Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Σε «ελεύθερη πτώση» οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα

«Εκτόξευση» στις ατομικές συμβάσεις



 
 




Μείωση μισθού πάνω από 23% κατά μέσο όρο έχουν υποστεί 6 στους 100 Έλληνες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο νέο υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση.

Εκτόξευση σημειώνουν οι ατομικές συμβάσεις, ενώ εμφανής είναι η δυναμική αύξηση των μισθολογικών μειώσεων  και των ευέλικτων μορφών εργασίας και λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία  που συνέλεξαν οι επιθεωρητές από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαΐου, έχουν υπογραφεί 400 επιχειρησιακές συμβάσεις  με μειώσεις μισθών 23,42%  κατά μέσο όρο, που αφορούν 30.659 εργαζόμενους  καθώς και 84.772 ατομικές συμβάσεις σε 19.034 επιχειρήσεις, που προβλέπουν μειώσεις 23,32% κατά μέσο όρο .

Να σημειωθεί ότι τον  προηγούμενο μήνα οι μειώσεις κατά μέσο όρο δεν είχαν ξεπεράσει το 22%.

Σχολιάζοντας την έξαρση των ατομικών συμβάσεων με στόχο το ψαλίδισμα των αμοιβών, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ  κ. Μιχάλης Χάλαρης σχολιάζει στο protothema gr: «Οι εργοδότες αξιοποιούν όλες τις έξι δυνατότητες που τους δίνουν πλέον οι νόμοι για να μειώσουν τους μισθούς. Σίγουρα οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, απεκδυόμενες τη δυναμική της συλλογικής διαπραγμάτευσης, αφήνουν πολλά περισσότερα περιθώρια στον εργοδότη να «παίξει μπάλα». Αλλά και οι ευέλικτες μορφές εργασίας, οι οποίες από χρηστικό εργαλείο, όπως τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι, έχουν γίνει σε πολλές περιπτώσεις ο «δούρειος ίππος» της ανασφάλιστης εργασίας, είναι μια προσφιλής μέθοδο όσων επιχειρούν να καταπατήσουν δικαιώματα και να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις».

- Kαι που θα σταματήσει κατά τη γνώμη σας η ελεύθερη πτώση των μισθών;

«Η ελεύθερη πτώση» τονίζει ο κ. Χάλαρης «θα σταματήσει εκεί που θα αναπτυχθεί το δίχτυ κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ωριμότητας. Δεν μπορώ να προβλέψω το σημείο που ενδεχόμενα κάποιοι θα ήθελαν να φτάσει το μισθολογικό κόστος, γιατί η απληστία είναι μια μη ελεγχόμενη κατάσταση. Μπορώ, όμως, να συνεχίσω να πιστεύω ότι γίνεται και πρέπει να μπουν φραγμοί στις ορέξεις όσων θέλουν να υπάρχει πτώμα για να σκυλεύσουν πάνω του.  Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για όλους, πολιτικούς, επιχειρηματίες, πολίτες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια μείωσης μισθών. Αυτός ο κύκλος έκλεισε και ο μόνος δρόμος που έχει μείνει ανοικτός είναι αυτός των διαρθρωτικών αλλαγών».

Read more...

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα

Είκοσι λεπτά διήρκεσε το τηλεφώνημα Ομπάμα - Σαμαρά



 



Είκοσι λεπτά διήρκεσε το τηλεφώνημα του προέδρου των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο κ. Ομπάμα συνεχάρη τον κ. Σαμαρά για την εκλογή του και τον ρώτησε για την υγεία του.

Ο κ. Ομπάμα διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες της χώρας για την παραμονή στην ευρωζώνη, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την εξυγίανση της οικονομίας καθώς επίσης ότι θα βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια.

Read more...

Ο Παπούλιας στη Σύνοδο Κορυφής

Ο Πρόεδρος επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στις Βρυξέλλες



 
 



Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης και 29ης Ιουνίου θα είναι τελικώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Η νομική υπηρεσία της ΕΕ ενημέρωσε την Αθήνα ότι η συνάντηση της προσεχούς Πέμμπτης είναι σύνοδος αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων και η Ελλάδα δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί από άλλον, παρά μόνο από τον πρωθυπουργό ή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Με δεδομένο ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, λόγω της σοβαρότητας του χειρουργείου στο οποίο υποβλήθηκε, οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξίωσαν να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου: "Στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 – 29 Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες, της Ελληνικής Αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του".

Αρχικώς η κυβέρνηση, με ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Κυριακής από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, είχε πει ότι λόγω της ασθένειας του κ. Αντώνη Σαμαρά η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό των Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και μέλη τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα..protothema.gr

Read more...

Αρνήθηκε θέση αντιπροέδρου ο Ανδρέας Λοβέρδος!

ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



Αρνήθηκε θέση αντιπροέδρου ο Ανδρέας Λοβέρδος!
Τη θέση του αντιπροέδρου στο ΠΑΣΟΚ, πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Ανδρέα Λοβέρδο, την βραδιά των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Η πρόταση- σύμφωνα με πληροφορίες, περιελάμβανε και την ανάληψη των καθηκόντων του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο Α. Λοβέρδος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρνήθηκε λέγοντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι διαφωνεί με την πολιτική και τη στρατηγική του και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να αναλάβει ούτε τη θέση του αντιπροέδρου, ούτε τη θέση του καθημερινού υπερασπιστή στη Βουλή, θέσεων με τις οποίες διαφωνεί.

Το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για την ανασύσταση του κόμματος. Ενόψει των ανακοινώσεων, κορυφαία στελέχη ετοιμάζονται να τοποθετηθούν και η στάση τους αναμένεται με αγωνία.

Ήδη ο Χρήστος Παπουτσής μίλησε για «προσωπικό επαναπροσδιορισμό από μηδενική βάση».


ΘεΔα
 http://newpost.gr

Read more...

ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ...


ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ - ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Δεν ξέρουμε κατά πόσο η πληροφορία που διακινείται εντέχνως από το απόγευμα και μετά στα δημοσιογραφικά γραφεία, επιβεβαιωθεί αύριο που κατά πάσα πιθανότητα, θα ανακοινωθεί ο νέος υπουργός Οικονομικών, το όνομα του Αλέκου Παπαδόπουλου...
πάντως παίζει πολύ δυνατά. Και όποιος νομίζει ότι προτάθηκε από τον Βενιζέλο κάνεοι πολύ μεγάλο λάθος. Ο Κουβέλης τον θέλει, αλλά θα είναι δύσκολο να περάσει το όνομά του...fimotro

Read more...

Μπαίνουν λογιστές στο ΠΑΣΟΚ



Σε διεθνές λογιστικό γραφείο θα απευθυνθεί όπως είχε προαναγγείλει και μέσω του enikos.gr  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα, ήδη εξετάζονται διάφοροι τρόποι για να απαλλαχθεί το κόμμα από το δυσβάσταχτο χρέος.
Υπάρχουν αρκετά σενάρια, με το επικρατέστερο να είναι αυτό της κήρυξης πτώχευσης.
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι πιθανότατα το κόμμα θα χρειαστεί να αλλάξει και όνομα, αφού ως ανώνυμη εταιρεία δεν θα μπορεί να επαναλειτουργήσει αμέσως.

Το "αγκάθι" για το ΠΑΣΟΚ βέβαια είναι αν μετά τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών, θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών σε "πράσινα" στελέχη για κακοδιαχείριση των οικονομικών του κόμματος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το πόρισμα των λογιστών μπορεί χρησιμοποιηθεί ως βάση για ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών μετώπων.
Οι φωνές που αντιδρούν στην Ιπποκράτους ήδη πληθαίνουν, κυρίως από τα στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, κατηγορώντας τους "βενιζελικούς" ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις προσπάθειες εξυγίανσης που έγιναν στο ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε το κόμμα από τον Κώστα Σημίτη ο Γιώργος Παπανδρέου..enikos.gr

Read more...

Βενιζέλος..... η...Eλα (Ν)τώρα!...στη θέση Ράπανου?



Ο Βενιζέλος, ο άνθρωπος που ανέλαβε να πείσει το Κουβέλη να μπει στη συγκυβέρνηση, φαίνεται πως, τώρα εξαργυρώνει τις υπηρεσίες του.
Ο Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες του Ν-Ν, φαίνεται πως επείσθη.
Ο Βενιζέλος, το... ξέρει το αντικείμενο - τον ξέρουν και στις Βρυξέλλες- τα χει βρει και μαζί του, γιατί να μην υπηρετήσει απ αυτό το πόστο και την τριτοκομματική κυβέρνηση!
Το μόνο που απομένει είναι η συγκατάθεση του Φώτη Κουβέλη...



Σύμφωνα με κάποιες πηγές της Παραπολιτικής, το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη παίζει "ζεστά" για τη θέση του Υπ.Οικονομικών μετά το ναυάγιο της αξιοποίησης του Βασίλη Ράπανου.

Είναι 100% βέβαιο ότι... υπάρχει σχετική πρόταση, μένει να δούμε αν θα προχωρήσει.
parapolitiki.com

Read more...

Επίσημο αίτημα για προσφυγή στον EFSF κατέθεσε η Κύπρος

Λόγω της έκθεσης σε ελληνικό χρέος


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Λευκωσία, Κύπρος
Η Κύπρος υπέβαλε τη Δευτέρα αίτημα οικονομικής στήριξης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, EFSF, ανέφερε η κυβέρνηση στην Λευκωσία.

Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η αιτία της προσφυγής στον μηχανισμό ήταν ο περιορισμός των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες της Κύπρου από την «έκθεση των τραπεζών της Κύπρου στο ελληνικό χρέος».

Σχετικά με τους όρους της παροχής του δανείου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτό θα είναι προϊόν διαπραγμάτευσης προς όφελος της Κύπρου, το διάστημα που θα ακολουθήσει, ξεκαθαρίζοντας ότι η «κυβέρνηση δεν έχει μιλήσει για τρόικα» και ότι «η περίπτωση της Κύπρου δεν είναι η ίδια με άλλες περιπτώσεις ευρωπαϊκών κρατών».

Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για εξασφάλιση διακρατικού δανείου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι συνεχίζονται με στόχο να χρησιμοποιηθεί το δάνειο προς όφελος της κυπριακής οικονομίας.

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα η υποβάθμιση της Κύπρου από την Fitch στην κατηγορία BB+, δηλαδή σε κατηγορία junk.

Η ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«H Κυπριακή Δημοκρατία έχει σήμερα ενημερώσει τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές για την απόφασή της να υποβάλει αίτηση προς τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΤΧΣ/ΕΜΣ).

» Σκοπός του αιτήματος είναι ο περιορισμός των κινδύνων που αντιμετωπίζει η Κυπριακή οικονομία, ιδιαίτερα των αρνητικών επιπτώσεων που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα,  λόγω της μεγάλης έκθεσής του στην ελληνική οικονομία».

Σε απάντησή της στην υποβάθμιση από την Fitch, το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζει ότι η οικονομία της χώρας, βασίζεται «σε μακροπρόθεσμα υγιή και ισχυρά θεμέλια, που θωρακίζουν τις άριστες προοπτικές οι οποίες καταγράφονται σε αριθμό εκθέσεων διεθνών Οργανισμών».

Χαρακτηρίζει ακόμη καθοριστικής σημασίας την αξιολόγηση του οίκου Fitch για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου και επισημαίνει ότι με την εν λόγω απόφαση, η Κυπριακή Δημοκρατία «τίθεται για πρώτη φορά στη μη επενδυτική διαβάθμιση από όλους πλέον τους οίκους αξιολόγησης».

Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καμία αμφιβολία ότι με προσεκτικούς και έγκαιρους χειρισμούς, οι προκλήσεις που ανέκυψαν στην παρούσα φάση, ως αποτέλεσμα της κρίσης στην ευρωζώνη, θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και θα ξεπεραστούν σύντομα, αναφέρει η ανακοίνωση.

Αυτό, προστίθεται, συνάδει και με την επισήμανση του οίκου Fitch ότι, με λήψη μέτρων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, οι θεμελιώδεις παράμετροι της κυπριακής οικονομίας μπορούν να δικαιολογήσουν την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην επενδυτική βαθμίδα.

Επισημαίνει παράλληλα ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται στην περίπτωση της Κύπρου είναι μικρότερη σε σύγκριση με αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων χωρών της ΕΕ. Επίσης, εκτιμά ότι με τη συγκράτηση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ από το 2013 και μετά, η διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους είναι εφικτή.

Το κυπριακό υπουργείο σημειώνει, επίσης, ότι σύμφωνα με τον οίκο Fitch, είναι αναγκαία η σημαντική δημοσιονομική αναδιάρθρωση προκειμένου να απορροφηθεί το οικονομικό και χρηματοοικονομικό κόστος από τη γήρανση του πληθυσμού.

«Η Κύπρος δεν έχει μιλήσει για τρόικα»

Η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει μιλήσει για τρόικα, δήλωσε απόψε (Δευτέρα) στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου αναφερόμενος στην απόφαση για υποβολή αίτησης στον Μηχανισμό Στήριξης.

Ο κ. Στεφάνου υποστήριξε ότι «η περίπτωση της Κύπρου δεν είναι η ίδια με άλλες περιπτώσεις ευρωπαϊκών κρατών».

Ανέφερε ότι ομάδες των ευρωπαϊκών θεσμών θα έλθουν στην Κύπρο με στόχο την διαπραγμάτευση αναφορικά με το πλαίσιο της στήριξης και της βοήθειας, που θα πάρει η Κύπρος, με βασικό στόχο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Υπάρχουν όμως, πρόσθεσε, και προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις τράπεζες και αφορούν την οικονομία τα οποία και θα συζητηθούν.

Στην απόφαση για υποβολή αίτησης στον Μηχανισμό Στήριξης, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν γίνεται καμία αναφορά για τα ποσά, καθώς «αυτά είναι ζητήματα που θα προκύψουν μέσα από τη διαβούλευση».

Αναφορικά με τους όρους της παροχής του δανείου από τον Μηχανισμό Στήριξης, ο κ. Στεφάνου είπε ότι αυτό θα είναι προϊόν διαπραγμάτευσης προς όφελος της Κύπρου, το διάστημα που θα ακολουθήσει μετά την επίσημη υποβολή της αίτησης βοήθειας τις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για εξασφάλιση διακρατικού δανείου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι συνεχίζονται με στόχο να χρησιμοποιηθεί το δάνειο προς όφελος της κυπριακής οικονομίας.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

"Παράθυρο" αφήνει η ΔΗΜΑΡ



Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στήριξης προσώπων όπως του Γιάννη Στουρνάρα, του Γιώργου Ζανιά ή του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης, μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου.
Ερωτηθείς ποια στοιχεία θα πρέπει να συγκεντρώνει ο νέος υπουργός Οικονομικών μετά την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου, απάντησε :"Αντίστοιχα προσόντα, εμπειρίες, γνώση του αντικειμένου και κυρίως μίας επαφής με την Ε.Ε. για να μπορεί να διαπραγματευτεί".
Όταν ρωτήθηκε για τα τρία συγκεκριμένα πρόσωπα, δηλαδή για τους Γιάννη Στουρνάρα, Γιώργο Ζανιά ή Λουκά Παπαδήμου ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ κ. Χατζησωκράτης τόνισε ότι "τα στοιχεία που σας είπα τα πληρούν". Επισήμανε, ωστόσο, ότι το θέμα είναι μεταξύ των κριτηρίων ανάδειξης θα είναι "να δοθεί ένα μήνυμα νέας πνοής"..enikos.gr

Read more...

Η επιστολή παραίτησης του Β.Ράπανου στο πρωθυπουργό , και η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά...



Ο Πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Βασίλη Ράπανου (ακολουθεί) για λόγους υγείας.
Προς τον κ. Βασίλη Ράπανο ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναφέρει τα εξής:

Κύριο Βασίλη Ράπανο
Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Θέλω ... πριν απ’ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.

Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών». Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου.

Ο Πρωθυπουργός

Αντώνης Σαμαράς.

Αναλυτικά η επιστολή Ράπανου:

«Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, πρόταση που είχε τη συναίνεση και των προέδρων των άλλων κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνησή σας. Στην πρότασή σας απάντησα θετικά, με πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία μας και της ευθύνης που αναλάμβανα.

»Το πρόσφατο συμβάν, που οδήγησε στην εισαγωγή μου σε νοσοκομείο, δείχνει ότι το πρόβλημα της υγείας μου, δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως. Μετά από συζητήσεις που είχα με τους θεράποντες ιατρούς μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας μου, προς το παρόν, δεν είναι αυτή που θα μου επέτρεπε να ασκήσω με πληρότητα και επάρκεια τα καθήκοντά μου. Για το λόγο αυτό λυπούμαι πολύ που δεν μπορώ να αποδεχτών τελικά την τιμητική πρότασή σας.

»Κύριε πρωθυπουργέ

»Στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει για υπέρβαση της κρίσης και ανάπτυξη της χώρας μας μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκή οικογένειας, επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ ολόψυχα κάθε επιτυχία και να σας διαβεβαιώσω ότι, στο μέτρο των δυνάμεών μου, θα είμαι στη διάθεσή σας και θα συνεχίσω να εργάζομαι για την ευόδωση της εθνικής προσπάθειας».

Ο κ. Ράπανος νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Υγεία» και αναμένεται να λάβει εξιτήριο την Τρίτη. Ιατρικές πηγές που επικαλείται το Mega κάνουν λόγο για εύθραυστη κατάσταση της υγείας του κ. Ράπανου, η οποία, αν και βαίνει βελτιούμενη, ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή....


Read more...

Ουρές στα φαρμακεία του Πειραιά...



Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων...
Ουρές σχηματίζονται και σήμερα στα φαρμακεία του Πειραιά, από ασφαλισμένους που... ζητούν τα φάρμακά τους και οι οποίοι ταλαιπωρούνται λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών Αττικής. θα βρουν τα φάρμακά τους.

Σύμφωνα με καταγγελίες των φαρμακοποιών, οι εταιρίες αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των φαρμακείων του Πειραιά με αποτέλεσμα να παρατηρείται έλλειψη σε βασικά φάρμακα για την καρδιά, τον διαβήτη και τον καρκίνο.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Ως εκ τούτου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να καταβάλλουν ολόκληρο το αντίτιμο των φαρμάκων που θα αγοράζουν από τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά.


Read more...

Σε ποιους δείχνει την πόρτα


Έχουν βγει τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ και το επόμενο διάστημα αναμένεται να αρχίσει η σφαγή. Οι σχέσεις Βενιζέλου με τους "κορυφαίους" έχουν διαρραγεί πλήρως και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Real fm,  πρότεινε στους Χρυσοχοΐδη- Λοβέρδο να αναλάβουν  θέσεις Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων και αρνήθηκαν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Real.gr  ο Ευ. Βενιζέλος προσανατολίζεται να ορίσει τον Κώστα Σκανδαλίδη πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τον Πάρη Κουκουλόπουλο Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Εξελίξεις υπάρχουν και στο μέτωπο της Άννας  Διαμαντοπούλου, η οποία αποστασιοποιήθηκε από την Ιπποκράτους και δεν συμμετέχει πλέον σε καμιά διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ. Αιτία η τοποθέτηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρου Παπαθεοδώρου ως υφυπουργού Παιδείας, καθώς ο κ. Παπαθεοδώρου υπήρξε ο μεγαλύτερος πολέμιος της μεταρρύθμισης για την Παιδεία, του νόμου δηλαδή που ψηφίστηκε με την μεγαλύτερη πλειοψηφία στην μεταπολιτευτική ιστορία της εκπαίδευσης.
Ο κ. Βενιζέλος θέλει να κλείσει όλα τα εσωκομματικά μέτωπα καθώς φέρεται να  αναζητά αφορμή για την διαγραφή του Γιάννη Ραγκούση και του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Στο ίδιο πλαίσιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να κλείσει και τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Γιώργο Παπανδρέου, κάτι που φαίνεται αυτή την περίοδο δύσκολο καθώς έχουν εκλεγεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Real fm αρκετοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου στο κοινοβούλιο.enikos.gr

Read more...

Δεν θα μεταβούν στις Βρυξέλλες Βενιζέλος και Κουβέλης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ Ή ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ



Δεν θα μεταβούν στις Βρυξέλλες Βενιζέλος και Κουβέλης
Tην απόφαση τους να μην μεταβούν στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής δεδομένου ότι δεν θα μεταβεί ούτε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να επισκεφθούν τον πρωθυπουργό σήμερα το απόγευμα ή αύριο ώστε να έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση για όλα τα τρέχοντα κρίσιμα θέματα.

«Δεν θα μεταβούμε στις Βρυξέλλες λόγω του ότι δεν θα μεταβεί τελικά ούτε ο πρωθυπουργός», τόνισε συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε ότι «το ταξίδι των τριών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί από κοινού μόλις αναρρώσει ο πρωθυπουργός», όταν και «θα διεκδικήσουμε όλα εκείνα που αντιστοιχούν σε όσα έχουμε συμφωνήσει με βάση τη προγραμματική σύγκλιση».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ συζητήσαμε θέματα προώθησης του κοινοβουλευτικού έργου γιατί η χώρα πρέπει να αποκτήσει ρυθμούς εξόδου από την κρίση. Είχαμε ανοικτή ακρόαση με τον πρωθυπουργό. Δεν έχει νόημα να συμμετάσχουμε στην Σύνοδο Κορυφής αφού ο κ. Σαμαράς δεν θα βρίσκεται εκεί».

«Αυτό που επείγει είναι η συγκρότηση της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης αφού πρόκειται για μια διαρκής ανοικτή πρόσκληση προς όλα τα υπόλοιπα κόμματα», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η ομάδα αυτή κινείται σε πολλά επίπεδα», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα αρχίσουν από κοινού επαφές με ξένους ηγέτες στα κεντρικά σημεία λήψης των κρίσιμων αποφάσεων.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. http://newpost.gr

Read more...

Εξιτήριο για Σαμαρά, την Τρίτη βγαίνει από το νοσοκομείο και ο Β.Ράπανος

Αργεί η ορκωμοσία του ΥΠΟΙΚ


Οι κ.κ. Σαμαράς και Ράπανος
Οι κ.κ. Σαμαράς και Ράπανος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Εξιτήριο έλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα πρέπει να παραμείνει κλινήρης για μια εβδομάδα, όπως αυστηρά συνέστησαν οι γιατροί. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν οι δύο άντρες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά και, όπως είναι φυσικό, βασικό μέρος της ατζέντας θα είναι τα θέματα της οικονομίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν από τους πρώτους που είχε αποστείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον Αντώνη Σαμαρά μετά την ορκωμοσία του.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλε στον πρωθυπουργό και η Ανγκελα Μέρκελ.

Την Τρίτη αναμένεται να λάβει εξιτήριο και ο υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος. Άκρως φυσιολογικά χαρακτηρίζονται από τους θεράποντες ιατρούς τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο προοριζόμενος υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Ράπανος νοσηλεύεται από την Παρασκευή στο θεραπευτήριο Υγεία, αφού ένιωσε πόνους στο στομάχι, καταβολή και εφίδρωση.

Υποβλήθηκε σε γαστροσκόπηση και άλλες εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων κρίθηκαν φυσιολογικά.

Ωστόσο, η ορκωμοσία του δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη, αφού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να παραμείνει κλινήρης για μια εβδομάδα, όπως αυστηρά συνέστησαν οι γιατροί, μετά την επέμβαση στο μάτι.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ράπανος τέλος...



Αρνείται να αναλάβει το υπ. Οικονομικών. Έρχεται ανασχηματισμός!...
kourdistoportocali

Ράπανος τέλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται να ... αποδεχθεί την ανάληψη του υπ. Οικονομικών

Read more...

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε ληστείες τραπεζών με χρήση Καλάσνικοφ, σε διαρρήξεις ΑΤΜ με χρήση εκρηκτικών υλών, καθώς και σε επιθέσεις κατά αστυνομικών.
Συνελήφθησαν μέχρι αυτή την ώρα 19 άτομα, εκ των οποίων τα 3 είναι διευθυντικά στελέχη και ένας Ειδικός φρουρός.
Έχουν κατασχεθεί Καλάσνικοφ, πιστόλια, εκρηκτικά, σφαίρες, χρηματικά ποσά και αλεξίσφαιρα.
Η επιχείρηση συνεχίζεται.  enikos.gr

Read more...

Κυκλοφορεί γυμνός στις φυλακές, ο Τσοχατζόπουλος...



Έχει αρχίσει να χάνει επαφή με το χώρο στον οποίο βρίσκεται...

Για διαταραγμένη συμπεριφορά του πρώην υπουργού κάνουν λόγο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και συγκρατούμενοι του.

Σχεδόν γυμνός κυκλοφορούσε το Σάββατο 23 Ιουνίου ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού!

Ο ... πάλε ποτέ ισχυρός πολιτικός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος λίγο καιρό μετά την προφυλάκισή του εμφανιζόταν στα μέσα ενημέρωσης αποφασισμένος να προβεί σε αποκαλύψεις, με τις οποίες θα έπαιρνε μαζί του «πολλούς», το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε δεινή ψυχολογική κατάσταση.

"Ο εγκλεισμός τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του, το γεγονός ότι το πεντάχρονο παιδί του μεγαλώνει μόνο του, τον έχουν λυγίσει. Σε μας είναι προφανές ότι δεν θα αντέξει", λένε σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού.

Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του, έχει προκαλέσει εντύπωση τόσο στους φύλακες όσο και στους φυλακισμένους. Κανείς δεν δείχνει να τον συμπαθεί, τουναντίον, συναισθήματα οίκτου και λύπησης τους διακατέχουν. Σαν να λένε "τόσα χρόνια εσένα είχαμε να μας κυβερνάς;".

Το ιλαρό θέαμα του πρώην υπουργού να κυκλοφορεί ημίγυμνος στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, δείχνοντας ότι έχει χάσει την επαφή με το χώρο στον οποίο βρίσκεται, έχει προβληματίσει τη διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως περιγράφουν κρατούμενοι των Φυλακών, "ο Άκης Τσοχατζόπουλος συμπεριφέρεται σα να είναι ολομόναχος στον προσωπικό του χώρο. Πάει κι έρχεται βυθισμένος στις σκέψεις του, αγέλαστος και σκοτεινός, ενώ συχνά παραμιλάει, λέγοντας δυσνόητα πράγματα".

Πολλά τα σημάδια της ψυχολογικής διαταραχής που παρουσιάζει.

Τον περασμένο Μάιο, όπως είναι γνωστό, στο κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε εντοπισθεί και κατασχεθεί κινητό τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών.

Εκείνο, το οποίο δεν είναι γνωστό, είναι το πώς εντοπίσθηκε το κινητό του τηλέφωνο. Το παρασκήνιο που περιγράφουν κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού σοκάρει και εγείρει ερωτήματα για την ψυχολογική κατάσταση του.

Ο πρώην υπουργός μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο, δίχως να λαμβάνει το παραμικρό μέτρο προφύλαξης, δείχνοντας να μην έχει επίγνωση της πράξης του και των κανόνων που διέπουν τη ζωή των εγκλείστων.

"Κυκλοφορούσε ως άλλος Μέγας Ναπολέων με το κινητό τηλέφωνο στα χέρια, δείχνοντας ότι δεν έχει συναίσθηση του τι κάνει", τονίζει κρατούμενος και προσθέτει: "Μην παρεξηγηθώ, δεν το έκανε πιστεύοντας ότι χαίρει ασυλίας. Απλώς δείχνει να μην έχει επαφή με το περιβάλλον"!

Το κεφάλαιο της ιστορίας του Άκη Τσοχατζόπουλου που αυτήν την περίοδο "γράφεται" μέσα στις φυλακές είναι ανατριχιαστικό.

Δεν πάει καιρός που τον πέτυχαν κάποιοι κρατούμενοι να προσπαθεί να επικοινωνήσει από το καρτοτηλέφωνο των φυλακών, χωρίς να έχει βάλει κάρτα! Έπαιρνε και ξανάπαιρνε, δίχως φυσικά κανένα αποτέλεσμα..

Μετά την κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου, ο πρώην υπουργός πολύ συχνά πλέον απευθύνεται στην Κοινωνική Υπηρεσία των Φυλακών -όπως κάνουν εκατοντάδες άλλοι συγκρατούμενοι του-, με σκοπό να προμηθευθεί δωρεάν μια κάρτα για να μιλήσει με τους δικούς του ανθρώπους.

Επικοινωνεί συχνά με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, η οποία είναι προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Σε πρόσφατη επικοινωνία μαζί της, ο Άκης Τσοχατζόπουλος σχεδόν την εκλιπαρούσε: "Σε παρακαλώ Βίκυ, θέλω να με στηρίξεις"...
pheme.gr


Read more...

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων...



Από τη 1 το μεσημέρι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ-Β θα μπορούν να βλέπουν τις βαθμολογίες που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μέσω της... ηλεκτρονικής διεύθυνσης results.minedu.gov.gr/.

Για να δείτε τις βαθμολογίες πατήστε εδώ.

Η πρόσβαση στα στοιχεία γίνεται πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι βαθμολογίες αναρτώνται και σε όλα τα λύκεια της χώρας.


in.gr


Read more...

"Διαλύει" αύριο το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος...



Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που έχει προγραμματιστεί για αύριο, θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε σχέση με τις αλλαγές που θα δρομολογήσει στο κόμμα.
Ο κ. Βενιζέλος φαίνεται ότι θα ...
προχωρήσει στην ανασύσταση του κόμματος, η οποία προβλέπει ριζικές αλλαγές σε ονομασία, σύμβολα καταστατικό και όργανα του Κινήματος.

Τα εσωτερικά μέτωπα δεν πτοούν τον Βενιζέλο που θέλει να τα αλλάξει όλα και αποδεσμευτεί από το παρελθόν...
apospasma.gr


Read more...

Παγώνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός μετά το πρόβλημα υγείας του πρωθυπουργού

Καθυστερούν οι προγραμματικές δηλώσεις


Ο πρωθυπουργός θα παραμείνει σε κατ' οίκον νοσηλεία για μία εβδομάδα
Ο πρωθυπουργός θα παραμείνει σε κατ' οίκον νοσηλεία για μία εβδομάδα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Αναβολή για τουλάχιστον δύο ημέρες παίρνει η συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, εξαιτίας του προβλήματος υγείας που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η συζήτηση επρόκειτο να ξεκινήσει το Σάββατο, ωστόσο αναμένεται να μετατεθεί για την ερχόμενη Δευτέρα. Επίσης, σύμφωνα με Τα Νέα, με νέο χρονοδιάγραμμα θα κινηθούν και οι περισσότεροι υπουργοί, προεξάρχοντος του οικονομικού επιτελείου, λόγω της ασθένειας του Βασίλη Ράπανου.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα, Δευτέρα, στις 5 το απόγευμα, αλλά θα παραμείνει σε κατ' οίκον νοσηλεία για μία εβδομάδα.

Για τον λόγο αυτό όλες οι συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του θα πραγματοποιηθούν στην οικεία του στην Κηφισιά. Επίσης, εν όψει της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με ξένους ηγέτες.

Στις 18:50 ο Αντ.Σαμαράς θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ή σήμερα, Δευτέρα, ή την Τρίτη θα συνομιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο πρωθυπουργός θα επισημάνει την ανάγκη να υπάρξουν κατ΄ιδίαν συναντήσεις αμέσως μόλις αναρρώσει.

Όσον αφορά στο θέμα της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε στον Βήμα 99,5 ότι η ακριβής ημερομηνία της επιστροφής του κλιμακίου δεν έχει οριστεί. Ο κ. Κεδίκογλου εκτίμησε όμως ότι την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη ο πρωθυπουργός θα είναι σε θέση να τους δεχθεί.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Χρήστος Παπουτσής: «Προσωπικός επαναπροσδιορισμός από μηδενική βάση!»

ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



Χρήστος Παπουτσής: «Προσωπικός επαναπροσδιορισμός από μηδενική βάση!»
Το ενδιαφέρον το αμέσως χρονικό διάστημα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επικεντρωθεί στις επικείμενες αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ τις οποίες ετοιμάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Είναι πασίδηλο ότι ο πρόεδρος του κινήματος έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο με βάση το οποίο εκτιμά και ελπίζει ότι θα ξαναφέρει το κόμμα του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής.  

Την ίδια ώρα τα πρωτοκλασάτα στελέχη όλων των τάσεων προετοιμάζουν και τις δικές τους κινήσεις. Η πάλαι ποτέ ισχυρή εκσυγχρονιστική τάση- Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης κλπ- δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις απόψεις του κ. Βενιζέλου και έχει το μυαλό της στην επόμενη μέρα.

Από την άλλη πλευρά η αριστερή τάση- Παπουτσής κλπ- θεωρεί ότι το κοντέρ μηδένισε και ότι όλα πρέπει να αρχίσουν από την αρχή!

Μια ανάρτηση του Χρήστου Παπουτσή στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί στο ΠΑΣΟΚ οι οποίοι περιμένουν με «αγωνία» τις ανακοινώσεις Βενιζέλου για ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ.  

«Όλα "καλά"... έγιναν όπως τα είχαν σχεδιάσει... Τώρα προσωπικός επαναπροσδιορισμός από μηδενική βάση», έγραψε ο Παπουτσής.http://newpost.gr

Read more...

Γκιουλέκας και Κικίλιας για την θέση του γραμματέα της Ν.Δ....



Τις επόμενες μέρες η απόφαση...
Πρόσωπο – έκπληξη για την θέση του γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος ετοιμάζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Σύμφωνα, με...
ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr, δύο είναι τα ονόματα που συζητούνται σε ανώτατο κομματικό επίπεδο. Των βουλευτών Κώστα Γκιουλέκα και Βασίλη Κικίλια. Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση αναφορικά με το ποιος από τους δύο θα προταθεί από τον Σαμαρά. Πάντως, είναι αλήθεια ότι οι εν λόγω βουλευτές διαθέτουν εντελώς διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα...


Read more...

Ο Βενιζέλος, οι «προγραμμένοι» και οι διαγκωνισμοί με τη ΔΗΜΑΡ

«ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ» ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



Ο Βενιζέλος, οι «προγραμμένοι» και οι διαγκωνισμοί με τη ΔΗΜΑΡ
Η πρώτη γεύση για το ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση με τη ΔΗΜΑΡ δεν ήταν η καλύτερη. 24 ώρες μετά την ορκομωσία της κυβέρνησης, ένα non paper της ΔΗΜΑΡ ξεμπρόστιαζε το Βαγγελη Βενιζέλο, ότι ήταν ωσεί παρών στις διαπραγματεύσεις για τη σύνθεση της κυβέρνησης και ότι δεν έκανε τίποτε για να προωθήσει τα πρόσωπα που ήταν σε συζήτηση, δηλαδή τους Γιαννίτση, Στουρνάρα, Ζαννιά και Μαραβέγια.


Η διαρροή δεν άρεσε καθόλου στην Ιπποκράτους, όπου την εξέλαβαν ως εχθρική πράξη. Είχε προηγηθεί η διαρροή του συμβολαίου συνασπισμού στο «Έθνος» την οποία από τη ΔΗΜΑΡ έσπευσαν να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ, ίσως γιατί είχαν τη φωλιά τους λερωμένη. Από τον Φώτη Κουβέλη ζητήθηκαν εξηγήσεις για το non paper, και έγιναν δεκτές με ψυχρότητα.

Αντί να παριστάνει το θυμωμένο πάντως, το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μια στρατηγική απέναντι στο κόμμα του κ. Κουβέλη, που στο κάτω κάτω, ψαρεύει στους ψηφοφόρους του. Θα περίμενε λοιπόν κανείς η διαμόρφωση της σχέσης και των ορίων με τη ΔΗΜΑΡ να είχαν απόλυτη προτεραιότητα για το Βαγγέλη Βενιζέλο. Θα περίμενε γενικότερα από το ΠΑΣΟΚ να ασχολείται με τα πολιτικά του μέτωπα. Μόνο αυτό δεν συμβαίνει όμως. Για το Βαγγέλη Βενιζέλο και τους επιτελείς του, μόνο το εσωκομματικό μέτωπο έχει αυτή τη στιγμή προτεραιότητα.

Στην Ιπποκράτους είναι πολύ ευχαριστημένοι, γιατί θεωρούν ότι ξεμπέρδεψαν με την Αννα Διαμαντοπούλου. Δεν βγήκε βουλευτής και την άδειασαν μια χαρά με τον Παπαθεοδώρου στη θέση του υφυπουργού Παιδείας. Οι διαμαρτυρίες της έπεσαν στο κενό. Θεωρείται ότι η πρώην υπουργός Παιδείας ή θα εγκαταλείψει την πολιτική ή το ΠΑΣΟΚ, όπως και να έχει το πράγμα όμως, την έχουν εξουδετερώσει.

Σειρά έχουν τώρα οι Διόσκουροι, Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος, κάπως πιο δύσκολο αφού και οι δύο είναι βουλευτές. Λέγεται ότι ο Βενιζέλος θέλει να τους διαγράψει, αφού θεωρεί ότι μόνο ζημιά του κάνουν και ότι είναι έτοιμοι πλέον να τον αμφισβητήσουν, όποτε και αν κάνει συνέδριο. Δεν θα πάει στο συνέδριο όμως, αν δεν έχει ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τον Πάγκαλος και το Ραγκούση. Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι τους έκαναν ζημιά στην προεκλογική περίοδο, και ότι θα αμφισβητήσουν το Βενιζέλο σε πρώτη ευκαιρία.

Πιθανόν, ο Βενιζέλος να κινηθεί πρώτος, άλλωστε και αυτοί, όπως και η Άννα δεν είναι πια βουλευτές και άρα αποδυναμωμένοι. Στην Ιπποκράτους γενικά θεωρούν ότι με αυτούς όλους εκτός κόμματος, ο Βενιζέλος μπορεί να αφοσιωθεί στο πραγματικό στόχο του, που είναι να «καθαρίσει» το Γιώργο. Μόνον όταν το έχει πετύχει αυτό, θα είναι σίγουρος ότι ελέγχει το κόμμα.

Βεβαίως ο Γιώργος είναι πιο δύσκολη υπόθεση από τους άλλους, όχι μόνο βγήκε βουλευτής αλλά έχει και δικούς του στην ΚΟ όπως τον Σηφουνάκη και τη Γκερέκου. Από την άλλη, αν και η Ιπποκράτους θεωρεί ότι ελέγχει το μαγαζί, πολλούς μουτζαχεντίν δεν έβγαλε ο Βενιζέλος και οι λίγοι βουλευτές που κατάφεραν να επανεκλεγούν δεν είναι σίγουρο αν θέλουν να εμπλακούν σε διαμάχες για την εξουσία.

Το μέλλον του ΠΑΣΟΚ πάντως προβλέπεται εκρηκτικό…

Θέμης Δαγκλής
 http://newpost.gr

Read more...

Θέλει δημοψήφισμα ο Σόιμπλε



Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος, για να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα της Γερμανίας, ώστε να επιτραπεί η μεταβίβαση περισσότερων αρμοδιοτήτων στις Βρυξέλλες, σε συνέντευξη που έδωσε στο εβδομαδιαίο περιοδικό "Ντερ Σπίγκελ" που κυκλοφορεί σήμερα.
"Μπορούμε να δώσουμε περισσότερα δικαιώματα στις Βρυξέλλες, αλλά ο γερμανικός πληθυσμός θα πρέπει να αποφανθεί σχετικά", δήλωσε ο Σόιμπλε, όταν ρωτήθηκε αν αυτή η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, την οποία προσωπικά υποστηρίζει, προσκρούει στο γερμανικό Σύνταγμα.
"Ξεκινάω από την ιδέα ότι αυτό μπορεί να συμβεί γρηγορότερα απ' ό,τι νόμιζα πριν από μερικούς μήνες", πρόσθεσε ο υπουργός σχετικά με το δημοψήφισμα, υπογραμμίζοντας πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι "θέλουν να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις για μια ισχυρότερη ολοκλήρωση" ήδη από τη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
Στη συνέντευξή του στο "Σπίγκελ", ο Σόιμπλε υπογράμμισε επίσης πως η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, που αποτελεί για το Βερολίνο προϋπόθεση για οποιαδήποτε πρόοδο στο θέμα μιας νομισματικής ένωσης, που θα σημάνει μεταξύ άλλων έκδοση κοινού χρέους, θα πρέπει να συνοδεύεται από δημοκρατική νομιμοποίηση.

Read more...

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ



Συνεδριάζει στις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ υπό την προεδρία του κ. Ευαγ. Βενιζέλου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης θα εκτιμηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Πηγή: tovima.gr

Read more...

Συνάντηση Βενιζέλου- Κουβέλη



Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης θα συναντηθεί στις 2:00 το μεσημέρι της Δευτέρας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο  για το θέμα της εκπροσώπησης της χώρας στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, μετά τα ιατρικά προβλήματα που παρουσίασαν ο Αντ.Σαμαράς και ο Β. Ράπανος.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλης είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό το Σάββατο στον οποίο και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Την ίδια ημέρα συνομίλησε και με τον κ. Ράπανο – για τον οποίον υπάρχει η αίσθηση στη ΔΗΜΑΡ ότι τελικά θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών.
Στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αναμένεται να ξεκαθαριστεί εάν τελικά θα υλοποιηθεί η πρόταση να συνοδεύσουν στις Βρυξέλλες και οι δύο αρχηγοί τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, δηλαδή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Πηγή: tovima.gr
 .enikos.gr

Read more...

Τηλεφωνικό ραντεβού Ομπάμα - Σαμαρά το βράδυ

Δε θα μπορέσει τελικά να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες την προσεχή Τετάρτη



 




Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να έχει στις επτά παρά δέκα το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Νωρίτερα, περίπου στις 5 το απόγευμα ο κ. Σαμαράς αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο "Αττικόν", έχοντας λάβει σαφείς και  αυστηρές οδηγίες για την υγεία του ματιού του και την θεραπευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθήσει στο σπίτι του όπου θα παραμείνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο θεράπων ιατρός του, διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, κ. Πάνος Θεοδοσιάδης, του κατέστησε σαφές ότι η αποκατάσταση της βλάβης στο μάτι του – λόγω της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς που υπέστη-  προϋποθέτει όχι μόνο ότι δεν θα ταξιδέψει για περίπου 10 ημέρες αλλά  δεν θα μετακινείται ούτε εντός της… οικίας του για το επόμενο διάστημα.

Η ξεκούραση, ο περιορισμός των κινήσεων στις άκρως απαραίτητες αλλά και η εφαρμογή συγκεκριμένης στάσης του κεφαλιού είναι οι τρεις «εντολές» που έχει δώσει ο καθηγητής στον ασθενή, με δεδομένο ότι εφαρμόστηκε συγκεκριμένη τεχνική με τη λεγόμενη χρήση αερίου για την αποκατάσταση του αμφιβληστροειδούς. Σε αυτήν την περίπτωση ο ασθενής πρέπει να διατηρεί σε συγκεκριμένη θέση το κεφάλι του για μερικές ημέρες έως ότου απορροφηθεί το αέριο από τον οργανισμό.

Σύμφωνα με τον γιατρό, η μετεγχειρητική πορεία του κ. Σαμαρά κρίνεται ικανοποιητική, ωστόσο η σοβαρότητα του περιστατικού επιβάλλει την τακτική παρακολούθηση  του ασθενούς.

Ενδεικτικό  της εκτεταμένης  οφθαλμολογικής βλάβης που «αποκαλύφθηκε» στη διάρκεια της επέμβασης είναι ότι εντοπίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν συνολικά  11 ανώτερες ρωγμές του αμφιβληστροειδούς χιτώνα.

Το θετικό όπως όλοι πλέον διαπιστώνουν -του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου- είναι ότι  η βλάβη δεν είχε πλήξει την ωχρά κηλίδα. Αυτό ήταν το ενδεχόμενο που ήθελε να προλάβει ο κ. Θεοδοσιάδης, με την επιμονή του την περασμένη Παρασκευή να προγραμματίσει για την επόμενη ημέρα τη χειρουργική επέμβαση στον κ. Σαμαρά. Ο καθηγητής γνώριζε ότι οι πιθανότητες να επεκταθούν οι ρωγμές και προς την ωχρά κηλίδα και να προκληθούν  έτσι ανεπανόρθωτες βλάβες  στην όραση του ασθενούς αυξάνονταν κατακόρυφα.

Λόγω της κατάστασης της υγείας του και τη ρητή απαγόρευση του κ. Θεοδοσιάδη να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, εκτός από τον κ. Αβραμόπουλο που ορίστηκε από τον πρωθυπουργό επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, σε αυτήν θα συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζαννιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Read more...

Επίσημο αίτημα της Ισπανίας για τη χορήγηση πακέτου διάσωσης των τραπεζών της

Επιστολή στο Eurogroup


Τουλάχισον 60 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ζητήσει η Ισπανία
Τουλάχισον 60 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ζητήσει η Ισπανία   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Μαδρίτη, Ισπανία
Το επίσημο αίτημα για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών, με τη χορήγηση πακέτου στήριξης έως 100 δισ. ευρώ, υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας στο Eurogroup ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος.

Εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να πει ποιο είναι το ακριβές ύψος του δανείου που ζητεί η Μαδρίτη.

Στην επιστολή του, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών λέει στον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι το τελικό ποσό της οικονομικής βοήθειας θα καθορισθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, αλλά θα πρέπει να αρκετό ώστε να καλύψει τις ανάγκες των τραπεζών συν ένα επιπλέον ποσό για τον «κουμπαρά» σε περίπτωση που προκύψουν έκτακτες ανάγκες.

Συνολικά, η βοήθεια δεν θα ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ.

Ακόμα επιβεβαίωσε ότι πρόθεση του είναι να υπογράψει Μνημόνιο Κατανόησης για το πακέτο στήριξης, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες, έως τις 9 Ιουλίου.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Εurogroup) φέρονται να συμφώνησαν άτυπα, την περασμένη Πέμπτη, να χρησιμοποιηθεί ο EFSF για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών και να αναλάβει αργότερα τα δάνεια ο ESM, όταν τεθεί σε λειτουργία.

«Αυτό συμφωνήθηκε άτυπα, γιατί δεν υπάρχει ακόμα επίσημο αίτημα από την Ισπανία», φέρεται να είπε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

Το ευρώ, που βρισκόταν υπό πίεση και πριν την ισπανική ανακοίνωση, υποχώρησε κάτω από τα 1,25 δολάρια και συγκεκριμένα στα 1,2490 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιουνίου.

Ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών κρατικών ομολόγων.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς ανέβαινε νωρίτερα κατά 9 μονάδες βάσης στο 6,44% και του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου κατά 7 μονάδες στο 5,88%.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Διαψεύδει το υπ. Οικονομικών



Αρνείται το υπουργείο Οικονομικών ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς έχει παραδώσει στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου έκθεση της τρόικας, όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα όπου αναφέρεται: «Σύμφωνα με την έκθεση που παρέδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζανιάς, στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, και η οποία αποτέλεσε και τη βάση των συζητήσεων ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, για να καταλήξουν στην προγραμματική συμφωνία ...» επισημαίνονται τα εξής:
Καμία Έκθεση δεν έχει παραδοθεί στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τον απλό λόγο ότι αυτή δεν έχει αναλάβει ακόμη.
Τέτοια Έκθεση δεν παραδόθηκε σε κανένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση «για να καταλήξουν στην προγραμματική συμφωνία», από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιά.
Εξάλλου, όπως καθαρά αναφέρεται και στην πρώτη παράγραφο του κειμένου της Έκθεσης, η οποία αποδίδεται στη μόνιμη αντιπροσωπεία της τρόικας στην Αθήνα, το αντικείμενο της Έκθεσης αφορά άλλο υπουργείο και όχι το Υπουργείο Οικονομικών.enikos.gr

Read more...

Απάντηση Λοβέρδου για προσλήψεις


Μετά τον Γιάννη Ραγκούση και ο πρώην υπουργός Υγείας απαντά σε δημοσίευμα που αναφέρει ότι βάσει της έκθεση της τρόικας οι κανονικές ή πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στο δημόσιο τομέα αναπληρώθηκαν με περίπου 70.000 νέες προσλήψεις τα δύο τελευταία χρόνια.
Σχετικά με το δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο Ευθύμης Καρδαράς  επιστημονικός συνεργάτης του κ Λοβέρδου και πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΥΥΚΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Λοβέρδου , ως Υπουργού Υγείας δεν πραγματοποιήθηκε καμία πρόσληψη στη κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν το 2009 πριν αναλάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Το 2010 με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης και σε συνεννόηση με τους εταίρους της οι τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Ασφάλειας εξαιρέθηκαν από τον κανόνα 1 προς 5. Με τα από αυτή την εξέλιξη η τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κάνοντας ένα τιτάνιο αγώνα κατάφερε να τοποθετήσει στα νοσοκομεία τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ από το διαγωνισμό 7Κ του 2008 νοσηλευτές, αναγνωρίζοντας την τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ.
Το 2011 ο κανόνας 1- 5 στις προσλήψεις εφαρμόστηκε και στο υπουργείο Υγείας. Με βάση τον κανόνα αυτό, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην πρόσληψη 680 γιατρών, η σχετικές κρίσεις τους είχαν ξεκινήσει το 2009, διαφορών ειδικοτήτων και 2500 νοσηλευτών . Υπενθυμίζουμε την έντονη δημόσια αντίδραση του τότε υπουργού κ, Λοβέρδου ο οποίος και δημόσια είχε δηλώσει πως αν ήταν στο χέρι του δεν θα προσλάμβανε ιατρικό προσωπικό αλλά μόνο νοσηλευτικό.

Οποιαδήποτε αλλά στοιχεία σχετικά με προσλήψεις στο Υπουργείο Υγείας είναι ανακριβή".enikos.gr

Read more...