Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Προφυλακιστέος πρώην τεχνικός διευθυντής της εταιρείας



Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιων του 4ου ειδικού ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανού, ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Siemens κ. Εμμανουήλ Σταυριανού, που κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη... δραστηριότητα. Ο κατηγορούμενος προσκόμισε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή, στο οποίο αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι χρηματικό ποσό, περίπου 1 εκ. μάρκων, που έχει βρεθεί ότι υπήρχε σε λογαριασμό του, αποτελούσε αμοιβές και πριμ της εταιρείας.

Είναι η δεύτερη προφυλάκιση για την υπόθεση μετά τη χθεσινή προφυλάκιση του πρώην γενικού διευθυντή της Siemens κ. Πρόδρομου Μαυρίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.

http://troktiko.blogspot.com
Read more...

Απογοητευμένος ο Χριστόφιας από την στάση του Ταλάτ


Νέους όρους θέτει ο Ταλάτ!!!

Απογοήτευση εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας μετά την 29η συνάντησή του με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, χαρακτηρίζοντας την τουρκοκυπριακή πλευρά «αχόρταγη», καθώς «θέτει νέους όρους». Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε αποκλειστικά το θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος του Λιμνίτη.
«Πρέπει να πω ότι επιστρέφω απογοητευμένος. Ο κ. Ταλάτ εμμένει στους όρους να περνούν βενζίνη ή καύσιμα, αλλά κάθε φορά θέτει και καινούργιους όρους, οι οποίοι ασφαλώς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί», τόνισε ο κ. Χριστόφιας. «Φαίνεται ότι τινάζει στον αέρα την όλη προσπάθεια, την οποία εμείς, με πολλή εντιμότητα και αγάπη προς τους κατοίκους, κάνουμε εδώ και πολύ καιρό» πρόσθεσε.
Συμπλήρωσε δε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο τουρκικός στρατός δεν θέλει να ανοίξει τον Λιμνίτη και σημείωσε: «Περίμενα από τον κ. Ταλάτ διαφορετική συμπεριφορά. Φαίνεται όμως ότι, παρόλο που δεν το αναγνωρίζει, πολλά πράγματα μπορεί να μην εξαρτώνται από αυτόν».
Από την πλευρά του ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν και πάλι την ερχόμενη Πέμπτη.
«Στο ενδιάμεσο θα συναντηθούν οι σύμβουλοί τους για να συζητήσουν διάφορες πτυχές για το κεφάλαιο της οικονομίας», ανέφερε, ενώ σε ερώτηση αν συζητήθηκε το θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος του Λιμνίτη, απάντησε πως δεν έχει οτιδήποτε να ανακοινώσει πάνω σε αυτό.
Ευθύνες στους Ελληνοκυπρίους ρίχνει ο Ταλάτ
Στην ελληνοκυπριακή πλευρά επιχείρησε να μεταθέσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ τις ευθύνες για τη μη διάνοιξη ως τώρα του οδοφράγματος του Λιμνίτη.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Ταλάτ ισχυρίστηκε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί να υπάρξει ελεύθερη διακίνηση, και ότι είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά που θέτει περιορισμούς. Ανέφερε ακόμα ότι στο θέμα του Λιμνίτη υπάρχουν ακόμα προβλήματα και ότι η όλη διαφορά έγκειται ακριβώς στους περιορισμούς που θέτει, κατά την έκφρασή του, η άλλη πλευρά.
Σε ερώτηση τι ακριβώς εννοεί με τον όρο ελεύθερη διακίνηση, ο κ. Ταλάτ αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις, σε αντίθεση με την ελληνοκυπριακή πλευρά, που όπως υποστήριξε, δημοσιοποιεί τα θέματα που συζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Κληθείς να σχολιάσει την απαισιοδοξία του κ. Χριστόφια ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση υπήρξε μικρή, όπως τη χαρακτήρισε, διαφωνία στη συζήτησή τους και ίσως γι' αυτό, σημείωσε, ο κ. Χριστόφιας αισθάνεται έτσι.


kosta

Read more...

ΑΜ-ΚΑ λα μας τα πε το Κουρδιστό Πορτοκάλι...


Βλέπουμε εδώ και καιρό το βιντεάκι που μας καλεί να βγάλουμε όλοι ΑΜΚΑ (αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης). Στον πρωθυπουργό όμως μάλλον δεν το έχει πει κανείς! Για αυτό και δεν έχει κάνει τον κόπο να βγάλει!! Αυτό το μάθαμε από το Κουρδιστό Πορτοκάλι.

Να δούμε όμως ισχύουν αυτά, ή μήπως και αυτό το blog ανήκει στα πράσινα παπαγαλάκια του σποτ της ΝΔ??



http://pasok-eretria.blogspot.com/

Read more...

Η "νεότητα" γιατί πρέπει να συνοδεύται και από ψέματα??

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ πως στην ομιλία του στη Χαλκίδα δήλωσε πως η ΝΔ είναι βρώμικο κόμμα!

Παραθέτω το ακριβές απόσπασμα για να βγάλουμε συμπεράσματα:

"Να υποθέσουμε, λοιπόν ότι όλοι εμείς, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, είμαστε ιδιοκτήτες ενός καταστήματος. Ο ελληνικός λαός είναι ιδιοκτήτης της χώρας, του κράτους. Της Ελλάδας αφεντικό είναι οι Έλληνες πολίτες, δεν είναι ούτε οι εκάστοτε πρωθυπουργοί, ούτε οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Και αποφασίζουμε λοιπόν σ' αυτό το μαγαζί πριν από πέντε χρόνια να βάλουμε έναν διευθυντή, δηλαδή να βάλουμε έναν πρωθυπουργό. Και γυρίζουμε σ' αυτό το μαγαζί και μετά από πέντε χρόνια διαπιστώνουμε ότι καταρχήν αυτό που βλέπουμε είναι η εικόνα ενός βρώμικου και αραχνιασμένου μαγαζιού όσον αφορά την όψη του. Βλέπε διεθνής εικόνα της Ελλάδας κάποτε, Ολυμπιακοί Αγώνες, διεθνές κύρος κλπ, που τώρα δεν υπάρχουν."

Μία παρομοίωση έκανε δηλαδή! Τι να πούμε?? Να είναι αποτέλεσμα προχειρότητας, ψευτιάς ή χαμηλής νοημοσύνης?? Τα συμπεράσματα δικά σας...

Όλη η ομιλία εδώ.

http://pasok-eretria.blogspot.com/

Read more...

"Το εναλλακτικό σποτ της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές-Τα παπαγαλάκια"



"Καλά μιλάμε πολύ γέλιο, ήδη κάνει πάταγο στο youtube από ότι ρίξαμε μια ματιά, σχετικά με το κανονικό. Όχι ότι το άλλο δεν έχει γέλιο....αλλά λέμε τώρα. Απολαύστε ακριβώς τι λένε τα παπαγαλάκια και όχι τι τα έβαλαν να πούνε. Ρε λευτεριά στα παπαγαλάκια!!!!!!"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΙ


http://hakis-hakis.blogspot.com/2009/05/blog-post_21.html


http://troktiko.blogspot.com/

Read more...

Ο Σοσιαλισμός, η βαρβαρότητα και η ασχετοσύνη


Γιάννης Παπαϊωάννου

Είναι απογοητευτικό να γνωρίζεις ότι ο Πρωθυπουργός τη χώρας δεν έχει διαβάσει,

δεν έχει


ακούσει ή δει έστω και μια λέξη για τον Μεγαλύτερο φιλόσοφο του σύγχρονου Ελληνισμού.

Τα πηρέ λέει με το φιλοσοφικό δίλλημα Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα.

Δεν το κατάλαβε και αφού δεν το κατάλαβε σιγουρεύτηκε ότι -για μια ακόμη- φόρα τον Βρίζουν.

Απτόητοι στο επιτελείο του επιχείρησαν να κάνουν την ασχετοσύνη του πολιτικό επιχείρημα

-Σας αποκάλεσε Βαρβάρους άρχισαν να λένε ένα γύρω και εννοούσαν: δεν βρίζει μόνο τον Καραμανλή αλλά και εσάς.

Κάποιοι δημοσιογράφοι τσίμπησαν ακόμη και κάποιοι «σοβαροί» Ειδικά στα κρατικά κανάλια.

Αποδεικνύοντας ότι η ασχετοσύνη, η φαιδρότητα, η μετριότητα, η βλακεία τελικά δεν είναι ανίκητη αλλά…

είναι μόδα, είναι στρατηγική, είναι σημείο των καιρών, είναι επιλογή μηδενιστική και γοητευτική στο χάος.

Αγχώθηκε και ο Γιάννης Ραγκουσης, αγχώθηκε και ο Παπακωντσταντίνου και άρχισαν τις απολογίες.

Θα μπορούσαν απλά να εμφανίσουν το βιβλίο του Καστοριάδη και να θυμίσουν στον Καραμανλή ότι είναι γραμμένο στα ελληνικά αφενώς!

Σε δεύτερο χρόνο και με ένα κούριερ να το στείλουν στο Μαξίμου και χαμογελώντας να δηλώσουν ότι τα έξοδα του κουριερ θα βγουν από τον προϋπολογισμό για την παιδεία.

χμ! πολυ της σχολής Λαλιώτη με βρίσκω!

Στην wikipedia λιγα στοιχεία για τον Καστοριάδη («Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα»),


http://citypress-gr.blogspot.com/


Read more...

Το τέλος του Τσίπρα

Σημαντικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι στο debate των πολιτικών αρχηγών αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Στη θέση του θα πάει ο Αλέκος Αλαβάνος.

Την πρωτοβουλία αλλαγής του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στο debate πήρε σήμερα το πρωί ο ίδιος ο κ. Αλαβάνος, λόγω της πορείας του κόμματος στης δημοσκοπήσεις. Ακολούθησαν όπως αντιλαμβάνεσθε σκηνές απείρου κάλους και τελικά η απόφαση ελήφθη: Το τέλος του Τσίπρα άρχισε


http://www.antinews.gr/

Read more...

Παγκόσμια ακαδημαϊκή κίνηση για το Σκοπιανό



Με μία εντυπωσιακότατη κίνηση 220 ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο και μέλη των πλέον φημισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού απέστειλαν προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) μακροσκελή επιστολή ζητώντας να εξασκήσει όλη της την επιρροή προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για να σταματήσει η παραχάραξη της ιστορίας. «Βηθείστε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να καταλάβει... πως δεν μπορεί να οικοδομεί μία εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας» αναφέρουν στην επιστολή τους οι ακαδημαϊκοί. Ας σημειωθεί πως στην λίστα υπάρχουν ονόματα από καθηγητές των πανεπιστημίων του Πρίνστον, του Χάρβαρντ και την Οξφόρδης. Εκτός των ελληνικών ιδρυμάτων, οι επιφανείς ακαδημαϊκοί αντιπροσωπεύουν και πανεπιστήμια για παράδειγμα από την Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Αυστρία, τον Καναδά το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και τις ΗΠΑ. Ας σημειωθεί δε πως οι υπογραφές δεν είναι μόνο Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής ακαδημαϊκών , αλλά πραγματικά έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις. Στην επιστολή τους οι ακαδημαϊκοί απαντάνε σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το θέμα και φυσικά καταλήγουν πως δεν είναι δυνατόν μία χώρα, με την βοήθεια των ίδιων των ΗΠΑ, να παραχαράσει ιστορικά δεδομένα με σκοπό να δημιουργήσει την δική της ταυτότητα. Έτσι καλούνε την Ουάσιγκτον να διορθώσει τα «λάθη» της κυβέρνησης του Τ. Μπούς στο συγκεκριμένο θέμα. Για την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα, είναι σαφές λοιπόν πως ο «Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, δεν ήταν Σλάβος, καθώς οι Σλάβοι και η γλώσσα τους κατέφθασαν στην περιοχή 1000 χρόνια αργότερα».

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=7766&Itemid=84

http://troktiko.blogspot.com

Read more...

«Τσαμπουκάς» Μπάιντεν για Σκόπια

Κατά την χθεσινή ομιλία του στο Σεράγεβο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε και στα Σκόπια και αποκαλώντας τα «Μακεδονία», είπε: «Η ‘Μακεδονία΄ θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μόλις λυθεί η διαμάχη για το όνομά της με την Ελλάδα. Και θα λυθεί» (!).

Καθαρός αμερικανικός «τσαμπουκάς» δηλαδή. Και πως θα λυθεί, παμμέγιστε, για να ξέρουμε;

Να σημειωθεί ότι δεν άκουσα τίποτα σχετικό σε καμία προεκλογική ομιλία των αρχηγών, η του υπουργείου Εξωτερικών


____________________________________________________________________________________________________
Στο μεταξύ, με επιστολή τους 220 ακαδημαϊκοί από όλο τον Κόσμο προς τον Πρόεδρο Ομπάμα τον καλούν να βοηθήσει στον τερματισμό της παραχάραξης της Ιστορίας από την ΠΓΔΜ!
Καθηγητές από πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ, το Πρίνστον, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Μπέρκλει, αλλά και πολλών ακόμα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από ΗΠΑ, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Καναδά, με ένα κείμενο που δεν αφήνει αναπάντητο κανένα ερώτημα και αποτελεί την καλύτερη απάντηση στη σκοπιανή προπαγάνδα των τελευταίων 18 χρόνων καλούν τη νέα Αμερικανική κυβέρνηση να διορθώσει τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης Μπους ο οποίος με τη στήριξή του προς την ΠΓΔΜ βοήθησε στην παραχάραξη της Ιστορίας .

Παραθέτουν επίσης ατράνταχτα ιστορικά επιχειρήματα που αποδεικνύουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ενώ καταλήγουν στο ότι «ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, δεν ήταν σλάβος, καθώς οι Σλάβοι και η γλώσσα τους κατέφθασαν στην περιοχή 1.000 χρόνια αργότερα».

Οι υπογραφές αυξάνονται καθημερινά καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα για το θέμα αυτό με όλες τις λεπτομέρειες και τη συνέχιση των συλλογών υπογραφών: http://macedonia-evidence.org/documentation.html

Περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2009/05/blog-post_2172.html

http://www.antinews.gr/


Read more...

Σκωτία: Επίσημη έναρξη του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου της Ευρώπης



Dow Jones – Το τελευταίο τμήμα του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου της Ευρώπης θα ξεκινήσει την επίσημη λειτουργία του σήμερα από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Iberdrola Renovables SA , της ισπανικής ιδιοκτήτριας της ScottishPower, η οποία κατασκεύασε το πάρκο Whitelee στη Σκωτία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του BBC, στην τελετή θα είναι παρών και ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός Alex Salmond. Η αξία του έργου, το οποίο βρίσκεται στο Eaglesham Moor, του East Renfrewshire, ανέρχεται στις 300 εκατ. βρετανικές λίρες.
Η ScottishPower Renewables εκτιμά πως το πάρκο, το οποίο έχει 140 ανεμογεννήτριες, μπορεί να παράγει ενέργεια για 180.000 κατοικίες.
Η εταιρεία θέλει να προσθέσει ακόμα 81 ανεμογεννήτριες στο πάρκο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2008. Η αίτηση για τις πρώτες 36 εξετάζεται ήδη από την κυβέρνηση της Σκωτίας, σύμφωνα με το BBC.




Read more...

Ενεργή η 17Ν λένε οι αμερικανοί!

Η "τρομοκρατία" ανθεί στην Ελλάδα;

Στη λίστα των ενεργών τρομοκρατικών οργανώσεων του εξωτερικού εξακολουθούν να περιλαμβάνονται ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η «17 Νοέμβρη», σύμφωνα με απόφαση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.
Επιπλέον, η κα Κλίντον ανακάλεσε απόφαση που αναφέρει ότι στις τρομοκρατικές οργανώσεις του εξωτερικού περιλαμβάνονται και οι «Επαναστατικοί Πυρήνες», με το δικαιολογητικό ότι τα δεδομένα στα οποία στηρίχθηκε η προηγούμενη απόφαση έχουν αλλάξει με τρόπο που να δικαιολογούν την ακύρωσή της.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ίαν Κέλι, ο «Επαναστατικός Αγώνας» ευθύνεται για τρομοκρατικές ενέργειες από το 2003 κατά αμερικανικών και ελληνικών στόχων, ανάμεσά τους η επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας το 2007, καθώς και η έκρηξη, στις 9 Μαρτίου 2009, έξω από παράρτημα της Citibank.
Η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» πίσω από την επίθεση στο Κολωνάκι
Η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στα γραφεία χρηματιστηριακής εταιρείας Profit Ltd. Investment, στη συμβολή των οδών Λυκαβηττού 7 και Σόλωνος, στον 3ο όροφο.
Από την έκρηξη σημειώθηκαν ζημιές στα γραφεία, καθώς επίσης και σε άλλα γραφεία που βρίσκονται στο δεύτερο όροφο. Εργαζόμενοι ή διερχόμενοι δεν κινδύνεψαν, καθώς περίπου μισή ώρα πριν την έκρηξη, άγνωστος, ο οποίος ανέφερε ότι είναι μέλος της παραπάνω ομάδας, τηλεφώνησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και προειδοποίησε για την τοποθέτηση του μηχανισμού. Μάλιστα, στο τηλεφώνημά του υπογράμμισε πως δεν επρόκειτο για φάρσα και ζήτησε να ειδοποιηθεί η αστυνομία ώστε να αποκλείσει το χώρο.
Σημειώνεται ότι επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Γιώργος Τρεπεκλής ο οποίος ήταν εκπρόσωπος της SAIC, της εταιρείας που μαζί με την Siemens ανέλαβαν το έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Η οδός Λυκαβηττού παραμένει κλειστή στο τμήμα από τη Σόλωνος μέχρι τη Σκουφά. Την υπόθεση ερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Σε προκήρυξη που έστειλε η οργάνωση στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Κλείνουμε την σύντομη αναφορά μας στα έργα και τις ημέρες της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, σημειώνοντας ότι η νέα δοτή διοίκηση της διαθέτει πρόεδρο πρόσωπο που φέρεται να είχε μέχρι πρότινος μέσω της εταιρίας στην οποία ήταν γενικός διευθυντής επαγγελματικής συνεργασίας με τον Εφραίμ και τον Όμιλο Πάπιστα σημαντικό μερίδιο του οποίου ανήκει σε κυπριακές εταιρίες αφανών μετόχων με τελικό δικαιούχο τη Μονή Βατοπεδίου».

kosta


Read more...

Κακή αρχή.Πυρκαγιές σε Ναύπλιο και Σκύρο...

Πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή Καραθώνας κοντά στο Ναύπλιο, όπου πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη, ενώ επιτόπου επιχειρούν πέντε οχήματα με 15 πυροσβέστες.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στη Σκύρο, στην περιοχή Λατομεία, η οποία...
καίει δύσβατη δασική έκταση. Επί τόπου επιχειρούν τρία οχήματα και τρία αεροσκάφη.

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε σκουπιδότοπο στη θέση Δισκούρια στο Κρανίδι.
Skai.gr

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

Καλατράβα η ρεύμα τσάμπα?...


Το στάδιο με την γαλάζια οροφή είναι ο εφιάλτης της κάθε ΔΕΗ.
Το 55.000 θέσεων εθνικό στάδιο της Taiwan που θα φιλοξενήσει του παγκόσμιους αγώνες του 2009, χάρις στην οροφή του από ηλιακούς συλλέκτες , καλύπτει το 75% των αναγκών του σε ηλεκτρικό ρεύμα. Τις υπόλοιπες μέρες (όταν δεν γίνονται παιχνίδια) πουλάει πολλά περισσευούμενα Μεγαβάτ στο δίκτυο της πόλης.
Αυτές λέγονται...
έξυπνες οικολογικές και άκρως συμφέρουσες λύσεις.
Εμείς
όμως πληρώσαμε (δυστυχώς, και αμέτρητα) τον Καλατράβα, μόνο για τον σχεδιασμό του αισθητικου μέρος των Σταδίων, ενώ τα υπόλοιπα τα θεωρήσαμε λεπτομέρειες...


http://www.nonews-news.blogspot.com/

Read more...

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ



Στη ΝΔ έχει ξεκινήσει η αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων για τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές. Χρεώνουν στους βουλευτές ότι δεν συντονίζονται για την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος και στους κορυφαίους υπουργούς ότι δεν βγαίνουν μπροστά για να στηρίξουν, λες και θα σώζονταν.

Ο Κώστας Καραμανλής στις περιοδείες του, μέχρι στιγμής, επαναλαμβάνεται και με μόνιμη επωδό την επίθεση κατά του Γιώργου, διότι όπως λένε οι σπουδαίοι πολιτικοί αναλυτές, υπερέχει το προφίλ του στα γκάλοπ. Αυτός είναι ο πολιτικός όρος με τον οποίο ήθελε να αγωνιστεί η συζήτηση μέχρι την κάλπη; ΄Η το άλλο εκπληκικό που βρήκε τώρα να κλαίγεται για το δίλημμα του ΠΑΣΟΚ «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα»;

Ο πρόεδρος της ΝΔ δείχνει να μην έχει επιχειρήματα στη φαρέτρα του και εμφανίζεται με πρετεντέρια έμπνευση. Ο,τι ακούγεται από το στόμα του πολιτικού σχολιαστή στον γνωστό σταθμό, ο κ. Καραμανλής τα επαναλαμβάνει στις κλειστές του συγκεντρώσεις, όπου το πλάνο δεν ανοίγει για να μην φανούν τα μεγάλα κενά!

http://goreport.blogspot.com/

Read more...

Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟ...

Πρώτη μούρη και σήμερα στα πλάνα που μοίρασε η κρατική ΕΡΤ ο Γιαννάκης Ανδριανός ο... φωτοτυπάς (έβγαζε φωτοτυπίες παλαιότερα στο γραφείο του Μ. Έβερτ στη Ρηγίλλης)! Με ύφος χιλίων καρδιναλίων και βλαχομπαρόκ τουπέ κορδωνόταν μπροστά στον φακό για να εμφανιστεί στα πλάνα που θα έπαιζαν στα δελτία. Για τους γκαιμπελίσκους της ΕΡΤ, τα έχουμε γράψει. Η απορία μας, σήμερα είναι η εξής : ΤΙ δουλειά έχει ο Ανδριανός στο τραπέζι των συσκέψεων του προέδρου του ΟΑΕΔ, στο οποίο κάθισε ο πρωθυπουργός και η αρμόδια υπουργός; Μήπως για να τους... φωτίσει με τις ειδικές γνώσεις του; Τι κατάντια είναι αυτή...



Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Read more...

Δέσμευση μας ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα

Εξασφαλίζουμε αξιοπρεπή σύνταξη για όλους και προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη




Read more...

Το Wikipedia αλλάζει την καταγωγή των κατοίκων του Περιστερίου!



Χωρίς τσίπα η σημερινή κυβέρνηση...

Μία βόλτα στο Wikipedia και στον χάρτη που διατίθεται (και που βρίσκεται εδώ) μπορεί να σας δώσει τις πληροφορίες της εικόνας που ακολουθεί. Δεν είναι ντροπή, αλλά αίσχος, το οποίο φρόντισαν επιμελώς να "χτίσουν" οι νεοταξίτες που τρέχουν για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών.
Από τούδε και στο εξής, οι κάτοικοι του Περιστερίου ΔΕΝ είναι Έλληνες, σύμφωνα πάντα με το Wikipedia, αλλά Ασύριοι, Πακιστανοί, Ιρακινοί και Τούρκοι, οι οποίοι μετοίκησαν στην περιοχή πριν από 30 χρόνια!!!
Στην υγεία μας... από εδώ και στο εξής θα αρχίσουμε να αλλάζουμε και καταγωγή, χάριν του πολυπολιτισμού!!! Έρχονται εδώ οι λαθρομετανάστες, για να μας δώσουν την δική του καταγωγή, τα ήθη και τα έθιμα, την ιστορία, αλλά και τελικά, την δική τους ταυτότητα!!!
Στην επόμενη κίνηση, αναμένω τους κατοίκους του Χαϊδαρίου, να αποκαλούνται "Γεωργιανοί"!!!
Τα σχόλια για το κατάντημα και τον γενικότερο ευτελισμό μας ως έθνος, τα αφήνω σε εσάς, επειδή μπορείτε να περιγράψετε καλύτερα από εμένα το "χάλι" που ζούμε...

kosta

Read more...

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ


Από τις πιο ψύχραιμες φωνές. Βγάζει και ειδήσεις. Και μάλιστα σημαντικές. Βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ Ο Ν. Χουντής. Και έγινε ο πρώτος ο οποίος δημοσίως παραδέχθηκε ότι υπάρχει προοπτική συνεργασίας με ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τα οποία "μπορούμε να έχουμε κοινή δράση"


Read more...

Τα παπαγαλάκια λένε την αλήθεια...

Καραμανλή; Παπαγαλάκια;

Οι αθεόφοβοι...


Οι εφευρέτες των παπαγάλων μιλάνε για πράσινα παπαγαλάκια.
Την είδατε την διαφήμιση της Ν.Δ.?
Μιλάμε για ξεδιάντροπους. Αυτοί που με εμπνευστή τον Ριρή, γέμισαν τον κόσμο γαλάζια παπαγαλάκια μιλάνε τώρα για πράσινα.
Αυτό πράγματι είναι θράσος...
http://krogias.blogspot.com/
http://www.nonews-news.blogspot.com/

Read more...

4% μπροστά το ΠΑΣΟΚ...


...σε νέα δημοσκόπηση


Nέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εκπομπής «Αποδείξεις» στον ΑΝΤ1 δίνει προβάδισμα 4% στο ΠΑΣΟΚ το οποίο συγκεντρώνει 29% έναντι 25% της ΝΔ. Την τρίτη θέση καταλαμβάνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 6,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,9%, ο ΛΑΟΣ με 4,7% και η Δράση με 1,5%.
Στην παράσταση νίκης, το 63% θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει στις ευρωεκλογές και μόνο το 19% το πιστεύει για τη ΝΔ.

http://press-gr.

Read more...

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ Προς τα μέλη του Στηρίζουμε την υποψηφιότητα της Λίνας Παπαδοπούλου στις ευρωεκλογές




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΙΣΤΑΜΕ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σας προσκαλεί σε εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου με θέμα: "Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ" που θα πραγματοποιηθεί στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο Ξενοδοχείο GRAND (Μοναστηρίου 305-307) την Παρασκευή 22 Μαϊου 2009 και ώρα 19:00.


ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Θεόδωρος Σακελλαρόπουλος, ΄Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών, Μέλος Ε.Σ. ΙΣΤΑΜΕ

Λίνα Παπαδοπούλου, Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μέλος Ε.Σ. ΙΣΤΑΜΕ, Λέκτορας Α.Π.Θ.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Γιώργος Μπακατσιάνος, Γραμματέας Δ.Σ. ΙΣΤΑΜΕ, Εμπειρογνώμων - Πρεσβευτής



Δείτε περισσότερα: www.istame.gr


Read more...

Οι Αμερικανοί εκβιάζουν την Πολεμική Αεροπορία

"Aφοπλίζουν" τα πολεμικά μας αεροσκάφη

Σκληρή κόντρα μεταξύ υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αμερικανικού πενταγώνου αναμένεται να προκύψει τις επόμενες ημέρες.
Το αμερικανικό πεντάγωνο, εκμεταλλευόμενο τη νέα προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών, επιχειρεί μια «de facto» αποδοχή από την ελληνική αεροπορία συστήματος αυτοπροστασίας που δεν καλύπτει τις ανάγκες που έχει θέσει η αεροπορία και για τον λόγο αυτό δεν έχει προχωρήσει εδώ και 6 χρόνια στην παραλαβή του.
Για να πετύχουν τον στόχο τους, οι Αμερικανοί έβαλαν στα τέσσερα νέα μαχητικά τύπου F-16 που φτάνουν στην Ελλάδα την Παρασκευή, σύστημα αυτοπροστασίας «Aspis 2». Το σύστημα αυτό αρχικά είχε επιλεγεί από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αλλά όταν η αμερικανική εταιρεία το παρουσίασε διαπιστώθηκε ότι δεν ακολουθούσε τις ελληνικές προδιαγραφές.
Παρά ταύτα, οι Αμερικανοί όχι μόνο το τοποθέτησαν στα νέα μαχητικά, αλλά δεν δίνουν στην Ελλάδα και το δικαίωμα να προγραμματίσει ποια είναι τα εχθρικά και ποια τα φιλικά αεροσκάφη.
Στην ουσία οι Αμερικανοί εκβιάζουν την ελληνική Πολεμική Αεροπορία καθώς, αν δεν αποδεχτεί το σύστημα, τα αεροπλάνα δεν θα έχουν αυτοπροστασία, που είναι το σημαντικότερο κομμάτι στις επιχειρήσεις, και δεν θα είναι δυνατή η τοποθέτηση άλλου συστήματος καθώς το κόστος αλλαγής είναι τεράστιο.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει και την παραλαβή των νέων μαχητικών, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τα γαλλικά που είχαν αντίστοιχο πρόβλημα. Κύκλοι του υπουργείου υποστήριζαν ότι η αρμόδια διεύθυνση δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει δυο μέτρα και δυο σταθμά για τις προμήθειες, κάτι που μένει να αποδειχθεί, καθώς στο παρελθόν οι αμερικανικές εταιρείες είχαν το «προνόμιο» να κάνουν ό,τι θέλουν και όπως το θέλουν.

kosta


Read more...

Υποδομές αποθήκευσης για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη σχεδιάζει η Ρωσία

Σε πιλοτικό σχέδιο κατασκευής πετρελαϊκών αποθεμάτων και εκτός Ρωσίας, προτείνει η ρωσική κυβέρνηση να εξελιχθεί ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Σεργκέι Σματκό, που βρήκαν σήμερα ευρεία δημοσιότητα σε ΜΜΕ της χώρας.
«Ήδη, εξετάσαμε στο ΔΣ της Τρανσνέφτ το ζήτημα της βελτίωσης των δυνατοτήτων των υποδομών στους πετρελαιαγωγούς», δήλωσε ο κ. Σματκό, προσθέτοντας ότι «το θέμα της δημιουργίας αποθηκευτικών υποδομών επίσης συζητήθηκε με ξένους εταίρους».
«Για παράδειγμα, ο υπό σχεδίαση πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη μπορεί να αποκτήσει δεξαμενές αποθήκευσης χωρητικότητας εκατοντάδων χιλιάδων τόνων, γεγονός που θα επιτρέψει να τροφοδοτηθεί η ευρωπαϊκή αγορά σε καθεστώς σποτ πωλήσεων», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος. Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν πρόσθετο κέρδος 250-280 εκατ. δολαρίων ετησίως από το εμπόριο πετρελαίου, που εκμεταλλεύεται τις διακυμάνσεις της τιμής του στις συγκυρίες της ελεύθερης αγοράς, τη στιγμή που το ρωσικό σύστημα, όπως έχει διαμορφωθεί, «προβλέπει ότι όλο το αργό πετρέλαιο, που εξορύσσεται, είτε εξάγεται αμέσως, είτε διυλίζεται».

Σύμφωνα με τον κ. Σματκό, η δημιουργία συστήματος πετρελαϊκών αποθεμάτων σε ολόκληρη τη Ρωσία θα κοστίσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια, όμως, ο υπάρχων σχεδιασμός δεν προβλέπει να ενταχθεί το κόστος αυτό στις «ταρίφες» της Τρανσνέφτ, αλλά να αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές, που θα συνεργαστούν με ρωσικές κρατικές εταιρείες.

Όπως εκτιμά ο αναλυτής της «Φαϊνάνσιαλ Μπριτζ», Ντμίτρι Αλεξάντροφ, η ρωσική πρόταση επιτρέπει, όχι μόνο την εκμετάλλευση των διεθνών συγκυριών της αγοράς για τη μεγιστοποίηση του κέρδους κατά την εμπορία του πετρελαίου, αλλά και «θα καταστήσει την υλοποίηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη φθηνότερη στις σημερινές συνθήκες».

Με τη δημιουργία αποθηκευτικών υποδομών, κατά τον αναλυτή, ενισχύεται το ενδιαφέρον των επενδυτών στο σχέδιο αυτό, το οποίο καθίσταται πλέον ακόμη πιο κερδοφόρο, αποκτώντας εγγυημένη τροφοδοσία με αργό πετρέλαιο.

info


Read more...

ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ...


Ο Πάγκαλος όταν είναι ήρεμος δίνει ρεσιτάλ. Φοβερή ανάλυση. Προχωρημένη πολιτική σκέψη. Από τους λίγους στο ΠΑΣΟΚ που έχουν αντίληψη για αυτά που συμβαίνουν δίπλα τους. Στην εντελώς ξενέρωτη εκπομπή του Ευαγγελάτου ήταν ο μόνος που είχε να πει πέντε πράγματα. Χαλαρός (πως το έπαθε;) δεν συγκρούστηκε με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, παρουσίασε τις απόψεις του και στρίμωξε τον Τρεμόπουλο. Το ζάχαρο ήταν χαμηλό...

http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ...

Τα πάνε πολύ καλά οι Οικολόγοι. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Τελευταία, όμως, εμφανίζεται συνεχώς. Ο Τρεμόπουλος κινείται στα όρια της γραφικότητας και της συνεχούς παρουσίας σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές. Στον Ευαγγελάτο έχει πιάσει στασίδι. Όσο περισσότερο παρουσιάζεται τόσο περισσότερο φαίνεται ο κενός πολιτικός του λόγος. Άλλοι στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων δεν υπάρχουν; Μαϊντανός...
http://pressmme.blogspot.com/

Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωϊνών, Οικονομικών , Αθλητικών και Θεσσαλονίκης

21-5-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ


















ΠΡΩΙΝΕΣ


















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ


















ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ






























ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
















ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ

http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Read more...