Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Σήμα κίνδυνου εκπέμπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη φωτιά στην Αρκαδία

Ζητά ενισχύσεις για την κατάσβεση


Από τη φωτιά έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί
Από τη φωτιά έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Eπείγουσα έκκληση να σταλούν υδροφόρες, ερπυστριοφόρα και μηχανοκίνητα της ΔΕΗ για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Τρίτης στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας και τώρα κατευθύνεται προς την περιοχή Λεονταρίου απευθύνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από τη φωτιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης έχουν τραυματιστεί έξι άτομα και έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί.

Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και πέρασε μέσα από το χωριό, όπου έχει προκαλέσει ζημιές κι έχει κάψει ένα σπίτι στην άκρη του οικισμού.

Δυο πολίτες, ένας άντρας και μια γυναίκα, τραυματίστηκαν από τη φωτιά. Μάλιστα ένας 60χρονος, που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρίπολης και λόγω της σοβαρότητας κατάστασής του διακομίζεται σε νοσοκομείο των Αθηνών. Η γυναίκα αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα, όπως και τέσσερις πυροσβέστες.
Καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας στη περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ. Ωστόσο το βράδυ η ένταση μειώθηκε στα 4 μποφόρ και οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ευελπιστούν να μπορέσουν να  οριοθετήσουν τη φωτιά πριν το ξημέρωμα που θα επιστρέψουν στη μάχη με τις φλόγες τα εναέρια μέσα.

Στην περιοχή επιχειρούν 45 οχήματα με 100 πυροσβέστες, καθώς επίσης και 11 υδροφόρες δήμων και σκαπτικά μηχανήματα.
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει και ένα ερπυστριοφόρο όχημα της ΔΕΗ. Στο σημείο βρίσκεται ένα βυτιοφόρο όχημα και εθελοντική ομάδα του δήμου της Τρίπολης.

Άλλα πύρινα μέτωπα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή του Ολύμπου, δυτικά του Λαιμού. Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά μαίνεται σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 1.500 μέτρα κάτω από την Κόψη Μπαρμπαλά. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε εξέλιξη παραμένει, επίσης, το πύρινο μέτωπο στη Χώρα Κυθήρων και η φωτιά στην Ανάβρα Αλμυρού του νομού Μαγνησίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά  στη Μαγνησία έχει κάψει μέχρι στιγμής δασική έκταση από δρυς και πουρνάρια. Στην περιοχή επιχειρούν οκτώ υδροφόρα οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ δεν απειλούνται σπίτια.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στο Δαμάσι Λάρισας και στο Μοναστήρι στις Οινούσσες, όπου αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα μια καλόγρια.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: