να πάρει σειρά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

H τελική επιλογή και αποδοχή της πρότασης θα πρέπει να έχει και την σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σημειώνεται ότι για να πωληθεί η Εμπορική Τράπεζα θα πρέπει προηγουμένως να ανακεφαλαιοποιηθεί και σύμφωνα με τη μελέτη της BlackRock, θα χρειαστούν 2,5 δισ. ευρώ, κεφάλαια που θα δώσει η Credit Agricole.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Οι εντολές του Σαμαρά

Δύο εντολές έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών.  

Πρώτον ζήτησε να ελεγχθούν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ, αν εφαρμόζουν το νόμο και σε διαφορετική περίπτωση να επιβληθούν κυρώσεις. Δεύτερον, τόνισε ότι δεν αρκεί μόνο ο εντοπισμός των "μαϊμού" συνταξιούχων αλλά επεσήμανε ότι θα πρέπει να βρεθούν και οι εγκέφαλοι του κυκλώματος.

Επ' αυτού του απάντησαν ότι η σχετική διαδικασία είναι σε προδικαστική φάση και θα χρειαστεί να περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.  

«Να πάτε στον υπουργό Δικαιοσύνης. Θέλω να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει διαδικασίες εξπρές για την τιμωρία των διεφθαρμένων υπαλλήλων», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ


Αντώνης Σαμαράς: «Αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές»


Αντώνης Σαμαράς: «Αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές»
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Η συνάντηση αφορούσε κυρίως στην εξειδίκευση των μέτρων που θα επιτρέψουν την εξεύρεση των 4 δισ. ευρώ που υπολείπονται από το πακέτο των συνολικά 11,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα απασχόλησε και το θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο που προκάλεσε αναταράξειςεντός του στρατοπέδου του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως διεφάνη την Τρίτη κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση. Πρώτος βγήκε από το κτήριο ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος τόνισε πως «η συμμετοχή του υπουργείου (σ.σ. Εργασίας) παραμένει στα 5 δισ. ευρώ». 

Τον υπουργό Εργασίας ακολούθησαν οι άλλοι δύο συμμετέχοντες στη σύσκεψη.Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εφαρμογής της εφεδρείας ή και της πραγματοποίησης απολύσεων, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε, «κοιτάξαμε το πανόραμα των εναλλακτικών. Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τη δουλειά τους». 

Πριν από την έναρξη της σύσκεψης, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που είχαν αποτύχει στο παρελθόν» 
Ο κ. Σαμαράς είπε στον κ. Στουρνάρα ότι «αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για να μειώσουμε το έλλειμμα, τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία. Ψάχνουμε τα πάντα. Αντίπαλός μας είναι η ανεργία». 

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, ενώ βρισκόταν στο υπουργείο Οικονομικών, ζήτησε την ταχεία και παραδειγματική τιμωρία των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων. Μάλιστα αναμένεται να συγκληθεί μικτό κλιμάκιο των υπουργείων Οικονομικών, υπό τον υφυπουργό Χρήστο Σταικούρα, και Εργασίας με σκοπό τη συζήτηση της τροποποίησης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Σχολιάζοντας την παρουσία του κ. Βρούτση, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «είναι από τους λίγους που έχει τόσο καλή άποψη για την Οικονομία και μας έχει βοηθήσει στις περικοπές».

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού είχε και τον «συμβολικό» χαρακτήρα της πολιτικής στήριξης του υπουργού μετά τις «βολές» που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας τις προηγούμενες ημέρες τόσο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο όσο και από τον πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη. 
Στο μεταξύ, ο μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικομικών Χρήστος Σταϊκούραςτόνισε ότι έως τις 14 Σεπτεμβρίου, όποτε θα συνεδριάσει το Eurogroup, θα πρέπει να έχουν προσδιοριστεί τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων για το 2012, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι υπάρχουν αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων του φετινού προϋπολογισμού, ωστόσο επισήμανε πως «θέλω να πιστεύει ότι δεν θα υπάρχουν για φέτος πρόσθετα μέτρα».

Read more...

Κροίσος με 8 γράμματα "Δημόσιος" υπάλληλος!...



Από τον Παναγιώτη Στάθη
Eκτός υπηρεσίας «πέταξαν» οριστικά τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα την περίφημη «εκατομμυριούχο» δικαστική υπάλληλο που υπηρετούσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και είχε καταθέσεις 7,9 εκατομμυρίων ευρώ , τις οποίες εκτός των άλλων «έκρυβε» επί 20 χρόνια από τις αρμόδιες αρχές. Η συγκεκριμένη υπάλληλος που ... 
ανήκει στον κατάλογο με τους 13 «κροίσους» δημοσίους υπαλλήλους που είχαν συνολικές καταθέσεις άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ, κατείχε και σημαντική ακίνητη περιουσία καθώς και ανώνυμη εταιρία. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πώς ουσιαστικά υποστήριξε πώς δεν γνώριζε ότι έπρεπε να τα δηλώσει γιατί «δεν είχαν μεταβολές». Η δικαστική υπάλληλος εκδιώχθηκε (οριστική παύση) πριν από λίγες ημέρες για τα πειθαρχικά παραπτώματα της «αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας» από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο, ενώ εκκρεμεί σε βάρος της και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Πως αποκαλύφθηκε

Η αποκάλυψη του θέματος είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες όταν άνδρες του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) εντόπισαν «όργιο» μαύρου χρήματος σε τραπεζικούς λογαριασμούς 13 δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έκρυβαν στις καταθέσεις τους περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των προσώπων αυτών ήταν και η εν λόγω δικαστική υπάλληλος που υπηρετούσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών τα τελευταία 31 χρόνια και η οποία είχε σε 30 τραπεζικούς λογαριασμούς «αδικαιολόγητες» καταθέσεις ύψους 7.965.236,64 ευρώ. Ακόμη, στην κατοχή της ιδίας και του συζύγου της εντοπίστηκε το σύνολο των μετοχών ανώνυμης εταιρείας, ενώ διέθετε και σημαντική ακίνητη περιούσια. Τα στοιχεία αυτά συγκέντρωσαν οι αρχές ύστερα από άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου αλλά και ενδελεχή έρευνα που διενήργησαν σε όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας. Η ίδια -σύμφωνα με πληροφορίες- υποστήριξε ενώπιον του αρμοδίου πειθαρχικού οργάνου ότι δεν δήλωνε τα περιουσιακά της στοιχεία γιατί τα τελευταία χρόνια δεν είχε σημειωθεί καμία μεταβολή σε αυτά

Oι υπόλοιποι «κροίσοι»

Σημαντικό πάντως θα είναι να δούμε την εξέλιξη και των υπολοίπων υποθέσεων καθώς και τις κινήσεις των αρχών προς την δήμευση της περιουσίας σε περίπτωση που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα ποσά. Τους κροίσους δημοσίους υπαλλήλους είχε αποκαλύψει έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε στην Βουλή τον περασμένο Μάρτιο μετά από σχετική ερώτηση του πρώην βουλευτή Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ Μανώλη Μπεντενιώτη. Σύμφωνα με αυτό:

- Συνταξιούχος υπάλληλος Υπουργείου της Αθήνας είχε καταθέσεις συνολικού ύψους 8.923.506,59.
-Τελωνιακός υπάλληλος είχε καταθέσεις ύψους 923.554,67 ευρώ.
Επίσης εντοπίστηκαν πέντε υπάλληλοι πολεοδομίας:
-Υπάλληλος πολεοδομίας νησιωτικού νομού είχε καταθέσεις» ύψους 1.563.355 ευρώ. Το αποτέλεσμα των ερευνών είχε ως συνέπεια η εφορία να βεβαιώσει φόρους που πρέπει να πληρώσει ο επίορκος υπάλληλος ύψους 330.561,47 ευρώ
- Πρώην Διευθυντής της Πολεοδομίας νησιωτικού νομού είχε καταθέσεις ύψους 609.382 ευρώ, του επιβλήθηκε ποινή παύσης και τέθηκε αυτοδίκαια σε αργία». Επιπροσθέτως, η εφορία του καταλόγισε φόρους και προσαυξήσεις ύψους 877.832,06 ευρώ ενώ το δικαστήριο του απαγόρευση την έξοδο από την χώρα.
- Προϊστάμενος πολεοδομίας της Δυτικής Ελλάδας είχε καταθέσεις ύψους 607.637 ευρώ
-Προϊστάμενος πολεοδομίας Δήμου της Αττικής πιάστηκε με αποταμιεύσεις ύψους 353.971,6 ευρώ
-Υπάλληλος πολεοδομίας της Βορείου Ελλάδας εντοπίστηκε να φυλάσσει στους λογαριασμούς του 61.296,10 ευρώ, τα οποία όχι μόνο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει αλλά εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
-Πρώην δασάρχης σε νησί του Σαρωνικού, δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ποσό των 1.014.701,4 ευρώ από σύνολο καταθέσεων 4.109.449,8 ευρώ. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι αν και εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την δικαιοσύνη, το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο τον απάλλαξε για το συγκεκριμένο αδίκημα για να τον απολύσει πρόσφατα λόγω καταδίκης επειδή έδωσε άδεια τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα σε δασική περιοχή και σε αρχαιολογικό χώρο!
-Πρώην προϊστάμενος δασικής υπηρεσίας νησιωτικού νομού είχε 88.200 ευρώ τα οποία χαρακτηρίστηκαν αδικαιολόγητα.
-Υπάλληλος του ΟΑΕΔ είχε 675.615,28 ευρώ αδικαιολόγητες καταθέσεις.
-Προϊστάμενος Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων είχε αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 506.059,02 ευρώ
-Πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών στην Δυτική Ελλάδα είχε τραπεζικές καταθέσεις ύψους 600.000 ευρώ και του επιβλήθηκε ποινή οριστικής παύσης.


Πηγή:www.capital.gr



Read more...

Μαίνεται η φωτιά στην Αρκαδία, συνελήφθη 45χρονος για εμπρησμό από αμέλεια

Τεράστια καταστροφή


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας και η οποία έχει κάψει μέχρι στιγμής 27.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια συνελήφθη ένας 45χρονος και θα οδηγηθεί την Πέμπτη στον εισαγγελέα.

Ο 45χρονος, που έχει εξοχικό στην περιοχή, φέρεται να πέταξε αναμμένο τσιγάρο σε ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η πυρκαγιά. Ο ίδιος προσπάθησε να τη σκεπάσει με χώμα, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες ώστε να θέσουν τα πύρινα μέτωπα υπό έλεγχο. Οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι.

Άνοιξε το τμήμα της Εθνικής Οδού Τρίπολης-Καλαμάτας από το 178ο έως το 198ο χιλιόμετρο, το οποίο είχε κλείσει από το μεσημέρι. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 84,5 έως το 100ό χιλιόμετρο της ΕΟ Κορίνθου-Τρίπολης.

Από τη φωτιά τραυματίστηκαν έξι άτομα. Ένας από τους τραυματίες, ένας 60χρονος, νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο ΚΑΤ, ενώ μία γυναίκα νοσηλεύεται με εγκαύματα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Τρίπολης, ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Αθανάσιος Ρούμπος και τρεις πυροσβέστες.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τους οικισμούς Ανεμοδούρι, Βουτσαρά, Ρούτση και στις παρυφές των χωριών Καμαρίτσα, Αναβρυτό, Γρεκού, Σουλάρι, Λεοντάρι και Ραψομμάτη και έχουν καεί πολλές αγροικίες σε όλη την περιοχή, αλλά και σπίτια μη μονίμων κατοίκων, ο αριθμός των οποίων ακόμα δεν είναι γνωστός.

Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων, με πολλά αυτοκίνητα από όλη τη νότια Ελλάδα ακόμα και από την Αμφιλοχία. Δυνάμεις έχουν φτάσει και από τη Θεσσαλία, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του στρατού με έμψυχο υλικό και μηχανήματα, καθώς και ερπυστριοφόρα της ΔΕΗ από το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης.

Και στο Σολομό Κορινθίας υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις που προκαλούνται από τους ισχυρούς ανέμους αλλά και την μορφολογία του εδάφους που δεν επιτρέπει εύκολα την πρόσβαση των δυνάμεων.

Η φωτιά καίει πευκοδάσος και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες στην περιοχή του Σπαθοβουνίου. Οι φλόγες πλησίασαν τα καταστήματα και τα βενζινάδικα στο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Σπαθοβουνίου, επί του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης.

Άλλα μέτωπα

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κατελειός στην Κεφαλλονιά. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 6 Πετζετέλ.

Υπό έλεγχο τέθηκαν τα μέτωπα στο Πικέρμι Αττικής  και στην Αγία ΜαρίναΚορωπίου. 

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Μονοξελίτης, στο Αγιο Όρος. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους τρία ξενοδοχεία στην περιοχή Καρδάμαινα της Κω, κοντά στα οποία εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Διπλά γραφεία-υπαλλήλους πληρώνει η Βουλή για τους συνταξιούχους Πετσάλνικο-Σιούφα και τον Πολύδωρα...



Συνθήκες πολυτελούς άσκησης πολιτικής έχει φροντίσει να εξασφαλίσει η Βουλή για όλους τους διατελέσαντες προέδρους της ακόμα κι αν αυτοί δεν είναι πλέον εν ενεργεία βουλευτές.

Είναι γνωστό ότι στο κτίριο του Κοινοβουλίου έχουν δικά τους προσωπικά γραφεία οι...κύριοι, Απόστολος Κακλαμάνης, Δημήτρης Σιούφας, Φίλιππος Πετσάλνικος, η κυρία Άννα Ψαρούδα Μπενάκη αλλά και ο Βύρων Πολύδωρας η θητεία του οποίου διήρκεσε τυπικώς μεν περί το ένα μήνα ουσιαστικά όμως μόλις δύο εικοσιτετράωρα.Απο τους προαναφερόμενους, την βουλευτική ιδιότητα διατηρούν μόνο οι κ.κ. Κακλαμάνης και Πολύδωρας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα γραφεία αυτά είναι «διπλά». Δηλαδή υπάρχει ξεχωριστός χώρος και προθάλαμος για τους υπαλλήλους που απασχολούν οι πρώην πρόεδροι.

Το πλέον εξωφρενικό όμως , όπως αποκαλύπτει το iefimerida.gr, είναι πώς για τρεις από αυτούς, η Βουλή διατηρεί και δεύτερο γραφείο σε κτίριο της οδού Σέκερη στο Κολωνάκι που της ανήκει και όπου στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες της, μεταξύ των οποίων και η Επιστημονική.

Πρόκειται για τους κυρίους Πολύδωρα, Πετσάλνικο και Σιούφα οι οποίοι πέραν του χώρου που τους έχει παραχωρηθεί στη Βουλή μαζί με τους υπαλλήλους που εργάζονται γι αυτούς, διαθέτουν – για άγνωστους λόγους- και προσωπικά γραφεία στο κτίριο της Σέκερη όπου επίσης απασχολούνται άλλοι υπάλληλοι που αμείβονται από τη Βουλή. Άγνωστοι είναι οι λόγοι που δύο απόμαχοι της πολιτικής όπως οι κύριοι Σιούφας και Πετσάλνικος χρειάζονται και επιπλέον γραφείο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους ενώ ερώτημα υπάρχει και για τον κ. Πολύδωρα.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν των πρώην προέδρων, η Βουλή διατηρεί γραφεία και για τους πρώην πρωθυπουργούς, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου...

iefimerida.gr


Read more...

Ξέχασαν να δηλώσουν...

Παραδόθηκαν σήμερα στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στον ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ όπου ασφαλίζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες. 
Ενδεικτικά τα ευρήματα του ελέγχου αποκάλυψαν ότι:
Από τους 230.138 ασφαλισμένους, ένα ποσοστό 0,08% (174 άτομα) είχε λανθασμένο ΑΦΜ και ένα ποσοστό 0,23% (524 άτομα) δεν είχε καθόλου Α.Φ.Μ.
- 16.351 ασφαλισμένοι (ποσοστό 7,13%) εντοπίστηκαν να μην έχουν υποβάλλει καθόλου φορολογική δήλωση.
- 6.133 ασφαλισμένοι (ποσοστό 2,67%) δεν υπέβαλλαν δήλωση παρότι υποχρεούνταν εφόσον είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.
- 5.972 ασφαλισμένοι (ποσοστό 2,80%), δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο.
- 18.048 είναι οι συνταξιούχοι του ταμείου με αναπηρία (ποσοστό 8,5%, ενώ ο γενικός μέσος όρος είναι 7,7%).

Read more...

Την καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 15% για τις επιχειρήσεις ζητεί ο Κ. Μίχαλος

Συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα


Ο κ. Μίχαλος επανέφερε το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες τουρισμού, καθώς και το ζήτημα του συμψηφισμού των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα
Ο κ. Μίχαλος επανέφερε το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες τουρισμού, καθώς και το ζήτημα του συμψηφισμού των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Την ενεργή συμμετοχή των επιμελητηρίων όλης της χώρας για την άμεση διοχέτευση πόρων του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, εστιάζοντας στην προώθηση και υλοποίηση μέτρων άμεσης απόδοσης, που θα συμβάλουν στην έξοδο της οικονομίας από την ύφεση και στην ενίσχυση των προσπαθειών του επιχειρηματικού κόσμου για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε την ανάγκη για μεταρρύθμιση του φορολογικού καθεστώτος, με βασική κατεύθυνση τη μείωση των συντελεστών επιχειρήσεων και πολιτών.

Σύμφωνα και με τις μελέτες που έχει καταθέσει το ΕΒΕΑ, ο κ. Μίχαλος πρότεινε την καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 15% για τις επιχειρήσεις και τη διατήρησή του στο επίπεδο αυτό, τουλάχιστον για μία πενταετία.

Παράλληλα πρότεινε τη δια νόμου επιβολή της αυτοπληροφόρησης του Δημοσίου, με στόχο να μειωθεί ριζικά η γραφειοκρατία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ στην ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής και στην εξυγίανση και ενίσχυση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Εναλλακτικά και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ ζήτησε από τον υπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής αντικειμενικών κριτηρίων, μόνο για τις περιπτώσεις εκείνων των επαγγελματικών ομάδων που αποδεδειγμένα, με βάση τα στοιχεία της ΓΓΠΣ φοροαποφεύγουν συστηματικά.

Ακόμη, επανέφερε το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες τουρισμού, καθώς και το μείζον ζήτημα του συμψηφισμού των ληξιπρόθεσμων χρεών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Για την πάταξη του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου, ο κ. Μίχαλος επανέφερε την πρόταση του ΕΒΕΑ για τη σύσταση Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου προκειμένου να εκλείψουν τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιουργούνται από την εμπλοκή στο ελεγκτικό και κατασταλτικό έργο της Πολιτείας, από τις συναρμοδιότητες δεκάδων υπουργείων και άλλων φορέων του δημόσιου τομέα. Όπως τόνισε, βασική αιτία του τεράστιου αυτού προβλήματος, που αποστερεί έσοδα τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία και διαφυγόντα τζίρο από την αγορά 25 δισ. ευρώ.

ΕΣΠΑ

Σχετικά με την ενεργή συμμετοχή των επιμελητηρίων όλης της χώρας για την άμεση διοχέτευση πόρων του ΕΣΠΑ και της ΕΤΕπ στις ελληνικές επιχειρήσεις, ο κ. Μίχαλος πρότεινε την άμεση αξιοποίηση χρημάτων του ΕΣΠΑ, ύψους 2 δισ. ευρώ, προκειμένου να στραφούν στην πραγματική οικονομία.

Τη διαχείριση του κονδυλίου θα πρέπει να έχει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, η οποία με ευθύνη της θα συστήσει 59 επιτροπές, στα 59 κατά τόπους Επιμελητήρια. Στις επιτροπές αυτές θα συμμετέχουν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, τεχνοκράτες και εκπρόσωποι τραπεζών προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των τραπεζικών κριτηρίων δανειοδότησης.

Τα κονδύλια αυτά, με τη συνδρομή της ΚΕΕΕ και μέσω του δικτύου των 59 τοπικών επιμελητηρίων θα διατεθούν, μέσα από συγκεκριμένο ελεγκτικό μηχανισμό καταβολής, προκειμένου να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία και οι παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις που με τη σειρά τους θα προσφέρουν θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, τα Επιμελητήρια, μέσω της δικτύωσής τους με Επιμελητήρια του εξωτερικού θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η Γερμανία δεν μπορεί να ηγηθεί λόγω Χίτλερ και Άουσβιτς , λέει ο Χέλμουτ Σμιτ

Κατακεραυνώνει ξανά την Μέρκελ


«Ήταν λάθος να δεχθούμε την Ελλάδα, όμως το διαπράξαμε και τώρα θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» λέει ο Χέλμουτ Σμιτ
«Ήταν λάθος να δεχθούμε την Ελλάδα, όμως το διαπράξαμε και τώρα θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» λέει ο Χέλμουτ Σμιτ   (Φωτογραφία:  Reuters )


Βερολίνο, Γερμανία
Η Γερμανία δεν είναι σε θέση να ασκήσει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη εξαιτίας της βεβαρημένης ιστορίας της και αυτό δεν θα αλλάξει σύντομα, δηλώνει ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ τονίζοντας ότι το «Άουσβιτς και η δολοφονία έξι εκατ. εβραίων, όπως και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος του Χίτλερ, έχουν εγγραφεί στο ασυνείδητο των ευρωπαϊκών λαών».

Ο Σμιτ κατακεραυνώνει εκ νέου την Άνγκελα Μέρκελ («δεν είναι μία γεννημένη Ευρωπαία»), και σημειώνει ότι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη δεν θα ήταν τόσο σοβαρή «εάν υπήρχε έστω και ένας ηγέτης» στην Ευρώπη που να είχε μία συνολική εικόνα της κατάστασης.

«Το Άουσβιτς και η δολοφονία έξι εκατ. εβραίων, όπως επίσης και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος του Χίτλερ αποτελούν γεγονότα που έχουν εγγραφεί στο ασυνείδητο των ευρωπαϊκών λαών, έτσι ώστε να αποκλείεται ένας ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας και αυτό θα συνεχισθεί ακόμη για πολύ» δήλωσε ο 93χρονος Σμιτ, ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους απόμαχους Γερμανούς πολιτικούς.

Μιλώντας στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης στη δημόσια τηλεόραση, ο Σμιτ επέκρινε τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης χρίσης στην Ευρωζώνη και την έλλειψη οράματος της σημερινής ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας.

Η κρίση «δεν θα ήταν τόσο σοβαρή εάν υπήρχε έστω κι ένας [ηγέτης] στην Ευρώπη που να είχε μία συνολική εικόνα της καμιά εικοσαριάς προβλημάτων που ενσκήπτουν. Όμως δεν έχουμε αυτή τη στιγμή μία προσωπικότητα τέτοιου κύρους» εκτιμά ο πρώην Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος, ο οποίος ηγήθηκε της Γερμανίας από το 1974 έως το 1982.

Κατά τον ίδιο, οι υπεσχημένες από χρόνια μεταρρυθμίσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές ουδέποτε τέθηκαν σε ισχύ διότι η Ευρώπη «δεν έχει την ενέργεια να αλλάξει πραγματικά τα πράγματα».

Ο Σμιτ καυτηρίασε εκ νέου την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία «δεν είναι μία γεννημένη Ευρωπαία», αντίθετα με τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -πάντα σύμφωνα με τον Σμιτ.

«Αυτή ναι μεν έχει μία συγκεκριμένη τακτική, αλλά [το να έχεις] μία συνολική εικόνα είναι ένα άλλο πράγμα» σχολίασε ο Σμιτ, απηχώντας την σφοδρή κριτική που έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες από τον ευρωπαϊκό Τύπο η Μέρκελ.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ευνοϊκός ως προς την ιδέα της αμοιβαιοποίησης ενός τμήματος του ευρωπαϊκού χρέους, συμφωνώντας με την θέση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, εκφράζοντας ωστόσο τη γνώμη πως η αποδοχή της Ελλάδος στο ευρώ υπήρξε μέγα σφάλμα.

«Ήταν λάθος να δεχθούμε την Ελλάδα, όμως το διαπράξαμε και τώρα θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» υπογράμμισε -θέση την οποία έχει διατυπώσει και κατά το παρελθόν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Read more...

Κόντρα Κεδίκογλου-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή αναφορά του Spiegel στον Τσίπρα...



Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου με αφορμή το δημοσίευμα του Spiegel, στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας περιλαμβάνεται στη λίστα με τους 10 πιο επικίνδυνους πολιτικούς στην Ευρώπη.

«Θα έπρεπε να ... 
προβληματιστούν στον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

«Ο λαός μας έχει πλέον καταλάβει πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος και ποια η σωτηρία» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, συνιστώντας μάλιστα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να σκέφτεται λογικά πριν τοποθετηθεί».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί τίτλο τιμής να τον φοβούνται αυτοί που καταδικάζουν τη χώρα στη φτώχια και στην εξαθλίωση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξει:

«Όσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την τριανδρία της καταστροφής που μας κυβερνά: Καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε λυπούνται».

Στην ανακοίνωση αυτή απάντησε ο Σίμος Κεδίκογλου: «Εάν αποτελεί τίτλο τιμής για τον κ. Τσίπρα το να είναι στην ίδια λίστα με τους υπέρμαχους του εξοστρακισμού της Ελλάδας από την Ευρώπη, τότε ειλικρινά εκπλήσσομαι»...
NEA.


Read more...

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι μεγάλοι πολυεθνικοί κολοσσοί ...



Συνωστίζονται στην έξοδο εξαιτίας της λιτότητας, της κυβερνητικής απραξίας και της πολιτικής αστάθειας.
Άρον άρον φαίνεται ότι φεύγουν οι μεγάλες πολυεθνικές από την Ελλάδα, με την κατάσταση στη χώρα να έχει περιέλθει σε τέτοιο σημείο ώστε όχι μόνο να θέλουν να... 
αποφύγουν την κατακόρυφη μείωση της κερδοφορίας από τη λιτότητα, αλλά και να σταματήσουν οποιαδήποτε ζημία που μπορεί να προκληθεί από πιθανή ανεξέλεγκτη έξοδο από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εταιριών, ασφαλιστικές, φαρμακευτικές και λιανικών πωλήσεων, είναι μεταξύ άλλων οι πολυεθνικές που ετοιμάζονται ή είναι ήδη στην πόρτα της εξόδου από τη χώρα μας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία με την συνεχιζόμενη βαθειά ύφεση, έθεσε το όριο της παραμονής τους στην Ελλάδα.

Η κατανάλωση συρρικνώνεται ραγδαία καθώς μισθοί και συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί κατά 30% χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η βαριά φορολογία, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει αποτύχει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα των μεταρρυθμίσεων που θα σπάσουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης, αναφέρουν οι αναλυτές. Επιπλέον, συνεχώς παγιώνεται η άποψη ότι το υψηλό χρέος τόσο της γενικής κυβέρνησης όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν θα αποπληρωθεί ποτέ. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο κατάλογος των εταιριών που επιλέγουν την αποχώρηση από την ελληνική οικονομία μεγαλώνει συνεχώς.

Πρόσφατα ο ασφαλιστικός βραχίονας της γαλλικής Natixis, Coface, αποφάσισε να σταματήσει τα συμβόλαια της στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μάλιστα στον κλάδο της ασφάλισης των εξαγωγικών επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με τη χώρα, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας.

Την ίδια περίοδο, η Euler Hermes, θυγατρική της Credit Agricole, και η μεγαλύτερη ασφαλιστική εμπορικών επιχειρήσεων, ανακοίνωση ότι σταματά την ασφαλιστική κάλυψη εμπορευμάτων που εισάγονται στην Ελλάδα, υπό το φόβο ότι η χώρα θα επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα.

Η Saturn, πρόσφατα εγκατέλειψε την αγορά ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών στην χώρα μας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Electroworld και Fnac, των μεγαλύτερων δηλαδή αλυσίδων υψηλής τεχνολογίας και ειδών πολιτισμού.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Univel, η οποία παράγει ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, αποφάσισε να μεταφέρει μέρος της γραμμής παραγωγής της από την Ελλάδα στη Ρουμανία.

Την ίδια πορεία ακολουθεί και ο φαρμακευτικός κλάδος, με την Bristol Myers Squibb να είναι ανάμεσα σε εκείνες που επηρεάστηκαν από την πολιτική αστάθεια του Μαΐου αποφασίζοντας την αποχώρηση. Την ίδια ώρα, η γερμανική Biotest ανακοίνωσε ότι έκλεισε τα γραφεία της στην Ελλάδα, ενώ σταματά τις εξαγωγές της προς τη χώρα εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ανεξόφλητων τιμολογίων.

Την ώρα που μεγάλες πολυεθνικές ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την ελληνική αγορά, άλλες καταρτίζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση μιας πιθανής αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. Σε πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, γίνεται αναφορά στην βρετανική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Dixons που έχει 100 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει στο Reuters ο επικεφαλής της εταιρείας, «ο σχεδιασμός μπορεί να φανεί ως κινδυνολογία, αλλά είναι καλό να είναι κανείς προετοιμασμένος». Η Dixons είναι η νούμερο 2 ευρωπαϊκή εταιρεία στην εμπορία ηλεκτρονικών ειδών και στη χώρα μας συνεργάζεται με την εταιρεία «Κωτσόβολος».

Ο Διευθυντής της εταιρεία Dixons, James, λέει ότι η εταιρεία έχει σχέδια έκτακτης ανάγκης να κλείσει το προσεχές χρονικό διάστημα τα 69 καταστήματα που της ανήκουν εξ’ ολοκλήρου και τα 29 που λειτουργούν με franchise, για να προστατευτεί από την απειλή οποιασδήποτε πολιτικής αναταραχής και να προετοιμαστεί για τη μετάβαση στη νέα δραχμή.

Επίσης, στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι και η BMW είναι ήδη προετοιμασμένη για το χειρότερο, βλέποντας μόλις το ένα τέταρτο των αντιπροσώπων της να μην πηγαίνουν καλά και το ετήσιο κέρδος από την Ελλάδα να έχει μειωθεί περισσότερο από 75%.

Παράλληλα, η εταιρεία Vodafone είναι έτοιμη για άτακτη αποχώρηση αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα, ενώ σε δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται ότι και η χρηματιστηριακή Newedge, αναμένεται να εγκαταλείψει την ελληνική αγορά.

Τέλος, η HSBC έχει ήδη προετοιμάσει τη λειτουργία των συστημάτων της και στα 15 καταστήματα που έχει στην Ελλάδα, να περάσουν στη δραχμή, σε περίπτωση που η χώρα μας φύγει από το ευρώ. Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή του ομίλου Ίαν ΜακΚέιν «έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές στα συστήματα ΙΤ» ενώ και το προσωπικό έχει ήδη εκπαιδευτεί επάνω στη λειτουργία αυτών.

www.bankingnews.gr


Read more...

«Παγωμένες» οι σχέσεις της ηγεσίας με πρωτοκλασάτα στελέχη Συνεχίζονται οι εσωκομματικές τριβές στο ΠΑΣΟΚ

 

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από το ΠΑΣΟΚ, μετά τη χθεσινή επίθεση του προέδρου του κόμματος ενάντια σε κάποια «παλικαράκια», όπως είπε, της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. 

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος, επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν σε συγκεκριμένες αποφάσεις του, φωτογραφίζοντας «πρωτοκλασάτα» στελέχη, όπως η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Επανήλθε έτσι στις εσωκομματικές διαμάχες, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν θα αφήσει αναπάντητες κινήσεις που θεωρεί ο ίδιος προκλητικές. Ετσι, μίλησε αφενός για όσους, όταν ήταν υπουργοί, ζητούσαν «μέτρα, μέτρα, μέτρα…» και αφετέρου για όσους ήταν διστακτικοί σε μεταρρυθμίσεις, όταν βρίσκονταν με υπουργικά χαρτοφυλάκια στο χέρι και τώρα εμφανίζονται «βασιλικότεροι του βασιλέως».

Μετά τη νέα επίθεση γίνεται φανερό πως οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένα στελέχη εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από την εσωκομματική αντιπολίτευση δεν δείχνουν διατεθειμένοι να απαντήσουν άμεσα στον πρόεδρο, τουλάχιστον εντός του Αυγούστου. Θα αφήσουν να περάσει το καλοκαίρι και δείχνουν έτοιμοι να ανοίξουν πολιτικά θέματα και θέματα λειτουργίας του κόμματος στο επικείμενο Συνέδριο. 

Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας πολιτικά στην κριτική, εξήγησε τη στάση του σε σχέση με τα μέτρα αναλυτικά, υποστηρίζοντας πως πρέπει να τεθούν σε ενιαίο πακέτο και όχι ξεχωριστά.

Read more...

Ο Νίκος Αναστασόπουλος συντονιστής για τα Ναυπηγεία με απόφαση Σαμαρά



Ο Νίκος Αναστασόπουλος συντονιστής για τα Ναυπηγεία με απόφαση Σαμαρά
Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΝίκος Αναστασόπουλος ορίστηκε συντονιστής για την επίλυση του προβλήματος των Ναυπηγείων, με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Πρώτη προτεραιότητα του κ. Αναστασόπουλου, που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί, είναι η κατάθεση εισήγησης στην κυβέρνηση, ώστε στη συνέχεια να αντιμετωπιστεί το θέμα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλους τους εμπλεκόμενους.

Σε ό,τι αφορά το βιογραφικό του, έχει διατελέσει επί σειρά ετών ανώτατο διευθυντικό στέλεχος ελληνικών επιχειρήσεων και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης είχε προαναγγείλει από χθες, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου τον ορισμό του συντονιστής για το φλέγον ζήτημα.

Read more...

"Εφυγε" από τη ζωή ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατσιφάρας...



Πέθανε σήμερα το πρωί, στις 10.30, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 77 ετών στον «Ευαγγελισμό» της Αθήνας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα ο πρώην Υπουργός Γιώργος Κατσιφάρας, θείος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. Ο...Γιώργος Κατσιφάρας είχε υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση προ ημερών. Ο θάνατος του σκόρπισε θλίψη στην Αχαία όπου διατηρούσε πολλές και καλές φιλίες για δεκαετίες.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ

Ο Γιώργος Κατσιφάρας γεννήθηκε στο Καλέντζι το 1935 και τελείωσε το Β' Γυμνάσιο Πατρών. Στην περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών ήταν εξόριστος στο χωριό Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας όπου βρισκόταν απομονωμένος και υπό διαρκή επιτήρηση.

Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο πρώτος υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την διακήρυξη ίδρυσης του. Διετέλεσε υφυπουργός αθλητισμού την περίοδο 1981-1982 στην πρώτη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κι υφυπουργός Προεδρίας από 21 Οκτωβρίου 1981 ως 5 Ιουλίου 1982. Στην κυβέρνηση του 1985 διετέλεσε αρχικά υφυπουργός εμπορίου από 26 Ιουλίου 1985 ως 25 Απριλίου 1986 κι έπειτα διορίστηκε υπουργός εμπορίου από 25 Απριλίου 1986 ως 31 Οκτωβρίου 1986. Στην κυβέρνηση του 1993 διορίσθηκε υπουργός εμπορικής ναυτιλίας από 13 Οκτωβρίου 1993 ως 22 Ιανουαρίου 1996.
thebest.gr


Read more...

Νέα παράταση για τις δηλώσεις μέχρι τις 10 Αυγούστου...



Νέα παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε και επισήμως την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Μαυραγάνη.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η προθεσμία... 
υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για τους υπόχρεους της παρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω διαδικτύου και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία έληξε στις 31 Ιουλίου 2012, έως και τις 10 Αυγούστου 2012».

Η παράταση αυτή κατόπιν αιτημάτων πολλών επαγγελματικών τάξεων και φορολογουμένων, δίνει τη δυνατότητα αφενός να υποβληθούν εμπρόθεσμα οι φορολογικές τους δηλώσεις και αφετέρου όσοι φορολογούμενοι από παραδρομή έκαναν λάθος στην ηλεκτρονική υποβολή της αρχικής εμπρόθεσμης δήλωσης τους (π.χ. μη αναγραφή στον κωδ.049 του ποσού των αποδείξεων που κατέβαλλαν για αγορά αγαθών και παροχή υπηρεσιών κλπ.), δύνανται να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την αποφυγή τυχόν επιβαρύνσεων».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος μετά την 10η Αυγούστου 2012, επιφέρει μεταξύ άλλων εκτός από προσαυξήσεις εκπροθέσμου υποβολής ή προστίμου, την απώλεια του αφορολογήτου του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας διότι δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις δαπανών του κωδ. 049, καθώς και τη δυνατότητα του αυτοελέγχου για τους επιτηδευματίες»...


Read more...

Εκτός παιδικών σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν 53.000 νήπια και βρέφη στην Αττική

«Τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα»


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
«Οι περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για τη φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς των Δήμων θα στερήσουν φέτος τη φιλοξενία από 53.000 νήπια και βρέφη» προειδοποιεί ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Νίκος Σαράντης.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Ακόμη περισσότερο εξοργιστικό είναι το ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει λύση, με τη διάθεση πόρων από τα λιμνάζοντα χρήματα του ΕΣΠΑ, που όμως αν και έχει προταθεί έγκαιρα από την Αυτοδιοίκηση, δεν υλοποιείται.

» Σε λίγες μέρες, στις συσκέψεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και το έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, πρέπει να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για να διεκδικήσουμε επαρκή χρηματοδότηση για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και τη φιλοξενία όλων των παιδιών που έκαναν αίτηση.

» Αποφάσεις για όλα τα καυτά προβλήματα που απειλούν τους Δήμους με απαξίωση και με κλείσιμο, που απειλούν τους συμπολίτες μας με την εγκατάλειψη και την δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Προς κατάργηση του επαγγελματικό ασυμβίβαστο των δημάρχων

Θετικός ο υπουργός Εσωτερικών


Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε να προωθήσει το θέμα σε επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία
Ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε να προωθήσει το θέμα σε επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Θετικός στο θέμα της κατάργησης του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των δημάρχων εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία δημάρχων υπό τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από προσφυγή που είχε κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ανάκληση του ασυμβίβαστου επαγγελματικής δραστηριότητας Δημάρχων που ψηφίστηκε με το νόμο Ραγκούση (άρθρο 16 Νόμος 3852/2010), όπως ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η άτυπη αντιπροσωπεία των Δημάρχων κατέθεσε και επίσημα στον υπουργό το αίτημα, θέτοντας υπόψη του τις διαδικασίες που έχουν κάνει και βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Δίκαιο» χαρακτήρισε το αίτημα ο υπουργός Εσωτερικών, δεσμευόμενος ότι σε νέο κύκλο νομοθετικών ρυθμίσεων θα δρομολογήσει τις σχετικές ενέργειες.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


Αντώνης Σαμαράς: «Δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που είχαν αποτύχει στο παρελθόν»


Αντώνης Σαμαράς: «Δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που είχαν αποτύχει στο παρελθόν»
«Δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που είχαν αποτύχει στο παρελθόν» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Σαμαράς είπε στον κ. Στουρνάρα ότι «αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για να μειώσουμε το έλλειμμα, τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία. Ψάχνουμε τα πάντα. Αντίπαλός μας είναι η ανεργία». 

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη για τα δημοσιονομικά «ισοδύναμα», ενώ μετέχει και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. 

Σχολιάζοντας την παρουσία του κ. Βρούτση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι από τους λίγους που έχει τόσο καλή άποψη για την Οικονομία και μας έχει βοηθήσει στις περικοπές».

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έχει και τον «συμβολικό» χαρακτήρα της πολιτικής στήριξης του υπουργού μετά τις «βολές» που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας τις προηγούμενες ημέρες τόσο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο όσο και από τον πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη. 

Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοικτό το θέμα της εφεδρείας, «γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν» όπως είχε χαρακτηριστικά, ενώ είπε ότι από το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, εκκρεμούν μέτρα περίπου 3,5-4 δισ. ευρώ.

Το αυτό προκάλεσε ένταση αργότερα κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς διαφώνησαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

Read more...

Συνεχίζεται η πυρκαγιά στην Αρκαδία, διακοπή κυκλοφορίας στην ΕΟ Τρίπολης-Καλαμάτας

Μάχη με τις φλόγες


Λόγω των ανέμων η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις
Λόγω των ανέμων η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες ώστε να θέσουν τα πύρινα μέτωπα υπό έλεγχο. Οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, έχουν καεί 27.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων και δάσους.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα διεκόπη η κυκλοφορία από το 178 έως το 198 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τρίπολης-Καλαμάτας.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης και λόγω των ισχυρών ανέμων έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Από τις φλόγες προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, ενώ τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι.

Ένας από τους τραυματίες, ένας 60χρονος, νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο ΚΑΤ, ενώ μία γυναίκα νοσηλεύεται με εγκαύματα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Τρίπολης, ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Αθανάσιος Ρούμπος και τρεις πυροσβέστες.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τους οικισμούς Ανεμοδούρι, Βουτσαρά, Ρούτση και στις παρυφές των χωριών Καμαρίτσα, Αναβρυτό, Γρεκού, Σουλάρι, Λεοντάρι και Ραψομμάτη και έχουν καεί πολλές αγροικίες σε όλη την περιοχή, αλλά και σπίτια μη μονίμων κατοίκων, ο αριθμός των οποίων ακόμα δεν είναι γνωστός.
Το πύρινο μέτωπο καίει κάτω από τη σήραγγα Ραψομμάτη προς το βουνό Τσεμπερού, νοτιοδυτικά του χωριού Πάπαρι και πάνω από τον οικισμό Μαρμάρι, αλλά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη.
Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων, με πολλά αυτοκίνητα από όλη τη νότια Ελλάδα ακόμα και από την Αμφιλοχία, καθώς και εναέριων μέσων που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού από το πρώτο φως της ημέρας.

Οι πληγέντες κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν δυσαρεστημένοι και παραπονούνται για ελλείψεις της Πολιτικής Προστασίας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας.
Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Κατσαφάνας χαρακτήρισε ως «κρανίου τόπο» την περιοχή όπου πέρασε η φωτιά και μιλώντας στο ΑΜΠΕ υπογράμμισε ότι πολίτες και πυροσβέστες δίνουν μάχη να την ελέγξουν.
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, με δηλώσεις του, εκτίμησε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανότατα από ανθρώπινο λάθος και έκανε λόγο για καθυστέρηση εναέριων μέσων το απόγευμα της Τρίτης, με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει διαστάσεις.
Λόγω της πυρκαγιάς, χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Ρούτση, Σουλάρι και Ανεμοδούρι, όπου συνεργία της ΔΕΗ επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, ενώ χωρίς νερό είναι τα χωριά Σουλάρι και Ραψομμάτη.
Άλλα μέτωπα

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Πικέρμι Αττικής και καίει χαμηλή βλάστηση. Επί τόπου έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, καθώς και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα και στη θέση Σολωμού Κορινθίας. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ μάχη για την κατάσβεσή της δίνουν ισχυρές χερσαίες δυνάμεις με 18 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη που συνδράμουν το έργο τους από αέρος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη θέση Παπά Αλώνι στον Όλυμπο, όπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ σε ύφεση είναι η φωτιά στο Μύρτο Ιεράπετρας.
Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Μονοξελίτης, στο Αγιο Όρος.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...