Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


Αντώνης Σαμαράς: «Δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που είχαν αποτύχει στο παρελθόν»


Αντώνης Σαμαράς: «Δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που είχαν αποτύχει στο παρελθόν»
«Δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που είχαν αποτύχει στο παρελθόν» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Σαμαράς είπε στον κ. Στουρνάρα ότι «αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για να μειώσουμε το έλλειμμα, τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία. Ψάχνουμε τα πάντα. Αντίπαλός μας είναι η ανεργία». 

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη για τα δημοσιονομικά «ισοδύναμα», ενώ μετέχει και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. 

Σχολιάζοντας την παρουσία του κ. Βρούτση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι από τους λίγους που έχει τόσο καλή άποψη για την Οικονομία και μας έχει βοηθήσει στις περικοπές».

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έχει και τον «συμβολικό» χαρακτήρα της πολιτικής στήριξης του υπουργού μετά τις «βολές» που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας τις προηγούμενες ημέρες τόσο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο όσο και από τον πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη. 

Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοικτό το θέμα της εφεδρείας, «γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν» όπως είχε χαρακτηριστικά, ενώ είπε ότι από το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, εκκρεμούν μέτρα περίπου 3,5-4 δισ. ευρώ.

Το αυτό προκάλεσε ένταση αργότερα κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς διαφώνησαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: