Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Νέες βολές Καρχιμάκη σε κυβέρνηση και αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ

Νέες βολές Καρχιμάκη σε κυβέρνηση και αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ
Επιδη πληροφορούμαι οτι η κυβερνηση του Κ.Σαμαρά,σκέφτεται να καταθέσει μονομερώς κάποιο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που επιμελήθηκαν ΚΕΠΕ ,ΙΟΒΕ κλπ,
Ανακύπτουν σημαντικά πολιτικά ερωτήματα .
Υπάρχει πολιτικό πλαίσιο διαλόγου με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους,έτσι ώστε ο καθένας απο την δική του οπτική να καταθέσει την δική του δημιουργική συμβολή ,για την παραπέρα προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για την χώρα ;
Η η κυβερνηση θα συνεχίσει να αναγνωρίζει μονο στον εαυτό της την πολιτική αυθεντία το πολιτικό αλάθητο και την πιςτή υπηρέτηση της σε τεχνοκρατικές αντιλήψεις μονο ,χωρίς πολιτικό πλαίσιο αναφοράς και περιφρόνηση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων .
Η δημοκρατία αγαπητοί κύριοι της δεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά,και πολυ περισσότερο σε περιόδους κρίσης απαιτεί ευρύ πολιτικό και κοινωνικο διάλογο και οποίος αντέξει .
Η κοινωνία δεν μπορεί να μεταρυθμιστεί απο ενα πολιτικό σύστημα που της κραδαίνει το δάχτυλο .
Αλλιώς το οποίο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς πολιτικό πλαίσιο και διάλογο θα τείνει να υπακούει μονο στις επικοινωνιακές ανάγκες του κ.Σαμαρά εν όψει εκλογών .
Μια φωτοβολίδα που θα σβήσει χωρίς αποτέλεσμα ,και ενα ΠΑΣΟΚ να παρακολουθεί αμήχανο .
http://egiakoumis.com/

Read more...

Παπανδρέου – Κουβέλης στο βιβλίο της Κοππά...



Εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά «Το Αύριο Αργεί Πολύ: για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Απριλίου, στις...
11:30 π.μ., στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα).
Ομιλητές στην παρουσίαση θα είναι οι:
• Γιώργος Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργός
• Φώτης Κουβέλης, Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία και
• Γρηγόρης Τσάλτας, Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου.

toabrio


Στον πρόλογο του βιβλίου η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία, Μαριλένα Κοππά, αναφέρει:
«Σήμερα το στοίχημα της Σοσιαλδημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη είναι να σπάσει την ιδεολογική κυριαρχία της συντήρησης, προτείνοντας μια συνολική εναλλακτική, που δε θα περιορίζεται σε εμβαλωματικές κινήσεις αλλά θα προσφέρει όραμα, σχέδιο και προοπτική σε ένα δοκιμαζόμενο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Γιατί είναι σαφές, πλέον, ότι η Ευρώπη θα σωθεί αν σωθούν οι λαοί της. Και αυτό είναι ιστορική ευθύνη της Σοσιαλδημοκρατίας να το πράξει».

matrix24.gr 

Read more...

Πόσα χρωστάνε οι Έλληνες εφοπλιστές στο ΝΑΤ και στα ταμεία Πρόνοιας

Στοιχεία για τις οφειλές των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ και τα ταμεία Πρόνοιας, διαβίβασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
Στο ποσό των 101.065.652,15 ευρώ ανέρχονται οι οφειλές προς το ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα Ταμεία Πρόνοιας των ναυτεργατών οι οποίες έχουν αποσταλεί προς βεβαίωση στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.
Αναλυτικά στοιχεία για τις οφειλές διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, ύστερα από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Καραθανασόπουλος ζητώντας να ενημερωθούν ποιες είναι οι βεβαιωμένες ανεξόφλητες οφειλές των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα Ταμεία Πρόνοιας των ναυτεργατών, καθώς και ποιες ενέργειες έχουν γίνει προκειμένου να εισπραχθούν από το Δημόσιο και το ΝΑΤ.
Η ερώτηση απευθύνεται σε δύο ακόμη υπουργούς (Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου) και οι βουλευτές έχουν ζητήσει στοιχεία και για τους φόρους που έχουν καταβάλει οι εφοπλιστές το 2013, για τα φορολογικά έσοδα από ναυτιλιακές εξωχώριες εταιρείες στην Ελλάδα και τις βεβαιωμένες ανεξόφλητες οφειλές των εφοπλιστών προς τη Δ.Ο.Υ. Πειραιά.
Από το έγγραφο του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση προκύπτει ότι έχουν αποσταλεί στις Δ.Ο.Υ. έναντι οφειλών προς τα συγκεκριμένα Ταμεία:
• Από οφειλές πλοίων εσωτερικού: 35.022.675,39 ευρώ
• Από οφειλές ποντοπόρων πλοίων: 17.891.324,98 ευρώ
• Από οφειλές έναντι Κεφαλαίου Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων: 48.151.651,78 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ: 101.065.652,15 ευρώ
Ο υπουργός Εργασίας, στην απάντησή του, επισημαίνει για τα ανωτέρω ποσά ότι πρόκειται για τα αρχικώς βεβαιωθέντα, καθόσον βρίσκονται σε εξέλιξη διακανονισμοί αρκετών οφειλών προς το Ταμείο και λαμβάνουν χώρα καταβολές στις Δ.Ο.Υ. (είτε εφάπαξ-είτε με ρύθμιση), για τις οποίες ενημερώνεται σταδιακά η αρμόδια υπηρεσία του ΝΑΤ.
Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ταυτόχρονα ότι η υπηρεσία του ΝΑΤ έχει προβεί σε όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως απαγόρευση απόπλου του πλοίου, αναγκαστική κατάσχεση μέσω αρμόδιας Δ.Ο.Υ., υποβολή μήνυσης και αναγγελία στους διενεργηθέντες πλειστηριασμούς.
http://news247.gr/

Read more...

Μεγάλη κομπίνα με μεταχειρισμένα ΙΧ...




Επτά άτομα κρύβονταν πίσω από τη σπείρα που εξαπατούσε πολίτες με «μαϊμού» αγγελίες μεταχειρισμένων ΙΧ μέσω διαδικτύου. Συνολικά είχαν καταφέρει να ξεγελάσουν 130 πολίτες, αποσπώντας του περισσότερα από...
250.000 ευρώ.
Τέλος στη δράση τους έβαλε η αστυνομία της Αλεξανδρούπολης, καθώς ταυτοποίησε τα στοιχεία επτά μελών της σπείρας. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 38, 41, 45 και 54 ετών και τρεις γυναίκες, 30, 33 και 60 ετών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει επανειλημμένα και στο παρελθόν τις αρχές για απάτες.
Όπως διαπιστώθηκε, η δράση τους άρχισε το 2010. Αναρτούσαν σε διάφορες ιστοσελίδες αγγελίες πώλησης οχημάτων, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με στόχο να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους και τους παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά, πείθοντας τους να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά ως προκαταβολή και σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρο το ποσό που είχαν συμφωνήσει για την αγορά.
Μετά την κατάθεση των χρημάτων, όμως, οι δράστες εξαφανίζονταν, χωρίς να παραδώσουν το όχημα. Μέχρι στιγμής έχει ανακαλυφθεί ότι εξαπατήθηκαν 130 άτομα από όλη τη χώρα, ενώ το ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν ξεπερνάει τα 250.000 ευρώ.
Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια που διατηρούν τα τρία εκ των επτά ατόμων της οργάνωσης, στην περιοχή της Τρίπολης, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 14 τραπεζικά βιβλιάρια, 1.100 ευρώ, δύο άδειες κυκλοφορίας, πέντε παραστατικά καταθέσεων χρημάτων και τρία κινητά τηλέφωνα.


Read more...

Νέες αλλαγές στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ...


Νέες αλλαγές στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑΣτη θέση του Γλέζου στη Βουλή θα πάρει η Μάνια Παπαδημητρίου...


Νέες ανατροπές σημειώνονται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με την προσθήκη του Μανώλη Γλέζου, την οποία ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κρήτη. Η συμμετοχή του κ. Γλέζου στο ψηφοδέλτιο σημαίνει την ...
παραίτησή του από την βουλευτική του έδρα. Η κίνηση αυτή επιφέρει νέα αλλαγή, καθώς προκαλεί την παραίτηση της Μάνιας Παπαδημητρίου από το ευρωψηφοδέλτιο, καθώς θα καταλάβει τη θέση του στο εθνικό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, την οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις και υπήρξε συμφωνία για τις αλλαγές. Έτσι παραμένουν δύο κενές θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες πιθανόν να καλυφθούν κατά την αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σημειώνεται ότι στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις με επίκεντρο την αντικατάσταση της κ. Σαμπιχά Σουλειμάν, αλλά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ειδικότερα την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών.

Στην αυριανή συνεδρίαση θα πάρει μέρος και ο Αλέξης Τσίπρας...
newsbeast.gr

Read more...

Ακόμα 11 υποψηφίους παρουσίασε "Το Ποτάμι"...



Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, "όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, πρόκειται για Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν να...
παρουσιάσουν πλούσια δράση τόσο στους τομείς της παραγωγής και της επιστήμης, όσο και σε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς. Το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες".

Μεταξύ των ονομάτων που ξεχωρίζουν είναι και αυτό του Βασίλη Δοσούλα, που το 1994 συγκλόνισε το πανελλήνιο με το ατύχημά του, όταν κολυμπώντας στη θάλασσα χτυπήθηκε από σκάφος με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν και τα δυο του πόδια.

Οι υποψήφιοι:

Χλόη Άννα Βλασσοπούλου, καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στη Γαλλία, ειδικός στην περιβαλλοντική μετανάστευση

Σωτήρης Βλάχος, Πυρηνικός Φυσικός CERN

Βασίλης Δοσούλας, Σχεδιαστής, σύμβουλος επιχειρήσεων εστίασης

Ιόλη Καλαβρέζου, Καθηγήτρια Ιστορίας της Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Βασίλης Κοτρωνιάς, Συγγραφέας, κορυφαίος Έλληνας σκακιστής και μέλος της Εθνικής ομάδας

Φωτεινή Λεομπίλλα, Κοινωνιολόγος, θεραπεύτρια ΚΕΘΕΑ-ΕΞΕΛΙΞΙΣ

Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης επί τιμή, ειδικός στα Βαλκάνια

Γιώργος Μπάλλας, Νέος επιχειρηματίας εξαγωγικής εταιρείας τροφίμων

Κώστας Ντίνας, Καθηγητής Γλωσσολογίας με ερευνητικό έργο στη διδασκαλία της νεοελληνικής γλώσσας.

Μάκης Παπούλιας, Επιχειρηματίας, ιδρυτής πρότυπης αγροτουριστικής μονάδας

Αναστασία Τοπαλίδου, Εμβιομηχανικός, ερευνήτρια κλινικής μηχανικής και βιολογικών μετρήσεων...
real.gr

Read more...

Παράταση της προσωρινής κράτησης του Νίκου Μιχαλολιάκου

Για ένα ακόμα εξάμηνο παρατείνεται η κράτηση του ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών
Την παράταση της προσωρινής κράτησης του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος, κατά την δικογραφία, θεωρείται ο αρχηγός και διευθύνων νους εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.
Με βούλευμά του το δικαστικό συμβούλιο, που συνεδρίασε ενόψει της λήξης του πρώτου εξαμήνου κράτησης του κατηγορουμένου στην υπόθεση των παράνομων δραστηριοτήτων της οργάνωσης, που χειρίζονται οι ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, διατάσσει να συνεχιστεί για ακόμη ένα εξάμηνο η προσωρινή κράτησή του, κρίνοντας ότι δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Οκτώβριο, με την σύμφωνο γνώμη ανακριτών και του αρμόδιου Εισαγγελέα.
Στην εισήγηση μάλιστα που είχε υποβάλει στους ανακριτές της υπόθεσης ο Εισαγγελέας ζητώντας την προσωρινή κράτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής είχε θεωρήσει ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως, συνεχής και αδιάλειπτος έλεγχος της οργάνωσης και δυνατότητα κατεύθυνσης των εναπομεινάντων μη εισέτι εντοπισθέντων μελών αυτής, κρίνεται πιθανό, αν αφεθεί ελεύθερος, να τελέσει νέα εγκλήματα».
Το Συμβούλιο έλαβε υπόψη του τα στοιχεία της υπόθεσης και το βαρύ κατηγορητήριο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, στο οποίο του αποδίδεται πλήρης γνώση και συντονισμός των έκνομων δραστηριοτήτων της οργάνωσης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συνέταξαν οι ανακριτές Σπ. Γεωργουλέας και Χρ. Παπακώστας: «Εσύ δε υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του βουλευτού της Χρυσής Αυγής διηύθυνες αυτήν παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως, ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της, όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς αναφέρονται».
Πριν λίγες ημέρες με αντίστοιχα βουλεύματα, παρατάθηκε η κράτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά , ενώ συνολικά για την εγκληματική δράση της ΧΑ κρατούνται στις φυλακές έξι βουλευτές.
http://news247.gr/

Read more...

Τι είπωθηκε στην Επιτροπή της Βουλής Ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές


Ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά να δηλώνει ανοικτός σε βελτιωτικές αλλαγές και με σχεδόν όλα τα κόμματα να εμφανίζονται με συναινετική διάθεση, αλλά να επιμένουν στην ανάγκη τροποποιήσεων, δίνοντας παράλληλα έμφαση στον ενεργότερο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η πρώτη συζήτηση επί της αρχής, του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.

Ο Θανάσης Σκορδάς χαρακτήρισε «έξω από κάθε λογική και αίσθημα δικαίου» την πρόταση βουλευτών να καταργηθεί η φορολογική ενημερότητα στις περιπτώσεις ανανέωσης της άδειας για τις λαϊκές αγορές.

Παράλληλα, απέρριψε και τις αιτιάσεις ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η περικοπή των θέσεων στις λαϊκές αγορές για να ενισχυθούν έτσι οι μεγαλέμποροι, τονίζοντας ότι «ο κάθε δήμος θα αξιολογήσει τις ανάγκες της περιοχής του και δεν πιστεύω ότι κανείς θα προχωρήσει ελαφριά τη καρδία στην κατάργηση τους».

Έμφαση έδωσε ο κ. Σκορδάς στη δυνατότητα να μεταβιβάζεται πλέον η άδεια για τις λαϊκές αγορές όχι μόνο στις περιπτώσεις θανάτου ή αναπηρίας του κατόχου, αλλά και όταν θέλει να την παραχωρήσει σε συγγενείς ή τρίτα πρόσωπα, με μόνη προϋπόθεση να ήταν ασφαλισμένοι και να ασκούσαν το επάγγελμα.

Θετικός δήλωσε στην πρόταση να έχουν οι δήμοι την αρμοδιότητα να προσδιορίζουν τη διάρκεια των πανηγυριών ή παζαριών. Ωστόσο, εξέφρασε την αντίθεση του να παραμείνουν τα 10ήμερα, σημειώνοντας ότι είναι σύμφωνος στο να μην ξεπερνούν τις πέντε μέρες.

Ακόμα, απέρριψε τις κατηγορίες περί εξοντωτικών προστίμων και ποινικών κυρώσεων για τους παραβάτες, δηλώνοντας πάντως ανοικτός, στην πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Γιώργου Βλάχου να επανεξεταστεί το μέτρο ώστε να υπάρχει αναλογικότητα και κλιμάκωση των ποινών.

«Η διάθεση μας είναι να συγκεράσουμε τις απόψεις για να έχουμε ένα νομοσχέδιο που θα αντέξει στο χρόνο. Δεν προσπαθούμε να στερήσουμε τον τζίρο από κανένα. Αντίθετα η κατεύθυνση μας είναι να ενισχύσουμε όλους όσοι νόμιμα ασχολούνται με το υπαίθριο μικροεμπόριο», κατέληξε ο υφυπουργός Εμπορίου.

Νωρίτερα, η εισηγήτρια της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, έκανε λόγο για νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει και απλοποιεί την νομοθεσία για το υπαίθριο εμπόριο.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας σημείωσε ότι η σύντομη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου το αδικεί και έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται στις διατάξεις του προχειρότητα και αντιφάσεις, ενώ επιφυλάχθηκε επί της αρχής προκειμένου να ακούσει και τις απόψεις των φορέων.

Παράλληλα, μίλησε για εξοντωτικές ποινές στις οποίες κυριαρχεί η «τιμωρητική λογική» και εξέφρασε την αντίθεση του στον περιορισμό της διάρκειας της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής χαρακτήρισε σημαντική την προσπάθεια ενοποίησης της νομοθεσίας που αφορά το υπαίθριο εμπόριο, ενώ πρότεινε, στα ζητήματα ωραρίου και λειτουργίας των λαϊκών αγορών, να έχει άποψη η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η εισηγήτρια των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, ενώ υποστήριξε ότι με την νομοθετική παρέμβασή της η κυβέρνηση στοχοποιεί τόσο το θεσμό με τα φθηνά προϊόντα, όσο και χιλιάδες οικογένειες που ζουν από το υπαίθριο εμπόριο.

Από την πλευρά της, η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα χαρακτήρισε «ευπρόσδεκτο ένα οργανωμένο πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν προάγονται όσο θα έπρεπε τα ζητήματα του ανταγωνισμού και εξέφρασε προβληματισμό για την διαδικασία χορήγησης των αδειών, οι οποίες δεν διασφαλίζουν, όπως είπε, το αδιάβλητο.

«Το νομοσχέδιο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των μεγαλεμπόρων που θέλουν τον πλήρη έλεγχο του μεριδίου των λαϊκών αγορών και την εξόντωση αυτών που βγάζουν ένα μεροκάματο», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο εισηγητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, δηλώνοντας ότι καταψηφίζει και επιφυλάσσεται για ορισμένα άρθρα.

Σε παρέμβαση του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας πρότεινε την ευθύνη διαχείρισης, χωροταξίας και χωροθέτησης των λαϊκών αγορών, να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ζήτησε να υπάρξει εξορθολογισμός και αναλογικότητα, σε ό,τι αφορά τις ποινές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πράσινο φως Εγκρίθηκε η δόση των 6,3 δισ. ευρώ από την Ομάδα Εργασίας του Eurogroup


Εγκρίθηκε η δόση των 6,3 δισ. ευρώ από την Ομάδα Εργασίας του Eurogroup
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup ενέκρινε και τυπικά την εκταμίευση των 6,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, που αποτελεί την πρώτη δόση του συνολικού ποσού των 8,3 δισ. ευρώ που πρόκειται να χορηγηθεί προς τη χώρα μας.

Οι άλλες δύο υπό-δόσεις, του 1 δισ. ευρώ η καθεμία, θα εκταμιευτούν έως το καλοκαίρι και, όπως έγινε γνωστό, συνδέονται με την εκπλήρωση συγκεκριμένων προαπαιτούμενων, με ορόσημα το τέλος Μαΐου και το τέλος Ιουνίου αντιστοίχως.

Τα προαπαιτούμενα του Μαΐου

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα 6 προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν ως το τέλος Μαΐου (για το 1 δισ. ευρώ του Ιουνίου) είναι τα εξής:

  • Ψήφιση του νόμου για το υπαίθριο εμπόριο (κατατέθηκε στη Βουλή).
  • Ψήφιση του νόμου για την αδειοδότηση των επενδύσεων και του νόμου για τον χωροταξικό σχεδιασμό.
  • Συμπλήρωση της λίστας με τους φόρους και τις χρεώσεις υπέρ τρίτων.
  • Ψήφιση νόμου με τον κώδικα συμπεριφοράς για τα κρατικά και κυβερνητικά στελέχη με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς (εκκρεμεί από τον Απρίλιο).
  • Κοινή Υπουργική Απόφαση για το συμψηφισμό της επιστροφής του ΦΠΑ και των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
  • Ψήφιση νόμου για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και για τη μείωση των περιθωρίων κέρδους των φαρμακείων.
Τα προαπαιτούμενα του Ιουνίου

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, τα 6 προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν ως το τέλος Ιουνίου (για το 1 δισ. ευρώ του Ιουλίου) είναι τα εξής:

  • Υιοθέτηση νομοθεσίας για τη συγχώνευση υπό το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλων των Επικουρικών Ταμείων και εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από 1.1.2015 για όλα τα Ταμεία που δεν ανήκουν αυτή τη στιγμή στο ΕΤΕΑ.  
  • Ψήφιση του νόμου για τα δάση.
  • Ψήφιση πολυνομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση των διοικητικών βαρών στο Δημόσιο.
  • Κατάργηση από 1.1.2015 των κοινωνικών πόρων (φόροι υπέρ τρίτων κλπ.) που χρηματοδοτούν τις επικουρικές συντάξεις Ταμείων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.
  • Ψήφιση του νόμου για τη μικρή ΔΕΗ (κατατέθηκε στη Βουλή) και για την εκκαθάριση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς την ΔΕΗ.
  • Ψήφιση του νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και νομοθεσίας για τη «δήλωση και την παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων» με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Μέσα Μαΐου αποφασίζει το ΔΝΤ

Στα μέσα Μαΐου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

Κατά την επικείμενη συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις καλωσόρισε την πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα, μετά και την χθεσινή επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 από την Eurostat, ενώ υπογράμμισε την πρόσφατη έξοδο της χώρας στις αγορές.

Επίσης, υπογράμμισε ότι κατά την επόμενη, έκτη αξιολόγηση θα προσδιοριστεί η «πρόσθετη χρηματοδότηση», μέχρι τις αρχές του 2016.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μαύρος καπνός στη ΣΕΚΑΠ...


Μονομερείς μειώσεις μισθών από τη διοίκηση Ιβάν Σαββίδη, ως μέσο πίεσης για την υπογραφή από όλους ατομικών συμβάσεων, καταγγέλλουν οι...
εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία της Ξάνθης, που προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες της ΣΕΚΑΠ. Μαύρα σύννεφα σκέπασαν άλλη μια φορά τις σχέσεις εργαζομένων και διοίκησης στο εργοστάσιο της άλλοτε συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας της Ξάνθης, που πλέον ανήκει στο «αφεντικό» του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Μετά τη μονομερή καταγγελία της σύμβασης, οι εργαζόμενοι κατέφυγαν για ακόμη μια φορά στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ξάνθης αναφέρει σχετικά πως «καταγγέλλει την απόφαση της εργοδοσίας να εφαρμόσει ακόμη ένα μέτρο πίεσης και τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους, που αγωνίζονται και δεν έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις, να πετσοκόψει μονομερώς, με το “έτσι θέλω”, τους μισθούς και το δώρο του Πάσχα».

Οπως τονίζει το ΠΑΜΕ, στόχος του βιομήχανου της ΣΕΚΑΠ είναι οι μισθοί να πάνε στα 400 ευρώ, να δουλεύουν οι εργαζόμενοι ήλιο με ήλιο χωρίς δικαιώματα… «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη ΣΕΚΑΠ να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους, να μπουν μπροστά, να οργανώσουν τον αγώνα. Αλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι η “συμφωνία” για τους εργαζόμενους, που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις στους μισθούς, έγινε με… το πιστόλι στον κρόταφο», αναφέρει. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε τετράωρη στάση εργασίας.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Φωτόπουλου πατήστε εδώ


Read more...