Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

«Παγωμένες» οι σχέσεις της ηγεσίας με πρωτοκλασάτα στελέχη Συνεχίζονται οι εσωκομματικές τριβές στο ΠΑΣΟΚ

 

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από το ΠΑΣΟΚ, μετά τη χθεσινή επίθεση του προέδρου του κόμματος ενάντια σε κάποια «παλικαράκια», όπως είπε, της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. 

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος, επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν σε συγκεκριμένες αποφάσεις του, φωτογραφίζοντας «πρωτοκλασάτα» στελέχη, όπως η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Επανήλθε έτσι στις εσωκομματικές διαμάχες, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν θα αφήσει αναπάντητες κινήσεις που θεωρεί ο ίδιος προκλητικές. Ετσι, μίλησε αφενός για όσους, όταν ήταν υπουργοί, ζητούσαν «μέτρα, μέτρα, μέτρα…» και αφετέρου για όσους ήταν διστακτικοί σε μεταρρυθμίσεις, όταν βρίσκονταν με υπουργικά χαρτοφυλάκια στο χέρι και τώρα εμφανίζονται «βασιλικότεροι του βασιλέως».

Μετά τη νέα επίθεση γίνεται φανερό πως οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένα στελέχη εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από την εσωκομματική αντιπολίτευση δεν δείχνουν διατεθειμένοι να απαντήσουν άμεσα στον πρόεδρο, τουλάχιστον εντός του Αυγούστου. Θα αφήσουν να περάσει το καλοκαίρι και δείχνουν έτοιμοι να ανοίξουν πολιτικά θέματα και θέματα λειτουργίας του κόμματος στο επικείμενο Συνέδριο. 

Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας πολιτικά στην κριτική, εξήγησε τη στάση του σε σχέση με τα μέτρα αναλυτικά, υποστηρίζοντας πως πρέπει να τεθούν σε ενιαίο πακέτο και όχι ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: