Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

«Επιδρομή» χρυσαυγιτών κατά τη μεταγωγή του 19χρονου Πακιστανού

Ένταση στον Πειραιά


Ο 19χρονος Πακιστανός κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 8 το απόγευμα της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στο όχημα της αστυνομίας το οποίο μετέφερε τον 19χρονο Πακιστανό, που κατηγορείται για την κακοποίηση της 14χρονης κοπέλας στην Πάρο.

Περίπου 30 μέλη της Χρυσής Αυγής, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πλοίο φωνάζοντας συνθήματα, εισέβαλαν σε αυτό όταν άνοιξε ο καταπέλτης και επιτέθηκαν εναντίον του οχήματος της αστυνομίας, σπάζοντας μάλιστα το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Το όχημα της αστυνομίας που μετέφερε τον κρατούμενο ανέπτυξε ταχύτητα και μπόρεσε τελικά να διαφύγει από το λιμάνι.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής φωνάζοντας συνθήματα ακολούθησαν το όχημα με μοτοσικλέτες χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια συνέχεια στο επεισόδιο.

Αυτή τη στιγμή ηρεμία επικρατεί έξω από τη Διεύθυνση Μεταγωγών του Πειραιά, όπου θα διανυκτερεύσει ο 19χρονος, μέχρι να μεταφερθεί την Τετάρτη στις φυλακές Αυλώνα, προκειμένου να προφυλακιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές Αυλώνα οδηγούνται οι κατηγορούμενοι ανήλικοι και έφηβοι μέχρι 21 ετών.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, αφού επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτες διέφυγαν, από το λιμάνι με στόχο να εντοπίσουν το όχημα που μεταφέρει τον κρατούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός, που παραδέχθηκε τα πάντα στην απολογία του και δεν ζήτησε κανένα ελαφρυντικό, παρά μόνο τη διόρθωση στα χαρτιά της γέννησής του που είναι το 1993 και όχι το 1991.
Στο μεταξύ η 15χρονη εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή στην Εντατική του Νοσοκομείου Αττικόν. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη αλλά σταθερά ελεγχόμενη.

Ανατριχιαστική απολογία

Το Βήμα αποκαλύπτει τη δικογραφία της υπόθεσης με τις μαρτυρίες του δράστη, του εργοδότη του, της μητέρας του θύματος και των βασικών μαρτύρων της εγκληματικής επίθεσης.

Στην απολογία που έδωσε, στις 5 Αυγούστου ο 19χρονος, περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την κακοποίηση της 15χρονης, ενώ δείχνει, σε φωτογραφίες των αστυνομικών με το πρόσωπο της άτυχης κοπέλλας, σε ποιο ακριβώς σημείο της προκαλούσε τα βαρύτατα τραύματα.

«Της έβγαλα το παντελόνι και το μαγιώ και την κακοποίησα. Μόλις τελείωσα σκουπίστηκα με τα ρούχα της. Της είχα βγάλει το παντελόνι και το μαγιώ και τα πέταξα μακριά για να μην τρέξει γρήγορα και ζητήσει βοήθεια. Μετά πήγα να την κρύψω στη σχισμή και άρχισα να την κτυπάω με την πέτρα» αναφέρει μεταξύ άλλων...

Ο 19χρονος εκπροσωπείται νομικά από δικηγόρο της Μυκόνου που διορίστηκε αυτόκλητα. Χαρακατηριστικό είναι ότι η δικηγόρος έδωσε σε τοπική εφημερίδα των Κυκλάδων γραπτή δήλωση σύμφωνα με την οποία «ο δικηγόρος είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί τον διορισμό» ενώ σημείωσε ότι θα αποποιηθεί της αμοιβής της.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: