Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Συγχαρητήρια Γιώργου στον Ομπάμα

του Γιάννη Μακρυγιάννη


Συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για την βράβευσή του με το Νόμπελ Ειρήνης 2009. Ο κ. Παπανδρέου τονίζει στην επιστολή του ότι «αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά ότι μια από τις πρώτες επιστολές που γράφω με την επίσημη ιδιότητα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, είναι για να σας συγχαρώ για τη βράβευση σας με Νόμπελ Ειρήνης 2009. Η επιλογή του Ιδρύματος Νόμπελ έχει απήχηση σε όλο τον κόσμο και αποτελεί μια δίκαιη αναγνώριση της σημαντικής σας συμβολής στον ιερό σκοπό της ειρήνης».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζει επισημαίνει στον κ. Ομπάμα ότι «αποδεχόμενος το βραβείο είπατε άτι το εκλαμβάνετε ως "πρόσκληση για δράση". Είμαι βέβαιος ότι όλος ο κόσμος θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση σας. Σε καμιά άλλη στιγμή της ζωής μου δεν αισθάνθηκα τόσο έντονα ότι τα έθνη της υφηλίου επιθυμούν να εργαστούν με συνεργατικό πνεύμα για να αντιμετωπίσουν τις πιο σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Και το μέγεθος αυτής της βούλησης ασφαλώς έχει ως έναυσμα τις πράξεις σας ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ακόμα και σε θέματα που δεν συνδέονται άμεσα με συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορώ ο ίδιος να πιστοποιήσω ότι το πνεύμα ειρήνης και συνεργασίας που εκπέμπετε ενεργοποιεί όλες τις προσπάθειες που γίνονται για το σκοπό της ειρήνης».

Τη Δευτέρα ο κ. Παπανδρέου α παραστεί στις 11 το πρωί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Πόλης των Αθηνών από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων. Στη συνέχεια στη 1 μετά το μεσημέρι συνοδευόμενος από τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρπίλη, Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο και τον αρχιτέκτονα - πολεοδόμο, Josep Acebillo, θα επισκεφθεί, τις Ολυμπιακές Eγκαταστάσεις Ελληνικού και Φαλήρου.

Με απόφασή του ο κ. Παπανδρέου όρισε την κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη διευθύντρια της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: