Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς: Κλείνουμε τη συμφωνία, θέλουμε όλη τη δόση

Τετ-α-τετ Μέρκελ - Σαμαρά το πρωί της Τρίτης



 



Την έγκαιρη εκταμίευση ολόκληρης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ.

Την Παρασκευή το πρωί, πριν την συνέχιση των εργασιών, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ στις 10:30 (ώρα Ελλάδας). Είναι η τρίτη συνάντηση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ενδεικτικό του καλού σημείου στο οποίο βρίσκονται οι σχέσεις των δύο πρωθυπουργών.

Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του  στους ευρωπαίους ηγέτες περιέγραψε την κατάσταση που υπάρχει στην χώρα και ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας διατηρεί την ενότητά της αλλά η κοινωνική συνοχή έχει φθάσει στα όρια της. Η χώρα κρατά ακόμη παρά την υψηλή ανεργία είπε ο πρωθυπουργός ωστόσο ο ελληνικός λαός αναμένει θετικό μήνυμα από την ΕΕ. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα.

Μιλώντας στους ομολόγους του ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την αποστολή της και αναφέρθηκε εκτεταμένα στις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και οι οποίες όπως είπε χαρακτηριστικά φέρνουν αποτελέσματα. Μίλησε ακόμη για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τόσο στα δημοσιονομικό όσο και στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών και έδωσε έμφαση στην ανταγωνιστικότητα τονίζοντας ότι η χώρα έχει καλύψει το 70% του κενού ανταγωνιστικότητας που είχε.

Επισήμανε την ανάγκη να δοθεί ρευστότητα στην ελληνική οικονομία με την έγκαιρη εκταμίευση της δόσης και αναφέρθηκε ακόμη στις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν δρομολογηθεί. Τέλος ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της χώρας στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για το 2014-2020 θα πρέπει να υπολογιστεί με βάση να αναθεωρημένα στοιχεία και όχι με τα στοιχεία του 2009.

Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βρει την χρυσή ισορροπία όπως διατυπώνεται στην πρόταση Ρομπάι για τον συνδυασμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας και ανάπτυξης και ότι αν  ο συνδυασμός αυτός είχε εφαρμοστεί από την αρχή στην περίπτωση της Ελλάδας τότε η χώρα μας δεν θα είχε φθάσει σε αυτό το σημείο.

Η ελληνική αντιπροσωπεία εμφανίζεται αισιόδοξη ότι μπορεί να πετύχει τον στόχο της να πάρει θετική αναφορά στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου που θα αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, θα παροτρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει στον ίδιο τρόπο και θα αφήνει να εννοηθεί ότι θα γίνει η εκταμίευση.

Μέχρι τις 12 Νοεμβρίου η ψήφιση των μέτρων από την Βουλή

Εφόσον κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα όπως εκτίμησε ο πρωθυπουργός η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία είναι η 12η Νοεμβρίου που είναι η επόμενη σύνοδος του Eurogroup.

Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί το Eurogroup να νομιμοποιηθεί ώστε να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης.

Στο πλαίσιο αυτό κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν από τις Βρυξέλλες ότι η ψήφιση όλων των μέτρων και των διαρθρωτικών θα γίνει πριν από τις 12 Νοεμβρίου. Το δίλημμα προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης θα είναι σαφές: υπερψήφιση και εκταμίευση ή χρεοκοπία.  Πριν από την σύνοδο του Eurogroup εξάλλου θα κατατεθεί και ο προϋπολογισμός.

Κυβερνητική πηγή εξηγούσε ότι στα περισσότερα σημεία που αφορούν το δημοσιονομικό πακέτο αλλά και τα διαρθρωτικά έχει υπάρξει συμφωνία και παρέπεμπε και στην σχετική δήλωση της Τρόικας την Τετάρτη το βράδυ. Υπάρχει πάντα η διαφορά για το εργασιακό όπου όμως η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι και εκεί θα κλείσει σύντομα ο συμβιβασμός. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να παραμείνουν ως έχουν δηλαδή παγωμένες οι τριετίες ενώ η τρόικα ζητά την κατάργησή τους. Συζήτηση υπάρχει και για το καθεστώς των αποζημιώσεων από τις απολύσεις από ένα ποσό κι επάνω. Η κυβέρνηση το τοποθετεί στα 3000 ευρώ η Τρόικα ζητά να είναι 2000.

Read more...

Τατσόπουλος: Εμείς αγαπάμε την Ζαρούλια γιατί είμαστε φιλόζωοι...





Με αφορμή το ρατσιστικό παραλήρημα της Ζαρούλια σήμερα στη βουλή, ο Π. Τατσόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) έγραψε το εξής σχόλιο στο Faceboook:
«H Ζαρούλια μισεί τους ... ξένους γιατί είναι ρατσίστρια, αλλά εμείς αγαπάμε τη Ζαρούλια γιατί είμαστε φιλόζωοι»...

Read more...

Στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βενιζέλος

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή  στις 10.00 π.μ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος που θα αποτελείται από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη, την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο Ε. Χριστοφιλοπούλου, τους εισηγητές του κοινοβουλευτικού τομέα αρμόδιους για αγροτικά θέματα Γ. Δριβελέγκα και Μ. Κασσή και τον γραμματέα του τομέα αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων Μ. Τζελέπη.

Read more...

"Να διαγραφεί άμεσα η Ζαρούλια"

"Να διαγραφεί άμεσα η Ζαρούλια"


Το ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό κίνημα EGAM δηλώνει σκανδαλισμένο από την εκλογή της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια στην επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης και ζητά να διαγραφεί άμεσα η Ελληνίδα εκπρόσωπος από το όργανο αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελένη Ζαρούλια προτάθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και εξελέγη αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής αυτής την 1η Οκτωβρίου.
"Επιπρόσθετη προσβολή για τις αξίες της δημοκρατίας, εξελέγη στην επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα κατά των Διακρίσεων", αναφέρει το EGAM σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντας σκανδαλώδη την πρόταση της Ελλάδας και την αποδοχή της υποψηφιότητας της Ελένης Ζαρούλια από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.
"Επικυρώνουν τη γενική απάθεια απέναντι στο ρατσισμό και τον αντισημιτισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την κανονικοποίηση των κομμάτων της άκρας δεξιάς, συμπεριλαμβανομένων και των πιο ριζοσπαστικών από αυτά, όπως το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα", προσθέτει το EGAM.
Η αντιρατσιστική οργάνωση ζήτησε από τις ελληνικές πολιτικές αρχές να αναθεωρήσουν αμέσως" την πρότασή τους για την βουλευτή και από το Συμβούλιο της Ευρώπης να αρνηθεί την παρουσία της στην επιτροπή.



ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Read more...

Δεσμεύονται ακίνητα της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗ



http://newpost.gr/post/161843/desmeyontai-akinita-tis-proin-syzygoy-toy-aki-tsoxatzopoyloy/
Δύο ακίνητα της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ προχώρησε ο ανακριτής της πολύκροτης υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής, ενώ την ίδια ώρα, οι αρχές πρόκειται άμεσα να αποστείλουν στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας στην Κύπρο.

Με διάταξή του ο ανακριτής έθεσε σε καθεστώς δέσμευσης δύο ακίνητα που κατέχει η κυρία Μολντενάουερ, στην Αμάρυνθο Ευβοίας και στην Κόρινθο, ενώ λίγες μέρες πριν είχε απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερη δίχως όρους για εμπλοκή της στην υπόθεση διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου κατέστη κατηγορουμένη στην υπόθεση, καθώς εντοπίστηκαν εμβάσματά της προς την ιταλική εταιρία, που φέρεται να διακινούσε παράνομα χρήματα του 'Ακη Τσοχατζόπουλου και που είχε συσταθεί από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποστείλουν στοιχεία της δικογραφίας στην Κύπρο, καθώς οι κυπριακές αρχές φέρονται να έχουν ζητήσει, μέσω δικαστικής συνδρομής, στοιχεία για τον Κύπριο πρώην υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη και τον επιχειρηματία Αλ Ζαγιάντ Φουάντ.

Τα ονόματα των δύο κυπρίων υπηκόων εμπλέκονται στη δικογραφία, που έχει σχηματίσει η ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση των «ωφελημάτων», τα οποία φέρεται να έλαβε ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος από την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Ο κύπριος πρώην υπουργός ενεπλάκη σε διακίνηση παράνομου χρήματος στη συμπληρωματική απολογία του Νίκου Ζήγρα, εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο δε Φουάντ έχει εντοπιστεί από λογαριασμούς που του ανήκουν και από τους οποίους εμφανίζονται να «φεύγουν» εκατομμύρια ευρώ, με αποδέκτες υπεράκτιες εταιρείες που - κατά την κατηγορία - ανήκουν στον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Εθνικής 'Αμυνας.


Τρίτο «όχι» για την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη

Στο μεταξύ, αρνητική ήταν για τρίτη φορά η απάντηση της Δικαιοσύνης στην αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε η Βίκυ Σταμάτη με κυρίαρχο θέμα ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται ότι αντιμετωπίζει.

Στο σκεπτικό του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης που έχει υποβάλλει η σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, αντικρούονται οι λόγοι που επικαλείται η κ. Σταμάτη για την αποφυλάκιση της και γίνεται αποδεκτή η σχετική πρόταση του εισαγγελέα Γ. Βούλγαρη.

Οι δικαστές απορρίπτουν την επίκληση εκ μέρους της κατηγορουμένης του ανήλικου παιδιού της και αναφέρουν στην κ. Σταμάτη πως ειδικά την περίοδο αυτή πολλοί γονείς αναγκάζονται, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, να στερούνται τα παιδιά τους, χωρίς καν να ευθύνονται οι ίδιοι για αυτό.

Το δικαστικό συμβούλιο τονίζει ότι εξακολουθεί να θεωρεί επικίνδυνη την κ. Σταμάτη για την διάπραξη νέων αδικημάτων σε περίπτωση αποφυλάκισης ή για την συγκάλυψη των τελεσθέντων «... αφού υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης περαιτέρω περιουσιακής κατάστασης και δη τραπεζικών λογαριασμών της ίδιας και του συζύγου της που ενδεχομένως επιχειρηθεί να αποκρυβεί επειδή έχει σχέση με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Στο 15σελιδο υπόμνημα που κατέθεσε στο δικαστικό συμβούλιο η Βίκυ Σταμάτη επέμεινε στο δίκαιο, όπως το χαρακτήρισε αίτημά της για αποφυλάκιση επαναλαμβάνοντας ότι δεν σκοπεύει να διαφύγει στο εξωτερικό. «Εγώ δεν είμαι… Καραβέλας ή Χριστοφοράκος για να διαφύγω στο εξωτερικό», αναφέρει στο υπόμνημα.http://newpost.gr/

Read more...

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στα «τάρταρα» το ΠΑΣΟΚ!

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ VPRC



http://newpost.gr/post/161858/proto-komma-o-syriza-sta-tartara-to-pasok-/
Με 3,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC, την οποία θα δημοσιεύσει την Παρασκευή η εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Σταθερά στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, ενώ «βυθίζεται» το ΠΑΣΟΚ.


Ειδικότερα στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 30,5% και ακολουθούν η ΝΔ με 27%, η Χρυσή Αυγή με 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ με 5,5%.

Η Δημιουργία Ξανά λαμβάνει 1%, όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ ο ΛΑΟΣ 0,5%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25,6% έναντι της ΝΔ που λαμβάνει 11,7%, ενώ η Χρυσή Αυγή φθάνει στο 6,2%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, με 33% στις θετικές γνώμες, ισοψηφώντας με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθούν ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με 27%, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με 26%, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με 13%, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με 13% και ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, με 11%.


Σχετικές φωτογραφίες:



vprc1okok.pngvprc2okok.pngvprc3okok.pnghttp://newpost.gr

Read more...

Ανοίγει ο φάκελος του Τσοχατζόπουλου και στην Κύπρο...


crime.gr
Της Έρρικας Βαλλιάνου
Δικαστική συνδρομή ζήτησε η Κύπρος από την Ελλάδα για να ανοίξει τους φακέλους δύο Κυπρίων πολιτών, τόσο του πρώην εμπλεκομένου στην υπόθεση για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και πρώην υπουργού Εσωτερικών Κύπρου Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη, όσο και ...
του Αλ Ζαγιάντ επίσης κύπριου πολίτη.

Τα ονόματά τους ανέφερε στην πρόσφατη συμπληρωματική απολογία ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο οποίος είπε ότι από τους λογαριασμούς του Ζαγιάντ έφευγαν εκατομμύρια ευρώ προς offshore εταιρείες, που τελικά αποδείχθηκε ότι ανήκαν στον Τσοχατζόπουλο.

Επίσης, ο Ζήγρας είχε πει ότι στις προμήθειες από τα εξοπλιστικά προγράμματα επί Άκη Τσοχατζόπουλου συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης. Ο τελευταίος βέβαια ήδη έχει καταθέσει στην ΑΘήνα μήνυση και αγωγή κατά του Ζήγρα ισχυριζόμενος ότι «όλα αυτά αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του».

Ωστόσο, ο ανακριτής, Γαβριήλ Μαλλής ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα δικαστικής συνδρομής της Κύπρου και θα αποστείλει στον νησί όλα τα στοιχεία για να αρχίσει και εκεί δικαστική έρευνα.

Την ίδια στιγμή ο ανακριτής προχώρησε στη δέσμευση των ακινήτων της πρώην συζύγου του Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν που αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της για ξέπλυμα και τα σπίτια αυτά είναι στο Σοφικό Κορινθίας και την Αμάρινθο Ευβοίας. 

Εντύπωση προκάλεσε στην υπεράσπισή της και συγκεκριμένα στον Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η ενέργεια αυτή του ανακριτή, τη στιγμή που την περασμένη βδομάδα την είχε αφήσει ελεύθερη μετά την απολογία της και μάλιστα χωρίς όρους.

Φαίνεται όμως ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις κινήσεις της Γκούντρουν και δύο εμβάσματα 50.000 ευρώ το 2008 προς την εταιρεία του Σαχπατζίδη ήταν στοιχεία αμείλικτα...

Read more...

E-mail Βρούτση στην Τρόικα για τα εργασιακά «Όχι» σε μειώσεις αποζημιώσεων για τους παλαιούς εργαζομένους

Tέλος στο επίδομα γάμου για τους μισθωτούς που αμείβονται με τα κατώτατα όρια, χαμηλότερες αποζημιώσεις έως και 30% για τους υψηλόμισθους που αμείβονται με μισθό πάνω από 2.000-3.000 και διευθέτηση του χρόνου εργασίας (6ήμερο) με συλλογικές συμβάσεις και όχι με ατομικές.

Αυτό το πλαίσιο συμφωνίας ελπίζει να εξασφαλίσει το υπουργείο Εργασίας, συνεχίζοντας τη διαπραγμάτευση με την τρόικα μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ώστε να περιοριστούν οι απώλειες από τις επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά.

Μετά το θρίλερ που εκτυλίχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τις συνεχείς διακοπές των διαπραγματεύσεων , την παρέμβαση Σαμαρά και Στουρνάρα, καθώς και το κατηγορηματικό «όχι» Κουβέλη, διαμορφώθηκαν πιο ήπιοι τόνοι στο εσωτερικό της Τρόικας.

Ωστόσο, η εμπειρία έχει δείξει ότι οι δανειστές μπορεί στο τέλος να μη δεχθούν κανένα συμβιβασμό και να παραμείνουν αμετακίνητοι στο σκληρό πακέτο που προβλέπει κατάργηση των τριετιών, περικοπή κατά 50% του ποσού της αποζημίωσης, συρρίκνωση του χρόνου αποζημίωσης στους τρεις μήνες και περαιτέρω ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας.

Αίσθηση προκάλεσε στη διάρκεια του σκληρού παζαριού στο υπουργείο Οικονομικών η παρέμβαση του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, που πολλές φορές είπε στην Τρόικα «μα τι άλλο θέλετε πια;», αλλά και άμεση αντίδραση της γενικής γραμματέως, κυρίας Άννας Στρατινάκη, που τους προσκόμισε την πράξη υπουργικού συμβουλίου, η οποία όριζε ότι οι ωριμάνσεις (τριετίες) έχουν ήδη παγώσει από το Φεβρουάριο, στοιχείο που τους προβλημάτισε και τους έβαλε σε δύσκολη θέση.

Οι δανειστές ωστόσο επέμειναν ότι στο «Μνημόνιο 2» έχει συμφωνηθεί να διαμορφωθεί ένας νέος μισθός (586 ευρώ), που θα αντικαταστήσει τους μισθούς που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αυτό, σύμφωνα με την ερμηνεία του Τόμσεν, σημαίνει ότι ο μισθός θα είναι γυμνός, χωρίς να συνοδεύεται από τον εξοπλισμό του, δηλαδή τις τριετίες και τα επιδόματα. Η κυρία Στρατινάκη προέβαλε ως επιχείρημα τη ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά εργασίας, δείχνοντάς τους δύο επιχειρησιακές συμβάσεις από το σύνολο των 800 που έχουν υπογραφεί τον τελευταίο χρόνο. Οι δύο συμβάσεις προέβλεπαν δυνατότητα μείωσης του μισθού έως τα όρια της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο μισθός του άγαμου εργαζομένου που έχει συμπληρώσει τρεις τριετίες μετά τις δραματικές απώλειες που έχει ήδη υποστεί , αντί να συρρικνωθεί στα 761,90 ευρώ , μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να κατρακυλήσει στα 586 ευρώ αν καταργηθούν οι τριετίες .

Εν κατακλείδι, το υπουργείο Εργασίας θα επιδιώξει να διατηρήσει παγωμένες τις τριετίες, όπως είναι σήμερα, έως το τέλος όχι του 2014 αλλά του 2016, καθώς αναμένεται να εγκριθεί η διετής επιμήκυνση.

Στο e-mail που έστειλε προς την Τρόικα ο υπουργός Εργασίας αργά τη νύχτα της Τετάρτης, υποστηρίζει ότι α) οι τριετίες που συνοδεύουν τον κατώτατο μισθό είναι συνδεδεμένες άρρηκτα με τις επιχειρησιακές συμβάσεις και δεν πρέπει να καταργηθούν γιατί θα καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα της μισθολογικής εξέλιξης στον ιδιωτικό τομέα, β) πρέπει να διατηρηθεί το ποιοτικό στοιχείο της προϋπηρεσίας που συμβαδίζει με την εμπειρία και γ) αν καταργηθούν οι τριετίες, καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις και οι διαπραγματεύσεις, κάτι που είναι ενάντια στο ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο.

Ωστόσο, η ελληνική πλευρά είναι απαισιόδοξη ως προς τη διατήρηση του επιδόματος γάμου στα κατώτατα όρια, αφού έτσι κι αλλιώς το επίδομα έχει καταργηθεί και για τους κλαδικούς μισθούς μετά τη λήξη της μετενέργειας.

Με την ισχύουσα ΕΣΣΕ, μετά τη μείωση των κατωτάτων μισθών κατά 22%, διαμορφώνονται δύο κλίμακες με βάση τις τριετίες.

Η πρώτη, για τον άγαμο, προβλέπει:

Χωρίς προυπηρεσία - μισθός 586,08 ευρώ
0-3 χρόνια -644,69 ευρώ
3-6 χρόνια - 703,30 ευρώ
6-9 χρόνια - 761,90 ευρώ

Αντίστοιχα η δεύτερη κλίμακα για τον έγγαμο εργαζόμενο προβλέπει:

Χωρίς προυπηρεσία – μισθός 644,69 ευρώ
0-3 χρόνια - 703,30 ευρώ
3-6 χρόνια - 761,91 ευρώ
6-9 χρόνια - 820,51 ευρώ

Ετσι, η νέα απειλή για τα κατώτατα όρια είναι να χαθούν άλλα 58,61 ευρώ μηνιαίως για κάθε τριετία.

Όσον αφορά στο θέμα των αποζημιώσεων, το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να διασώσει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα από τις δραματικές απώλειες αν επιμείνει η Τρόικα στην περικοπή κατά 50% του ύψους των αποζημιώσεων , αντιπρότεινε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος να εφαρμοστούν τρεις ταχύτητες στο καθεστώς αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης .

Α) Οι μειώσεις να εφαρμοστούν μόνο για τους νεοεισερχόμενους ή τους νεοπροσλαμβανόμενους .
Β) Να διατηρηθεί η σημερινή κλίμακα (χωρίς προειδοποίηση) σύμφωνα με την οποία όποιος απολυθεί μετά από 16χρόνια δουλειάς στον ίδιο εργοδότη ,να εισπράξει ως αποζημίωση 12 μισθούς .
Γ) Οσοι δικαιούνται πάνω από 12 μισθούς , το υπόλοιπο μέρος της αποζημίωσής τους να υπολογίζεται με ανώτατο πλαφόν μισθού από 2.000-3000 ευρώ. Με αυτό το σύστημα , χάνουν έως 30% από την αποζημίωσή τους , υψηλόμισθοι , διευθυντικά στελέχη και κυρίως golden boys των ΔΕΚΟ και των τραπεζών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Τρόικα απαιτεί ως ανώτατο πλαφόν αποζημίωσης 12 μισθούς3 συν ένα μπόνους για όσους συμπληρώνουν πάνω από 16 χρόνια εργασίας το οποίο δε θα ξεπερνά τα 3.516 ευρώ ( βασικός μισθός 586 Χ6) Επίσης η Τρόικα ζητά να μειωθεί και ο χρόνος προειδοποίησης απόλυσης μάξιμουμ στους 3 μήνες, από 6 που ισχύει σήμερα.

Τι προτείνει το Υπουργείο για τους υψιλόμισθους άνω των 3.000 ευρώ:
Τελευταίος καταβαλλόμενος μισθός 5000 ευρώ - έτη υπηρεσίας 28

Σήμερα αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης μισθοί 24 μηνών + 1/6 ( δώρα και επιδόματα) σύνολο 140.000 ( προβλέπεται και σήμερα πλαφόν αποζημίωσης 90.000 ευρώ για τους μισθωτούς αλλά για τα στελέχη ισχύουν οι όροι των ειδικών συμβάσεων που έχουν υπογράψει)

Πρόταση υπουργείου

12 μήνες Χ 5000 + 1/6 + μπονους 12Χ3000

Πρόταση τρόικας

12 μήνες Χ 5000 + 1/6 + μπονους 586Χ6 ( 3.516)

Σύνολο 73.516 ευρώ απώλεια 47,5%

Οσον αφορά στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας , η ελληνική πλευρά επισημαίνει στο email προς την Τρόικα ότι δεν χρειάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση καθώς ο χρόνος εργασίας , ανάπαυσης και η 6ήμερη εργασία μπορούν να συμφωνηθούν μέσω των συλλογικών συμβάσεων ( επιχειρησιακών η κλαδικών ) . Ωστόσο θα συνεχίσει να κρατά σθεναρή αντίσταση απέναντι στην απαίτηση της τρόικας, η διευθέτηση να συμφωνείται με κάθε εργαζόμενο χωριστά μέσω ατομικών συμβάσεων .

Εκείνο που κυρίως φοβάται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είναι ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα αποτελέσει κερκόπορτα για την εξάπλωση των ατομικών συμβάσεων ως μηχανισμού ρύθμισης όλων των θεμάτων , ακόμα και του ύψους του μισθού..protothema.gr

Read more...

Ανοικτό άφησε ο Βενιζέλος το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013



http://newpost.gr/post/161720/anoikto-afise-o-venizelos-to-endexomeno-apolyseon-sto-dimosio/
eurokinissi
Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγγειλε νέο συνέδριο του Κινήματος. Ο πρόεδρος του Κινήματος δήλωσε ότι «το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μπορούμε να το προσδιορίσουμε τον Φεβρουάριο του 2013. Θα είναι ένα συντακτικό συνέδριο».
Στο πλαίσιο της γενικότερης απαξίωσης της πολιτικής σκηνής από τους άλλοτε ενεργούς πολίτες, ο κ. Βενιζέλος έσπευσε κατά την ομιλία του να προϊδεάσει τα στελέχη του κόμματος για τους σκοπούς του συνεδρίου του Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Κινήματος διευκρίνισε ότι «Το ΠΑΣΟΚ ειναι πάντα εγγυητής της σταθερότητας. Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι υπάρχει προοπτική. Δεν αντέχουμε άλλη μιζέρια.

Πρώτος στόχος είναι ο μετασχηματισμός του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία.
Δεύτερος στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι εκφραστής των πρoοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε μάλιστα και στον δήθεν αριστερό συντηρητισμό. «Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν θα είναι εκφραστής δυνάμεων οπισθοφυλακής, του δήθεν αριστερού συντηρητισμού, των αγκυλώσεων και των προνομίων.
Τρίτος στόχος είναι το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα κινητοποιεί παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και του ελληνισμού. Για αυτό και απευθυνόμαστε σε όλη την ελληνική κοινωνία: να ξεπεράσει την αρνητική, απαισιόδοξη και απορριπτική στάση απέναντι στην πολιτική» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε, στη συνέχεια, την στήριξή του στον πρωθυπουργό και αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες είπε: «Στηρίζουμε τον πρωθυπουργο στη σημερινη του παρουσία στις Βρυξελλες. Μιλά εξ ονόματος όλων μιλά εξ ονόματος της πατρίδας».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να δώσω μάχη για να μην απολυθούν επίορκοι, αργόμισθοι και απόντες δημόσιοι υπάλληλοι».

Σημειώνεται ότι υπέρ της πραγματοποίησης του συνεδρίου τον Φεβρουάριο τάχθηκαν οι Συλβάνα Ράπτη, Δημήτρης Λιντζέρης και Νίκος Σαλαγιάννης, ενώ Πάνος Μπεγλίτης, Άγγελος Τόλκας και Γιάννης Μαγκριώτης επιθυμούν να γίνει αργότερα.

Read more...

Νεκρός 67χρονος διαδηλωτής στο Σύνταγμα (φωτό)

107 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ 3 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



http://newpost.gr/post/161592/nekros-67xronos-diadilotis-sto-syntagma-foto/
Δεξιά ένας εκ των τραυματιών
Νεκρός έπεσε 67χρονος διαδηλωτής του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. Ο άτυχος άνδρας ήταν άνεργος ναυτεργάτης και φέρεται να υπέστη ανακοπή την ώρα των επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ο θανατός του.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο 67χρονος Ξενοφών Λούγαρης μεταφέρθηκε «με μυδρίαση και άσφυγμος» στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, όπου έγιναν από τους γιατρούς του Καρδιολογικού Τμήματος οι διαδικασίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόννησης, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο και δεν σχετίζεται με τα επεισόδια, αν και η υπόθεση διερευνάται από τις αστυνομικές αρχές.

Θλίψη για το θάνατο του 67χρονου στη Βουλή

Τη λύπη τους για το θάνατο του 67χρονου διαδηλωτή, ο οποίος έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς, εξέφρασαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης και εκπρόσωποι των κομμάτων, οι οποίοι μετείχαν σε συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά με αυτή την πολιτική της άγριας φτωχοποίησης που προκαλεί τις δικαιολογημένες μαζικές αντιδράσεις του λαού».


Από την πλατεία Συντάγματος στα Εξάρχεια τα επεισόδια

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων μεταφέρθηκαν στα Εξάρχεια στις οδούς Στουρνάρη και Σολωμού, όπου οι αστυνομικοί απάντησαν στον πετροπόλεμο με χρήση χημικών.

Αψιμαχίες μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών
έλαβαν χώρα για πάνω από δύο ώρες στη πλατεία Συντάγματος και στην οδό Ερμού. Πέντε είναι οι τραυματίες, ενώ ο ένας φέρει σοβαρά τραύματα. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, ενώ  εργαζόμενοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ συνεπλάκησαν με τον αστυνομικό κλοιό για να περάσουν προς τη Βουλή. Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε και μεταξύ απεργών καταστηματαρχών του κέντρου με τους απεργοσπάστες συναδέλφους τους.

Τα επεισόδια 
άρχισαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να χωρίσουν στα δύο της πορεία που περνούσε από τη Β. Γεωργίου. Εκεί ομάδες νεαρών και δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν ενώ έριξαν βόμβες μολότοφ και στη Σταδίου.

Οι διαδηλωτές λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι άρχισαν να «αδειάζουν» την πλατεία Συντάγματος, καθώς η κατάσταση ήταν αποπνικτική από τα δακρυγόνα. Ηρεμία επικρατεί αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας και όλοι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.
Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τρεις συλλήψεις και 107 προσαγωγές.



Σχετικές φωτογραφίες:



184843329.jpg184812435.jpg184842122.jpg18484451876.jpg184841215.jpg184841215.jpg1848498737.jpg1848437.jpghttp://newpost.gr

Read more...

Αναγκαία η άμεση εκταμίευση όλης της δόσης είπε ο Αντ.Σαμαράς στη Σύνοδο

Συνάντηση με Μέρκελ την Παρασκευή


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνομιλεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνομιλεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την ανάγκη να εκταμιευτεί άμεσα το σύνολο της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην χώρα και στην πραγματική οικονομία επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής, διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρώσει την αποστολή της.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, υπογράμμισε τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών, τονίζοντας ότι αυτές φέρνουν αποτελέσματα, αλλά και στην πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα στον δημοσιονομικό, αλλά και στον διαρθρωτικό τομέα.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ελληνικές αρχές πλησιάζουν σε συμφωνία με την Τρόικα, μέσα στις επόμενες ημέρες, υπενθυμίζοντας και τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Τρόικα.
Μιλώντας δε για ανεξέλεγκτη ανεργία, τόνισε ότι χρειάζεται να βρεθεί η χρυσή τομή για την προώθηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη, βάσει και της πρότασης Ρομπάι. Άλλωστε υπογράμμισε αν αυτή η χρυσή τομή είχε εφαρμοσθεί εξ' αρχής «δεν θα είχαμε τα σημερινά αποτελέσματα».

Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της Συνόδου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ την Παρασκευή το πρωί (10:30 ώρα Ελλάδος).

Ενημέρωση για τα βήματα της Ελλάδας

Ο Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, για τα μέτρα προς την κατεύθυνση ανοίγματος της αγοράς, καθώς και για τους τρόπους τόνωσης της ανάπτυξης.

Επίσης ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το πρόβλημα της ανεργίας που έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της έλλειψης ρευστότητας και τις επιπλοκές που δημιουργεί.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει τη «χρυσή τομή» ανάμεσα στη δημοσιονομική και αναπτυξιακή προσπάθεια, όπως ακριβώς διατυπώνεται στην πρόταση Ρομπάι.

Σχολίασε δε, ότι αν η «χρυσή τομή» μεταξύ της δημοσιονομικής και αναπτυξιακής προσέγγισης είχε εφαρμοσθεί εξαρχής στην Ελλάδα, «δεν θα είχαμε τα σημερινά αποτελέσματα».

Ελπίδα ότι η Σύνοδος θα στηρίξει τη χώρα

Ελληνικές διπλωματικές πηγές εξέφραζαν από τις Βρυξέλλες συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς το περιεχόμενο της δήλωσης που αναμένεται να υιοθετήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την Ελλάδα.

Παράλληλα εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα «είναι πολύ κοντά».

Όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές υπάρχει συμφωνία στα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ παραμένουν μερικά ανοιχτά θέματα που αφορούν τα διαρθρωτικά μέτρα (π.χ. εργασιακά, υγεία, ληξιπρόθεσμες οφειλές ΕΟΠΥΥ).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά, διπλωματικές πηγές επανέλαβαν ότι τα μέτρα για το 2013 αντιστοιχούν σε 9,2 δισ. ευρώ.

Σημείωσαν, επίσης, ότι εξοικονομούνται 7,5 δισ. ευρώ από περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, τα επόμενα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο προϋπολογισμός του 2013 θα πρέπει να έχει κατατεθεί και να έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, πριν από το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, το οποίο αναμένεται να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων, ύψους 31,5 δισ. ευρώ.

Όπως εξήγησαν στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η σημερινή Σύνοδος Κορυφής, κατά κάποιο τρόπο, να εξουσιοδοτεί το Eurogroup να πάρει την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.

«Κινούμαστε ενάντια στο ρολόι» δήλωσαν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν έχει σημειωθεί ακόμα πρόοδος και ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο ΔΝΤ και στους Ευρωπαίους.

Εξέφρασαν, ωστόσο, την πεποίθηση ότι θα βρεθεί συμβιβαστική λύση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Απεργιακό «τσουνάμι» κατά των μέτρων - Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



http://newpost.gr/post/161592/apergiako-tsoynami-kata-ton-metron-syllalitiria-se-oli-ti-xora/
Κλειστό είναι αυτήν την ώρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τα απεργιακά συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. «Φρούριο» είναι το Σύνταγμα με χιλιάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί περιπετρικά της πλατείας και της Βουλής. Ήδη η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στις πρώτες προσαγωγές ατόμων που έφεραν μαζί τους ύποπτα σακίδια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Σύνταγμα με μεγάλη μάλιστα συμμετοχή. Η πορεία αυτήν την ώρα κινείται προς το Πολυτεχνείο, ενώ ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρίσκεται και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Κλειστή παραμένουν η Ομόνοια και οι γύρω δρόμοι καθώς άρχισε λίγο μετά τις 10.20 η πορεία του ΠΑΜΕ και αυτήν την ώρα οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται στη πλατεία Συντάγματος. Κλειστοί είναι και οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.
«Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία και να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
Πορείες σε ολη τη χώρα

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωσης θα πραγματοποείεται έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα οργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου. Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν προαναγγείλει στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00), καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, καθώς στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ.

Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή.

Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Mετ΄εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις των πολιτών σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.


Αναλυτικά στην Αττική: 
  • Τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.
  • Οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.
  • Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα λειτουργούν κανονικά από τις 9 το πρωί. Οι συρμοί του Μετρό θα κινούνται μέχρι το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».
  • Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00.
Σημειώνεται ακόμη ότι την Τετάρτη καταργούνται σε όλη τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες : 
- 500 Αθήνα - Θεσσαλονίκη
- 501 Θεσσαλονίκη- Αθήνα
- 1686 Αλεξανδρούπολη-Δίκαια
- 2536 Αθηνών - Χαλκίδας - Αθηνών
- 743 και IC Θεσσαλονίκης - Έδεσσας- Φλώρινας - Θεσσαλονίκης
- 3593 και 3592 Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης
- 2576 και 2577 Λάρισας - Βόλου - Λάρισας

Read more...

Πρωτοφανής συγκέντρωση στο Ηράκλειο

Τώρα - Πρωτοφανής συγκέντρωση στο Ηράκλειο
Πρωτοφανής σε όγκο και παλμό είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Ηράκλειο.
Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν στην μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων δέκα χρόνων, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.
Στη συγκέντρωση δίνουν το παρόν εργαζόμενοι, συνταξιούχους, αγρότες, μαθητές.

Πηγή: prismanews.gr
 .enikos.g

Read more...

Αλληλέγγυοι στο λαό οι ένστολοι

Αλληλέγγυοι στο λαό οι ένστολοι
Αλληλέγγυοι στα δεινά που τραβάει ο ελληνικός λαός δηλώνουν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, με ανακοίνωσή τους.
Η ανακοίνωση:
"Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων όλης της Χώρας και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι εμείς οι Αστυνομικοί, οι Πυροσβέστες και οι Λιμενικοί που βιώνουμε με τον δικό μας δραματικό τρόπο, λόγω και των ιδιαιτεροτήτων του λειτουργήματός μας, την πολυδιάστατη κρίση, αρνούμαστε να δεχθούμε τους όρους υποταγής και εξαθλίωσης που μας επιβάλουν στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας μας.
Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες του λαού μας και με την ευκαιρία της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, δίνουμε το δικό μας «παρών» σε όλη τη Χώρα, παντού όπου έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τα κατά τόπο Εργατικά Κέντρα και τις Δημοσιοϋπαλληλικές Οργανώσεις.
Το συνδικαλιστικό κίνημα της Χώρας αντιστέκεται όσο ποτέ άλλοτε για να μην περάσουν τα μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία κι εμείς οι ένστολοι θεματοφύλακες της λειτουργίας της δημοκρατίας και ενός κράτους δικαίου στην πατρίδα μας, οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε σε αυτόν τον δίκαιο και ελπιδοφόρο αγώνα για μια άλλη πολιτική, που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και όχι την ψυχρή λογική των αριθμών και του χρήματος. «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος», έλεγε ο Πρωταγόρας, αλλά για τα «τσιράκια» των αγορών και των λυμεώνων του εθνικού πλούτου της πατρίδας μας, αυτά προφανώς και δεν τους αφορούν.
Είμαστε εδώ, ενισχύοντας το αγωνιστικό σας μέτωπο στέλνοντας για μια ακόμα φορά απ' άκρου εις άκρον της Ελλάδας, ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες:
Ως εδώ με τα μέτρα σας. Μη μας σώζετε άλλο, δεν θέλουμε.
Είστε αναξιόπιστοι!!!"

Read more...

Προκλητικές δηλωσεις της Ελένης Ζαρούλια, μέσα στη βουλή...


Λέει τους μετανάστες "τρισάθλιους και υπανθρώπους" ...
Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Δραγασάκη προκάλεσαν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και οι βαριές εκφράσεις κατά των μεταναστών, που χρησιμοποίησε η βουλευτής της "Χρυσής Αυγής", Ελένη Ζαρούλια, στην βουλή.

Η ... Ελένη Ζαρούλια αποκάλεσε τους μετανάστες τρισάθλιους και υπάνθρωπους.

Ο κ. Δραγασάκης ζήτησε να σταλούν στην Διάσκεψη των προέδρων τα πρακτικά με την ομιλία της κ. Ζαρούλια τονίζοντας ότι όλα αυτά που λέει εκθέτουν τη χώρα στο εξωτερικό λόγω διεθνών συμβάσεων που έχει ψηφίσει.
Για μερικά λεπτά υπήρξε ένταση στην ολομέλεια της Βουλής με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αντιδρούν έντονα και τον κ. Δραγασάκη να τους επισημαίνει ότι ελπίζω κάποτε να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει δημοκρατία...

Read more...

Spiegel: Ανεπισήμως έχει «κλειδώσει» η απόφαση για τη δόση

Σύμφωνα με το περιοδικό όλα έχουν πάρει το δρόμο τους



Foto: Der Spiegel 
Foto: Der Spiegel




Η απόφαση για τη χορήγηση της δόσης προς την Ελλάδα έχει ήδη ληφθεί ανεπισήμως, αναφέρει σε χθεσινό δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το άρθρο είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλη την Ευρώπη ότι το ΔΝΤ θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία, χωρίς ωστόσο να σταματούν οι πιέσεις για μεταρρυθμίσεις.


Το κομμάτι αναφέρει συγκεκριμένα ότι η λύση που προωθείται από Γερμανία και Γαλλία είναι να καταβληθούν τα 31,5 δισεκατομμύρια ευρώ το αργότερο εντός του Νοεμβρίου και να μπουν σε ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό, διευκρινίζοντας ότι η η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει μία νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο να εγκριθεί ένα νέο πακέτο από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Read more...

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εξαγγέλλει σήμερα ο Βενιζέλος

Πονοκέφαλος για την Ιπποκράτους οι διαφωνούντες βουλευτές



 




Τη στάση, που θα τηρήσει κατά την οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το νέο πακέτο μέτρων, αλλά και για την επόμενη ημέρα στη συνεργασία με τη ΝΔ, καθορίζει το ΠΑΣΟΚ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (στις 12 ακριβώς) συνεδριάζουν στην Ιπποκράτους, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, η πολιτική και η οργανωτική γραμματεία του Κινήματος, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις. 

Ανάλογη συνεδρίαση θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες και για την κοινοβουλευτική ομάδα. Το κλίμα που επικρατεί στο άλλοτε κραταιό κόμμα είναι έντονα φορτισμένο καθώς εκφράζονται έντονες διαφωνίες και σοβαρές επιφυλάξεις από βουλευτές για τα νέα σκληρά μέτρα. 

Ο κ. Βενιζέλος δεν συζητά καν το ενδεχόμενο να μην ψηφιστεί το νέο πακέτο, όμως είναι υποχρεωμένος να συζητήσει σχεδόν με κάθε βουλευτή – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – για την ανάγκη να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε κανένα επίπεδο. 

Πολλά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ εξετάζουν τρόπους να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την ακολουθούμενη τακτική της κυβέρνησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σκοπεύουν να καταψηφίσουν οπωσδήποτε το πακέτο. 

Υπάρχουν για παράδειγμα σκέψεις από κάποιους να θέσουν όρους και προϋποθέσεις για τη μελλοντική πορεία της κυβερνητικής συνεργασίας, προκειμένου να συναινέσουν τώρα στα μέτρα, ή να προβούν σε δηλώσεις, που να ξεκαθαρίζουν ότι η ευθύνη για την αποτυχία της επαναδιαπραγμάτευσης για την επιβολή λιγότερο σκληρών μέτρων βαραίνει το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, προκαλώντας έτσι ένα γενικότερο κλίμα αμφισβήτησης για την κυβέρνηση.

Read more...

Φθηνότερα φάρμακα με το νέο δελτίο τιμών

 



http://newpost.gr/post/161646/fthinotera-farmaka-me-to-neo-deltio-timon/
Μειωμένες τιμές -κατά μέσο όρο 12%- στο σύνολο των φαρμάκων προβλέπει το νέο δελτίο τιμών που παρέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων στο υπουργείο Υγείας.


Οι μειώσεις στις τιμές αναμένεται να φθάνουν έως και το 80%. Με τον τρόπο αυτό, το κόστος συμμετοχής των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη αναμένεται να μειωθεί, ενώ η κυβέρνηση προσδοκά εξοικονόμηση περίπου 400 εκατ. ευρώ το χρόνο. 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός αναισθητικού φαρμάκου το οποίο από 15 ευρώ πέφτει στα 3 ευρώ, δηλαδή η τιμή του μειώνεται 80%. Ενα αντιπηκτικό μειώνεται κατά 78,54%, καθώς η τιμή του από τα 14 ευρώ πάει στα 3 ευρώ. 

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) παρέδωσε τις σχετικές τιμές στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία και κάνει αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Να σημειωθεί ότι σε λίγους αναμένεται να εκδοθεί άλλο δελτίο τιμών το οποίο θα περιλαμβάνει νέα καινοτόμα φάρμακα που κυκλοφορούν στην υπόλοιπη Ευρώπη όχι όμως και στην Ελλάδα.

Read more...

Τρόικα: Συμφωνήσαμε στον πυρήνα των μέτρων

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΝΤ, ΕΚΤ ΚΑΙ ΚΟΜΙΣΙΟΝ



http://newpost.gr/post/161619/troika-symfonisame-ston-pyrina-ton-metron/
Περιεκτικές και παραγωγικές χαρακτήρισε η τρόικα τις διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις πολιτικές που απαιτούνται προκειμένου να επανέλθει η χώρα σε πορεία ανάπτυξης, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ αναφέρεται ότι η επίσκεψη στην Αθήνα ολοκληρώθηκε και τα μέλη της αποστολής συμφώνησαν στον πυρήνα των μέτρων που απαιτούνται για την αποκατάσταση της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων και την προετοιμασία της τελικής αξιολόγησης από την τρόικα.
Οι διαβουλεύσεις στα υπολείποντα θέματα - συμπληρώνει - θα συνεχιστούν από τα αντίστοιχα αρχηγεία και μέσω των τεχνικών αντιπροσώπων που βρίσκονται στην Ελλάδα, με σκοπό να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία τις επόμενες ημέρες.

Στη συνέχεια θα συζητηθεί το θέμα της χρηματοδότησης μεταξύ των δανειστών της χώρας και των ελληνικών αρχών».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, την οποία πραγματοποίησαν προκειμένου να συζητήσουν με τις αρχές τις πολιτικές που θα χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της επανεξέτασης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα στελέχη της ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ διεξήγαγαν διεξοδικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με τις αρχές σχετικά με τις πολιτικές που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών με κοινωνικά ισορροπημένο τρόπο, καθώς και την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Οι αρχές και τα στελέχη των προαναφερόμενων οργανισμών συμφώνησαν στα περισσότερα εκ των βασικών μέτρων που απαιτούνται για την αποκατάσταση του ρυθμού υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της επανεξέτασης. Οι συνομιλίες για τα εναπομείναντα θέματα θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες και μέσω τεχνικών εκπροσώπων επιτόπου, με στόχο την επίτευξη πλήρους συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, χρηματοδοτικά θέματα θα συζητηθούν μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Ελλάδας».http://newpost.gr/

Read more...

Η διαφθορά είναι το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ

Ομιλία στην Bundestag λίγο πριν τη Σύνοδο


H Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
H Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Την ευχή να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη εξέφρασε, μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο η Ανγκελα Μέρκελ, το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Η ίδια τόνισε ότι κατανοεί την οργή που υπάρχει στην Ελλάδα, υπογράμμισε ωστόσο ότι πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν η ευθύνη ανήκει στο εσωτερικό της χώρας και από το εσωτερικό της χώρας θα διορθωθούν. Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε, δε, ότι το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας είναι η διαφθορά.

Συγκεκριμένα, η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Η ύφεση στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο και οι δομικές μεταρρυθμίσεις προχωρούν με αργό ρυθμό. Επιπλέον είναι και το θέμα της διαφθοράς. Μπορώ να καταλάβω την οργή των Ελλήνων και καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να αποδεχτεί κανείς ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από το εσωτερικό της χώρας και μόνο από εκεί μπορούν να λυθούν».

Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε: «Εύχομαι η Ελλάδα να μείνει χώρα της Ευρωζώνης», επιμένοντας όμως ότι το Βερολίνο περιμένει τα αποτελέσματα της έκθεσης της τρόικας και πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσεις τους όρους που έχουν συμφωνηθεί.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αντώνης Σαμαράς: «Από σύγχρονη τραγωδία θα αναδειχθούμε σε success story»

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ



http://newpost.gr/post/161591/antonis-samaras-apo-sygxroni-tragodia-tha-anadeixthoyme-se-success-story/
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χθες στο περιθώριο της συνάντησης ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων στο Βουκουρέστι, δήλωσε οτι η Ελλάδα είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα ώστε να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση του δανείου και η χωρα να κινηθει προς την ανακαμψη. 

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως η κρίση που διέρχεται η Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική και δημογραφική και πως όλες οι πτυχές της συνδέονται άμεσα με το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που έχει η Γηραιά Ήπειρος.

«Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις και θα τις κερδίσουμε μόνο αν είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ελληνική κρίση, σημειώνοντας πως αν και εκπροσωπεί τον πιο αδύναμο κρίκο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, εντούτοις η Ελλάδα θα αλλάξει σταδιακά το γενικότερο κλίμα και θα κάνει σύντομα μια «θεαματική επιστροφή».

«Από την ύφεση θα μεταβούμε σε μια δυναμική οικονομία, και από μια σύγχρονη τραγωδία θα αναδειχθούμε σε success story», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Σπάμε απανωτά ρεκόρ Γκίνες» είπε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πως η χώρα μέσα σε τρία χρόνια έχει περάσει πρωτοφανή μέτρα, η οικονομία είναι σε ύφεση πάνω από πέντε χρόνια ενώ έχει χαθεί περί το 20% του ΑΕΠ.

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να φέρουμε τη χωρά στην αιχμή του δόρατος της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας» τόνισε ο πρωθυπουργός προκαλώντας το χειροκρότημα των Ευρωπαίων ηγετών.

Αισιοδοξία στο Μαξίμου για τη Σύνοδο Κορυφής

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής αναμένεται να περιλαμβάνει μία παράγραφο για την Ελλάδα, στην οποία θα αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που έχει καταβάλλει η χώρα και θα παροτρύνεται να προχωρήσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Πάντως, η πρώτη θετική δήλωση για την Ελλάδα ήρθε από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι επιθυμεί την Ελλάδα στο ευρώ και πως θα τη στηρίξει, αρκεί να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί.

Γερμανικοί κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν, την ίδια ώρα, ότι το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά μόνο «εν παρόδω», καθώς δεν υπάρχει η έκθεση της τρόικας. Κατά τις ίδιες πηγές, η έκθεση της τρόικας, που ούτως ή άλλως θα πρέπει να παρουσιαστεί πρώτα στο Eurogroup, αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου.

Η τρόικα εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη, παραμονή της Συνόδου Κορυφής,  στην οποία επισημαίνει ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία «στα περισσότερα ζητήματα που είναι κρίσιμα για να επανακτηθεί το μομέντουμ των μεταρρυθμίσεων και να ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της έκθεσης».

Αργότερα το βράδυ της Τετάρτης, η Τρόικα ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία στα περισσότερα εκ των βασικών μέτρων που απαιτούνται για την αποκατάσταση του ρυθμού υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της επανεξέτασης της Ελλάδας.

Οι συνομιλίες για τα εναπομένοντα θέματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες και μέσω τεχνικών εκπροσώπων επιτόπου, με στόχο την επίτευξη πλήρους συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, χρηματοδοτικά θέματα θα συζητηθούν μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Ελλάδας.

Read more...

Με στόχο θετική δήλωση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός

Τι λένε Ολάντ, Μέρκελ και Τρόικα...


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Μετά τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας για τα περισσότερα εκ των βασικών μέτρων και τη δήλωση της Τρόικας το βράδυ της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί ενώπιον των ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής σήμερα, Πέμπτη, αναμένοντας μια θετική δήλωση για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής αναμένεται να περιλαμβάνει μία παράγραφο για την Ελλάδα, στην οποία θα αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που έχει καταβάλλει η χώρα και θα παροτρύνεται να προχωρήσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Πάντως, η πρώτη θετική δήλωση για την Ελλάδα ήρθε από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και πως θα τη στηρίξει, αρκεί να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί.
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε: «Εύχομαι η Ελλάδα να μείνει χώρα της Ευρωζώνης», επιμένοντας όμως ότι το Βερολίνο περιμένει τα αποτελέσματα της έκθεσης της τρόικας και πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσεις τους όρους που έχουν συμφωνηθεί.
Σύμφωνα με την Γερμανίδα καγκελάριο, ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει στη Σύνοδο μια προσωρινή σύνοψη των πρόσφατων συνομιλιών με την τρόικα. Η ίδια εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Αντ.Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.
Γερμανικοί κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν, την ίδια ώρα, ότι το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά μόνο «εν παρόδω», καθώς δεν υπάρχει η έκθεση της τρόικας. Κατά τις ίδιες πηγές, η έκθεση της τρόικας, που ούτως ή άλλως θα πρέπει να παρουσιαστεί πρώτα στο Eurogroup, αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου.
Η τρόικα εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη, παραμονή της Συνόδου Κορυφής,  στην οποία επισημαίνει ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία «στα περισσότερα ζητήματα που είναι κρίσιμα για να επανακτηθεί το μομέντουμ των μεταρρυθμίσεων και να ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της έκθεσης».
Οι συνομιλίες για τα εναπομένοντα θέματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες και μέσω τεχνικών εκπροσώπων επιτόπου, με στόχο την επίτευξη πλήρους συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, χρηματοδοτικά θέματα θα συζητηθούν μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Ελλάδας.
Αλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε δηλώσει από αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά την οριστικοποίηση των μέτρων με την τρόικα, ότι η χώρα αναμένει μια θετική παράγραφο από τη Σύνοδο Κορυφής, ώστε να παροτρύνει το Eurogroup να αποφασίσει για την εκταμίευση της δόσης.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Γ.Στουρνάρα στους Financial Times, την Τετάρτη, οι διαπραγματεύσεις για τα ζητήματα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Αφού το θέμα συζητηθεί εκεί και εν συνεχεία ψηφιστούν τα μέτρα από τη Βουλή, περιμένουμε την εκταμίευση ολόκληρου του ποσού της δόσης -ύψους 31,5 δισ. ευρώ- τόνισε ο κ. Στουρνάρας. Εκκρεμεί το εργασιακό
Έχοντας κλείσει τη συμφωνία για τα μέτρα ύψους 13,9 δισ. ευρώ, το βασικότερο από τα εκκρεμή ζητήματα είναι το εργασιακό. Επιπλέον, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τις απολύσεις στο Δημόσιο και τη μεταρρύθμιση της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, με στόχο να πέσουν οι τιμές.
Ήδη, το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει συμβιβαστική πρόταση επί των σκληρών αιτημάτων που έχει θέσει η τρόικα στα εργασιακά και θα την αποστείλει στην τρόικα, που αναχώρησε την Τετάρτη από την Αθήνα.
«Κάναμε σημαντική πρόοδο... Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα και αναμένουμε ότι τα λίγα που απομένουν θα κλείσουν πολύ σύντομα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, αργά το βράδυ της Τρίτης.
Τα εργασιακά είναι και το τελευταίο βασικό αγκάθι στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. Την Τρίτη σημειώθηκε εμπλοκή στις συζητήσεις των εκπροσώπων των δανειστών με το υπουργείο Εργασίας, ενώ το θέμα κυριάρχησε και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Η ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τις εργασιακές ανατροπές που ζητά η τρόικα και το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε τη στάση αυτή.
Ο Ευ.Βενιζέλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να θέσει στη Σύνοδο Κορυφής το ζήτημα της Ελλάδας πολιτικά, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η κοινωνία έχει φθάσει στα όριά της και πως υπάρχει πρόβλημα κοινωνικής αντοχής.
Ο πρωθυπουργός, όπως φαίνεται, συμφώνησε. Αλλωστε, σε αυτό το κλίμα ήταν και η τοποθέτησή του κατά τη Σύνοδο του ΕΛΚ. Κατά τις πληροφορίες, εξήγησε στους ευρωπαίους ηγέτες ότι η Ελλάδα, έχοντας λάβει τόσο σκληρά μέτρα τα τελευταία τρία χρόνια και διανύοντας πέντε χρόνια ύφεσης, πλέον βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Πρέπει να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, διαφορετικά οδηγούμαστε στο χάος και την αναταραχή, είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Υπογράμμισε, όμως, ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να καταστήσει την Ελλάδα από αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης σε ακρογωνιαίο λίθο της και υποσχέθηκε θεαματική επιστροφή.
Από την ύφεση θα μεταβούμε σε μια δυναμική οικονομία και από μια σύγχρονη τραγωδία θα αναδειχθούμε σε success story, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να φέρει τη χώρα στην αιχμή του δόρατος της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.
Διαβάστε τι είπε ο πρωθυπουργός στους συναδέλφους του στο ΕΛΚ
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τουρκικό υποβρύχιο κοντά στην Εύβοια...


Τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε από το ελληνικό σύστημα επιτήρησης να κινείται στο κεντρικό Αιγαίο στην περιοχή της Σκύρου. Πρόκειται για το Type 209/1400 (S358) Canakkale, ένα από τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο προβαίνει σε...
ασκήσεις αποκλεισμού νήσων και απαγόρευσης θαλασσίων οδών από το δυτικό ρπος το ανατολικό Αιγαίο.

Το υποβρύχιο απέπλευσε έφυγε από τη ναυτική βάση του Gölcük στις 08:30, σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών και ακριβώς στις 11:45 εγκατέλειψε τα Δαρδανέλια και βυθίστηκε στα νερά του Αιγαίου. Νωρίτερα είχε φορτώσει πυρομαχικά και τρόφιμα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όταν περνούσε το "λαιμό" των Δαρδανελίων, οι αξιωματικοί του υποβρυχίου χαιρέτισαν τη ναυτική βάση NARA στην ακτή πριν ανοιχτεί στο Αιγαίο Πέλαγος σε έναν χαιρετισμό που συνηθίζεται όταν αποπλέει ένα σκάφος σε πολεμική αποστολή. Οπότε από ελληνικής πλευράς εικάζεται ότι θα πλεύσει και αυτό προς Συρία.

Πάντως στην παρούσα φάση βρίσκεται στο Αιγαίο νότια-νοτιοανατολικά της Σκύρου, κοντά στην Εύβοια.

Το S-358 ÇANAKKALE ανήκει στην τελευταία τετράδα υποβρυχίων που το τουρκικό Ναυτικό παρέλαβε την περίοδο 2003-2007. Ανέλκει στην υπο-κλάση υποβρυχίων Type 209/1400 Mod Gur και έχει μήκος 62 μέτρα διάμετρο 6,2 μέτρα και εκτόπισμα 1586 τόνους. Μπορεί να καταδυθεί σε βάθη μέχρι 350 μέτρα.

Το σκάφος μπορεί να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση 21 κόμβους ενώ η εμβέλεια του με ταχύτητα 8 κόμβων φτάνει τα 8200 μίλια. Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με 14 βλήματα και τορπίλες ενώ διαθέτει 8 τορπιλοσωλήνες.

Ο οπλισμός του αποτελείται από βλήματα βυθού-επιφανείας UGM-84 Harpoon καθώς και τορπίλες Tigerfish Mk 24 Mod 2 και STN Atlas DM2A4. Το υποβρύχιο διαθέτει παθητικό ενεργό σόναρ τύπου CSU-83 καθώς και συρόμενη διάταξη τύπου TAS-3. Το πλήρωμα του αποτελείται από 35 άτομα εκ των οποίων οι 8 είναι αξιωματικοί...
www.briefingnews.gr

Read more...

72χρονος πατέρας 2 αστυνομικών ο εγκέφαλος απαγωγής 25χρονου...


www.crime.gr
Ανησυχίες για τη ζωή του θύματος...
7 άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, ανάμεσά τους ένας 72χρονος, πατέρας 2 αστυνομικών, για την απαγωγή ενός 25χρονου από την Καλλιθέα. Οι απαγωγείς ζήταγαν λύτρα 600.000 ευρώ.

Η μητέρα του ...
θύματος, οδοντίατρος στην Καλλιθέα, κατόρθωσε να μαζέψει 300.000 ευρώ, αλλά τελικά δεν τα έδωσε, λόγω εμπλοκής που παρουσιάστηκε στην υπόθεση.
Η απαγωγή έγινε περίπου στα μέσα Αυγούστου και ίχνη για τη ζωή του 25χρονου δεν έχουν εντοπιστεί παρά τη σύλληψη της ομάδας των απαγωγέων...

Read more...

Οι πρώτες εικόνες από το συλλαλητήριο στην Καστοριά ...






Μεγάλη είναι η συμμετοχή των κατοίκων της Καστοριάς στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης που... βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτήν την ώρα, οι διαδηλωτές προχώρησαν στην κατάληψη του κτηρίου της Εφορίας Καστοριάς...

Read more...

Απροσπέλαστο το κέντρο της Θεσσαλονίκης ...




Εκλεισαν Εγνατία και Τσιμισκή...
Μετ εμποδίων θα διεξάγεται η κυκλοφορία για την επόμενη ώρα καθώς ξεκίνησαν οι πορείες από ΧΑΝΘ και Καμάρα.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η ... οδός Εγνατία, η Αγγελάκη κι η Τσιμισκή. Κινείται μόνο η Λεωφόρος Νίκης.

Σε εξέλιξη είναι άλλες δύο συγκεντρώσεις από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου συγκενρώνονται το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ).

Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Φοιτητές, αριστερές οργανώσεις εργαζόμενοι στο ΑΠΘ και πρωτοβάθμια σωματεία κινούνται επί της Εγνατίας όπου θα ενωθούν με την πορεία στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
seleo.gr

Read more...

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ κατά των μέτρων

Κλειστό το κέντρο
  (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Κλειστό είναι αυτήν την ώρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τα απεργιακά συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Ανήμερα της Συνοδου Κορυφής της ΕΕ, τα συνδικάτα στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά των περικοπών ύψους 13,9 δισ. ευρώ, των επαπειλούμενων ανατροπών στα εργασιακά και των απολύσεων στο Δημόσιο, με 24ωρη απεργία.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και α'βάθμια σωματεία στο Μουσείο.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιείται έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου. Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν προαναγγείλει στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00), καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, καθώς στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ.

Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή.


Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ζητούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας, την οργή των εργαζομένων και να αναθεωρήσουν ριζικά τη λανθασμένη και αδιέξοδη ασκούμενη ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική. Τα συνδικάτα σημειώνουν ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας και περικοπής κοινωνικών παροχών πρέπει να απαντηθούν ενιαία και αγωνιστικά από όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης.

Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι αγωνίζονται να αποκρούσουν τις νέες απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά και τις αντικοινωνικές, άδικες και εξοντωτικές οικονομικές πολιτικές που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα. Καταγγέλλουν τα μνημόνια, γιατί δεν βγαίνουν και οδηγούν την κοινωνία και τη χώρα στην χρεοκοπία, καταδικάζουν την πολιτική που ανέχεται την ακρίβεια και αντιδρούν στην εκποίηση δημόσιων επιχειρήσεων.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι ζητούν ενίσχυση των εισοδημάτων και της πραγματικής οικονομίας, τόνωση της ανάπτυξης, δημεύσεις περιουσιών για τους φοροφυγάδες, άμεσο και αυστηρό έλεγχο σε όλες τις λίστες εκείνων που φυγαδεύουν τεράστια ποσά σε φορολογικούς παραδείσους και υπονομεύουν συστηματικά κάθε προσπάθεια επιβίωσης της χώρας. Τα συνδικάτα προειδοποιούν για νέες κινητοποιήσεις εφόσον συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές και τα μέτρα κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...