Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Διπλά γραφεία-υπαλλήλους πληρώνει η Βουλή για τους συνταξιούχους Πετσάλνικο-Σιούφα και τον Πολύδωρα...



Συνθήκες πολυτελούς άσκησης πολιτικής έχει φροντίσει να εξασφαλίσει η Βουλή για όλους τους διατελέσαντες προέδρους της ακόμα κι αν αυτοί δεν είναι πλέον εν ενεργεία βουλευτές.

Είναι γνωστό ότι στο κτίριο του Κοινοβουλίου έχουν δικά τους προσωπικά γραφεία οι...κύριοι, Απόστολος Κακλαμάνης, Δημήτρης Σιούφας, Φίλιππος Πετσάλνικος, η κυρία Άννα Ψαρούδα Μπενάκη αλλά και ο Βύρων Πολύδωρας η θητεία του οποίου διήρκεσε τυπικώς μεν περί το ένα μήνα ουσιαστικά όμως μόλις δύο εικοσιτετράωρα.Απο τους προαναφερόμενους, την βουλευτική ιδιότητα διατηρούν μόνο οι κ.κ. Κακλαμάνης και Πολύδωρας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα γραφεία αυτά είναι «διπλά». Δηλαδή υπάρχει ξεχωριστός χώρος και προθάλαμος για τους υπαλλήλους που απασχολούν οι πρώην πρόεδροι.

Το πλέον εξωφρενικό όμως , όπως αποκαλύπτει το iefimerida.gr, είναι πώς για τρεις από αυτούς, η Βουλή διατηρεί και δεύτερο γραφείο σε κτίριο της οδού Σέκερη στο Κολωνάκι που της ανήκει και όπου στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες της, μεταξύ των οποίων και η Επιστημονική.

Πρόκειται για τους κυρίους Πολύδωρα, Πετσάλνικο και Σιούφα οι οποίοι πέραν του χώρου που τους έχει παραχωρηθεί στη Βουλή μαζί με τους υπαλλήλους που εργάζονται γι αυτούς, διαθέτουν – για άγνωστους λόγους- και προσωπικά γραφεία στο κτίριο της Σέκερη όπου επίσης απασχολούνται άλλοι υπάλληλοι που αμείβονται από τη Βουλή. Άγνωστοι είναι οι λόγοι που δύο απόμαχοι της πολιτικής όπως οι κύριοι Σιούφας και Πετσάλνικος χρειάζονται και επιπλέον γραφείο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους ενώ ερώτημα υπάρχει και για τον κ. Πολύδωρα.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν των πρώην προέδρων, η Βουλή διατηρεί γραφεία και για τους πρώην πρωθυπουργούς, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: