Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε, μετά από αναδημοσίευση ανάρτησής μας στο Sibilla


Συγχαρητήρια στην υπουργάρα για την μεγάλη επιτυχία Του και για την διάψευση ΚΑΘΕ ελπίδας να αποκαταστήσει την νομιμότητα, την αλήθεια, την δημοκρατικότητα στην αστυνομία, ή έστω, το όνομά Του στην υπόθεση της έκθεσης για τις σχέσεις χρυσής αυγής και αστυνομίας.
Ναι, Του τα χώσαμε και δεν θα Του χαριστούμε - μεγάλη η Χάρη Του, αμήν.
Το αντίστοιχο με αυτό που έκανε, θα ήταν η υπουργός οικονομίας να επιβάλει νέους φόρους, αμέσως με την ανάληψη του υπουργείου, και πριν καλά-καλά βρει που είναι το γραφείο της, ο υπουργός ανάπτυξης να αδειοδοτήσει αμέσως μονάδες με τύρφη και ο αμύνης (ενδεχομένως) να ξεκινήσει πόλεμο! Οχι, δεν θα φτιάξουν τις υπηρεσίες τους, όχι, δεν θα καταγράψουν δεδομένα και προβλήματα, όχι δεν θα μελετήσουν λύσεις...
Ε, ΟΧΙ λοιπόν!!! Οταν περιμέναμε να σηκώσετε τα μανίκια, δεν περιμέναμε να κατεβάσετε και το φερμουάρ για jerking!
Το πρώτο που ΟΦΕΙΛΕ να κάνει, είναι να διευκρινίσει στους υφισταμένους του, ότι δεν είναι μπράβοι σε λέσχη, αλλά αστυνομία. Να τους θυμίζει, ότι πληρώνονται όπως και ο εφοριακός (πχ) για συγκεκριμένο έργο και θα πρέπει να σέβονται ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ τους νόμους και το Σύνταγμα.
Εάν το πρώτο που κάνεις (ή ανέχεσαι), άμα τη αναλήψει, είναι πογκρόμ και παραβιάσεις νόμων και δικαιωμάτων, ή ανίκανος είσαι ή βλάξ, και εν πάσει περιπτώσει, οφείλεις μια συγγνώμη για πράξεις που -υποτιθέστω- δεν εγκρίνεις. ΑΝ το πρώτο που μου έκαναν οι υφιστάμενοί μου ήταν η παγίδευσή μου με κάτι ανάλογο, θα τους έλεγχα και θα απολογούμουν για τις συνέπειες στους παθόντες. Και φυσικά στον εργοδότη μου.
Εχουμε πολύ περισσότερες απαιτήσεις από αυτόν, έχουμε απαιτήσεις από τον Χρυσοχοίδη, διότι ο Μαρκογιαννάκης ήταν ένας διεφθαρμένος και φιλοναζί καραγκιόζης. Ο Χρυσοχοίδης τι δικαιολογία έχει για αυτά που έκαναν οι υφιστάμενοί του;
Μήπως είναι εγκληματικότητα να κάθεσαι σε ένα τραπεζάκι στα Εξάρχεια με την γυναίκα σου και τα παιδιά σου; Είναι εγκληματικότητα η διαδήλωση; Είναι εγκληματικότητα να πηγαίνεις σε βιβλιοπωλείο, ώστε ο κάθε ψυχοπαθής ένστολος με όπλο, να σε γονατίζει στο πεζοδρόμιο και παρά την επίδειξη ταυτότας, να σε οδηγεί "προς εξακρίβωση";;;
Μήπως τελικά, δράστες εγκληματικότητας ήταν οι υφιστάμενοί του, κατά παράβαση μάλιστα κανονισμών νόμων και συντάγματος, και έχει το καθήκον να τους ελέγξει;
Α, δεν θα τα πάμε καλά…
Σήμερα είχαμε 2 ληστείες σε διάστημα μισής μόνον ώρας. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, υπάρχουν πολλά για διόρθωση. Η διασκέδαση σε ΟΠΟΙΑ περιοχή και η διαδήλωση (ειρηνική) δεν είναι κύριοι πολιτικοί ή υπηρεσιακοί στόκοι, εγκληματικότητα! Διότι η επίδειξη πυγμής με χρήση παράνομης και ασύμμετρης βίας, προκαλεί και επιφέρει συνέπειες, πολλές φορές μάλιστα και από μη αδικημένους. Εξ ου και η λαϊκή σοφία «γαμιέσ’ κόρη μ’ σ’ αρέσ’, αλλά στη γέννα θα τα πούμ’»
Θα υπάρξει επικοινωνία ενός μέλους μας, και μέσω "πολιτικής οδού" με τους προϊσταμένους των προϊσταμένων.
Και πάψτε να εκβιάζετε μπλόγκερς που μας αναδημοσιεύουν, επειδή ο εκβιασμός είναι απόδειξη αήθειας.
Αλλά πάλι, μπορούμε κι εμείς να γίνουμε αήθεις... Οπερ έδει…
"Συγκλίνουσες Αντιθέσεις"



Read more...

"Να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα"

"Γιορτάζουμε σήμερα μια ξεχωριστή ιστορική στιγμή. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Αθήνας, για να τιμήσουμε όσους έδωσαν μια άνιση αλλά νικηφόρα μάχη. Είμαστε εδώ για να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση", υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου, στο χαιρετισμό του από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στην 65η επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα στρατεύματα κατοχής.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, τόνισε ότι η εθνική μνήμη μας διδάσκει πως όταν οι Έλληνες αγωνίζονται ενωμένοι, πετυχαίνουν τους στόχους τους. Πρόσθεσε, ότι την ιστορία τη γράφουν οι απλοί άνθρωποι και υπογράμμισε ότι και σήμερα ενωμένοι όπως και τότε, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα της Δικαιοσύνης, της ισότητας, της ασφάλειας και της ευνομίας και να κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης, ότι η ιστορία θέλησε να είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου (σ.σ. ο παππούς του) να είχε την τιμή να υψώσει τη γαλανόλευκη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ως ημέρα συλλογικής ιστορικής μνήμης ανέφερε τη 12η Οκτωβρίου ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι το συμβόλαιο της ελευθερίας γράφτηκε με αγώνα και αίμα και πρόσθεσε, ότι έχουμε χρέος να θυμόμαστε με σεβασμό και ευλάβεια τον αγώνα εκείνων που έφυγαν από τον ναζισμό, τον φασισμό, την πείνα και τις εκτελέσεις.

Να θυμόμαστε, ότι η ελευθερία κερδίζεται με συνεχείς αγώνες και διατηρείται με διαρκή επαγρύπνηση όλων μας, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, υπογραμμίζοντας ότι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, όταν είμαστε ενωμένοι.

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στη σημερινή τελετή, εκτός του πρωθυπουργού και του δημάρχου Αθηναίων έδωσαν επίσης το «παρών», ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Απόστολος Νεράντζης και οι βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος (ΝΔ) και Ιωάννης Κοραντής (ΛΑΟΣ).
nooz.gr


Read more...

Ξενογιαννακοπούλου: Εφαρμογή του εθνικού σχεδίου δράσης με συστηματική αξιολόγηση και βελτίωση

Η εφαρμογή του εθνικού σχεδίου δράσης κατά της "νέας γρίπης" συνεχίζεται, με συστηματική αξιολόγηση και βελτίωσή του, δήλωσε από το Λουξεμβούργο, όπου πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύνοδος υπουργών Υγείας, με θέμα τις εξελίξεις με την πανδημία του ιού Η1Ν1.

Η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ξενογιαννακοπούλου, δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποδίδει προτεραιότητα στα θέματα της υγείας των πολιτών και της πανδημίας της γρίπης ειδικότερα.

Τόνισε ότι συνεχίζεται η εφαρμογή του εθνικού σχεδίου δράσης με συστηματική αξιολόγηση και βελτίωσή του, βάσει των εξελίξεων και των επιστημονικών δεδομένων.

Τόνισε επίσης τη σημασία ενίσχυσης της επιδημιολογικής επιτήρησης στη χώρα μας με τελικό σκοπό και την αποτελεσματική φαρμακοεπαγρύπνηση και υπογράμμισε την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης και συντονισμένης ενημέρωσης για την ενίσχυση του αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας των πολιτών, ιδιαίτερα στα θέματα του εμβολιασμού.

Όσον αφορά τα συμπεράσματα της συνόδου, αυτά προβλέπουν ενίσχυση δράσεων, τόσο από πλευράς κρατών μελών όσο και από πλευράς Κομισιόν στους τομείς διαθεσιμότητας των εμβολίων, στρατηγικής εμβολιασμού, κανονιστικής διαδικασίας, ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους πολίτες , διεθνούς παγκόσμιας συνεργασίας και πολυτομεακών θεμάτων.

Η Ελλάδα συμφώνησε ότι η συστηματική και ενισχυμένη συνεργασία για την ανταλλαγή στρατηγικών και επιχειρησιακών πληροφοριών για πολυτομεακά θέματα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα.

Τέλος, συμφωνήθηκε να εξετασθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόταση της Ελληνίδας Υπουργού Υγείας για θέσπιση ενισχυμένων μηχανισμών σε θέματα φαρμακοεπαγρύπνησης και διαχείρισης κινδύνου, μέσω στενής συνεργασίας των αρμοδίων φορέων, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) και Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ΕΚΠΕΝ).
.nooz.gr


Read more...

Γ. Πεταλωτής: Οι 4 άξονες του κυβερνητικού έργου


Γ. Πεταλωτής: Οι 4 άξονες του κυβερνητικού έργου

Του Γιάννη Μακρυγιάννη

Τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης κατά το πρώτο τουλάχιστον διάστημα της θητείας της παρουσίασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στην αίθουσα τύπου. Οι άξονες του κυβερνητικού έργου είναι τέσσερις:

Πρώτος άξονας: Η ανατροπή των παθογενειών στη Δημόσια Διοίκηση και το κράτος, μέσω της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της αξιολόγησης και της αναβάθμισης του ρόλου της Βουλής και η δημιουργία ενός νέου πολιτικού θεσμικού πλαισίου.

Δεύτερος άξονας: Πλήρης και ουσιαστική αναβάθμιση των δημοσίων αγαθών: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια. Κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να οικοδομηθεί επιτέλους μια στέρεη σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με το κράτος ως απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση των πολιτικών μας σε όλα τα θέματα. Τόσο στα θέματα της απλής καθημερινότητας, όσο και στα μείζονα ζητήματα των θεσμών, που έχουν όμως άμεση αντανάκλαση στην καθημερινότητα του πολίτη.


Τρίτος άξονας: Ιδιαίτερο βάρος της κυβέρνησης για να βγει η χώρα από την απομόνωση, να βγει η Ελλάδα ξανά στον κόσμο, να αποκτήσει τη θέση που της πρέπει στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι. Εξάλλου, η ανάληψη του Υπουργείου Εξωτερικών από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, σηματοδοτεί αυτή την πρακτική και αυτή τη θεώρηση. Ήδη, έχει προγραμματιστεί η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κύπρο, στις 19 Οκτώβρη όπως και ήδη συμμετείχε και με την ιδιότητά του ως Υπουργός Εξωτερικών στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας, στην Κωνσταντινούπολη, με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Τέταρτος, βασικός, άξονας: Η πολλή δουλειά -ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω αυτή την απλοϊκή έκφραση- αλλά με πολύ μεγάλη βαρύτητα και σημασία για εμάς. Δουλειά με μετριοπάθεια, με γνώση, αλλά και έντονη αποφασιστικότητα. Ήδη, η κυβέρνηση άρχισε να δουλεύει, προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της. Απαιτείται συναίνεση και κοινωνική κριτική, κοινωνικός έλεγχος.
protothema.gr

Read more...

Νέος μητροπολίτης Διδυμοτείχου‏...


Από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ "ΑΚΡΙΤΕΣ"
.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συνεδρίασε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009 και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω.
Ενόψει της εκλογής του νέου Μητροπολίτη για την Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου εκφράζει την επιθυμία του όπως ο νέος μητροπολίτης, να είναι ιεράρχης προερχόμενος από την περιοχή την οποία καλείται να ποιμάνει.
ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
Ο Πρόεδρος Σιναπίδης Στέφανος
Ο Γεν. Γραμματέας Τσαγκούδης Δήμος




Read more...

Επίσκεψη Γ. Α. Παπανδρέου στα Ολυμπιακά Ακίνητα

Επίσκεψη Γ. Α. Παπανδρέου στα Ολυμπιακά Ακίνητα

Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε μια τεράστια επένδυση του λαού. Να απελευθερώσουμε την Αττική και να ανοίξει το μέτωπο της θάλασσας με διαμόρφωση χώρων πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού. Δήλωση, Ελληνικό


Read more...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Διάγγελμα της Ντόρας μέσω της Κρατικής Τηλεόρασης...


Καλά, η ΝΕΤ είναι ακόμη φερέφωνο της Ν.Δ. και των υποψηφίων αρχηγών της; Πώς είναι δυνατόν την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη δυο άλλα δελτία ειδήσεων ιδιωτικών καναλιών (ALPHA και ALTER και με πολύ καλούς μάλιστα πολιτικούς συντάκτες) να μην έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα και το Κρατικό κανάλι να βγαίνει σε έκτακτο και με απευθείας σύνδεση; Αποκρύπτοντας μάλιστα και από πού γίνεται ακριβώς αυτή η σύνδεση. Ένα ξερό "Μακρυγιάννη" υπήρχε στην οθόνη. Από πού στου Μακρυγιάννη, από το σπίτι της, από το γραφείο της; Και πώς της παρείχε το...

Κρατικό κανάλι ώτο κιου;
Και πέραν αυτού, αν το κάνει αυτό για τη Ντόρα, δε θα πρέπει να το κάνει με τον ίδιο τρόπο, με έκτακτα και απευθείας συνδέσεις και με τους άλλους υποψηφίους;
Η δικαιολογία ότι η κυρία Μπακογιάννη ανακοίνωσε για πρώτη φορά την υποψηφιότητά της μάλλον δεν είναι επαρκής. Για τον Ψωμιάδη, ας πούμε, που ανακοίνωσε πρώτος την υποψηφιότητά του έγινε το ίδιο; Του επεφύλαξε την ίδια τιμή (να μεταδόσει διάγγελμά του) η ΝΕΤ; ...

nonews-news.


Read more...

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ...


Εικόνα υψηλού πολιτικού συμβολισμού από το μέλλον. Ο Παπανδρέου μαζί με τον «αρχιτέκτονα της Βαρκελώνης» Ζουζέπ Ασεμπίλιο σήμερα κατά την επίσκεψή τους στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Λευκό πουκάμισο με φούξια γραβάτα και γυρισμένα μανίκια. Ο Παπανδρέου τελικά εξελίσσεται σε μάγο της επικοινωνίας. Η εικόνα του έδωσε πολλούς πόντους στις εκλογές. Εάν το συνεχίσει, θα παίζει μόνος του. Τουλάχιστον για τους προσεχείς μήνες. Όσο η Ν.Δ. θα βρίσκεται στη γωνία λόγω εσωκομματικών προβλημάτων στα σπλάχνα της.



Read more...

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ...


Χρόνια είχαμε να δούμε αναμμένα τα φώτα στο Μαξίμου. Συνήθως ο Καραμανλής αποχωρούσε πάντοτε ημέρα. Από την Πέμπτη, ο Παπανδρέου εργάζεται κάθε βράδυ μέχρι τις 10 και πολλές φορές μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Στη νέα κυβέρνηση κάθε μέρα βρίσκουν καινούργια πράγματα. Τρύπες και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Τώρα ήρθε η σειρά των κρατικών αυτοκινήτων. Τώρα κατάλαβαν στη νέα κυβέρνηση τι συνέβαινε τόσο καιρό. Ο κλέψας του κλέψαντος...

Fimotro.

Read more...

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ!


ΒΑΡΔΗΣ ΚΑΙ ΟΛΓΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ

Σοκ έχουν πάθει στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή από την προσωπική επίθεση που του εξαπέλυσε ο πολιτικός μέντοράς του Γιάννης Κεφαλογιάννης με δηλώσεις του στο Έθνος. Η επίθεση σηματοδοτεί την ιστορική πολιτική συμφωνία της οικογένειας των Κεφαλογιάννηδων με τους Μητσοτάκηδες καθώς η Όλγα Κεφαλογιάννη φαίνεται να τάσσεται στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη. Ιστορικός ο συμβιβασμός. Συμβιβασμός που επιβεβαιώνει ότι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης επιλέγει τη Ντόρα.
fimotro.


Read more...

"ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ COSCO"


Από νέα βάση αρχίζει ο διάλογος της ελληνικής κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας των δύο προβλητών με την COSCO, δήλωσε μετά τη συνάντησή της με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη. Η υπουργός Οικονομίας επισήμανε ότι όλα τα ζητήματα θα λυθούν... μέσω του διαλόγου και στην επιδίωξη της είναι να αποκατασταθεί η ηρεμία και η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού με στόχο το δημόσιο συμφέρον. Η κ. Κατσέλη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ άφησε να εννοηθεί πάντως ότι δεν υπάρχει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης."Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει να σταματήσει το πρόβλημα στον Πειραιά με σεβασμό στα εργασικά δικαιώματα και τη δυναμική της αγοράς" δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.Πάντως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λιμενεργατών, Γιώργος Γεωργακόπουλος, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι δεν θα σταματήσει η απεργία μέχρι να συναντηθούν με την υπουργό. Τονίζεται ότι οι λιμενεργάτες πραγματοποιούν από τη Δευτέρα νέα 48ωρη απεργία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν 2.800 κοντέινερς από το εξωτερικό και 1.200 που προορίζονται για εξαγωγή. Εκρηκτική χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Πολυκαταστημάτων την κατάσταση στο λιμάνι.

fimotro

Read more...

ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ...


Πολύ ενδιαφέρον το παραπολιτικό του σημερινού Κοριού στο Έθνος. Αποτυπώνει την πραγματικότητα και τις πιέσεις που ασκούν ορισμένοι κομματικοί για την αξιοποίησή τους στον κρατικό μηχανισμό. Μάλλον υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο...

fimotro.

Read more...

Δεν σταματά η Πρόσθετη- Επανεξέταση για Κολέγια

Αποφάσεις για τα τρέχοντα θέματα του τομέα του έλαβε το υπουργείο Παιδείας. Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι δεν θα σταματήσει η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι θα επανεξεταστεί το θέμα των αδειών λειτουργίας των κολεγίων.

Η κ. Διαμαντοπούλου, η οποία επισκέφθηκε το πρωί τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, είπε ότι "η πρόσθετη διδακτική στήριξη είναι μία εξαιρετικά σημαντική προτεραιότητα και δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει ως ένας ρουσφετολογικός μηχανισμός".

Όπως ανέφερε, την εβδομάδα αυτή θα σταλεί εγκύκλιος για την έναρξη των διαδικασιών, για την έναρξη των προσλήψεων "που θα γίνουν με συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια στο εκπαιδευτικό σύστημα, στο κέντρο του οποίου είναι η ποιότητα εκπαίδευσης και ο μαθητής".

Σε ερώτηση πότε ακριβώς θα αρχίσει το πρόγραμμα, η υπουργός απάντησε: "Όσο γίνεται πιο γρήγορα, γι’ αυτό και επαναλαμβάνω ότι η εγκύκλιος θα φύγει αυτή τη βδομάδα".

Σχετικά με το ζήτημα των αδειών λειτουργίας των κολεγίων, που είχε υπογράψει ο πρώην υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, η Αννα Διαμαντοπούλου έχει ήδη αποφασίσει να "παγώσει" τις διαδικασίες και σήμερα, μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε στο θέμα, επισημαίνοντας:

"Οι άδειες λειτουργίας στα λεγόμενα κολέγια, δόθηκαν τρεις μέρες πριν τις εκλογές χωρίς κανένα έλεγχο των φακέλων. Ως εκ τούτου προχωράμε αμέσως σε επανεξέταση όλων των φακέλων και των αδειών λειτουργίας και σε κάθε περίπτωση επισημαίνω την προτεραιότητά μας για μία συνολική πολιτική που αφορά και στην Ευρώπη, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, για κριτήρια, για διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης στο σύνολο της μεταλυκειακής ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην οποία ανήκουν τα κολέγια".

Αναφερόμενη στο θέμα της Ερευνας και της Τεχνολογίας η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε:

"Ο πρωθυπουργός εδώ και χρόνια και με πολύ μεγάλη σαφήνεια στην προγραμματική δέσμευση, έχει κάνει σαφές ότι η Πράσινη Ανάπτυξη και η τεχνολογία είναι ο στόχος για το νέο μοντέλο ανάπτυξης. Ως εκ τούτου, η Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας αρμοδιότητας πλέον του Υπουργείου Παιδείας, δίνει ένα σαφές μήνυμα ότι η κεντρική ιδέα του νέου αναπτυξιακού μοντέλου και της επένδυσης στους πολίτες στη χώρα μας, είναι η παιδεία για όλους, η γνώση παντού, η έρευνα και η τεχνολογία παντού".

Όσο για το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων ορισμένων Ερευνητικών Κέντρων η υπουργός ήταν κατηγορηματική: "Να πω με μεγάλη σαφήνεια ότι η προσπάθεια που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τον τρόπο που έγινε, για το θέμα της συγχώνευσης, δεν θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση. Σταμάτησαν όλες αυτές οι διαδικασίες.

Είχαμε διαδηλώσει την απόλυτη αντίρρησή μας ως αντιπολίτευση, γι’ αυτό ξεκινούμε απ’ την αρχή με βάση τις δικές μας δεσμεύσεις και το πρόγραμμά μας, το οποίο έχουμε καταθέσει και είναι σαφές".
nooz.gr


Read more...

"Πραγματική αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων"

Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού και του Φαλήρου επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη και Πολιτισμού- Τουρισμού Π. Γερουλάνο, καθώς και από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα, Ζουζέπ Ασεμπίλιο.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για "πραγματική αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων προς όφελος των κατοίκων, όχι μόνο των περιοχών, αλλά και όλων των πολιτών του Λεκανοπεδίου".

Ο κ. Παπανδρέου είχε παλαιότερα κατηγορήσει την προηγούμενη κυβέρνηση για πλήρη εγκατάλειψη, πελατειακή και κερδοσκοπική διαχείριση των Ολυμπιακών Ακινήτων και ολόκληρης της παραλίας.

"Έχουμε ένα τεράστιο πλούτο, ίσως την πιο όμορφη παραλία της Μεσογείου, αν όχι του κόσμου, ενώ ο ελληνικός λαός επένδυσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να έχει πρόσβαση ο πολίτης στην παραλία" είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Συνεδριάζει ατύπως στις 5 το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον κ. Παπανδρέου.
nooz.gr


Read more...

Απρόσμενη ανατροπή...



Της Πόπης Διαμαντάκου
Μία επικοινωνιακή κίνηση με ευανάγνωστο μήνυμα είχε κιόλας την πρώτη σημαντική αντίδραση και ήταν τηλεοπτική
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επικοινωνιακές- προς το παρόν- στιγμές της νέας κυβέρνησης ήταν η παρουσία του Συνηγόρου του Πολίτη στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο. Κίνηση, που όπως όλοι ερμήνευσαν, συμβόλιζε το κεντρικό πνεύμα της νέας κυβέρνησης, που ήταν και προεκλογική εξαγγελία του ΠΑΣΟΚ: ο πολίτης στο επίκεντρο.

Κατά τη γνώμη μας, βρήκε την πρώτη μικρή, πλην ουσιαστική απρόσμενη ανταπόκριση. Αποκλίνοντας από το καθιερωμένο καταγγελτικό της ύφος, η...

εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Ζούγκλα», αλλάζοντας για λίγα λεπτά το πάγιο κλίμα της άρνησης και της καχυποψίας, στάθηκε για πρώτη φορά θετικά απέναντι σε έναν θεσμό, σε μια ανεξάρτητη αρχή, αναγνωρίζοντας τη σημασία της, αλλά και τις ικανότητες του εκπροσώπου της κ. Γιώργου Καμίνη.

Μπορεί να μην απέφυγε την επίσης καθιερωμένη και ταυτισμένη με το ύφος των εκπομπών του επίδειξη αυταρέσκειας και σύγχυσης των ρόλων ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, λέγοντας «κι εσείς Συνήγορος του Πολίτη είστε, αλλά κι εμένα συνήγορο του πολίτη με θεωρούν», ωστόσο για πρώτη φορά στάθηκε με σεβασμό απέναντι σε έναν θεσμό. Αναγνωρίζοντας πρωτίστως την επιστημονική ποιότητα και αρτιότητα του εκπροσώπου του.

Για μας ήταν έκπληξη, όπως και ο λόγος του σεβασμού που αναπτύχθηκε και από τις δυο πλευρές. Ο μεν θεσμικός και μοναδικός άλλωστε Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί σε ένα κοινό εθισμένο στην καχυποψία, στο θέαμα των σκανδάλων που έχουν συντηρήσει τον λαϊκό ωχαδελφισμό, με λόγο που έδινε ελπίδα, χωρίς τίποτε απολύτως να ωραιοποιεί. Πώς μίλησε για δημοσίους υπάλληλους που πρέπει να τους ακούσει η κυβέρνηση, ρωτάει ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος τον Συνήγορο του Πολίτη, όταν η Δημόσια Διοίκηση είναι διεφθαρμένη; Δεν είναι όλη, ήρθε η απάντηση. Υπάρχουν οι νέοι, που έχουν εισαχθεί μέσω ΑΣΕΠ, που έχουν γνώσεις για το αντικείμενό τους και απογοητεύονται από την ατμόσφαιρα της ακινησίας και της διαφθοράς. Αυτοί πρέπει να στηριχθούν και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.

Δεν ήταν μεγάλη η συνέντευξη. Δεν ήταν βαρυσήμαντη. Ήταν όμως μια μικρή ανατροπή. Όχι μόνο γιατί η εκπομπή αξιοποίησε την επιρροή της στο κοινό της για να προβάλει για πρώτη φορά θετικό λόγο, αλλά και γιατί ο παρουσιαστής επίσης για πρώτη φορά δεν επέτρεψε στο πάνελ του τον παραμικρό σχολιασμό. Αυτό, έτοιμο για πικρόχολα σχόλια και καταγγελτικές κορόνες, όπως οι ζουγκλικοί αυτοματισμοί επιβάλλουν, με πρώτη την κ. Βούλτεψη που ήθελε οπωσδήποτε να καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ και τον πανελίστα της τηλεψυχιατρικής κ. Σούρα. Αλλά ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ήταν αποφασισμένος να επιδείξει συμβολικό και ουσιαστικό σεβασμό αυτήν τη φορά και στο πρόσωπο και στον θεσμό. Πώς να μην το προσέξουμε;
Στήλη ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ από τα ΝΕΑ


nonews-news.

Read more...

ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ "ΕΡΕΙΠΙΑ" ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Print this post Ρεπορτάζ : Προκόπης Γιόγιακας, Μάνος Χαραλαμπάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Σκουπίδια, μπάζα και στο βάθος θάλασσα. Αυτή ήταν η εικόνα που παρουσίαζε το παραλιακό μέτωπο από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως τα όρια Καλλιθέας - Μοσχάτου πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Με την ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων, το τοπίο φάνηκε να αλλάζειαλλά μόνο για λίγο. Πέρασαν 5 χρόνια από τους Αγώνες της Αθήνας, απομένουν... δυόμισι χρόνια για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και ο χώρος του παραλιακού μετώπου εμφανίζει σχεδόν την ίδια εικόνα. Κρανίου τόπος δηλαδή: δεν υπάρχει ίχνος πρασίνου. Όσα φυτά είχαν τοποθετηθεί για τους Αγώνες ξεράθηκαν αφού προηγουμένως λεηλατήθηκαν τα συστήματα ποτίσματος. Όσο για το οικολογικό πάρκο, με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το πράσινο και τους παιδότοπους που είχαν σχεδιαστεί ακριβώς σ΄ αυτόν τον χώρο, δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Βρίσκονται στο στάδιο της προμελέτης... Τα ολυμπιακά ακίνητα επισκέπτεται σήμερα ο Πρωθυπουργός. Άλλωστε το γεγονός της μη αξιοποίησής τους είχε καταγγείλει πολλές φορές όλα τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Μαζί με τον κ. Παπανδρέου, αναμένεται να είναι και ο Ισπανός αρχιτέκτονας- χωροτάκτης Γιόζεφ Αθεμπίγιο, ο «αναμορφωτής της Βαρκελώνης». Σε αντίθεση με την Αθήνα, η Βαρκελώνη που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 και αποτέλεσε την πόλη- πρότυπο για τον τρόπο που αξιοποίησε την ολυμπιακή της κληρονομιά, εξακολουθεί να αποκτά πόλους έλξης επισκεπτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του ΄92 αποτέλεσαν την αφετηρία για να πραγματοποιηθεί το 80% ενός 25ετούς προγράμματος ανάπτυξης της πόλης, μέσα σε μόλις έξι χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι να αποτελεί σήμερα η Βαρκελώνη ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης. Μάλιστα, βασικό στοιχείο του σχεδιασμού ήταν να αποκτήσει μέτωπο προς τη θάλασσα, αφού το αρχικό της πολεοδομικό σχέδιο προέβλεπε μια πόλη με «γυρισμένη την πλάτη» στη θάλασσα. Με τις επεμβάσεις που έγιναν δημιουργήθηκε παραλιακό μέτωπο 15 χιλιομέτρων στο οποίο χτυπά η επιχειρηματική καρδιά της Βαρκελώνης. Πάντως, η μεταμόρφωση της πόλης οφείλεται στο πρόγραμμα που φτιάχτηκε για τη μεταολυμπιακή χρήση τόσο των ολυμπιακών έργων όσο και των πάνω από 30 περιοχών της πόλης, όπου έγιναν τα έργα. Στην Αθήνα, μετά τους Αγώνες το παραλιακό μέτωπο είχε μετατραπεί σε τεράστιο σκουπιδότοπο- ακριβώς δηλαδή όπως ήταν και πριν από το 2004. Πριν από μερικούς μήνες πάντως καθαρίστηκε εκ νέου και τοποθετήθηκε φωτισμός. Αλλά και το ολυμπιακό γήπεδο του beach volley παραμένει ερμητικά κλειστό για τους πολίτες. Αγώνες δεν γίνονται ούτε και συναυλίες ή άλλες εκδηλώσεις. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στόχος της μεταολυμπιακής αξιοποίησης ήταν να αποτελέσει τον «Λυκαβηττό της παραλίας». Το μοναδικό καλοκαίρι που άνοιξε για το κοινό ήταν το 2005, όταν είχε πραγματοποιηθεί εκεί ένα μουσικό φεστιβάλ. Οι εξαιρέσεις Καλύτερη είναι οι μοίρα των βοηθητικών κτιρίων των ολυμπιακών εγκαταστάσεων δίπλα στο γήπεδο του beach volley και του Τάε κβον ντο. Αρκετές από αυτές χρησιμοποιούνται από ναυταθλητικούς συλλόγους. Ανάμεσα στα ολυμπιακά ακίνητα που αξιοποιήθηκαν σχετικά γρήγορα είναι και το γήπεδο του Τάε κβον ντο. Ο χώρος χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση συναυλιών, εκθέσεων και συνεδρίων. Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες πραγματοποιούνται και στο ολυμπιακό κέντρο του Μπάντμιντον στο Γουδή, αφού μισθώθηκε αμέσως για την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων.

fimotro

Read more...

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ 30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!


Ρεπορτάζ : Ειρήνη Χρυσολωρά
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Μπροστά σε άδεια ταμεία διαπιστώνει ότι βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο υπολογίζει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί κοντά στο 12% του ΑΕΠ, ή 30 δισ. ευρώ, όπως άλλωστε εκτίμησε την περασμένη Παρασκευή και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος. Είναι χαρακτηριστικό... ότι σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του οικονομικού επιτελείου, τα έσοδα του προϋπολογισμού ήταν μόλις 32 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου, έναντι στόχου για 59 δισ. ευρώ στα τέλη του χρόνου. Υπολείπονταν δηλαδή κατά 27 δισ. ευρώ από τον στόχο, ενώ απομένουν μόνο δυόμισι μήνες για να κλείσει η χρονιά. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ούτε το «μαξιλάρι», δηλαδή τα ταμειακά διαθέσιμα για την κάλυψη έκτακτων αναγκών που διατυμπάνιζε η προηγούμενη κυβέρνηση, υπάρχει. Συνεπώς η κυβέρνηση θα χρειαστεί να καταφύγει σε δανεισμό για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες. Η διαπίστωση ότι το ύψος του ελλείμματος ξεπερνά τελικώς και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις προκαλεί ανησυχίες, καθώς εκτιμάται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζητήσει τη λήψη δραστικών μέτρων για τον περιορισμό του. Από την άλλη, θεωρείται λογικό να δώσει μεγαλύτερη περίοδο προσαρμογής στη χώρα, αφού σε ένα ή δύο χρόνια δεν μπορεί να καλυφθεί. Δύσκολη διαπραγμάτευση Η Ελλάδα αναμένεται να διεκδικήσει τριετή περίοδο, δηλαδή έως τα τέλη του 2012, προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα κάτω από 3% του ΑΕΠ. Θα είναι δύσκολη διαπραγμάτευση, υποστηρίζουν πηγές από Αθήνα και Ευρωπαϊκή Ένωση, και δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι η περίοδος αυτή είναι εξασφαλισμένη. Προς το παρόν τριετή περίοδο προσαρμογής έχει εξασφαλίσει η Ιρλανδία, με ανάλογα υψηλό έλλειμμα- κοντά στο 12% του ΑΕΠ της το 2009, όπως εκτιμά η κυβέρνησή της. Η εκτίμηση του κ. Προβόπουλου την περασμένη Παρασκευή ότι το έλλειμμα του 2009 θα είναι 12% του ΑΕΠ, αν όχι υψηλότερο, αφορούσε το ταμειακό έλλειμμα. Το λεγόμενο εθνικολογιστικό, δηλαδή αυτό που μετράει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι συνήθως 1%-2% του ΑΕΠ χαμηλότερο. Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι στην πραγματικότητα φέτος η διαφορά μεταξύ των δύο θα είναι ελάχιστη.

fimotro.

Read more...

ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ 15 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...



Με την ολοκλήρωση, εντός της εβδομάδας, της επιχείρησης καταγραφής του ύψους του ελλείμματος και των άμεσων ταμιακών αναγκών, θα προσδιοριστεί και το ποσό του έκτακτου δανεισμού που θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του έτους. Σήμερα, εκδίδονται έντοκα γραμμάτια εξάμηνης και ετήσιας διάρκειας, ύψους... 1,6 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μπορεί να προσαυξηθεί σε 2,56 δισ. ευρώ, με την αποδοχή των μη ανταγωνιστικών προσφορών. Θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα και δανεισμός με την έκδοση τριμήνων εντόκων γραμματίων, το ύψος της οποίας θα είναι επίσης αρκετά υψηλό, πάνω από 2 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, με τις εκδόσεις αυτές δεν καλύπτονται οι ταμιακές ανάγκες του κράτους, αφού απλά ανανεώνονται οι παλαιότερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων που λήγουν εντός του Οκτωβρίου, και θα απαιτηθεί τουλάχιστον ο δανεισμός 10 δισ. ευρώ επιπλέον, πέραν των εκδόσεων των εντόκων γραμματίων. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για άνοδο του ελλείμματος σε επίπεδα άνω του 12% του ΑΕΠ, τότε ο δανεισμός θα υπερβεί το ποσό των 10 δισ. ευρώ, διαφορετικά το Δημόσιο δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει στοιχειώδεις ανάγκες του.
Αρμόδιοι παράγοντες παρατηρούν ότι οι αποκαλύψεις, που ανεβάζουν το έλλειμμα μεταξύ 10-12%, αλλά και οι ανησυχίες της Τράπεζας της Ελλάδος ότι μπορεί να αυξηθεί και παραπάνω, ασφαλώς δημιουργεί αρνητικό κλίμα στις αγορές, οι οποίες θα μας «τιμωρήσουν» με αύξηση του spread δανεισμού. Ανοδος των spreads των ελληνικών ομολόγων αναμένεται εξάλλου μόλις ανακοινωθεί το ύψος του δανεισμού του 2010, με το δεδομένο ότι θα είναι υψηλός, κοντά στα 50 δισ. ευρώ, που θα αναδεικνύει και το διαχρονικό δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.
Μέχρι τώρα, οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οίκοι αξιολόγησης τηρούν στάση «θετικής» αναμονής, περιμένοντας τα μέτρα περιορισμού του ελλείμματος από τη νέα κυβέρνηση, αλλά, αν διαπιστώσουν ότι το μέγεθος του ελλείμματος είναι υψηλότερο των αρχικών εκτιμήσεων, θα αλλάξει η στάση τους και αυτό φοβούνται και επιδιώκουν να προλάβουν στο υπουργείο Οικονομικών.
fimotro.


Read more...

Ανάσα για 1,5 εκατ. ασφαλισμένους...



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Γεωργάκης
Αποσύρουν τον νόμο Πετραλιά για μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων ηλικίας...
Στην κατάργηση του τελευταίου νόμου που ψήφισε η Ν.Δ., με τον οποίο αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2013 και μειώνονται οι συντάξεις, θα προχωρήσει η νέα κυβέρνηση.
Η «απόσυρση» του νόμου Πετραλιά θα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης με τις οποίες θα δοθεί το στίγμα της οικονομικής πολιτικής και των αλλαγών στο Ασφαλιστικό, που θα κινούνται στη γραμμή των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ.Από την ...

κατάργηση των σχετικών διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου της Ν.Δ. εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν περίπου 1,5 εκατ. ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες και στα Ταμεία Τύπου. Παράλληλα η κυβέρνηση αναμένεται να εξαγγείλει ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό με επιπλέον χρηματοδότηση των Ταμείων, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση ασφυξίας στην οποία βρίσκονται και να μπορέσουν να καταβάλουν τις συντάξεις των επόμενων μηνών. Επίσης σχεδιάζονται παρεμβάσεις που θα αποσκοπούν στη συντόμευση του χρόνου απονομής των συντάξεων, στη σύσταση Εθνικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης και στον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής και των δαπανών υγείας.

Ποιες διατάξεις καταργούνται
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον νόμο Πετραλιά προβλέπει ότι θα καταργηθούν οι διατάξεις του που αφορούν τόσο τη μείωση των επικουρικών συντάξεων που φθάνει έως και 45% όσο και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων. Πρόκειται ειδικότερα για: 1. Τη μείωση στις επικουρικές συντάξεις που προβλέπεται να αρχίσει από το 2013. Στον νόμο Πετραλιά προβλέπεται ότι το ποσοστό της πλήρους μηνιαίας επικουρικής σύνταξης για τους ασφαλισμένους που μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι 31/12/92 και για χρόνο ασφάλισης 35 ετών, δεν θα μπορεί πλέον να υπερβαίνει το 20% των συνολικών συντάξιμων αποδοχών. Ο ισχύων νόμος προβλέπει ότι μεγαλύτερη επικουρική σύνταξη θα μπορεί να παρέχεται μόνο εάν το επιτρέπει σχετική αναλογιστική μελέτη του συγκεκριμένου επικουρικού Ταμείου. Προβλέπει επίσης ότι μεγαλύτερα ποσά επικουρικών συντάξεων που ήδη χορηγούνται θα αναπροσαρμοστούν εντός μιας οκταετίας, με αρχή την 1/1/2013, με ισόποση ετήσια μείωση. Εκτιμάται ότι η εφαρμογή των διατάξεων αυτών οδηγεί σε μείωση της τάξης του 45% στις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις.

2. Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που προβλέπεται να αρχίσει επίσης από το 2013. Σύμφωνα με τον νόμο Πετραλιά αυξάνονται από 1/1/2013 σταδιακά κατά 2 συνολικά έτη τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης λόγω 35ετίας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι 31/12/1992. Η αύξηση αυτή του ορίου ηλικίας αρχίζει από 1/1/2013 και γίνεται σταδιακά με την προσθήκη ενός εξαμήνου για κάθε έτος, αρχής γενομένης από την προαναφερόμενη ημερομηνία, ούτως ώστε στην ολοκλήρωσή της το 2016 το όριο ηλικίας γενικά να είναι το 60ό, ενώ για όσους έχουν πραγματοποιήσει 7.500 ημέρες και εργάζονται στα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα να είναι το 57ο για πλήρη σύνταξη και το 55ο για μειωμένη.

Επίσης προβλέπεται αύξηση, από 1/1/2013, σταδιακά του ορίου ηλικίας που απαιτείται για τη συνταξιοδότηση λόγω 35ετίας όσων πρωτοασφαλίστηκαν από 1/1/1983 μέχρι 31/12/1992, καθώς και των ασφαλισμένων στον κλάδο Κύριας Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης). Η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης προβλέπεται ότι θα συντελείται σταδιακά, κατά ένα εξάμηνο κάθε χρόνο μέχρι τη συμπλήρωση του 60ού έτους. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής της, ο οποίος φτάνει για ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τη 10ετία μετά την έναρξη ισχύος εφαρμογής της ρύθμισης, δηλαδή το 2022.

Ακόμη αυξάνεται από 1/1/2013 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης με 35 έτη ασφάλισης των γυναικών ασφαλισμένων στους Κλάδους Κύριας Ασφάλισης- Σύνταξης Αυτοαπασχολουμένων, κατά 6 μήνες κάθε έτος και μέχρι τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας. Αυξάνεται σταδιακά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών ασφαλισμένων του ΙΚΑΕΤΑΜ για λήψη πλήρους σύνταξης με τη συμπλήρωση 10.000 ημερών ασφάλισης. Η αύξηση γίνεται σταδιακά, αρχής γενομένης από 1/1/2013, με την προσθήκη ενός εξαμήνου για κάθε έτος και μέχρι το όριο ηλικίας να φτάσει το 60ό.
ΝΕΑ.

nonews-news


Read more...

Οι εφημερίδες σήμερα...



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ. Άγριο παζάριτου Καραμανλή.
Ωσεί παρών ο Καραμανλής. Το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου θα λύσει όλες τις διαφορές των υποψηφίων.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: H τελευταία μάχη Καραμανλή Παπανδρέου στη Βουλή 16-18 Οκτωβρίου.


nonews-news

Read more...

ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ...


'Εχουν βγει τα μαχαίρια στη Νέα Δημοκρατία και ο πόλεμος μοιάζει με γενικευμένη σύρραξη. Όλοι εναντίον όλων. Ο Μιχαλολιάκος σήμερα το πρωί θυμήθηκε τη δεκαετία του ΄80. Τότε που στη νεολαία της Ν.Δ. τα είχε με τον Μεϊμαράκη και ο Μεϊμαράκης μαζί του. Απωθημένα μιας ζωής. Συνυπήρξαν γιατί τους ένωσς η εξουσία. Τώρα που χάθηκε αυτή θα βγουν όλα στη φόρα...
fimotro.


Read more...

ΕΒΑΛΑΝ ΚΟΡΙΟ ΣΤΟ ΜAIL ΜΟΥ...


Ρεπορτάζ : Χάρης Καρανίκας
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Στις 7 Οκτωβρίου η Μαρία Γαλανοπούλου, υπάλληλος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, έλαβε το εξής μήνυμα από τον Αμερικανό γαμπρό της Μαρκ Σεβερίνο: «Κάτι φρικτό μού συνέβη κατά τη διάρκεια πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μεγάλη Βρετανία. Μου λήστεψαν όλα μου τα υπάρχοντα στο ξενοδοχείο όπου διέμενα και επιπλέον έχασα και το κινητό μου». «Είναι αδύνατον... να επικοινωνήσω με το σπίτι μου. Ήρθα σε επαφή με την πρεσβεία και δεν δραστηριοποιούνται με αποτελεσματικό τρόπο. Επίσης ανέφερα το συμβάν στη βρετανική αστυνομία. Παρακαλώ δανείστε μου 1.350 βρετανικές λίρες, αποστείλετέ τις μέσω Western Union Μoney Τransfer, ώστε να μπορέσω να επιστρέψω σπίτι. Ακολουθούν οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε για να μου αποστείλετε τα χρήματα...». Όπως έμαθε αργότερα, το ίδιο ακριβώς μήνυμα είχαν λάβει και άλλοι Έλληνες συγγενείς του: η Σίσυ Γαλανοπούλου, ο Βασίλης και η Μαρία Γιαννουδά. Αστείρευτη αποδεικνύεται η ευρηματικότητα των επιτήδειων που επιχειρούν να αποσπάσουν από Έλληνες και ξένους χρήστες του Ίντερνετ μεγάλα χρηματικά ποσά παραπλανώντας τους με ψυχολογικά τρικ και «αριστοτεχνικές» μεθόδους. Τελευταίο κρούσμα, η υποκλοπή χιλιάδων κωδικών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διατίθεται ως υπηρεσία από τις εταιρείες Υahoo, Goοgle και άλλους κολοσσούς του Διαδικτύου: Ο Μαρκ Σεβερίνο που ζει στις ΗΠΑ και οι Έλληνες συγγενείς του πρόσφατα παρ΄ ολίγον να πέσουν θύματα μιας από τις πιο εξελιγμένες» online απάτες. Το πλέον παράξενο στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν ότι το ηλεκτρονικό μήνυμα είχε την ψηφιακή υπογραφή του Μαρκ Σεβερίνο. Κανείς από τους συγγενείς δεν έστειλε χρήματα- κάποιοι από τους αποδέκτες του e-mail απάντησαν ζητώντας να μάθουν τι ακριβώς έχει συμβεί και αν ο Μαρκ είναι καλά. Όπως αποκαλύπτει ο κ. Σεβερίνο, «ο λογαριασμός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου υποκλάπηκε ολόκληρος. Αυτό που με παραξένεψε ήταν ότι κάποια στιγμή πριν από λίγες ημέρες προσπάθησα να μπω στον λογαριασμό αλλά δεν δεχόταν τον κωδικό». Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών, στην κατοχή των δραστών περιήλθε η λίστα των διευθύνσεων e-mail που είχε αποθηκευμένες στον λογαριασμό του- ανάμεσα σε αυτές και των συγγενών του. «Πιθανώς οι χάκερ να χρησιμοποίησαν ως δούρειο ίππο για να μπουν στον λογαριασμό μου ένα ύποπτο ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη από έναν Άγγλο καθηγητή, ο οποίος ενδιαφερόταν για μία αγγελία που είχα καταχωρίσει σε ιστοσελίδα. Αν και δεν υπήρχε κάποιο επισυναπτόμενο αρχείο στο μέιλ, το γεγονός ότι το άνοιξα και απάντησα είναι πιθανό να έπαιξε ρόλο στην υποκλοπή της λίστας διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», λέει ο κ. Σεβερίνο που έχει διερευνήσει το θέμα με τεχνικούς.

fimotro

Read more...

ΑΓΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ...


Ρεπορτάζ : Διονύσης Νασόπουλος

Άγριος παρασκηνιακός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ν.Δ. για τη διαδοχή του Κων. Καραμανλή, ενώ κορυφαία στελέχη του κόμματος δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι η συντηρητική παράταξη οδηγείται στις 7 Νοεμβρίου σε ένα «Συνέδριο τρόμου». Η οργανωτική... επιτροπή του έκτακτου Συνεδρίου, υπό τον Δημ. Σιούφα, αναμένεται σήμερα να οριστικοποιήσει τους όρους διεξαγωγής του Συνεδρίου και να ισορροπήσει ανάμεσα στις αντικρουόμενες θέσεις των βασικών διεκδικητών της κομματικής ηγεσίας. Από προχθεσινή «συνέντευξη» στη Ρηγίλλης των βασικών υποψηφίων, αλλά και όσα διακινούσαν χθες τα επιτελεία τους, είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί συμφωνία για την εκλογή του νέου προέδρου από την κομματική βάση, τουλάχιστον ως προς το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί γι΄ αυτή τη μεγάλη αλλαγή στο καταστατικό του κόμματος. Η συνύπαρξη των τεσσάρων ενδιαφερομένων για τα ηνία της Ρηγίλλης (Ντόρα Μπακογιάννη, Αντ. Σαμαράς, Δημ. Αβραμόπουλος και Παν. Ψωμιάδης) ενώπιον των μελών της οργανωτικής επιτροπής, το απόγευμα του Σαββάτου, υπήρξε μια «αποθέωση του πολιτικού πολιτισμού», όπως σχολίαζαν επιτελικά στελέχη του κόμματος. Αλλά επί της ουσίας ήταν σε όλους φανερό ότι δύσκολα θα βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των υποψηφίων, που να διασφαλίζει και τη συνοχή της Ν.Δ. στις 8 Νοεμβρίου- την ημέρα, δηλαδή, που ο Κων. Καραμανλής έχει διαμηνύσει ότι φεύγει και από το κόμμα. Οι τοποθετήσεις των υποψηφίων Όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις των τεσσάρων υποψηφίων, η κ. Μπακογιάννη θέλει σε κάθε περίπτωση το έκτακτο Συνέδριο να εκλέξει αρχηγό στις 7 Νοεμβρίου, δρομολογώντας παράλληλα και τις διαδικασίες για εκλογή αρχηγού από τη βάση εν ευθέτω χρόνω, ενώ οι κ.κ. Σαμαράς, Αβραμόπουλος και Ψωμιάδης ζητούν η νέα ηγεσία να προκύψει από την κομματική βάση. Με διαφοροποιήσεις στις λεπτομέρειες, επιδιώκουν το Συνέδριο να περιοριστεί σε τροποποίηση του καταστατικού και να οριστεί σύντομα (έως το τέλος Νοεμβρίου) η ημερομηνία διεξαγωγής καθολικής ψηφοφορίας με τη συμμετοχή των οργανωμένων μελών και των φίλων του κόμματος. Η οργανωτική επιτροπή παραπέμπει για όλες τις α ποφάσεις στο έκτακτο Συνέδριο, αλλά είναι προφανές ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, στο οποίο δεν έχει δοθεί λύση, ανακύπτει από την απόφαση του Κων. Καραμανλή να αποχωρήσει στις 8 Νοεμβρίου από τη Ρηγίλλης. Υπό αυτό το δεδομένο, η πλευρά της κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι το κόμμα «δεν μπορεί να μείνει ακέφαλο» γιατί θα καταρρακωθεί η αξιοπιστία του ακόμη περισσότερο. Οι υπόλοιποι επίδοξοι διάδοχοι του κ. Καραμανλή αντιπροτείνουν την εκλογή μεταβατικής ηγεσίας έως ότου αναδειχθεί νέος αρχηγός από τη βάση. Απαραίτητη προϋπόθεση Θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση ο μεταβατικός αρχηγός να μην είναι υποψήφιος στην καθολική ψηφοφορία και προκρίνουν για τον ρόλο αυτό τον κ. Δημ. Σιούφα. Το ζήτημα τέθηκε και στη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής (με εισήγηση του κ. Παν. Παναγιωτόπουλου), αλλά ο κ. Σιούφας αρνείται να αναλάβει αυτό τον ρόλο. Η προσπάθεια επιτελικών στελεχών του κόμματος για να τον μεταπείσουν συνεχιζόταν έως αργά χθες το βράδυ, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα, συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη τόνιζαν ότι «απαιτούνται καθαρές λύσεις» και αντιπρότειναν να αναδειχθεί νέος αρχηγός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο οποίος θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή για όσο διάστημα χρειαστεί, αλλά να μην αποκλείεται στη συνέχεια η υποψηφιότητά του στο Συνέδριο ή στην ψηφοφορία της βάσης.

fimotro

Read more...

ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ...


Ρεπορτάζ : Γιάννης Σαραντάκος

Με δεμένα χέρια, κυρίως εξαιτίας της ρητής και αμετάκλητης απόφασης του κ. Κ. Καραμανλή να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ την 8η Νοεμβρίου, παρακολουθούν τις εξελίξεις της εσωκομματικής θύελλας ο πρόεδρος και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει παρέλθει ήδη μία εβδομάδα από τη συντριπτική ήττα της ΝΔ και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθούν να... βρίσκονται εγκλωβισμένα σε μία ατέρμονη συζήτηση επί των διαδικασιών, την ώρα που όλοι (υποψήφιοι και μη) επισημαίνουν την ανάγκη το κόμμα να αρχίσει να ασκεί... αντιπολίτευση.
Με δεδομένη την απόφαση του κ. Καραμανλή να μη μείνει ούτε μία ώρα στην καρέκλα του προέδρου μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου, όλο το βάρος για την εξεύρεση μίας στοιχειώδους λύσης στο οργανωτικό αδιέξοδο φέρουν ο κ. Δημ. Σιούφας και τα μέλη της επιτροπής συνεδρίου. Ωστόσο και εκείνοι, παρά την πολύωρη σύσκεψη που είχαν το βράδυ του Σαββάτου παρουσία όλων των φερόμενων ως υποψηφίων, δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε άλλο από το να αποφασίσουν για την... τήρηση του καταστατικού.
Ουσιαστικά, ύστερα από μία συζήτηση που τελείωσε στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής και θα επαναληφθεί σήμερα το μεσημέρι, η απόφαση που ελήφθη από την οργανωτική επιτροπή συνοψίζεται στο εξής: την 7η Νοεμβρίου θα εκλέγει νέος πρόεδρος της ΝΔ από το συνέδριο των 5.000 μελών.
Απέφυγε απαντήσειςΤο ερώτημα που πλέον τίθεται είναι το εάν ο πρόεδρος αυτός θα είναι μεταβατικός (πρόσωπο στο οποίο θα συμφωνήσουν όλοι οι υποψήφιοι), έχοντας δεσμευθεί ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στην επόμενη «ανοιχτή» διαδικασία και με μόνη αποστολή να οδηγήσει τη συντηρητική παράταξη στην εκλογή προέδρου απευθείας από την κομματική βάση, μέσα σε σύντομο χρόνο ή θα είναι κάποιος εκ των ήδη φερόμενων υποψηφίων ο οποίος θα έχει δεσμευθεί εκ των προτέρων για νέο συνέδριο και εκλογή απευθείας από τη βάση.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος στη δήλωσή του απέφυγε, όπως ήταν φυσικό, να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα. Περιορίστηκε μόνο να πει ότι «η οργανωτική επιτροπή έλαβε υπόψη και τις σκέψεις, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που κατέθεσαν τα τέσσερα στελέχη σχετικά με τη συμμετοχή της βάσης του κόμματος στην εκλογή προέδρου, πράγμα για το οποίο μπορεί να αποφασίσει μόνον το συνέδριο του κόμματος».
Οι θέσεις των τριών βασικών διεκδικητών της ηγεσίας της ΝΔ έχουν ως εξής:
Η κυρία Ντ. Μπακογιάννη, η οποία συναντήθηκε το Σάββατο με τον κ. Κ. Καραμανλή, προτείνει δύο εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη: Ο νέος αρχηγός να εκλεγεί με βάση το καταστατικό από το συνέδριο και ταυτόχρονα να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε διαδικασία νέας εγγραφής μελών της ΝΔ, τακτικό καταστατικό συνέδριο και ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος. Η δεύτερη: Να αναλάβει τη διαδικαστική ευθύνη η οργανωτική επιτροπή, να προχωρήσει στην εκλογή από τη βάση και στο μεταξύ να συγκληθεί η Κ.Ο. έτσι ώστε η ΝΔ να μπορεί να δράσει αντιπολιτευτικά, «όπως έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό».
ΑιχμέςΟ κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος επίσης συναντήθηκε με τον κ. Καραμανλή το Σάββατο, προτείνει τη διεξαγωγή του συνεδρίου την 7η Νοεμβρίου, το οποίο θα αποφασίσει την αλλαγή του καταστατικού και στη συνέχεια εκλογή νέου προέδρου απευθείας από την κομματική βάση. Ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις του, μάλιστα, άφησε αιχμές κατά της κυρίας Μπακογιάννη, με αφορμή τη δεύτερη λύση που πρότεινε η πρώην υπουργός Εξωτερικών. «Αντί να πάμε στους πολλούς, να πηγαίνουμε όλο και σε πιο λίγους», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος προτείνει η εκλογή προέδρου να γίνει από τη βάση σε τρεις εβδομάδες από το έκτακτο συνέδριο και αφού έχει προηγηθεί η εκλογή μεταβατικού προέδρου που δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ στη συνέχεια.
Στο όλο θέμα έχει εμπλακεί και ο κ. Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος ωστόσο δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου το Σάββατο. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας θεωρεί -σύμφωνα με δήλωσή του- ότι οι προτάσεις που διατυπώθηκαν σχετικά με τον τρόπο εκλογής προέδρου «δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της διορισμένης οργανωτικής επιτροπής».
«Κατά συνέπεια» -προσέθεσε- «μόνα όργανα που μπορούν να επικυρώσουν αποφάσεις πολιτικής διαβούλευσης είναι, με βάση το καταστατικό, είτε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, που είναι το αντιπροσωπευτικό όργανο με την πιο νωπή λαϊκή εντολή, είτε η Κεντρική Επιτροπή».
fimotro.


Read more...

Συγχαρητήρια Γιώργου στον Ομπάμα

του Γιάννη Μακρυγιάννη


Συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για την βράβευσή του με το Νόμπελ Ειρήνης 2009. Ο κ. Παπανδρέου τονίζει στην επιστολή του ότι «αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά ότι μια από τις πρώτες επιστολές που γράφω με την επίσημη ιδιότητα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, είναι για να σας συγχαρώ για τη βράβευση σας με Νόμπελ Ειρήνης 2009. Η επιλογή του Ιδρύματος Νόμπελ έχει απήχηση σε όλο τον κόσμο και αποτελεί μια δίκαιη αναγνώριση της σημαντικής σας συμβολής στον ιερό σκοπό της ειρήνης».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζει επισημαίνει στον κ. Ομπάμα ότι «αποδεχόμενος το βραβείο είπατε άτι το εκλαμβάνετε ως "πρόσκληση για δράση". Είμαι βέβαιος ότι όλος ο κόσμος θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση σας. Σε καμιά άλλη στιγμή της ζωής μου δεν αισθάνθηκα τόσο έντονα ότι τα έθνη της υφηλίου επιθυμούν να εργαστούν με συνεργατικό πνεύμα για να αντιμετωπίσουν τις πιο σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Και το μέγεθος αυτής της βούλησης ασφαλώς έχει ως έναυσμα τις πράξεις σας ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ακόμα και σε θέματα που δεν συνδέονται άμεσα με συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορώ ο ίδιος να πιστοποιήσω ότι το πνεύμα ειρήνης και συνεργασίας που εκπέμπετε ενεργοποιεί όλες τις προσπάθειες που γίνονται για το σκοπό της ειρήνης».

Τη Δευτέρα ο κ. Παπανδρέου α παραστεί στις 11 το πρωί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Πόλης των Αθηνών από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων. Στη συνέχεια στη 1 μετά το μεσημέρι συνοδευόμενος από τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρπίλη, Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο και τον αρχιτέκτονα - πολεοδόμο, Josep Acebillo, θα επισκεφθεί, τις Ολυμπιακές Eγκαταστάσεις Ελληνικού και Φαλήρου.

Με απόφασή του ο κ. Παπανδρέου όρισε την κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη διευθύντρια της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.


protothema.gr

Read more...