Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Δεν σταματά η Πρόσθετη- Επανεξέταση για Κολέγια

Αποφάσεις για τα τρέχοντα θέματα του τομέα του έλαβε το υπουργείο Παιδείας. Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι δεν θα σταματήσει η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι θα επανεξεταστεί το θέμα των αδειών λειτουργίας των κολεγίων.

Η κ. Διαμαντοπούλου, η οποία επισκέφθηκε το πρωί τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, είπε ότι "η πρόσθετη διδακτική στήριξη είναι μία εξαιρετικά σημαντική προτεραιότητα και δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει ως ένας ρουσφετολογικός μηχανισμός".

Όπως ανέφερε, την εβδομάδα αυτή θα σταλεί εγκύκλιος για την έναρξη των διαδικασιών, για την έναρξη των προσλήψεων "που θα γίνουν με συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια στο εκπαιδευτικό σύστημα, στο κέντρο του οποίου είναι η ποιότητα εκπαίδευσης και ο μαθητής".

Σε ερώτηση πότε ακριβώς θα αρχίσει το πρόγραμμα, η υπουργός απάντησε: "Όσο γίνεται πιο γρήγορα, γι’ αυτό και επαναλαμβάνω ότι η εγκύκλιος θα φύγει αυτή τη βδομάδα".

Σχετικά με το ζήτημα των αδειών λειτουργίας των κολεγίων, που είχε υπογράψει ο πρώην υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, η Αννα Διαμαντοπούλου έχει ήδη αποφασίσει να "παγώσει" τις διαδικασίες και σήμερα, μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε στο θέμα, επισημαίνοντας:

"Οι άδειες λειτουργίας στα λεγόμενα κολέγια, δόθηκαν τρεις μέρες πριν τις εκλογές χωρίς κανένα έλεγχο των φακέλων. Ως εκ τούτου προχωράμε αμέσως σε επανεξέταση όλων των φακέλων και των αδειών λειτουργίας και σε κάθε περίπτωση επισημαίνω την προτεραιότητά μας για μία συνολική πολιτική που αφορά και στην Ευρώπη, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, για κριτήρια, για διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης στο σύνολο της μεταλυκειακής ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην οποία ανήκουν τα κολέγια".

Αναφερόμενη στο θέμα της Ερευνας και της Τεχνολογίας η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε:

"Ο πρωθυπουργός εδώ και χρόνια και με πολύ μεγάλη σαφήνεια στην προγραμματική δέσμευση, έχει κάνει σαφές ότι η Πράσινη Ανάπτυξη και η τεχνολογία είναι ο στόχος για το νέο μοντέλο ανάπτυξης. Ως εκ τούτου, η Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας αρμοδιότητας πλέον του Υπουργείου Παιδείας, δίνει ένα σαφές μήνυμα ότι η κεντρική ιδέα του νέου αναπτυξιακού μοντέλου και της επένδυσης στους πολίτες στη χώρα μας, είναι η παιδεία για όλους, η γνώση παντού, η έρευνα και η τεχνολογία παντού".

Όσο για το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων ορισμένων Ερευνητικών Κέντρων η υπουργός ήταν κατηγορηματική: "Να πω με μεγάλη σαφήνεια ότι η προσπάθεια που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση, με τον τρόπο που έγινε, για το θέμα της συγχώνευσης, δεν θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση. Σταμάτησαν όλες αυτές οι διαδικασίες.

Είχαμε διαδηλώσει την απόλυτη αντίρρησή μας ως αντιπολίτευση, γι’ αυτό ξεκινούμε απ’ την αρχή με βάση τις δικές μας δεσμεύσεις και το πρόγραμμά μας, το οποίο έχουμε καταθέσει και είναι σαφές".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: