Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ανοίγει ο φάκελος του Τσοχατζόπουλου και στην Κύπρο...


crime.gr
Της Έρρικας Βαλλιάνου
Δικαστική συνδρομή ζήτησε η Κύπρος από την Ελλάδα για να ανοίξει τους φακέλους δύο Κυπρίων πολιτών, τόσο του πρώην εμπλεκομένου στην υπόθεση για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και πρώην υπουργού Εσωτερικών Κύπρου Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη, όσο και ...
του Αλ Ζαγιάντ επίσης κύπριου πολίτη.

Τα ονόματά τους ανέφερε στην πρόσφατη συμπληρωματική απολογία ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο οποίος είπε ότι από τους λογαριασμούς του Ζαγιάντ έφευγαν εκατομμύρια ευρώ προς offshore εταιρείες, που τελικά αποδείχθηκε ότι ανήκαν στον Τσοχατζόπουλο.

Επίσης, ο Ζήγρας είχε πει ότι στις προμήθειες από τα εξοπλιστικά προγράμματα επί Άκη Τσοχατζόπουλου συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης. Ο τελευταίος βέβαια ήδη έχει καταθέσει στην ΑΘήνα μήνυση και αγωγή κατά του Ζήγρα ισχυριζόμενος ότι «όλα αυτά αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του».

Ωστόσο, ο ανακριτής, Γαβριήλ Μαλλής ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα δικαστικής συνδρομής της Κύπρου και θα αποστείλει στον νησί όλα τα στοιχεία για να αρχίσει και εκεί δικαστική έρευνα.

Την ίδια στιγμή ο ανακριτής προχώρησε στη δέσμευση των ακινήτων της πρώην συζύγου του Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν που αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της για ξέπλυμα και τα σπίτια αυτά είναι στο Σοφικό Κορινθίας και την Αμάρινθο Ευβοίας. 

Εντύπωση προκάλεσε στην υπεράσπισή της και συγκεκριμένα στον Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η ενέργεια αυτή του ανακριτή, τη στιγμή που την περασμένη βδομάδα την είχε αφήσει ελεύθερη μετά την απολογία της και μάλιστα χωρίς όρους.

Φαίνεται όμως ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις κινήσεις της Γκούντρουν και δύο εμβάσματα 50.000 ευρώ το 2008 προς την εταιρεία του Σαχπατζίδη ήταν στοιχεία αμείλικτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: