Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ανοικτό άφησε ο Βενιζέλος το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013



http://newpost.gr/post/161720/anoikto-afise-o-venizelos-to-endexomeno-apolyseon-sto-dimosio/
eurokinissi
Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγγειλε νέο συνέδριο του Κινήματος. Ο πρόεδρος του Κινήματος δήλωσε ότι «το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μπορούμε να το προσδιορίσουμε τον Φεβρουάριο του 2013. Θα είναι ένα συντακτικό συνέδριο».
Στο πλαίσιο της γενικότερης απαξίωσης της πολιτικής σκηνής από τους άλλοτε ενεργούς πολίτες, ο κ. Βενιζέλος έσπευσε κατά την ομιλία του να προϊδεάσει τα στελέχη του κόμματος για τους σκοπούς του συνεδρίου του Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Κινήματος διευκρίνισε ότι «Το ΠΑΣΟΚ ειναι πάντα εγγυητής της σταθερότητας. Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι υπάρχει προοπτική. Δεν αντέχουμε άλλη μιζέρια.

Πρώτος στόχος είναι ο μετασχηματισμός του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία.
Δεύτερος στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι εκφραστής των πρoοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε μάλιστα και στον δήθεν αριστερό συντηρητισμό. «Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν θα είναι εκφραστής δυνάμεων οπισθοφυλακής, του δήθεν αριστερού συντηρητισμού, των αγκυλώσεων και των προνομίων.
Τρίτος στόχος είναι το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα κινητοποιεί παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και του ελληνισμού. Για αυτό και απευθυνόμαστε σε όλη την ελληνική κοινωνία: να ξεπεράσει την αρνητική, απαισιόδοξη και απορριπτική στάση απέναντι στην πολιτική» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε, στη συνέχεια, την στήριξή του στον πρωθυπουργό και αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες είπε: «Στηρίζουμε τον πρωθυπουργο στη σημερινη του παρουσία στις Βρυξελλες. Μιλά εξ ονόματος όλων μιλά εξ ονόματος της πατρίδας».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να δώσω μάχη για να μην απολυθούν επίορκοι, αργόμισθοι και απόντες δημόσιοι υπάλληλοι».

Σημειώνεται ότι υπέρ της πραγματοποίησης του συνεδρίου τον Φεβρουάριο τάχθηκαν οι Συλβάνα Ράπτη, Δημήτρης Λιντζέρης και Νίκος Σαλαγιάννης, ενώ Πάνος Μπεγλίτης, Άγγελος Τόλκας και Γιάννης Μαγκριώτης επιθυμούν να γίνει αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: